Találatok a következő kifejezésre: Miért hisz nem hisz (661 db)

Õ miért ilyen, nem hiszem el?

Van az osztályunkban egy roma származású fiú. Ha kérdezzük csak akkor szólal meg ritkán keresi a kapcsolatot a többi fiúval. Szin tiszta 5-ös tanuló volt múlt évben is, csak pár 4-ese volt. Nagyon nyugodt természet? gyerek, tiszta ruhákba jár és rendes gyerek csak hát az a bajunk vele, hogy igen csendes. :/ Megkérdeztük az egyik tanárunktól, hogy miért ilyen és azt mondta, hogy a szervezete több nyugtató hormont termel mint nekünk, (bunkóknak). :) Egyébként 17 éves és napi 1 mondatot ha elmond magától. -,- A kérdésem az, hogy direkt csinálja ezt több éven keresztül vagy tényleg a nyugtató hormon a felel?s érte?

Legjobb válasz: csak nem ismeri a nyelvet maugli

csak nem ismeri a nyelvet maugli
A kérdező hozzászólása: Nyelvtanból is ötös. :/
Bocss de ez sport kategória.amúgy nem muszáj mindenkinek a társaság központjának lenni....
oppssz tévedtem , , egyéb" kategória is
A kérdező hozzászólása: :D
van aki ilyennek születik..
de most ez miért zavar téged?miaz a nyugtató hormon?!?!
ki [email protected] érdekel hogy keveset beszél? asszed õ az egyetlen?

Aki hisz Istenben, az miért hisz benne? Aki nem hisz Istenben, az miért nem hisz benne?

Legjobb válasz: Hiszek, mert nekem már bizonyította a létét, még ha másnak nem is bizonyíték.

Hiszek, mert nekem már bizonyította a létét, még ha másnak nem is bizonyíték.
Ahhoz, hogy hiszel-e Istenben, nem sok köze van az egyházhoz. A kérdezõ a személyesen megélt hitrõl kérdezett, nem a vallásról. Hihetsz Istenben úgy is, hogy közben elveted az intézményesített egyházat. Én egyébként hiszek Istenben. Én úgy gondolom, kell lennie egy végsõ oknak, ami célt ad a létezésnek. Segít megtalálni a helyem a világban. Utat mutat, amikor nincs min elindulni. A dolgokkal más szemszögbõl is megismertet. Meg persze azért is, mert így neveltek. 4 évig voltam ministráns. Szerettem az lenni.
Én alapvetõen (többek között) azért hiszek benne, mert egyértelmûen nem hinni valamiben, az illogikus dolog, egy "zárt kapu". Ha pedig hiszel az mindenképpen pozitív dolog, még ha tévedsz is. "Cogito ergo credo"
én pld hiszek Istenben, de az anyaszentkeresztényegyházban nem. az egész 1 nagy szemétdomb. el lett cseszve már a középkortól.
Az egyházi adó önkéntes. Persze, csak a beszedõ nyanya minden hetente kétszer becsenget hozzánk, és amikor egyszer beengedjük, addig nem tágul, amíg 5 ezret nem kap egy 4 fõs családtól. a 2500-at kevesellte, de azért elrakta. A 2. 1%-ot lehet adni egyháznak, vagy 1-2 nagyon kiemelten fontos kezdeményezésre. Innen venném ki az egyházakat. A gyermekszegénység miatt éhenhalnak a gyerekek, helyette sokan templomi szertartásokra adnak. Havi egy misével igazán lehet kevesebbet tartani mindenhol. Isten látná bennünk a jószándékot, hogy a gyerekeknek akarunk jót, nem?
Tudom, kell fûteni a templomot, a papok, püspökök is csak csicsás ruhában dolgozhatnak, de akkor is. Isten mindig segít, fûtsenek a isteni szeretet melegével.
Miért kell ezt hetente megkérdezni? Amúgy pedig az egyházi adó nem kötelezõ, hanem önkéntes.Az egy százalék pedig nem jár, csak ha az adózó felajánlja valamelyik egyháznak,
aki hisz, az ezt mondja: miért ne hinnék? aki nem hisz, az ezt kérdezi: miért kéne higgyek? Ennyi
Minek hinni, amikor az egész egyház a lehúzásra épít, szedi a valog sok egyházközösségi adót, amikor nem is járunk templomba csak meg vagyunk keresztelve, ráadásul az államtól is kap gondolom lóvét, meg az egyik 1% is nekik megy.
mert hiszek benne és kész, nehéz elmagyarázni, szerintem a hitben ez a lényeg, hogy feltétel nélkül hiszel, nem vársz bizonyítékokat, nem keresed a miérteket, hanem eltudod fogadni és egyszerûen hinni benne...Aki meg nem, az nem, az az õ , választása...de az embernek mindig kell hinnie...Nekem a Biblia elég bizonyíték, az egyházakkal szemben vannak nekem is kifogásaim, de úgyis az a lényeg, amit az ember a lelkében érez
Mindenki abban, hisz amiben hisz. Ki hisz Istenben az a cselekvéseit - jó vagy rossz dolgokat- Istennel magyarázza meg. Aki nem hisz Istenben más módón és féleképpen magyarázza a saját , avagy a világ történéseit!Valahol a kettõ között van az igazság.
Én hiszek Istenben, de szabad akaratunk van. A rossz dolgokat nem õ adja, ha nem érezzük a segítségét, az nem azért van, mert nem segít, hanem azért lehet, mert mi a megoldást várjuk tõle, pedig õ nem azt adja, hanem az eszközt, amivel megoldhatjuk a problémákat. Ha fel akarunk jutni egy hegy csúcsára, nem tesz fel minket, hanem ad kötelet, ösvényt, ha enni akarunk valamit, nem teszi az orrunk elé, hanem ad evõeszközt, alapanyagot, edényeket, ha szomjasak vagyunk, nem ûzi el a szomjunkat, hanem ott az üdítõ, a kút, a forrás... Nem mindig azt adja pontosan, amit kérünk, de hittel kérve mindig mindent megad, amire szükségünk van ahhoz, hogy amit kérünk, azt megkapjuk. Ha valaki nem hisz, azt sokszor az egyházakra fogják. Tévúton járnak. Isten soha nem nevezett meg egyházat név szerint egyik hitvilág szerint se, Isten az utat mutatta meg, amin járni kell(ene), nem a mit, hanem a hogyant. Sokan még hívõ körökben is tévedésben élnek ezen a téren. Minden hitvilágnak vannak bizonyos közös pontjai, amik mindben ugyanazok, ezeket kellene felfedezni, és máris látnánk, hogy minden út oda vezet, csak másképp. Ha el akarunk jutni egyik helyrõl a másikra, azt is többféleképpen megtehetjük, szárazföldön, vízen, levegõben, gyalog vagy jármûvel, ugyanilyen az Istenhez vezetõ út is, mindenki más úton jár, de ugyanabba a célba tart.
Hinni azt jelenti bízni. Nem egy magasabb lényben.(Macska a tetõn is egy magasabb lény. A Bibliai hit azt jelenti, hogy hinni Istenben és az Õ Fiában Jézus Krisztusban. Ez életforma. "Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülsz!" Apostolok Cslekedeteirõl írt könyv 16.fejezet 31.vers Biblia, Újszövetség) "Aki hisz és bemerítkezik (megkeresztelkedi) üdvözül, aki nem hisz, elkárhozik." Márk evangéliuma 16:16 Keresztyénnek lenni azt jelenti, hogy teljes szívvel bízni Krisztusban, jobban, mint bárki másban. Vagy hiszel, vagy kétségbe esel.
Én nem hiszek benne....csak gondolkozzunk logikusan. Látta már valaki? Honnan tudod hogy létezik? Sehonnan. Csak a fantáziád. Ennyi
Én egyszer azt mondom hogy vanisten! Egyszer hogy áhh nincs. Végülis logikáltan nekem, hogy 1 valami..."isten" megalkotta a világot, de még nem látta senki.A bibliában nem hiszek, úgy ahogy van nem.Szóval nem látta senki, és hol van akkor? föntrõl figyel minket?õ mibõl lett vagy honan? õt kiteremtette?én személyszerint jobban hiszek a földönkívüliekben. :)
korábban hittem, de mára rájöttem, hogy hiba volt.
Ha annyira létezne, valaki biztosan találkozott volna vele. A könnyezõ Szûz Mária képét sem fotózta még le senki, pedig állítólag már többen is látták. A könnye biztosan ott marad mondjuk egy percig, addig lehetne keresni egy fényképezõt.
Én konkrétan semmilyen istenben és vallásban nem hiszek, de talán van valami felsõbb erõ, mert egy végsõ oknak lennie kell, és nem tudományosan nem magyarázható. Ezen felül ha velem jó, vagy rossz történik nem egy bizonytalan dolgoban keresem az okokat, hanem magamban. Ha jól alakul a sorsom az azért van, mert én úgy alakítottam, ha rosszul, akkor valamit vagy én tettem rosszul, vagy keresztbe tettek, vagy a körülmények úgy játszottak közre. A sorsunk a mi kezünkben van, nem a természetfelettiben (szerintem. Persze akinek kevés az önbizalma az foghatja másra
Nem hiszek, hanem tudom, hogy Isten velem van. Amúgy nézz szét: mindenhol, ahol emberek élnek, elõször templomot építenek, csak utána kocsmát mneg házakat. Ha születik valaki, temnplomba viszik, ha házasodsz, odamész, ha meghalsz, papot hívnak. Akkor mi itt a kérdés? :)
Hiszek Benne, mert megtapasztalom a szeretetét.
Miért hinnék benne? Semmilyen bizonyíték nincs a létezésére. Miért ne hinnék benne? Lehet, hogy létezik, csak nem mutatja magát. Én inkább függõben hagyom a kérdést, majd halálom után meglátom. :)
Ha Isten létezne, segített volna nekem néhány élethelyzetben, nem tette.
hát ide most nem fogok káromkodni, de itt tele van degenerált retardálttal, mi az hogy 0 százalékos, ócska köcsög majom, az ilyen debileknek kár válaszolni
A keresztények 90%-a azért hisz, mert a szülei erre nevelték. 5% az, akit valamilyen tragádia ért az életben, és azt hiszi, hogy így majd jobb lesz. A maradék 5% meg az életben csalódott ember, és inkább a közösséget keresi nem pedig Istent. A vallási közösségben senki nem fogja megkérdõjelezni a hitét. Ellenben ha egy horgászklubba lépne be csak megkérdeznék tõle, hogy mekkora volt a legnagyobb hal az életében. A hithez nem kell szó szerint semmi, csak egy köny, amit merem állítani sok keresztény el sem olvas. Ezért ilyen vonzó egyesek számára, bonyolúlt kérdésekre egyszerû válaszokat ad. Ahhoz nem kell diplomásnak lenni, hogy valaki elhiggye: Isten így akarja és kész. Minden leegyszerûsödi, csak hinni kell.
Én olyan "semilyen"állásponton vagyok, néha úgy érzem, hogy hiszek, néha meg úgy, hogy nem.(pedig a lányaim katolikus intézménybe járnak)
Hiszek Istenben. Egyrészt igy is neveltek.mMásrészt megtapasztaltam a segítségét. Vagy van Gondviselés, vagy minden a véletlen mûve.Én a Gondviselésben hiszek.
Hiszek. Egy ateisának a kinyilatkoztatás nem sokat mond, ezért a racionális Istenérvekkel válaszolok a kérdezõ kérdésére. Az, hogy egyáltalán fontos-e, hogy létezik-e ez az Isten (vagy nem), kérdéses, de nagyon komoly érvek szólnak amellett, hogy igen, fontos. Ha abból indulunk ki, hogy Isten léte fontos ránk nézve, akkor figyelmet szentelünk azokra az argumentumokra (érvekre, bizonyítékokra) amelyek azt igyekeznek alátámasztani, hogy Isten tényleg létezik. Természetesen vannak eszmei irányzatok, amelyek eleve (már a vizsgálat elõtt) kétségbe vonják az istenérvek létjogosultságát, de érveik meglehetõsen labilis alapokon állnak. Alapvetõ intuitív képességeinknél fogva érezzük, hogy valamit nem lehet elvetni már azelõtt, mielõtt megvizsgáltuk volna. Isten (legalábbis egy alap szinten), megérthetõ a józanul gondolkodó, természetes ész által. Hiba volna azt gondolnunk, hogy képesek vagyunk Isten munkáját kiismerni. Melyikünk állíthatná biztosan, hogy Isten nem használhatja fel a Bibliától független, természetes ész istenérveit egy ember gondolkodásában, aki e szellemi munka által felismeri Isten létezését? Az agnoszticizmus (vagy szkepticizmus) bizonyos irányzatai (s a neopozitivizmus álláspontja Az agnoszticizmus (vagy szkepticizmus) bizonyos irányzatai (s a neopozitivizmus álláspontja) a "másik fél" amely szerint nem lehet Isten mellett érvelni; de ezek az álláspontok is ellentmondásosak. Hiszen, ha valamirõl kimondjuk hogy "eleve nem vagyunk képesek abban a kérdésben dönteni", ellentmondunk magunknak, hiszen csak akkor mondhatunk ilyet, ha pontosan ismerjük, hogy mi zár ki bennünket a döntés lehetõségébõl. De ha ezt ismerjük, akkor már ismerjük az adott kérdést - legalább egy bevezetõ szinten - s ezen a szinten már megítélni is képesek vagyunk, hogy mi mellett (az Isten létezése, vagy nem-létezése mellett) látunk nagyobb valószínûséggel megálló érveket. Szóval: ez az álláspont inkább a kérdés elhárítása, amelyhez azonban minden embernek joga van, csak nem biztos, hogy megéri neki; de ezt majd döntse el ki-ki azután, ha megismeri azokat az érveket, hogy miért fontos ránk nézve, hogy van-e Isten, vagy nincs. Összesen 10 istenérvrõl szokás beszélni, melyek - így vagy úgy, de - a teizmus Istenét igyekeznek bizonyítani. Ezek közül egy a priori (vagyis már az érzékszervi tapasztalás "elõtt" igaznak bizonyul; pontosabban: az érzékelés sem cáfolni, sem megerõsíteni nem tudja) ez az érv logikailag szükségszerû, vagyis olyan kényszerítõ erejû, mint az, hogy "minden agglegény nõtlen", vagy bármely matematikai tétel (pl: 3+3=6), ezt ontológiai istenérvnek hívjuk. Az összes többi a posteriori jellegû, vagyis az érzékszervi tapasztalásból következtetünk rá. (Például abból, hogy rend van a világegyetemben, egy rendezõ okra - Istenre - következtetünk; de majd meglátjuk a tervezési érv kifejtésekor.) Itt kilenc érvvel találkozunk: 1. Kozmológiai istenérv; 2. Fizikoteológiai (vagy tervezési) istenérv; 3. Az öntudatból vett istenérv; 4. A morális istenérv; 5. A vallási tapasztalatból vett érv; 6. A csodákból vett érv; 7. A Kinyilatkoztatásból vett érv; 8. A Pascal-fogadás; 9. A konszenzus érv Ezek közül 5 (az ontológiai, a kozmológiai, a tervezési, az öntudatból vett és a morális) argumentum elsõdleges, vagyis önmagában is megáll, s bizonyítja Isten létezését. A többi 5 (a vallási tapasztalat érve, a csodák érve, a Kinyilatkoztatás érve, a konszenzus érv és a Pascal-fogadás) argumentum másodlagos istenérv, amelynek inkább megerõsítõ ereje van, de önmagukban (az elsõdleges argumentumok nélkül) nem képesek elvezetni bárkit a teizmusig. Jóllehet "bárkit" nem, de sok embert igen, azokat, akik bizonyos elõfeltevéseket elfogadnak Még térjünk vissza egy gondolat erejéig az elsõdleges istenérvekhez. Ezekrõl azt mondtuk: (1) mindegyik önmagában is megáll és (2) képes valamilyen Istent bizonyítani. Az, hogy "önmagában is megáll" annyit jelent, hogy semmilyen teista elõfeltevésre nem szorul, hanem bárki (legyen az istenhívõ, vagy ateista), ha tárgyilagosan, racionálisan gondolkodik, levonja magának a következtetést: "van Isten" két 100 %-ig biztos filozófiai út van ahhoz, hogy Isten létezését felismerjük. Az elsõ az "a priori út": ezen az ontológiai érven keresztül logikai szükségszerûséggel ismerjük fel, hogy van Isten. ) A második út az "a posteriori út", ahol a kozmológiai, a tervezési és az öntudatból vett argumentum által legalább a deizmusig jutunk, de a 4. (az utolsó elsõdleges érv), a morális istenérv túllendít minket a deizmuson, és elvezet a teizmusig. Mármost ha két 100%-os utunk van az Istenlét felismeréséhez, akkor ez a két út még egymást is megerõsítve igazi racionális tudást (nem hitet, hanem tudást) nyújt ahhoz, hogy felismerjük Isten létezését, ami azért teremt okot a bizakodásra, mert az öntudatos ember legõsibb ellenségén - a halálon - arat diadalmat

A zsidók miért ölették meg Jézust, miért nem hisznek benne pont csak épp ők nem?

Arra tudok gondolni hogy mivel megfedte a papokat jogosan, ezért azok veszélyként tekintettek rá. Vagy esetleg mert féltették a kollektív kiválasztottságukat, amit az újszövetség eltörölt? Pont a büszke zsidók nem éltek avval a lehetőséggel hogy közéjük született meg a megváltó? Õket ismerve teljesen logikus lenne azt állítaniuk hogy Isten fia is zsidónak született, így ők a kiválasztottak az Isten szemében, vagyis felsőbbrendűek. Még a próféciájukba is teljesen beleillett volna. Ehelyett mégsem? Pedig jó kis biznisz lehetett volna ez nekik ha elismerik, és mondjuk átköltik a mondanivalóját egy kicsit úgy hogy hasznuk legyen belőle. Ehelyett hagyták ezt a világra szóló óriási lehetőséget elúszni? Ha akárki más a világon tud hinni Jézusban, akkor arra gondolok hogy a zsidók csak dacból nem.

Legjobb válasz: Kérdezõ, te nem vagy józan. Kb. 8000 vallást ismerünk - és ebbõl csak egyetlen a kereszténység! Ezen kívül a zsidók, a muszlimok és a mohamedánok hallottak egyáltalán még Jézusról. A többi vallásban nem is említik! Ami mondjuk nem is csoda, mert az sem biztos, hogy élt. De ha élt volna, akkor is honnan tudnának róla 1000 km-rel messzebb vagy 2000 évvel korábban? Amúgy pedig a zsidók igenis hisznek benne. Azok a zsidók, akikbõl a keresztények lettek, ugye. És hogy a többi miért nem hisz benne? Te tudod, hogy csak akkoriban mennyi hozzá hasonló próféta volt, és mennyi, aki nem is hasonlított rá? Mégis, honnan tudták volna, hogy õ az igazi? Te sem tudod amúgy, csak az õ híre maradt fenn - több véletlen dolog miatt - és nem másé.

Kérdezõ, te nem vagy józan. Kb. 8000 vallást ismerünk - és ebbõl csak egyetlen a kereszténység! Ezen kívül a zsidók, a muszlimok és a mohamedánok hallottak egyáltalán még Jézusról. A többi vallásban nem is említik! Ami mondjuk nem is csoda, mert az sem biztos, hogy élt. De ha élt volna, akkor is honnan tudnának róla 1000 km-rel messzebb vagy 2000 évvel korábban? Amúgy pedig a zsidók igenis hisznek benne. Azok a zsidók, akikbõl a keresztények lettek, ugye. És hogy a többi miért nem hisz benne? Te tudod, hogy csak akkoriban mennyi hozzá hasonló próféta volt, és mennyi, aki nem is hasonlított rá? Mégis, honnan tudták volna, hogy õ az igazi? Te sem tudod amúgy, csak az õ híre maradt fenn - több véletlen dolog miatt - és nem másé.
Azért ítéltették halálra, mert az akkori vallási törvények szerint istenkáromló volt. Egyébként ebben a történetben mindenki zsidó volt. A korai keresztények is és az "ellenpárt" is. A nemzsidók közt csak Pál apostol kezdte terjeszteni a kereszténységet.
De, biztos.Gondold végig: a muszlimoknál nincs Jézus, a buddhistáknál sincs, hinduknál sincs, benne sem volt.Például egy muszlim mégis hogyan hihetne Jézus csodáiban?Õ nem is szerepel a vallásában.
Azért kedves kérdezõ mert õk "más" messiást vártak. Õk azt a messiást várták aki felszabadítja õket a római diktatúra alól. De Jézusban pont az ellenkezõjét kapták mert Jézus a szeretetet tanította és õk ez nem tudták elfogadni és ezért megfeszítették. Röviden ennyi a történet, de ha egy kicsivel több Bibliát olvasnál ahelyett, hogy ilyen kérdéseken törd a fejed akkor magad is megtalálnád a választ. :)
"Ezen az oldalon sem nem lehet rendesen kérdezni, mert minden zsidó kritikát vagy õket feszegetõ kérdést, választ kitörölnek... " No ezt mire fel irtad? Nem törölték a kérdésedet. Nincs egy hangyányi üldözésid? Szerinted Jézus milyen vallásunak született? Milyen vallásu volt Mária? Milyen néphez tartozott? Miért nem hittek benne? A keresztények miért átkozták ki (jobb esetben!!!) akik a vallásuk reformálásáért tettek valamit?
Jézus nem ártott senkinek, nem veszélyeztetett senkit. Félelembõl és mondvacsinált ürüggyel feszítették keresztre. És nem a zsidók, hanem minden ember benne volt ebben. Mert minden ember bûnös, és aki bûnös, azok az elkövetett bûnökkel közrejátszottak Jézus keresztre feszítésében, hogy megváltást kapjanak. De a megváltást csak úgy lehet megkapni, ha el is fogadják.
A zsidók között is akadtak, akik hittek neki, és követték õt. Názáretben hittek a legkevésbé neki.
Hogy beteljesedjen a jövendölés :)
A keresztény vallások mára nagyon sokat ferdítettek Jézus tanításain (is) a hatalomgyakorlás céljából. Engedjétek meg, hogy vallástól függetlenül válaszoljak. Jézus tulajdonképpen egyfajta "szellemi tanító" volt, egy bölcs és jóindulatú fiatalember, aki felnyitotta az emberek szemét. Sokan követték, a gyerekek is szerették. És ha valahol van egy vezetõ hatalom, annak nem érdeke, hogy az embereknek felnyíljon a szemük! És ezért van az, hogy a világ legnagyobb hatású vallási vezetõit megölték. Jézust is megölték, ugyanúgy, ahogy Mohamedet és Buddhát is. Bizony, amióta az ember elszaporodott a világon, mennek a mocskos hatalmi játszmák.
A kérdező hozzászólása: Ehhez hasonlót fogalmaztam meg mint az elõttem szóló kérdésekben és válaszokban is, meg ide is megakartam ugyanezt írni, csak engem szokás szerint kimoderáltak.
Mert a zsidók messiása, akit a zsidók még várnak zsidó világuralmat ígér nekik, hogy uralkodhatnak a többi nép fölött. Ezt most nem én mondtam, hanem nem egy rabbi, és a Talmud is. Persze ha jobban belegondolunk teljesen abnormális elmélet ez, hogy uralkodjanak a többi nép fölött, már csak azért is mert semmi joguk hozzá.
"Jézus nem ártott senkinek, nem veszélyeztetett senkit." Ám a követöi!!!!
A kérdező hozzászólása: A maradék nem biztos hogy nem hisz Jézusban, míg a zsidók többsége kifejezetten nem, elvégre meg is feszítették anno.
Az akkor élt emberek nem tudták, hogy pont õk fognak majdan belekerülni egy akkor még nem is létezõ vallás (a kereszténység)szentírásába. Nem Jézus volt az elsõ ember, aki a megváltónak hirdette magát. Ha ma megjelenne egy hittérítõ, aki eleinte sok hívet szerez magának, de aztán elkezdené azt hirdetni, hogy õ az isten fia, valószínûleg ellene fordulna a papság, és a hívei is, mert azt gondolnák, hogy szélhámos.
A kérdező hozzászólása: Ezen az oldalon sem nem lehet rendesen kérdezni, mert minden zsidó kritikát vagy õket feszegetõ kérdést, választ kitörölnek... Legalább írnák oda a mottójuk alá hogy: Amit máshol nem mertél... itt megkérdezheted ! (Kivéve zsidós téma)
A kérdező hozzászólása: Tudtommal Buddhát sem ölték meg, felemelkedett egy fa alatt ülve.

Miért van az hogy aki hisz Istenben ugyan annyira szerencsés illetve szerencsétlen mint aki nem hisz benne?

Én Isten helyében(ha van egyeltalán)megsért?dnék az olyan emberekre akik nem hisznek bennem ezért kapnának sok apró jelet h élek.És akik hisznek bennem akik imádkoznak stb. azoknak csak jót adnék és nem lenne semmi rossz körülöttük.

Legjobb válasz: "Én Isten helyében(ha van egyeltalán)megsértõdnék az olyan emberekre akik nem hisznek bennem ezért kapnának sok apró jelet h élek." Én a Biblia Istenében hiszek. Azt olvasom a Bibliában, illetve a Vele való személyes kapcsolat során is azt tapasztalom, hogy nem sértõdékeny. Haragudni szokott bizonyos dolgok miatt, de az nem ugyanaz. Ezenkívül hiszem, hogy kapnak apró jeleket azok is, akik nem hisznek. Pl. egy csomó lelkes hívõ bizonyságtételét életük során, akiket már megtalált Isten. Más kérdés, hogy ezekre a legtöbben nem hallgatnak, hanem elküldik a francba õket. De talán ezen kívül egyéb jelei is vannak, csak nyitott szemekkel kell járkálni: nézd meg például egy falevél erezetét, vagy vegyél nagyító alá egy hópihét "És akik hisznek bennem akik imádkoznak stb. azoknak csak jót adnék és nem lenne semmi rossz körülöttük." Ha ez így lenne, akkor az emberek szíve nem lenne õszinte Istennel szemben, hanem csak a siker, szerencse és pénz miatt keresnék, ahogy van ma is nem egy szekta, akik Isten busás anyagi áldását ígérik a hozzájuk csatlakozóknak Nézzél Jézus Krisztus vagy az apostolok életére, hogy mennyi szenvedés is volt az életükben (a sok jó dolog mellett). Nem errõl szól a keresztény hit, hanem arról, hogy az ember Istennek adja át az élete felett a rendelkezés jogát. És ha valóban így tesz (értsd= nem vallásos rituálékat végez, hanem valóban a Biblia szerint él) akkor olyan lesz a jelleme, mint a Krisztusé, és Isten közelében töltheti el az örökkévalóságot

"Én Isten helyében(ha van egyeltalán)megsértõdnék az olyan emberekre akik nem hisznek bennem ezért kapnának sok apró jelet h élek." Én a Biblia Istenében hiszek. Azt olvasom a Bibliában, illetve a Vele való személyes kapcsolat során is azt tapasztalom, hogy nem sértõdékeny. Haragudni szokott bizonyos dolgok miatt, de az nem ugyanaz. Ezenkívül hiszem, hogy kapnak apró jeleket azok is, akik nem hisznek. Pl. egy csomó lelkes hívõ bizonyságtételét életük során, akiket már megtalált Isten. Más kérdés, hogy ezekre a legtöbben nem hallgatnak, hanem elküldik a francba õket. De talán ezen kívül egyéb jelei is vannak, csak nyitott szemekkel kell járkálni: nézd meg például egy falevél erezetét, vagy vegyél nagyító alá egy hópihét "És akik hisznek bennem akik imádkoznak stb. azoknak csak jót adnék és nem lenne semmi rossz körülöttük." Ha ez így lenne, akkor az emberek szíve nem lenne õszinte Istennel szemben, hanem csak a siker, szerencse és pénz miatt keresnék, ahogy van ma is nem egy szekta, akik Isten busás anyagi áldását ígérik a hozzájuk csatlakozóknak Nézzél Jézus Krisztus vagy az apostolok életére, hogy mennyi szenvedés is volt az életükben (a sok jó dolog mellett). Nem errõl szól a keresztény hit, hanem arról, hogy az ember Istennek adja át az élete felett a rendelkezés jogát. És ha valóban így tesz (értsd= nem vallásos rituálékat végez, hanem valóban a Biblia szerint él) akkor olyan lesz a jelleme, mint a Krisztusé, és Isten közelében töltheti el az örökkévalóságot
leírtam már máshol is, kaptam is érte a pofámra, de ha már megkérdezted, leírom neked is, én miként látom ezt a kérdést. Isten amkior szabad akaratot adott az embernek, nem csak szabad cselekvést és szabad gondolatot adott, hanem azt is vállalta, hogy nem szól bele abba mit is csinálunk. Ha megtenné, akkor nem lenne szabad az akaratunk. Szerintem az élet úgy néz ki, hogy Isten teremtett egy játszóteret. Teremtett bele játékokat és veszélyeket, meg teremtett minket, a játékosokat. És természetesen teremtett játékszabályokat is. Ennek a játéknak azonban nem az a célja, hogy elérj valamit, hanem az, hogy be tudod-e tartani a szabályokat. Egyáltalán nem kötelezõ, sõt mi több, talán kicsit könnyebb is a játék (néha sokkal), ha nem tertod be a szabályokat. Maga a jéték szabadon folyik, a játékosok teljesen véletlenszerûen kapnak segítséget és feladatokat. Aztán amikor vége van a játéknak (jön a végitélet) akkor Isten csak azt nézi, hogy ki mennyi szabályt szegett meg, vagy tartott be. Minden más lényegtelen. Szerintem még az is, hogy hitte-e Isten, a szabályok, a játék, vagy bármi létezését. Ez az elmélet egyébként arra is magyarázatot ad, miért rossz azoknak, akik próbálnak rendes emberek lenni és miért jobb azoknak, akik meg nem. Mivel a cél a szabályok betartása, nem lenne célszerû, ha annak lenne egyszerûbb, aki betartja azokat. Nyilván olyan játékot is lehetne aklotni, ahol úgy könnyebb játszani, ha betartod a szabályokat, de az akkor nem lenne igazi megmérettetés.
Az egyik Volt szomszédom hívõ volt.Aztán egyszer bedilizett.Olyanokat mondott hogy beszél hozzá az isten meg hogy mondta neki az iten hogy ezt csinálja meg azt csinálja stb. és akkor segít rajta az isten. Ugy megis csinálta a dolgokat hogy mindenét elvesztette de még a családját is. Ingyen eladta a házát és várta a csodát hogy majd isten megsegíti õt.Na azóta is hajléktalan. Szóval ennyit istenrõl meg a csodáiról. Én nem hiszek istenben és nem is fogok hinni.Ha hinnék sitenben valószínûleg én is az utcán végezném.Én csak abban hiszek hogy keményen dolgozok és a kemény munkával megszerzett pénzt tartom a kezemben. És különben is a szerencse nem istenen múlik "Mert mindenki a maga szerencséjének a kovácsa"
El kellene olvasnod Rhonda Byrne A titok c. konyvet...megertenel sokmindent. Egy medium mondta mikor megkerdeztek tole, hisz-e Istenben? Azt mondta: mindenki maskent gondolkodik Istenrol. VAn aki szemelykent kepzeli el, szerintem o maga az Univerzum. Ha igy nezzuk akkor hiszek benne igen. Az ember tulajdonkeppen hisz vagy sem azt kapja amit vonz magahoz. A konyvben van egy nagyon jo mondat: Amit gondolsz, azt a elobb vagy utobb a kezedben lesz. Ennyi.
Az egyik lehetséges ok, hogy az isten rejtõzködik - ezért nem kedvez a híveinek. Vagy nem szereti õket, esetleg nem érdekli az egész. Vagy nem is létezik.
Gondold magad isten helyébe, te vagya mindenható, törõdnél azokkal a kis piszkokkal? Hát kit érdekelnek, a többi millió mellett?!:D
"'Tudod melyik a legnagyobb szekta a világon? A Római Katolikus Egyház személyesen! Ez egy jól alátámasztott tény, na erre varjál gombot!" Majd ha leírod, hogy mi bizonyítja ezt, akkor majd esetleg hozzászólok. Attól, hogy szerinted úgy van, az még nem teszi ténnyé!' Errõl igen bõséges irodalom van, melyek közül nagyon sok, még pártatlannak, és hitelesnek is nevezhetõ. A "vallás" témában feltették ezt a kérdést már - hogy "Melyik a világ legnagyobb szektája?" És szerintem ott is ragyogóan ki van tárgyalva. De ezt az információt semmiképpen nem szabad arra fehasználni, hogy valamiféle gõgöt, alakítsunk ki magunkban. Egyszerûen csak arról van szó, hogy a katolikusoknak is (tisztelet a kivételnek) fel kéne hagyni azzal a hamis és nem is igaz képpel, miszerint minden keresztények õsei, meg, hogy Péter volt az elõ pápa (ilyen kérdés is van).
Mert Isten van, függetlenül attól hogy hiszed vagy sem.
"Tudod melyik a legnagyobb szekta a világon? A Római Katolikus Egyház személyesen! Ez egy jól alátámasztott tény, na erre varjál gombot!" Majd ha leírod, hogy mi bizonyítja ezt, akkor majd esetleg hozzászólok. Attól, hogy szerinted úgy van, az még nem teszi ténnyé!
Isten mindenkit egyformán szeret és ezért a bûnösök is részesülhetnek jóban. A sátán meg mindenkinek rosszat akar, ezért szenvednek gyakran a jók is. Isten azért szereti a rosszakat is, mert arra vár hogy észhez térjenek és megbánják bûneiket, és akkor Isten visszafogadja õket magához.És kapunk nem is kevés apró és nagy jelet a Teremtõnktõl, ami bizonyítékot ad arra, hogy Létezik!
Szektaság ide vagy oda, szerintem is az olyan önjelölt megváltók alapította gyülekezetekben diliznek be leginkább, ahol a tanítás nem az önzetlen krisztusi szereteten alapul (lásd a fentebbi katolikus ellenes kirohanást). A szerencse meg nagyon nem fér össze a hittel. Egy munkatársam megjegyezte a passió filmmel kapcsolatban, hogy szerencsétlen Jézus. Szerintem elég furán hangzik.
Eddig sok volt az off. De ez ide illõ vers a bibliából: "Ne tévesszen meg a kegyeseknek és gonoszoknak külsõ egyformasága"
öttel elõttem szólónak: azért nemcsak az elvadult szekták és a róm. katolikusok vannak, hanem egész sora a normális protestáns felekezeteknek is, ahol szintén nem diliznek be emberek
Bocsi, a "vallás" témakõr közepe táján.
"Tetszik a Darwin elmelet szamomra mert jobban hiheto mint a par nap alatt lezajlo teremtes." Off, de ide tartozik: Kérlek nézd meg a: "Mi van, ha a teremtés és az evolúciós õsrobbanás nem zárja ki egymást" címû kérdést a lap alján!
Jol le lettem pontozva az Univerzumert...pedig elottem mar irta valaki, hogy a vilagnak nincs vege...tahat az Univerzum vegtelen. En hiszek Istenben. Mindenki ugy hivja ahogy akarja. Hiszem azt, hogyha kerunk akkor kapunk es a gondolatainknak vonzata van. Tetszik a Darwin elmelet szamomra mert jobban hiheto mint a par nap alatt lezajlo teremtes. Gondolkodj pozitivan hidd el megtalal a megfelelo tars. Nekem is ez segitett es 4 eve boldog hazassagban elek. Neha tudom, nagyon nehez pozitivnak lenni mert az elet nem konnyu. Masodik hozzaszolo voltam...
A kérdező hozzászólása: Akkor inkább nem teremtettem volna csak egy pasit magam mellé meg jó dolgokat nem sok sutyót.
A kérdező hozzászólása: Te is a Titokkal jösz:P az egyik osztálytársman agyon rávolt gerjedve.
A kérdező hozzászólása: Muszály lesz mostmár tényleg elolvasni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem több olyan ember dilizik be aki hisz benne.
na igen túl kicsi dolgok férnek az agyunkba..azt sem tudjuk elképzelni, hogy isten léte hogy is van, meg azt sem hogy hol van a világ vége, mert nincs
"...hogy hol van a világ vége, mert nincs." No, igen a végtelenség, hát ez van. De azért nem baj, hogy az elõbb mellé lõttem? Bocsi!
Azok diliznek be, akik belépnek valamilyen szektaféleségbe. Ezeknek az a céljuk, hogy bebolondítsák az embert, meg kicsalják a pénzét. Azok a hívõk közül, akik nem járnak ilyen társaságba, még nem láttam senkit bedilizni. Ne keverjük a kvázi szektásokat a római katolikus hívõkkel.
Tudod melyik a legnagyobb szekta a világon? A Római Katolikus Egyház személyesen! Ez egy jól alátámasztott tény, na erre varjál gombot!
Hét én nem tom elképzelni Istent.Azt mondják benne élünk mozgunk és vagyunk.Akkor õt tapossuk??? Meg h õ teremtette a világot de akkor õ hogy lett meg ha benne élünk akkor õ mindig is volt agy mi van?? De a világ kialakulására van normális ésszerû magyarázat akkor nem biztos h isten.Én régen sokat imádkoztam de nem segített soha pedig azt mondták meghallgat.Meg ha segítesz másokon h adsz nekik valakit ami neked van stb. akkor az jó tett de akkor te is elszegényedsz...oké h jót teszel de akkor nem gondolsz magadra.

Protestánsok! Miért hiszitek azt, hogy a katolikusok olyasmit hisznek, amit nem igazából nem is hisznek?

Sok kritizálandó van a Kat. egyház emberi állományával, oké. Teológiailag semmit, de gyakorlatban sokat tanultam pár protestánstól, ami gazdagította a hitemet, oké.

Legjobb válasz:
Kedves Atyafi, hát itt tudod az a helyzet, hogy a katolikus teológiában sajátos eszmék uralkodnak az alapvetõ fogalmakról. Pl itt van az imádat, hogy mi minõsül annak, és mi nem. Egy katolikus ember szerint, ha leborul egy szobor elõtt, akkor saját állítása szerint nem a szobor elõtt borul le, hanem azelõtt, akit a szobor ábrázol, így a szobor csak egy eszköz ahhoz, hogy imádni tudja Istent. Egy protestáns akkor jön a vallástörténelemmel, és rámutat arra, hogy a pogányoknál volt divat az, hogy különbözõ eszközöket használtak az istenük imádatához. Legjobb példa erre az egyiptomi kultusz. Az egyiptomiak amikor leborultak a nap elõtt, akkor nem a napot imádták, hanem a nap mögött rejtõzõ istenséget, a nap csupán egy eszköz volt arra, hogy kifejezzék az imádatukat. Izrael jól tudta ezt, hiszen 400 évig egyiptomban éltek. Ezért amikor Isten azt parancsolta nekik, hogy "Ne borulj le ilyen képek elõtt és ne tiszteld õket," (Kiv 20,5), akkor nagyon jól tudták, hogy mire céloz Isten, és a történelmi háttér ismeretén belül egy ókori történész is tudja. Azt hiszem, így világos, hogy honnan veszik az infókat.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Atyafi, hát itt tudod az a helyzet, hogy a katolikus teológiában sajátos eszmék uralkodnak az alapvetõ fogalmakról. Pl itt van az imádat, hogy mi minõsül annak, és mi nem. Egy katolikus ember szerint, ha leborul egy szobor elõtt, akkor saját állítása szerint nem a szobor elõtt borul le, hanem azelõtt, akit a szobor ábrázol, így a szobor csak egy eszköz ahhoz, hogy imádni tudja Istent. Egy protestáns akkor jön a vallástörténelemmel, és rámutat arra, hogy a pogányoknál volt divat az, hogy különbözõ eszközöket használtak az istenük imádatához. Legjobb példa erre az egyiptomi kultusz. Az egyiptomiak amikor leborultak a nap elõtt, akkor nem a napot imádták, hanem a nap mögött rejtõzõ istenséget, a nap csupán egy eszköz volt arra, hogy kifejezzék az imádatukat. Izrael jól tudta ezt, hiszen 400 évig egyiptomban éltek. Ezért amikor Isten azt parancsolta nekik, hogy "Ne borulj le ilyen képek elõtt és ne tiszteld õket, " (Kiv 20, 5), akkor nagyon jól tudták, hogy mire céloz Isten, és a történelmi háttér ismeretén belül egy ókori történész is tudja. Azt hiszem, így világos, hogy honnan veszik az infókat.
Az elõbb törölték a kérdésem, mert azt hitték, hogy provokáció. Akkor megkérdezem tõled is... Mire jó a szenteltvíz? Egy pap hány litert tud megszentelni? Miért nem szentelik meg a tengereket és óceánokat stb..???
No de ostyát enni köl, nem?
A kérdező hozzászólása: Látom a "sola scriptura" mint alapkiinduló pont is megjelent. A Bibliában, sehol sincs leírva, hogy csak az írás. Sõt, Pál írja, hogy "tiszteljétek a hagyományt!" Mi ez a hagyomány? A kereszténység nem az iszlám, hogy van a Korán, aztán kész. Itt a Szent Szellem mûködik, maga Jézus mondta, hogy sok dolgot csak Õ fog késõbb kinyilatkoztatni. Vannak persze dogmák, de azok csak határt, partot szabnak, a magasság és mélység végtelen... :D
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Máriához való imádkozás kifejezés rossz. Az imádkozás szóban benne van, hogy "imád", pedig Máriát nem imádjuk, a franciában a prier-kérni kifejezés szerencsésebb. Jézus azt mondta, hogy a menny itt van köztetek. A menny leszállt a földre. Nem halottat idézünk! Nem ismerem a bibliában pontosan hol van erre utalás, de az ókeresztény, apostoli hagyományban ennek van szerepe. Persze! Nem kell közvetítõ Jézus és közöttem! De Istennek van egy kis holdudvara, nem szeret mindig mindent egyedül csinálni, pedig tudná... Pl: Máriának nem Isten hanem angyal jelent meg és közölte a jó hírt. Jézust nem az Atya látogatta meg a böjt után - pedig neki aztán szoros a kapcsolata az Atyával - hanem angyalok szolgáltak neki. Hányszor van a Bibliában, hogy Isten másokon keresztül cselexik! Miért? Mi az oka? Õ nem tudna cselekedni? Impotens? Nem! Õ valamiért másokat használ. Miért? Ilyen a stílusa. Menyasszonyomat is meg szoktam kérni hogy járjon közbe, imázzon értem, haveromat is, anyumat is, meg Máriát is. Nem nagy ügy :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Elmondom az álláaspontomat pár dologgal kapcsolatban: - az egyiptomi vallással kapcsolatban számomra újdonság hogy a Nap mögött egy istent tiszteltek, de ehhez nem értek, legyen igaz, elfogadom. Tudomásom szerint õk sokistenhívõk voltak, Ozirisz, Mut, sõt maga a fáraó is isteni leszármazott volt. Nem vagyok ebben tudós, csak az építészettörténet kapcsán ragadt rám ennyi. Érthetõ, hogy az Isten megtiltotta ezen istenek képeinek imádatát, hiszen azok az istenek nem is léteztek. De a kereszténységben egy egészen új dolog történt, mégpedig hogy ISTEN EMBERRÉ LETT. Jézus személye öröktõl való, teremtetlen, isteni. Ha ma élne a földön, le lehetne fényképezni, vagy lekamerázni, lehet egy újságba is bekerülne. A kép tisztelete CSAK annyi - szerintem - hogy a szeretted képét, legyen az Jézus, vagy az anyukád, nem a wc-ben rakod ki, vagy nem vágod a kukára, vagy ha ránézel, eszedbe jut a szeretett személy, és jó érzéssel tölt el. Egyébként számomra nincs nagy jelentõsége a képeknek, otthon egy szentképem sincs, pedig katolikus vagyok, de ha lenne, tisztelném az adott személy miatt. Isten közel jött, miért ne lehetne egy képem róla?? A képek tiszteletének is vannak túlzásai, pl ha eléggé el nem ítélhetõ módon valaki tényleg egy képet imád, abba veti a bizalmát, de az már nem katolikus, hanem keresztény-katolikus mezbe bújtatott bálványimádó. Biztos ilyen is van...
"Mi csak a Bibliát nézzük, emberi hagyomány nem hoz jó dolgokat." A Bibliát az egyház kanonizálta a hagyomány alapján. Ha elutasítod az egyházi hagyományt, ek kell utasítanod a Bibliát is. Pont.
Isten nem létezik, innentõl tárgytalan.
Dogmatikusan? Te az emberi hagyományt Isten szava fölé helyezed? Nem szégyelled magad?
Azért, mert néhányan közülük csak olyan dogmatikusan képes gondolkozni, mint itt a 5. és 6. válaszoló. Hiába mondasz mást, õ jobban tudja..
"emberi hagyomány nem hoz jó dolgokat" Te is ugyanabban hiszel. Csak te benyeled, hogy nem az.
1. Honnan veszitek, hogy Mária szûz maradt? Ez Bibliaellenes tanítás. 2. Miért fohászkodtok közbenjáróért? Ad1: Isten van annyira mindenható, hogy képes figyelni egyenként mindenkire. Ad2: akárhány példát felsorolt idáig nekem egy katolikus, mint közbenjáró, az élõ ember volt. Benne van a Bibliában, hogy imádkozzunk egymásért - élõ az élõért -de az sehol, hogy a mennyben tudna bárki is tenni valamit az élõkért. Ad3: le van írva, egy közbenjáró van csak, az pedig Jézus. 3. Nem borulhatsz le szobor elé, mert az bálványimádás. Ez is le van írva. 4. Ki a szent? Az, aki a Biblia szerint az, és ezt csak Isten tudja, vagy az, akit katolikus emberek kiáltottak ki? Ember téved, Isten soha. De sok ilyen van. Mi csak a Bibliát nézzük, emberi hagyomány nem hoz jó dolgokat.
Az egy dolog hogy a katolikusok mit mondanak hogy Õk miben hisznek, de a cselekedetek számítanak. Ha leborul egy szobor elõtt és magyarázkodik, hogy de hát így meg úgy, az olyan mintha valaki megmagyarázza, hogy Õ miért lop, és hogy az nem számít lopásnak. Bûn és kész.
Ez olyan fura, hogy honnan jönnek ezek az extra szavak? :D Én is néha ebbe a hibába esek:P
A kérdező hozzászólása: bocs, igazad van második, az igazából szó elé nem kell a "nem" :D
Olyasmit hisznek, amit nem igazából nem is hisznek? Ez azért meredek :-) Én senkinek a fejébe nem látok bele, nem tudhatom jobban a másik embernél, hogy õ miben hisz. Azt tudom, hogy a katolikusok sok mindent másképp értelmeznek, mint a protestánsok. Ebbe nem érdemes belekötni. Ha nem így lenne, nyilván nem tartoznánk különbözõ vallásokhoz.
A kérdező hozzászólása: Az ostyát azt télleg enni kõ!... Hogy hány liter vizet tud egyszerre megszentelni az attól függ, hogy a kút amelyikbõl a víz származik hány kilométerre van Lourdes-tól!

Szerited miert hiszi par gazdag pasi hogy a penz a minden? Hogy barkit megvehet rajta? Miert nem esik le nekik tapasztalatbol hogy azert maganyosak mert s*ggfejek?

Szerintem mert sose mond nekik senki se igazat. Maguktol meg tul egoista gyok.rek hogy rajojjenek bennuk van a hiba. Itt van mondjuk T. dollarmilliomos. Maganyos, felesege, gyereke nincs. Es az eletben nem is lesz. Ez a fa.zfej kinezett maganak engen. Hat ossze is kavartam vele mert tok kedves volt, eleinte nem is tudtam hogy ilyen gazdag. Hat rohadtul nem kellett volna. Alapbol hazudott hogy nincs baratnoje aztan el is kuldott a pics.ba. Utana meg amikor egy kozos ismerosunkkel kezdett valami alakulni total verszemet kapott. Hat nem en voltam aki elkuldte de mindegy. Amugy meg mar rohadtul nem jon be. Egyaltalan nem jo pasi. Sztem csak az tetszett benne hogy olyan kedves volt meg elozokeny. Jah a kezdetekben, aztan kiderult hogy milyen. Persze hogy nincs csaladja. Ilyen emert a franc se akar maga melle meg ha dollarmilliomos is es Hollywoodban lakhatna... Miert hiszi azt hogy a penzevel barkit megvehet? Mar keszulok a nyaralos, designer vasarlos megvesztegetesekre. Nemet kell mondanom. Igazabol nemreg keresett fel ujra. Es mondtam hogy talalkozhatunk de csak baratilag. De ku.vara nem fogta fel...

Legjobb válasz: jól hiszik, hiszen téged is megvett kilóra ott abbahagytam az olvasást, szóval ha valamit félreértettem akkor bocs

jól hiszik, hiszen téged is megvett kilóra ott abbahagytam az olvasást, szóval ha valamit félreértettem akkor bocs
Az értelmi képességeid alapján te pont ilyen pasihoz való vagy, nem értem miért picsogsz itt!!
. . . .. . . . . . . . . . . , .-‘”. . . . . . . . . .``~., . . . . . . . .. . . . . ., .-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-., . . . . .. . . . . . .., /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:, . . . . . . . .. ., ?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\, . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , } . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :`^`.} . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . , :”. . . ./ . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./ . . . . . . . /__.(. . .“~-, _. . . . . . . . . . . . . . , :`. . . .. ./ . . . . . . /(_. . ”~, _. . . ..“~, _. . . . . . . . . ., :`. . . . _/ . . . .. .{.._$;_. . .”=, _. . . .“-, _. . . , .-~-, }, .~”; /. .. .} . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;, , ./`. . /” . . . ./. .. ../ . . . .. . .\`~, . . ..“~., . . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../ . . . . . .(. ..`=-, , . . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_, , -” . . . . . ../.`~, . . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \`~.*-, . . . . . . . . . . . . . . . . . ..|, ./.....\, __ , , _. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-, . .. `=~-, _\_. . . `\, . . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . .`=~-, , .\, . . . . . . . . . . . . . . . .\ . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-, . . . . . . . . . ., %`>--==`` . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._, -%. . . ..`
A kérdező hozzászólása: hat attol fugg hogy nezzuk. most nem a legkonnyebb. az biztos hogy nincsenek filleres gondjaim. megjegyzem hogy most itthon vagyok melysegesen ledobbent a brutalis szegenyseg amit latok! viszont a penz nem tess automatikusan boldogga. a millionos ficko se boldog. penzen vehetsz boldogsagot. de csak ideiglenesen. olyan mintha bevennel egy gyogyszert. megveszed a 12000-es melltartot hozza bugyit meg ezt meg azt a parfumot, a sminket elmesz szolizni es ideig oraig boldog vagy ugyanez a piaval. megertem miert isznak. annyi teher van. annyi minden amire figyelned kell. egy kis bor es maris lazabban veszed a sok faszsagot korulotted. es miert teszik mindezt? es miert kovetem oket holott latom milyen elegedetlenek? mert 40 evesen "nyugdijba" megy mind es azt csinalja amit csak akar. 40 evet bealdozol a kesobbi IGAZ szabadsagert. mert aki dolgozik az soha nem lesz igazan szabad. tul nagy ara van ennek a mai vilagban, tul gazdagnak kell lenned hozza. kerdes csak az milyen allapotban leszel 40 eves korodra? nem csoda hogy ennyire divik koztuk az "egeszseges eletmod" cucf. elvegre mire megvaltja as orok szabadsagot nem akar elohalott lenni. meg elni akar, szep es fitt lenni :) ))
franc tudja, de szerintem amíg egy 12.000 ft-os bugyi meg az anyagi világ elérhetõ és elérhetetlennek hitt dolgai okoznak örömet, szerintem se boldog, se szabad nem tudsz lenni. ugyanolyan rabláncon lógsz, mint a többiek, csak máshova vagy kikötve.
A kérdező hozzászólása: ezt mondom en is. olvass! ideiglenes oromot okoz :) 40 evesen ok, es majd remelhetoleg en is nem lesznek rablancon. kijelolnek valakit aki vezeti a ceget ok pedig oda koltoznek ahova akarnak es ott nyaralnak ahova csak a szivuk vagyik. van mar koztuk aki igy el. :) ez nekem is tetszik :) nem vagyok hajlando eletem vegeig dolgozni. mondjuk en korabbi korhatart adtam magamnak.
hallod te nagyon ritka idegesítõ alak vagy bakkker...szörnyû megvett téged kilóra :D
Az a helyzet, hogy késõn kapcsoltál. Már rég megvett. Rácáfoltál ezzel arra hogy értelmiségi vagy. Nehéz feladat lesz eltûnnöd elõle, mert megengedheti magának, hogy magánnyomozót fogad. Mondjuk, sz már nagyon beteg dolog volna.
A kérdező hozzászólása: nem vett meg kilora mert semmit nem kaptam tole xD es imadom amikor olyanok mondjak ezt akiknel valoszinuleg magam joval tehetosebb vagyok; nem veletlenul sikerult ebbe a tarsasagba keverednem. amugy "baratok" maradunk de fenntartassal kezelem a neki atadott informaciokat :) vesztett a tekintelyebol a szememben. az uj ferfi meg majd ir ha akar en nem futok senki utan :)
gondolkodtál már h ki a fa*szt érdekel ez a sok sza*rság ?:D nincsenek barátaid akikkel megoszt ezt a sok fszságot? mondjuk hogy lennének neked ... magadba beszéled a hülyeségeket h mit hogy csinálnál meg mi a szitu :D... meg h téged mennyire nem érdekel. de leírsz róla 20 odalt. Neked pszcihológus kéne mert innen látom h zakkant vagy.Vagy egy doboz xanax de egyszerre ha kérhetem.Meg még igyál is rá.ez a jó tanácsom :D meg még ilyet leír ez: "értelmiség vagyok" hahaha a f*aszt vagy te értelmiség :D Azon nem is moslyogtam az már fel háborított fojjjj!!! :D idióta...
A kérdező hozzászólása: hat cica ketlem hogy a neuroanatomia lenne a fo erdeklodesi korod. engem a ficko nem erdekel. mar. maga a szitu igenis. ha teged meg nem erdekel ez az egesz akkor minek irsz dragasagom? es ilyeneket nem mondok a "barataimnak" amiota kicsit megszaladt a szeker nem igazan kedvelnek szoval valamelyest jol mondod nincsenek nagyon barataim. es olvastad mar az oldal szlogenjet? remelem sikerult mar kiboknie a pici szemed valamikor de ha nem akkor nezd meg a fejlecet - tudod ott fent :)
Én azt tanácsolom játsz vele egy kicsit, húzd az agyát a csókának, hogy kiderüljön mi is amit igazán akar tõled, és húzd le a csókát. Vetess magadnak 1-2 lakást, nyitass vele magadnak 1 éttermet, vetess vele 1 luxus autót a nevedre , utána meg lépj le ! :)
"es imadom amikor olyanok mondjak ezt akiknel valoszinuleg magam joval tehetosebb vagyok; nem veletlenul sikerult ebbe a tarsasagba keverednem" B'szki, pont magad írtad le nem egy hozzászólásodban, hogy megvett! Te nem értelmiségi vagy, hanem idióta. Tehetõs sem vagy, mert ha az lennél, ismernéd az ottani "játékszabályokat", simán levennéd, ki játssza meg magát. A luxusk*rvák is hozzád hasonló módon kerülnek ebbe a társaságba - és örülj, hogy finom voltam.
A kérdező hozzászólása: hanyadikban irtam hogy megvett cica? amugy nyugodj meg intezem. :) csoro idiota...
Nekem tudod mi az egyik érdeklõdési köröm?: társas kapcsolatok. :D neked is ajánlom egyébként.eheheh bármibe fogadtam volna h neked nincsenek.nekem elég sok van és nem is ismerek olyat akinek ne lennének .:/ hidd el megvan az okuk hogy miért nem kedvelnek és nem a "pénzed" az :D miért irtam ide? hát mert megtetszett a kérdés "stílusa" meg látszik, hogy úgy írod minden sorod mint aki már nagyon rég nem beszélt senkivel mélyebb témákról.na meg megmosolyogtam :) "ha nincsenek barátaid akiktõl tanácsot kérj, akkor" .....jaj ez egy másik szlogen. "amit máshol nem mertél itt megkérdezheted" :) (nem mertél..persze...nem mertél..:DD)
mindentõl függetlenül: szar életed lehet.:)
A kérdező hozzászólása: hat a ruhes erzelmek mindent tonkretehetnek... ezert utalom oket, ezert vagyok/voltam karrierista. ezert lehettem ott ahol most vagyok mert engem nem kotott semmi a szulofoldemhez. mint egy jegcsap nem erdekeltek ezek a dolgok. nagyon sokat tanultam. angolul szinte anyanyelvi szinten beszelek... igy as asszimilacio is konnyebb... viszont ha ez tovabbra is feltekenykedik nem tudom mi lesz... pedig arrol is volt szo hogy befektetne egy uzleti otletembe amihez kell meg egy kis toke... de faxom lehet jobb vele nem csinalni semmit... meg tudom egyedul is csinalni csak nem most hanem par honap mulva...
nekik is volt, egy delaware-i bejegyzésû export-import cégnél kelet-európai kapcsolattartók voltak papíron, ezzel legalizálva volt a ki-belépés usa-ba és cég fenntratása minimális irodabérletbe és évi 500 usd adóba került. ennek a többszörösét fizették azok, akiknek szükségük volt papírra-havonta.:) na mindegy, attól függ, mi a cél. láttam én már pár álmot közvetlen közelrõl, de kevés kivétellel kínos volt az ébredés. de legyen szerencséd....
Mert így van. És meg fog dugni téged is.
A kérdező hozzászólása: mondom hogy kavartunk ergo szexeltunk mar. de miutan megkapott mutatta ki a foga feherjet persze. elotte nagyon kedves es elozekeny volt. aztan most hogy egy kozos ismerosunkkel kavarunk total feltekeny. szanalmas. nem fogom megmondani neki hogy ha nem valtozik akkor egyedul fog megeogleni, mert kritikan aluli ahogy a hugaval is beszel - szulei mar meghaltak. csodalkozii hogy magara marad? sir hogy nincs senkije? azert mert ugy banik az emberekkel mint egy szardarabbal... persze megint nem en leszek aki elmondja neki a velemenyet. tul sok helyre er el a keze, es tul sok kozos ismerosunk van. pff hogy fogok ettol normalisan megszabadulni anelkul hogy behisztizne... komolyan konyvet kene irnon ezekrol a kulfoldi milliomosokrol... micsoda beteg vilagba csoppentem bele.
A kérdező hozzászólása: azutan kezdtunk talalkozgatni a masik ferrival hogy az elso bunkon elkuldott a francba hogy jajj hat neki megis baratnoje - elotte persze azt mondta hogy nincs - de most hogy van meg szerelmes meg ilyenek... aztan kesobb hogy latja hogy jol kijovunk massal elonti a fejet a ver. utalom! utalom! majd meglatjuk hogy allitom le...
aztán mikor kiszállsz monte-carloban a bentley-bõl a kaszinó elõtt és név szerint köszöntik, másnap reggelinél meg a la voila rouge-ban kell rájönnöd, hogy egész szezonra foglalt asztala van a legközelebb a vízhez, nem csak egy 30m2-es apartmant bérel m.c.-ban, hogy tartózkodási engedélye legyen, hanem saját lakása van ott (is) és az lhw.com-on foglal szobát a nyaraláshoz ausztráliába a hayman island-re, akkor megremeg a lábad és beadod a derekad. egy átlag magyar lánynak gyakorlatilag nulla az esélye ilyen palival megismerkedni, te hogy is keveredtél oda...?
A kérdező hozzászólása: milyen ertelmi kepessegeim alapjan? nem ismersz. es bocsanat a felreirasok miatt, telefonrol irok. a penzerol annyit hogy azelott is kedves voltam vele mielott tudtam hogy kogazdag. pont es tetszett neki. es utana se kertem tole semmit, pedig mondott szep dolgokat - de komolyan en vagyok a hulye hogy nem huztam le? igy is leribancoztok... akkor mit szamitott volna ha tenyleg elvitetem magam a Bahamakra vagy megvetetetem vele as LV taskat amit annyira szeretnek... de nem tettem. tenyleg hulye vagyok. le se huztam es meg igy is itt vagyok a kakiban. mert egy feltekeny gazdag majom... azt kene megvetetni vele a fel Harrodst. de a masik ferfit nem akarom elvesziteni... a bizalmat, a baratsagat. de ha ez az elso itt kavar akkor kesz...
A kérdező hozzászólása: jajj nagyon elrugaszkodott a sztorid :) ez a ficko ha szembe jonne veled az utcan New York-ban meg nem mondanad hogy kogazdag. nem nez ki sehogy. hogy hogy talalkoztunk? kulfoldon dolgozom en is igy. jo penzert. van kozos erdeklodesi korunk. de nyilvan nem vagyok olyan gazdag mint o. es most nem tudok szabadulni tole... vagyis nem tudom hogy!!! megint kedveseket ir. de tudom hogy ez csak hazugsag!!!!
nagyon elrugaszkodott...? :) ha nem ismernék pár sztorit személyesen, csak magamtól nem találnám ki, elhiheted. de ott lányok azért teljesen nem csak rácsesztek a kõgazdag palival, kaptak sok minden olyasmit, amit maguktól az életben nem értek volna el. csak azt elfelejtik megemlíteni. másrészt meg a lányoknak szokott lenni egy plusz telefonjuk, pont az ilyen esetek elkerülésére...ugye. de szerintem rossz helyre jöttél dicsekedni:)
Akkor helyesbítek: meg fog dugni ezután is, amikor és ahányszor csak akar.
A kérdező hozzászólása: plusz teleronjuk? pont ezen vagyok kiakadva hogy meg kerni se kertem semmit!!! es amit adott volna azt se fogadtam el mert tul nagy volt! de ahogy olvasom a kommenteket egyre jobban meggyozom magam rola hogy maskor ott huzzam le ahol tudom. igy is ugy is ramsutik a stigmat hogy kogazdag pasi - nem olyan gazdag lany - azert az atlaghalandonal gazdagabb vagyok. tuti a penzre megy.
A kérdező hozzászólása: haha ezek utan nem fog hozzam erni az biztos :) ez lesz neki a legnagyobb fajdalom! egy lecke! mondjuk nem az elso. de sose tanul! hogy massal vagyok a kozos rendezvenyeken :) ez az amin ki van akadva elore is. hat igy is lesz! :) persze nem mutatom neki mekkora f.sznak tartom. majd vegig mumosollyal nyomom. hulye s.ggfej hogy hazudott hogy nincs baratnoje, hogy ugy lepattintott olyan tapintatlanul es hirtelen, hogy feltekenykedik...
lehúzni...? felesleges. ezek általában olyan magányosak, hogy bármit megadnak egy kis õszinte szeretetnek látszó dologért.:) úgyhogy okosan kislány. van pár ismerõsöm, aki egy-két ilyenbõl megalapozta az életét itthon úgy, hogy soha többet nem kellett neki külföldre menni öööö...dolgozni. csak ha kedve volt.
A kérdező hozzászólása: :) tisztesseges munkam van. ertelmisegi vagyok. ez is imponal ennek a tarsasagnak. hogy nem egy buta liba vagyok :) persze ezen elsore ledobbennek. nem vagyunk egyivasuak az biztos, de volt mar aki mondta ha valaki akkor en sokra viszem es evek mulva is szivesen fogadnak a tarsasagban :) eloszor megtudom mit mondott a masik ferfinak. aztan mosolygom kedvesen ahogy szoktam. es lehet hogy kesobb - nem most- vetetek vele par dolgot. tegnap ugy felhuzott hogy elbsztam 75.000 forintot... iszonyat vagyok.'zaraskor bevasaroltam fehernemukbol. pont amikor ugy nez ki nincs kinek megmutatni. de az en kis lelkemnek kell. a masodik ugyis leszedte rolam mindig kb. 3 perc alatt... ah csak el ne basssa itt nekem az a gyoker... :( alig varom hogy beteljesitsem a masik mondatait. es en is kogazdagkent legyek koztuk... persze mivel mas korosztaly meg kell egy kis ido. de mar most szepen haladok. amugy ugy gondold a dolgot hogy hogy talalkoztunk mintha pl. nem lennel olyan gazdag de nagyon szeretned a golfot. igy elmesz golfozgatni. igen, de az ottani klub tagjai idosebbek, tapasztaltabbak es gazdagabbak nalad... ilyet kepzelj el. megteheted hogy golfozz de nem olyan konnyu kiadas neked mint nekik. fiatal vagy es azt mondjak "bright future" all elotted azaz fenyes jovo. es szivelyesen latnak kesobb is: foleg hogy van akivel uzleti kapcsolatok kothetnek ossze... mintha egy alomba csoppennel. amit az erzelmek es a feltekenyseg megmergez.
"csoro idiota..." Arisztokrata vagyok, és fehér (igen, ezt értsd úgy, hogy nincs közel-keleti vonatkozásom). Plusz ember, ami te nem vagy.

Akik nem hisznek a reinkarnációban, miért akarják folyton megtéríteni azokat, akik igen?

Miért nem fogadják el hogy vannak olyan emberek, akik úgy gondolják, lesznek/voltak további életeik?

Legjobb válasz: a magánügyet úgy értem, hogy nincs befolyással másokra hogy mit hisz az illetõ és mit nem és hogy ehhez joga van, ez olyan dolog, hogy nem lehet valakinek megtiltani hogy egy bizonyos dologra ne gondoljon...vagyis értelmetlenség. amúgy azt nem értem, miért jön és ír ebbe a témakörbe olyan, akit ezek a dolgok nem érdekelnek, és baromságnak tartja õket. akkor lehet helyette pl. a tudományos témakört is böngészni, ahol bebizonyított tényekrõl írnak, stb. szóval igazából azok traktálnak, akik nem hisznek és ezt olyan kérdésekhez is leírják ahol direkt kéri a kérdezõ hogy ne tegyék. én pl. nem vagyok vallásos, de azért mégsem írom a vallás témakör kérdéseihez hogy "á ez butaság, mese stb.". mert a kérdezõ nem erre volt kíváncsi, hacsak nem úgy tette fel a kérdést hogy "szerinted létezik ez meg az?"

A kérdező hozzászólása: a magánügyet úgy értem, hogy nincs befolyással másokra hogy mit hisz az illetõ és mit nem és hogy ehhez joga van, ez olyan dolog, hogy nem lehet valakinek megtiltani hogy egy bizonyos dologra ne gondoljon...vagyis értelmetlenség. amúgy azt nem értem, miért jön és ír ebbe a témakörbe olyan, akit ezek a dolgok nem érdekelnek, és baromságnak tartja õket. akkor lehet helyette pl. a tudományos témakört is böngészni, ahol bebizonyított tényekrõl írnak, stb. szóval igazából azok traktálnak, akik nem hisznek és ezt olyan kérdésekhez is leírják ahol direkt kéri a kérdezõ hogy ne tegyék. én pl. nem vagyok vallásos, de azért mégsem írom a vallás témakör kérdéseihez hogy "á ez butaság, mese stb.". mert a kérdezõ nem erre volt kíváncsi, hacsak nem úgy tette fel a kérdést hogy "szerinted létezik ez meg az?"
Én ezt nem vettem észre, de ha ezt csinálják, hát lelkük rajta, másrészt meg kell hallgatni a másik oldalt is! - az meg, hogy egy ilyen oldalon egy kérdés megválaszolását a kérdés témájában való hithez kössük bunkóság! -egyébként én hiszek benne, de ez csak hit!
A kérdező hozzászólása: miért bunkóság, ha olyanok válaszára kíváncsiak akik benne vannak a témában és nem az 50. megtérítési kísérletre kíváncsiak? ez fordítva is így van, hogy az ateista ismerõsömet nagyon bosszantja mikor folyton becsengetnek a házához a térítõk... akkor, ha a vallásost akarják letéríteni a hitérõl, az nem bunkóság hanem elfogadott?
1. Az életben ez pontosan fordítva szokott lenni, az, hogy az interneten megfordulnak a szerepek az két okból lehet: a - csak trollkodnak b - ugyan azért amiért a vallásos emberek hitet próbálnak téríteni 2. Ha valami magányügy, azt nem írjuk ki az internetre. Felõlem hihet mindenki bármiben, csak engem ne traktáljon ilyesmivel.
Mindenki abban hisz, amiben akar, de szerintem senkinek sincs joga ezt ráerõltetni másokra. Én még konkrétan ilyennel nem találkoztam (bár ritkán hirdetem, hogy én is hiszek benne), de krisnásokkal, vagy egyéb térítõkkel már igen, és bizony nagyon nem szeretem mikor alig lehet lerázni õket. Ha valaki az újjászületésben hisz, tegye. Ha valaki a mennyországban, tegye. Ha pedig valaki abban, hogy a lélek az csak hormonokból áll, és halálakor megszûnik, hát tegye. Csak nem neki lesz igaza :) Lényeg, hogy senki ne akarja a másikat meggyõzni a saját igazáról, legfeljebb, ha az illetõ érdeklõdik az iránt (de akkor is csak beszéljen róla) Egyébként meg a reinkarnációra is vannak bizonyítékok, pont ma olvastam róla..
Én nem szoktam térítgetni, biztos jó hinni abban, hogy van élet a halál után, de az olyan kérdésekre, hogy: " Hiszek a reinkarnációban, de nem akarok újjá születni, segítség", ahol egyértelmûen kamu, csak sajnáltatni akarják magát jó hogy megmondom neki, hogy nem létezik és foglalja el magát valami értelmesebbel.
Nem akarok téríteni senkit, és normális, értelmes kérdésekre nem szoktam direkt negatív válaszokat adni, sõt, sokszor próbálok segíteni. Ezt a "hitet" az emberek többségénél azért nem fogadom el, és azért szívatom itt õket, mert az állításukkal ellentétben egyáltalán nem a spirituális fejlõdés a céljuk vele, hanem a könnyebb út, a kibúvók keresése minden felelõsség és erõfeszítés alól, ráadásul arrogáns, fennhéjázó módon. Ezt már párszor kifejtettem, most nem fogom.

Miért hiszik azt, hogy becsúszott babának nem lehet örülni? Ha azt mondom imádom, miért gondolják, hogy hazudok?

25 éves vagyok,6,5 éve együtt vagyunk a párommal,külön lakásban élünk,autónk van,lediplomáztunk.1-2 év múlva szerettünk volna babát,de a párom már 3 éve is,? nagyon családcentrikus.Dolgozunk/én most nem/mindketten,biztos anyagi és családi háttér."Becsúszott" a baba,már megszületett egy hónapos,mindketten nagyon örülünk/örültünk,imádjuk,az életemet adnám érte,abortusz fel sem merült egy percig sem,iszonyatosan boldogok vagyunk.Mégis akik tudják,hogy nem terveztük kimondottan azt hiszik,hogy nem szeretjük,és csak hazudunk,ha azt mondjuk imádjuk stb.Miért van ez?

Legjobb válasz: Miért hiszed, hogy ezt gondolja bárki is? Egyáltalán miért gondolod, hogy bárkit is érdekel, hogy terveztétek-e vagy sem? Megszületett, egészséges, szeretitek, boldogok vagytok. Nem mindegy, hogy ki mit gondol?

Miért hiszed, hogy ezt gondolja bárki is? Egyáltalán miért gondolod, hogy bárkit is érdekel, hogy terveztétek-e vagy sem? Megszületett, egészséges, szeretitek, boldogok vagytok. Nem mindegy, hogy ki mit gondol?
Ne foglalkozz mások véleményével. Senkinek semmi köze hozzá. Viszont ha zavar mások véleménye, ne mondjad, hogy nem most terveztétek, ez végképp nem tartozik senkire. Ti örüljetek a babának, szeressétek nagyon és ne foglalkozz senki mással.
Szard le hogy ki mit gondol már elnézést. Nekem is "becsúszott" gyerekem van és -tudom közhelyesen hangzik-de az életemnél is jobban szeretem. Egészséges, mindene megvan, boldogok vagyunk. Kell ennél több?
Mibõl gondolod ezt? Különben meg tökmindegy, hogy mit gondolnak. Ti tudjátok az igazságot, senki másnak nem kell megfelelnetek.
Szerintem ezt csak te látod bele a dologba. Vagy miben nyilvánul meg?
Mi lenne, ha tõlük kérdeznéd meg?
MERT gyökér irígy emberek, nem örülnek a boldogságotoknak....ne is pazarolj rájuk 1 percet sem hagy forrjanak a saját levükben!!!!
Évek óta együtt vagytok, tehát nyugodtan lehetne tervezett is a babátok. Miért kell azt mások orrára kötni, hogy "csak becsúszott"? Nehogy szégyellned kelljen, hogy gyereket szültél! Minket 6 év után folyton azzal basztattak a rokonok és a szomszédok, hogy mikor jön már az utód? Nem tudták, hogy minden egyes kérdéssel tõrt szúrtak a szívünkbe, mert nagyon-nagyon akartuk, de nem akart sikerülni. Na de miért is kössem mások orrára a problémánkat? Ez csak kettõnkre tartozik. Így mi azt találtuk ki, hogy a kérdésekre jéghideg nyugodt arccal azt mondjuk, hogy mi egyáltalán nem akarunk gyereket. Hogy belülrõl sírunk, ne lássa senki. Nem kell a szánalom, meg a pletyka, hogy jajj, szegények, meg a havi kérdezõsködés, hogy még mindig semmi?. Így lassan leálltak a nyanyák a témáról. Aztán amikor végre kopogtatott a gólya, akkor meg jöttek a rosszindulatú megjegyzések, hogy hát "nem is akartak gyereket, és nem becsúszott nekik?" Engem ez inkább mulattatott. Legalább megtudtuk, kivel hányadán állunk. Látszik, ki az, aki velünk örül, és ki az, aki kárörvend, nem tudván azt, hogy mi 10 centivel a föld fölött járunk, hogy szülõk lettünk. Meg a szomszédokat/rokonokat leszereltem azzal, hogy emelt fõvel közöltem: "nehogy már magyarázkodnom kelljen amiért 35 évesen gyereket vállaltunk egy házasságba!!! Így döntöttünk, ketten döntöttünk így és kész! Boldogok vagyunk családként, féltjük, óvjuk gyermekünket, imádjuk õt. részemrõl téma lezárva!" Megjártuk a hadak útját, míg babánk lett, nálunk boldogabb párt nem nagyon látott még a Föld. Csak ez számít. Jó babázást, jó egészséget! 4. válaszoló: örülök nektek, még így ismeretlenül is. Jó volt olvasni a kommentedet. Jó anya leszel/vagy! Jó egészséget a családodnak!
Nagyobb élvezet nyilván nem jut annak, aki lepontozta a tök normális válaszomat...

Kérdezném azokat akik nem hisznek a Földön kívüli Lényeket azok miért nem?

Mert még nem láttak egyet sem a két szemükkel?

Legjobb válasz: Én úgy vagyok vele, hogy szerintem van máshol is élet a Földön kívül. Elvégre számomra az elképzelhetetlen, hogy a világûr végtelen, és ez az egyetlen bolygó, ahol élet van. Én azokban az ûrlényekben nem hiszek, amiket most mutogatnak, kopasz lények, nagy szemekkel... Nem tudhatjuk hogy néz ki egy földönkívüli, akkor miért próbálnánk meg ábrázolni? Tehát én hiszek abban, hogy máshol is van élet. Nemtudom, nekem mindigis az volt furcsa, hogy a világûr végtelen. Sehogysem tudom elképzelni, hogy végtelen, és sehol sincs vége. Te nem vagy így ezzel?

Én úgy vagyok vele, hogy szerintem van máshol is élet a Földön kívül. Elvégre számomra az elképzelhetetlen, hogy a világûr végtelen, és ez az egyetlen bolygó, ahol élet van. Én azokban az ûrlényekben nem hiszek, amiket most mutogatnak, kopasz lények, nagy szemekkel... Nem tudhatjuk hogy néz ki egy földönkívüli, akkor miért próbálnánk meg ábrázolni? Tehát én hiszek abban, hogy máshol is van élet. Nemtudom, nekem mindigis az volt furcsa, hogy a világûr végtelen. Sehogysem tudom elképzelni, hogy végtelen, és sehol sincs vége. Te nem vagy így ezzel?
A kérdező hozzászólása: Jav. Lényekben
*vagy az és a helyett
A kérdező hozzászólása: Potion, én nem mondtam hogy: hú, én vagyok a legokosabb! Nem! Én felvállaltam a koromat, és nem makacsul ugyanazt szajkózom csak kíváncsi vagyok rá hogy akik nem hisznek benne azok miért nem?! Egyébként te sem az eredeti kérdésemre válaszoltál.
Mert már fel van téve 3 ilyen kérdés :) de szinte nincs olyan ember aki nem fogadná el hogy csak mi vagyunk. Csak ti hiszitek azt hogy ha azt mondjuk egy videóra hogy én ezt nem veszem be akkor rögtön olyannak tituláljátok
A kérdező hozzászólása: Potion, nem kéne mindegyik Ufó-hívõt ugyanolyannak nézni. Én például elfogadNÁM azt hogy csak egyedül vagyunk de ez hogy lenne lehetséges a táguló Világegyetemben? Próbálok egyre higgadtabban és tárgyilagosabban válaszolni mindenre. És hidd el ez egy korombelinek nem könnyû. Én elfogadom azt, hogy te nem hiszel ebben. De csak akkor ha alátámasztjátok valamivel.
Most azokra a kétes jellegû videókra gondolsz? Azokhoz inkább nem szólok:D amúgy én se vagyok nagyon okosabb nálad nehogy azt hidd én is csak 15 vagyok
A kérdező hozzászólása: Most már mindketten felvállaltuk - nagyjából - magunkat úgyhogy fogadjuk el egymás nézeteit. És igen minden videó kétes, mert szinte bármit meg lehet csinálni, de ez attól függ, hogy hányszor, milyen szemszögbõl nézed meg. Sok mindenen múlik, hogy egy embernek milyen a világnézete.
Kérdezõ: Jó látni, hogy ilyen fiatalon, ennyire érdekel ez a téma és sokkal érettebben viselkedsz mint földhöz ragadt gondolkodású "embertársaid". És a kételkedõknek: a mi galaxisunkban úgy 150-200 milliárd csillag van, és a Tejút egy kis galaxisnak számít. A világegyetemben több csillag van mint porszem a földön, és ennek mi elhanyagolható részét ismerjük. A legnagyobb ostobaság kijelenteni, hogy ezen a parányi bolygón létezik csak élet az egész univerzumban. Akit komolyan érdekel a világegyetem valódi felépítése, nézzen utána Steven Hawking Húrelméletének!
Gyerekként én is hittem a földönkívüliekben. Esténként mikor kiültem a kertben gyakran láttam UFOkat. Még a szellemekben is hittem, de ez más téma. De aztán felcseperedtem, sokat tanultam, tapasztaltam az életben, és nem öregen, 26 évesen rájöttem, hogy itt ebben a világban nincs semmi ilyesmi. Lehet élnek lények valahol messzire, de hozzánk még nem jött egy sem. Az világûr pedig tényleg fantasztikus dolog, érdemes vele foglalkozni, hogy végtelen-e vagy sem, még nem tudják. Van egy elképzelés, hogy a világûr végtelen kiterjedésû, és, ha van is határa, tágulása és sûrûségének folytonos csökkenése miatt elérhetetlen, tehát végtelen. Még annyit, hogy a szkeptikus, nem egyenlõ azzal, hogy földhözragadt. Erre mondanám, hogy akkor "ti" akik hisztek az "UFOkban" két lábbal a föld felett lebegtek?! Ez örök vita lesz, ha te hiszel benne, higgyél, ne foglalkozz mással.
Nos, akkor nézzük csak! :) Soha nem mondtam, hogy nem hiszek a földön kívüli élet létezésében, sõt! 100% biztos vagyok benne, hogy ebben az elképzelhetetlenül nagy univerzumban van még nagyon sok intelligens élet máshol is. De! Abban már igen csak kételkedem, hogy ezek nap mint nap meglátogatnak minket, azokat a videókat, amiket sokszor belinkeltek pár óra alatt össze lehet rakni, sokan meg bizonyítékot kiáltanak! Nézzük tudományos oldalról: Sem a SETI, sem a NASA, sem amatõr rádió, és más csillagászok sem hoztak olyan megbízhatóan igazolható hírt, hogy megvan E.T. És amíg ilyen nem történik addig én fenntartom a jogot, hogy ne dõljek be a kamu videóknak, vagy kamu ufo-kutatóknak, akik azokból élnek akik hisznek nekik, és megveszik a könyvüket, szóval muszáj szenzációt produkálniuk.
Egyébként nagyon izgalmas téma a csillagászat, kozmológia, nem baj ha foglalkoztat a földönkívüliek léte sem, de azért mindent még 12 évesen sem kell elhinni. További jó kutatást!
Én hiszek benne h van élet máshol is, és nem az E.T. alapján. Szerintem elég beképzelt dolog kijelenteni h , , mi vagyunk az egyetlenek az egész univerzumban!" Az, hogy az eddigi mûszerek nem tudtak elég messzire eljutni kapcsolatfelvételhez, vagy kutatáshoz nem jelenti azt, hogy nagy semmi van odakinnt. Még a Föld sincs teljes egészében felfedezve, mert vannak helyek amiket nem lehet megközelíteni. Akkor ehhez képest sehol se állnak a világûr átkutatásában. És még egy dolog, számomra ijesztõbb lenne a tudat, hogy senki más nincs rajtunk kívül, mint az h vannak.
Jajj de okosnak képzelitek magatokat 12 évesen. Nem tudjátok elválasztani ezt a 2 fogalmat: Racionálisan gondolkodás és a makacsan ugyanazt szajkózni lehet álasztani ti melyikek vagytok. segítek ti nem az elsõk vagytok :)
Valóban nem létezik végtelen.
Õk akkor se ha látnának. Azt hinnék valami bábú és szétrugdosnák :D
Mert még 1 db-ot sem látott soha, senki (olyan 100 milliárd ember közül).
A kérdező hozzászólása: Ezen még el se gondolkodtam...
A világûr végén egy kitapétázott fal van. Vigyázz ha a vége felé mész lassíts hogy neki ne ütközz :D
Mivel olyan hülyék vagyunk, hogy nem tudjuk felfogni a metorológiai léggõmb és egyéb közlekedési lámpa jelenségek idegen civilizációkkal asszociáló elméleteket.
Ha odafigyelnétek az iskolában, és nem földönkívüliekrõl fantáziálnátok, akkor tudnátok hogy a világûr (univerzum) nem végtelen. 13.7 milliárd éve tágul, és ami tágul az nem lehet végtelen, de titeket gondolom ez nem érdekel, és az sem hogy még senki nem találkozott földönkívüliekkel (ezt SOHA SENKI nem bizonyította hitelt érdemlõen), ezért nem hisznek az olyan emberek a földönkívüliek LÁTOGATÁSÁBAN, akik elmúltak 12 évesek, és tudnak racionálisan gondolkodni.
A kérdező hozzászólása: Digo ez neked szól: 1.: Képzeld 5-ös vagyok az iskolában. 2.: Nem csak fantáziálok hanem kutatok. 3.: Nem egyedül. 4.: Február elején volt a 12. születésnapom. 5.: Mindenkinek joga van hinni azt amit akar, én csak kérdeztem hogy miért nem, de te nem a kérdésemre válaszoltál. 6.: Ha nem veted föl annak a lehetõségét hogy létezhetnek akkor Elme szintjén nem állsz magasabban mint én. (Ezzel nem megbántani akartalak.) Várom a következõ válaszodat.
A kérdező hozzászólása: Még nem tanultunk az Univerzumról, de most egy új dologgal gazdagítottad tudásomat. Nem hinném, hogy az ûrlények leállnak fotózkodni. Nekik az nem gond hogy ha valaki nem hisz bennük, de legyen aki TUDJA hogy léteznek.
Digo én már láttalak írni máskor is ide. Mond mért érdekel ez a témakör ha nem hiszel a földönkívüliekben? Mert ez pont nem a racionális gondolkodásod tükrözi. Már bocs de ha nem racionális akkor az se racionális hogy ide írsz. Ergo logikátlan az itt léted.
Egyetértek 18, 37-el!
A kérdező hozzászólása: Na, Digo, kiosztott egy 12 éves?
Én azért nem hiszek mert pl amikor a rádióban felolvasták azt a történetet majdnem kitört a világvége pedig csak egy könyv volt. Ugyan ez a fényképekkel, videókkal... Manapság bármit meg lehet csinálni egy jó programmal.

Miért nem hiszi el senki, hogy azt hiszem, érzem a babát? 14+3 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Mert irigyek :) Egyébként nem mindegy, hogy ki mit hisz?! Te érzed és ez a fontos. Miért kellene emiatt magyarázkodnod!

Mert irigyek :) Egyébként nem mindegy, hogy ki mit hisz?! Te érzed és ez a fontos. Miért kellene emiatt magyarázkodnod!
Szia! nekem is elsõ baba és nálam is a 14.héten adott elõször jelt magáról :) csak akkor még olyan gyengén éreztem, hogy nagyon figyelnem kellett, hogy észrevegyem :) és szerintem sem lehet összekeverni a baba mozgását a bélmozgással :) aki azt mondja, hogy még nem érezheted õt az így járt, nem mindenki veszi észre, pedig a baba a 14.héten már réges régen mocorog odabent :) ne foglalkozz velük :) 20h km
Szia! Én hiszek neked. :) Kerek 14 hetes voltam, amikor arra ébredtem az éjszaka közepén, hogy tejóég, valaki megérintett 4-szer belülrõl nagyon gyengéden, lent, a bugyim vonalában... Felébredtem, megijedtem, mert új érzés volt, aztán aludtam tovább. reggel hívtam anyukámat, aki megerõsítette a gyanumat. :) Utána 4-5 naponta éreztem csak, pedig nagyon figyeltem, a 16. héttõl pedig minden nap 1-szer, a 18. héttõl pedig napi többször. Mikor itt volt kérdés, higy ki mikor érezte elõször az elsõ babáját, gondolhatod, már nem keeresem meg, de tizenvalahány százalékosra lepontoztak, itt sem hitte el senki, hogy õt éreztem... :( De ez van, a lényeg, hogy TE TUDOD!!! 39 hetes km
Én is éreztem már ilyenkor, pedig elsõ baba volt. Szóval én elhiszem:-)
Én is éreztem az elsõ babát már a 14. héten, a másodikat viszont érdekes módon csak 16 körül, de mint kiderült, azért, mert most elöl van a lepény és letompította. Egyébként az a kis remegés, mintha egy apró pillangó szárnya lenne, az bizony a baba!
Szia! Én már megszültem, de 14 hetes voltam én is amikor mondtam hogy érzem és jól kiröhögött mindenki. Pedig nagyon kicsit éreztem, igaz így utólag belegondolva nem tudom hogy valóban bélmozgás lehetett-e vagy a kislányom, de engem is kiröhögtek és nyugtázták hogy hülye vagyok nem érezhetem.
Elsõ baba? Gondolom azért nem hiszik el. Én a másodikat érzem a 14.héttõl. Nem minden nap, de párnaponta igen. Nem kételkedek benned, de tényleg össze lehet keverni ilyenkor a bélmozgással. És azzal is össze lehet keverni, hogy annyira várod már, hogy mozogjon, hogy odaérzel valami mozgásfélét. Én azért hiszek neked, mert van ilyen :) Csak ne lepõdj meg, ha a 20-22.hétig nem fogod érezni minden nap! Még nagyon pici!
Az pedig a baba lesz, ha ott elöl mélyen a szeméremcsontnál érzed :) Érzékeny a pocid és a baba kis ficánka, máásnak meg nyugisabb a baba és nem érzékeny a hasa, ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon elöl érzem, a szemérmem felett, és ilyen furcsa remegésféle. Tuti nem a bélmozgás, legalábbis szerintem ott nincs bél.
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a válaszokat! Alig várom, hogy megint remegjen, de már biztos elaludt a drága.
Szia! Én az elsõ babámat 14 hetes kora óta éreztem, bár nem voltam 100% benne, a másodikkal -már kicsit tapasztaltabban- 12 hetes korban éreztem azt a kis remegést. Akkor már biztos voltam benne, hogy ez csak az én kis manóm lehet! :) Biztosan te is õt érzed már! Csak vigyázz magatokra és beszélj hozzá!
Szia az elsõ babámat ugyanebben az idõben éreztem megmozdulni elõször, és annyival hamarabb is született. Ne foglalkozz velük te érzed õk nem!
ÉN IS A 14 HÉTEN ÉREZTEM ELÕSZÖra kislányomat a védõnõ csodálkozott is engem nem érdekelt csak tudom hogy mit éreztem elsõ terhességem volt mivel elõtte nem volt ami mozoghasson bennem tudtam hogy õ volt, nem érdekelt ki mit mond én tudtam én reztem õt. úgyhogy igenis lehet érezni már korai terhességnél is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!