Találatok a következő kifejezésre: Miért használjátok a szavakat: v (1 db)

Miért használjátok ezeket a szavakat: v (a) ok, tok, naon? Annyira nehéz egy gy-t leírni az olvashatóság kedvéért?

Legjobb válasz: Szerintem is halal idetlen es ez egy nagyon jo kerdes! Miert?????? Jonnek majd olyan valaszok is, hogy a magyar nyelv folyamatosan valtozik ami igy is van de ez nem valtozas ez korcsosulas.

Szerintem is halal idetlen es ez egy nagyon jo kerdes! Miert?????? Jonnek majd olyan valaszok is, hogy a magyar nyelv folyamatosan valtozik ami igy is van de ez nem valtozas ez korcsosulas.
én se szoktam ezeket használni de engem nem idegesít. egyszer viszont volt egy magyar tanárom akit nagyon utáltam, és így írtam meg egyx fogalmazást. barátok=barik, találkoztunk=taliztunk, hogy=h... teljes felháborodott, szóval elértem a kívánt hatást:D igaz kaptam egy karót de megérte, jó vicc volt:D
Én használom ezeket de semmi értelmük. Ha gyorsan írunk MSN-en és nem akarjuk leírni a szót. Fiatalok körében ez a menõ. :)
Én is fiatal vagyok, 23 éves, mégsem használom ezeket a rövidítéseket, sõt, ellene vagyok ennek a rossz szokásnak. Sajnos az a legnagyobb probléma, hogy míg a fiatalok elõszeretettel majmolják ezt az írásmódot és az angol szavakat, addig a magyar nyelv helyesírását egyre jobban elfelejtik. Ha egy hivatalos dokumentumot kell kiadni a kezükbõl, azt már helyesírás-ellenõrzõ nélkül el sem tudják készíteni.
detto:P pedig am sokat olvasok, meg minden... de neten így szoktam meg.
én lustaságból..:P illetve ha sietek!
Én nem használom, de borzasztóan tud idegesíteni. Hülye tini divat - bár én sem vagyok idõs - de akkoris. Ennél már csak a becézgetések rosszabbak...
Ja a pussy az egy jo szo.....
A kérdező hozzászólása: Ja, ja, ja. Egy kitalálja és terjed, mint a ragály. De aki használja is, az is válaszoljon, tényleg érdekel.
Én nem használom ezeket a szavakat. Egyszerûen mióta minden nem normális dologra rávágják hogy trendi azóta minden tini próbál trendi lenni. Még rosszabb példák írásban: édy, cuky, puszy, stb. Egyszerûen hülye tinihóbort amit msn-en lesnek el egymástól. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Érdemleges választ valaki?
En sok eve kulfoldon elek es nem voltam otthon 8 eve sajnos... en mikor eloszor olvastam igy irott szoveget, nem ertettem...az angol szavak keveredese is felhaboritott, mert sokan hasznalnak szavakat amiket valoszinu ertenek is de ha le kell forditani egy mondatot amiben ugyanez a szo szerepel esetleg az mar kevesbe megy...
A kérdező hozzászólása: Jó, az sms az oké is, mert ott 160 karakter a max, de itt csak a lustaság szab határt. Ráadásul az sms-t egész máshogy írod, mint ezt a szöveget, hiszen csak 10 billentyûd van meg esetleg T9-ed. Sokkal könnyebb gépelni, mint sms-t írni.
Az a válaszoló vagyok, aki inkább sms-ben ír ilyeneket. Ha nem túl hozzú az üzenet, akkor még oda sem ezen a virágnyelven írogatok. Volt már olyan tanárom, aki felháborodva mesélte, hogy egy diákja ebben az sms stílusban írt neki elmailt. Bár fiatal ember, az volt a véleménye, hogy ezt a stílust a haveroknak kellene fenntartani.
Én inkább sms-ben szoktam ilyeneket írni, fõleg ha hosszan írok, mert esetleg 2 üzenet helyett csak egyet kell írnom. Persze csak olyanokkal merem megcsinálni, akikrõl tudom, hogy nem konzervatívak. Máskor (emailben, stb) nem igazán írok ilyesmit, csak ha nagyon sietek, mert nem áll rá a kezem.Viszont a "sztem" (szerintem) és a "valszeg" (valószínûleg) szót gyakran használom mindenütt, mert elég sok betût/ leütést meg lehet velük spórolni. De valszeg még én is naon konzervatív vok, mert csak kevés ilyen szóról tok. :) ))) Mások még több rövidítést használnak. Egyébként megszokás kérdése szerintem. Ismerek olyat, aki így nem érti meg az olvasott szöveget.
Legalább annyira rohadtul idegesítõ mint pl babácska, meg ruhácska stb... tényleg nehéz megállni szó nélkül. Hiába na, bizti ez a trendi csak mi le vagyunk maradva....
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem is korcsosulás, hiszen beszélt nyelvben nem jön elõ, és szerintem nem mernének egy dogát, hivatalos levelet se így beadni :)
*egy


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy mondják angolul, hogy "fontos, hogy őszinte legyen, hogy megtudjak bízni benne"?

2

Hogy van pontosan németül?

Hogyan kell mondani németül az alábbi a mondatot?
"Szeretnék a számlámra tenni 10 euró készpénzt, és átutalni erre a bankszámlaszámra."

Köszönöm a segítséget?

2

Mit jelent ez a szó? (leírásban)

Mors praematura

1

Valaki segítene lefordítani ezt Magyar nyelvre?

Előre köszönöm aki segít és időt szán rá.
'Time-out' Princes boost gap year travel.

More youngsters than ever will decide to delay their higher education this summer as 50,000 school leavers begin a 'gap year' between A-levels and university. Students take a year out to travel the world or to work to pay for their studies. Some observers suggest that the trend has been caused by the 'princes' effect. Prince Harry is among school leavers taking a year out to australia. He follows in the footsteps of his brother William, who travelled to Africa and Chile.
Tom Griffiths,the founder of gapyear.com, which specialises in gap year planning,said: 'three of the most popular activities for a gap year are: earning money for university, work experience and helping out in the community.'
For those who do not have anything to do during the year, he has started website service similar to the one matching students to university places. They can find out about what opportunities exist worldwide. The list of options includes such activities ad ' Wild West', a one-month 775$ course in learning to ride horses in Montana in the USA. Those who take a year out spend an average of four months abroad, and typically spend 3000:$.Six out of ten are young women.

0

Hogy mondják ezt angolul / spanyolul / franciául?

Ha csak az angolt tudod, azért is hálása lennék:

1, sziklamászás

2, sziklamászó sportegyesület

?? köszi!!

14

Le tudná valaki ezeket a verseket fordítani nekem? (nem tudom, jó a téma)

WOLF-First Wild Dog
by Charles W. Russell - 1997

Howling high on a mountain top,
Sending shivers up my spine,
Stands a lonely sentinel
Calling to others of his kind.

The last of a vanishing breed.
His crime -- the need to eat.
His mate has a liter waiting,
For Dad to bring home some meat.

Ranchers say he's a threat
To the little ones in their herd.
But to hunt him to extinction
Is meaningless and absurd.

A way has to be found for all
God's creatures to coexist.
To bring harmony and justice
To Wolves, and Gorillas in the mist.

So, before you condemn him,
Or shoot him -- even worse
Remember the Wolf, like Indians
Inhabited this land first.

The Wolf-King's Lament
by Francisco de Borja Roca - 1999

An old, grey-maned King am I,
Barking my gruff orders under Orion's sky
And, beneath my throne of dew and stone
My people, all sinew and bone,
Flashing fangs and eyes of smold'ring coals,
Haunched on brawny hinds they do attend me.

Ah, my soul is gnarled, like gnarled the tree
I nightly choose for blessed sleep;
Aye, the Hunt has tired me-
'Tis only Time's matter
Till a brash whelp's challenge
Brings me 'neath the turf of my shady fief.

Yet I was strong once, if still it matters;
Aye, my quarters taut, my shadow lean and gaunt
Yet brimm'd with power- unlike now, so much more tame,
My ribs a bony rigging
For my ragg餬 scar-creased frame.

They have called me Heather-Sceptered, Oak-Garbed,
Star-Crowned Ruler of the Hunt.

Yet look ye now... where is this night-caped regnant?
Nothing but a weak, starving bag
Holding the bones of former days am I,
Howling former glories to the Moon and stars-
At times I think the Moon howls back,
The white-skinned, tight-snouted bitch all mock'ry and jest
Upon my old age, as I curl upon my back for wanted rest
Under the shade of my gnarled oak-tree.

The time is come- can you not hear the howling?

The Hunt is called again...

this time without me.

0

CS-vel keződdik RI a vége 9 betű, magyar szó, a csücsöri, és egyébhez hasonló lehet. Tehát Cs*****ri?

4

Mi németül a színész?

és értelmes ez a mondat? er ist Ryan Reynolds und ist színész.. azt nem tudom mi:) és hogy er machte gern fischerei, schwimmen und motorrad fahren.? köszönöm előre is a segítséget:)

3

A felvi.hu-n mit értenek az alatt, hogy középfokú "C" típus vagy felsőfok C? Nyelvvizsgán hogy jelentkezzek, hogy ezt majd feltudjam tüntetni jelentkezéskor?

Vizsgahelyeken úgy írják,hogy középfok B2 és felsőfok C1.Most ezt nem értem!

2

Mi németül az övé?

azt kell leirni hogy mi a hobbija és a válaszom hogy a kerrierje de nem tudom mi az "övé" köszi előre is:)

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!