Találatok a következő kifejezésre: Miért hullik a (177 db)

Miért hullik a macskám szőre?

Van két cicusom, és már átestek valami tavaszi vedlés dolgon, de most egyik pillanatról a másikra megint tiszta szőr minden. Mitől van ez? Lehet betegség jele? (rövidszőrű házimacskák)

Legjobb válasz: 37'C van, csodálkozol hogy hullik! Ilyen melegben persze hogy hullik még egy adag!

37'C van, csodálkozol hogy hullik! Ilyen melegben persze hogy hullik még egy adag!
Lakásban tartott cicáknál nem évszakfüggõ a vedlés. A lakásban mindig meleg van, ezért szinte csak télen nem hullatják a szõrüket. Most majd' 40 fokban meg pláne nincs ezen mit csodálkozni.

Megtudná valaki mondani nekem hogy miért hullik a 4 éves labrador kutyámnak a szőre? Évszaktól függetlenül egész évben hullik.

Esetleg valami vitamin hiány lehet az oka?

Legjobb válasz: Az én kutyámnak is hullik a szõre. Ugyanúgy ahogy az emberi haj is hullik egész évben. Nincs semmi baja.:)

Az én kutyámnak is hullik a szõre. Ugyanúgy ahogy az emberi haj is hullik egész évben. Nincs semmi baja.:)
Nekünk mopszunk van, gyalázatosan hullik a szõre mindig. Rendszeres fésülés, kefélés.
Milyen táppal eteted?
Én is hasonló gondban vagyok és valaki itt az oldalon a LAVET nevû bõrtápláló vitaminkészítményt ajánlotta, neki orvos ajánlotta és bevált.Én is azt fogom kipróbálni! Itt a link: http://www.petnet.hu/termekek/kutya/egeszsegugy/vitamin/lave.. Remélem tudtam segíteni:)
Adj neki Luposan-t nagyon jo a szõrre, és nem utolsósorban az izületekre is. De összefüggésben van a táplálással is.
Benti kutyáknak egész évben hullik a szõre. Évszaktól függetlenül. Mert nem alakul ki olyan rendszerben a bundaváltás, mint a kinti kutyáknál. Vmennyi szõrhullás természetes. Az elhalt szõrt elhullajtják. Ha kórosan hullik, akkor állatorvoshoz kell vinni.

Miért hullik a kecske szőre?

A kecskének foltokban hullik,és terhes is.Mi baja lehet vagy ez normális?

Legjobb válasz: Még én is csak kezdõ kecske tartó vagyok,most vagyunk túl az elsõ télen,és túl vagyunk az elsõ ellésen is.Szerintem ha hullik a szõre lehet a téli szõrzetét hullajtja,bár ez a foltokban hullik,ez nem hangzik túl jól.ha van ismerõsöd aki esetleg elég jól ért a kecskékhez,érdemesebb vele megnézetni,vagy állatorvossal. A terhességhez nincs köze.Sok sikert a kis gidához!:-)

Még én is csak kezdõ kecske tartó vagyok, most vagyunk túl az elsõ télen, és túl vagyunk az elsõ ellésen is.Szerintem ha hullik a szõre lehet a téli szõrzetét hullajtja, bár ez a foltokban hullik, ez nem hangzik túl jól.ha van ismerõsöd aki esetleg elég jól ért a kecskékhez, érdemesebb vele megnézetni, vagy állatorvossal. A terhességhez nincs köze.Sok sikert a kis gidához!:-)


Miért hullik a tengerimalacom szőre?

Kb két hete vettük észre, hogy a tengerimalacomnak hullik a szőre. Eleve C vitaminnal dúsított tápot kap, de amikor ezt észrevettük, a vizébe is csepegtettünk ilyen vitamin cseppet. Azonban még mindig hullik a szőre. Akkor nem a C vitamin hiánytól van? Mitől lehet?

Legjobb válasz: Ha nagyon hullik akkor valamilyen betegség, de ha csak enyhe , akkor lehet hogy csak vedlik!

Ha nagyon hullik akkor valamilyen betegség, de ha csak enyhe , akkor lehet hogy csak vedlik!
Ja esetleg még fürdesd meg , de nehogy baba samponnal!!!
bocsi adarabos válaszokért, de fürdés után fésüld ki a szõrét!!
A kérdező hozzászólása: Köszi! És mivel/hogyan fürdessem meg?
Bármivel , csak ne Baba samponnal, mert az csak szárítja a bõrét, és a feje ne legyen vizes!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm:)

Miért hullik a hajam? 14/l

eddig nem hullot hajam , de mostanába amikor összefogom érzem hogy alíg van hajam. Nem szoktam vasalni vagy ilyesmi, igaz hogy mindíg össze van fogva, mikor alszok akkor is,, de az szerintem nem baj, vagy igen? Mikor fésülöm akkor is rengeteg ki hullik.

Legjobb válasz: Hogy tudsz összekötött hajjal aludni? Hajmosás után megszoktad szárítani a hajad? mert lehet,hogy azért hullik,mert nem szárítod meg.

Hogy tudsz összekötött hajjal aludni? Hajmosás után megszoktad szárítani a hajad? mert lehet, hogy azért hullik, mert nem szárítod meg.
A kérdező hozzászólása: :DDD nem tudom , úgy kényelmes nem, nem szoktam hajat száritani mert göndör hajam van és ha kiszárítom akkor nagyon szöszös:/
nekem is szokott hullani a hajam, hajmosás után fésülködés közben... én szedek különbözõ vitaminokat így már ne hullik annyira a hajam. Szerintem te is szedj vitamint.
Menj el egy jó homeopátiás orvoshoz, mert hajhullásra van alkati szer. Nem tudod, mitõl hullik? Tehát nem voltak mostanában komoly vizsgáid, amik miatt stresszeltél? és esetleg emiatt hullhatna. (De ezer más oka is lehet. Megnézem a könyvemben és idemásolom Neked.) "Bánat hatására, betegség után (nem szedtél antibiotikumot?), fejfájás után, fejtetõn, fésülködéskor, foltokban, gyermekeknél, gyorsan, halántékon, bûzös izzadság miatt, koponyatetõn, láz után, marokszámra, oldalról, tarkótájról, szülés után..." Válassz! Melyik illik Rád?
A kérdező hozzászólása: De ..tényleg izgultam 1 vizsga miatt fésülködéskor is nagyon hullik és haj mosáskor ...

Miért hullik a macska szeme körül a szőr?

Legjobb válasz: Egy nagyon keskeny sávban mintha vékonyan körbe lenne rajzolva a szeme bõrrel? Hogyha ilyen, az akkor vitaminhiányra utal. Hogyha nagyobb területen foltok-kinézetûen hullik, akkor lehet rüh, étel-allergia, vagy akár tetû is az okozó.

Egy nagyon keskeny sávban mintha vékonyan körbe lenne rajzolva a szeme bõrrel? Hogyha ilyen, az akkor vitaminhiányra utal. Hogyha nagyobb területen foltok-kinézetûen hullik, akkor lehet rüh, étel-allergia, vagy akár tetû is az okozó.
Erre én is kíváncsi lennék, mert a mi macsekunknak is sávban hullik a szeme fölött! Tegnap mondtam az orvosnak de nem tudtam elvinni a macskát és azt mondta, hogy lehet vmilyen gomba!
A kérdező hozzászólása: Hát a szeme környékén kb 1cm-es részen és a fülétõl egészen a szeméig.Borogassam kamilla teával vagy van rá valami?
Röhögni fogsz, de az egyik oka az is lehet (pláne a fülétõl lefelé), hogy öregszik!:) Mindenesetre ha a bõr azon a részen nem természetes, akkor irány a doki.
A kérdező hozzászólása: Másfél éves.Nem hiszem, hogy már most hullana a szõre.
Ott minden macskának ritkább a szõre, illetve ritkábbnak látszik, mert szembõl látszanak a szõrszálak. De persze lehet, hogy a tiédnek extra csupasz.
A kérdező hozzászólása: Eddig volt ott neki szõr.Most hullott ki, de teljesen.Semmi nincs a szeme körül.És néhol kisebb hegek vannak mintha kaparta volna.

Vajon miért hullik a spánielünk szőre?

Van egy kb.5éves kan spánielünk, és nem rég elkezdett a szeme körül kihullani a sz?re, majd 2héten belül a fenekén teljesen kihullott a sz?re. Megnéztem nem aktás, nincs kipirosodva a b?re, csak hullik neki, és szegénynek teljesen csupasz a feneke.

Legjobb válasz: Az én kutyámnak akkor hullot így a szõre amikor rühes volt.Vidd el az állatorvoshoz és az majd megmondja,hogy mi a baj.Ha rühes akkor ad egy ilyen szert amivel meg kell majd többször fürdetned.

Az én kutyámnak akkor hullot így a szõre amikor rühes volt.Vidd el az állatorvoshoz és az majd megmondja, hogy mi a baj.Ha rühes akkor ad egy ilyen szert amivel meg kell majd többször fürdetned.
Ez nagyon nagy valószínûséggel allergia. Legtöbbször ételre és még többször csirkeallergia. De természetesen látatlanba semmit nem lehet mondani. Vidd el dokihoz és elsõ körben cseréld le a kajáját.
hogy nézted meg? Állatorvos mit mond, gondolom vett belõle mintát.
De az is lehet hogy csak épp vedlik. Ilyenkor nyárin szoktak. Azén spánielem is most vedlette le a felesleges szõröket.

Miért hullik a hajam? Tudtok rá valami megoldást vagy valami vitamint erre?

Mostanában elég sokat hullik a hajam, és nem tudom,hogy miért lehet ez.Pedig régebben nem volt így.Ez lehet a stressz is?

Legjobb válasz: Meglehet,hogy a stresz miatt van. De amúgy télen mindenkinek jobban hullik a haja :)

Meglehet, hogy a stresz miatt van. De amúgy télen mindenkinek jobban hullik a haja :)
ha nem múlik el a hajhullásod, mindenképp keress fel orvost, én is ezt tettem nemrég, kikérdezett mindenrõl, és nem talált semmit, így elküldött mindenféle vizsgálatra. most oda járok, remélem kiderül az ok.
A kérdező hozzászólása: köszi a válasz! Majd lécci írd meg, hogy mi lett az eredmény. Elõre is köszi!
2. vok vérvételen voltam eddig, annak az eredménye nagyon jó lett, úgyhogy egy lehetõség kizárva. jövõ héten megyek fül-orr-gégészetre, meg utána vmikor allergia vizsgálatra, de nagyon remélem hogy kiderül mitõl lehet.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, hogy vissza írtál! Remélem nincs semmi komolyabb bajod.Az is lehet, hogy az életviteleden kellene kicsit változtatni.Pl: kevesebb stressz Jobbulást kívánok!:)
szia, ismét én vok megvolt a fül-orr-gége vizsgálat, ott vettek mintát a mandulámról, elküldték laborba, mert az orvos gyanakodott rá hogy köze lehet a hajhullláshoz, de annak az eredménye is negatív lett. most gondolkodunk hogy mi legyen, de lehet hogy elmegyek egy hajgyógyászatra, hátha ott jobban megvizsgálják mint a bõrgyógyász.

Miert hullik a hajam?

Minden furdes utan nagyon hullik,van hogy kb 20-25 szall is kihull.Valyon miert lehet?Felek hogy egyszer csak elfogy es amugyis vekony szallu a hajam :S

Legjobb válasz: Általában összel és tavasszal több haj hullik, tehát az természetes. Okozhatja a gondodat, ha valamilyen gyulladás van a szervezetben(pl.fog, nögyogyászati probléma stb.) És szerintem a hajmosás után természetes a 20 25 szál,az még nem sok :D hiszen a hajad is folyamatosan nö és ujul.

Általában összel és tavasszal több haj hullik, tehát az természetes. Okozhatja a gondodat, ha valamilyen gyulladás van a szervezetben(pl.fog, nögyogyászati probléma stb.) És szerintem a hajmosás után természetes a 20 25 szál, az még nem sok :D hiszen a hajad is folyamatosan nö és ujul.

Már több éve hullik a a hajam, és nem tudok rájönni, hogy mitől. Voltam már mindenféle kivizsgáláson, (bőrgyógyász, nőgyógyász, de nem találtak semmit. Kipróbáltam már többféle hajhullás elleni szert de egyik sem volt hatásos. Miért hullik a hajam?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a tanácsokat, lehet, hogy van benne valami, elég rendszertelenül eszem és a gyomrom is elég sokszor fáj. Majd kipróbálok valami vitamint. Remélem használ, ha nem akkor felkeresek egy orvost!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat, lehet, hogy van benne valami, elég rendszertelenül eszem és a gyomrom is elég sokszor fáj. Majd kipróbálok valami vitamint. Remélem használ, ha nem akkor felkeresek egy orvost!
Gyakori oka a hajhullásnak a bélrendszer enyhébb, vagy komolyabb gyulladása.Aminek következtében a tápanyagok nem szívódnak fel a bélbõl.Célszerû ilyen irányban indulnod./családorvos, gasztroenterológus/, esetleg hormonzavar is okozhatja.Ajánlom, hogy fogyassz naponta el két doboz joghurtot! Szükséges lenne, valami komplex vitamint beszedned!/Centrum, Sypradin, Humet R + Polyvitaplex 8 vagy 12./Sok féle van. A lényeg hogy vitaminok és elemek is legyenek benne. A hajunk a belsönk tükörképe.Kitartás, és meglesz a siker!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!