Találatok a következő kifejezésre: Miért használjátok a szavakat: v a (1 db)

Miért használjátok ezeket a szavakat: v (a) ok, tok, naon? Annyira nehéz egy gy-t leírni az olvashatóság kedvéért?

Legjobb válasz: Szerintem is halal idetlen es ez egy nagyon jo kerdes! Miert?????? Jonnek majd olyan valaszok is, hogy a magyar nyelv folyamatosan valtozik ami igy is van de ez nem valtozas ez korcsosulas.

Szerintem is halal idetlen es ez egy nagyon jo kerdes! Miert?????? Jonnek majd olyan valaszok is, hogy a magyar nyelv folyamatosan valtozik ami igy is van de ez nem valtozas ez korcsosulas.
én se szoktam ezeket használni de engem nem idegesít. egyszer viszont volt egy magyar tanárom akit nagyon utáltam, és így írtam meg egyx fogalmazást. barátok=barik, találkoztunk=taliztunk, hogy=h... teljes felháborodott, szóval elértem a kívánt hatást:D igaz kaptam egy karót de megérte, jó vicc volt:D
Én használom ezeket de semmi értelmük. Ha gyorsan írunk MSN-en és nem akarjuk leírni a szót. Fiatalok körében ez a menõ. :)
Én is fiatal vagyok, 23 éves, mégsem használom ezeket a rövidítéseket, sõt, ellene vagyok ennek a rossz szokásnak. Sajnos az a legnagyobb probléma, hogy míg a fiatalok elõszeretettel majmolják ezt az írásmódot és az angol szavakat, addig a magyar nyelv helyesírását egyre jobban elfelejtik. Ha egy hivatalos dokumentumot kell kiadni a kezükbõl, azt már helyesírás-ellenõrzõ nélkül el sem tudják készíteni.
detto:P pedig am sokat olvasok, meg minden... de neten így szoktam meg.
én lustaságból..:P illetve ha sietek!
Én nem használom, de borzasztóan tud idegesíteni. Hülye tini divat - bár én sem vagyok idõs - de akkoris. Ennél már csak a becézgetések rosszabbak...
Ja a pussy az egy jo szo.....
A kérdező hozzászólása: Ja, ja, ja. Egy kitalálja és terjed, mint a ragály. De aki használja is, az is válaszoljon, tényleg érdekel.
Én nem használom ezeket a szavakat. Egyszerûen mióta minden nem normális dologra rávágják hogy trendi azóta minden tini próbál trendi lenni. Még rosszabb példák írásban: édy, cuky, puszy, stb. Egyszerûen hülye tinihóbort amit msn-en lesnek el egymástól. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Érdemleges választ valaki?
En sok eve kulfoldon elek es nem voltam otthon 8 eve sajnos... en mikor eloszor olvastam igy irott szoveget, nem ertettem...az angol szavak keveredese is felhaboritott, mert sokan hasznalnak szavakat amiket valoszinu ertenek is de ha le kell forditani egy mondatot amiben ugyanez a szo szerepel esetleg az mar kevesbe megy...
A kérdező hozzászólása: Jó, az sms az oké is, mert ott 160 karakter a max, de itt csak a lustaság szab határt. Ráadásul az sms-t egész máshogy írod, mint ezt a szöveget, hiszen csak 10 billentyûd van meg esetleg T9-ed. Sokkal könnyebb gépelni, mint sms-t írni.
Az a válaszoló vagyok, aki inkább sms-ben ír ilyeneket. Ha nem túl hozzú az üzenet, akkor még oda sem ezen a virágnyelven írogatok. Volt már olyan tanárom, aki felháborodva mesélte, hogy egy diákja ebben az sms stílusban írt neki elmailt. Bár fiatal ember, az volt a véleménye, hogy ezt a stílust a haveroknak kellene fenntartani.
Én inkább sms-ben szoktam ilyeneket írni, fõleg ha hosszan írok, mert esetleg 2 üzenet helyett csak egyet kell írnom. Persze csak olyanokkal merem megcsinálni, akikrõl tudom, hogy nem konzervatívak. Máskor (emailben, stb) nem igazán írok ilyesmit, csak ha nagyon sietek, mert nem áll rá a kezem.Viszont a "sztem" (szerintem) és a "valszeg" (valószínûleg) szót gyakran használom mindenütt, mert elég sok betût/ leütést meg lehet velük spórolni. De valszeg még én is naon konzervatív vok, mert csak kevés ilyen szóról tok. :) ))) Mások még több rövidítést használnak. Egyébként megszokás kérdése szerintem. Ismerek olyat, aki így nem érti meg az olvasott szöveget.
Legalább annyira rohadtul idegesítõ mint pl babácska, meg ruhácska stb... tényleg nehéz megállni szó nélkül. Hiába na, bizti ez a trendi csak mi le vagyunk maradva....
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem is korcsosulás, hiszen beszélt nyelvben nem jön elõ, és szerintem nem mernének egy dogát, hivatalos levelet se így beadni :)
*egy


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez milyen nyelv?

http://www.youtube.com/watch?v=5batyqu7W3I
Arab? Tök szép

2

Ez valami szleng, de nem tudtam megfejteni. Mondok valamit, hogy milyen szép (vagy nem szép) és azt válaszolja rá, hogy : un. Mit jelenthet ez?

Tehát, arra rájöttem, hogy ez egyetértés vagy tagadás lesz.

5

Mit jelent az alábbi angol mondat magyarul?

courage isn't having the strength to go on. It's going on when you don't have the strength.

4

Mit jelent ez? "He wants to make someone he thinks highly of, feel bad about themselves. "

4

Jó portugálosok! Ezt a mondatot hogy fordítanátok?

Não há minutos com tantas horas como num segundo que eu passo contigo.
Én így fordítanám: "Nincs annyi perc egy órában, mint az az idő, amennyit én egy másodperc alatt veled töltöttem."
Az az érzésem, ez így nem teljesen helyes, ezért kérnék valakit, hogy fordítsa le tükör- és irodalmi fordításban is. Egy dalszöveg része, itt az előtte lévő rész is:

E quando voltas tudo está igual, tudo está diferente, há que apagar
partes do passado e abraçar o novo presente
aproveitar o tempo que temos juntos pois digo:
"Não há minutos com tantas horas como num segundo que eu passo contigo"

Eddigi fordításom:
És mikor visszatérsz, minden rendben van, minden más, el kell felednünk a múltat és nyitni egy új jelent, várva az időre (hogy begyógyítsa a sebeket), hogy barátokként együtt mondhassuk: /és itt a bizonyos mondat/

Előre is köszi!

0

A tapasztalataid alapján mit gondolnak a külföldiek a magyar nyelvről?

Volt már,hogy beszéltél egy adott országban magyarul, és rácsodálkoztak?Vagy bármit írhattok ami kapcsolódik a kérdéshez.

5

Hogy mondják angolul, hogy "el vagy (te) tévedve"?

Válaszokat köszönöm!

4

Latin szó, hogyan kell kiejteni helyesen: pubococcygeus?

Köszönöm!

10

Mi az a nómenklaviatúra?

20

Angolba szeretnék segítséget. I still need a lot of money, ebben a mondatban miért a need előtt van a still? van erre valami szabály? Esetleg tudtok tanácsolni valami jó anyagot, amiből a nyelvtant el tudnám sajátítani?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!