Találatok a következő kifejezésre: Miért ilyen a rokkantnyugdij (1 db)

Miért ilyen rossz a rokkantnyugdij rendszer?

Hallottam,hogy nagyon sok 67%-ost visszamin?sitettek 50%alá,és nem kap semmiféle ellátást. Aki tényleg nagyon beteg azokat is 50% alá itéltek,miért?Én halláskárosult vok,67%-os van mit?l féljek?

Legjobb válasz: sajnos a megítélés nagyon rossz. tényleg sok olyan embert nem százalékolnak le akit kellene, és sok olyan fiatal akinek volt egy kisebb balesete 10 éve de azóta majdnem teljesen felépült és még is majdnem 100%-an leszázalékolják és fusiban nyomja a munkát.

sajnos a megítélés nagyon rossz. tényleg sok olyan embert nem százalékolnak le akit kellene, és sok olyan fiatal akinek volt egy kisebb balesete 10 éve de azóta majdnem teljesen felépült és még is majdnem 100%-an leszázalékolják és fusiban nyomja a munkát.
Állítólag kelet Magyarországon van olyan falu, ahol az újszülötteket is rokkantnyugdíjasnak nyilváníttatják egybõl. Persze ez orvosilag nonszensz. Viszont csomó segélyt kap utána a család...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem tudtok egy olyan oldalt, ahova ki van írva, hogy a közeljövőben, jönnek-e, és mikor, valamilyen delegációk, miniszterelnökök Budapestre?

5

Közalkalmazotti munkavállaláshoz milyen erkölcsi igazolásra van szükség, csak a büntetlen előélet vagy más is számít? Mit kell bejelölni az erkölcsi bizonyítván kérő lapon?

0

Mit kell bejelölni az erkölcsi bizonyítvány igénylőlapon, ha közalkalmazotti munkavállaláshoz kell?

3

Mi az oka, hogy nem lehet szavazni az eutanáziáról?

a href="http://www.origo.hu/itthon/20131008-nem-szavazhatunk-az-eutanaziarol.html" target="_blank">http://www.origo.hu/itthon/20131008-nem-szavazhatunk-az-euta..

4

Ti Hitlert mivel büntetnétek meg?

14

Amerikában mikor lesz a következő szavazás?

6

Egy ügyésznek és családjának mennyire kell félnie ma Magyarországon?

Édesanyámról van szó.
Ügyészként dolgozik.

Ugyebár , mostanában nagyon sok durva gyilkosság történt.

Én főleg a kisebbségtől félek.
Édesanyám pont miattuk lett ügyész.

A környéken mindig ismer minket.

2

Cigánypecsenye, a név rasszista?

http://hvg.hu/vilag/20131007_Politikai_korrektseg_Magyaros_p..

Maradjon a név vagy menjen (a levesbe)?

11

Már a cigánypecsenyét sem lehet nevén nevezni Németországban. Nem túlzás már ez egy kicsit?

13

Mi a véleményetek a következő ötletről? Szerintem a házasság alatt szerzett nyugdíjjogosultság fele (a vagyonhoz hasonlóan) az évek arányában a házastársat illesse.

Szerintem az lenne az igazságos, ha a házasság alatt szerzett nyugdíjjogosultság fele is (az évek arányában) a házastársat illesse, ne csak a megszerzett vagyon.
Ezzel elkerülhető a hagyományos családmodell szétverése, és a házasság alatt otthon maradt, vagy kevesebbet kereső fél hátrányba kerülése még egy esetleges válás után is.
(Ha a volt házastárs már nem él, úgy a még életben lévő fél a másik fél után járó teljes összeget kapja meg, míg a levonásnak csak a felét kelljen érvényesíteni, így ezzel az intézkedéssel az özvegyi nyugdíj is megszüntethető és igazságosabbá tehető.) Fontos, hogy a törvény gendersemleges legyen.

Ha tehát például valaki 10 év házasság után vált el, úgy az ő nyugdíjának 12,5%-a a volt házastársát illeti, míg emellett ő is megkapja a volt házastársának nyugdíjának 12,5%-át, figyelembe véve átlag 40 év munkaviszonyt.

Szerintem az intézkedés mindenkinek előnyös lenne és igazságosabbá tenné a válás utáni élethelyzeteket.
Eredményeként például a házasság alatt otthon maradt feleség sem esik el az otthon maradás miatt a nyugdíjjogosultságtól és bátrabban marad otthon, mert a férj ez idő alatt szerzett jövedelme után őt is megilleti majd a nyugdíj. Ugyanígy sok olyan férfi is van, aki a házasság alatt alacsonyabb jövedelemre bejelentett, de más a nyugdíjat nem növelő legális módon jövedelmet szerző vállalkozást folytatott, majd az így szerzett, a későbbi nyugdíjat megalapozó vagyon (pl. albérletbe kiadott lakás) pedig házassági vagyonközösség megszűnésekor feleződött. Ez esetben a férj nyugdíja is reálisabb lenne, hiszen nem csak a volt feleség élvezné a vagyonból biztosított nyugdíjat.
A rendszer a házasságok értékét is megőrzi, hiszen egy ilyen rendszer esetén nem riasztaná el a nőket a házasságkötéstől és a hagyományos értékek, berendezkedések megőrzésétől az, hogy ha ők nem dolgoznak és otthon maradnak, akkor nem lesz majd nyugdíjuk.
Ha a házasság alatt a vagyon úgy is feleződik, akkor miért nem tekinti a törvény vagyonnak a nyugdíjjogosultságot is? A mai megváltozott világban sok minden másként van mint régen, és sok mindent utána kellene igazítani a törvényekben ennek, hogy a házasság ne elriasztó, hanem értékmegőrző tényező maradhasson.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!