Találatok a következő kifejezésre: Miért hullik a hajam (61 db)

SOS, Miért hullik a hajam?

Mióta a fodrász levágta a hajam meleg ollóval,kb 5 hónapja, azóta nagyon hullik a hajam.A fogaim rendben vannak, mert fogszabályzóm van, és rendszeresen ellen?rzik.x volt melírozva ballagásomra és azóta sem, vasalni a hajam is csak 2 hetente 1x szoktam

Legjobb válasz: Sok minden miatt hullhat a hajad, pl.: - pajzsmirigy, vese gyulladás, nõi hormonproblémák, hosszan tartó láz, véralvadás gátló szerek szedése, fogyókúrás gyógyszerek, diéta (kevés vitamin bevitel) egyoldalú táplálkozás, rossz vérkeringés, alacsony vérnyomás ,fogamzás gátlók, vitaminhiány ill. túladagolás stb stb. Szóval én egy teljes kivizsgálást ajánlanék, jobb félni, mint megijedni alapon. De az is lehet, hogy tényleg csak azért hullik a hajad, mert õsz van és ilyenkor sokkal több hajszál kihullik, mint máskor. Én azt tanácsolom, hogy igyál sok szénsavmentes ásványvizet (napi 2.5-3 liter), egyél sok sárgarépát, kölest, halat, olyan ételeket amiben sok a fehérje (de azt se vidd túlzásba). Fontos a B, C, D, vitamin is. Ehetsz vasat, rezet, cinket (kapszula) vagy a Biovanne szépségvitamin is nagyon jó. Ha azt akarod, hogy gyorsabban nõjön a hajad akkor igyál cukor nélküli csalánteát 3 hétig (de csak addig!), vagy csinálj ricinusolajos hajpakolást. Külsõleg hajhullásra nekem nagyon bevált a Bánfi hajszesz és a Revalid sampon is. A hajvasalás se tesz jót a hajadnak én heti 1-szer vasaltam, de nagyon elvékonyodott a hajam, úgyhogy abbahagytam már 2 hónapja és azóta sokkal erõsebb lett a hajam, vágattam belõle 5cm-et és már nem töredezik. A meleg ollós hajvágás meg egy nagy kamu, csak marketingfogás. Onnan tudom, hogy anyukám fodrász és jóba van Hajas Lacival és õ mondta. :)

Sok minden miatt hullhat a hajad, pl.: - pajzsmirigy, vese gyulladás, nõi hormonproblémák, hosszan tartó láz, véralvadás gátló szerek szedése, fogyókúrás gyógyszerek, diéta (kevés vitamin bevitel) egyoldalú táplálkozás, rossz vérkeringés, alacsony vérnyomás , fogamzás gátlók, vitaminhiány ill. túladagolás stb stb. Szóval én egy teljes kivizsgálást ajánlanék, jobb félni, mint megijedni alapon. De az is lehet, hogy tényleg csak azért hullik a hajad, mert õsz van és ilyenkor sokkal több hajszál kihullik, mint máskor. Én azt tanácsolom, hogy igyál sok szénsavmentes ásványvizet (napi 2.5-3 liter), egyél sok sárgarépát, kölest, halat, olyan ételeket amiben sok a fehérje (de azt se vidd túlzásba). Fontos a B, C, D, vitamin is. Ehetsz vasat, rezet, cinket (kapszula) vagy a Biovanne szépségvitamin is nagyon jó. Ha azt akarod, hogy gyorsabban nõjön a hajad akkor igyál cukor nélküli csalánteát 3 hétig (de csak addig!), vagy csinálj ricinusolajos hajpakolást. Külsõleg hajhullásra nekem nagyon bevált a Bánfi hajszesz és a Revalid sampon is. A hajvasalás se tesz jót a hajadnak én heti 1-szer vasaltam, de nagyon elvékonyodott a hajam, úgyhogy abbahagytam már 2 hónapja és azóta sokkal erõsebb lett a hajam, vágattam belõle 5cm-et és már nem töredezik. A meleg ollós hajvágás meg egy nagy kamu, csak marketingfogás. Onnan tudom, hogy anyukám fodrász és jóba van Hajas Lacival és õ mondta. :)
A kérdező hozzászólása: vagy valami vitamint kellene szednem?C vitamint és magne B6-ot szedek rendszeresen
Lehet, hogy csak azért hullik, mert õsz van. :) Ilyenkor és tavasszal többet hullik az ember haja, cserélõdik. Ez ellen nem tudunk mit tenni, az õsember óta így van. :) De szerintem le kéne szoknod a hajvasalóról, nem tesz jót, hiába a sok kencefice. És szerintem a hullámos vagy göndör haj annyira gyönyörû!
Nem lehet, hogy a fodrász eszközei fertõzöttek voltak? Lehet gombásodást is kapni, korpás fejbõrön is hullhat a haj:S Vegyél gyógnövényes hajszeszt 8pl. Bánfi hajszesz) vagy menj el bõrgyógyászhoz. Szedj Biovannét, hogy belsõleg is regenerálódjon.
A kérdező hozzászólása: nem korpás a fejem, nem viszket, nem hiszem, hogy gombás lenne.A Biovannét mindenképpen ki fogom próbálni, köszönöm az eddigi válaszokat
Csatlakozom a melegollós hajvágás megkérdõjelezéséhez. Kimeritõek voltak a válaszok szerintem. Egy dolgot tennék még hozzá. Tapasztalat: A fogszabályzó alatt, hiába nézik, ellenõrzik, jobban romlanak a fogak. Ha véglegesen leveszik, akkor lehet totálisan rendbetetetni, mert sajna kivédhetetlen, hogy szuvasodjon alatta, bár nem tudom milyen fogszabályzód van. Sajnos a bõrgyógyászok sem igazán tudnak mit kezdeni a hajhullással, de ha nem mulna , egy vérkép csináltatás nem válik károdra, hátha okosabbak lesztek tõle.
A kérdező hozzászólása: Nemrégen volt röntgenezve (pontosan szuvasodás gyanúja miatt)a fogam, semmi baja azt mondták!Még fél év és leveszik, ha minden igaz:) 19:49 Nem szedek fogamzásgátlót, rendben van a vérnyomásom is, továbbá amit felsoroltál egyikben sem szenvedek, hála az égnek!Vitaminokat szedtem, de abbahagytam, csak a magne b6 és c vitamin maradt, de a biovannét megpróbálom, és egy vérképet is csináltatni fogok, mert ez eszembe sem jutott!Sajnos az étkezésem olyan, amilyet a kollégiumban adnak, többre nem futja! Köszönöm az eddigi válaszokat, sokat segítettek

Miért hullik a hajam? 14/l

eddig nem hullot hajam , de mostanába amikor összefogom érzem hogy alíg van hajam. Nem szoktam vasalni vagy ilyesmi, igaz hogy mindíg össze van fogva, mikor alszok akkor is,, de az szerintem nem baj, vagy igen? Mikor fésülöm akkor is rengeteg ki hullik.

Legjobb válasz: Hogy tudsz összekötött hajjal aludni? Hajmosás után megszoktad szárítani a hajad? mert lehet,hogy azért hullik,mert nem szárítod meg.

Hogy tudsz összekötött hajjal aludni? Hajmosás után megszoktad szárítani a hajad? mert lehet, hogy azért hullik, mert nem szárítod meg.
A kérdező hozzászólása: :DDD nem tudom , úgy kényelmes nem, nem szoktam hajat száritani mert göndör hajam van és ha kiszárítom akkor nagyon szöszös:/
nekem is szokott hullani a hajam, hajmosás után fésülködés közben... én szedek különbözõ vitaminokat így már ne hullik annyira a hajam. Szerintem te is szedj vitamint.
Menj el egy jó homeopátiás orvoshoz, mert hajhullásra van alkati szer. Nem tudod, mitõl hullik? Tehát nem voltak mostanában komoly vizsgáid, amik miatt stresszeltél? és esetleg emiatt hullhatna. (De ezer más oka is lehet. Megnézem a könyvemben és idemásolom Neked.) "Bánat hatására, betegség után (nem szedtél antibiotikumot?), fejfájás után, fejtetõn, fésülködéskor, foltokban, gyermekeknél, gyorsan, halántékon, bûzös izzadság miatt, koponyatetõn, láz után, marokszámra, oldalról, tarkótájról, szülés után..." Válassz! Melyik illik Rád?
A kérdező hozzászólása: De ..tényleg izgultam 1 vizsga miatt fésülködéskor is nagyon hullik és haj mosáskor ...

Miert hullik a hajam?

Minden furdes utan nagyon hullik,van hogy kb 20-25 szall is kihull.Valyon miert lehet?Felek hogy egyszer csak elfogy es amugyis vekony szallu a hajam :S

Legjobb válasz: Általában összel és tavasszal több haj hullik, tehát az természetes. Okozhatja a gondodat, ha valamilyen gyulladás van a szervezetben(pl.fog, nögyogyászati probléma stb.) És szerintem a hajmosás után természetes a 20 25 szál,az még nem sok :D hiszen a hajad is folyamatosan nö és ujul.

Általában összel és tavasszal több haj hullik, tehát az természetes. Okozhatja a gondodat, ha valamilyen gyulladás van a szervezetben(pl.fog, nögyogyászati probléma stb.) És szerintem a hajmosás után természetes a 20 25 szál, az még nem sok :D hiszen a hajad is folyamatosan nö és ujul.

Már több éve hullik a a hajam, és nem tudok rájönni, hogy mitől. Voltam már mindenféle kivizsgáláson, (bőrgyógyász, nőgyógyász, de nem találtak semmit. Kipróbáltam már többféle hajhullás elleni szert de egyik sem volt hatásos. Miért hullik a hajam?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a tanácsokat, lehet, hogy van benne valami, elég rendszertelenül eszem és a gyomrom is elég sokszor fáj. Majd kipróbálok valami vitamint. Remélem használ, ha nem akkor felkeresek egy orvost!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat, lehet, hogy van benne valami, elég rendszertelenül eszem és a gyomrom is elég sokszor fáj. Majd kipróbálok valami vitamint. Remélem használ, ha nem akkor felkeresek egy orvost!
Gyakori oka a hajhullásnak a bélrendszer enyhébb, vagy komolyabb gyulladása.Aminek következtében a tápanyagok nem szívódnak fel a bélbõl.Célszerû ilyen irányban indulnod./családorvos, gasztroenterológus/, esetleg hormonzavar is okozhatja.Ajánlom, hogy fogyassz naponta el két doboz joghurtot! Szükséges lenne, valami komplex vitamint beszedned!/Centrum, Sypradin, Humet R + Polyvitaplex 8 vagy 12./Sok féle van. A lényeg hogy vitaminok és elemek is legyenek benne. A hajunk a belsönk tükörképe.Kitartás, és meglesz a siker!

Miért hullik a hajam?

Egy ideje növesztem a hajam, gyakorlatilag egy év alatt semmit nem nőtt, vagyis nőtt de nem látszik rajta, mivel amint a vállamig érő hosszúságot elérik a hajszálaim egyszerűen kihullanak, ezért sosem lesz ennél hosszabb hajam.Annyira zavaró, régebben meg tudtam növeszteni mell alá érőre.Mi változott azóta? Nincs vashiányom egészségesen étkezem, sportolok ápolom rendesen.Bőrgyógyászhoz kéne mennem?

Legjobb válasz: nekem bevált. Vegyél dióbelet, daráld össze. Tegyél föl vizet, nem kell sok max 2dc. mikor forr a víz rakd bele az õrölt dióbélt, kevergesd. Kend a fejbõrödre meg végig a hajadon (ne csak a vizet, hanem a diót is) Dióból elég 6 db. jó alaposan masszírozd bele a hajadba és a fejbõrödbe. Fogd össze, húzzál rá szatyrot és 3 órán keresztül hagyd a hajadon. Majd mosd ki ha 1 hónapig hetente 1x megcsinálod akkor látni fogod az eredményt :) Nekem bevált. Fényesebb, dúsabb lesz a hajad és nem fog annyira hullani

nekem bevált. Vegyél dióbelet, daráld össze. Tegyél föl vizet, nem kell sok max 2dc. mikor forr a víz rakd bele az õrölt dióbélt, kevergesd. Kend a fejbõrödre meg végig a hajadon (ne csak a vizet, hanem a diót is) Dióból elég 6 db. jó alaposan masszírozd bele a hajadba és a fejbõrödbe. Fogd össze, húzzál rá szatyrot és 3 órán keresztül hagyd a hajadon. Majd mosd ki ha 1 hónapig hetente 1x megcsinálod akkor látni fogod az eredményt :) Nekem bevált. Fényesebb, dúsabb lesz a hajad és nem fog annyira hullani

Miért hullik a hajam? Tudtok rá valami megoldást vagy valami vitamint erre?

Mostanában elég sokat hullik a hajam, és nem tudom,hogy miért lehet ez.Pedig régebben nem volt így.Ez lehet a stressz is?

Legjobb válasz: Meglehet,hogy a stresz miatt van. De amúgy télen mindenkinek jobban hullik a haja :)

Meglehet, hogy a stresz miatt van. De amúgy télen mindenkinek jobban hullik a haja :)
ha nem múlik el a hajhullásod, mindenképp keress fel orvost, én is ezt tettem nemrég, kikérdezett mindenrõl, és nem talált semmit, így elküldött mindenféle vizsgálatra. most oda járok, remélem kiderül az ok.
A kérdező hozzászólása: köszi a válasz! Majd lécci írd meg, hogy mi lett az eredmény. Elõre is köszi!
2. vok vérvételen voltam eddig, annak az eredménye nagyon jó lett, úgyhogy egy lehetõség kizárva. jövõ héten megyek fül-orr-gégészetre, meg utána vmikor allergia vizsgálatra, de nagyon remélem hogy kiderül mitõl lehet.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, hogy vissza írtál! Remélem nincs semmi komolyabb bajod.Az is lehet, hogy az életviteleden kellene kicsit változtatni.Pl: kevesebb stressz Jobbulást kívánok!:)
szia, ismét én vok megvolt a fül-orr-gége vizsgálat, ott vettek mintát a mandulámról, elküldték laborba, mert az orvos gyanakodott rá hogy köze lehet a hajhullláshoz, de annak az eredménye is negatív lett. most gondolkodunk hogy mi legyen, de lehet hogy elmegyek egy hajgyógyászatra, hátha ott jobban megvizsgálják mint a bõrgyógyász.

Miért hullik a hajam?

Már azt hiszem elég régóta eléggé er?sen hullik... Sokszor egész 'csomók' jöttek szinte le, most már kicsit kevesebb, mert a hajam is kevesebb. Mintha elgyengülnének a hajhagymák vagy nem tudom. És mostanában meg ráadásul szinte naponta kéne hajat mosnom, mert pár nap alatt annyira ronda lesz, így össze-vissza áll, mintha évek óta nem mostam volna. Mi lehet az oka? Valaki tud segíteni? Esetleg hol lehetne megnézetni?

Legjobb válasz: Az okát sajnos nem tudom, de én hajhullásra Bánfi sampont használok, próbáld ki, hátha segít neked is. :) Elõször még hullani fog tõle a hajad, de utána kinõ megint és új hajhagymáid is lesznek :)

Az okát sajnos nem tudom, de én hajhullásra Bánfi sampont használok, próbáld ki, hátha segít neked is. :) Elõször még hullani fog tõle a hajad, de utána kinõ megint és új hajhagymáid is lesznek :)
Meg kell tudni az okát a hullásnak. -rossz fogak -vitamin , vas hiány -allergia -androgen alopecia , nos ez más néven férfias kopaszodás erre finasterid gyógyszer jó férfiaknak.Vagy a külsõ szerekbõl minoxidil.

Miért hullik a hajam, ha tökéletes vérképem?

Lehet a fogyókúrától vagy esetleg az idegességtől?

Legjobb válasz: Lehet vitaminhiány, ill lehet,h túl hosszú a hajad és nem bírja el a hajhagyma.

Lehet vitaminhiány, ill lehet, h túl hosszú a hajad és nem bírja el a hajhagyma.
Lehet, ha úgy gondolod hogy a stressztõl akkor próbálj meg nyugizni egy kicsit.:D van pár tippem rá: http://25.media.tumblr.com/tumblr_md8l8fhz9f1rjasyzo1_500.jpg De ha a fogyókúrától, akkor szedj vitaminokat, az valószínû segíteni fog!:) De az is lehet hogy ha sokszor hordod felgumizva, erõsen felgumizva a hajad, az elgyengíti a hajhagymáid, s sok hajad kihullik, ezt onnan tudom mert a nõvéremnél is ez a helyzet, gyógyszert szed rá.:)
Hát tekintve, hogy a legtöbb fogyókúra pocsék és kontár módon van összeállítva, simán lehet ok. Szedj hajvitamint, az segíthet. :) Másrészt lehet csak te érzed kórosnak a hullást. Valamennyire persze hogy hullik, cserélõdik a haj, nincs azzal semmi gond, csak ha naponta 100-120 szálnál több hullik tövestõl, az rendellenes. Vagy ha foltosan kopaszodsz. Másrészt azt is tisztázni kell, hogy hagymával együtt hullik, vagy csak letörik. Utóbbi esetben az olló segít, és a megfelelõ hajápolás. :)

Miért hullik a hajam?

Az lenne a kérdésem, hogy tengervíz miatt hullhat a hajam? Mármint mondjuk a só tartalmától, vagy nemtudom...mert nemrég jöttem haza egy nyaralásból az Adriai-tengerr?l és azóta hullik a hajam. A víz az oka, vagy valami más?? köszönöm segítségeteket. 17/L

Legjobb válasz: A tengervíz,a sós víz károsítja a keratint, azaz a haj szerkezetének mintegy 97 százalékát kitevõ fehérjét.

A tengervíz, a sós víz károsítja a keratint, azaz a haj szerkezetének mintegy 97 százalékát kitevõ fehérjét.

Miért hullik a hajam miota diétázom?

Legjobb válasz: Lehet vitamin hiány.

Lehet vitamin hiány.
Vitaminhiány. Szedj multivitamint! Vagy táplálkozz változatosabban. Valószínû, hogy diétád elõtt se étkeztél valami változatosan és egészségesen, ezért most kiüt rajtad a tápanyagok hiánya.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!