Találatok a következő kifejezésre: Miért ilyen a rokkantnyugdij rendszer (1 db)

Miért ilyen rossz a rokkantnyugdij rendszer?

Hallottam,hogy nagyon sok 67%-ost visszamin?sitettek 50%alá,és nem kap semmiféle ellátást. Aki tényleg nagyon beteg azokat is 50% alá itéltek,miért?Én halláskárosult vok,67%-os van mit?l féljek?

Legjobb válasz: sajnos a megítélés nagyon rossz. tényleg sok olyan embert nem százalékolnak le akit kellene, és sok olyan fiatal akinek volt egy kisebb balesete 10 éve de azóta majdnem teljesen felépült és még is majdnem 100%-an leszázalékolják és fusiban nyomja a munkát.

sajnos a megítélés nagyon rossz. tényleg sok olyan embert nem százalékolnak le akit kellene, és sok olyan fiatal akinek volt egy kisebb balesete 10 éve de azóta majdnem teljesen felépült és még is majdnem 100%-an leszázalékolják és fusiban nyomja a munkát.
Állítólag kelet Magyarországon van olyan falu, ahol az újszülötteket is rokkantnyugdíjasnak nyilváníttatják egybõl. Persze ez orvosilag nonszensz. Viszont csomó segélyt kap utána a család...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Csak én vagyok az egyetlen aki nem aggódik NSA (Nemzetbiztonság) kémprogramja miatt?

Tehát aki facebookot,google,skypot használ érintett,vagyis adatokat gyűjtenek az amerikaiak mindenkiről.Jó hát tudtam,hogy biztos van valami turpisság,de ha akarják csinálják.Facebookon is csak átlagos dolgokról beszélgetek,átlagos dolgokra keresek rá a googlen.De ki az aki nem?Mi számít "rossznak"?Egyáltalán miért csinálják,miért használnak az emberekről kémprogramot?

6

Chemtrail. Hiszel benne?

11

Az RTL, TV2 csatornákkal nem lehet valamit csinálni, hogy pártatlanok maradjanak a politikában?

Alapvetően szeretem az RTL-t még ha egy szenny csatorna is, bár inkább csak a híradót nézem mert utálom a reklámokat meg a "profi" színészek által játszott Barátok közthöz hasonló műsorokat.
De mivel ez a legnagyobb nézettségű csatorna Mo.-n szerintem nem szabadna,hogy ennyire egyértelműen baloldaliak legyenek.Az egy dolog ha az ATV eldurrog ott magában, vagy mondjuk a másik véglet az Echo tv, de egy nagy befolyásoltsággal bíró csatorna NE.

Néha már azon is elgondolkodom, hogy basszus, ez magyar tv?
Ha a zsidóknak van baja az vezető hír, a Holokauszt emléknap szintén vezető hír, de egy magyar nemzeti ünnep vagy gyász nap az elvész az utolsók között.Ha magyarokat vernek akkor azt csak más csatornákról vagy az internetről lehet megtudni, mert nem számolnak be róla.
Az Izraelben történt dolgok szintén nem számítanak hírnek(palesztinok), de Irak Amerika az jöhet minden mennyiségben.
(vagy egyik se legyen hír vagy mindkettő)
A Bajnai körül történt dolgok nem hírek, nehogy lejárassák, ha egy Jobbikos tilosban parkol az vezető hír.
Bárki bármit mond nagy befolyása van a médiának, főleg az RTL és a TV2-nek, és szerintem elég nagy baj,hogy nem pártatlanok.
Ez ellen valami olyasmit nem lehetne,hogy egyességet kötnek,hogy nem pártolnak egy politikai pártmellé sem?

10

A hollywoodi filmeket is közpénzből gyártják?

Eddig nem így tudtam, de az a pasas, aki a mostani kurzustól 900 milliós támogatást kapott a Toldiról szóló állítólag szórakoztató filmjére, a hollywoodi produkciókra hivatkozik.


7

Ha ezek a globális összeesküvés elméletek igazak, mit tehet egy átlag halandó?

Időjárás módosítás éppen most a téma. Ha olyan atombombát képes gyártani az ember, ami egész Földrészeket pusztít el, akkor erre is képes. Vagy ott vannak a génmódosított élelmiszerek, amii meg már bőven a valóság.
Ne törődjek a világ dolgaival, úgysem tehetek ellene semmit?

7

Élet képes lehetne valami újszerü kommunizmus szerüség? Részeltek lent

Kérlek vesd el az aktuális elő ítéleteid, ne arra gondolj, hogy a ruszkik mit műveltek, stb...
Tehát, egy olyan rendszer, ahol mindenki egyenlő, nincs pénz hanem mondjuk idő van. Ledolgozott idő. Az oktatást olyan minőségüre fejleszteni, ahol minden gyermekben igyekszünk megtalálni azt, amit kedvelne és van hozzá tehetsége. Mindenkinek vannak értékei, csak meg kell tudnunk találni! Nagy foku gépesítéssel az olyan munkákat, mint szemét szedés, stb., megoldanánk. A munkáért időhoz mérten kapsz "fizetést", pl. másodpercekben. Űzérkedni tilos lenne, megelőzvén ezzel, hogy megint a fejünkre nőjön vmi bankrendszer szerüség.
Világ szinten kellene ezt megoldani, mert a következő részlet, : Nincs katonai fejlesztés, nincs fegyverkezés.
Az orosz példából kiindulva, pl. szerintem, ha akkor nem költenek el annyi pénzt, nyersanyagot, human erőforrást hülyeségekre, simán életképes lett volna. Az internet segítségével népi uralkodás lenne, fellehetne vetni ötleteket, és azokat megszavazni. Lennének természetesen ország szerüségek, de nagyjából ugyan azon szabályokkal, de kultúrát, nyelvet, hagyományokat nagy fokban megőrizvén. Fizetés és ár tekintetében teljes mértékü egység lenne. Kizárólag megújuló energia forrásokra hagyatkoznánk, felesleges dolgokra nem költenénk, fejlesztenénk, nem lenne újfajta mobil telefon 2hetente, csak akkor tennénk elérhetővé, ha markáns fejlődést tudnánk felmutatni. Ezzel megszünne az erőforrás pazarlás, a hulladék termelés brutális szinten lenne vissza szórítva. Azokat az erőforrásokat amiket most pl. józan ésszel nézve teljes mértékben felesleges dolgokra pazarlunk dolgozhatnánk a minnél hatékonyabb, DE TELJESEN KÖRNYEZET TUDATOS élelmezésre fordíthatnánk.
A kutatások a következő témákat érintenék,
Informatika (csak és kizárólag a közösség érdekét szem előtt tartva, ebben benne foglaltatna a robotika, és ehhez kapcsolódó dolgok)
Orvostudomány (a profitot kizárva úgy gondolom jelentős előre lépéseket tehetnénk ebben a témában)
Természet tudományok (a mai világban ami nem hordoz profitot az ki van zárva, mert a kutatásokat profit orientált érdek csoportok pénzelik)
És ezen kívül még olyan fejlesztések, amik a közlekedéshez és hasonló minden napi eszközök fejlesztéséhez köthetőek. Szigorúan innovációban gondolkodva, csak azért, mert valami éppen fél grammal könnyebé tehető aktuálisan nem szabad cseréhez folyamodni.
Az árak nem tartalmaznának semmi nemü profitot, teljes körü elemzés után az előállítási költséget (idő) tartalmazná, lakosságra lebontva.
Ha valakinek valamire nincs szüksége, akkor az persze torzulásokhoz vezetne, de azt gondolom amennyi energiát perpillanat arra fordítunk, hogy hogyan lehetne a másikat szarabb helyzetbe hozni, megölni, megkárosítani, azzal éppen ezeket a dolgokat is meglehetne oldani.

És most jön a legsarkalatosabb pont, mégpedig a biztonság fentartása. Én azt gondolom, hogy megfelelő szocializáció, oktatás, és élet körülmények fentartásával a bűnözés csaknem 0%-ra csökkenthető. Én azt gondolom, hogy nincsenek valójában gonosz és rossz emberek. Egoista emberek vannak, de egy olyan társadalomban, amit nem az ego alakított ki, hanem a józan tudatosság, az ego egyénenként sem lehet képes önös érdekeket képviselni. Az ego szintje alacsonyabb, mint a józan tudatosságé, éppen ezért károkat sem nagyon tud benne okozni. Tudom, ez utopisztikus, egyesek számára elképzelhetetlen, de én azt gondolom, hogy csak azért, mert még nem volt példa az emberiség történtetében arra, hogy normálisan, civilizáltan éljünk. De ennek az időnek el kell érkeznie, előbb, vagy utóbb. Ha nem, akkor alá is írhatjuk a végrendeletünket, mert kifogjuk saját magunk pusztítani. Az ember mindig csak akkor változtatott eddig markánsan, amikor már muszáj volt. Szerintem nem lenne szükséges megvárni azt, hogy sci-fi filmekbe illő, armageddon utánni helyzetbe hozzuk magunkat. Ahogy a jelenlegi trendek alakulnak boritékolható egy harmadik világháboru még ebben az évszázadban, ahol majd jól leírtjuk a lakosságot, csinálunk durva technikai fejlődést, túlélve a háborut és az azt követő válságot majd megint beszélhetünk fellendülésről, és ez kitart majd megint 1 évszázadig. Ha nem csinálunk valamit még ez előtt, előbb-utóbb nagyon durván ráfogunk fázni. Miért nem lehet azon gondolkodni, hogy hogyan tudna az ember végre saját ön erejéből fejlődni? Ez lehetne a következő evolúciós ugrás, hogy megtanulunk a természettel, és a környezetünkel EGYÜTT élni, nem pedig a környezetünket MAGUNKÉVÁ tenni. Mikor fogja fel az ember, hogy nem ő az erősebb?

Tudom, hogy maga az ötlet nem egyedi, szinte mindenki gondolt már ilyesmire, és mindig az lehetett a válasz, hogy az ember kapzsi, stb. Ez nem igaz. Az emberi természet NEM agresszív, és nem kapzsi. Az az ego természete, és az egot le lehet győzni, az egot meg lehet haladni, az egot meg lehet kérdőjelezni. Ez tény!
Várom részletekbe menő ötleteiteket a dologgal kapcsolatban, konstruktív válaszokat várok, nem pedig komcsizást, stb. Amikor azt mondod, hogy nem lehetséges valami, csak azt bizonyítod, hogy TE magad nem lennél rá képes, ennek tükrében gondolkodj!

28

Nem kellene a magyar közmédiát is megszüntetni?

Görögországban takarékosságra hivatkozva most zárták be a teljes közmédiát, tévé- és rádióadókat, a hozzájuk tartozó honlapokkal együtt. Nagy tiltakozások vannak, de talán ellesznek így is. Amerikában sose volt ilyen kiterjedt közmédia. A miénk meg csak kormánypropagandát nyom, közszolgálati feladatot nem lát el, meg ez is része az állami korrupciónak, ezért szerintem nem lenne kár érte.

5

A cigányság milyen esélyekkel indul el Kanadába, és egyéb külföldi országokba, egyáltalán minek mennek?

Gondolom nyelvet nem beszélnek, akkor kint miből élnek hogy annyira hangoztatják hogy a külföldi létből pénzelik magukat itthon?

9

"négy vízparton három hegyen" mit jelent?

Idézet: Ismerős arcok - Az andocsi Máriához!

2

Balosok! Akkor is támogatnátok a területi szegregációt felszámoló intézkedéseteket?

Ha a ti szomszédotokba költözne egy átlagos cigány család vagy esetleg több cigány család?
Nem provokálok, csak mivel miskolci vagyok így nagyon nincs a környezetemben balos(mindenki csak szidja a cigányokat), így máshol nem tudom megkérdezni.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!