Találatok a következő kifejezésre: Miért ilyen a rokkantnyugdij rendszer (1 db)

Miért ilyen rossz a rokkantnyugdij rendszer?

Hallottam,hogy nagyon sok 67%-ost visszamin?sitettek 50%alá,és nem kap semmiféle ellátást. Aki tényleg nagyon beteg azokat is 50% alá itéltek,miért?Én halláskárosult vok,67%-os van mit?l féljek?

Legjobb válasz: sajnos a megítélés nagyon rossz. tényleg sok olyan embert nem százalékolnak le akit kellene, és sok olyan fiatal akinek volt egy kisebb balesete 10 éve de azóta majdnem teljesen felépült és még is majdnem 100%-an leszázalékolják és fusiban nyomja a munkát.

sajnos a megítélés nagyon rossz. tényleg sok olyan embert nem százalékolnak le akit kellene, és sok olyan fiatal akinek volt egy kisebb balesete 10 éve de azóta majdnem teljesen felépült és még is majdnem 100%-an leszázalékolják és fusiban nyomja a munkát.
Állítólag kelet Magyarországon van olyan falu, ahol az újszülötteket is rokkantnyugdíjasnak nyilváníttatják egybõl. Persze ez orvosilag nonszensz. Viszont csomó segélyt kap utána a család...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van valakitek a családban, ismeretségi körben, aki túlélte a zsidó koncentrációs tábort? És ha van, mit mesélt erről?

A nagymamám 18 éves volt, amikor kiszabadult a táborból, ő egyedül a családjából. (Emlékszem a szörnyű tetoválásra a karján.) De ő soha senkinek nem volt hajlandó beszélni az ottani szörnyűségekről, amiket átélt. Ezért érdekelne ilyen tapasztalat hiteles forrásból.

6

Hol tudnék a gazdaságról, gazdasági rendszerről többet olvasni?

Esetleg könyvek,oldalak,stb, melyek leírják a piacgazdaságot,vagy bármilyen gazd.rendszert,a bankszektor működését,stb.?
Előre is köszi!

4

Ha 2009-ben Gyurcsány lemondása után nem a szocialisták közül választották volna az új miniszterelnököt, hanem népszavazással, akkor már akkor is a Fidesz nyert volna?

6

Miért volt polgárháború az amerikai polgárháború, ha az két független állam között zajlott?

3

Hány holokauszt túlélő él még? Komoly válaszokat légyszi

10

Mennyire igaz a mondás, miszerint a történelem megismétli önmagát?

9

Az orosz maffia mennyire van jelen magyarországon?

4

Kinek mennyi a villanyszámlája?

Csak kiváncsiságból.

9

Vörös hajú gróf/nemes. (? )

Nem tudom pontosan, melyik kategóriába illik ez a kérdés, de szerintem ide is, abból adódóan, hogy nagy valószínűséggel egy gróf fattya volt az apai nagyapám... Valójában, nem tudom, hogy a "fattyú" szó mennyire sértő, ha egy ősömre mondom... Ezért, ha esetleg az, akkor inkább úgy fejezem ki magam, hogy: nem törvényes gyerek.

Szóval, a lényeg:
Az apai nagyapám (mint azt korábban írtam) nagyon vörös, göndörkés hajú, szeplős arcú, vékony, magas ember volt, amivel nagyon "kitűnt" a feltehetőleg névleges családjából, mivel a testvérei fekete, egyenes hajúak, alacsonyak, és vaskosak voltak, és a bőrük sem volt annyira fehér. (NEM cigányok voltak, hanem havaselvi kunok apai ágról, anyai ágról pedig magyarok.) Õ volt a hetedik gyermek, vagyis hat bátyja volt. Az anyukája barna hajú, és szemű volt, rendes, fehér bőrrel (dédmamám), aki szolgálni járt egy gróf/nemes birtokára, ahol általában sok időt eltöltött. Elmondása szerint, vörös hajú, magas ember volt az illető.
Tatám névleges apja pedig fekete hajú, zömök volt, rá hasonlítottak a bátyjai (korábban, részben kitértem erre). Ezen információkat apámtól tudtam meg nem olyan régen.
Gondoltam arra is, hogy valami genetikai "átugrás" történhetett az esetben, ha ESETLEGESEN mégsem a gróftól lenne a nagyapám. Mert hallottam, hogy előfordul ritkán olyan, hogy valamelyik régen élt őst "örököl" a születendő gyerek. VISZONT, ezt megcáfolja több tényező is: az egyik, hogy a gróf magas, vörös volt, a másik, hogy hozzá járt szolgálni dédmamám, a harmadik pedig az, hogy apám, és én is (főleg én, apám a nagymamámra is) nagyon hasonlítunk a nagypapára, DE a testvéreire egyáltalán nem, senki sem. Annak idején, a nagyapám is mondogatta (nagymamám mondta), hogy ő bizony "nem közülük való".

Sajnos, egyelőre még nem tudjuk a gróf nevét. Csak a neten keresgélünk.
Gondolom, több birtoka/földje is lehetett, és nem biztos, hogy az volt a fő lakhelye.
Ez a birtok egyébként, Csongrád megye keleti részén volt megtalálható, ahová szolgálni járt a dédim, és ahol gyakran járt a gróf.

Tudnátok esetleg segíteni abban, hogy melyik nemes ember lehetett ő??? Hátha ismeritek a ma élő, törényes őseit...
Gondolom, a vörös, göndör/hullámos haj nem valami gyakori.

20/f vagyok.

8

Te kit látnál szívesen köztársasági elnöknek, illetve miniszterelnöknek?

Nekem köztársasági elnöknek jó az Áder, miniszterelnöknek viszont Bajnai Gordont látnám szívesen!

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!