Találatok a következő kifejezésre: Miért hideg kutyák (5 db)

Miért hideg a kutyák orra?

Legjobb válasz: Egy egészséges kutya orra hideg és nedves, de vigyázzunk, nem váladékos. Az hogy miért? hm...

Egy egészséges kutya orra hideg és nedves, de vigyázzunk, nem váladékos. Az hogy miért? hm...
mivel az orruk az esetek többségében nedves ezért mint laikus ember azt feltételezem, hogy a párolgás miatt hideg az orruk. Ez hétköznapi fizika amiben alaptétel, hogy a párolgás hõelvonással jár. Ezt a feltételezést az is megerõsíti, hogy ha éppen száraz az orruk akkor meg meleg amit viszont biztosan tudok, hiszen az én kutyámnál is így van.
Nyalja!
és az miért jó nekik ha hideg és nedves?
Tamás, te vagy az?xDD

Miért nem megy be Mudi kutyánk az előző kutya által lakott házba, pedig kitakarítottuk, fertőtlenítettük? Amikor pici korában idehoztuk, akkor bement, de most kint alszik, pedig már hideg van. Mit tehetnénk?

Legjobb válasz:
A Tükör Módszer fb honlapjáról: "Köszönjük a tippet a Kutyaduma központnak! Téli kutyaház tanács: Sokan keresnek meg telente azzal a problémával, hogy a kutya nem használja a házat, hanem az ajtó elõtt fagyoskodik. Elõször is: tegyünk szalmát, vagy forgácsot a házba, nagyon szeretik a kutyák, és ez a legjobb szárazon és melegen tartó. A pokróc, vagy egyéb kutyafekhely azért nem ajánlatos fagyos idõben, mert a kutya bemegy a házába vizesen, havasan, az a víz átfolydogál róla a pokrócra, majd a kutya kimegy a házból, a vizes pokróc pedig megfagy. Ez pedig télen nem szerencsés. Tudom, a szalma elég szemetes, mert a kutya mindig kihord a bundájával egy kicsit, de ez csak takarítás kérdése. A lényeg, hogy a kutya ne fázzon. Másodszor: általában a kutyaház rossz elhelyezésével van a probléma. Ha a házából fekve nem látja a fontosabb helyeket (pl.:bejárati ajtó), akkor igen, inkább megfagy a lábtörlõn. Azt szoktam javasolni, kell csinálni egy teszt éjszakát, amikor a kutyaházat betesszük a bejárati ajtóval szembe kb 1-2 méterre. Ha a kutya bemegy, akkor ez a gond, és akkor lehet agyalni, hova kerüljön a házikó. Általában úgy szokták megoldani, azok a tanítványaim, akiknek szép kertjük, vagy teraszuk látványába belerondít a kutyaház, hogy télen (amikor keveset vannak kint a kertben/teraszon) közel hozzák a házat, nyárra pedig, hátrébb viszik. ... persze a lelkesebbek beinvitálhatják a lakásba az ebet"

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Tükör Módszer fb honlapjáról: "Köszönjük a tippet a Kutyaduma központnak! Téli kutyaház tanács: Sokan keresnek meg telente azzal a problémával, hogy a kutya nem használja a házat, hanem az ajtó elõtt fagyoskodik. Elõször is: tegyünk szalmát, vagy forgácsot a házba, nagyon szeretik a kutyák, és ez a legjobb szárazon és melegen tartó. A pokróc, vagy egyéb kutyafekhely azért nem ajánlatos fagyos idõben, mert a kutya bemegy a házába vizesen, havasan, az a víz átfolydogál róla a pokrócra, majd a kutya kimegy a házból, a vizes pokróc pedig megfagy. Ez pedig télen nem szerencsés. Tudom, a szalma elég szemetes, mert a kutya mindig kihord a bundájával egy kicsit, de ez csak takarítás kérdése. A lényeg, hogy a kutya ne fázzon. Másodszor: általában a kutyaház rossz elhelyezésével van a probléma. Ha a házából fekve nem látja a fontosabb helyeket (pl.:bejárati ajtó), akkor igen, inkább megfagy a lábtörlõn. Azt szoktam javasolni, kell csinálni egy teszt éjszakát, amikor a kutyaházat betesszük a bejárati ajtóval szembe kb 1-2 méterre. Ha a kutya bemegy, akkor ez a gond, és akkor lehet agyalni, hova kerüljön a házikó. Általában úgy szokták megoldani, azok a tanítványaim, akiknek szép kertjük, vagy teraszuk látványába belerondít a kutyaház, hogy télen (amikor keveset vannak kint a kertben/teraszon) közel hozzák a házat, nyárra pedig, hátrébb viszik. ... persze a lelkesebbek beinvitálhatják a lakásba az ebet"
az elõzõ kutya ott halt meg?
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ kutya nem ott halt meg, de az azelõtti kb 4 éve ugyanebben a kenelben, de nem a házban. Annak a kutyának nem ez volt a háza.
A kérdező hozzászólása: A kutya jól rálát a bejáratra, kapura, ajtóra. A szalmával megpróbálkozunk. Köszönöm a választ.

A golden retriever fajtájú három éves kutyám nem akar bemenni a kutyaházba ebben a hidegben, miért?

A kutyaházát szél és hóvédett helyre tettem át, raktam mellé vizet és száraz élelmet is, de a kutya nem akar bemenni,mindig csak a bejáratunk előtt fekszik és onnan náz ki az utcára. Pedig a házában pokróc is van. Mit csináljak, hogy ne fagyjon meg?

Legjobb válasz: Vidd be a házatokba,és ebben a nagyon kegyetlen hidegben alakíts ki neki egy olyan helyet,ahol meleg is van,meg titeket is lát... ilyen idõben állatkínzás egy kutyust utcán,a szabad ég alatt tartani...kõkemény minuszok repkednek...

Vidd be a házatokba, és ebben a nagyon kegyetlen hidegben alakíts ki neki egy olyan helyet, ahol meleg is van, meg titeket is lát... ilyen idõben állatkínzás egy kutyust utcán, a szabad ég alatt tartani...kõkemény minuszok repkednek...
Ha fázik, majd bemegy. Éjjel is ott fekszik?
Sajnos ismerös helyzet......A férjem csinált a kutyusunknak egy gyönyörû kutyaházat, de a kutya soha nem aludt benne.Inkább az ajtó elõtt kucorgott.Nekem azt mondtak akkor, ez azért van, mert magányos, és közel akarja magához érezni a gazdiját.Ha nem ázik, teszel alá meleg pokrócot és nincs huzatos helyen, remélhetõleg nem fog megfázni.Persze ha elõtte nem volt a lakásban tartva......De ha van olyan hely(pl.hûhely, garázs)ahová becsukhatod éjszakára, azért az jobb lenne, persze ha nem szeretnéd a lakásba vinni.:)


Miért rázza ki a hideg a kutyám, ha tusfürdő, parfüm szagom van?

Ezek nem vacak ócska parfümök, tusfürdők, semmi allegiás reakciót nem produkálhatnak elvileg. De, mikor tusfürdős volt a kezem, és illatos, oda tettem a kutyám orra elé, megszagolta, majd kirázta a hideg :D Ennyire gyűlölik a kutyák az ilyeneket?

Legjobb válasz: Igen. Gondolj bele, milyen összehasonlíthatatlanul érzékenyebb az orruk. Neki ez olyan, mintha te mondjuk a fejedet a hipós vödör fölé hajtva nagyokat szippantanál belõle.

Igen. Gondolj bele, milyen összehasonlíthatatlanul érzékenyebb az orruk. Neki ez olyan, mintha te mondjuk a fejedet a hipós vödör fölé hajtva nagyokat szippantanál belõle.
Neki jobb a szaglása, mint neked. Az allergia meg nem "elvi" kérdés. Vagy van, vagy nincs. Kialakulhat bármire, bármikor, bárkin.
A kutyáknak ezek nem vonzó szagok, volt olyan kutyám, aki nem volt hajlandó ráfeküdni a frissen mosott pokrócára, míg az öblítõszer szagát ki nem szellõztettem belõle. Bántja az orrukat, lehet, hogy nekik ez ugyanolyan kellemetlen, mint neked a dögszag. Ne nagyon szagoltass vele túl erõs szagokat. Egyszer a cicám beleszagolt egy testápolóba, 10 percig tüsszögött, aztán egy hétig nem akart enni, szerintünk azért, mert volt a krémben valami, ami tönkretette a szaglását, és szaglás nélkül nem kívánta meg az ételt sem.

Dalmata kutyám az évek alatt állandóan levadászott minden féle háziállatot/galamb, szárnyasok, nyulak, macska. / egyik napról a másikra pedig hidegen hagyta a vadászat. Miért?

Most már együtt él a többi állatokkal. Nem is foglalkozik velük, mint ha ott se lennének.

Legjobb válasz: Hát biztos nem azért, mert megneveltétek. :S

Hát biztos nem azért, mert megneveltétek. :S
Talán mert elkezdett öregedni, lassulni. Mennyi idõs?
A mién is ugyanígy viselkedett, volt hogy elpusztított egy macskát is.. most már ( szerencsére) bkés. (2001ben született, olyan 4 éve már nem vadászik.)
Lehet megcsömörölt a sok hústól.....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!