Találatok a következő kifejezésre: Miért hülyézik a (8 db)

Miért hülyéznek le, ha felfelé menet sikítok a hullámvasúton?

Talán nem úgy kéne?

Legjobb válasz: Én mindig lefelé menet sikítok, ahogy az emberek többsége :D

Én mindig lefelé menet sikítok, ahogy az emberek többsége :D
Szardle lõket !! Úgy sikitasz ahogy akkarsz :D
Mért, õk miért csak lefele menet hülyézhetnének le téged? Szerintem nem helyes valakiket csak azért a konvenciók rabjának bélyegezni, mert nem hajlandóak kizárólag lejtmenetben lehülyézni, miközben te fölfele menet sikongatsz.

Miért hülyéz le mindenki azért mert "a mai világba" vállalok egy harmadik gyereket?

Magunknak vállaljuk nem másnak! Miért hülyéz le ezért mindenki?? Akkor már ne is szüljenek a n?k gyereket ebbe a világba??

Legjobb válasz: szerintem szép dolog, irigylem a 3 v többgyerekeseket h megtehetik, férjem anyagiak miatt megállt kettõnél. Én is azt mondom, h hajrá!!!:-)

szerintem szép dolog, irigylem a 3 v többgyerekeseket h megtehetik, férjem anyagiak miatt megállt kettõnél. Én is azt mondom, h hajrá!!!:-)
Ismerek olyan házaspárt, akik most várják a 10. gyereküket. Én kicsit irigylem , de a környezetünkben a legtöbb ember teljesen hülyének nézi õket. Pedig senkitõl nem kérnek semmit, egyszerûen csak élnek és nevelik szépen a gyerekeiket. Nagyon helyes család. Ne hallgass senkire! A ti életetek, a ti gyerekeitek, és nektek kell felnevelni, nem a fújolóknak! Igenis szüljél, ha ti így látjátok jónak! Én most várom a másodikat, elméletileg 10-12 nap múlva megszületik. :) Kb. 3 év múlva szeretnénk majd mi is 3. babát. A legjobbakat kívánom nektek!
És tudjátok mi a következõ beszólás? "Biztos a nagycsaládos kedvezményekért szülsz" ami áll ovinál féláru ellátás, azaz 3.500ft a kedvezmény gázártámogatás: 2-3 e ft max utazási kedvezmény vonatra, ha minden gyerek ott van ingyenes tankönyv, amit év végén vissza kell adni. Családi adókedvezmény: ha a férj keresete 400.000ft br. körül van, akkor az 70-80 e ft. De ki keres ennyit bejelentve? Szóval habzsi-dözsi a 3 gyerek:DDDDDD anyagilag, mindenki ezt hiszi. Kész röhej
Mi is most várjuk a 3. csöppséget és mi is szintén ezeket a megjegyzéseket kapjuk persze a hátunk mögött... Hogy miért?! Talán van a társadalomban egyfajta elõítélet a többgyermekes családokkal szemben, vagy a saját életüket nem tudnák úgy elképzelni és ezt kivetítik a miénkre, tiétekre. Szerintem a pontos okot õk se tudnák megmondani... Úgy gondolom, hogy ameddig az ember úgy vállal gyermeket, hogy azt a csöppséget (és a többit is) tisztességben feltudják nevelni addig ebbe senkinek nincs beleszólása, mivel nincsenek mások jóindulatára rászorulva. Nehéz ezekkel a megjegyzésekkel megbirkózni (legalábbis én így vagyok vele), de ez nem fogja beárnyékolni a boldogságunkat. Ezt tanácsolom Neked is! :)
Én is tettem ilyen kérdést ki:-) már 23 hetes vagyok de úgy nêznek rám mint aki a Marsról jött! Én ugyanezt mondom annak aki lehülyéz, hogy nem neki szülöm! Ilyenkor leállnak!
Csatlakoznék. 23hetes vagyok a 3.babámmal. Mikor ilyennel jönnek azt szoktam mondani: pedig még lesz 4. is:) Ezt komolyan is gondolom. Mindig csodálattal és irigykedve néztem a nagycsaládosokra. Nekem 1 testvérem van, de örültem volna, ha van még egy. Szerencsére jó anyagi helyzetben élünk és a férjem is imádja a gyerekeket.Nekünk azt nem merik odavágni, hogy a pénzért szülök, de tudom sok ember ezt hiszi a többgyerekesekrõl... Sokszor vagyunk fáradtak, minden percünk a gyerekeké, de ezt vállaltuk, ezt szeretjük. Szerintem mindenki foglalkozzon a saját életével!Én az egykéket sajnálom, de sosem mondom senkinek sem, mert nem az én dolgom.
Ha van annyi jövedelmetek, hogy késõbb is tisztességesen feltudjátok nevelni, akkor nem vagy hülye. Sok ismerõsöm van, aki 16-20 évvel ezelõtt vállalt 3 gyereket. Ma komoly gondokat okoz nekik a gyerekek eltartása, taníttatása.
Ez komoly, megszólnak? Én úgy vettem észre, hogy rengeteg 3 gyerekes család van a környezetemben. Szinte többet ismerek, mint 1-2 gyerekest, már-már "divatnak" tûnik. De ezt abszolút pozitívan írom, minden tiszteletem a 3 gyerekeseké! (mármint akik normálisan nevelik a gyereküket, de azért itt olyan szülõk vannak).
Örülök, hogy vannak még nagycsaládosok!!! Annak ellenére, hogy sokan tényleg lehülyéznek minket, szó szerint. Nekünk 3 gyerekünk van, de a harmadik terhességemet titkoltam sokáig, a munkahelyemen is, mert mindenki csak ellenezte, lenézte. Most is tudom, mit mondanak a hátam mögött, de nem érdekel. Volt egy munkatársam akkoriban, akinek besikerült a harmadik terhessége, és nem tudta, mit tegyen. Ilyen megjegyzéseket kapott:hova szülnél már harmadikat, csak a ci...ok vállalnak annyi gyereket, aki normális, annak elég kettõ. Meg: nekem is volt abortuszom, nem akartam többet, nyugodtan menj te is abortuszra, ki az a hülye, aki bevállal még egy harmadikat. Hát én voltam az a hülye akkoriban, és igen megdöbbentem kedves ismerõseimen. És amikor már szülni mentem, akkor azt hallottam vissza: na ez is inkább szül még egyet, csak ne kelljen dolgoznia! Szerintem ezek az emberek irigyek és gyávák, mert nem merik bevállalni a nagycsaládosok életét. És nem csak az anyagiakra gondolok, több gyerekkel persze, hogy többet kell foglalkozni, dolgozni stb. Én nagyon boldog anyuka vagyok, és az a tapasztalatom, hogy a gyerekenek is nagyon jó, hogy vannak testvéreik, nálunk zajlik az élet mindig, nem unatkozunk, összetartunk, és valahogy több örömet, boldogságot ad a három gyerek, minthogy sajnálnám a szabadidõmet, ami több lenne, ha kevesebb gyerekem lenne. Kedves kérdezõ, ne foglalkozz mások véleményével, mert tényleg magatoknak vállaljátok, nem másnak. Én büszke vagyok a családomra, és felnézek mindenkire, aki minden nehézség ellenére be mer vállalni több gyermeket!
Vágjatok bele! Hajrá! Én is mindig legalább 3 gyereket szerettem volna, de sajnos nem merjük bevállalni. Most második várandósságom alatt már azt is megfigyeltem, hogy lassan már arra is furán néznek akik a másodikat bevállalják. Nem értem az embereket, szüleim, nagyszüleim is azt mondják régen nem volt ilyen.
Én speciel irigylem azokat, akiknek van 3 vagy több gyerekre lehetõségük és kedvük is. Õszintén írom: hajrá-hajrá :)
mi 3-an vagyunk testvérek, soha nem volt gond belõle, senki nem mondta, hogy sok. sõt! én legalább 4-et szeretnék, az elsõ már úton, és ha tényleg nem esik nehezünkre, akkor még többet is! mi sosem voltunk gazdagok, de munkával szüleim mindig megadták nekünk azt, amire szükségünk volt. és mind egyetemet végeztünk és férjhez mentünk, normálisan élünk. ha valaki sok gyereket szeretne, ne a pénz tartsa vissza!

Miért hülyézi le egyszer a fiú a lányt, utána meg megdicséri, hogy okos?

Egyszer kedves,egyszer bunkó!

Legjobb válasz: Általánosba így megy ez...

Általánosba így megy ez...
úgy látszik a srác kezdi kiismerni a nõket. húzd meg-ereszd el a játszma neve amúgy.
Biztos látta a Gondozoo c. Filmet!
A vérbeli idióták csak poénnak szánják, ne feledd!:) ))
vigyázz, az ilyenek szeretnek legfõképp játszani az érzelmekkel...
Rossz szokás: õt is bántják otthon vagy iskolaban, lehulyezik, es amikor duhos, akkor õ is rogotn a bantast huzza elo reflexbol... Errol le kell szokni, ha az ember jo parkapcsolatot akar, mert el fogjak kerulni azok, akik szerint a szeretetrol szol a parkapcsolat.
alap pszichológia. a negatív hatás után a pozitív tapasztalat nagyobb hatást ér el. és egyébként a nõk egy részének tényleg a taplók kellenek. 23F
Néha óvatlan és akkor az õszintét mondja majd persze rájön, hogy ha nem javítja ki a hibáját akkor nem kap punit. Ennyi.
mert a fiú maga hülye
Mert nem tudja h hogyan kell foglalkozni egy csajjal plane azzal aki tetszik neki.Lehet h nem akarja tudtodra adni h tetszesz neki igy ugy kezel mind a tobbit vagy meg rosszabbul...Hulye egy pasi!!!
Mert nem meri kimutatni az érzelmeit.
Mert nem tiszteli a lányt.
ez kb olyan amikor a lányok össze vissza csacsognak a fiúk elõtt... nem azért mert ilyen felszínesek, haenm egyszerûen izgulna. én értelmes és inteligens plusz olvasott vagyok. ha mégis ott áll a kiszemeltem az igen nem talánon kívül mást nem tudok kinyögni.

Miért hülyézi le az új nö az exet? Aztán csodálkoztok, hogy a gyerek nem akar látni titeket?

Minek kell mindenféléket mondani rá?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm a választ, teljesen igazad van!Ilyenek az új nök!De csakis addig amig újak!!!!!!

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ, teljesen igazad van!Ilyenek az új nök!De csakis addig amig újak!!!!!!
Én ott kezdeném: miért kell egyáltalán hülyézni! Ex. Elment, nincs többet. Ha meg még mindig fáj, akkor mit keresek egy új kapcsolatban? Vígasztalást? Neeem, nem beszélek félre. Én is hülyéztem sokszor. Most nem hülyézek. És pont azért nem, mert a mostani kapcsolatba már úgy mentem bele, hogy el tudtam engedni a fájdalmaimat. De amíg hülyéztem, az új kapcsolatomban sem voltam képes megmaradni. Talán lehet benne valami....
A kérdező hozzászólása: Márt bocsi, de megkérdezném:Ezt szó szerint igy mondja?Bármint az ex , ezt te is hallotad?
A kérdező hozzászólása: at utolsónak még annyi csak azt ne mond , hogy a kisgyerek tégedet jobban szeret mind az anyát!Mert aki lehülyézi a másikat !Na mindegy lehet van benne igazsszág amit leirtál, CSAK EGY VALAMIT NE FELEJTS EL TE MIATTAD VÁLTAK EL!Jaj csak azt ne mondd , hogy nem!
A kérdező hozzászólása: Elhiszem neked amit irtál!De vigyázz a férfaikkal sokszor hazudnak, addig vagy neki jó amig nem jön másik!Természetetes akkor nem tégedet fog dicsérni!Ebbe is bele gondoltál?
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak!És szerinted az a gyerek nem érzi , hogy mit gondolsz az édesanyáról?Elég csak akkor mondod , ha mondjuk a kisgyerek a szobában van, tuti megis hallhatja!Szerinted akkor hüye, mert valószinüleg szereti még a párodat?
17:23-as vagyok. Bocs, kicsit más a szitu amirõl én írtam. Viszont: igen, volt olyan is, hogy én hülyéztem le a pasim ex nõjét. Persze nem ismertem személyesen, csak annak alapján amit a fickó mondott. Ha az tényleg úgy volt, hát az gáz. Ha mégsem.... hááát, akkor a fickó a saját bûneit akarja takargatni. Biztos engem is hölyéztek már le :) ÁRTATLAN VAGYOK :) Na, azért nem annyira :)
Megeshet, hogy valóban csak a pasi elmondása alapján tudja "megismerni" az új az exet, és persze ez eléggé igazságtalan az exre nézve. DE amikor már jóformán minden új közös ismerõs elmondja ugyanazt, többször is...hát annak bizony már nem kicsi a valóságalapja, úgyhogy én ez alapján hülyézem az exet, persze SOHASEM a gyerek elõtt!!! Lehet elítélni érte :)
Ha hülye hát hülye. De a gyerek elõtt nem szabad, mert neki az ÉDES anyja, akit õ a legjobban szeret. S ez így jó. Te gyerek vagy? Mondd meg, hogy elõtted így nem beszélhet. Mondja légyszi ahátad mögött. Mert Te mindkét szülõt szereted. S õ mit szólna , ha lehülyéznéd az anyját? Ha nem mered, akkor üzenj apuddal!
Én meg úgy jártam, engem fikázott állandóan az ex férjem új asszonykája.... volt ott némi féltékenykedés, hogy kibékülhetünk.... fikázgatott, fikázgatott, egyszer leállítottam. Volt egy kis csend. Aztán megint elkezdett fikázni a gyerekeim elõtt. Megkértem az exemet, ugyan állítsa már le, mert én nem piszkálódom, de ha nem állítja magát elkezdem, de akkor Õ fog sírva fakadni! Aztán a gyerekeim azzal az infóval jöttek, hogy apa új feleségének az elõzõ házasságából származó gyermeke kijelentette: mennyire szeretné, ha én lennék az anyukája.... UPSZ! Hajjaj..... na, hogy még ebbõl mi lesz ha az exem felesége fülébe jut ez a dolog.... belegondolni is rossz.... Szóval, én írigykedés miatt vagyok "hülyézve".... ez van, így járt :)

Miért hülyézik le a vegetáriánusokat?

Én nem fogyasztok semmi állati eredet? táplálékot, de soha senkit nem csesztettem amiatt, hogy mit eszik. A legtöbb ember véleménye viszont az, hogy aki nem eszik húst, az hülye. Miért? Mert ügyelek az egészségemre, vagy mert annyira szívemen viselem az állatok sorsát, hogy képtelen vagyok megenni ?ket?

Legjobb válasz: a vegetárián étkezés között is van külömbség. pl ha valaki nem eszik húst, de tejterméket igen az is más. aki semmilyen állati erdetü terméket nem eszik az em egészéges. a testünknek a húsra kb 2 évente van szüksége. de fehérjére igen szükségünk van. az a legszörnyübb hogy aki nem eszik semmilyen állati eredetü terméket az is hord bör cipöt, vagy bör táskát. aki nem szereti ahúst azért nem eszik azt megértem.

a vegetárián étkezés között is van külömbség. pl ha valaki nem eszik húst, de tejterméket igen az is más. aki semmilyen állati erdetü terméket nem eszik az em egészéges. a testünknek a húsra kb 2 évente van szüksége. de fehérjére igen szükségünk van. az a legszörnyübb hogy aki nem eszik semmilyen állati eredetü terméket az is hord bör cipöt, vagy bör táskát. aki nem szereti ahúst azért nem eszik azt megértem.
A többi állat sem fõzi meg a húst, mégis megeszi. A majom is eszik húst nem?
Nem hülye, csak vannak bizonyos tápanyagok amelyek hiánya betegséget okoz. És lehet emiat... Az rendben van hogy a zöldség egészséges, de a húsról is elmondható ez ha kis arányba van. 1/3hús, 2/3 minden más. És ez lehet az oka.
Hát, én személy szerint nem tudnám elképzelni h ne egyek húst! Persze kibirok mondjuk 1-2 napot anélkül, de legtöbbször éhes maradok, ha nem eszek húst. szóval nem hülyék a vegák, csak nem értem hogy nem haltak még éhen...:) kell a gyomornak a hús, annál laktatóbb ételt nehéz elképzelni...most komolyan, hogy birjátok??
szerintem csak azok hülyék, akik "vega" sajtot meg pizzát vagy soya tejet meg ilyesmiket esznek-isznak. és szerintem azért mert ha elhatározta valaki hogy lemond a tejtermékekrõl akkor igenis legeljen, és ne egyen mûtejtermékeket, meg mûhúst. egyébként semmi bajom nincs a vegákkal, csak azokkal akik meg akarnak téríteni.
szerintem meg hülye. évezredek óta eszünk húst...
Azért, mert a vegák tényleg hülyék.
egyébként, mi az hogy "szegény állat"? arra való hogy megegyük, ki nem szarja le a lelki világát...
Kicsit off: Te ennél embert? végülis az is hús... szóval.. tessék errõl elgondolkodni.. A húsevéstõl csak egy lépés a kannibalizmus. .. Repülõkatasztrófáknál volt már rá példa.
Egyiptomi nyaralásunk alkalmával összeismerkedtem egy 20 körüli csajszival, aki azért lett vegetáriánus, mert megnézett egy repülõkatasztrófáról szóló filmet, amiben a túlélõk megették a holtakat, majd egymást, hogy életben tudjanak maradni.
Arra, hogy "mindenevõ". A sertés is mindenevõ.. Mégsem láttam még egyetlen disznót sem csirkecombot ropogtatni...
Nullás vércsoportú vagyok, amit úgy is emlegetnek: a vadász. Húst eszek hússal, nem tehetek róla, hogy ezt szeretem. Egyelõre nincsenek egészségügyi problémáim, ha vigyázok magamra, akkor kétlem, hogy a jövõben majd lennének... Mégsem megvetem, hanem inkább tisztelem a vegákat. Én soha nem bírnám ennyi ideig hús nélkül. :D
Én nem ítélem el a vegákat, egyék azt ami jól esik nekik. De azokkal a vegákkal nem értek egyet akik azért nem esznek semmi állati eredetû ételt mert pl.az a tojás a tyúk fenekébõl van. Kiváltképpen nem értem a vega vegánokat (csak növényevõk semmi tej és tojás...).Én csak azt mondom: az ember fogazata ki van alakítva húsevésre IS! De ez sem jelenti azt, hogy kolbászt kell enni pacallal. És ennyi erõvel közülünk húsevõk közül is lehülyézhetnének sok embert.
"kérdezõ kommentje: nem eszem csokit, se más nasit (tudtommal egybk a TEJcsokiban tej van, és egy egy táblában kb öt rovar van beleolvasztva... jó étvágyat). gombában, szójában, tofuban, hüvelyesekben vannak fehérjék bõven. ritka egészséges vgyok orvos szerint is..." Nem akarlak megbántani de ha vega vagy akkor e komment szerint lenézed azokat az embereket akik bogarakat esznek ennyi erõvel azok is hülyék már ne haragudj...és nem tom h mennyire vettétek észre h minden népnek más az étkezési szokása a konyhája..miért? mert annak a népnek az a legmegfelelõbb táplálkozási mód...továbbá igazat adok annak a komment írónak aki azt mondja h az tudja megoldani a vegetariánizmust aki nem végez fizikai munkát..mert én azért elvinnék 1-2 embert napszámba megnézném meddig bírná a zöldségeket...
hû ez azért sok, hogy a hús káros :O :D plusz te aki a hosszút írtad, hát az embernek nagyon nincs növényevõ fogazata..:D gumós van, vagyis mindenevõ... és annak is van vmi biológia háttere, hogy a hús jóval laktatóbb és több idõ után leszel éhes.. tehháát ha muszájnak érzed egyél húst, de egyél keveset.. de még szebb, ha nem eszel. komolyan, tök jó érzés. becsszó :)
Nem gond, ha vegetáriánus vagy. Az evolúció éppen az ilyen vakvágányokat szokta kigyomlálni. Boldogsággal tölt el a tudat, hogy pár millió év múlva a vegetáriánusok útódai már sehol sem lesznek, mert kipusztulnak az életre való alkalmatlanságuk miatt.
Szánalmas. A vegetáriánus léttel jár, hogy emberek hülyének tartanak miatta. Ha ez neked nem tetszik, ne mondd el senkinek. Vagy ne legyél vegetáriánus. 1000 biológiai okot tudnék mondani, hogy miért hülyeség, de úgysem hinnéd el, mert nem olvasni az újságban, hogy vegetáriánusok halnak meg hiánybetegségekben. Nyilván nem is halnak meg, csak rosszabb az általános egészségi állapotuk, a közérzetük, mintha húst ennének. Ezt õk maguk nem tudják, mert nincs mivel összehasonlítani a pillanatni érzéseiket. Amúgy meg az itt leírt pártoló dolgok nagy része, pl. két évente kell húst enni, enyhén szólva vicces, erõsebben bõdületes baromság. Aki azt leírta, az is úgy hallota valahol, de nincs annyi esze, hogy maga végiggondolja, pláne utánajárjon.
Inkább csak naív vagy, ha te lennél a disznó, õ meg az ember, õ sem viselné a sorsát a sziveden, és lelkiismeretfurdalás nélkül enne meg:-) Ezt hívják táplálékláncnak
Miért lenne hülye valaki azért, mert más a meggyõzõdése, más a gondolkodása, mint a nagy átlagnak? Nincs ilyen, hogy hülye, csupán nem vagyunk egyformák. El kell fogadni az embert olyannak, amilyen. Ha egyformák lennénk, nem lenne különbség, nem lennének kivételek, milyen unalmas is lenne!
Most ha azt mondom neked hogy a növénynek is fáj ha megeszed, csak nem tudja kimutatni, akkor növényt se fogsz enni?
utolsó: igen persze minden vegetáriánus a te kijelentésed hatására fog megváltozni, az amugy m1 hogy a növénynek nincs idegrendszere :D
Amikor új társaságba kerülök, és megtudják, hogy nem eszem húst, elõször kapok egy olyan pillantás, mintha minden hatodik újholdkor feláldoznék egy csecsemõt, majd egymás szavába vágva próbálnak meggyõzni arról, milyen egészségtelen vagyok. Mindezt úgy, hogy 1-2 doboz cigi, söröcske lemegy nekik naponta, a 'mekkdonálc' pedig gyakoribb úticél, mint nyugdíjasnak a vasárnapi mise. Szerintük sorvadnak az izmaim, és egyéb dolgok, amiket már fel sem veszek. 8 éve már, hogy ez megy, ennek ellenére nem kellett még az elsorvadt izmaimat meggyászolnom, sõt versenyszerûen sportolok, évente 3-4 alkalommal adok vért. Persze a vegák között is vannak agresszív idióták, akik másra akarják erõltetni a saját elveiket. Nekem egyetlen 'tipp' jött be az évek során: jó magasról teszek rá, hogy mit magyaráznak. Mivel sem a 'semmi közöd hozzá', sem az ésszerû, logikus magyarázat nem segített, egyedül ez az egy megoldás vezetett eredményre :) 23/L
Remélem ezt nem gondoltad komolyan... növénygyárak, maximum termõföldek, és megmossák mielõtt a zöldségeshez kerül. A növényeknek nincsen központi idegrendszere, és ezért nem érez fájdalmat, de valószínû hogy Nálad sokkal okosabb :)
A növénygyárak ugyanolyan módszerekel dolgoznak, mint a húsgyárak. Semmi különbség.
A hús is egy üzlet mint mondjuk az olaj vagy a média, ezt kell belátni... a gyógyszergyárak is azt mondják mindenre hogy egészséges, a tanult orvosok is azt mondják mindenre amit felírnak és az utókor majd bizonyít... szerintem nincs vitának helye, de szerintem a vegetariánusok bármiben felveszik a versenyt a húsevõkkel. az a korlátolt aki ezt nem látja be, vagy fogadja el... csomó offoló ember válaszát nem értem, tényleg olyanokat írtok, mintha kiskorotokban egy vegetariánus molesztált volna és így állnátok bosszút...
Érdekes sztori, hogy az aranyérmes állalt tápszer jelenleg a szója, és sok húskészítményt jójával ütnek fel, úgyhogy sok húsevõ több szóját eszik mint én. Gondolom a kergemarhakórt mindenki tudja miért tört ki... Halott marhákat "porítottak" a kismarhák tápszerébe... a nagyipar bármire képes hogy 2 forinttal olcsóbban állítson elõ bármit, és RAJTAD gazdagodjon meg! Ismertem "húsgyár" igazgatót, aki otthon tartott állatokat, boltban nem volt hajlandó húst vásárolni...
Vegetariánus vagyok 4 éve, nem szándékos döntésként választottam a hús mellõzését, egyszerûen láttam hogy mûködik a nagyipari hústermelés, és döntést hoztam, csak házi hústerméket akartam fogyasztani, és mivel csak 2 húst múlva tudtam "beszerezni" mikor sült a sütõben, egyszerûen a halál szagát éreztem. Elképesztõen büdösnek találtam, bele sem tudtam gondolni hogy tudtam fejet hajtani az elõtt hogy kb. 17 éve dögevõ voltam. Elõtte meg sem fordult a fejemben hogy vegetariánus legyek... Mivel aktív sportoló vagyok viszont, eléggé ki kell mérnem a fehérje adagomat, elõször azt hittem nehézségekbe ütközöm, mert elég nehéz ellátni a küzdõsportok táplálékigényét. És láss csodát! kiszélesedett elõttem a választék nem beszûkült. Mielõtt vegetariánus lettem azt ettem, amit Anyu vagy a Nagymama elém kevésbé szenvedek izomláztól, és az ízületeim is "lenyúltak". Egyáltalán nem érzem a hús hiányát, nem szenvedek nélküle, és hülyének sem érzem magamat. - de ha valaki hülyének is tart, az nézzen magába... Anyuci fõztje mögül valakit lehülyézni, és tudományos alapokra helyezni a saját táplálkozását igen butaság azért. Hús evés mellõzése nem deviáns cselekedet, nem divat, egészséges egyéni választás. Ja és csak a húsevõk véleményére vagyok kíváncsi... a húsban milyen vitamin van? én egyrõl sem tudok... max. húgysav - ez oylan mint a maggi húsleves, olaj van benne meg ételézesítõ, mégis a nagymamik mindig azt mondták hogy ez a leves egészséges... nanááá. Húspótlók hasznos dolgok, ha bulit tartasz, és megvendégeled a haverokat, családot és nem sütsz húst, csinálhatsz egy hasonló állagú paprikáskrumplit mondjuk, vagy fasirtot. De a legtöbb ilyen termék egészen finom is. Szóját néha-néha eszem, kb. havi 2szer, abból is egy alkalom kínai büfében sült tofu. De még egy gondolatot ide kell biggyesztenem és egy történetet. Mit gondoltok egy olyan társadalom, ami naponta több ezer tehenet mészárol le és ad el, mikor bocsájt majd olyan tanulmányokat a nagyközönség elé, hogy a hús egészségtelen? és miért tenné? ha a hentes véleményét kéred ki a hús egészséges mivoltáról, egyértelmû a válasz... kérdezd meg egyszer egy kondiboltban bármire hogy egészségtelen-e, csak úgy kísérletbõl... Egyszer egy srác, fennhangom elkezdett kiabálni velem, csak hogy a felsõbbrendûségét kihangsúlyozza, hogy milyen hülye vagyok hogy vega vagyok, és a vegák mind hülyék, nincs bennünk vitamin, fehérje, meg erõ sem. Mondtam a srácnak ha mindenevõ, ejtsen el egy állatot, mint az õsei tették, és egye meg nyersen (elég esélyes hogy olyan fertõzéseket kapál, hogy kórház lenne a vége) szõrötül bõröstül és hiszek neki. Hát nem hátrált attól hogy õ mindenevõ, és megeszi a növényevõ állatokat, mert joga van hozzá... addig addig kiabált, meg akart alázni társaság elõtt, míg meg nem kóstolta a könyökömet, és mit ad Isten, nem ízlett neki :) pedig felsõbbrendûként, és csúcsragadozóként gond nélkül szét kellett volna tépnie, nem meghátrálnia mint egy kis nyuszika... szóval ha piszkálod a vegákat, finoman kóstolgass, mert simán lehet hogy túl nagy lesz a falat, nem a táplálkozáson múlik hogy ki mennyire erõs... max kevésbé vagyunk erõszakosak, de emberek vagyunk, és vannak határaink
A sertés mindenevõ idézõjel nélkül és eszik húst, sõt nagyjából mindent megeszik, és minden alatt MINDENT értek. Ha bekerül az éhes malacok közé egy kutya azt is felzabálják vagy akár az embert is. Azért mert az emberek kukoricával meg moslékkal etetik hogy hízzon attól még megenné a húst is csak attól nem hízna akkorára, tehát az embereknek nem éri meg hússal etetni.
Én nem hülyézem le a vegetáriánusokat, ha õk elvannak hús nélkül szívük rajta nem érdekel. De azt nagyon nem szeretem mikor kiselõadást tartanak, hogy "Borjú húst eszel??? Tudod mibõl van? Pici bociból!! Van neked szíved???" Elõször is igen tudom, hogy pici bociból van és nekem pl ízlik és igen azt is tudom, hogy pici boci azért halt meg hogy én nekem legyen borjú sültem. Ha a húsevõk beszólnak a vegáknak vérig vannak sértve és mondják a féltudományos, ritka esetben valódi tudományos tényeiket, hogy miért is vagyok én hülye õk meg istenek és kegyesek az állatokkal blablabla.... És akkor mi húsevõk nehogy már megszóljuk a pici állatbarát lelküket... Mellesleg azért eszik a húsevõ és mindenevõ élõlény olyan állatkát ami növényevõ, mert növényevõ állatka feldolgozza a rostokat a cellulózt, stb., amit a húsevõ, mindenevõ nem tud, mert nincs hozzá enzime, viszont a tápanyag kell neki, na ezért kell bocit enni továbbá az agy és az idegrendszer zsírból van fõleg na azt megnézem ahogy zsírhoz jut valaki répából.
szerintem nem hülyek. szimplán csak "mások" olyan értelemben h mást esznek. nem eszel húst? naés? van egy vega haverom, õ tejtermékeket megeszi/issza de mást, hust ieneket nem. és egyszer véletlenül majdnem kikértem neki egy jó kis báránypörit :D õ meg persze valamien vega kaját. akkor rámondam h idióta, de jót kacagtunk egymáson. lényeg a lényeg. nem hülyék :D
Hogy miért hülyézik le a vegetáriánusokat, arra az elõttem szóló a legjobb példa:mert õk egy tévedés áldozatai.Azt hiszik, hogy az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlen a hús fogyasztása, pedig ennek épp az ellenkezõje igaz:a húsevés rendkívül káros az ember számára!Többek között olyan betegségek okozója, mint a cukorbetegség, szívinfarktus, agyvérzés, csontritkulás, rák, ízületi gyulladások, depresszió, demencia.Plusz nyilván azt sem tudják, hogy a hústermelés az egyik legkörnyezetkárosítóbb tevékenység a világon:elképesztõ mértékben szennyezi a vizeket, talajt, levegõt, talajeróziót, elsivatagosodást okoz és számlájára írható az esõerdõk eltûnése is(két másodperc alatt irtanak ki egy focipályányi területet, hogy a fák helyén állatokat tenyésszenek a húsukért).
Aki nem eszik semmilyen állati eredetû táplálékot az komolyan hülye. Aki legalább egy keveset eszik az csak egy kicsit hülye. Aki növényt és állatot ugyanolyan mértékben eszik az ügyes. Aki kicsit több húst eszik mint növényt az okos. Aki csak húst eszik az megint hülye. (Az ember a szükséges tápanyagokat a húsokból jobban ki tudja nyerni, a növényekbõl nem annyira)
aki egy állatot és az embert összehasonlítja, az HÜLYE. nem véletlenül nem vagyunk egy faj (csak egy törzsbe tartozunk...) Attól, hogy nem eszel állati eredetû kaját, más ugyanúgy megöli a kis bocikát meg a kis disznót. Ha neked a szója meg az a sok egészségtelen kaja finomabb, akkor EDD AZT! Te meg azokról gondolsz rosszat, hogy hülyék, szívtelenek stb, akik húst esznek. Vessük össze az arányokat, hogy 100 emberbõl max 5 vegetáriánus...Na és miért?!
szerintem: a vegetáriánus életmód olyan emberek fejébõl pattant ki, akik meg akarták akadályozni, hogy levágják az állatokat (marha, disznó, tyúk, kacsa és egyéb állat amit megeszünk). Mivel nagyon sokan esznek húst, így az a néhány ember aki nem eszi meg, annyira elhanyagolható, hogy 1000 vega sem menti meg 1 marha életét. Miért? Ha nincs aki megeszi, akkor kidobják a húst (levest, pörköltet, fasírtot vagy a húsból készült ételt), és ez pazarlás. Ezért hülyézik le a vegetáriánusokat. Ettõl ti nem lesztek egészségesebbek, mert ha isztok kólát, esztek sült krumplit vagy sok édességet, attól ugyanolyan betegek lehettek.
A kérdező hozzászólása: nem eszem csokit, se más nasit (tudtommal egybk a TEJcsokiban tej van, és egy egy táblában kb öt rovar van beleolvasztva... jó étvágyat). gombában, szójában, tofuban, hüvelyesekben vannak fehérjék bõven. ritka egészséges vgyok orvos szerint is...
Én nem értem a vegetáriánoskat.Itt nem az egymás elfogadásoról van szó, hanem arról hogy egészségtelen, tönkre teszik magukat.Ha nem fogyasztanak fehérjét akkor miböl épülnek az izmok? A zöldségektöl gyümölcsöktöl meg az édességektöl nem lesz az ember egészséges.A zöldségektöl csak vékony, a csokitól meg dagadt, te mi látja el energiával az izmait? Hát semmi.Ezért akiket én láttam vegetáriánusokat holt sápadtak volt és vékonyak, egyeltalán nem néztek ki egészségesenek. Akkor ez meg mire jó?
Én csak azt nem értem, miért zavar egyeseket, ha mások nem úgy táplálkoznak, ahogyan õk? Fáj nekik, vagy mi? -.-" Amúgy szerintem azért, mert itt Magyarországon sosem volt divat a vegán életmód; ha belegondolsz, az összes magyar étel tele van hússal, szafttal, zsírral stb. És hát ugye a magyar ember (tisztelet a kivételnek!!!) nemigen tudja elfogadni, respektálni mások szokásait, ha az alapvetõen eltér a sajátjától.
Aki nem eszik húst, annak nem jut kreatin a szervezetébe. Kreatint a szervezet is állít elõ, de nagyon keveset. Elegendõ kreatin nélkül pedig nincs felfokozott teljesítõképesség, és izomnövekedés. Ezért van szüksége húsra mindenkinek aki fizikai munkát végez. Próbálnál csak kimenni a földre, és megtermelni a sok zöldséget, amit megeszel. Nem sokáig birnád az tuti. Az meg tényleg hülye, aki a gyerekének sem ad húst enni. Egy fejlõdõ szervezetnek igenis szüksége van állati eredetû táplálékra is, ez tény.
A novenyek ugyanugy ereznek. En csak a biosz tanarom egyik mondatat tudom idezni...."Ha a novenyek ereznek, akkor gondoljunk bele mi tortenik egy arataskor"...
Szerintem csak azok birnak vegak lenni, akik semmilyen megerolteto dolgot nem csinalnak. Probalnal csak meg 50-60 kilos herebalakat emelgetni egesz nap. A masodik balanal ossze esnel a sok giz-gaz szar miatt!!! Szoval, szerintem csak az bir vega lenni, aki semmi fizikait nem csinal! Mar csak ha fara maszol gyumolcsot szedni, attol megehezel egy ido utan, es a sok zoldseg semmit se er, mert hiaba egeszseges, semmit nem er!!!!
nem hülye senki..csak azért modják, amiért a buzikra is mondják, mert nem értenek egyet.. Én szemivega vagyok, tehát tojást és csirkemellet eszem, de a többit nem.. pedig a marhahúsban sok a jó tápanyag..igen ezt tanultam, mégsem eszem meg..látod én sem értem magam, mégsem vagyok hülye..
Elõre írom, nem értek egyet azzal, hogy le kellene hülyézni a vegetáriánusokat, mert szerintem mindenki csinálja úgy a dolgokat, ahogy neki jó, az õ dolga. Azonban az nem újdonság, hogy a többség furcsán néz arra a kevés százalékra, akik eltérnek valamiben a megszokott "normáktól". Néha mi magunk sem vesszük észre, hogy a megszokottól eltérõ dolgokra nem mint érdekes, más szemszögbõl való megközelítésre gondolunk, hanem elítélendõ módon azonnal pocskondiázni kezdjük.Végül egy érdekes feltevés: :) Ha látnál egy természetfilmben egy oroszlánt, hogy együtt legelészik a bocikkal a lucernamezõn, hirtelen mit mondanál rá? -Hát ez hülye! :D
1: "Amúgy számtalan cáfolat van rá, hogy az ember mindenevõ." 2: "Sok hozzám hasonló, tejterméket sem evõ ember él és virul, és sokkal egészségesebbek, mint akik hamburgert esznek." 3: "van egy kisgyerek, adj neki egy élõ tyúkot és egy almát. Vajon melyiket fogja megenni?" Ne haragudj: sajátmagad írtál három példát, amelynek alapján simán le lehet hülyézni. Inkább néznél utána... 1: Az ember fogazata, emésztõrendszere és életmódja MINDENEVÕ. Errõl nincs vita. 2: Ezt konkrét vizsgálattal lehet eldönteni, nem hasraütésel. Vegetáriánus ételekbõl igen nehéz olyat összeállítani, ameybõl semmi sem hiányzik. 3: A kisgyerek simán megöli és megkísérli megenni bármelyik állatot, amelyiket egyáltalán képes - ha nem neveled másképp. Persze a tyúk jobban tiltakozik, mint egy alma. +1: A növények is élõlények, és ÉRZIK a fájdalmat. Figyemeztetik is egymást. És, amíg az állatokat azért lehetõleg gyorsan megölik - addig a növények többsége ÉLVE kerül a forró vízbe, olajba. Õket nem sajnálod??? +2: Õssejtekbõl növesztett húst megennél?
Egyébként az embereknek gumós fogaik vannak, ami azt jelenti, hogy mindenevõk vagyunk. Tehát a szervezet ugyanúgy igényli a húst, mint a növényi eredetû dolgokat. Ha csak növényi táplálékot kéne felvennünk, akkor az evolúció során valószínûleg redõs fogaink lettek volna, hogy nyugodtan "legelhessük" a zöldségeket :P
A kérdező hozzászólása: Jó, amúgy tudom, hogy nem hülye:D A kérdés az, hogy miért tartják annak?
Néhány ember azért "hülyézi le" a vegákat, mert egyszerûen tudatlan, nincs tapasztalata, félelmetes számára a vegaság ismeretlensége. És ahelyett, hogy utánnanézne a témának, könnyebb kicikizni a vegákat... Én is vegán vagyok... próbálok megértõ lenni és nem szóba hozni a vegaságot olyanok elõtt, akik csak a hecc témáját látják benne.
Kicsit nézzetek utána a táplálkozástudománynak. A növényi fehérje a szervezet számára feldolgozhatatlan. Az is egy tipikus téveszme, hogy a tej fehérjeforrás. Sokkal több benne az állati eredetû szénhidrát, ami szintén haszontalan. Vörös húst is kell enni, igaz kevesebbet, mint fehéret. A növények nagy része csak cukrot, és rostot tartalmaz, az egyik káros, a másik haszontalan az energiabevitel szempontjából. Tény, hogy egészséges sok zöldséget enni, de nem azért, mert abból önállóan fenn lehet tartani a szervezetet. Amúgy meg szerintem a vegetáriánusok azért hülyék, mert nem érik fel ésszel azt, amit itt leírtam.
Aki a vegetáriánusokat "leprimitívezi", az egyszer menjen be egy vegetáriánus étteremben, és nézze meg, milyen emberek vannak ott. Jól szituált, komoly, magas beosztású, kulturáltan viselkedõ, magasan képzett hölgyek és urak. Hogy a húsevés hasznos, szükséges, khm... hadd ne mondjam, milyen színvonalú emberek között dívik ez a nézet... olyanok között, akik úgy okoskodnak, hogy még soha nem foglalkoztak behatóbban a témával. Azt mondta nekik a nagymamájuk gyerekkorukban, hogy a hústól fogsz nagyra nõni, és elhiszik neki kritika és gondolkodás nélkül. Az ember pedig eredendõen növényevõ, ezt számtalan kutatás bebizonyította. De bárkinek szívesen elhiszem, hogy az ember mindenevõ, ha elkap egy õzet, megöli, fogaival széttépi, a gumós zápfogaival nyersen megrágja, és megemészti. Mert ugye nemcsak a húsevõ, de a mindenevõ állatok sem pácolnak, sütnek, fõznek, grilleznek, stb. Egyébként ne foglalkozz azokkal az emberekkel, akik a vegetáriánusságod miatt lehülyéznek, csak kezeld õket a helyükön, ne várj tõlük túl sokat, és örülj neki, hogy kiderült, hogy milyen korlátolt emberek.
Észrevettem, hogy a vegákat sokkal jobban foglalkoztatja ez a kérdés, és egyesek még baromságokkal is probálják alátámasztani az igazukat (felteszem a saját megnyugtatásukra) , persze ez nagyban függ attól, hogy az ember mennyire primitiv.
Mert az emberek bunkók.A legtöbbje nem érti meg a másikat.És akkor még csodálkozik, hogy kiröhögik.ha õ nem kar/tud valamit megcsinálni/enni......
mert a nyomoroncok nemtuggyák miröl szól a vegetáriánizmus. és eleve miaz hogy hülye??? a hüjü szobol jött. latin eredetû szó jelentése gyerek
ááááá késze kezek a húsevõk, ha te enynire le..arod az állatok lelkivilágát, azaz bármiféle bûntudat nélkül ölnél le egy lovat, vagy kecskét, akár egy oroszlán, akkor te sem vagy különb náluk "lelkivilág" az az érzelmi meg erkölcsi szinten, ezért aztán jogosan mondhatná egy hozzád hasonló rád, hogy ki nem szarja lea te lelki világodat, és ugyan olyan nyugodt szívve lenne meg téged, attól különb az ember, hogy képes a kegyetlenséget választani, ha van rá módja....míg egy medve ezen nem gondolkozik... te a medvére hasonlítasz... ezért ne mis vagy különb nála...
Vega vagyok. Bálákat nem emelgetek minden nap mindössze kb napi 8-10 órában szekrényeket hordok plusz heti 3-szor gyúrás és láss csodát nem csak hogy bírom nem halok bele...úgyhogy ez az állítás tapasztalat nélküli...az embernek MUSZÁLY húst ennie...nem egy embert ismerek aki gyermekkorától kezdve nem eszik húst...él és virul...jah arról ne is beszéljünk hogy egyik ismerõsöm családja a háború óta nem eszik...éldegélnek...tehát a tény cáfolja az "elméletet"...Minden mûvelt ember tudja hogy ez baromság...A töménytelen popénekesen kívül egy pár tudós is vega volt el se hinnéd kik és nem haltak meg 10 év után...úgyhogy 2 lehetõség...vagy az elméletek nem igazak, vagy pedig minden vega a hasonló tapasztalatairól hazudik(ámítja önmagát)...és ezért hülyézik le a vegákat mert bár soha nem tájékozódtak a témáan hisznek a "100%-ig igaz" elméletben
"Rengeteg esszenciális aminosavat, fehérjét csak az állati eredetû élelmiszerekkel lehet bevinni. A tojás pl. rengeteg fehérjét tartalmaz, valamint a tej remek kálcium és magnézium forrás. " kedves válaszoló. képzeld el, h a legtöbb vegetáriánus eszik állati eredetû ételt(vagyis tej, sajt, túró, tejföl, tojás stb), azok akik nem esznek állati eredetû ételt, azok a vegák. na most akkor ki is a hülye??
Azért tartják a vegetáriánusokat hülyének, mert minden valóban mûvelt ember számára egyértelmû, hogy az emberi szervezet számára fontos összes anyagot nem lehet csak a növények fogyasztásával bevinni. Rengeteg esszenciális aminosavat, fehérjét csak az állati eredetû élelmiszerekkel lehet bevinni. A tojás pl. rengeteg fehérjét tartalmaz, valamint a tej remek kálcium és magnézium forrás. Plussz az emberi fogazat is elárulja, hogy mindenevõk vagyunk. Nem egészséges vegetáriánusnak lenni.
Kedves Kérdezõ! Honnan veszed hogy a csokiban rovarok vannak?? Pfújjjj!!!! Én elég sok csokit eszem, de most tényleg, ez igaz??? Hol hallottad?
ja igen, még vmi az 1ik kedves hozzászólnak, aki szerint az össze vega sápadt és sovány. én(mióta az ezsemet tudom sovány vagyok), és két és fél éve vagyok vegetáriánus, most vagyok 17. 10 éve napi rendszerességgel sportolok, és érdekes, m vhonnan mégis van izmom, és nem az állatokból..na akkor vajon honnan? érdekes, a növényekbõl, na látod? heti 45 km-t futok a heti 4 fociedzés mellett és teljesen jó bírom. ennyit a sápadtságról meg a helytelen étkezésrõl, meg arról h ki is hülye valójában...ja, és lány vok
mi ez a faszság?? ki hülyz le kit?? mindenki azt ezsik, amit szeret. én pl csak azért vagyok vegetáriánus, mert amikor a számhoz emelem a húst, eszembe jut, ahogy a szegény állat vergõdik, amikor megölik. ás nem vega vagyok, állati eredeti kajákat igenis eszek, mert pl ahhoz nem kell megölni a tehenet, h adjon tejet, nemde? szerintem az a hülye, aki másokat lehülyéz, h mit ezsik. emlékszem, engem mindig kioktatott a techniatanárom, h egészségtelen gyereket fogok szülni stb. stb. m nem eszek húst, kevés fehérje ... a szójában is van fehérje! és még õ dumált nekem, aki napjában 3 doboz cigit elszívitt, még terhesen is...pf
A kérdező hozzászólása: Én nem hordok bõrruhákat, nagyon ügyelek ezekre... Amúgy számtalan cáfolat van rá, hogy az ember mindenevõ. Sok hozzám hasonló, tejterméket sem evõ ember él és virul, és sokkal egészségesebbek, mint akik hamburgert esznek. A legegyszerûbb példa: van egy kisgyerek, adj neki egy élõ tyúkot és egy almát. Vajon melyiket fogja megenni? + A húst meg kell fõzni, hogy ehetõ legyen, míg a növények nyersen is jók. És számos más dolog...

Miért fújoznak és hülyéznek le a barátaim, mikor elmondom nekik, hogy az én szüleim kire szavaznak?

Az õ szüleik másra szavaznak mint az enyéim, de ez ekkora nagy gond lehet? Hogy lehülyéznek meg fújjoznak?

Legjobb válasz: Ne mond el! Semmi közük hozzá.

Ne mond el! Semmi közük hozzá.
A kérdező hozzászólása: Most akkor én vagyok a "bunkó", mert fel merem vállalni, hogy a szüleim kire szavaztak? Õk is elmondták nekem hogy az õ anyjuk vagy apjuk kire szavazot.. Ha nem mondtam volna el nekik, akkor meg az lett volna a bunkóság. Mindegy azért kössz az értelmes válaszokat.:)
8: "szerintem nem baj ha elmondtad nem hétzáras titokról van szó:) " De, baj, mert nem az õ saját dolgáról mesélt, hanem másét fecsegte ki. Ez bunkóság.
szia:) szerintem nem baj ha elmondtad nem hétzáras titokról van szó:) mondd meg nekik hogy ez a szüleid dolga és õk így gondolják, és ez az õ dolguk. Nem hoszem hogy ezért fognak téged kiközösíteni mert az szüleitek nincsenek közös nevezõn. Mondd meg nekik van nyelved:DD ha pedig ezek után is fújolnak ezek a barátok akkor hagyd ott õket a p***ba
Ha aktivista vagy, akkor nyomjad, de ha szemét tetveket éltetsz, akkor igazuk van a téged hülyézõknek!
Mindegy mit mondasz, ha A pártot mondod, akkor a B párt szimpatizánsai fújolnak, ha B-t akkor meg az A-é. Ha nem szavazol, akkor meg mind a 2-é. Nem kell elmondani, azt kész!
A szavazás magánügy, különösen pofátlannak tartom, hogy elmeséled idegeneknek azt, hogy más ember - akkor is ha a szüleid - hogyan szavazott. Visszaéltél a bizalmukkal, hogy téged beavattak, de máshoz ehhez nincs köze. Ez kb. olyan szintû mintha elmondanád a barátoknak, hogy anyukádnak gombás hüvelyi fertõzése van, vagy apukádnak aranyere. Ez bizalmas információ, nem azért osztották meg veled, hogy te szétkürtöld.
Az ilyeneket soha nem kell elmondani senkinek! Ez minden ember magánügye!
Úgy néz ki éretlenek még a barátaid
Fõleg ha puncsosok a szüleid :D
Szerintem meg ne foglalkozz politikával! Semmi másra nem jó minthogy megossza az embereket és gyûlöletet szítson. Szomorú de még értelmes embereket is teljesen ki tud fordítani magából különösképpen hogy némelyik párt gyûlöletpropgandával próbál követõket szerezni... semmi mást nem csinál csak uszít a másik ellen, mert "a közösen utálunk valakit az összehoz minket" elvet követik. Épp errõl szól ez. a barátaid meg benyelték ezt a maszlagot, agymosottak, a hülye politikai nézeteik miatt képesek megszólni másokat.. Ne ess ebbe a hibába. Inkább ne politizálj, teljesen felesleges.

Ha egy lovas leesik akkor 70%a a lovasok közül miért a lovat hibáztatja, hülyézi le?

legtöbb esetbe nem is a ló a hibás hanem a lovasa

Legjobb válasz: Legutóbbi leesésemnél a ló volt a hibás, de meg sem fordult a fejemben, hogy hibáztassam. Gyorsan körbenéztem, hogy hányan láttak, majd felálltam és visszaültem és kész.

Legutóbbi leesésemnél a ló volt a hibás, de meg sem fordult a fejemben, hogy hibáztassam. Gyorsan körbenéztem, hogy hányan láttak, majd felálltam és visszaültem és kész.
Párom sem hitt a szemének, pedig 40 év lovas múlt alatt látott érdekes dolgokat :) Az is szép volt, mikor a Tatter bérlovardába járt egy egyetemista srác, és ELALUDT óra közben a ló hátán. Aztán arra ébredt fel, hogy a földön van :) Szóval a Tatter valahogy vonzza a hülyéket.
Estem már legalább 100x, és ebbõl kb 2x volt a lovam a hibás - mert gyönyörûen belerakott az ugrás közepébe jó távolságról, mert nem volt kedve ugrani. De síkon az esetek 99%ában a lovas a béna, mégis egyszerûbb az állatot hibáztatni és befejezni a sportot. Az ilyenek nem igazi lovasok, és nem is a lovak hátára valók. Mikor elõször estem, nevettem és visszaültem. Csak a laikusok és a tapasztalatlanok mondják azt, hogy a ló a hibás. Tényleg elõbb az alázatot kéne megtanítani az embereknek, mert hajlamosak azt gondolni, hogy a ló motorkerékpár, és nem bírják felfogni, hogy a lovas felelõssége a lovat irányítani, és korrigálni a riadozásait. csak vannak olyan emberek akiknek aztán magyarázhatsz, úgysem fogják fel. Ez ilyen... :S
Mert a lovasok 70% "selejtes". Ez persze nem feltétlenül az õ hibájuk, mert manapság igen nehéz normális edzõt találni. Nekem szerencsém volt, és rögtön az alázat tanulással kezdtük. Ahogy az edzõm mondta: mindíg te vagy a hibás, ha a ló hibázott, akkor te meg nem tudtad kijavítani, tehát te vagy a hibás. És valóban, ha az ember magában keresi a hibát, akkor tud fejlõdni. A dolog másik része, hogy szintén igen ritkán hallok etológia, tehát viselkedéstan oktatást. Pedig fontos része volna a dolognak. Nyilván akkor meg azt se váhatjk el a lovastól, hogy õ legalább olyan szinten kommunikáljon a lóval, hogy megértse mikor csinálja õ rosszul, és mikor a ló. Jól látszik ez pl abból, hogy manapság a "suttogás" milyen varázslatos, mágikus dolog sokak szerint. Pedig frászt, egyszerû etológia tudás, bárkinek elsajátítható lenne.
Mert így egyszerûbb, mint bevallani magának, hogy egy balf*sz :)
mert a lovasok 70%-a hülye.. én is estem már lóról, mégsem a lovat hibáztattam, inkább csak kiröhögtük szerencsétlen lovat hogy bakolt össze-vissza.. xD még magam is röhögtem aki leesett róla :) olyan kedve volt.. aztán mivan? nem kell ezért a lovat hibáztatni ;)
Az esetek legtöbb részében tényleg nem a ló a hibás, kivétel talán csak a frissen betört ló, akinek tényleg az a célja hogy megszabaduljon tõled. De ettõl eltekintve, szerintem az összes többi esést valahogy meglehetne elõzni, illetve lovon lehetne maradni. Én is estem már, és mindegy melyiket mondom, egyiknél sem a ló volt a hibás, csak én voltam figyelmetlen. Lényeg, hogy ha lovon vagy, akkor ne a környezettel foglalkozz, csakis a lóra figyelj, így tuti nem fog váratlanul érni semmi. :)
A kérdező hozzászólása: forditva? az szép! :O
A kérdező hozzászólása: én ott kezdtem hogy futószáron megijedt és megugrott alattam a ló, meg volt már hogy szabadon voltam vele és ugyan ugy megugrott és vágtázott, utobbinál még én is megijedtem mert bevágták a kaput, de ezért nem mondom el mindennek a lovat, én nem tudtam megtartani ügetésbe, ennyi :)
A kérdező hozzászólása: úr isten! XD elaludt? még azt elhiszem hogy a kellemes idõbe, mikor leléptetünk és a kellemes ringástól el lehet álmosodni de hogy elaludni XD az szép! XD hát akkor az a hely tényleg vonza a hülyéket!
Mondom, kanyarban szépen lefordult a lóról.Ekkor ébredt fel :) Mindenki azt hitte, rosszul lett a lovon, pedig nem. Ott az a divat egyébként, ha a ló nem automataként mozog, hanem önálló gondolata is van, kikiáltják emberevõ vadállatnak és senki nem mer ráülni.Pl.mikor tápászkodik fel rá a bunkó és a ló lép egyet oldalt, fél órán belül tele van a Tatter azzal, hogy X ló életveszélyes, és mindenféle rémdrámákat költenek róla.Meg azt mondják, hogy a pénzükért lóra akarnak ülni, nem tömeggyilkos vadállatra.A ló álldogál pár hétig az istállóban, utána mint használhatatlan idegbeteg vadállat megy vágóra.Nagyon sok jó ló ért szomorú véget az ottani sok nagyképû, beképzelt féreg miatt.
Én is estem már le, féltem tõle, hogy majd milyen lesz !!Úgy jártam hogy a lovam megbukott lerogyott és én a mikor felfele állt oldalra estem azonnal szaladtam hogy el ne menjen és hogy lett-e valami baja!!!Persze nem a lovat hibáztattam mert , ilyen elõfordul nevetve és egy kicsit könnyezve vissza ültem és ügettem ( ügetésben történt mindez) tovább !! Nem értem miért kell a lovat hibáztatni az eséskor !!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!