Találatok a következő kifejezésre: Miért használjátok a (16 db)

Van iwiw-en az az alkalmazás, hogy Csajok és pasik... nektek mi a véleményetek róla? Mit szóltok hozzá? Miért használjátok? Komoly céllal?

kíváncsiságból használjátok vagy tényleg akartok vele elérni? esetleg lennétek egy bizonyos lány/fiú véleményére kíváncsiak lenni? vagy akartok vele vkit féltékennyé tenni?

Legjobb válasz: * javítás: kíváncsiságból használjátok vagy tényleg akartok vele elérni vmit? köv. kérdésnél nem kell a lenni... bocsi, nem figyeltem :S mindenfajta vélemény érdekel!!!

A kérdező hozzászólása: * javítás: kíváncsiságból használjátok vagy tényleg akartok vele elérni vmit? köv. kérdésnél nem kell a lenni... bocsi, nem figyeltem :S mindenfajta vélemény érdekel!!!
Szánalmas....Szánalmas, hogy mindenbõl társkeresõt csinálnak. Én nem vagyok kíváncsi mások véleményére azon az oldalon. Ha párt akarnék magamnak keresni akkor elmennék bulizni, sétálni akármi amivel emberközelségben lehetek és esély van az ismerkedésre, legvégsõ elkeseredésemben használnám a chat.hu, love.hu és hasonló magas színvonalú társkeresõ oldalakat :D Használni nem használom. Ha használnám se komoly céllal lenne, igaz szerelmet neten nem találsz...Persze vannak kivételek, tõlük elnézést:) De többnyire kamugépek, kitalált emberek vannak fent, akik csak hülyítik a másikat. Ez az én véleményem róla. :D
Én nem használom, sõt, kifejezetten zavar, hogy véleményt lehet nyilvánítani, naná, hogy névtelenül.. Kapsz egy százalékértéket, ami persze nem fedi a valóságot, sõt, eléggé nevetséges.. Könnyû arc és név nélkül mindenféle hülye kérdésre le - vagy felértékelni a másikat.. 22/N
Szerintem egy vicc az egész... Nevetséges, ráadásul egyáltalán nem is hiteles. Mindenesetre elég sokan használják...:P
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! én jól felidegesítettem magam ennek az alkalmazásnak a létével... :@ ez tényleg egy baromság! tulajdonképpen az a bajom, h van 1 fiú, akivel jól elvok, szinte biztos vok benne, h tetszem neki, de egyikõnk sem lép, csak beszélgetünk (msn-en), flörtölünk... erre felveszi ezt az alkalmazást... :@ úgy félek, h összejön egy csajjal... 1x már felvette az Egymás szemébent is, aztán törölte, bár az is lehet, h csak beállította, h ne legyen látható az adatlapján, hát nem tom :( :(
o.m.g. az még nem jelent nála semmit, ha felvesz egy alkalmazást. és ha elmegy bulizni? és ha meglát vkit az utcán és megtetszik neki? ne félj már ennyire. ha akar valamit lép, ha nem akar akko majd találsz jobbat, fiatal vagy, sok a lehetõség még elõtted:)
Én egy hete vettem fel, úgy gondoltam ha tetszek vkinek majd névvel ír és lám soknak bejöttem, még az ország különdözõ pontjairól is irtak. De csak egy férfi volt/van aki tetszik, leveleztünk , most meg randizunk hamarosan.
mert a herékre értjük, és az ugye páros szerv.
Kérdezõ neked csak 1 van?
mert az tök alakú? :D
Hát mert a lányok szeretik a pénzes pasikat, és azt hiszik, hogy gazdagok vagyunk, van nagy termõföldünk, ami tele van tökkel.
Az elõzõ barátnõm azt mondta rá: GOJXLI Rühelltem
Jáksó, te vagy az?
A kérdező hozzászólása: De mi(fiúk) mindig csak tök-nek mondjuk. Csajok meg mindig tökeid :D Am sejtem hogy a herékre gondoltok de miért is arra?
A kérdező hozzászólása: Hát jó, köszi :D Végül is ink tojás már akkor. :D
A kérdező hozzászólása: És te minek mondtad?

Miért használjátok ezeket a szavakat: v (a) ok, tok, naon? Annyira nehéz egy gy-t leírni az olvashatóság kedvéért?

Legjobb válasz: Szerintem is halal idetlen es ez egy nagyon jo kerdes! Miert?????? Jonnek majd olyan valaszok is, hogy a magyar nyelv folyamatosan valtozik ami igy is van de ez nem valtozas ez korcsosulas.

Szerintem is halal idetlen es ez egy nagyon jo kerdes! Miert?????? Jonnek majd olyan valaszok is, hogy a magyar nyelv folyamatosan valtozik ami igy is van de ez nem valtozas ez korcsosulas.
én se szoktam ezeket használni de engem nem idegesít. egyszer viszont volt egy magyar tanárom akit nagyon utáltam, és így írtam meg egyx fogalmazást. barátok=barik, találkoztunk=taliztunk, hogy=h... teljes felháborodott, szóval elértem a kívánt hatást:D igaz kaptam egy karót de megérte, jó vicc volt:D
Én használom ezeket de semmi értelmük. Ha gyorsan írunk MSN-en és nem akarjuk leírni a szót. Fiatalok körében ez a menõ. :)
Én is fiatal vagyok, 23 éves, mégsem használom ezeket a rövidítéseket, sõt, ellene vagyok ennek a rossz szokásnak. Sajnos az a legnagyobb probléma, hogy míg a fiatalok elõszeretettel majmolják ezt az írásmódot és az angol szavakat, addig a magyar nyelv helyesírását egyre jobban elfelejtik. Ha egy hivatalos dokumentumot kell kiadni a kezükbõl, azt már helyesírás-ellenõrzõ nélkül el sem tudják készíteni.
detto:P pedig am sokat olvasok, meg minden... de neten így szoktam meg.
én lustaságból..:P illetve ha sietek!
Én nem használom, de borzasztóan tud idegesíteni. Hülye tini divat - bár én sem vagyok idõs - de akkoris. Ennél már csak a becézgetések rosszabbak...
Ja a pussy az egy jo szo.....
A kérdező hozzászólása: Ja, ja, ja. Egy kitalálja és terjed, mint a ragály. De aki használja is, az is válaszoljon, tényleg érdekel.
Én nem használom ezeket a szavakat. Egyszerûen mióta minden nem normális dologra rávágják hogy trendi azóta minden tini próbál trendi lenni. Még rosszabb példák írásban: édy, cuky, puszy, stb. Egyszerûen hülye tinihóbort amit msn-en lesnek el egymástól. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Érdemleges választ valaki?
En sok eve kulfoldon elek es nem voltam otthon 8 eve sajnos... en mikor eloszor olvastam igy irott szoveget, nem ertettem...az angol szavak keveredese is felhaboritott, mert sokan hasznalnak szavakat amiket valoszinu ertenek is de ha le kell forditani egy mondatot amiben ugyanez a szo szerepel esetleg az mar kevesbe megy...
A kérdező hozzászólása: Jó, az sms az oké is, mert ott 160 karakter a max, de itt csak a lustaság szab határt. Ráadásul az sms-t egész máshogy írod, mint ezt a szöveget, hiszen csak 10 billentyûd van meg esetleg T9-ed. Sokkal könnyebb gépelni, mint sms-t írni.
Az a válaszoló vagyok, aki inkább sms-ben ír ilyeneket. Ha nem túl hozzú az üzenet, akkor még oda sem ezen a virágnyelven írogatok. Volt már olyan tanárom, aki felháborodva mesélte, hogy egy diákja ebben az sms stílusban írt neki elmailt. Bár fiatal ember, az volt a véleménye, hogy ezt a stílust a haveroknak kellene fenntartani.
Én inkább sms-ben szoktam ilyeneket írni, fõleg ha hosszan írok, mert esetleg 2 üzenet helyett csak egyet kell írnom. Persze csak olyanokkal merem megcsinálni, akikrõl tudom, hogy nem konzervatívak. Máskor (emailben, stb) nem igazán írok ilyesmit, csak ha nagyon sietek, mert nem áll rá a kezem.Viszont a "sztem" (szerintem) és a "valszeg" (valószínûleg) szót gyakran használom mindenütt, mert elég sok betût/ leütést meg lehet velük spórolni. De valszeg még én is naon konzervatív vok, mert csak kevés ilyen szóról tok. :) ))) Mások még több rövidítést használnak. Egyébként megszokás kérdése szerintem. Ismerek olyat, aki így nem érti meg az olvasott szöveget.
Legalább annyira rohadtul idegesítõ mint pl babácska, meg ruhácska stb... tényleg nehéz megállni szó nélkül. Hiába na, bizti ez a trendi csak mi le vagyunk maradva....
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem is korcsosulás, hiszen beszélt nyelvben nem jön elõ, és szerintem nem mernének egy dogát, hivatalos levelet se így beadni :)
*egy


Miért használjátok (többnyire) helytelenül a "lehet" és a "szabad" szavakat?

elnézést hogy kétszer írom ki, de nehéz besorolni és nem érkezett válasz sem

Legjobb válasz: Ha konkrét példát is írsz, akkor talán tudunk válaszolni...

Ha konkrét példát is írsz, akkor talán tudunk válaszolni...
"Elég vékony a határ a két szó jelentése között, úgyhogy nem csoda, hogy összekeverik az emberek." Értem mire gondolsz, de had vitassam meg ezt. A "lehet", azaz az, hogy mit lehet megcsinálni az nagyon bõ halmaz. Annyit jelent, hogy mire képes valaki. A "szabad" ennek a leszûkítésén túl mutat. A szabályok azért lettek létrehozva, hogy bizonyos tetteket ne kövessenek el mások. Amit a szabályok betartása mellett meg lehet tenni, azt "szabad". Amit meg lehet tenni, de szabályokba ütközik, azt "nem szabad", de "lehet". Láttam embereket, akiknek a két fogalom között vékony volt a határ. Néhányukhoz kék villogós autóval jöttek és elvitték, mások meg tudják, hogy mit "lehet" úgy, hogy bár azt "nem szabad", de õket ezért elkapni "nem lehet". Ezért én úgy vélem, hogy a két fogalom között elég egyértelmû és éles a határ.
Amúgy akik igazán szabályosan használják ezeket a szavakat, azok a németek. De a magyar nyelv más, sokkal rugalmasabb, nincsenek olyan merev mondatszerkezetek.
Trehányság. Sok ilyen van: végett - miatt; tagad - cáfol...
Érdekes felvetés, de nem hinném, hogy ez az a két szó, amit egyedül kevernek az emberek. Egyszerûen köznyelvi butulásnak, avagy szebb szóval köznyelvi mutációnak / evolúciónak hívnám. Rádióban is hallottam ilyet. Én megértem mit mond a másik, de ha ismerõsöm mondja, kiigazítom, hogy lehetni lehet, csak éppen nem szabályos. Ilyenkor legtöbben belátják tévedésüket és visszaszólnak, amit lenyelek, de legközelebb már jól használják. Idegen emberek meg úgy beszélnek / írnak, ahogy akarnak. Nem az én dolgom az õ hiányosságaikat kijavítanom, mert személyes támadásnak veszik, amibõl jó nem szokott kisülni.
példa?
Elég vékony a határ a két szó jelentése között, úgyhogy nem csoda, hogy összekeverik az emberek.
Írj példát a helytelen használatra
A kérdező hozzászólása: Például: nem lehet 90km/h-nál gyorsabban menni lakott területen kívül. De, nagyonis lehet, csak épp nem szabad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok bõ választ! Írjon aki tud
10 Szerintem ez a határ értékrendszertõl is függ. Van olyan, akinek azért "nem lehet", mert a szabályok lehetetlenné teszik, tehát a "lehet" egyenlõ a "szabaddal". Viszont van olyan, aki fittyet hány az egészre. Alapvetõen igazad van, csak nem mindenki gondol ebbe bele. A magyar nyelv rugalmassága pedig helyet ad mindenféle gondolkodásnak. Ezért szép a nyelvünk. Végül is az a lényeg, hogy érted. Lehet, hogy hibásan fejezi ki magát valaki, de érthetõ, amit mond.
Köszi. Egyet tudok érteni: a hibás kifejezés és a hibás írás sem zavar sokszor, ha a lényeget akarom megérteni.
A kérdező hozzászólása: #11 ezt jól megfogalmaztad
szeretem helyesen beszélni az anyanyelvemet, ha arról van szó, akkor akár ki is javítom magam. sõt, néha másokat is, még ha ezt rossz néven is veszik. ennél sokkal durvább nyelvhelyességi hibákkal is találkozom. ami különösen bosszant, hogy az aktuális és az alkalmas szavakat keverik sokan.
Lányok és Fiúk! Ezt most találtam! Akit érdekel a téma, ezt hallgassa meg! http://www.youtube.com/watch?v=pG7iNlKpha0&t=2m28s Nagyon komoly!

Miért használjátok (többnyire) helytelenül a "lehet" és a "szabad" szavakat?

Sok olyat lehet tenni amit amúgy nem szabadna

Legjobb válasz: Mert hogy szoktál elrontani??? o.O

Mert hogy szoktál elrontani??? o.O

Ubuntu userek, miért nem használjátok a Google-t?

Most komolyan. Csodálatos, összetartó felhasználóbázisa van a Linuxnak, számtalan fórum áll a rendelkezésetekre. Még csak nem is vagytok az Ubuntu fórumokra korlátozva, mert a legtöbb probléma linuxon disztribúció-független. Kapok egy hibaüzenetet, bemásolom google-be és kapok rá 1000 magyarázatot, megoldást. Miért nem tudjátok ti is megtenni ezt? (Akinek nem inge..)

Legjobb válasz: Ezt én sem értem egyébként. Másfél éves linuxos pályafutásom alatt nem találkoztam még olyan problémával, amit ne tudtam volna megoldani a Linux társadalom segítségével :)

Ezt én sem értem egyébként. Másfél éves linuxos pályafutásom alatt nem találkoztam még olyan problémával, amit ne tudtam volna megoldani a Linux társadalom segítségével :)
Mert lusták. De végül is ez egy ilyen oldal. A nevében is ott van, hogy GYAKORI kérdések.
és ennek mi a szar értelme van?nem használja és kész mit foglalkozolvele????? szard le.

Mi az a Sinlac? Mikor és miért használjátok? Anyatejes vagy tápszeres babáknál?

Sok kérdésnél olvastam már róla de nem tudtam eldönteni.

Legjobb válasz: Szia. Az én 11 hónapos fiam még mindig szopizik, de már régóta adom neki a Sinlacot vacsorára, lefekvés elõtt. Szerintem az egyik legjobb vacsora a babáknak, fõleg ha teszel bele egy kis gyümölcsöt is. Laktató és tápláló is egyben.

Szia. Az én 11 hónapos fiam még mindig szopizik, de már régóta adom neki a Sinlacot vacsorára, lefekvés elõtt. Szerintem az egyik legjobb vacsora a babáknak, fõleg ha teszel bele egy kis gyümölcsöt is. Laktató és tápláló is egyben.
4 hónapos kortól lehet adni. a doktornõvel felíratod akkor még olcsóbb. én szoktam még a sima gyümölcsöt és a fõzelékbe is keverni, ha túl híg lett. de lehet vacsira is adni.
Szia. A Sinlac egy szentjánoskenyér-mag alapú tejpép, amit adhatsz a babódnak, de tejallergiás felnõttek is ehetik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a felvilágosítást! Mi még csak 3, 5hósak vagyunk úgyhogy maradunk a cicizésnél, majd talán ha nagyobb lesz...!?

Miért nem használjátok a Keresés funkciót, mielőtt írtok egy új kérdést?

Pont ma láttam, hogy minimum 20 kérdés így szól: "Mikor jelenik meg a Sims 3?"

Legjobb válasz: írd be keresõbe h.Alkonyat letöltés--(Twiglight,STB..)megdöbbentõ eredmény :o nem értem én se. én mindig több kulcsszóval is rákeresek a kérdésemre hátha...mellesleg elvileg nem is írható ki olyan kérdés ami mÁr volt,mert az oldal figyelmeztetést küld...elvileg..de ez kijátszható,ha furfangosan teszed fel a kérdést,más szavakkal...de sokan erre se képesek...tisztelet a kivételnek.. olyan már Fordult elõ velem is h.volt az enyémhez hsonló kérdés de arra nem vagy csak kevés/haszontalan válasz jött.nekem meg nagyon kellett volna a válasz.ebben az esetben végülis érthetõ..:)

írd be keresõbe h.Alkonyat letöltés--(Twiglight, STB..)megdöbbentõ eredmény :o nem értem én se. én mindig több kulcsszóval is rákeresek a kérdésemre hátha...mellesleg elvileg nem is írható ki olyan kérdés ami mÁr volt, mert az oldal figyelmeztetést küld...elvileg..de ez kijátszható, ha furfangosan teszed fel a kérdést, más szavakkal...de sokan erre se képesek...tisztelet a kivételnek.. olyan már Fordult elõ velem is h.volt az enyémhez hsonló kérdés de arra nem vagy csak kevés/haszontalan válasz jött.nekem meg nagyon kellett volna a válasz.ebben az esetben végülis érthetõ..:)
#Twilight bocsi:)
Mert ált. a kérdésekre akkor válaszolnak, amikor frissek, késõbb nem nagyon. Nem árt többször kiírni, mert lehet hogy több és jobb válasz érkezik. Persze témája válogatja
hát azért mert nem fogok millió egyszáz kérdést végig nézegetni mire rátalálok arra amit én szeretnék feltenni.különbenis ugysincs ugyanolyan kérdés mint az enyém és itt most nem a sims 3 ra meg az alkonyatra gondolok.
És sok kérdés elõtt miért nem használják a gooogle-t??? Ott ülnek a net elõtt könyörgöm...
Az a megdöbbentõ számomra, hogy amikor beírod a kérdést, amit fel akarsz tenni, akkor kiad vagy 6 hasonlót, hogy hátha möze van a Neked való is, de sokan átlépnek ezen és huszadszor is megkérdezik, hogy milyen színû a szemed. Szerintem pontokat gyüjtenek, mindegy mit, de kérdezni kell. Ennyi.

Van a gyakori kérdésekhez hasonló oldal? Ha igen, használjátok? Jobb vagy rosszabb mint a GYK? Ha rosszabb miért, ha jobb miért?

Legjobb válasz: index forum hoxa :D de ezek közül csak az indexet látogatom, a hoxa az nõknek van én meg nem vagyok nõ. XD

index forum hoxa :D de ezek közül csak az indexet látogatom, a hoxa az nõknek van én meg nem vagyok nõ. XD
Facebook. ott ism indenki kiposztolja a falra az élet nagy problémáit: Reggel van, meleg van, hideg van kikötödött a cipöfüzöm. érkeznek rá a flancos közhelyek és válaszok: "az élet mint a rozsaszín elefánt... nagy orra van és rózsaszín..." meg kb ilyen szinvonalú bölcsességek. Na és persze érkeznek a tanácsok is: "küld tövább mert ha nem akkor 3 napon belül a szerelmed a hlaott rokonod hátán kifordítja a macskádat...
Nem, a gyakorikérdések az elsõ és egyetlen, a megváltoztathatatlan, az örök... Persze: http://answers.yahoo.com
kerdezd.hu és szerintem rosszabb mint ezaz oldal.
teddfel.hu szerintem egyforma jo mind a ket oldal es egyformanlatogatom minda ketot

Miért nem használjátok ki a higiénikus lehetõségeket csajok?

Mindig mindenki problémázik, fertõtlenít pisiléskor, ahelyett, hogy venne egy ilyet: <[link]

Legjobb válasz: Aztán ha nem sikerül, az egész gatyám pisás lesz :D

Aztán ha nem sikerül, az egész gatyám pisás lesz :D
Mert minek? Nem ülök rá a WC-re és kész. Egyszerûbb, gyorsabb, olcsóbb. Egyébként is...pisilés után mit kezdek ezzel? Kiviszem a csaphoz megmosni?? Vagy elrakom pisisen?
-Erdõben nem lehet elmosni, pisisen elteszem az rohadt higiénikus -bulizni egészen kicsi táskával járok...vigyem ezt a kezembe ?-.-
Vagy papírból készültet :D Szerintem ez a hónap legviccesebb kèrdése. A mai világban már sokan nem tudják, mit adjanak el és kérjenek pénzt érte.
A kérdező hozzászólása: 13:04 : Mi a baj vele?
Nem a pisitõl lesz valaki büdi, hanem attól, hogy nem tisztálkodik rendesen naponta. Kettyintés után tussolj, széklet után mosd meg a hátsódat. ne dezodort használj víz és szappan helyett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!