Találatok a következő kifejezésre: Miért használnak emberek (23 db)

Miért használja a legtöbb ember a firefoxot, amikor vannak sokkal jobb böngészők is?

Legjobb válasz: relatív, hogy melyik a "jobb". mindenki azt használja, amelyik a legjobban tetszik neki.

relatív, hogy melyik a "jobb". mindenki azt használja, amelyik a legjobban tetszik neki.
Egyébként az ELMÜ online ügyfélszolgálatát NEM optimalizálták Google Chrome-ra. A Chrome felajánlja, hogy töltsd le az IE Tabot. Pillanatok alatt megvan, letöltve, kész, mûködik. Hát ez az, amelyet a Mozilla Firefox nem tud.
Nem tudom, te melyik Google Chrome-t használod, milyen beállításokkal, de: Az Adblock Plus magyar, román és német külsõ szûrõkkel KIVÁLÓAN mûködik Chrome böngészõben. WOT ugyanígy. A legfontosabb az állandó frissités (böngészõ, benne a Flash Player ls a kiegészítõk is). Igen szigorúra állítottam be és kilépéskor MINDEN elõzményt törlök belõle. Ez és a megbízható, naponta frissitett tûzfalas (jelen esetben fizetõs) védelem a garancia arra, hogy a gyorsaságát ki tudjuk használni.
Van viszont lehet hogy ami neked kényelmes az másnak nem.Még úgy 3-4 évvel ezelött egészen a FF 3.5-ig a legjobb böngészõ volt, utána kezdett lassúlni annyira hogy számomra pedig használhatatlanul lassú, ezen bár sikerült valamennyit javítanom, de én mivel nem használok 1000 kiegészítõt amitõl a weboldal egyik felét látom csak így gyorsaságban veri a Chrome, és az Opera.
Na, végre érveket hallottunk :)
"Ha te érveket mondasz hogy miért az FF, és miért nem a többi akkor nem szólok semmit" Lássuk például... ABP + Firefox alatt 0 popup ablak. ABP + Chrome alatt állandóan Party Poker és társai... Ez csak egy példa. Chrome alatt nem lehet rendesen egyéni filtereket csinálni, és hasonlók, rengeteg esetben meg se jelenik a cucc a context menüben. Ez nem a Chrome szidalmazása és FF fanboyság, hanem egyszerûen a Chrome-ra készült megoldások szart sem érnek. Se az ABP, se a sima AB. Egy dolog viszont van, ami nem függ össze a reklámszûréssel, és a FF-ban jó, a Chrome-ban, Operában, illetve újabban az IE-ben is borzasztó, és ez pedig a letöltések kezelése. Különösen, hogy Chrome esetén a letöltésvezérlõk támogatása is erõsen közelít a nullához, azaz alternatíva se nagyon van, mert túl körülményes. Konkrét példa: FDM. Katasztrófa Chrome alatt. Ide tartozhat még a szemetelés, mivel a Chrome nem támogat temp letöltéseket, hanem mindent elment szépen neked, amire nincs is szükség, pl. torrent fájlokat. Firefox és IE alatt van lehetõség temp mappába tölteni, és futtatni az adott programot. (Ez nem lemezterület szempontjából fontos, hanem inkább csak kényelmi dolog. Utálatos az asztalról, vagy bármely egyéb helyrõl a felesleges fájlokat takarítani, amikor azért van a temp mappa, hogy oda kerüljenek az átmeneti fájlok.) Ez már inkább a Chrome szidalmazása volt, de tényleg tele van ilyen sok kis idegesítõ hülyeséggel. Egy új felhasználónak biztosan jó, különösen, hogy manapság az a "menõ", de a FF kényelmérõl nehéz lemondani. Egyébként mindkettõnek rendszeres használója vagyok különbözõ gépeken, szóval van viszonyítási alapom.
mióta rávettem magam a chrome-ra (nagyon nem tetszik a felsõ része, a hagyományosat szeretem), azóta a firefox nekem egy kicsit lassú, hiába buheráltam egy kicsit a configjában nem tudom, ki hogy van vele, életemben nem gondoltam reklámszûrésre, az ilyesmihez szelektív látásom van
"csak úgy elmondanám hogy az összes böngészõhöz van reklámszûrõ" Persze, hogy van. Meg a Trabant is autó, nem csak a Ferrari.
Nekem meg három, Google Chrome, Mozilla Firefox (mindkettõ automatikusan frissiti magát), valamint a csak frissitésekhez használt Internet Explorer.
"Miért? Hiányzott a sok hülye reklám?"...csak úgy elmondanám hogy az összes böngészõhöz van reklámszûrõ. De amúgy rohadtul egyre megy ki mit használ, nekem 4 van fent.
Az Opera és a Chrome is jók. Megszoktad õket, persze hogy szokatlan utána egy másik böngészõ. Nekem fenn van mind a három és bár többnyire a Firefoxot használom, szoktam a másik kettõt is. Vannak különbségek, de egyiktõl sincsenek "rémálmaim"....:)
Nálam van a Mozilla Firefox-ban NoScript, Adblock Plus és WOT. Egyáltalán nem látom a reklámokat, de nem is hiányoznak. Nincsenek káros scriptek sem. Adblock Plus-hoz le kell tölteni külsõ szûrõket (magyar, román, német), NoScriptet erõsre beállítani és kész. Ez a kulcsszó: Beállítások.
Miért? Hiányzott a sok hülye reklám? Vagy esetleg nem is vetted a fáradságot, hogy kihasználd a Firefox képességeit?
A kérdező hozzászólása: opera és chrome után rémálom volt a firefox....
A legtöbb ember hajlamos az önkínzásra és ezért......ember, honnan szedted ezt? Neked nem az a favorit és akkor már nem is jó?
Vannak jobbak? Több is? Mesélj.
Szokás kérdése. Én hol a Chrome-t hol a Firefox-ot használom, felváltva. Chrome tud fordítani, ezért néha mind a kettõ ott van megnyitva a Tálcán.
Hogy is van ez?:https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/ie-tab/ :D

Tudom, nem vagyok valami nagy ész, de ma rájöttem, miért használja egy csomó ember a "vok", "vtok" szavakat! Milyen egyszerű, hát nem?

A vagy, és a vagytok szavak rövidítése azért történik, mert az eredeti alakjuk használatához AGY szükséges. AGY nélkül lesz a vagyok-ból vok, a vagytok-ból vtok. De jó, így már érthet?. Agy nélkül nem megy a normális szóhasználat (sem) :D

Legjobb válasz: Végre megértettem hogy méhányan miért nem tudják kiírni!

Végre megértettem hogy méhányan miért nem tudják kiírni!
Csodálatos! Eddig sosem értettem... :)
Hát ez valami FANTASZTIKUS!!! Nobel díjat neked!!!
Hallottál a "sztem"-rõl is?
köszi, most már jól fogok aludni :) )) egyetlen dolog aggaszt, hogy a "mai fiatalság" zöme agyatlan, hát mi lesz így az utókorral???
A kérdező hozzászólása: "ezek csak röviditések ezekkel nincs semmi baj " ezek nem rövidítések, hanem lustaságból kialakított új szavak, amikek nincsen értelme még csak nem is hasonlít az eredeti alakhoz, ami a rövidítésnek lényege lenne: pl. ill, stb. km, dec. A vok még csak nem is hasonlít a vagyokra, ahogy a vtok se a vagytokra. A vok egy edény. A vtok-nak meg semmi értelme.
Most akkor összegezzük: Tehát, szóval, minekutána, mindazonáltal: Aki azt írja, hogy: "sztem nem vok jól" annak se AGYa, se ERINje ?!? Micsoda tragikus emberi sorsok... :-(
ezek csak röviditések ezekkel nincs semmi baj ami szemet szúr nálam az a vaok
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló, köszi, szerintem meg is érdemlem:D sztem: a másik kedvenc. Ahhoz sem kell agy, de ez nem olyan frappáns:D
Hát nem.

A legtöbb ember miért használ két böngészőt? Miért nem elég egy?

Legjobb válasz: Mondjuk lehet, egy alkalmazás nem mûködik Google Chromen, amit nagyon szeret az egyén, és átkapcsolja Firefoxra. Esetleg valaki IE-t szereti (:/), az szinte semmit nem tud, ezért vált a másikra, amikor kell. Én egyszer azért használtam 2-t, mert az egyik fórumról bannoltak ok nélkül, viszont a készítõk okosak voltak, mert a felhasználómból nem engedett kilépni (ami ugye bannolva volt), és így nem értem el a fórumon semmit. Viszont firefoxal nem voltam belépve, és ezért másik böngészõvel tudtam böngészni a fórumot. Igazából ezeket látom oknak.

Mondjuk lehet, egy alkalmazás nem mûködik Google Chromen, amit nagyon szeret az egyén, és átkapcsolja Firefoxra. Esetleg valaki IE-t szereti (:/), az szinte semmit nem tud, ezért vált a másikra, amikor kell. Én egyszer azért használtam 2-t, mert az egyik fórumról bannoltak ok nélkül, viszont a készítõk okosak voltak, mert a felhasználómból nem engedett kilépni (ami ugye bannolva volt), és így nem értem el a fórumon semmit. Viszont firefoxal nem voltam belépve, és ezért másik böngészõvel tudtam böngészni a fórumot. Igazából ezeket látom oknak.
Más-más böngészõ máshogy értelmezi a CSS és a HTML egy részét ezért van, hogy mondjuk Chrome-ból rosszul jelenik meg egy oldal Fox-ból pedig helyesen ( kisebb eltérésekre gondolok.. nincs középen a tartalom vagy el vannak csúszva a gombok ilyesmi ). Általában azok használnak több böngészõt akik bele-bele olvasnak a kódba ( F12 rules ).
Nekem fentvan az opera, crome, meg a firefox is. Operát használom mindig, de ha valami nem tetszik neki akkor arra cromet. Firefox meg lehet törlésre fog kerülni, mert az csak ugy van :D
Általában a Chrome-t használom, de szükségem van a Firefox-ra, a Thunderbird miatt.
Szerintem a legtöbb ember egy böngészõt használ.
Szerintem is a legtöbb ember 1 böngészõt használ.Én például Chrome-ot...
A kérdező hozzászólása: én is csak a chrome-ot használom
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat most mát értem
Nekem három van. IE, Firefox, Chrome.


Miért használnak az emberek az igék végén "m"-et "k" helyett?

Mondok egy példát:

Legjobb válasz: Ikes ige ragozásról már hallottál?

Ikes ige ragozásról már hallottál?
Úgy hívják õket, hogy ikes igék.:)
[link] "A tisztán ikes igék eredeti ragozása" táblázat.
A kérdés fordítva értelmes, így csak a retardáció újabb állomását láttatja az átlagemberrel

Miért használ némelyik ember olyan sok idegen szót?

Mármint úgy értem, amikor nincs rá szükség szóismétlés miatt. Le lehetne írni szépen, egyszer?en, erre minden második szó idegen.

Legjobb válasz: Más a szaknyelv, és más a köznyelv. Utóbbiban elvárható, hogy igyekezzünk kevesebb idegen eredetû, vagy különleges szót használni. Én úgy vettem észre, hogy sokan tévesen használják az idegen eredetû szavakat, ill. kisebb részben sznobizmusból, felvágásból. Egyébként, ez olyan jelenség, mint az, hogy fiúk és lányok poénból magukra aggatnak trágár szavakat, ilyenekkel címzik meg a képeiket közösségi oldalakon.

Más a szaknyelv, és más a köznyelv. Utóbbiban elvárható, hogy igyekezzünk kevesebb idegen eredetû, vagy különleges szót használni. Én úgy vettem észre, hogy sokan tévesen használják az idegen eredetû szavakat, ill. kisebb részben sznobizmusból, felvágásból. Egyébként, ez olyan jelenség, mint az, hogy fiúk és lányok poénból magukra aggatnak trágár szavakat, ilyenekkel címzik meg a képeiket közösségi oldalakon.
Ha még csak villognának a "mûveltségükkel". De sokszor még nem is ismerik a szó jelentését, és rosszul használják.
Mûveltebbnek, okosabbnak akarnak tûnni. A szomorú az az, hogy az esetek 90%-ában sikerül is nekik, és azokat az embereket sokszor nem nézik semmibe, akik egyértelmûen beszélnek egy témáról, amihez értenek. Akik pedig alig konyítanak valamihez, de a mondataikat telerakják idegenszavakkal, azoktól meg teljesen el vannak halva.
Egyetértek az utolsó válaszolóval, a kérdés egyáltalán nem azokra vonatkozik, mint amire az 53%-os válaszoló gondolt, mert ott teljesen indokolt és nyilván a kérdezõt sem zavarja normális helyzetekben. Ez inkább akkor fárasztó, amikor teljesen felesleges használni vagy még az az illetõ rosszul is használja...
Ahogy 53%-os mondta, van akinek tényleg szüksége van rá, bár gond nélkül össze lehetne hozni egy magyar szakmai nyelvet (pl. karakterisztika=jelleggörbe, hogy csak egyet ragadjak ki). De a kérdés nem rájuk vonatkozik, hanem azokra, akik indokolatlanul sokszor használják olyan beszélgetésekben (válaszokban), ahol nincs rá feltétlen szükség. Ahogy Schmitt Pál pondta múlt héten az FFG-ben, "Ignorálnunk kell az idegen szavak használatát!"
Általában azért, hogy villogjanak vagy mert képtelenek magukat magyarul kifejezni.
"Ki tudja, lehet, hogy olyan is van. Viszont ha ismeretlen szóba ütközöl, akkor nem duzzogni kell, hanem utána kell nézni." Igen, fõleg, ha egy tanár az elõadása alatt körülbelül negyven ilyen szót is elhasznál. Tényleg nagyon gyorsan utána tudok nézni úgy, le se tudom írni, mert annyira ismeretlen szavak. (mellesleg úgy, hogy közvetlenül nem is kapcsolódik az anyaghoz, vagy tényleg van magyar megfelelõje)
"Miért használ némelyik ember olyan sok idegen szót?" Pl. mert a munkájához szükséges. Milyen "nem idegen" szót használjak mondjuk az inverter, a tirisztor vagy a karakterisztika, esetleg a szignifikancia helyett? "Ezzel azt akarják mutatni, hogy mennyire értelmesek?" Ki tudja, lehet, hogy olyan is van. Viszont ha ismeretlen szóba ütközöl, akkor nem duzzogni kell, hanem utána kell nézni.
Mer idegenszivu higmagyar hazaarulok!
Mert azt hiszik ezzel többek a másiknál, lásd: Sebestyén Balázs, aki szereti hangoztatni a szókincs szót és használja is az idegen szavakat. Szerinte a tanulatlanságra , gyengébb iskolázottságra utal a szókincsek hiánya. Ez van. Ezek szerint ha nem tudsz valamilyen idegen szót beépíteni a mondataid, szavaid közé, akkor már nem is vagy igazi magyar?
"Mer idegenszivu higmagyar hazaarulok!" A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 12:40 Na ez jo! Nem csak hogy nem tudsz magyarul helyesen irni, hanem meg ekezetek nelkul is. Rohejes a hozzaszolasod. Nekem sincs ekezet, de nem vallom magam itthoni szivu, suru magyarnak sem.
Valaszolo, 02-04, 23:37 szignifikancia - jelentoseg nem "szakmai szo", hanem mindennapos fonetikus majmolas.

Nagyobb bulikon miért használnak az emberek napszemüveget?

Látom hogy a sok köcsög drogoson szemüveg van de tulajdonképpen ez mi cél szolgál ?

Legjobb válasz: Azt hiszik, hogy vagány, és a meredõ pupillájukat is eltakarja.

Azt hiszik, hogy vagány, és a meredõ pupillájukat is eltakarja.

Miért használnak az emberek felesleges betűkettőzést?

Pl. terhessen, magassan, széppen, stb. Honnan jön, hogy szerintük ez így van? Mert nekem valahogy nincs is rá késztetésem, hogy akár csak így mondjam. Miért mondják (és f?leg írják) így?

Legjobb válasz: Téves analógia (pl a lassan, hosszan szavak hatására), vagy nyelvjárás.

Téves analógia (pl a lassan, hosszan szavak hatására), vagy nyelvjárás.
Érdekes ez a kérsés. A volt fickóm veszprémi, ott pl. azt mondták, hogy hüttõ a hûtõre.:) A víz kivert tõle.:) ) Valamiért így tanulták meg. Ezt hívják tájszólásnak.
egy teszkós reklámban hallotam ezt: minõsségû..a pestiek kedvelik még, kiejtés szerint leírva: szallag, pósta (bár ez nem ide tartozik).nem lehet tudni, honnan jött ez nekik.
Gyõrben a hûtõ szót így mondják: hütttõ három t-vel (egyesek csak kettõvel) és rövid ü-vel.

Miért van itt annyi, a kormányt gyalázó kérdés? Kik azok, akik még egy ilyen közösségi oldalt is arra használnak, hogy a kormányt kritizálják, az embereket összeugrasszák, és békétlenséget szítsanak.

Soha nem olvasni arról, ezen az oldalon, hogy no most akkor ez meg az a lépés jó volt, meg el?revisz stb. Mindig csak az elégedetlenség, a lakosság különböz? rétegeinek összeugrasztása, és hasonló jelleg? kérdésekkel találkozom. Kik azok, akik szerint ez a fajta viselkedés "jó belpolitika"?

Legjobb válasz: Na azért ne keverjük a kettõt! A kormányt van bõven miért kritizálni, csak ugye soha nem felegyük a "maszop örökséget"! Aki meg csak ideológiai okokból és hangsúllyal írogat a tények teljes figyelmen kívül hagyásával, az a Trol. Akit teljesen elvadít az indulat és a plántált média-mágia. Velük értelmes ember soha nem foglakozik.

Na azért ne keverjük a kettõt! A kormányt van bõven miért kritizálni, csak ugye soha nem felegyük a "maszop örökséget"! Aki meg csak ideológiai okokból és hangsúllyal írogat a tények teljes figyelmen kívül hagyásával, az a Trol. Akit teljesen elvadít az indulat és a plántált média-mágia. Velük értelmes ember soha nem foglakozik.
az a baj hogy több kárt csinálnak mint hasznot, túl pofátlanul és túl sokat lopnak össze. így hát ha több a negatívum mint a pozitívum nyilván arról fogunk beszélni amibõl a több van. ez a válasz a te kérdésedre. egyik válaszoló nagyon jól leírta. nem 9 millió magyarban van a hiba hanem a 150 fideszes képviselõben. erre nem gondoltál? "Akiket megóvott a hajléktalan élettõl amibe a bankok rángatták volna bele azok sem" látom ti nagyon egy húron pendültök a kérdezõvel, nem tudom mit mond az a pár ember akit "megmentettek", de az a 150 ezer ember aki az utcára került és sajnos két nagyon ismerõsom is ezt kívánja.
"Soha nem olvasni arról, ezen az oldalon, hogy no most akkor ez meg az a lépés jó volt, meg elõrevisz stb." Miért nem írtok róla? Kérdést bárki feltehet, ti is. Te például miért nem azt kérdezted, hogy a múlt héten x vagy y intézkedés mennyire vitte elõre a gazdaságot?
" most akkor ez meg az a lépés jó volt, meg elõrevisz " MIRE gondolsz, amikor ilyeneket emlitesz? Mert ilyet az utóbbi évesben nem tapasztaltam egyetlen egyet sem...
A kritika pedig minden kormányhoz hozzátartozik, jelen esetben (+véleményem szerint az emútnyócévben is) ez a kritika joggal negatív.
Bennem az szít békétlenséget, amikor nyilvánvalóan elbaltázott, hülyén véghezvitt dolgokról Észak-Korea-szerûen úgy nyilatkoznak, mekkora siker volt. Lásd: új alkotmány, köz/felsõoktatás, nyugdíjreform stb...
"Soha nem olvasni arról, ezen az oldalon, hogy no most akkor ez meg az a lépés jó volt, meg elõrevisz stb." És szerinted miért? Biztos, hogy kilenc millió magyarban van a hiba és nem a százötven Fidesz képviselõben?
"Rohadjon le a FIDESZ meg aki rászavazott mind." Gondolom akiket megmentett a vörös iszaptól, azok nem ezt mondják. Akiket megóvott a hajléktalan élettõl amibe a bankok rángatták volna bele azok sem - Hogy a bankok azt tehették abban a maszop nagyon is ludas, mert nem tájékoztatta kellõképpen a járatlanokat. - Azok sem mondanak ilyet akik kevesebb a kiadásuk a gáz a villany a gõzfûtés és egyéb kiadásuk. "Tovább is van. Mondjam még?" Sajnos a maszop elindította a gyûlöletet, s néhányan beleestek a hálójukba. Óvva intem õket: Semmi jót ne várjanak a gyilkosok szellemi utódaitól.
"" nem tudom mit mond az a pár ember akit "megmentettek", de az a aki az utcára került és sajnos két nagyon ismerõsom is ezt kívánja."" Pár ember??? Több ezren vették igémybe a végtõrlesztést az árfolyam gátat. A tönkrement hitelezõk a lakásaikban maradhatak mint bérlõk. Pár ember??? "150 ezer ember" Tavaly 1200 kilakoltatás volt abban éltek 150 ezren? Szerencsére és hála a kormánynak én is éltem a végtõrlesztésel , eladtuk a régi házat a 8 éves opelt és kifizetûk a hitelt. Így összeköltöztûnk a szüleinkel, egy házban élûnk, így jó - de már NINCS hitelûnk!

Valaki árulja el nekem, hogy miért veszik az emberek a kínai hamisítvány designer termékeket, holott szinte ugyan olyan árban lehet kapni -ugyan használt- de eredeti termékeket is?

Igazán nem értem,olcsón és jó min?ségben, nem lestrapáltan lehet kapni garantáltan eredeti termékeket olyan árban,mint a hamisítványok,mégsincs rájuk kereslet.....

Legjobb válasz: Bár már régen nem vásároltam,de régebben én is kínai terméket vettem,mert 1. Sokkal olcsóbb volt,és én nem engedhettem meg magamnak a 15-20 ezres nike cipõket,de a kínaiaknál megvettem 5 ezerért. 2. Nem szívesen hordok használt dolgokat, fõleg ha cipõrõl vagy fehérnemûrõl van szó.

Bár már régen nem vásároltam, de régebben én is kínai terméket vettem, mert 1. Sokkal olcsóbb volt, és én nem engedhettem meg magamnak a 15-20 ezres nike cipõket, de a kínaiaknál megvettem 5 ezerért. 2. Nem szívesen hordok használt dolgokat, fõleg ha cipõrõl vagy fehérnemûrõl van szó.
Én sem értem, amikor egy farmer már drágább a kínaiban, mint pl egy bershkába vagy másik márkás boltba.
Már ne haragudj de ha megengedhetném magamnak akkor sem vennék táskát, pénztárcát 30 ezerét.. Akkor inkább a kínai táska 2000 forintért amit minden fél évben kicserélhetek másikra ha akarom..
meg nem itt kellene reklámozni õket, már bocs!nem mindenki teheti meg, hogy még használtan is márkásat vegyen!inkább megveszem a szerinted gagyi kínait, de vigyázok arra is...
egyet értek az elõttem szólóval!némely kínai, nem is annyira gagyi és én is ezeket vettem idáig!használtat én sem szívesen veszek...pl cípõben is tavaly télen kaptam meg 24 év után az elsõ márkásat, azt is csak a párom unszolására!cípõ téren amúgy is inkább legyen 10 pár kínais, mint egy pár márkás, mert a kínaisat pl tudod cserélgetni az éppen aktuális ruhádhoz, de márkásból nem vehetsz annyi félét, mint amennyi fajta ruhát veszel minden másnap vagy legalábbis én nem engedhetném meg magamnak!egy csaj
Szerintem a kínaiban azért nem 35ezerért árulnak gagyit, hanem 3500-ért. Akinek van pénze, az megveszi az eredetit és újat, akár többszázezer forintért, akinek pedig nincs pénze, az nem költ 35ezret egy használt táskára csak azért, mert márkás.
hát inkább a kínai vagy sportmárka fele ennyiért újonnan, mint más levetett ruhája. 35ezer nem kevés, amikor bõr adidas pl van új 10ért. Tudod te hány napot melózik valaki 35ezerért??
Nekem fontosabb, hogy több cuccom legyen és váltogassam, mint, hogy legyen egy pár márkás(ami számomra nem jelent semmit) Inkább veszek a kínaiból 5-6 különbõzú szanált és váltogatom, minthogy egész nyáron egy cipõbe poshadjon a lábam( ha midnen, vagy midnen második használat után megmosom a cipõt, és használok labspary sosem lesz benne büdös a lábam, még akkorsem, ha kínai. Táskákkal ugyanígy, sosem adnék 30 ezret egy táskárét, bármilyen is az. Inkább, van midnen féle színû és stílusú táskám.
Ez az, akinek van 250 ezre egy táskára, annak van 300 is, és nem az apróhirdetéseket böngészi, ha akar egy új táskát, hanem bemegy az üzletbe és megveszi.
(Nem olvastam az összes választ, bocsi, ha mondták már ezeket.) Aki kínaiban vesz hamisítványt, annak ennyire van igénye. Én is kínaikban meg turkálókban vásárolok, de akkor már nem veszek hamisítványt, elég ciki dolognak érzem, ha valaki ezzel vág fel. :) Az viszont biztos, hogy kínaiban hamisítványt sokkal kevesebbért lehet kapni, mint amennyiért te árulod a dolgaid. Akinek van pénze használtra, az már lehet, hogy inkább újonnan fog venni, ezért nem akarja senki megvenni tõled. Nem kellene leszólnod a hozzám hasonlóan csóró embereket sem. Vettem már remek cuccokat kínaiban, turkálókban, a mai napig nincs semmi bajuk. Másik, mint már írták elõttem, nekem is fontosabb, hogy sok cuccom legyen, mint egy-egy márkás.
Ha nem felvágás, akkor nem tudom, miért írod, hogy egy 400.000 Ft-os cucc helyett megvettél egy használtat 60.000-ért. Most dicsérjen meg mindenki? Valakinek 60.000 Ft a havi keresete (de legalábbis ehhez van közel), szerintem itt kevés vevõre akadsz, és kevés olyan emberre, aki sajnálni fog, hogy rád maradt a használt márkás táskád, mert poton 35.000-ért senkinek nem kell, inkább megy a pórnép a kínaiba, ahol ennyiért 10 táskát vesz.
A kérdező hozzászólása: Ti meg csak irigykedjetek, hogy valaki megteheti. Hogy miért adom el ha 10 év múlva is táska marad.Mert meguntam õket, ennyi. Szerintem meg az a szánlmas és nevetséges, hogy a kis csitri tinikék karon lóbálják a gagyi kínai L.V.hamisítvány táskájukat és azt hiszik húúú nekem van eredeti L.V.táskám.Aki meg ért hozzá az látja, hogy na szerencsétlen egy kínaival mászkál. Na az a felvágás.Az ilyen emberek. Így van meguntam eladnám.Mi van ebben?Van aki az anyja lelkét is eladná egy forintért nem?Hírdetési oldalakon olyanokat látok, hogy majd leesek a székrõl.Akkor miért pont az én táskáim lennének kivételek?Legalább nem hírdetek kínait eredetinek, mint sokan.És a sok hülye ember meg megveszi mert azt hiszi kapott egy eredeti terméket fillérekért.Na ez is szánalmas. Igen meguntam mert kinéztem egy darab másik táskát Artsy modell, és igen HASZNÁLTAN szeretném megvenni, 145.000ft-ért.Az üzletben 270.000ft.Nekem ez a spórolás nekem ez az árkülönbség is sokat számít.Mint másnak a 100ft.De hogy ne csak a táskákról beszéljünk, vannak ékszereim is Dolce&Gabbana, sõt nemsokára a gyerekem Stokke kocsiját is felteszem hírdetésbe.Ha mást nem marad az Ebay, még ha várni is kell a termékek feltöltésével egy hónapot. Ha már itt tartunk, valaki árulja el, miért csak kis hazánkban mennek az emberek kínaiba? Az Ebay-en miért kelnek el használtan a termékek akár 1000 dollárért is?Na?Nem magyarok, amerikaiak, franciák, angolok, japánok stb.Õk miért nem sajnálják kiadni a pénzt egy designer cuccért?Miért csak mi szerencsétlen magyarok?
Nem irigykedés, de Te egy másik világban élsz. 1000 dollár talán nem sok egy amerikainak vagy japánnak, de egy bérbõl és fizetésbõl élõ átlagos magyarnak nagyon sok, és az emberek elõször a létszükségleteikre költenek. A baj az, hogy Mo.-n nagyon kevés embernek marad pénz a zsebében azok után, hogy kifizette a rezsit és kaját. Hidd el, ha lenne pénze az embereknek, akkor biztosan nálunk is örömmel adnának ki ennyit egy designer cuccért. Örülj neki, hogy Te, Ti lyen szerencsés helyzetben éltek, de azért ne szidj másokat, hogy nem vesznek meg ilyesmit.
" miért inkább a gagyi táska ami szétesik a kezedben egy év alatt és miért nem egy eredeti ami még évtizedek múlva is táska marad? " Akkor te miért adod el?? Neked miért nem jó még 10 év múlva? Hiszen eredeti, és táska is marad?? Nem??
Tudod így jár az aki azt hiszi, hogy minél drágábban veszi a márkás dolgokat azt idõvel ha megunja el is tudja adni ugyanolyan drágáért. Szerintem nyugodj bele abba, hogy senki nem fogja tõled megvenni ezeket a dolgokat ennyi összegért még akkor sem ha márkás..Tudod, nem ettõl esz valaki ember. Arról nem is beszélve, hogyha én piszok drágán megvehetném az általad felsorolt dolgokat, akkor megengedhetem magamnak azt is, hogy ne használtan vegyem meg. Senki nem fogja tõled megvenni 2 okból 1. Ennyi pénzért teljes ruhatárat tud az ember venni, ami ugyanolyan jó , és szép 2. ha ezek a márkák kellenek amit felsoroltál akkor megveszem újonnan, mert megtehetem. Rakd el emlékbe a dolgaidat, vagy hord tovább egészséggel. Vagy ha mindenáron el akarod adni, akkor ad el pár ezerért.Akkor tuti megveszik..Neked ha belegondolunk nem is igazán a pénzre van szükséged.(mert egy átlagos ember nem vesz százezrekért táskát vagy stõlát)
és akkor még mi nézünk le téged mi?örülj a flancos dolgaidnak, mi meg megvagyunk a kínaisokkal!
A kérdező hozzászólása: Nem nem felvágás! csak az illetõnek üzentem evvel vissza mert ugye miért árulom fillérekért...Biztos azt gondolja, hogy hamisítványok.Nem eredetiek de a régi darabok ennyiért kelnek el.Vagyis pont ez a baj, hogy nem kelnek el. Ezért is írtam ki a kérdést, hogy miért inkább a gagyi táska ami szétesik a kezedben egy év alatt és miért nem egy eredeti ami még évtizedek múlva is táska marad? Nem felvágás csak el szeretném adni a régebbi termékeimet. Ne ajánljátok az Ebay-t mert fenn vagyok rajta havi limit eladásom van és idén rettentõen megnõtt a jutalék is.
Na ez innentõl tûnik nekem sima felvágásnak..
60.000 ft-ért egy "márkás" stólát? Hát akkor inkább maradok a kínai hamisítványnál, ami csak 2000 ft max és ugyanolyan jól néz ki. Max lecserélem félévente és mindez kijön 4000 ftból, mert nincs pénzem többre.
mert normális ember nem ad 30 ezret egy pénztárcáért de ha meg telik rá minek hirdeted pár ezert forintért ezeket?
A kérdező hozzászólása: Nekem eredeti Louis Vuitton termékeim vannak, sok helyen hírdetem õket garantáltan hitelesek akár be is vizsgáltathatók mégsem kell senkinek.Inkább az utcán rohangásznak a gagyi kínai táskákkal amirõl messzirõl lerí, hogy hamis.Én meg itt tartogatom a szekrényben a Speedy-t a Petit Bucket-et a pénztárcát és a kutyának sem kell.Holott a Speedy-t pl 35.000ft-ért odaadom csak már vigye valaki.Régebbi darab szépen beérett.Ez van sajnos...
megveszem tõled, max 1000 ftos áron :D na jó, komolyra fordítva. minap a vaterán láttam egy illetõnél, aki eredetinek árulta a lv tatyóját, áron alul (1 ftért). egy vevõ elkérte a sorozatszámot, az eladó rögtön rávágta, hogy nincs benne. plusz a varrásán is látszott, hogy silány. és az ilyen teljesen hülyének nézi az embert. (ugyanis ki az a barom, aki egy eredeti lv táskát elad? kivéve persze, aki megengedheti magának, mint te) én is feltettem egy HAMIS lv táskát, mégsem árultam eredetiként. és 6ezerért sikerült eladnom. ráadásul kézitáska. viszont eléggé strapabíró tatyóm volt.:D na de mindegy is. nekem errõl az egészrõl az a véleményem, hogy (mint említettem) senki nem fog feltenni egy eredeti vuitton táskát 1 ftért, majd eladni max 9ezerért. az olyan, aki megengedheti mint te, még az sem. aki pedig hirdeti töb bszázezrekért, az talán eredeti (ld sorozatszám) és nem használt, de senki nem bízhat meg senkiben (külföldi küldemény, vagy belföldi posta, értitek..) egy milliomos meg nem vaterán fog nézelõdni, hanem bemegy a márkaboltba és ott biztos kezekbõl veszi meg... plusz azért sincs kereslet ezekre, mert az átlagember (mo-n) megkeres havi mondjuk 80ezret. ebbõl bp-n abszolút nem lehet megélni, vidéken is alig. szóval ennyi. 19l

Miért van az, hogy a legtöbb ember a "-ban" és "-ben" toldalékokat abszolút nem használja és helyette mindig "-ba" és "-be" végződéseket told a szavakhoz? Nem tanítják az iskolákban ezeknek a használatát?

Ehhez hasonló eset, amikor valaki állandóan "se"-t ír "sem" helyett kijelent? mondatokban. Miért nem tanítják ezeket a szabályokat az iskolákban?

Legjobb válasz: Szerintem ez két dolgon múlik. 1: mennyire veri bele a fejükbe a tanítónéni alsó tagozatban a toldalékok használtatát 2: mennyire mûvelõdik (értsd olvas, jár utána a dolgoknak, figyel a helyesírására.) Sok mindenen fönn lehetne akadni, de úgy hiszem, nem érdemes... Én mindenkit kijavítok, élõszóban éppúgy, mint írásban, ha arról van szó... A "-ba, -be" toldalékok használatánál sokkal jobban idegesít a nákolás, ssuk-ssükölés, meg a muszáLYolás... Viszont! a "se" ugyanúgy helyes, mint a "sem". Csak vannak állandósult szókapcsolatok, ahol nem mindegy, melyiket használod.

Nekem se tetszik, de ez is egyfajta nyelvfejlõdés, valszeg pár évtized/évszázad múlva már el fog tûnni a ban/ben, vagy legalábbis olyan sorsra jut mint most a -ván/-vén képzõ.
A -ba, -be, és a -ban, -ben különbözõ viszonyokat fejeznek ki. Felcserélésük értelemzavaró. A nyelv, valóban változik, de egyesek nyelvi slendriánsága ne legyen már a változás motorja!
Szerintem ez két dolgon múlik. 1: mennyire veri bele a fejükbe a tanítónéni alsó tagozatban a toldalékok használtatát 2: mennyire mûvelõdik (értsd olvas, jár utána a dolgoknak, figyel a helyesírására.) Sok mindenen fönn lehetne akadni, de úgy hiszem, nem érdemes... Én mindenkit kijavítok, élõszóban éppúgy, mint írásban, ha arról van szó... A "-ba, -be" toldalékok használatánál sokkal jobban idegesít a nákolás, ssuk-ssükölés, meg a muszáLYolás... Viszont! a "se" ugyanúgy helyes, mint a "sem". Csak vannak állandósult szókapcsolatok, ahol nem mindegy, melyiket használod.
Bár én magam nem vagyok tanár (sõt!), mégis zavar. De leginkább akkor akadok ki, amikor a különbözõ médiában -fõként tévében- hangoznak el ilyen, és hasonló "nyalánkságok"! Egyébként szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy "voltam színházBA", vagy "voltam színházBAN"!!!... Nem akarok okoskodni, de szerintem (és nem csak szerintem) a kérdõszó magában hordozza a választ...
Szerintem nem kell ehhez iskola, elég lenne tudni, vagy érezni a különbséget a benne és a bele között. Mert aztat piszkosul tudhassuk...
Bar en magyartanarkent egyetertek veled valahol, megis azt gondolom, hogy te is csak egy "bezzegen" megmondoember vagy, es a kerdest is szorszalhasogatasnak szantad. Valaszd te is ezt a - mellesleg csodalatos - palyat, es tanitsd a nebulokat kedvedre a szabalyok betartasara. Mert igen, tanitjuk.
"Nem mindegy, mert azért vannak a szabályok, hogy betartsák õket" Persze, valószínû ezért tartasz be mindig minden szabályt Te is...ugyanmár nem kell álszentnek lenni, ez csak egy nyelvtani szabály, én amiket leírtál azokra általában figyelek, de a juice-t nem vagyok hajlandó dzsúsznak írni, hiába az a szabály.
Tanítják, szóban használják is, de neten nem tök mindegy?
A kérdező hozzászólása: Nem szõrszálhasogatásnak szántam. Engem nagyon idegesít, hogy állandóan ilyen formában látom még internetes cikkekben is. Az más, ha valaki valamit elír és mindenki vét helyesírási hibákat, de hogy egy ilyen dolgot minden második ember elront... egyébként én is tanár vagyok, csak nem magyart tanítok.
A kérdező hozzászólása: Nem mindegy, mert azért vannak a szabályok, hogy betartsák õket.
IskoláBA járok <-> Figyelek az iskoláBAN Szerintem is igénytelenséget tükröz a ragok felcserélése. Egy dolgot még észrevettem egyébként, amit szinte az összes ember összetéveszt: egyelõre <-> egyenlõre Az elsõ jelentése: ideiglenesen A másodiké, gagyi példával élve: a bíró egyenlõre ítélte a meccs állását.
Olvasás, mûvelõdés - enne a hiánya vezet az igénytelen beszédhez. És valóban, a színvonaltalan oktatás is ludas. Ha lenne egy kis rálátásod, kik kapnak magyar tanári, vagy kommunikáció szakon diplomát, nem csodálkoznál ennyire. De amíg az egyetemek-fõiskolák nyakló nélkül veszik fel a kritikátlan felvételi eredményt produkáló hallgatókat is, csak hogy több állami bevételhez jussanak, aztán nyomnak a kezükbe diplomát, ez így is marad.
Hát ha a környezetedben a "legtöbb ember" így ír, akkor sz*r helyen vagy. Ennyi.
Szerintem szóban megengedhetõ ha elharapjuk a ban/ben végét. De írásban engem pl. nagyon irritál.
Két szóval: Mert bunkók. Több szóval: mert bunkók, viszont van olyan bunkó, amelyik még meg is ideologizálja, sõt, van aki belinkel egy másik bunkó által írt áltudományos "nyelvészkedést"


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!