Találatok a következő kifejezésre: Miért hülyézik a vegetáriánusokat (1 db)

Miért hülyézik le a vegetáriánusokat?

Én nem fogyasztok semmi állati eredet? táplálékot, de soha senkit nem csesztettem amiatt, hogy mit eszik. A legtöbb ember véleménye viszont az, hogy aki nem eszik húst, az hülye. Miért? Mert ügyelek az egészségemre, vagy mert annyira szívemen viselem az állatok sorsát, hogy képtelen vagyok megenni ?ket?

Legjobb válasz: a vegetárián étkezés között is van külömbség. pl ha valaki nem eszik húst, de tejterméket igen az is más. aki semmilyen állati erdetü terméket nem eszik az em egészéges. a testünknek a húsra kb 2 évente van szüksége. de fehérjére igen szükségünk van. az a legszörnyübb hogy aki nem eszik semmilyen állati eredetü terméket az is hord bör cipöt, vagy bör táskát. aki nem szereti ahúst azért nem eszik azt megértem.

a vegetárián étkezés között is van külömbség. pl ha valaki nem eszik húst, de tejterméket igen az is más. aki semmilyen állati erdetü terméket nem eszik az em egészéges. a testünknek a húsra kb 2 évente van szüksége. de fehérjére igen szükségünk van. az a legszörnyübb hogy aki nem eszik semmilyen állati eredetü terméket az is hord bör cipöt, vagy bör táskát. aki nem szereti ahúst azért nem eszik azt megértem.
A többi állat sem fõzi meg a húst, mégis megeszi. A majom is eszik húst nem?
Nem hülye, csak vannak bizonyos tápanyagok amelyek hiánya betegséget okoz. És lehet emiat... Az rendben van hogy a zöldség egészséges, de a húsról is elmondható ez ha kis arányba van. 1/3hús, 2/3 minden más. És ez lehet az oka.
Hát, én személy szerint nem tudnám elképzelni h ne egyek húst! Persze kibirok mondjuk 1-2 napot anélkül, de legtöbbször éhes maradok, ha nem eszek húst. szóval nem hülyék a vegák, csak nem értem hogy nem haltak még éhen...:) kell a gyomornak a hús, annál laktatóbb ételt nehéz elképzelni...most komolyan, hogy birjátok??
szerintem csak azok hülyék, akik "vega" sajtot meg pizzát vagy soya tejet meg ilyesmiket esznek-isznak. és szerintem azért mert ha elhatározta valaki hogy lemond a tejtermékekrõl akkor igenis legeljen, és ne egyen mûtejtermékeket, meg mûhúst. egyébként semmi bajom nincs a vegákkal, csak azokkal akik meg akarnak téríteni.
szerintem meg hülye. évezredek óta eszünk húst...
Azért, mert a vegák tényleg hülyék.
egyébként, mi az hogy "szegény állat"? arra való hogy megegyük, ki nem szarja le a lelki világát...
Kicsit off: Te ennél embert? végülis az is hús... szóval.. tessék errõl elgondolkodni.. A húsevéstõl csak egy lépés a kannibalizmus. .. Repülõkatasztrófáknál volt már rá példa.
Egyiptomi nyaralásunk alkalmával összeismerkedtem egy 20 körüli csajszival, aki azért lett vegetáriánus, mert megnézett egy repülõkatasztrófáról szóló filmet, amiben a túlélõk megették a holtakat, majd egymást, hogy életben tudjanak maradni.
Arra, hogy "mindenevõ". A sertés is mindenevõ.. Mégsem láttam még egyetlen disznót sem csirkecombot ropogtatni...
Nullás vércsoportú vagyok, amit úgy is emlegetnek: a vadász. Húst eszek hússal, nem tehetek róla, hogy ezt szeretem. Egyelõre nincsenek egészségügyi problémáim, ha vigyázok magamra, akkor kétlem, hogy a jövõben majd lennének... Mégsem megvetem, hanem inkább tisztelem a vegákat. Én soha nem bírnám ennyi ideig hús nélkül. :D
Én nem ítélem el a vegákat, egyék azt ami jól esik nekik. De azokkal a vegákkal nem értek egyet akik azért nem esznek semmi állati eredetû ételt mert pl.az a tojás a tyúk fenekébõl van. Kiváltképpen nem értem a vega vegánokat (csak növényevõk semmi tej és tojás...).Én csak azt mondom: az ember fogazata ki van alakítva húsevésre IS! De ez sem jelenti azt, hogy kolbászt kell enni pacallal. És ennyi erõvel közülünk húsevõk közül is lehülyézhetnének sok embert.
"kérdezõ kommentje: nem eszem csokit, se más nasit (tudtommal egybk a TEJcsokiban tej van, és egy egy táblában kb öt rovar van beleolvasztva... jó étvágyat). gombában, szójában, tofuban, hüvelyesekben vannak fehérjék bõven. ritka egészséges vgyok orvos szerint is..." Nem akarlak megbántani de ha vega vagy akkor e komment szerint lenézed azokat az embereket akik bogarakat esznek ennyi erõvel azok is hülyék már ne haragudj...és nem tom h mennyire vettétek észre h minden népnek más az étkezési szokása a konyhája..miért? mert annak a népnek az a legmegfelelõbb táplálkozási mód...továbbá igazat adok annak a komment írónak aki azt mondja h az tudja megoldani a vegetariánizmust aki nem végez fizikai munkát..mert én azért elvinnék 1-2 embert napszámba megnézném meddig bírná a zöldségeket...
hû ez azért sok, hogy a hús káros :O :D plusz te aki a hosszút írtad, hát az embernek nagyon nincs növényevõ fogazata..:D gumós van, vagyis mindenevõ... és annak is van vmi biológia háttere, hogy a hús jóval laktatóbb és több idõ után leszel éhes.. tehháát ha muszájnak érzed egyél húst, de egyél keveset.. de még szebb, ha nem eszel. komolyan, tök jó érzés. becsszó :)
Nem gond, ha vegetáriánus vagy. Az evolúció éppen az ilyen vakvágányokat szokta kigyomlálni. Boldogsággal tölt el a tudat, hogy pár millió év múlva a vegetáriánusok útódai már sehol sem lesznek, mert kipusztulnak az életre való alkalmatlanságuk miatt.
Szánalmas. A vegetáriánus léttel jár, hogy emberek hülyének tartanak miatta. Ha ez neked nem tetszik, ne mondd el senkinek. Vagy ne legyél vegetáriánus. 1000 biológiai okot tudnék mondani, hogy miért hülyeség, de úgysem hinnéd el, mert nem olvasni az újságban, hogy vegetáriánusok halnak meg hiánybetegségekben. Nyilván nem is halnak meg, csak rosszabb az általános egészségi állapotuk, a közérzetük, mintha húst ennének. Ezt õk maguk nem tudják, mert nincs mivel összehasonlítani a pillanatni érzéseiket. Amúgy meg az itt leírt pártoló dolgok nagy része, pl. két évente kell húst enni, enyhén szólva vicces, erõsebben bõdületes baromság. Aki azt leírta, az is úgy hallota valahol, de nincs annyi esze, hogy maga végiggondolja, pláne utánajárjon.
Inkább csak naív vagy, ha te lennél a disznó, õ meg az ember, õ sem viselné a sorsát a sziveden, és lelkiismeretfurdalás nélkül enne meg:-) Ezt hívják táplálékláncnak
Miért lenne hülye valaki azért, mert más a meggyõzõdése, más a gondolkodása, mint a nagy átlagnak? Nincs ilyen, hogy hülye, csupán nem vagyunk egyformák. El kell fogadni az embert olyannak, amilyen. Ha egyformák lennénk, nem lenne különbség, nem lennének kivételek, milyen unalmas is lenne!
Most ha azt mondom neked hogy a növénynek is fáj ha megeszed, csak nem tudja kimutatni, akkor növényt se fogsz enni?
utolsó: igen persze minden vegetáriánus a te kijelentésed hatására fog megváltozni, az amugy m1 hogy a növénynek nincs idegrendszere :D
Amikor új társaságba kerülök, és megtudják, hogy nem eszem húst, elõször kapok egy olyan pillantás, mintha minden hatodik újholdkor feláldoznék egy csecsemõt, majd egymás szavába vágva próbálnak meggyõzni arról, milyen egészségtelen vagyok. Mindezt úgy, hogy 1-2 doboz cigi, söröcske lemegy nekik naponta, a 'mekkdonálc' pedig gyakoribb úticél, mint nyugdíjasnak a vasárnapi mise. Szerintük sorvadnak az izmaim, és egyéb dolgok, amiket már fel sem veszek. 8 éve már, hogy ez megy, ennek ellenére nem kellett még az elsorvadt izmaimat meggyászolnom, sõt versenyszerûen sportolok, évente 3-4 alkalommal adok vért. Persze a vegák között is vannak agresszív idióták, akik másra akarják erõltetni a saját elveiket. Nekem egyetlen 'tipp' jött be az évek során: jó magasról teszek rá, hogy mit magyaráznak. Mivel sem a 'semmi közöd hozzá', sem az ésszerû, logikus magyarázat nem segített, egyedül ez az egy megoldás vezetett eredményre :) 23/L
Remélem ezt nem gondoltad komolyan... növénygyárak, maximum termõföldek, és megmossák mielõtt a zöldségeshez kerül. A növényeknek nincsen központi idegrendszere, és ezért nem érez fájdalmat, de valószínû hogy Nálad sokkal okosabb :)
A növénygyárak ugyanolyan módszerekel dolgoznak, mint a húsgyárak. Semmi különbség.
A hús is egy üzlet mint mondjuk az olaj vagy a média, ezt kell belátni... a gyógyszergyárak is azt mondják mindenre hogy egészséges, a tanult orvosok is azt mondják mindenre amit felírnak és az utókor majd bizonyít... szerintem nincs vitának helye, de szerintem a vegetariánusok bármiben felveszik a versenyt a húsevõkkel. az a korlátolt aki ezt nem látja be, vagy fogadja el... csomó offoló ember válaszát nem értem, tényleg olyanokat írtok, mintha kiskorotokban egy vegetariánus molesztált volna és így állnátok bosszút...
Érdekes sztori, hogy az aranyérmes állalt tápszer jelenleg a szója, és sok húskészítményt jójával ütnek fel, úgyhogy sok húsevõ több szóját eszik mint én. Gondolom a kergemarhakórt mindenki tudja miért tört ki... Halott marhákat "porítottak" a kismarhák tápszerébe... a nagyipar bármire képes hogy 2 forinttal olcsóbban állítson elõ bármit, és RAJTAD gazdagodjon meg! Ismertem "húsgyár" igazgatót, aki otthon tartott állatokat, boltban nem volt hajlandó húst vásárolni...
Vegetariánus vagyok 4 éve, nem szándékos döntésként választottam a hús mellõzését, egyszerûen láttam hogy mûködik a nagyipari hústermelés, és döntést hoztam, csak házi hústerméket akartam fogyasztani, és mivel csak 2 húst múlva tudtam "beszerezni" mikor sült a sütõben, egyszerûen a halál szagát éreztem. Elképesztõen büdösnek találtam, bele sem tudtam gondolni hogy tudtam fejet hajtani az elõtt hogy kb. 17 éve dögevõ voltam. Elõtte meg sem fordult a fejemben hogy vegetariánus legyek... Mivel aktív sportoló vagyok viszont, eléggé ki kell mérnem a fehérje adagomat, elõször azt hittem nehézségekbe ütközöm, mert elég nehéz ellátni a küzdõsportok táplálékigényét. És láss csodát! kiszélesedett elõttem a választék nem beszûkült. Mielõtt vegetariánus lettem azt ettem, amit Anyu vagy a Nagymama elém kevésbé szenvedek izomláztól, és az ízületeim is "lenyúltak". Egyáltalán nem érzem a hús hiányát, nem szenvedek nélküle, és hülyének sem érzem magamat. - de ha valaki hülyének is tart, az nézzen magába... Anyuci fõztje mögül valakit lehülyézni, és tudományos alapokra helyezni a saját táplálkozását igen butaság azért. Hús evés mellõzése nem deviáns cselekedet, nem divat, egészséges egyéni választás. Ja és csak a húsevõk véleményére vagyok kíváncsi... a húsban milyen vitamin van? én egyrõl sem tudok... max. húgysav - ez oylan mint a maggi húsleves, olaj van benne meg ételézesítõ, mégis a nagymamik mindig azt mondták hogy ez a leves egészséges... nanááá. Húspótlók hasznos dolgok, ha bulit tartasz, és megvendégeled a haverokat, családot és nem sütsz húst, csinálhatsz egy hasonló állagú paprikáskrumplit mondjuk, vagy fasirtot. De a legtöbb ilyen termék egészen finom is. Szóját néha-néha eszem, kb. havi 2szer, abból is egy alkalom kínai büfében sült tofu. De még egy gondolatot ide kell biggyesztenem és egy történetet. Mit gondoltok egy olyan társadalom, ami naponta több ezer tehenet mészárol le és ad el, mikor bocsájt majd olyan tanulmányokat a nagyközönség elé, hogy a hús egészségtelen? és miért tenné? ha a hentes véleményét kéred ki a hús egészséges mivoltáról, egyértelmû a válasz... kérdezd meg egyszer egy kondiboltban bármire hogy egészségtelen-e, csak úgy kísérletbõl... Egyszer egy srác, fennhangom elkezdett kiabálni velem, csak hogy a felsõbbrendûségét kihangsúlyozza, hogy milyen hülye vagyok hogy vega vagyok, és a vegák mind hülyék, nincs bennünk vitamin, fehérje, meg erõ sem. Mondtam a srácnak ha mindenevõ, ejtsen el egy állatot, mint az õsei tették, és egye meg nyersen (elég esélyes hogy olyan fertõzéseket kapál, hogy kórház lenne a vége) szõrötül bõröstül és hiszek neki. Hát nem hátrált attól hogy õ mindenevõ, és megeszi a növényevõ állatokat, mert joga van hozzá... addig addig kiabált, meg akart alázni társaság elõtt, míg meg nem kóstolta a könyökömet, és mit ad Isten, nem ízlett neki :) pedig felsõbbrendûként, és csúcsragadozóként gond nélkül szét kellett volna tépnie, nem meghátrálnia mint egy kis nyuszika... szóval ha piszkálod a vegákat, finoman kóstolgass, mert simán lehet hogy túl nagy lesz a falat, nem a táplálkozáson múlik hogy ki mennyire erõs... max kevésbé vagyunk erõszakosak, de emberek vagyunk, és vannak határaink
A sertés mindenevõ idézõjel nélkül és eszik húst, sõt nagyjából mindent megeszik, és minden alatt MINDENT értek. Ha bekerül az éhes malacok közé egy kutya azt is felzabálják vagy akár az embert is. Azért mert az emberek kukoricával meg moslékkal etetik hogy hízzon attól még megenné a húst is csak attól nem hízna akkorára, tehát az embereknek nem éri meg hússal etetni.
Én nem hülyézem le a vegetáriánusokat, ha õk elvannak hús nélkül szívük rajta nem érdekel. De azt nagyon nem szeretem mikor kiselõadást tartanak, hogy "Borjú húst eszel??? Tudod mibõl van? Pici bociból!! Van neked szíved???" Elõször is igen tudom, hogy pici bociból van és nekem pl ízlik és igen azt is tudom, hogy pici boci azért halt meg hogy én nekem legyen borjú sültem. Ha a húsevõk beszólnak a vegáknak vérig vannak sértve és mondják a féltudományos, ritka esetben valódi tudományos tényeiket, hogy miért is vagyok én hülye õk meg istenek és kegyesek az állatokkal blablabla.... És akkor mi húsevõk nehogy már megszóljuk a pici állatbarát lelküket... Mellesleg azért eszik a húsevõ és mindenevõ élõlény olyan állatkát ami növényevõ, mert növényevõ állatka feldolgozza a rostokat a cellulózt, stb., amit a húsevõ, mindenevõ nem tud, mert nincs hozzá enzime, viszont a tápanyag kell neki, na ezért kell bocit enni továbbá az agy és az idegrendszer zsírból van fõleg na azt megnézem ahogy zsírhoz jut valaki répából.
szerintem nem hülyek. szimplán csak "mások" olyan értelemben h mást esznek. nem eszel húst? naés? van egy vega haverom, õ tejtermékeket megeszi/issza de mást, hust ieneket nem. és egyszer véletlenül majdnem kikértem neki egy jó kis báránypörit :D õ meg persze valamien vega kaját. akkor rámondam h idióta, de jót kacagtunk egymáson. lényeg a lényeg. nem hülyék :D
Hogy miért hülyézik le a vegetáriánusokat, arra az elõttem szóló a legjobb példa:mert õk egy tévedés áldozatai.Azt hiszik, hogy az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlen a hús fogyasztása, pedig ennek épp az ellenkezõje igaz:a húsevés rendkívül káros az ember számára!Többek között olyan betegségek okozója, mint a cukorbetegség, szívinfarktus, agyvérzés, csontritkulás, rák, ízületi gyulladások, depresszió, demencia.Plusz nyilván azt sem tudják, hogy a hústermelés az egyik legkörnyezetkárosítóbb tevékenység a világon:elképesztõ mértékben szennyezi a vizeket, talajt, levegõt, talajeróziót, elsivatagosodást okoz és számlájára írható az esõerdõk eltûnése is(két másodperc alatt irtanak ki egy focipályányi területet, hogy a fák helyén állatokat tenyésszenek a húsukért).
Aki nem eszik semmilyen állati eredetû táplálékot az komolyan hülye. Aki legalább egy keveset eszik az csak egy kicsit hülye. Aki növényt és állatot ugyanolyan mértékben eszik az ügyes. Aki kicsit több húst eszik mint növényt az okos. Aki csak húst eszik az megint hülye. (Az ember a szükséges tápanyagokat a húsokból jobban ki tudja nyerni, a növényekbõl nem annyira)
aki egy állatot és az embert összehasonlítja, az HÜLYE. nem véletlenül nem vagyunk egy faj (csak egy törzsbe tartozunk...) Attól, hogy nem eszel állati eredetû kaját, más ugyanúgy megöli a kis bocikát meg a kis disznót. Ha neked a szója meg az a sok egészségtelen kaja finomabb, akkor EDD AZT! Te meg azokról gondolsz rosszat, hogy hülyék, szívtelenek stb, akik húst esznek. Vessük össze az arányokat, hogy 100 emberbõl max 5 vegetáriánus...Na és miért?!
szerintem: a vegetáriánus életmód olyan emberek fejébõl pattant ki, akik meg akarták akadályozni, hogy levágják az állatokat (marha, disznó, tyúk, kacsa és egyéb állat amit megeszünk). Mivel nagyon sokan esznek húst, így az a néhány ember aki nem eszi meg, annyira elhanyagolható, hogy 1000 vega sem menti meg 1 marha életét. Miért? Ha nincs aki megeszi, akkor kidobják a húst (levest, pörköltet, fasírtot vagy a húsból készült ételt), és ez pazarlás. Ezért hülyézik le a vegetáriánusokat. Ettõl ti nem lesztek egészségesebbek, mert ha isztok kólát, esztek sült krumplit vagy sok édességet, attól ugyanolyan betegek lehettek.
A kérdező hozzászólása: nem eszem csokit, se más nasit (tudtommal egybk a TEJcsokiban tej van, és egy egy táblában kb öt rovar van beleolvasztva... jó étvágyat). gombában, szójában, tofuban, hüvelyesekben vannak fehérjék bõven. ritka egészséges vgyok orvos szerint is...
Én nem értem a vegetáriánoskat.Itt nem az egymás elfogadásoról van szó, hanem arról hogy egészségtelen, tönkre teszik magukat.Ha nem fogyasztanak fehérjét akkor miböl épülnek az izmok? A zöldségektöl gyümölcsöktöl meg az édességektöl nem lesz az ember egészséges.A zöldségektöl csak vékony, a csokitól meg dagadt, te mi látja el energiával az izmait? Hát semmi.Ezért akiket én láttam vegetáriánusokat holt sápadtak volt és vékonyak, egyeltalán nem néztek ki egészségesenek. Akkor ez meg mire jó?
Én csak azt nem értem, miért zavar egyeseket, ha mások nem úgy táplálkoznak, ahogyan õk? Fáj nekik, vagy mi? -.-" Amúgy szerintem azért, mert itt Magyarországon sosem volt divat a vegán életmód; ha belegondolsz, az összes magyar étel tele van hússal, szafttal, zsírral stb. És hát ugye a magyar ember (tisztelet a kivételnek!!!) nemigen tudja elfogadni, respektálni mások szokásait, ha az alapvetõen eltér a sajátjától.
Aki nem eszik húst, annak nem jut kreatin a szervezetébe. Kreatint a szervezet is állít elõ, de nagyon keveset. Elegendõ kreatin nélkül pedig nincs felfokozott teljesítõképesség, és izomnövekedés. Ezért van szüksége húsra mindenkinek aki fizikai munkát végez. Próbálnál csak kimenni a földre, és megtermelni a sok zöldséget, amit megeszel. Nem sokáig birnád az tuti. Az meg tényleg hülye, aki a gyerekének sem ad húst enni. Egy fejlõdõ szervezetnek igenis szüksége van állati eredetû táplálékra is, ez tény.
A novenyek ugyanugy ereznek. En csak a biosz tanarom egyik mondatat tudom idezni...."Ha a novenyek ereznek, akkor gondoljunk bele mi tortenik egy arataskor"...
Szerintem csak azok birnak vegak lenni, akik semmilyen megerolteto dolgot nem csinalnak. Probalnal csak meg 50-60 kilos herebalakat emelgetni egesz nap. A masodik balanal ossze esnel a sok giz-gaz szar miatt!!! Szoval, szerintem csak az bir vega lenni, aki semmi fizikait nem csinal! Mar csak ha fara maszol gyumolcsot szedni, attol megehezel egy ido utan, es a sok zoldseg semmit se er, mert hiaba egeszseges, semmit nem er!!!!
nem hülye senki..csak azért modják, amiért a buzikra is mondják, mert nem értenek egyet.. Én szemivega vagyok, tehát tojást és csirkemellet eszem, de a többit nem.. pedig a marhahúsban sok a jó tápanyag..igen ezt tanultam, mégsem eszem meg..látod én sem értem magam, mégsem vagyok hülye..
Elõre írom, nem értek egyet azzal, hogy le kellene hülyézni a vegetáriánusokat, mert szerintem mindenki csinálja úgy a dolgokat, ahogy neki jó, az õ dolga. Azonban az nem újdonság, hogy a többség furcsán néz arra a kevés százalékra, akik eltérnek valamiben a megszokott "normáktól". Néha mi magunk sem vesszük észre, hogy a megszokottól eltérõ dolgokra nem mint érdekes, más szemszögbõl való megközelítésre gondolunk, hanem elítélendõ módon azonnal pocskondiázni kezdjük.Végül egy érdekes feltevés: :) Ha látnál egy természetfilmben egy oroszlánt, hogy együtt legelészik a bocikkal a lucernamezõn, hirtelen mit mondanál rá? -Hát ez hülye! :D
1: "Amúgy számtalan cáfolat van rá, hogy az ember mindenevõ." 2: "Sok hozzám hasonló, tejterméket sem evõ ember él és virul, és sokkal egészségesebbek, mint akik hamburgert esznek." 3: "van egy kisgyerek, adj neki egy élõ tyúkot és egy almát. Vajon melyiket fogja megenni?" Ne haragudj: sajátmagad írtál három példát, amelynek alapján simán le lehet hülyézni. Inkább néznél utána... 1: Az ember fogazata, emésztõrendszere és életmódja MINDENEVÕ. Errõl nincs vita. 2: Ezt konkrét vizsgálattal lehet eldönteni, nem hasraütésel. Vegetáriánus ételekbõl igen nehéz olyat összeállítani, ameybõl semmi sem hiányzik. 3: A kisgyerek simán megöli és megkísérli megenni bármelyik állatot, amelyiket egyáltalán képes - ha nem neveled másképp. Persze a tyúk jobban tiltakozik, mint egy alma. +1: A növények is élõlények, és ÉRZIK a fájdalmat. Figyemeztetik is egymást. És, amíg az állatokat azért lehetõleg gyorsan megölik - addig a növények többsége ÉLVE kerül a forró vízbe, olajba. Õket nem sajnálod??? +2: Õssejtekbõl növesztett húst megennél?
Egyébként az embereknek gumós fogaik vannak, ami azt jelenti, hogy mindenevõk vagyunk. Tehát a szervezet ugyanúgy igényli a húst, mint a növényi eredetû dolgokat. Ha csak növényi táplálékot kéne felvennünk, akkor az evolúció során valószínûleg redõs fogaink lettek volna, hogy nyugodtan "legelhessük" a zöldségeket :P
A kérdező hozzászólása: Jó, amúgy tudom, hogy nem hülye:D A kérdés az, hogy miért tartják annak?
Néhány ember azért "hülyézi le" a vegákat, mert egyszerûen tudatlan, nincs tapasztalata, félelmetes számára a vegaság ismeretlensége. És ahelyett, hogy utánnanézne a témának, könnyebb kicikizni a vegákat... Én is vegán vagyok... próbálok megértõ lenni és nem szóba hozni a vegaságot olyanok elõtt, akik csak a hecc témáját látják benne.
Kicsit nézzetek utána a táplálkozástudománynak. A növényi fehérje a szervezet számára feldolgozhatatlan. Az is egy tipikus téveszme, hogy a tej fehérjeforrás. Sokkal több benne az állati eredetû szénhidrát, ami szintén haszontalan. Vörös húst is kell enni, igaz kevesebbet, mint fehéret. A növények nagy része csak cukrot, és rostot tartalmaz, az egyik káros, a másik haszontalan az energiabevitel szempontjából. Tény, hogy egészséges sok zöldséget enni, de nem azért, mert abból önállóan fenn lehet tartani a szervezetet. Amúgy meg szerintem a vegetáriánusok azért hülyék, mert nem érik fel ésszel azt, amit itt leírtam.
Aki a vegetáriánusokat "leprimitívezi", az egyszer menjen be egy vegetáriánus étteremben, és nézze meg, milyen emberek vannak ott. Jól szituált, komoly, magas beosztású, kulturáltan viselkedõ, magasan képzett hölgyek és urak. Hogy a húsevés hasznos, szükséges, khm... hadd ne mondjam, milyen színvonalú emberek között dívik ez a nézet... olyanok között, akik úgy okoskodnak, hogy még soha nem foglalkoztak behatóbban a témával. Azt mondta nekik a nagymamájuk gyerekkorukban, hogy a hústól fogsz nagyra nõni, és elhiszik neki kritika és gondolkodás nélkül. Az ember pedig eredendõen növényevõ, ezt számtalan kutatás bebizonyította. De bárkinek szívesen elhiszem, hogy az ember mindenevõ, ha elkap egy õzet, megöli, fogaival széttépi, a gumós zápfogaival nyersen megrágja, és megemészti. Mert ugye nemcsak a húsevõ, de a mindenevõ állatok sem pácolnak, sütnek, fõznek, grilleznek, stb. Egyébként ne foglalkozz azokkal az emberekkel, akik a vegetáriánusságod miatt lehülyéznek, csak kezeld õket a helyükön, ne várj tõlük túl sokat, és örülj neki, hogy kiderült, hogy milyen korlátolt emberek.
Észrevettem, hogy a vegákat sokkal jobban foglalkoztatja ez a kérdés, és egyesek még baromságokkal is probálják alátámasztani az igazukat (felteszem a saját megnyugtatásukra) , persze ez nagyban függ attól, hogy az ember mennyire primitiv.
Mert az emberek bunkók.A legtöbbje nem érti meg a másikat.És akkor még csodálkozik, hogy kiröhögik.ha õ nem kar/tud valamit megcsinálni/enni......
mert a nyomoroncok nemtuggyák miröl szól a vegetáriánizmus. és eleve miaz hogy hülye??? a hüjü szobol jött. latin eredetû szó jelentése gyerek
ááááá késze kezek a húsevõk, ha te enynire le..arod az állatok lelkivilágát, azaz bármiféle bûntudat nélkül ölnél le egy lovat, vagy kecskét, akár egy oroszlán, akkor te sem vagy különb náluk "lelkivilág" az az érzelmi meg erkölcsi szinten, ezért aztán jogosan mondhatná egy hozzád hasonló rád, hogy ki nem szarja lea te lelki világodat, és ugyan olyan nyugodt szívve lenne meg téged, attól különb az ember, hogy képes a kegyetlenséget választani, ha van rá módja....míg egy medve ezen nem gondolkozik... te a medvére hasonlítasz... ezért ne mis vagy különb nála...
Vega vagyok. Bálákat nem emelgetek minden nap mindössze kb napi 8-10 órában szekrényeket hordok plusz heti 3-szor gyúrás és láss csodát nem csak hogy bírom nem halok bele...úgyhogy ez az állítás tapasztalat nélküli...az embernek MUSZÁLY húst ennie...nem egy embert ismerek aki gyermekkorától kezdve nem eszik húst...él és virul...jah arról ne is beszéljünk hogy egyik ismerõsöm családja a háború óta nem eszik...éldegélnek...tehát a tény cáfolja az "elméletet"...Minden mûvelt ember tudja hogy ez baromság...A töménytelen popénekesen kívül egy pár tudós is vega volt el se hinnéd kik és nem haltak meg 10 év után...úgyhogy 2 lehetõség...vagy az elméletek nem igazak, vagy pedig minden vega a hasonló tapasztalatairól hazudik(ámítja önmagát)...és ezért hülyézik le a vegákat mert bár soha nem tájékozódtak a témáan hisznek a "100%-ig igaz" elméletben
"Rengeteg esszenciális aminosavat, fehérjét csak az állati eredetû élelmiszerekkel lehet bevinni. A tojás pl. rengeteg fehérjét tartalmaz, valamint a tej remek kálcium és magnézium forrás. " kedves válaszoló. képzeld el, h a legtöbb vegetáriánus eszik állati eredetû ételt(vagyis tej, sajt, túró, tejföl, tojás stb), azok akik nem esznek állati eredetû ételt, azok a vegák. na most akkor ki is a hülye??
Azért tartják a vegetáriánusokat hülyének, mert minden valóban mûvelt ember számára egyértelmû, hogy az emberi szervezet számára fontos összes anyagot nem lehet csak a növények fogyasztásával bevinni. Rengeteg esszenciális aminosavat, fehérjét csak az állati eredetû élelmiszerekkel lehet bevinni. A tojás pl. rengeteg fehérjét tartalmaz, valamint a tej remek kálcium és magnézium forrás. Plussz az emberi fogazat is elárulja, hogy mindenevõk vagyunk. Nem egészséges vegetáriánusnak lenni.
Kedves Kérdezõ! Honnan veszed hogy a csokiban rovarok vannak?? Pfújjjj!!!! Én elég sok csokit eszem, de most tényleg, ez igaz??? Hol hallottad?
ja igen, még vmi az 1ik kedves hozzászólnak, aki szerint az össze vega sápadt és sovány. én(mióta az ezsemet tudom sovány vagyok), és két és fél éve vagyok vegetáriánus, most vagyok 17. 10 éve napi rendszerességgel sportolok, és érdekes, m vhonnan mégis van izmom, és nem az állatokból..na akkor vajon honnan? érdekes, a növényekbõl, na látod? heti 45 km-t futok a heti 4 fociedzés mellett és teljesen jó bírom. ennyit a sápadtságról meg a helytelen étkezésrõl, meg arról h ki is hülye valójában...ja, és lány vok
mi ez a faszság?? ki hülyz le kit?? mindenki azt ezsik, amit szeret. én pl csak azért vagyok vegetáriánus, mert amikor a számhoz emelem a húst, eszembe jut, ahogy a szegény állat vergõdik, amikor megölik. ás nem vega vagyok, állati eredeti kajákat igenis eszek, mert pl ahhoz nem kell megölni a tehenet, h adjon tejet, nemde? szerintem az a hülye, aki másokat lehülyéz, h mit ezsik. emlékszem, engem mindig kioktatott a techniatanárom, h egészségtelen gyereket fogok szülni stb. stb. m nem eszek húst, kevés fehérje ... a szójában is van fehérje! és még õ dumált nekem, aki napjában 3 doboz cigit elszívitt, még terhesen is...pf
A kérdező hozzászólása: Én nem hordok bõrruhákat, nagyon ügyelek ezekre... Amúgy számtalan cáfolat van rá, hogy az ember mindenevõ. Sok hozzám hasonló, tejterméket sem evõ ember él és virul, és sokkal egészségesebbek, mint akik hamburgert esznek. A legegyszerûbb példa: van egy kisgyerek, adj neki egy élõ tyúkot és egy almát. Vajon melyiket fogja megenni? + A húst meg kell fõzni, hogy ehetõ legyen, míg a növények nyersen is jók. És számos más dolog...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hány éves korod óta vagy vega? Volt ebből problémád az iskolában?

A tipikus általános iskolás ebédeltetés, amikor mindent meg kell enni

11

Mi a black eyed peas? Zöldség?

16

Milyen érvek vannak a vegánizmus mellett a sima vegetarianizmussal szemben?

7

0-s vércsoporttal nem baj ha vega vagyok?

22

Valami finom vega főétel karácsonyra? :D

lakto-ovo vega vagyok.

3

A tejpor tejből van?

8

Padlizsán belül bebarnult, nincs rohadás szaga, most ez romlott vagy sem?

4

Mit adhatnék ajándékba kedvenc sógornőmnek, aki vega és ráadásul roppant kreativ?

el szeretném kápráztatni az ajándékommal...a lényeg reform étel legyen, és saját készítés?..ja és meg is tudjam csinálni tehát ne túl bonyolult...lécccciike segitsetek:))))

8

Költői kérdés segítségért?

Hol tud egy vegán életmódú és ezzel együtt alternatív gondolkodásmódú lány hasonló értékrend? emberekkel talalkozni, ilyen emberekkel baratkozni? Néha szörny? érzés emiatt kirekesztve lenni, legalábbis ezt érezni. El?re is köszönöm a segítséget.

13

Valami igazán finom kiadós hús mentes karácsonyi menü?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!