Találatok a következő kifejezésre: Miért hazudnak az emberek (12 db)

Miért hazudnak az emberek?

Sokkal jobb világ lenne ez ha mindenki ?szinte lenne.(leszámítva persze a kegyes hazugságokat)

Legjobb válasz: Mert vannak emberek, akiknek a hazugság jobban esik, minthogyha elmondják az igazat. Szeretik, ha hazugságokkal szédítik õket, de ezek az emberek nem viselik el a kritikát és az õszinte embereket.

Mert vannak emberek, akiknek a hazugság jobban esik, minthogyha elmondják az igazat. Szeretik, ha hazugságokkal szédítik õket, de ezek az emberek nem viselik el a kritikát és az õszinte embereket.
Sajnálatból.
Miért hazudnak? Mert így mûködik a társadalom. Így alakult ki a kommunikáció, aki nem ezt csinálja az nemtetszést vált ki és nem erény csakazértis renitenskedni a társadalmi szabályokkal szemben.
Mert az igazság fáj!
Van erre egy nagyon rövid és találó mondás, ami épp az a válasz, amit keresel: Vagy véleményed van, vagy barátaid. Igaz barátoknak persze meg lehet mondani a negatív véleményt is, meg megfelelõ felvezetéssel szinte mindenkinek, csak ezt a megfelelõ felvezetést sokan nem ismerik eléggé.
Jó kérdés, szerintem egy átlagos ember egy nap hazudhat vagy 20x kb. Pl.:de jó ez a xy cucc(közben a hányinger jön az emberre), hol vetted(ez is csak idõhúzás, és nem érdekel senkit, lényegében ez is hazudás, mert elhiteted, hogy érdekel..), stb.stb.
nincs olyan, hogy kegyes hazugság!!! ha a süti szar akkor meg kell mondani különben egy életen át eheted!!! :)
Szerintem teljesen felesleges és rengeteg energiát emészt fel a hazugságok óceánja, amiben vergõdünk. Az egész élet azzal telik, hogy a hazugságok mögé nézz. Minden hazugság kiderül, ha érdekel valakit a kiderítése. A hazugság csak idõnyerés, kábítás, a másik átverésének szándéka. Ha azt gondolod, hogy a másik nem tudja elviselni a igazságot és azért hazudsz, már most hagyd ott! Felesleges bármilyen kapcsolatot építeni évekig, mert a hazugságok miatt összeomlik. Ha ezt az energiát másba fektetnék az emberek, már több ezer fényévvel elõrébb járnánk. A hazugság megfosztja azt, akinek mondod, a szépségtõl, a harmóniától, a szeretettõl, a tudástól, az egészségtõl, szóval mindattól, ami szükséges egy ép élethez. Miért kell hazugságok által megnyomorítva élni az életet? Mert nincs elég bátorság mindig az igazat mondani? A hazugság újabb hazugságot generál és ezekbõl már a Mount Everest is eltörpül. Miért nem lehet a haldoklónak azt mondani, hogy nem tudjuk mi lesz? Hogy nem tudjuk mi a betegsége? Miért nem lehet a párodnak azt mondani, hogy bocsáss meg, elmúlt a szerelem, akarunk még e nélkül is együtt élni vagy inkább ne? Miért kell hazudva gyereket (egy embert) életre hívni? Semmi sem drága? Ettõl vagyunk ilyen szegények....
Ez egy igen jó kérdés. Én eddig egész életemben csak 3szor hazudtam, 2szer a húgom érdekében, egyszer meg a sajátoméban, de olyan lelkiismeretfurdalásom volt... Van pár ember, akivel ezért nem tudok rendesen beszélgetni, mert minden igazságon besértõdnek, hogy milyen vagyok már meg miket mondok, vagy hogy õ akkor is jobban tudja (még ha 100% hogy én tudom jobban, mert pl 1 héttel elõtte tanultam az egyetemen vagy saját magam tapasztaltam valamit) Szóval én utálok és nehezen is tudok hazudni, de úgy látszik, ennek a furcsa és kifacsart társadalomnak szüksége van rá. Persze a kegyes hazugságokkal nincs gond, ha tényleg súlyos a helyzet (pl halálos beteget vígasztalsz) de egyéb esetekben ugyanolyan bosszantóak, ha kitudódnak. És hát a legtöbb titokra egyszer valaki rájön...
Szerintem azért mert sokkal jobban érdekli saját maguk állapota, mint a másokkal való kapcsolata, és ha jobb neki az ha hazudik valamit, tehát nem az igaza mondja, akkor azt teszi (pl nem mondod meg anyádnak h szar jegyet kaptál, mer nem veszi el a géped)
Félelembõl.
17.43-asnak a kegyes hazugságról. Halálos beteg az édesanyád. Tudja is, meg nem is. Hiszi is, meg nem is. De azért reménykedik. Rákérdez! Te azt fogod neki mondani: sajnos édesanyám, neked csak 1-2 heted van hátra, vagy pedig azt: meg fogsz gyógyulni édesanyám, higgyél benne, másnak is sikerült? Akkor van-e értelme a kjegyes hazugságnak, vagy nincs, ???
Ja és még annyit, hogy Mindenki hazudik.(Ez is House-tól van)
Nem a hazugság rossz. A hazugság egy eszköz, rajtad múlik, hogy rossz cél vagy jó cél érdekében használod. A hazugság része az igazságnak(Idézet Dr. Housetól).
A minden ok nélkül való hazugság felesleges és demoralizáló. Vannak azonban az életben olyan szituációk, mikor muszáj hazudni. Ilyenkor a cél szentesíti az eszközt. Érdenmes tehát mérlegeni: használsz, vagy ártasz vele!
a cél soha nem szentesítheti az eszközt!

Miért hazudnak az emberek?

Legjobb válasz: milyen szép világ is lenne pedig, én õszinte vagyok, de hamar rájöttem hogy csak kevés emberrel szemben érdemes, mivel egy butának ha elmondod az igazat akkor csak hátrányba kerülsz és nem értékeli

milyen szép világ is lenne pedig, én õszinte vagyok, de hamar rájöttem hogy csak kevés emberrel szemben érdemes, mivel egy butának ha elmondod az igazat akkor csak hátrányba kerülsz és nem értékeli
passz .. kérdezd meg gegeltõl.
Na majd legközelebb akkor ugassál ha befogtad a pofádat!
mert a hazugság társadalmilag elvárt dolog
mert anélkül de lehet élni ha mindig õszinte lennél a másikkal akkor sok szeretetet és pofán vágást kapnál pl: anyukád nem fõzi jól a borsó levest de te akkor si megeszed ha nem ízlik és azt mondod finom de ha nem hazudnál meg bántanád anyukád és többé borsólevest se fõzne neked és ha késõbb fölhozod h megkívánod a borsó levest be durcizik :D
elírtam anélkül nem lehet élni* xd
Mert könnyebb ezt csinálni, mint szembenézni az igazsággal, ami kíméletlenül fáj nekik.
Mert miért ne?
A kérdező hozzászólása: ööö, elsõ! mi van?
1. Néhány ember túl büszke. Lásd a példát amit Sünii írt. Minden apróságot a személyük elleni támadásnak vesznek, nem lehet nekik igazat mondani. 2. Egyes emberek nem képesek elfogadni, hogy mások máshogy látják a dolgokat. Van aki egy idõ után inkább azt mondja, amit a másik hallani akar, csak hagyják õt végre békén. /Vagy nem mond egyáltalán semmit./ 3. Félnek a következményektõl és ezért hazudnak, hogy elkerüljék azokat. Két emberen múlik igazából a dolog, ahhoz hogy õszinte legyen valaki, az is kell, hogy a másik ezt tudja kezelni. /Csak a legtöbb ember nem tudja, az igazság nem jó nekik, csak amit hallani akarnak./
hazudtunk reggel, délben meg este!!!!
A kérdező hozzászólása: érdekes válaszok, köszönöm:) mindenkit felpontozok, még a felettébb értelmetlen válaszadókat is!
A kérdező hozzászólása: *felettébb értelmetlen válaszokat adókat is
a 00:13-as mindent elmondott.

Mást írnak, más a valóság. Miért hazudnak az emberek a Gyakorikérdéseken?

Legjobb válasz: mert anonim oldal, tehát az emberek felelõsségérzete csökken. mindenki szeretné jobb színben feltüntetni magát, de mivel itt senki sem ellenõrizheti a leírtak valóságtartalmát, gyakorlatilag bárki bármit írhat.

bizti a sok teszt volt rá rosz hatással, meg a hazudozás amiket lehet most se ért...
mert anonim oldal, tehát az emberek felelõsségérzete csökken. mindenki szeretné jobb színben feltüntetni magát, de mivel itt senki sem ellenõrizheti a leírtak valóságtartalmát, gyakorlatilag bárki bármit írhat.
akkor minek válaszol ha hazudik akkor semmi értelme minek kérdezni ha úgyse kapunk rendes választ
nem tudomm mi az, mert hazudik :( már nem bízok benne
Honnan tudod, hogy mi a valóság?
A kérdező hozzászólása: hát ez az jól lehet hantázni!
hát hallod én az igazat mondom mindenkinek és ez meg is látszik a százalékomon..
23:18 Igazat mondani és belekötni valaki nem ugyanaz ám. :)
Mindenki magából indul ki... én mondjuk nem szoktam kamuzni. Sem itt, sem máshol.
Anonim oldal minek kéne igazat mondani?
hello hát én 180 cm 90-60-90 20 éves csaj vagyok hahaha hazudtam
kehidakustány :)
Messzirõl jött ember... Szerintem nem igazán hazudnak, inkább "felnagyítják" a dolgot, hogy nekik legyen igazuk, és így megnyugtathatják a kis lelküket.
Ja, hogy egy ember hazudott neked! Az más! Az nem jelenti azt, hogy hazudnak itt. Akit te kifogtál az hazudik mindenhol. Van ilyen. Én évekig éltem együtt egy mániákus hazudozóval. Örülj neki ha hamar kiderült!
A kérdező hozzászólása: 12.válaszolonak! onnan tudom mivel tapasztaltam, olyan szépeket irt , a valóságban meg dupla nulla volt!!!
*be
A túl gyakori kérdezések miatt nincs idejük átgondolni cdak mondani ami eszükbe jut egyébként a legtöbben nem hazudnak
Sokszor hazudnak, de azért gyakrabban igazat mondanak. Meg úgy van ahogy közvélemény kutatásoknál.Nem reprezentatív.Vagyis nem fedi a teljes lakosság véleményét amit itt leírnak.
a kérdezõ az életben is , , csak" hazudik?
Látom régi kérdés, de azért ez mindig aktuális. Én általában nem szoktam hazudni, csak mondjuk 1-2 évet változtatok az életkoromon, vagy más apró átalakítás a helyzeten, ami a valóban velem megtörtént dolgot nem befolyásolja, nem is lényeges, de biztosítja, hogy ne ismerjen fel egy esetleges ismerõsöm.

Miért hazudnak az emberek?

Legjobb válasz: Színtiszta érdekbõl. Mert így elkerülhetik a büntetést, mert így megkapják a fizetést/emelést, amit amúgy nem, vagy mert egyszerûen a létfenntartásukhoz szükséges. Van, akiben megvan az ellenállóképesség a kísértéssel szemben, van, akiben nem.

Színtiszta érdekbõl. Mert így elkerülhetik a büntetést, mert így megkapják a fizetést/emelést, amit amúgy nem, vagy mert egyszerûen a létfenntartásukhoz szükséges. Van, akiben megvan az ellenállóképesség a kísértéssel szemben, van, akiben nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes választ :)
Körülöttem több okból hazudnak. Mert azt hiszik, ha többet mondanak, mint ami valójában volt, akkor õk ettõl többek lesznek. Vagy ha magukról mondanak többet, mint akik, akkor értékesebbek. A hazugságtól senki nem lehet értékesebb. Mint ahogy az elsõ válaszoló is mondta, lehet hazudni, hogy megvédjük magunkat, hogy kapjunk valamit, viszont hazudhatunk azért is, hogy valakinek ne okozzunk fájdalmat, megvédjünk valakit. Meg vannak az apró hazugságok, pl amiknek meglepi lesz a vége (mondjuk férfi mondja a nõnek, hogy menjünk el vacsizni. csak egy vacsi, semmi más. aztán megkéri a kezét). Vagy amikor az ember pusztán csak nem akarja megosztani másokkal az igazat, mert nem tartozik másra vagy szégyenli. Akkor mást mond.
A kérdező hozzászólása: Elgondolkodtató, van egy ismerõsöm, azt mondta, hogy õ készített valami fényképet, túl profi lett, hogy elhidjem, a Google képknél utánanéztem, az Õ állítása szerint a képet idén készítette, arról a képrõl találtam példányokat 2O11-bõl, hatalmasat csalódtam az illatõben, ez nem is az elsõ esete, lehet, hogy túl naív vagyok. Különben nagyon köszönöm a válaszaitokat. :)
(Mivel aberráltak), azt hiszik, hogy ez szükséges a túléléshez. Tévednek.

Miért hazudnak az emberek azoknak, akik elvileg a legfontosabbak az életükben?

Legjobb válasz: Attól még, hogy valaki fontos, nem lesz tökéletes senki.

Attól még, hogy valaki fontos, nem lesz tökéletes senki.
Nagyon jól megfogtad a lényeget a kérdésben "elvileg" a kulcsszó...valszeg gyakorlatilag már nem vagy az, és errõl nem biztos, h csak õ tehet.
Mivel vannak hibáink és a számunkra fontos személynek nem igazán szeretnénk a tökéletlenségünket a tudomására hozni , ezért egy kicsit ferdítjük a dolgot esetleg hazudunk! A nõk is szivesen alkalmazzák a kegyes hazugságot és nem értékelik nagy tragédiának addig míg a párjuk meg nem folytja õket!
azért, mert az igazságot nem mindenki tudja elviselni vagy csak nagyon nehezen inkább a szándék a fontosabb, hogy milyen céllal hazudott az illetõ szóval nem minden hazugság rossz
Hogy ne bántsam meg õket.

Miért hazudnak az emberek?

Az egyik falumbeli lány, aki pár évvel alattam járt ált.iskolában feleségül ment egy fiúhoz, aki egy évvel alattam járt az ált. iskolában. Lány vagyok én is. Kb. 100kmre van a falumtól az egyetem, ahol végeztem mikor 5. éves voltam a fent írt lány akkor került oda egyetemre és mindig én köszöntem neki el?re párszor és persze nem fogadta egy kis rátarti csaj volt már akkor is... Pedig az egyetemen akkor sok karról ismertek engem is és a falumban és a környékén is felt?n? jelenség voltam. Na a lényeg nem rég ment ez a csaj férjhez a sráchoz. Az egyik ismer?söm mondta, h. az iwiwes képei közé a nászutas albumba retusált képeket rakott be arról, h. ? külföldön nyaralt és mkinek hencegett, holott csak hazugság az egész. Nem tudom elhinni, h. lehet vki ilyen semmilyen, és kis bunkó egy személyben. ja közösségi oldalon nem vagyok fent csak mutatták a képeit.. a szemei is olyanok, mint egy bagzó macskának...

Legjobb válasz: sztem ez azért nem olyan nagy gáz .. ennél rosszabb helyzetben is szoktak hazudni .. és ez ami nagy gáz...

sztem ez azért nem olyan nagy gáz .. ennél rosszabb helyzetben is szoktak hazudni .. és ez ami nagy gáz...
Ez milyen égõ már XD Nem meri saját magár felvállalni ??
És miért ilyen rosszindulatúak az emberek mint te? És miért nagyképûsködnek hogy õk micsoda feltûnõ jelenségek??
A kérdező hozzászólása: Nem a szeme alapján, hanem a modora alapján. Képzeld voltam egyetemista anno...és végeztem is..nem kell mindenhova felkiáltójel ..
A kérdésben ott a válasz: mert emberek!
Mit izgat a dolog? Nem bírod elviselni, hogy leszar téged? Szerintem szánalmas, hogy te nem szarod le viszont, hanem itt nyivákolsz. Amúgy azért hazudnak az emberek, mert jobb képet akarnak mutatni magukról, mint amilyenek. Ebbõl kiindulva, és alapul véve, hogy te sokkal népszerûbb vagy nála, még érthetõ is, hogy meg se ismer, hiszen te többet tudsz róla, mint az esetleges új társasága, ahol próbálna új lappal indítani, és te ennek keresztbe tennél, és csökkentenéd a szociális potenciálját. Tessék, egy elmélet, még találj ki kettõt, és valóban felette állsz ennek a kis rátarti csajnak! :)
A kérdező hozzászólása: Az ilyen rátarti emberrel beszélõ viszonyba, aki megsem ismeri a másikat...
Lepontozhatsz, én menyasszony vagyok, és utálom az ilyen embereket!! Milyen irígy vagy!! Te egyetemista? Nem látszika az írásodból! A szeme alapján ítélsz meg valakit? Nem is vagy beszélõ viszonyba vele!
A kérdező hozzászólása: Nem felejtem el honnét indultam és megismerek mkit. Nem úgy, mint sokaknál mostanába dívik, h. lenézik ill. csak addig használunk vkit, amíg hasznunk van belõle...
Bagzó macska:-). Szard le. Sejtem, mit érzel. Ne törõdj vele. Nem köszön, ne köszönj te sem. Vagy egyszer kérdezd meg, mit vétettél, hogy nem köszön? Nálam ez be szokott válni.
A kérdező hozzászólása: Feltûnõ jelenséget arra értettem, h. elég harsány és jó humorú és hamar barátságot kötõ vagyis közvetlen és ezért nem felejtenek el....szerencsére...
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok rosszindulatú, de ha nekem elsõ éves koromba többször rám köszöntek volna felsõbb évesek akkor kezem lábam törve integettem volna...
Szerintem ha így ok nélkül hazudozik valaki, az gázabb, mintha van rá valami oka (úgy se szép dolog, de az legalább néha érthetõ). Én is szoktam néha, hogy jobb színben tüntessem fel magam, de igyekszem leszoktatni magamat róla, mert tényleg gáznak tartom.
A kérdező hozzászólása: Ki én vagy a csaj??
A kérdező hozzászólása: Szerintem pedig elég gáz..
A kérdező hozzászólása: Az okos ember még azt is tagadja, ami van, a bolond még azt is, ami nincsen... :D Ez a közmondás tényleg igaz.. :D

A jelenlegi vallások miért nem mondják el az igazat, hogy hazudnak az embereknek? Egyáltalán miért jó ez nekik, hogy hülyeségekkel tömik az emberek fejét?

Mire jó ez nekik?

Legjobb válasz: Konkrét dolog van, amirõl eszedbe jutott ez a kérdés? Vagy a te fejedet is hülyeségekkel tömték tele arról, hogy aminek köze van a vallás szóhoz, az csak hazugság lehet?

Konkrét dolog van, amirõl eszedbe jutott ez a kérdés? Vagy a te fejedet is hülyeségekkel tömték tele arról, hogy aminek köze van a vallás szóhoz, az csak hazugság lehet?
"Elpazarolják az idejüket, pedig csak egyszer élünk." Hogy kinek mi számít idõpazarlásnak, az relatív dolog. Én nem érzem úgy, hogy bármi is kimaradt volna az életembõl amiatt, hogy vallásos vagyok. (Sõt a társadalomra sem vagyok veszélyes)
A vallások nem tudnak sem beszélni, sem hazudni. A többit már elõttem elmondták.
Léteznek olyan vallások, amelyek üzleti célból jöttek létre. De nem mind ilyen. Számos vallást jóhiszemû emberek hoztak létre azzal a céllal, hogy közelebb kerülhessenek Istenhez. Szóval ne vegyél minden vallást egy kalap alá.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy azok az emberek, akik kitalálnak egy vallást, vagy fenn tartanak (esetleg belépnek, mint lelkipásztor), az nem érzi belül, hogy nagyon kilóg a lóláb? Az egyértelmû, hogy legalább 4-5 nagy vallás van a Földön és csupán ha 1 igazat mondana, akkor a többi értelemszerûen hazugság. Szerintem -mivel ésszerûen próbálok gondolkozni- az ember hazudik, de miért épp ilyen ostoba módon? Azt még megértem, hogy a tv jósok, akik "tisztán" hallva sarlatánkodnak, megszedik magukat, az bevétel nekik. De pl egy pap, akinek még felesége se lehet, és csak beszélget magába, istenre várva, az mire jó neki? Az életét elpazarolja a semmire. Mindenki tudja, hogy a vallást emberek találták ki, nincs itt semmiféle földöntúli hatalom, csupán a saját kis fantáziaviláguk. Mire jó ez nekik, hogy hülyíthetnek másokat a semmiért?
Persze nem minden pap hívõ, de a vallásokat nem csak kitalálták. A tolvaj szektákat igen.
Kedves kérdezõ! Ennyi erõvel: Mire jó az neked, hogy tömöd az emberek fejét mindenféle hazugsággal arról, hogy nincs Isten? Mire jó ez neked? Tévhitben élsz: akik ezen vallásokat követik, teljesen meg vannak gyõzõdve arról, hogy az a valóság. Senkinek nem hazudnak, meg vannak errõl gyõzõdve (mármint nem a tv-s jósokra, hanem a papokra, szerzetesekre, müezinekre stb. gondolok). Nem bántásból írtam, csak azt mondom, hogy meg vannak gyõzõdve az igazukról, így aztán nem hazudnak, legfeljebb félreinformáltak.
Kérdezõnek: Nem úgy tetted fel a kérdést, hogy miért jó a papoknak, ezért reagáltam én is, mint a többi hozzászóló. Az pedig csak a te saját egyéni véleményed, hogy senki sem válaszol a Miatyánkra. Ne álltalánosíts. Különben én is kijelenthetem, hogy az amit mondasz hülyeség, hisz a te szavaddal szemben nem, hogy millió, hanemm milliárd vallásos ember áll. De nem teszem, hisz nem vitázni akarok, csak kérlek ne add a szánkba a te hited miszerint senki nem hallja az imáinkat. Természetesen mivel szólás szabadság van ezt megteheted, DE hangsúlyozd ki, hogy ez csak a TE véleményed (a jövõben). Köszönöm
A kérdező hozzászólása: 11-esnek, nem azt mondom, hogy dorbézoljon, hanem azt, hogy éljen normálisan. 12-esnek pedig azt, hogy amit leírtál az az élet alapvetõ dolgai (evés, ivás... sz×rás). De attól, hogy megpróbálja beleélni magát valami a rózsaszín tündérmesékben, az csak önámítás, melynek semmi értelme. Felõlem úgy élsz ahogy akarsz, a tiéd. Felõlem elmondhatod a Miatyánkot is 200×, de attól még senki se fog meghallani a távolból. És én azt kérdeztem, hogy egy papnak (bármely vallás szóba jöhet), mire jó ez nekik?
Honnan szeded, hogy hazugság minden? Szerintem meg pont fordítva van, aki azt állítja nincs semmi alapja a vallásnak, és a hívõk megrontják a társadalmat még ha a jót is hírdetik, ahogy Te mondtad, NA ezek az emberek hazudnak a legnagyobbat embertársaiknak és õk a legveszélyesebbek, mert csak bomlasztják a társadalmat... És mit javasol a kedves kérdezõ, mit kellene tenni dobja el a mindenki a hitét és foglakozzon inkább a földi dolgokkal? Fizesse az adót, menjen munkába egyen aludjon, sz*rjon és kész ennyi? Éld TE így az életed és ne akard, hogy más is kövessen a lejtõn. Ha ez szerinted az igazi élet akkor kösz, de inkább nem szeretnék felébredni...
Mégis, mit kellene kezdenie az embernek magával? Egyen, igyon mulasson? És ha erre nincs pénze, akkor szenvedjen attól, hogy nem dorbézolhat, mert nincs mibõl? Ez mennyivel lenne jobb?
Vannak olyan vallások, amelyek egy jól menõ üzleti vállalkozásként mûködnek, és csak azért álcázzák magukat, hogy adókedvezményeket kapjanak, és hogy még több hívet szerezzenek maguknak, aki megveszi az árujukat. Üzlet. A nagy világvallásokban a papok is elhiszik az illetõ közösség tanítását, tehát bizonyosak abban, hogy Isten létezik, hogy Jézus a megváltó, hisznek a végzetben vagy a karmában és a lélekvándorlásban, a szabad akaratban vagy az eleve elrendelésben, vagy ezek ellenkezõjében. Hisznek abban is, hogy õk tudják egyedül az igazságot, és az övéké az egy igaz hit.
Bezzeg az én ilyen jellegû ezós kérdésemet anno azonnal letörölték...
A jóhiszemûbbje nem is gondolja, vagy nem is tudja.Tényleg szeretetbõl és a jutalom reményében terjeszti a hitét.A "bennfentesebbje" pedig úgy van vele, hogy :"ami mûködik, azt ne javítsd meg". Már késõ. Egy általános ébredés szükséges ahhoz, hogy megálljon az egész.Egyszer érdeklõdés hiányában elmarad az utolsó mûsor. Ki tudja mikor. Még fiatal vagyok de látom, hogy ez nem az én életem folyamán fog megtörténni.
hatalmi és profit-érdekbõl teszik, amit tesznek a vallás gyakorlatilag errõl szól ... és mindig is errõl szólt a múltat mindig szépre-hazudják a hívõknek

Az emberek miért hazudnak nekünk, amikor reménytelenül szeretünk valakit? Miért nem szembesítenek a tényekkel ahelyett, hogy reménytelen ábrándokba kergetnének minket?

Egy éve visszautasított egy fiú, akibe már jó ideje szerelmes voltam. ,,Maradjunk barátok", ezt mondta. Õ más lányt szeretett, szintén évek óta és reménytelenül. A barátnőim nagy része bíztatott, nyugathatott, hogy ,,Ne aggódj, az a másik lány úgysem olyan szép, mint te, nem is értjük, miért őt szereti", és ,,Lehet, hogy most nem szeret, de majd később, évek múlva még összejöhettek és megláthatja benned azt, amit keres; feladja a régi szerelmét és értékeli benned mindazt, amit másokban nem talát meg, hiszen te ÉRTÉKES vagy!". ,,Hány oylan ember volt már, akik később egymásra találtak, pl. volt osztálytársak stb, akiről senki nem gondolta volna" És én vagy 3 hónapig ebben az álomban éltem. Aztán szépen lassan lehullt a lepel a szemeim elől és rádöbbentem, mindenki hazudott. Nem fog szeretni, eddig sem szeretett, hiszen csak barát voltam neki. Akkor miért hazudtak? És nem is fog szeretni...most már nem is kell, hiszen van más :) De akkor is, miért hazudnak nekünk a saját barátaink, szeretteink? Nem sokkal könnyebb lenne megmondani, hogy ,,nem, nem szeret téged, nincs meg az a plusz, nincs mega a kémia" vagy hogy ,,hagyd a fenébe azt a szerencsétlent, aki a csúnyábbak választja helyetted, meg sem érdemel". Miért hazudnak? Már csak azért is aktuális a kérdés, mert a mostani barátomról is csupa jót mondanak, ki tudja, ha majd szakítanánk, lehet, csupa rosszat mondanak róla így utólag...miért hazudnak az emberek? nem lehet objektívnak és nyíltnak lenni? Veletek is volt már így? 18/L

Legjobb válasz: Szerintem amiért hazudnak a hozzánk közelállók: nem akarják, hogy fájjon vagy hogy megbántsanak a nagyon õszinteséggel, a rideg valósággal. Gondolom én, mivel én is így vagyok a barátaimmal, bár azért utalgatok is a valóságra. Van, hogy elszakad a cérna nálam, ha valakinek nem nyílik fel a szeme, nem száll el a köd, nem látja azt sem ha csúnyán bánik vele xy vagy ha õ csinál hülyeséget ráadásul feleslegesen vagy hülyét akar magából csinálni, akkor azért már felvilágosítom kicsit, hogy hogy is van. A külsõs általában jobban látja a dolgokat. De, sokszor nem fogadták meg a jótanácsomat... Azután azt mondtam, csináld ahogy akarod, de ne gyere hozzám aztán sírni. Nekem a családom az mindig megmondta a frankót, ahogy látták a helyzeteimet és hogy mit kéne tenni. Mit ne mondjak, elég kiábrándítóak tudnak lenni, de eddig hatásos volt általában.

Szerintem amiért hazudnak a hozzánk közelállók: nem akarják, hogy fájjon vagy hogy megbántsanak a nagyon õszinteséggel, a rideg valósággal. Gondolom én, mivel én is így vagyok a barátaimmal, bár azért utalgatok is a valóságra. Van, hogy elszakad a cérna nálam, ha valakinek nem nyílik fel a szeme, nem száll el a köd, nem látja azt sem ha csúnyán bánik vele xy vagy ha õ csinál hülyeséget ráadásul feleslegesen vagy hülyét akar magából csinálni, akkor azért már felvilágosítom kicsit, hogy hogy is van. A külsõs általában jobban látja a dolgokat. De, sokszor nem fogadták meg a jótanácsomat... Azután azt mondtam, csináld ahogy akarod, de ne gyere hozzám aztán sírni. Nekem a családom az mindig megmondta a frankót, ahogy látták a helyzeteimet és hogy mit kéne tenni. Mit ne mondjak, elég kiábrándítóak tudnak lenni, de eddig hatásos volt általában.
18 évesen, hogy lehetsz ilyen naiv és befolyásolható...
Nehéz az emberek szemébe mondani az igazat, és különösen igaz ez a lányok esetében. Tapasztalataim alapján attól félnek a barátnõk, hogyha elmondják az igazat a másiknak, megsértõdik. És az engem körülvevõ világban bizony tapasztalom is ezt. És ez elindít egy olyan folyamatot, hogy inkább hazudnak, mondják azt, amit hallani szeretnél, mert így nem haragszol meg rájuk. Hasonló helyzetben voltam én is, az utóbbi fél évben 2x is. Elõször reménytelenül beleszerettem egy fiúba, de éreztem, hogy esélyem sincs nála. Ettõl függetlenül voltam annyira naiv, hogy felvállaltam, elmondtam neki, persze õ finoman pofára ejtett. Azt mondta, részérõl ez barátság, tök kedves vagy meg minden, de csak barátság. Ez hónapokkal ezelõtt volt, de azóta sem keresett sosem. Ha találkozunk kedvesen köszön, mosolyog, elõreenged az ajtóban stb., de ennyi. Aztán pár hete pedig alakult valami egy fiúval, aki nagyon tetszik nekem. Aztán kiderült, hogy ez csak "játék" volt a részérõl, s végül eldobott, mint egy megunt játékot. És az az érdekes, hogy az elsõ esetben azok a barátok, akik csak úgy barátok, azt mondták, hogy ne keseredjek el, még bármi történhet, sokat változhat az ember blabla. Ellenben az a lány, aki a legjobb barátnõm és már több mint 10 éve a bizalmasom, azt mondta, hogy ne aggódjak, aki esélyt sem ad arra, hogy jobban megismerjen, az nem érdemel meg és találok majd jobbat, olyat, aki tényleg szeret. Ugyancsak a legjobb barátnõm most is azt mondta, hogy nem szabad elkeserednem, mert nem érdemelt meg ez a fiú, hogy csak játszott velem, mert igazán szerettem volna és bármit megtettem volna érte, de nem volt elég. És rá fog jönni erre õ is, csak akkor már késõ lesz. Azok a barátaim, akik csak úgy barátok, de nem olyan mély a kapcsolatunk, mint a legjobb barátnõmmel, ismét csak ámítottak meg ilyesmi. Szerintem ez tényleg azért van, mert a legtöbb barátom fél attól, hogyha megmondja, hogy tényleg semmi esélyem a fiúnál és jobb ha elfelejtem, akkor megsértõdök és vége a barátságnak. A legjobb barátnõm viszont tudja, hogy még ha fájdalmat is okoz azzal, amit mond, ezzel az én javamat szolgálja és késõbb csak jobb lesz nekem, mert túl tudom tenni magam a történteken. És tudod, áldom a sorsot, amiért ilyen jó barátnõ adatott meg nekem, mert õ tényleg mindig mellettem van és az igazat mondja, akkor is, ha fáj, mert ezzel nekem hosszútávon csak jó lesz! 18/L
A kérdező hozzászólása: #1! Igen, valóban, lehet nem akarnak ezzel minket megbántani. És a valóság sokszor fáj... 2#! Az nem feltétlenól naivság, hogyha a hozzád legközelebb álló személyeknek hiszel, azoknak, akiket a legjobban szeretsz. Ez a feltétlen, kölcsönös bizalom. Másrészt meg akkor olyan könnyû volt elhinni, én is abban akartam hinni...de így utólag oly jó lett volna, ha tõltettem volna az egészen magam 2-3 hét alatt, ha megmondják az igazat és nem hazudnak. Lehet, sírtam volna sokáig, de legalább nem pazaroltam volna el hónapokat az életembõl várva a nagy Õ-re, és visszautasítva egy pár fiút...
A kérdező hozzászólása: #4! Ez igazán megható volt, mintha én mondtam volna :) Ezek a szavak, hogy , , én mindent megtettem vona érte, de ha neki ez nem elég, meg se érdemel" az én egyik barátnõm szájából is elhangzott anno. Csak valahogy õ volt az, akinek a véleményét nem vettem figyelembe, mert nem azt mondta, amit hallani akartam volna... Csak én tavaly még eléggé, mondhatni túlságosan is felszínesen gondolkodtam, és azt vallottam: jó csaj jó pasival, rossz rosszal. És a fiúrúl mindenki azt mondta, elég rossz pasi, csak én láttam szépnek, rólam meg azt rebesgették, a jobb csajok közé tartozom, így bátor is voltam a lépésnél, hogy majd összejövünk, hiszen biztos örülne, ha ilyen barátnõje lenne (komolyan nem magamat akarom fényezni, csak a fiatalok között ez az általános felfogás). De pofára esés lett belõle, mert õ nem olyan fiú, aki csak azért jönne össze valakivel, hogy menõzzön veoe, ráadásul mint régi jó barát, rendesen kihasználja...neki az az egy lány kellett és kell is mindig. Szerencsére am vége, hiszen találtam jobbat; de ez anno nagyon fájt. , , Nem vagy elég jó"...most ez is oylan, hogy sérti az ember büszkeségét, és nem szabad felvállalni mások elõtt! Talán a legjobb barátodnak elmondhatod, de én már azt is megbántam, mert minek tudjon róla?! Ebból úgyis azt veszik le az emberek, hogyha te már visszautasítást kaptál, akkor tuti nem tarozol a "jobbak" közé, nem vagy menõ stb. Ezért ezt titokban kell tartani és büszkén más fiú után nézni, legalábbis ennyit megtanultam az esetbõl. Félreértés ne essék: én nem nézem le azt, akit már elutasítottak, hiszen tudom, lelkileg milyen érzés. Cska azt mondom, sajnos megismertem a világ hozzáállását az emberekhez. Mai világ ide-oda, lenézik azt, aki szingli, akivel szakítottak, akit megcsaltak, aki még szûz 18 évesen, aki házasság nélkül szül gyereket stb, akármit is mondanak arról, hogy ez a Te életed és a Te döntéseid, élj boldogan. Mind csak MESE.
Hát ha ezt akarod, én igazat mondok: Ha találsz is nagynehezen egy fiút, lehet megdug és otthagy. A mikulás nem létezik, úgy mint a húsvéti nyúl sem.
A kérdező hozzászólása: , , Ha találsz is nagynehezen egy fiút, lehet megdug és otthagy." Ez egy hülye sztereotípia. Ha minden pasi ilyen lenne, nem lennének házasságok, párok stb.
Azért írtam, hogy LEHET.
...

Rájöttetek miért hazudnak általában az emberek?

Most kezdtem megérteni, hogy mi az hogy igazak és a hazugok. Meg miért nevezi a Szentírás a hazugság atyjának az ördögöt. És tényleg igaz, a hazugság teszi tönkre a világot. Mert az emberek a saját érdekeik miatt másítanak meg mindent, hátsó szándékaik vannak (munkahelyen is észrevehet?), egyszóval nem igazak. Akkor örvendtem a legjobban, amikor Mészáros János Elek a csillag születik nyertese az interjúk alkalmával az igazat szólja. És örvendek hogy élnek igazak a Földön.

Legjobb válasz: Biztosan hallottál már arról a mondásról, hogy a cél szentesíti az eszközt. Tehát ha valaki valamit el akar érni, akkor lehetõség szerint bevet mindent. Másrészrõl pedig egyes helyzetekben a "mást mond, mit amit akar" elvárt dolog, legalábbis a társadalom részérõl. Szóval igen, vannak nem igaz emberek, de ez az emberi természet velejárója. Olyan ember én szerintem nincs, aki egész életében nem hazudott, végig igaz maradt volna. Az én véleményem az, hogy szükség van "nem igazakra", hogy az "igazak" jósága jobban kitûnjön. Ui.:Én ugyan a "másik táborból" vagyok, szóval a válaszomat nyugodtan hagyd figyelmen kívül. Viszont ha csak egyféle vélemény érdekel, akkor gondolkodj el egy kicsit ezen a dolgon.

Biztosan hallottál már arról a mondásról, hogy a cél szentesíti az eszközt. Tehát ha valaki valamit el akar érni, akkor lehetõség szerint bevet mindent. Másrészrõl pedig egyes helyzetekben a "mást mond, mit amit akar" elvárt dolog, legalábbis a társadalom részérõl. Szóval igen, vannak nem igaz emberek, de ez az emberi természet velejárója. Olyan ember én szerintem nincs, aki egész életében nem hazudott, végig igaz maradt volna. Az én véleményem az, hogy szükség van "nem igazakra", hogy az "igazak" jósága jobban kitûnjön. Ui.:Én ugyan a "másik táborból" vagyok, szóval a válaszomat nyugodtan hagyd figyelmen kívül. Viszont ha csak egyféle vélemény érdekel, akkor gondolkodj el egy kicsit ezen a dolgon.
#15 Látom nem érted mire gondolok. Lehet, hogy te valóban arra gondolsz, hogy : Légyszíves halkítsd le a tévét! A legtöbben azonban nem ilyen módon, megfogalmazásban gondolkodunk, hanem valahogy így: Ó, de rohadt hangos a tévé, mi a francért kell ilyen hangosan hallgatnia? Ennek ellenére mi is ugyanolyan udvariasan megkérjük, hogy halkítsa le. Ez hazugság, azonban semmi hátrány nem keletkezik belõle, mindenki jól jár.
Hadd szemléltessem a hazugság és az udvariasság közti különbséget. Hazugság: "Ez a termék eltünteti a ráncokat, fogyaszt, revitalizál, oxigenizál, fogyaszt, és ráadásul olcsó is." Erre te megveszed a terméket 15 000 Ft-ért, megeszed, és nem történik veled az égegyadta világon semmi se. A tévé lehalkításával kapcsolatos dolog az én szememben azért nem hazugság, mert azt mondod, amit gondolsz, csak úgy fogalmazod meg, hogy a másik ne bántódjon meg.
"Lehet éppen ezért van hazugság, mert sokan leleplezõdnének hogy kiben mi lakozik és talán az igazak elszõrnyûlködnének." Mindenki leleplezõdne gyakorlatilag. Pont ezért vagyunk civilizáltak, mert az állatias ösztöneinket, gondolatainkat nem mondjuk ki, nem úgy cselekszünk, hanem neveltetésünknél fogva hazudunk, ezzel elkerüljük a konfliktust és fenntartjuk a társadalmat.
A kérdező hozzászólása: Alapvetõen soha nem gondolok ilyen aggresszívan senkire, de gondolom keresztény társaim sem. Általában az mondom amit gondolok. Pl. a szüleim régebben 3-4 naphosszig is vitatkoztak és amikor már nem bírtam, azt mondam: szeretném közölni veletek, hogy nagyon zavar ez engem és abbahagyták. Nekem hatalmas tûrõképességem van, de ettõl még lehet nagyobb is sõt még végtelen, amit Krisztus urunk is mutatott nekünk. Lehet éppen ezért van hazugság, mert sokan leleplezõdnének hogy kiben mi lakozik és talán az igazak elszõrnyûlködnének. És pont ez lenne a jó, mert bárkit ripsz-ropsz ki lehetne ismerni és nem vennének el sok idõt az ismerkedések. Ugye már egy randin felismerhetõ, hogy mennyire képmutatóan titkolják a felek, hogy milyenek is valójában.
Hazugság, mert valójában nem ezt gondolod. Tehát mást mondasz mint amit gondolsz. Amirõl te beszélsz az udvarias hazugság, pont ez a lényege.
Nemvagyok: az, hogy ahelyett, hogy "kapcsold már ki azt a k**** tévét", azt mondod, hogy "légy szíves, kapcsold ki", nem hazugság, hanem udvariasság.
Többnyire önös érdekbõl, esetleg "kegyességbõl".
Nemvagyok válaszával értek egyet. A hazugság nem feltétlenül rossz szándékkal történik. Sokszor azért hazudunk, hogy elkerüljünk egy értelmetlen konfliktust, esetleg puszta kedvességbõl, udvariasságból. Mondok egy példát: Egy nõ megkérdezi, hogy mit gondolok róla, jól néz-e ki ma. Kéri, hogy õszintén válaszoljak. Õszintén (azt mondva amit gondolok) kinyilvánítanám, hogy csak a jó modorom akadályoz meg, hogy letépjem róla a ruhát (nagyobb valószínûséggel a "demegbas*nálak" kifejezés jönne elõ). Ez az õszinteség. Az eszméink, ideáljaink nem férnek bele az õszinteségbe, azt feladtuk, hogy társas lények lehessünk.
A kérdező hozzászólása: Péternek köszönöm. --- Látod a lakásvásárlásnál is ez van, bármilyen marketingnél is. Én is voltam ebben a cipõben. És ezt mondom én is a mai világunkra ez a jellemzõ az igazságnak álcázott hazugság és átejtés. De szinte mindenhol, az akciózott termékektõl a génkezelt zöldségekig. Pl. kimész a piacra, ez magyar eper? Hogyne lenne az a válasz és közben spanyol. A rózsáknál a kegyes hazugság, a szent célért folytatott küzdelem. A gonosz "átejtése" nem is hazugság szerintem. Nemvagyoknak: Amirõl te beszélsz, feltételezi, hogy a világunkban mindenkinek empatikusnak, nyugodtnak, alázatosnak kellene lennie, ami tényleg elképzelhetetlen állapot de nem lenne rossz. És ha igaz lenne, nem lenne senkiben ekkora méreg és káromlás, csúnya beszéd. És nem hallgatná senki sem olyan hangosan a zenét, mert betartanák az azt kívánd felebarátodnak, amit magadnak is parancsolatot. De különben ezeket a dolgokat szépen is meg lehet beszélni, persze ha mindenki empatikus lenne. De manapság ha valaki szól, pattannak az indulatok, ami szintén szõrnyû. Nézzük pl. meg két ember ütközik autóval vagy a forgalomban ordítanak a letekert ablakból, laposra vernék egymást. És szerintem is nagyon a vallás része, mert mi emberek képesek lennénk erre a szabad akaratunkból kifolyólag és ami most elképzelhetetlen, kollektíve meg lehet valósítani. Mert minden lehetséges.
Én most lakásvásárlás elõtt vagyok és a lakások megnézésekor találkozom rengeteg hazugsággal. Méghozzá olyan durva hazugságokkal hogy a feketét fehérnek mondják. A forgalmas zajos utcát csendesnek, a penészfoltot pedig koromnak hazudják. Sajnos már ott eljutottam oda hogy elsõre azt gondolom hogy amit az eladó mond az valószínûleg nem igaz. Pedig amint kiderül hogy valaki nem volt õszinte az biztos hogy vele már nem fogok üzletelni hiszen innentõl kezdve nem lehet benne megbízni. Nem is értem hogy ezt mások hogy nem veszik észre hogy a hazugságokkal csak rontják az üzletet is. Még Szent Erzsébet legendája jutott a hazugságról eszembe: Erzsébet és a rózsák [szerkesztés] "Árpád-házi Szent Erzsébet és a rózsacsoda Erzsébetet többnyire rózsákkal a kötényében, kosarában ábrázolják. Ennek eredete az a legenda, mely szerint férje halála után Erzsébet továbbra is gondoskodott a szegényekrõl. Egy alkalommal kenyereket vitt gondozottjainak, mikor sógorával, Henrikkel találkozott. Annak kérdésére, hogy mit visz kosarában, Erzsébet tartva attól, hogy esetleg megtilthatják neki a jótékonykodást, így válaszolt: rózsákat. Mikor megmutatta, a kenyerek helyett illatos rózsák voltak kosarában - eszerint Isten nem akarta, hogy a szent asszony hazudjon. Más történetekben Erzsébet az apjával (3 évesen) vagy férjével találkozik." Mennyire fontos volt Istennek hogy Erzsébet ne hazudjon ha ezért csodát is tett!
Valószínû van olyan ember aki elõtt mindig a saját célja lebeg, ezért ha kell, ha nem, mindig hazudik. Ha csak kérdeznek valamit, akkor is csak hazudik. De miért? Mert nem érdekli a másik ember, csak õ maga. Hogyan tudják meg az igazak hogy becsapták? Úgy, hogy a hazugot újból megkérdezi és megint más hazugságot mond. Ugyan azon szájból nem jöhet édes és keserû. A hazug legyen hazug, az igaz legyen igaz ezután is. Aki ebben az ördögi körben van, nehezen , vagy soha nem tud kiszabadulni, mert egyszerûen ilyen a természete. Ezért tûrnek az igazak egész életükben.
Teljesen igazad van, az emberek általában azért hazudnak, mert érdekük fûzõdik ehhez. A Csillag születiket nem nézem, úgyhogy azt nem tudom, hogy ez a János nevû pasas mit mondott. Olyan nincs, hogy valaki hazugnak vagy igaznak születik, mindenki szabad akarattal születik, tehát mindenki maga dönti el, hogy hazudik-e, vagy az igazságot mondja egy adott helyzetben.
Ezen nem fogunk összeveszni. :) Én úgy gondoltam, hogy ebben a helyzetben mindenki azt gondolja, hogy az illetõnek le kéne halkítani a tévét, de ezt meg lehet fogalmazni finoman és durván is.

Miért hazudnak be az időjárásjelentők mindig extrém időt? Miért érdekeltek abban, hogy az emberek megijedjenek pl.20 cm hótól?

Legjobb válasz: Nálunk tegnap dél óta fokozatosan havazik,még legalább 30 cm hó esett. Aki egy eldugott utcában vagy tanyán lakik,fõleg,ha még tüzelõje sincs,akkor könnyen megfagyhat. De nem tud elmenni kenyérért sem. Nem mindenki lakik nagyvárosban,ezért jogos a figyelmeztetés és az odafigyelés. Amikor nagy hó volt,eddig is így volt.

Nálunk tegnap dél óta fokozatosan havazik, még legalább 30 cm hó esett. Aki egy eldugott utcában vagy tanyán lakik, fõleg, ha még tüzelõje sincs, akkor könnyen megfagyhat. De nem tud elmenni kenyérért sem. Nem mindenki lakik nagyvárosban, ezért jogos a figyelmeztetés és az odafigyelés. Amikor nagy hó volt, eddig is így volt.
"s. De miért jó az nekik, ha az ember otthon marad? " Senki nem tart otthon, nincs kijárási tilalom, menj ha akarsz. Azért szólnak, mert amennyiben belehajtasz az árokba, te leszel a legjobban felháborodva, hogy miért nem szólta az idõjárásról elõre. Aztán én meg hallgathatom este a híradóban, hogy sírdogálsz.
Azért mert az elmúlt 20 évben nem volt ilyen nagy hó. Nálunk már van 25 cm hó és még 1 napja se esik. Ez szokatlan. Meg a mínusz 15-20C. Hozzá vagyunk szokva már mínusz 10-hez. A másik meg be kell jelenteni, mert rengeteg helyre nem tudnak eljutni az emberek. Itt pl autóval már szinte lehetetten menni.
Mert meg lettek félemlítve, a bizonyos augusztus 20.kai vihar után.És azóta inkább vészmadárkodnak, mintsem felelõsséget vállalnak.
Azért, hogy az összeesküvés-hívõk hlye kérdéseket tudjanak feltenni.
Ilyen tél már máskor is volt, csakhogy akkor takarították az utakat, most meg üzemanyagpénz és munkaerõ miatt ez sajnos nem lehetséges. Itt tegnap óta folyamatosan esik, de még egyetlen hókotróval nem találkoztam, hómunkással meg pláne nem, alig lehet gyalog menni a buszok meg csak lépésben erõlködnek. Tehát nem a 20 cm-es hó a nagy, hanem a pénz kevés.
"Azért mert az elmúlt 20 évben nem volt ilyen nagy hó." De bizony volt. 2002-2003 telén a bullmasztiffom elakadt a hóban, mert majdnem a nyakáig ért. Hát ezt nagyon megjegyeztem, mert mókás volt. Egy bullmasztiffnak kb. 75 cm a marmagassága. Számolj!
"Csezdmeg, fogsz egy hólapátot és eldúrod. Én eltoltam ma több mint fél kilóméter járdát kétszer. Rajtad kívül senki sem vár kotrókat meg hómunkásokat, az embernek magának kell rendet tenni maga körül nem a csodákat várni." Igen, a csodavárásban meg a fórumharcokban mindenki nagy legény.
"Ilyen tél már máskor is volt, csakhogy akkor takarították az utakat, most meg üzemanyagpénz és munkaerõ miatt ez sajnos nem lehetséges. Itt tegnap óta folyamatosan esik, de még egyetlen hókotróval nem találkoztam, hómunkással meg pláne nem, alig lehet gyalog menni a buszok meg csak lépésben erõlködnek. Tehát nem a 20 cm-es hó a nagy, hanem a pénz kevés." Csezdmeg, fogsz egy hólapátot és eldúrod. Én eltoltam ma több mint fél kilóméter járdát kétszer. Rajtad kívül senki sem vár kotrókat meg hómunkásokat, az embernek magának kell rendet tenni maga körül nem a csodákat várni.
Mi olyan ijesztõ 20cm hóban? Nálunk 30 van, de még senki sem rémült halálra.
ebben a telben nincs semmi extrem.....szerintem inkabb az elozo telek voltak extremek hogy meg ejszaka sem nagyon akart fagyni, meg egy ertelmes havat nem tudok emliteni az elmult evekbol...... En meg mar szemely szerint nagyon unom ezt a sirast hogy hideg van, lehet nem tunt fel sok embernek de akkor szolok TEL van!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Na pont ez a furcsa nekem is. De miért jó az nekik, ha az ember otthon marad? Több TV-t fog nézni?
Ez nekem is furcsa. Nem nevezném ezt hazugságnak, inkább egy sajátos értékelésnek. Magyarországon a -10 fok, és 10-20 centi hó tényleg nem kéne, hogy extremitásnak számítson, bár az tény, hogy a 30-40 évvel ezelõtti állapotokhoz képest azért tényleg egyre szokatlanabb. De vészhelyzetrõl nincs szó. (Bár lehet, hogy késõbb megváltozik a véleményem. Egyelõre kinézek az ablakon, és semmi havat nem látok.)
Tizeneggyeskét sok szeretettel várjuk. Kíváncsi leszek a mutatványra, ahogy hólapáttal takarítja az utat maga elõtt, hogy pl. eljusson autóval a szomszéd városig. Jelenleg ugyanis a buszok is egy órás késéssel járnak. Van két olyan domb, amin képtelenek a buszok feljutni. Az "elzárt település" nem azt jelenti, hogy az ott lakó többszáz férfi nem képes fél óra alatt elkotorni a háza elõtt a járdát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!