Találatok a következő kifejezésre: Miért hullanak ősszel a (2 db)

Miért sárgulnak és hullanak le a Szárnyalt levelü ecetfánk levelei? Ezt ősszel kellene "csinálnia".

Legjobb válasz: A miénk is hullat. nekünk tavaly is sokat lehullatott, de csak a belül lévõ leveleket, lehet azért mert azok nem kapnak elég fényt,levegõt! Mert maga a fa nagyon szép dús. :)

A miénk is hullat. nekünk tavaly is sokat lehullatott, de csak a belül lévõ leveleket, lehet azért mert azok nem kapnak elég fényt, levegõt! Mert maga a fa nagyon szép dús. :)

Miért hullanak le ősszel a levelek?

Legjobb válasz: A környezeti tényezõk megváltozásának hatására olyan növényi hormonok termelõdnek, amelyek átalakítják a sejtszintû anyagcserét, bomlási folyamatokat indítanak el.

A környezeti tényezõk megváltozásának hatására olyan növényi hormonok termelõdnek, amelyek átalakítják a sejtszintû anyagcserét, bomlási folyamatokat indítanak el.
A levelek lehullásának oka hormonális eredetû. A növényi hormonok a környezeti tényezõk hatására átalakítják a sejtszintû anyagcserét, blokkolnak folyamatokat (pl. levelek anyagcseréje), bomlási folyamatokat indítanak el (pl. levelek elszínezõdése). A leveleknek a munkájuk során sok felesleges vizet kell elpárologtatniuk, a rajtuk levõ levegõnyílásokon keresztül. Ez azonban a téli fagyos idõszakban egyszerûen lehetetlen. Ezért õsszel a levelek leállnak a termeléssel. A zöld festékanyag bonyolult vegyi változásokon megy át - a lombok megszínesednek -, majd minden hasznosítható tápanyag a szár belsejébe húzódik vissza és a levél lehull. üdv.: hegedor
Mert hogy nézne ki a tél zöld fákkal? Nem lenne homogén a természet...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!