Találatok a következő kifejezésre: Miért ilyen a hőmérsékletem 36 (2 db)

Miért ilyen magas a hőmérsékletem? 36. 8-at mértem ma. 3 napja kezdtem el a clostilbegytet. Ez normális?

Még csak most múlt el a mensim. Rövidebb volt 2 nappal, és nem is görcsöltem, és kevesebb is volt.

Legjobb válasz: Szia,igen normális én is szedtem hõhullámaim voltak mikor a párom nagyon hozzámbujt azt éreztem megfulladok másik percben meg húztam magamra a takarót,mert fáztam(meg rengettek pattanásom lett a szedés kezdete után 2 héttel.1 hónap szedése után terhes is lettem.(mellette cickafark+palástfû teát ittam próbáld meg a drogériába megkapod a kettõ együtt olyan ft)szurkolok egy 5 hetes kismama

Szia, igen normális én is szedtem hõhullámaim voltak mikor a párom nagyon hozzámbujt azt éreztem megfulladok másik percben meg húztam magamra a takarót, mert fáztam(meg rengettek pattanásom lett a szedés kezdete után 2 héttel.1 hónap szedése után terhes is lettem.(mellette cickafark+palástfû teát ittam próbáld meg a drogériába megkapod a kettõ együtt olyan ft)szurkolok egy 5 hetes kismama

Miért érezük a 36 fokot (levegöt) ilyen melegnek ha a test hömérsékletünk is 36.6 fokos?

Legjobb válasz: A testhõmérséklet állandó szabályzás alatt áll. A legtöbb folyamat a szervezetben "melléktermékként" hõt termel (izommûködés, emésztés stb.) Na most 22-25 C fokos levegõnek könnyebb átadni a többlethõt, még csak izzadni sem kell olyan nagyon. De ha végiggondolod, akkor a testhõmérsékletnél mindössze pár tizeddel alacsonyabb hõmérsékletû levegõ már nem tud elég hõt elvonni a szervezettõl, elkezdesz izzadni. Itt még egész elviselhetõ, mert 30-40%-os relatív páratartalom tartozik a 36-40 fokhoz. De képzeld el, amikor 80-90%-os a páratartalom, tehát hiába izzadsz, egyszerûen a levegõbe "nem fér be" több víz, nincs hová elpárologjon a nedvesség rólad. Ha pedig nincs párolgás, nincs ami hõt vonjon el a szervezetedtõl, ezért még többet izzadsz :) Szóval pl a Dél-Amerikában található országokban dupla ennyinek érzõdik a 36 fok.

A testhõmérséklet állandó szabályzás alatt áll. A legtöbb folyamat a szervezetben "melléktermékként" hõt termel (izommûködés, emésztés stb.) Na most 22-25 C fokos levegõnek könnyebb átadni a többlethõt, még csak izzadni sem kell olyan nagyon. De ha végiggondolod, akkor a testhõmérsékletnél mindössze pár tizeddel alacsonyabb hõmérsékletû levegõ már nem tud elég hõt elvonni a szervezettõl, elkezdesz izzadni. Itt még egész elviselhetõ, mert 30-40%-os relatív páratartalom tartozik a 36-40 fokhoz. De képzeld el, amikor 80-90%-os a páratartalom, tehát hiába izzadsz, egyszerûen a levegõbe "nem fér be" több víz, nincs hová elpárologjon a nedvesség rólad. Ha pedig nincs párolgás, nincs ami hõt vonjon el a szervezetedtõl, ezért még többet izzadsz :) Szóval pl a Dél-Amerikában található országokban dupla ennyinek érzõdik a 36 fok.
A kémiai összetétel nem egy forma.
Ismerosom irorszagban lakik. 21fok 95%-os paratartalommal õk azt vagy 35 foknak érzékelik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!