Találatok a következő kifejezésre: Miért ilyen gyenge (66 db)

Miért ilyen gyenge az olimpiai szereplésünk?

Barátom azt kérdezi: miért lenne jobb a sport, mint minden más (egészségügy, életszínvonal stb.) Züllünk lefele. Tényleg így van?? Nem akarom elfogadni!!

Legjobb válasz: Szia! Azért ilyen gyenge mert nincs pénz, vagyis van, de ezek nagy része a politikusok zsebében landol. Ja és ne is beszéljünk a sittesekrõl, cigányokról akik nem dolkoznak csak csinálnak 80 gyereket és várják a segélyt, ja meg a tüzijáték, meg ilyen szobor olyan szobor. Szóval így kb. ennyi . Tehát nincs pénz tornatermekre meg ilyenek.

Szia! Azért ilyen gyenge mert nincs pénz, vagyis van, de ezek nagy része a politikusok zsebében landol. Ja és ne is beszéljünk a sittesekrõl, cigányokról akik nem dolkoznak csak csinálnak 80 gyereket és várják a segélyt, ja meg a tüzijáték, meg ilyen szobor olyan szobor. Szóval így kb. ennyi . Tehát nincs pénz tornatermekre meg ilyenek.
Lehet, hogy egyszerûen gyengék a sportolóink.Ez nem kritika...van ilyen. A másik, hogy talán a beteges médiaszereplési vágyukat a TV helyett az edzõtermekben kéne levezetniük...
Azért , mert a sportolóknak nincs megfelelõ körülmény biztosítva az edzésekhez. Például Igaly Diána is azért szerepelt így, mert nem volt pálya ahol gyakorolhatott volna. Én elvenném a cigányoktól a segélyt, és azt fektetném bele a sportba, mert egy olimpikon érdemesebb rá mint egy cigány.
Nem egészen értem, hogy ha egy focistának adunk havi 10 milliót attól majd jobban fog focizni mint most? Meglepne ha a fizetés és a sportolói teljesítmény összefüggésben lenne. Mellesleg a körülmények adottak!
Az élsporthoz rengeteg pénz kell. És az a szûkös pénz is rossz helyen van. Nem ott van a pénz, ahol az elõrelépésünket hosszútávon szolgálná.
Az elõzõ válaszolóhoz még azt tenném hozzá, hogy egyszerûen nincs motivációja az embereknek. Elrettentõ, ami az élsportolók egy részével történik, gondolok itt Fehér Miklósra, vagy a legfrissebb szomorú eset Kolonicsé. Én azt gondolom - és lehet velem nem egyetérteni -, hogy az elavult orvosi technika miatt történhettek meg ezek a borzalmas tragédiák. Csak Kolonicsban két aranyérem volt ezen az olimpián...
A kérdező hozzászólása: És Zavadszki, és Zsiborás..... Köszi a válaszokat, örülök, hogy egyet gondolunk.
teljesen egyetértek. Én például vidéki vagyok, és az öcsém úszik. Momentán nálunk az aki nem a városban lakik az nem mehet úszásra. Ennek fejében bejelentkeztünk a városba. Kérdem én mit akarnak ezzel elérni?
A kérdező hozzászólása: Azt tesókám, hogy menjen tönkre a vidék!

Miért ilyen gyenge a körmöm? Hogyan erősítsem meg?

Folyton beszakad, nagyon vékony. Sosem volt ilyen gyenge a körmöm, mit tegyek ellene?

Legjobb válasz: Nem rágod véletlen? Ha sok víz/nyál éri akkor szokott gyenge és vékony lenni.

Nem rágod véletlen? Ha sok víz/nyál éri akkor szokott gyenge és vékony lenni.
Egy idõben nekem is nagyon gyengék voltak a körmeim, kb. papírvékonyságú. Nagyon rossz volt, mert bármit csináltam beszakadt a körmöm. Nagyon sokmindent kipróbáltam, de semmi nem használt igazán. Aztán rátaláltam a lovely körömlakkjaira. Én a körömnövekedést serkentõ lakkot vettem meg, már az elsõ használat után éreztem jótékoony hatását. Nekem egyébként erõsebb is lett tõle a körmöm, ma már sokkal egészségesebb, erõsebb a körmöm és most már egész szépen meg tud nõni (korábban pl. elképzelhetetlen volt, hogy francia manikûrt csináljak, annyira rövidek voltak a körmeim, ma már ez nem jelent problémát). Én csak ajánlani tudom ezt a lakkot, kb. 400Ft a rossmanban. Egyébként a lovelynak van körömerõsítõ lakkja is, azt hiszem calcium és c-vitamin van benne, szerintem az is jó lehet!
Szerintem valamilyen vitaminhiány állhat a hátterében, szerintem többre mész azzal, ha belsõleg próbálod meg pórolni változatos étrenddel, ha kell szépségvitaminokkal.
A kérdező hozzászólása: Ezt a lovely lakkot mindenképpen kipróbálom, köszönöm. Nem, nem rágom, és mûkörmöm sincs, hogy attól gyengülne el. Egészségesen táplálkozom, mozgok rendszeresen. Pl. napi 1-2 pohár facsart narancslevet megiszom.
RÉPAA mikor nekem nagyon töredezett aztmondta az orvos egyek sok répát és elmúlott, mondjuk biztos mondta volna milyen vitamin, de tudja hogy nem szedek gyógyszert uh ilyennel már nem is próbálkozik...

Miért ilyen gyenge 10hós babámnak az immunrendszere? Kétségbe vagyok esve

kb nem túlzással de 2-3 hetente beteg.most megint láz-hasmenés...előtte láz,takony,köhögés :( mit tehetnék?

Legjobb válasz: Kb. semmit. A húgomnak 2 kisgyereke van, totál ugyanez a helyzet, egymásnak adogatják, egyfolytában betegek. Mi is ilyenek voltunk kiskorunkban, szerintem az én gyerekeim is ilyenek lesznek sajnos. Az immunrendszer erõssége nagyrészt örökletes. Táplálkozással lehet befolyásolni (bár azt inkább már nagyobb korban, nem 10 hónaposan), de saját magának kell megerõsödni. Egyet ne csinálj: ne tömd tele ilyen-olyan májkárosító vitaminokkal. Próbáld természetes formában adni neki, pl. több gyümölcs.

Kb. semmit. A húgomnak 2 kisgyereke van, totál ugyanez a helyzet, egymásnak adogatják, egyfolytában betegek. Mi is ilyenek voltunk kiskorunkban, szerintem az én gyerekeim is ilyenek lesznek sajnos. Az immunrendszer erõssége nagyrészt örökletes. Táplálkozással lehet befolyásolni (bár azt inkább már nagyobb korban, nem 10 hónaposan), de saját magának kell megerõsödni. Egyet ne csinálj: ne tömd tele ilyen-olyan májkárosító vitaminokkal. Próbáld természetes formában adni neki, pl. több gyümölcs.
Hát én ilyen esetben vitamin párti vagyok, de csak természetes alapanyagokból készülõ vitaminok (nem gyógyszertári hanem pl. biobolti és ott is odafigyelve mibõl van). Az én kislányom kap vitamint (nem állandóan hanem néha kúraszerûen), és folyadékpótlásnak igyekszem minél többet csipkebogyó teát adni neki (hideg vízben egy egész éjszakát áztatva a csipkebogyóhúst) mert így sok benne a C-vitamin és az antioxidánsok és teljesen természetes. És hát persze minél több gyümölcs, ha lehet mindig szezonális gyümik. De sajnos ez tényleg alkati kérdés, én kicsinek nagyon beteges voltam, öcsém pedig szinte egyáltalán nem (remélem ebben kislányom nem rám fog hasonlítani).
Kislányom Cebion C vitamint szed és még csak 1x volt beteg. Mit mond az orvos? Nem ad valamilyen immunerositot?
3. vagyok 15 hos a lányom
en babam is ilyen, 6 honapos :( en magamat hibaztatom 6 hetes koraig tudtam csak szoptatni...nem akarok senkiben buntudatot kelteni, nem azert irtam, en is varom a valaszokat
10 hónapos lányom folyamatosan beteg. 1, 5 hét betegség havonta, most gyógyult ki az arcüreggyulladásból Béres cseppet kapott, mellette Cebiont, kapta a multi kidet is. Egyik sem volt jó. Azt mondta a patikában a gyógyszerész, hogy tök felesleges adni, mert a vírus ellen egyik sem véd.
Az 5. válaszolónak üzenem, hogy a betegség nem minden esetben függ össze hogy szoptattad e a babád vagy tápszeres volt. Pl sógoroméknál mind a 2 gyerek anyatejes volt, de iszonyú sokat betegek...

Miert. Ilyen. Gyenge?

A.kutyám ma volt.fogorvosnál 6kor aztan mint.minden.kutya gyenge es faradt, de még mindig.szinte.teljesen mozdulatlan, tud mar jarni.de.nem.akar es.ha megmozdul el kezs remegni es horgosen.veszi a levegot, mit tegyek?

Legjobb válasz: Altatva volt? Ha igen ne Adj addig enni neki amíg nem teljesen józan. Ilyen helyzetben a dokit fel kelett volna hívni hogy adjon tanácsot. Itt felesleges kérdezni. Az állatorvos hidd el többet tud.

Altatva volt? Ha igen ne Adj addig enni neki amíg nem teljesen józan. Ilyen helyzetben a dokit fel kelett volna hívni hogy adjon tanácsot. Itt felesleges kérdezni. Az állatorvos hidd el többet tud.
Véletlenül se hívd fel az állatorvost. Még a végén megmondja, amit tudni akarsz.
A kérdező hozzászólása: 9kor felhivtuk akkor meg nem.horgott azt.mondta.normalis ez
Hívod újra.Mindegyik másképp viseli az altatást, van amelyiknél néhány nap kábaság, idõnként remegés, bizonytalan járás van.Lehet kicsit túlnyomta az adagot is.

Miért ilyen gyenge az EURO 2012?

Gyenge meccsek kevés és gyengélked? kiöregedett sztárokkal, miért van ez ? Régen a franciáknál volt legalább 5 star most pedig semmi nincsen. Olaszoknál is, most pedig sehol senki és semmi sem.

Legjobb válasz: szerintem meg rég nem voltak ilyen izgalmas meccsek.

szerintem meg rég nem voltak ilyen izgalmas meccsek.
A franciák már nagyon régóta gyengék, kb. Zidane visszavonulása óta. Az olaszoknál most nincsenek igazi nagy sztárok, de attól még okozhatnak meglepetést. Azzal pedig, hogy gyenge az Eb nagyon nem értek egyet. A csoportmeccsek 1-2 kivétellel mind jók nagon voltak, és azért az eddigi negyeddöntõkre se lehet különösebben panaszkodni (bár a tegnapit nem láttam). Ahogy az elõttem lévõ válaszoló írta a 2010-es vb volt gyenge, ez eddig ahhoz képest egy nagyon színvonalas torna.
Azért az túlzás hogy a franciáknál nincsenek sztárok, de kétségtelenül nem azok, akik 2006-ban döntõztek :) De azért Nasri, Ribery, Benzin.. :) )
Hát a 2010-es VB-hez képest ez maga a csúcs.
A kérdező hozzászólása: Azért milyen poén, nem ? Hogy elment Zidane és mintha elvágták volna a francia csapatot, teljesen lenullázódott. Sokat számít egy ember is.
Szerintem nagyon jo EB volt!!! Ez van sajnos a franciákkal pedig a selejtezõkbe igen erõsek voltak! CSak ezeket a hülye spanyolokat ki nem állhatom! Amugy a portugálok tetszettek a legjobban amugy meg olasz drukker vagyok de a portugálok játéka tetszett most a legjobban

A magyar hadsereg miért ilyen gyenge, miért nem fejlesztik a haditechnikát?

Amikor a Fidesz megnyerte a választást, akkor a honvédelmi miniszter Hende Csaba, azt ígérte, hogy a magyar hadsereg meg fog er?södni, mint kiképzésben, mint haditechnikában és modernizálva lesz. Miért nem gyárt Magyarország fegyvereket (tankot, helikopter...stb)? Állami költségvetésb?l azért ha lassan is lehetne fejleszteni, nem csak a politikusoknak a zsebét tömni.

Legjobb válasz: "kitõl féljünk? az ufoktól, vámpíroktól, babi nénitõl, démonoktól, pinakoboldtól, kerti törpéktõl és a bloggerektõl" Elõször is a NATO-hoz tartozunk, nekünk is vannak kötelezettségeink. A másik pedig az, hogy a magyar haderõ, bizony siralmas, pláne technikai szempontból. A kérdésre a válasz, hát ha netán lenne is lóvé rá és becsületesen költenének, a hadsereg modernizálására, szerintem akkor sem tudnák mi legyártani egy olyan modern vadászgépet vagy harckocsit, ami hatékony. Nincs meg hozzá a tudásunk se a technológiánk. Ráadásul elõbb egy fegyvergyárat is létre kellene hozni, sõt nem is egyet. Maximum kézifegyvereket tudnánk kifejleszteni és legyártani, de harci helikoptereket, tankokat és repülõket azt kizárt.

"kitõl féljünk? az ufoktól, vámpíroktól, babi nénitõl, démonoktól, pinakoboldtól, kerti törpéktõl és a bloggerektõl" Elõször is a NATO-hoz tartozunk, nekünk is vannak kötelezettségeink. A másik pedig az, hogy a magyar haderõ, bizony siralmas, pláne technikai szempontból. A kérdésre a válasz, hát ha netán lenne is lóvé rá és becsületesen költenének, a hadsereg modernizálására, szerintem akkor sem tudnák mi legyártani egy olyan modern vadászgépet vagy harckocsit, ami hatékony. Nincs meg hozzá a tudásunk se a technológiánk. Ráadásul elõbb egy fegyvergyárat is létre kellene hozni, sõt nem is egyet. Maximum kézifegyvereket tudnánk kifejleszteni és legyártani, de harci helikoptereket, tankokat és repülõket azt kizárt.
Ha pedig netán mégis legyártanánk egy modern harckocsit vagy helikoptert, mire azt kifejlesztjük, mire leteszteljük és mire a gyártást beindítjuk, és ha legyártottuk utána hadrendbe állítjuk. Addigra már az a tank vagy helikopter (tök mindegy mi az), elavult lesz, mert az amcsik, a ruszkik és az izraeliek már addigra rendelkeznek egy tízszer jobb típussal. Ahhoz, hogy modern fegyvert gyártsunk már régen lépést kellett volna tartani a többi ország hadiiparával.
"Állami költségvetésbõl azért ha lassan is lehetne fejleszteni, nem csak a politikusoknak a zsebét tömni." megválaszoltad a kérdésed
Iszonyú erõs szövetségi rendszerbe tartozunk. Kitõl kellene tartanunk? Felesleges lenne rengeteg pénzt fecsérelni egy nagyobb sereg fenntartására.
kitõl féljünk? az ufoktól, vámpíroktól, babi nénitõl, démonoktól, pinakoboldtól, kerti törpéktõl és a bloggerektõl
Mégis mi a fenének? Kitõl kell félnünk?
Minek fektessük gyilkolásba az energiánkat, amikor értelmes dolgokra is lehet?
Mellesleg, ha szabad kérdeznem, honnan vagy ilyen jól értesült a magyar hadsereg állapotával kapcsolatban?
Mert Fidesz kormány van.
Igen, valóban a szomszédainknak több tank és vadászrepülõ van. De ezek támadó eszközök. Nekünk védelmi rakétáink vannak. Mit érnének a 2x annyi vadászrepülõvel, ha lelõjük õket amint a légterünkbe érnek?(És most nem a legfejlettebb hadieszközökre gondolok, mivel egyértelmû, hogy Oroszo-al vagy Amerikával szemben nem lenne esélyünk, viszont a körülöttünk levõk ellen igen)
Én azért kíváncsi lennénk arra, hogy hogyan lõnénk le õket.
Egy fenét rohanhatna le! Mégis melyik szomszédunk? Szerbia? Szlovákia? Csehek? Ugyanmár nevetséges! Az ukrán és osztrák haderõ ami lényegesen nagyobb/erõsebb, de Ukrajna jóval nagyobb, Ausztria meg jóval gazdagabb. Amúgy meg, felesleges a szájtépés. Minden ország hadereje fent van a neten. Ezek tények!
Azért ilyen gyenge, mert hentesek-mészárosok, szatócsok irányítják - mindent alárendelve az egyéni és a cimborák érdekeinek. Írtam már errõl itt egy-két aloldalon. Badarság, hogy Magyarországnak szüksége lenne arra a 150 000 fõs roncstelepre, amit anno, a Magyar Néphadsereg képviselt - a 90-es évek fordulójára, de ami itt folyt, folyik az elmúlt két évtizedben, azt ha szakbarbarizmusnak hívom, még akkor is finom voltam és nõies. Volt a magyar haderõnek hatékony légvédelme, hadtápszolgálata, tüzérsége, híradása, deszantja, páncélos ereje, rádióelektronikai felderítése, egészségügye... Hol volt, hol nem volt! - Lezúzta - minden elõzetes mérlegelés nélkül - a sok kontár. Az egyetlen ember, aki (hivatásos katonaként is részt vett az addigi Néphadsereg életében - és) eljutott a Honvédelmi Miniszteri posztig, - a Keleti György volt, de mint kiderült, az is szolgálta mindenki érdekeit, csak Magyarországét nem. A vezérkari fõnöknek álcázott bohócok úgy váltották egymást, mint a követségeket õrzõ rendõrök, - a látszat, a "fény és csillogás" alól hamar a felszínre került a [email protected], - nevezetesen az, hogy a politika bábjai, minden szakmaiságot nélkülözõ döntések végrehajtói valójában és nem több, így sorban otthagyták a "Magyar Honvédségnek" átkeresztelt hulladéktelepet, mert ha valami történt volna, akkor a szakmai felelõsség viszont az övég lett volna - régi jó "politikusi" viselkedésmodellekhez illõen, - nem vállaltak szakmai felelõsséget, inkább lemondtak, és átadták helyüket annak a következõ bohócnak, aki még hitt a mesékben. Volt arra példa, hogy felújítottak többtíz-többszáz (!) millióért (!) katonai objektumot és rá két-három évre eladták szarért-húgyért. Pl. Nagykanizsa. A többi ingatlant leamortizálták, elkótyavetyélték, - naná, hogy ezt is szarért-húgyért. Egész fórumok szólnak arról a számítógépes világhálón, hogy milyen ámokfutást vitettek végbe "politikusaink" a Honvédség szervezetén belül, mit hordott széjjel a "kisebbség" azóta, amióta folynak a "reformok". Személyes példa: Kettõ évet (!) dolgoztam annak érdekében, hogy hadra foghatóvá tegyek olyan technikát, amely az átvételkor mozgásképtelen volt. A második év végén - "érdemeim elismerése mellett" - vihettem leadni hulladékba (a már mûködõ hadifelszereléseket), kicsordult a könny a szemembõl, hogy így szarnak bele emberek tömegeinek (!) a munkájába Magyarországon (úgy általában). A 17:42-kor beküldött - sofõr - fórumtárs szerintem a tatárjáráskor volt katona, mert halvány füstje nincs a Honvédség valóságos helyzetérõl. Az általa említett földalatti objektumok 95-98 %-a legjobb esetben is gombatenyészetként üzemelnek, de alapvetõen az a jellemzõ sorsuk, hogy visszavette õket a természet magának, az enyészet virágzik romjaikon. Elsõsorban a szétbombázott honi légvédelem objektumai, a kivonult orosz katonai erõk objektumai ezek, - amelyek az általa erõsnek vélt Honvédségnek már évtizedek óta nem képezik részét.
Még a kaliberben olvastam hogy volt kézi fegyver modernizácio. De a magyarok valami sz*rt vettek, aminek az árábol AKÁRMÉLYIK puskát megvehették volna.
Szép, szép, de nevetséges. Ismerek olyan embert, aki katona, és közel 35 (!) éves "technikával" görcsöl - 2011-ben, Magyarországon, amely állítólag tagja a NATO-nak.
Dantes Te annyira naiv vagy melyik szomszédunk rohanna le? Nem halottad azt a kijelentést JAN SLOTA-tol hogy a magyarokat tankkal kel elsöpörni? Vagy FICO amikor azt hogy a fegyveres konfliktust se tartsa kizártak?
Dantes ostoba vagy de mit is várjunk egy gyöngyösitõl?
Komondor harcjármûvet fejlesztünk csak titkos.Utána lehet nézni.
A kérdésedben benne van a válasz hogy kinek állna érdekében minket megtámadni. Egyébként ki a Gyöngyösi?
"Meg kell csak nézni a szomszédainkat." De meg ám! Szlovénia kivételével bármelyik lerohanhatna minket néhány órán belül! Amúgy meg valamelyik idióta azt mondta, hogy "merjünk kicsik lenni".
Maradjunk a tények talaján. A magyar haderõ, más hasonló helyzetben lévõ országokéhoz képest teljesen rendben van. Meg kell csak nézni a szomszédainkat. A magyar haderõ bajai inkább ugyanazok mint az egész ország bajai. Széthúzás, hozzánemértõ vezetõk, korrupció, stb. De maga a hadsereg amúgy rendben volna
A kérdező hozzászólása: Nem mind ha az MSZP kormány idején hû de fejlett volt a magyar hadsereg. Egyébként én is rühellem a Fideszt. Most pártokat ne vegyünk figyelembe, arra vagyok igazából kíváncsi, hogy ma lenne is megfelelõ anyagi támogatásunk. Akkor meg lenne a tudásunk, technológiánk ahhoz, hogy modern harcászati eszközöket gyártson Magyarország, a magyar hadseregnek?
Valami mintha hiányozna hozz. Mi is lehet az? Pénz, pénz, pénz. Még ha lenne is pénz akkor is lenne értelmesebb helye. PL oktatás, egészségügy, munkahelyek. de idén még zároltak az HM-tõl 26 milliárdot, mert elszámolták 250 milliárddal a költségvetést.
tudod van gy olyan dolog, hogy "gazdaság", talán már hallottál róla... egyszerûen nem éri meg. Ha le is tudnánk gyártani, akkor is 4-szer, 5-ször, vagy még ki tudja hányszor többe kerülne az ára mintha megvásároljuk máshonnan (pl a svéd grippen). egyébként sem tudnánk mindent legyártani, ezek a szerkezetek olyan technikával rendelkeznek, amiket mi egyszerûen nem birtoklunk. Pl honnan kapsz elõ egy turbina tervrajzot, plusz ezeket tesztelni i kell. Ha saját magunk fejlesztjük ki, ahhoz olyan mértékû K+F kellene, hogy sokszorosan megérné inkább megvásárolni az usától vagy valahonnan. Vagy pedig akkora felvevõpiac kéne, ami fenntartja, plusz ezeket folyamatosan fejleszteni kell. Márpedig mi nem állunk hadban senkivel. Egyébként is el lehetne költeni azt a sok száz vagy ezer milliárd forintot értelmesebb dologra is.
"Honnan veszed hogy Magyarország hadereje elmaradott? A térségben az egyik legjobb technikailag." AZ lehet hogy vannak újak csak kevesek. Egyik kérdésnél részleteztem ezt. Nekünk pl van 10-12 vadászgépünk. A szomszédoknak legalább 2X annyi van. Az ukránokról, románokról és a szerbekrõl nem is beszélve.
És nem csak vadászgépekbõl hanem harci helikopterekbõl.
"Iszonyú erõs szövetségi rendszerbe tartozunk. Kitõl kellene tartanunk?" Nekünk magyaroknak egyedül az iszonyú erõs szövetségi rendszertõl. Viszont attól nagyon.
"Minek fektessük gyilkolásba az energiánkat, amikor értelmes dolgokra is lehet?" Mert egyedül a háború az ami a világot elõremozdítja.
""Iszonyú erõs szövetségi rendszerbe tartozunk. Kitõl kellene tartanunk?" Nekünk magyaroknak egyedül az iszonyú erõs szövetségi rendszertõl. Viszont attól nagyon." És szerinted akik most a szövetségeseink megtámadnának mennyit érnék? (pl usa, angolok, franciák, németek, olaszok, stb)
17:56: hallod basszus veled sem szeretnék találkozni éjszaka az utcán... Milyen ember lehetsz te, ha más emberek életét semmibe veszed?
Hát az, hogy van 1-2 fejleteBB cucca a magyar hadseregnek az még igen kevés. Nem tudom, hogy az itt válaszoló ex-katona (aki sofõr volt), mikor volt katona. Igen is el van maradva technikailag a magyar hadsereg. És képtelenek is leszünk, modern tankokat, vadászgépeket és helikoptereket gyártani. Bár ha nem tennék a politikusok zsebre a lóvét és becsületesen költenének a hadsereg fejlesztésére annyi pénzt amennyi jár (úgy hogy más rovására ne menjen pl: egészségügy, oktatás..stb.), akkor legalább modern kézifegyvereket gyárthatnánk és fejleszthetnénk és mellette ha lassan is de folyamatosan (nem 10 évente egyszer), vásárolhatnánk modern harcászati eszközöket.
Tel-Avivnak nem érdeke.

Miért ilyen gyengék a Pszi jelenségek?

Statisztikailag bebizonyították a mikroPK telepátia és prekongníció létezését. (Például a Ganzfeld kísérletben az elvárt 25% helyett 33%-ot teljesíttettek.)

Legjobb válasz: Szerinted ha az általad emlegetett kísérlet(ek) végzõi nem tudnak rá magyarázatot, akkor itt majd kapsz?

Szerinted ha az általad emlegetett kísérlet(ek) végzõi nem tudnak rá magyarázatot, akkor itt majd kapsz?
Mert az ufók génmanipulációvbal kiszedték a psi képességeket
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek jogos. Csak mivel nem olyan régen kezdtem e felé érdelõdni, az ismereteim nyilván behatároltak. Viszont a neten nagyon nem találtam újdonságot, szakirodalom meg még jelenleg nem áll rendelkezésemre, így gondoltam hátha rendelkezik valaki behatóbb ismeretekkel.
"Statisztikailag bebizonyították..." -rég rossz. Statisztikával semmit sem lehet "bebizonyítani"! (ezzel foglalkozom, tudom mit beszélek)
A kérdező hozzászólása: Ha úgy vesszük a fizikával kapcsolatos mérések sem teljesen igazak. Használnak pl regressziós egyenest stb. Itt nem olyan erõsen, de látszódik egy szignifikancia. Ha érdekel itt van az oldal ami a legtisztábban foglalkozik a témával: [link] Szóval a pszi létezõ dolog, mérhetõ a hatása, csak gyenge, egyelõre nem tûnik hol használhatónak. És arra lette volna kíváncsi, hogy azok akik komolyan foglalkoznak ezzel, ergo nem dobják el "materialista gõgbõl" és nem is képzelnek bele mindenféle "spirituális maszlagot" azok mit tudnak arról, hogy pszi miért ilyen kicsi?
Na hát akkor te se sokat értesz a szakmádhoz :-P Mindent csak statisztikailag lehet bebizonyítani, mert egyedi esetbõl nem lehet levonni semmit Az idegenek a pszi képességeinket legyengítették alaposan, amikor megalkottak minket a sajáét képükre, ez a magyarázat
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Na hát akkor te se sokat értesz a szakmádhoz :-P Mindent csak statisztikailag lehet bebizonyítani, mert egyedi esetbõl nem lehet levonni semmit." Nem erre utaltam. Statisztikailag bizonyos hibával lehet hipotéziseket vizsgálni, de mindig ott van a tévedés lehetõsége. Elsõ és másodfajú hiba lehetõsége (attól függ, hogyan döntünk). A statisztikai következtetések elméletében sohasem beszélhetünk olyan bizonyosságról, mint a logikai következtetéseknél. Ha jól csináljuk, legalább a tévedések valószínûségérõl tudunk nyilatkozni (bizonyos feltételek, pl eloszlás mellett). (Azonban számos esetben tévedések, vagy a feltételek durva megsértése történik, vagy pl bizonyos hibák halmozódásának nem figyelembe vétele.) Nem ez az egyetlen út a tudományos megismerés során és a logikai bizonyosságot nem szabad keverni a statisztikai szignifikanciával...
A kérdező hozzászólása: Nem kétséges hogy a mérések mindig hordoznak magukban kétségeket. Elvégre végtelen számú és pontos kísérletet nem is végezhetünk el. Az adott oldalon sem azt mondják, hogy 100%-ig igaz, viszont elég kicsi a valószínûsége, hogy nem. Mellesleg a logikai mûveletek során valóban 100%-os igazságról bezsélhetünk, a probléma ott csupán az, hogy nem a valóságról szólnak, hanem absztrakt rendszerek. A pitagorasz tétel nem azért igaz, mert ha rajzolok egy derékszögû háromszöget a^2+b^2 tényleg c^2 lesz, csupán levezethetõ az axiómákból. A fizikai rendszereknek épp ezért van mindig egy absztrakt kerete, meg egy valós mintavétele, s ha az elõbbit nem támasztja alá az utóbbi, akkor korigálják. A bökkenõ az pont az, hogy az utóbbi soha nem lehet biztos. Viszont úgy látom kifejezetten a témához nem szólnak sokan hozzá. Kár.

Most miért ilyen gyenge a wifi?

Újratelepítettem a laptopomat,azóta nem fogja a wifit a ház túlsó felében. Ez azért furcsa,mert elõtte tökéletek volt.

Legjobb válasz: Szedd le azt a drivert, ami akkor volt fent, ami elõtt újrahúztad volna.

Szedd le azt a drivert, ami akkor volt fent, ami elõtt újrahúztad volna.
A kérdező hozzászólása: Ha tudnam... az igazsag az hogy bolti driverek voltak rajta, ujrarakas utan en szedtem le. Routerel nincs gond tabon jo.

Magyar gazdaság miért ilyen gyenge? és most ne emutnyocevezzunk!

Legjobb válasz: Mert a fidesz mindent szétlopott.

Mert a fidesz mindent szétlopott.
Kérdezd meg azokat akik eladósították az országot... Amúgy szvsz azért mert soha nem történt valódi rendszerváltás, ugyanazok ülnek ott akik akkor is, ugyanazokat a dolgokat erõltetik, pedig ez már egy más világ.
6-os Ez már egy régi dolog. A gazdaságunkat hagytuk, hogy a szabadkõmûves Rothschildok irányítsák. El kell õket zavarni a gazdasági szektorból.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Rossz az oktatás 2. A rossz oktatás miatt rossz a munkaerõ 3. A rossz munkaerõ miatt az állam kénytelen a munkaadónak kedvezni 4. Mivel az állam kénytelen a munkaadónak kedvezni, a munkavállalónál felmerülõ sérülések és igényekre az állam kénytelen jó nagy pénzen mindenféle (többnyire kampányjellegû) intézkedést hozni. 5. Mivel a sokszor fölösleges intézkedések tömkelege hatalmas pénzeket emészt fel, az állam még a munkaadót is kénytelen szarrá adóztatni 6. Ebbõl kifolyólag alacsony a vállalkozási kedv, és nagy a munkanélküliség 7. A nagy munkanélküliségbõl kifolyólag egyre nagyobb a szegénység, aminek felszámolására az állam nem hajlandó pénzt áldozni, sõt a szegények ellen kampányol 8. Mivel az állam a szegények ellen kampányol (mondván, túl sok pénzbe kerülnek az államnak), azok a munkavállalók, akik már belefáradtak az értelmetlen munkájukba, gyûlölni kezdik a szegényeket 9. Mivel egyre elterjedtebb az a nézet, hogy a szegények azért szegények, mert lusták dolgozni, vagy genetikailag nem elég jók a hasznos munkára, egyre nehezebb nekik kikerülni a szegénységbõl, mivel egyre erõsebbek az elõítéletek velük szemben 10. Mivel már egyre több család van, ami generációk óta nem tudott kivergõdni a szegénységbõl, a pedagógusok is kezdik azt hinni, hogy soha nem is fognak tudni. Egyre több pedagógus gondolkozik úgy, hogy csak azokat kell jól oktatni, akik bõséges háttérismerettel és jó családi háttérrel rendelkeznek. Az oktatás általános színvonalának javítására pedig egyre lagymatagabbak a szakmai törekvések, sõt, a szószóló embereket politikai eszközökkel némítják el És nagyjából be is zárult a kör, visszatértünk az oktatástól az oktatásig. Nagyjából ez az, ami a gazdaságot megbénítja. És nem beszéltünk az ezekbõl következõ egyéb szerteágazó tényezõkrõl.
Elmútthetvenév.
Szerinted mitõl vagyunk dobogós harmadik helyen az offshore-világranglistán? :)
Pedig a megoldást a történelemben kell keresni. Nem csak az elmúlt nyolc év, hanem az elmúlt 80-100 év a hibás. Az elmúlt 10 évben egy kicsit lemaradtunk a régiótól, de hosszú távon szerintem csökkenni fognak a különbségek Európában.
Sajnos az a helyzet hogy minden mutyi. Eddig az összes kormány csak azt a lehetõséget látta hatalomra kerülésekor hogy hogyan tudja az ország vagyonát saját zsebbe menteni. Ennek mellékterméke minden: a stadionok, az autópályák, a felújítások, a törvények. Az ország vezetõi eddig még csak üzletemberek voltak. Az országgal és az emberekkel még nem foglalkoztak. És mindenhol kilóg a lóláb, de már nem is törõdnek vele, látják hogy a magyarok torkÁn minden lemegy. Mikor kell egy erõmû beruházását titkosítani 10 évre? Ha sumákság van benne. Ezt látva ki fektet ide be? Csak az aki kizárólagos szerzõdést tud kötni ezekkel az "üzletemberekkel". Na ez látszik meg a gazdaságunkon.
Pedig alapvetõen a "jóléti rendszerváltás" elég szépet rúgott bele.

Miért ilyen gyenge a projektoros fényszóró a C Vectrámban?

Az a lényeg, hogy szépen világít meg minden, egy zárt helységben, vagy állva. De amint elindulok, olyan mint, ha nem lenne olyan erõs. Inkább az út szélét világítja. De azt nagyon 180 fokban bevilágít. De elõre alig. Ez zavarni is szokott néha. Szervizben állították be. Lehet, hogy elöregedett valami benne? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Ja, és hagyományos izzó van benne.

A kérdező hozzászólása: Ja, és hagyományos izzó van benne.
Sokan embertõl hallottam már, hogy a projektoros fényszórók hagyományos izzókkal elég haloványak. Lehet megérné megpróbálni valami nagyobb teljesítményû színezett burás izzóval, hátha ( csak a foncsorozást meg ne süsse). Lehet csak parasztvakítás, de nekem az alap H4 után a kék búrás GE Megalight fénye rendesen megváltás. :) A lámpabura nincs esetleg bemattulva? Azon polírozással lehet segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Nem értek annyira, hozzá lehet, hogy az izzó a baj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!