Találatok a következő kifejezésre: Miért hívja úgy (13 db)

Miért hívnak valakit valahogy ha egy másik valakit is úgy hívnak? Nem hülyeség?

FELHÁBORÍTÓ

Legjobb válasz: Te most a szokásosnál többet ittál vagy kevesebbet? Vagy nálad ez saját kútfõbõl jön?

Te most a szokásosnál többet ittál vagy kevesebbet? Vagy nálad ez saját kútfõbõl jön?
Nem értem mit akarsz, de bizonyára igen a válasz a kérdésedre. :D
Igazad van! Még jó, hogy engem nem hívnak Kiszel Tündének, vagy Fekete Pákónak :D
A kérdező hozzászólása: Ugye??? Szerintem is....XD
Téged véletlenül nem Kis Jánosnak hívnak, vagy Kovács Istvánnak?:) Amúgy felháborító, ja...:)
ha egyedi azonosításra vágysz tetováltass magadra sorszámot jó hosszút.
Az embernek azért van neve, hogy meg lehessen különböztetni másoktól. Mégis mennyi Németh Pál, Horváth István, Kovács Péter, stb. nevû ember él! Egyszer tanítottam egy gyereket, akit úgy hívtak, mint engem. Nagy nevetés volt, amikor elsõ órán bemutatkoztam az osztálynak! :D
A kérdező hozzászólása: Nem nem hívnak se Kovács Istvánnak és se a másiknak amúgy meg a sorszám jó ötlet XD
A kérdező hozzászólása: az én számom a 26127948576325614514

Miért hívja mindenki úgy a kislányok punciját, puniját, hogy nunija?

Az elfogadottabb? Vagy miért? Nekem furcsa ez a kifejezés. Mi szégyenl?sség van ebben? Hiszen minden lánynak ez van. Én úgy tanítom a kislányomnak, hogy az a puncija. Csak úgy elgondolkodam rajta.

Legjobb válasz: A tesóm a 2,5 éves kislányának nunit mond, szerintem ez így jó. Nem értem, hogy miért nem lehet errõl beszélni, vagy kimondani? :))

Igaz, nekem fiam van, de én biztos puncinak hívnám, ha lenne neki, mert nekem is így mondta anyukám. De pl. szomszédom a kislányának nunust mond. Végülis mindegy, a lényeg az, hogy a kislány tudja, melyik részérõl van szó, és mondjuk egy olyan szót használjon, amit más is megért, hogy ne nézzék hülyének, ha mondja. Az én számomra a nuni, puni, punci ugyan azt jelenti, gyerek-szó a nõi nemi szervre. Igaz, én a sajátomat is puncinak hívom. Szerintem az lenne csúnya és kislányhoz nem illõ, ha pinát mondana. Mert az már tényleg illetlen.
A tesóm a 2, 5 éves kislányának nunit mond, szerintem ez így jó. Nem értem, hogy miért nem lehet errõl beszélni, vagy kimondani? :) )
Nekem a punci "csúnya szó" kategóriába esik, ezen kívül némi szexuális töltettel bír. Ezért én a lányom elõtt nunit mondok, ami aranyos, becézõ és mindenféle intimitástól mentes. De szerintem ez teljesen természetes, a kisfiúknak sem azt mondják, hogy ez a farkad, péród és még sorolhatnám a durvább változatokat, amik a köznyelvben más fogalommal bírnak, mint a kuki vagy a fütyi. Ennyi...
szerintem ez csak család kérdése, éppen kinek mi jut eszébe, de azért arra kiváncsi lennék hogy aki azt irta hogy egyik szót sem mondja a kislánynak, mert nem illik, akkor fürdésnél mit mond? mosd meg azt??vagy hogy fogja felvilágosítani? ezt meg azt összerakod és lesz belõle valami? vagy hogy? egyébként szerintem egyikben sincs semmi különös van aki ez van aki azt mondja.
Anyukám puncit mondott mindíg, mi a párommal meg nuninak hívjuk.A kuki is lehet fütyi, fütykös mi kukacnak hívjuk.De hogy miért....Ki tudja, szerintem mindegyik normális és nem közönséges, inkább "aranyos".Az engem is érdekelne, hogy az elsõ válaszoló , hogy nevezi?(Mindenféle rosszindulat nélkül.)30 hetes pocis
Teljesen jogos a kérdésfeltevésed. Hát látod, ilyen ostobák vagyunk mi, felnõttek!
Miért nem tanítod úgy akkor, hogy nemiszev!Nem tök mindegy, hogy punci vagy nuni!
Mi nem hívjuk sehogy. Szerintem egyik sem olyan szó, amit "illik" egy kislánynak mondani. Én felnõttként sem mondom ki.
Bocs, de hogy lehet ilyet mondani a gyerekednek, hogy "töröld KI a puncidat". Lehet úgy is mondani, hogy töröld meg a fenekedet. Én nagyon cikinek tartom, amikor egy gyerek vadidegenek füle hallatára is elkezd puncizni, mert a szülei ezt tanították neki. De egy gyerekkel még nem tudod megértetni, amíg pici, hogy ezt a szót ne használja mások elõtt.
Mert ha aszondjuk hogy "pinája", repül a nagy saller ki tudja hol áll meg és kit hogyan talál meg :P
hát nem tudom, én úgy beszélek unokatestvérem 6 éves gyerekéven, mintha felnõtt lenne, nem szoktam becézgetve beszélni vele, pl kezecske stb... de hogy a kérdésre válaszoljak:szerintem a punci a legelfogadottabb, miért, hogy hívja a kedves szülõ? obszcén szavakkal illesse a gyereke testrészeit?:-)
A kérdezõt nem értem, mi a baj a nuni megnevezéssel, és az egyik válaszolót sem értem, aki szerint a punci szó csúnya! Szerintem, a punci, a puni, és a nuni is jó szó!
Hat amig kislany addig nem csak a nunija van becezve hanem fej( okoska) kez(kiskezed) lab (kislabad) fulecske, orrocska, hajacska, a kis szad...... Nalunk igy szokas. Miert az hogy hangzik hogy torold ki a punadat! Eleg durva, nem? Es az, hogy:torold ki a kis nunidat! Hat ez aranyos. Es a fiukkal mi a helyzet? Kukac.
nuni, nuna, kukac ( az egyik nodoki ismerosom meselte, hogy egy csomo csomo no egyszeruen nem is nevezi meg csak azt mondja pl.-doktor ur ugy eg... Mire o mindig azt mondja ha eg, akkor hivjon tuzoltot!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó hozzászóló! Köszönöm a kedves szavaidat! De talán az utolsó mondatodat érthetnénk rád is, mert ilyen csúnyán válaszolsz a másiknak. A másik, nem ezen gondolkodom nap mint nap elhiheted, de ahogy itt olvasgattam a kérdéseket válaszokat eszembe jutott hogy felteszem ezt a kérdést. Egyébként a tanulságot teljesen tükrözik a válaszok! Köszönöm mindenkinek hogy õszintén válaszolt, nagyon érdekes dolgokat tanultam, tapasztaltam. Még neked is köszönöm utolsó hozzászóló. Kívánom, hogy ne legyél mindenben ilyen. Minden jót!
Hát az agyam eldobom, ennyi hülye nõt, neked tényleg csak ennyi problémád van kedves kérdezõ.Hát nem teljesen mindegy hogy ki hogy hívja, neked tényleg ilyeneken jár az eszed.Az ilyen hülye szülõk miatt van ennyi hülye gyerek.
nem értem miért kell ez igy felfújni, a punci egy ugyanolyan testrész mint a kéz vagy a láb, nem tök mindegy hogy ki hogy hívja??
Bocs, de a szomszéd anyuka kislánya 10 hónapos, és onnan tudom, mert a pelenkázásról beszélgettünk, és mondott ezzel kapcsolatban valamit, amiben szerepelt ez az ominózus szó. Na és? Amúgy meg miért mondaná valaki, hogy a fenekét törölje meg a gyerek, ha a punciját kell megtörölni? A két testrész nem ugyan az. És nem tudom, miért kéne szégyellni ezt a testrészt. Pláne egy gyereknek.
És még valami: de jó, hogy mindenki tudja, hogy a szomszéd hogy nevezi a gyereke nemi szervét. Közhírré tétetik. Könyörgöm, ez egy intim dolog (lenne), még egy kislány esetében is. (elõzõ válaszoló voltam)
A kérdező hozzászólása: Hát elég furcsa nekem amit írtál! Miért ne lehetne tanítani neki, hiszen ugyanolyan mint a keze vagy a lába, vagy a hasa. Persze van aki nem szeret beszélni róla. De akkor adott helyzetekben mit mondasz ha olyan szituba kerülsz esetleg? Vagy azt mondod hogy ott lent? Bár igazából ezt a kérdést én inkább kisgyerekeknél értettem! Mert hát csak úgy fogom mondani a kislányomnak hogy töröld ki a puncidat pisilés után. Nem úgy hogy ott alul töröld ki. De mindegy én elfogadom ezt is. Ki ilyen ki olyan. De amúgy neked van kislányod? Hogy mondod neki? Vagy hogy fogod? De amúgy ez olyan felnõtteknél, hogy van aki azt mondja hogy elmegyek pisilni, van aki meg azt monja hogy elmegy wc-re, kicsire, nagyra, van aki meg azt mondja csak hogy hol a mosdó mert ki kell mennie. De engem néha kicsit idegesít ha vki nuninak hívja, ez olyan szégyenlõs kifejezés, mindenki olyan gyorsan mondja ki. Nekem ez furi.
pisilõ!

A pasiknak miért könnyebb úgy lepattintani egy lányt hogy napokig nem is hívja?

Legjobb válasz: kitudjaaaa...amúgy a nõk is eljátsszák ugyanezt...

kitudjaaaa...amúgy a nõk is eljátsszák ugyanezt...
A nõk sokszor durvábban tolják.
A kérdező hozzászólása: De mi már jártunk és lelépett egy szó nélkül.
Akkor viszont nem mert eléd állni és megmondani h ennyi volt.
Egyértelmû, hogy miért könnyebb. Otthagyni könnyebb, mint magyarázkodni.
Ez nem pasi/csaj függõ. Ez "tartás" függõ. Van-e képed megmondani neki, hogy menjen a fenébe, ennyi volt, vagy nincs. Ha nincs, akkor játsza az óvodás játékokat.
A kérdező hozzászólása: Nem volt semmilyen elõzménye, csak ennek ellenére már több napja nem kereset.
És fordítva? Amikor a csaj direkt nem ír? 18/f
kérdezd meg tõle konkrétan, hogy most akkor mi a szitu, jogod van tudni ennyi jár neked, ha már egy kapcsolatról beszélünk.Egyébként pont nálunk is ez a helyzet de én rákérdeztem és megmondta..mi még nem szakítottunk, de ezt nálam is eljátszotta..

Ugy érzem megalázott! Azt mondta majd ő kitakarit mert én nem tudok még ahhoz sem értek! Mondtam neki hogy hivja el az anyját, erre ő akkor legalább ki lesz takaritva! Meg hogy ő a családom és miért kell nekem mindennap felmennem tesómékhoz! Vagy?

Testvéremék ahol laknak mellette dolgozom,munka után felszoktam menni,kb fél orára!ez a baja,hogy ? a családom,és nem a tesómék!milyen ? a családom?9 éve vagyunk együtt és se házasságot nem akar se gyereket!Most már "akar" gyereket"!

Legjobb válasz: Talán egy picit sok, hogy minden nap felmész a testvéredékhez, de akkor is lehetne elnézõbb a párod. Ha másképp szeretné, talán engednél is neki, nem? Tehát nin cs veled megelégedve, még a házimunkádat is kritzálja. Ne add a lovat alája, hogy hivja az anyját takarítani, mert ez sem jó! Úgy látom, illõnek tartanád az esküvõt és a gyereket is, ám õ egyiket sem akarja. Mit akar egyáltalán? Egy olyan nõt lekötni, akiben ezer kifogást talál? Érzésem szerint ez alatt a kilenc év alatt jócskán elment a fiatalságod és se a státusod, se a gyerek kérdés nincs megoldva. Én a helyedben nem húznám tovább ezt a rétestésztát. Kilenc év elegendõ kellett, hogy legyen a döntésre. Ha nem, én bizony más pályát keresnék addig, míg bele nem öregszem egy ilyen helyzetbe.

Talán egy picit sok, hogy minden nap felmész a testvéredékhez, de akkor is lehetne elnézõbb a párod. Ha másképp szeretné, talán engednél is neki, nem? Tehát nin cs veled megelégedve, még a házimunkádat is kritzálja. Ne add a lovat alája, hogy hivja az anyját takarítani, mert ez sem jó! Úgy látom, illõnek tartanád az esküvõt és a gyereket is, ám õ egyiket sem akarja. Mit akar egyáltalán? Egy olyan nõt lekötni, akiben ezer kifogást talál? Érzésem szerint ez alatt a kilenc év alatt jócskán elment a fiatalságod és se a státusod, se a gyerek kérdés nincs megoldva. Én a helyedben nem húznám tovább ezt a rétestésztát. Kilenc év elegendõ kellett, hogy legyen a döntésre. Ha nem, én bizony más pályát keresnék addig, míg bele nem öregszem egy ilyen helyzetbe.
Az, hogy nem tartoztok össze, és ezt még egyikõtök se fogta fel. Mi lenne, ha külön válnátok? Nem kötelezõ ám együtt maradni, még akkor se, ha 9 év van mögöttetek. Ne a kényelem irányítson, ha az amúgy rossz, találsz jobbat is, találsz olyant, akivel összetartoztok, és találjon õ is mást, akivel elégedett lesz. Ti nem tartoztok össze, ennyi.
Úgy tûnik a pasi kissé hisztériás :) Szerintem teljesen rendben van, hogy felmész a testvéredékhez. Még ha tovább maradnál, az ellen se lehetne kifogása. Miért baj, ha szeretsz velük beszélni? valószínûleg családiasabb ott a légkör mint vele ugye... Ha nem sikerül lenyugodnotok, akkor lehet hogy egy kis szünet nem ártana eltöprengeni ki mit is szeretne a jövõben, mert ez így elég frusztrált dolognak tûnik. Nézd, az hogy nem tetszik neki ahogy takarítasz, miért baj? Akkor csinálja õ :) Vagy fogja be, vagy fizessen egy takarítónõt. Én azt hiszem azt mondanám, hiszen õ is ott lakik, ugyanolyan joga van takarítani mint neked, nem igaz? Mellesleg, kié a lakás? :) 30/N
Egyetértek a fentiekkel. Mi tart össze benneteket, ez a kérdés. Mert ha semmi, akkor meg minek?
Lehet úgy gondolja, hogy mialatt a tesódéknál vagy, azalatt mondjuk takaríthatnál és zavarja, hogy nem az az elsõ dolgod, hogy hazamenj, hanem a tesód. Szerintem sem jó dolog az anyjával elõjönni, azzal csak ártassz magadnak. Nem egyszerû eset, de meg kell próbálni kompromisszumot kötni. Takaríthatnátok mondjuk együtt.
19:58-as vagyok. Persze csak akkor van értelme, ha egyébként jól elvagytok....
9éve? És még nincs semmi? Nem kéne zavarnia hogy te egy fél órát külön töltesz tõle. vagy annyit dolgoztok hogy alig vagytok együtt?az mondjuk ok lehet. De az ilyeneket engedd el a füled mellett, ha nem tetszik neki takarítson õ.
Na figyelj! ez a dolog ne annyira jol esö de a szemre hányásokat nem annyira lehet elfelejteni! /sajnos/ ERNÖKE
A kérdező hozzászólása: az a furcsa hogy addig megyek fel tesómhoz amig õ dolgozik és mirehaza ér arra vacsi fürdõviz stb...!akkor mi a baja?
A kérdező hozzászólása: Õszintén ?nem vagyunk jol meg!májusban lett volna az esküvõnk de õ vissza lépett!
"ha van rajtad sapka azért, ha nincs azért" tipikus meguntalak eset!Bocsi, hogy ilyen nyers vagyok, de szerintem itt a vége, fuss el tõle!Igazából csak nem meri v.nem tudja hogyan, mikor, miért mondja ki ezt neked, elõzd meg te.Keresd meg az igazit, mert õ nem az!!!
Visszalépett az esküvõtõl, és te még mindig vele vagy? Tényleg nem értem. Mi tíz éve együtt vagyunk, és egyikünk sem akar esküvõt, de ezt már régóta tisztáztuk. Õ pedig visszalépett egy ilyen egyezségtõl, miért?
A kérdező hozzászólása: mert neki nem fontos a papir!Nem értem na mindegy mert csak felhuzom magam!
Szerintem örülj neki, hogy visszalépett az esküvõtõl. És az istenért, nehogy gyereket szülj neki! A gyerek soha nem old meg semmi gondot, maximum csak több problémátok lesz, több konfliktus. Ahhoz, hogy egy kapcsolat a gyermekvállalás után is jól mûködjön, ahhoz nagyon szorosnak kell lennie. Szerintem hagyd ezt a férfit a fenébe és keress egy olyat aki megérdemel és megbecsül téged!

Nokia Lumia 920-as telefonom van és ha viberen hívnak meg ha sms érkezeik rendesen csörög és rezeg, de ha csak úgy próbál hívni akkor nem rezeg és nem is cseng pedig be van állítva minden. Nincsen lenémítva se. Miért?

Legjobb válasz: Ezt most nem teljesen értem. A viber jelez, de ha telefonon hívnak akkor nem? Biztos nincs lenémítva (hangerõgomb, és jobb felsõ sarokban csengés és egy harang van mellette)?!

Ezt most nem teljesen értem. A viber jelez, de ha telefonon hívnak akkor nem? Biztos nincs lenémítva (hangerõgomb, és jobb felsõ sarokban csengés és egy harang van mellette)?!

Ha párkapcsolatban úgy hívod a pasidat hogy uram vagy hogy úgy mutatod be hogy ő itt az uram! Akkor az végülis mit jelent? Vagy miért hívjátok így?

Legjobb válasz: Én nem hívnám úgy biztos, mert az azt jelenti, hogy alárendelem magam neki. Nem az uram, hanem a barátom/párom.

Én nem hívnám úgy biztos, mert az azt jelenti, hogy alárendelem magam neki. Nem az uram, hanem a barátom/párom.
hehe , idõsebbik csaj ismerõsõm ugy hivja a párját h : emberem xD nem uramozza hanem azt ondja itt az emberem xD
Szerintem az asszonynak van ura, hozzá nemértõnek embere, zokninak párja, hölgynek udvarlója, rib ancnak faszija, csajnak csávója, zsáknak foltja.
Inkább a parasztos "uram" mintsem a prolis "párom"
Az idõsebb korosztályra inkább jellemzõ, bár én fiataloknál is hallom. Szerintem nincs annál mélyebb bizalom, mint amikor a nõ (az asszony) az ura kezébe helyezi az életét és bizonyos benne, hogy a férfi mindig vigyázni fog rá. Kívülrõl nézve alárendeltségnek tûnhet, belülrõl nézve mélységes szeretet és bizalom. Persze nem mindenkinél, némi lelki érettség is szükséges ahhoz, hogy meg tudjuk élni a hagyományos nõi-férfi szerepeket.
Szerintem az uram is, de a párom is szörnyû :D De nyertetek, az emberem a legrosszabb, amit eddig hallottam :D
És amelyik nõ azt mondja hogy az "ember"?:Legalábbis 2kolléga nõmtõl hallottam mindkettõ elég rossz visszonyba van a párjával.
7-essel egyetértek, az "uram" kifejezésben szerintem nem kell túl sok sovinizmust képzelni, csak annyit ami egy tradicionális és konzervatív párkapcsolatban jelen van (lényegében a nemi szerepek helyes "elosztására" gondolok), ráadásul a "párom" szótól engem is kiráz a hideg. Persze olyan nõk, akik a saját szerepüket, nemiségüket a férfi fölé rendelik, vagy görcsösen beszélnek egyenlõségrõl, olyan esetben, ahol a férfi számára ez már nyilvánvaló, azok úgy sem fogják ezt a szót használni a partnerükre.
Azt jelenti, hogy az adott nõtõl menekülj, mert egy hárpia.
én utálom ezt romáknál szoktam hallani hogy ez az uram la rosszul vagyok ettõl a megnevezéstõl sose mondanám a páromra h uram wuuuu rosszul vagyok még a gondolattól is 20L
2 Még ott se.
Ezt házasságban élõknél szokás.
A férjem szereti ezt a megszólítást, és hívom is így, de max kettesben, vagy a családjaink körében. Õ is hív asszonynak:) . Ha bemutatom, akkor a férjem megszólítást alkalmazom. Ha nem házasok, akkor minden esetre fura... 27/N

Vettem egy LG 236v tipusu ips monitort, full hd, de az egész képernyő úgy csinál mint amikor a telefon mellette van és valaki hív, miért? úgy rezeg

Legjobb válasz: Mozgasd meg a kábeleket, okozhat interferenciát, ha nincs megfelelõen csatlakoztatva - vagy valamilyen eszköz van a közelében, ami zavarja. Próbáld meg mindentõl távol rakni(amíg elér a kábel), ha úgy sem jó, akkor nézd meg másik gépnél is, esetleg másik kábellel, ha meg sehogy sem sikerül normális állapotúvá varázsolni, akkor vidd vissza, hogy nézzenek rá.

Mozgasd meg a kábeleket, okozhat interferenciát, ha nincs megfelelõen csatlakoztatva - vagy valamilyen eszköz van a közelében, ami zavarja. Próbáld meg mindentõl távol rakni(amíg elér a kábel), ha úgy sem jó, akkor nézd meg másik gépnél is, esetleg másik kábellel, ha meg sehogy sem sikerül normális állapotúvá varázsolni, akkor vidd vissza, hogy nézzenek rá.
A kérdező hozzászólása: videokártya miatt lehet? mert egy elég régi van benne..9400 gt. most raktam össze a gépet, csak videokártya még ezután lesz meg, addig ezzel megy
A kérdező hozzászólása: helyre jött:D

MIért találok munkát, miért nem jeleznek vissza a munkáltatók, miért nem hívnak be interjúra? Úgy érzem önéletrajzom jól megírtam és a motivációs levelemet is. Nagyon el vagyok keseredve, a sok munkanélkülivel függhet össze

Következő végzettségeim vannak: érettségi, ECDL, pénzügyi- számviteli ügyintéző, jogi asszisztens, Pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági vizsga, Biztosításközvetítői hatósági vizsga

Legjobb válasz: "de minimálbért nem adhatnak neki, mert diplomás és szakmájában helyezkedik el." Ó, dehogynem adhatnak neki! Sõt, sorban állnak a diplomások is a minimálbérért! Ez a mai magyar valóság!

"de minimálbért nem adhatnak neki, mert diplomás és szakmájában helyezkedik el." Ó, dehogynem adhatnak neki! Sõt, sorban állnak a diplomások is a minimálbérért! Ez a mai magyar valóság!
a "képesítéseid" egytõl egyig szó szerint semmit nem érnek! hogy miért? ECDL - ez mindössze azt mutatja hogy nem vagy teljesen funkcionális analfabéta, el tudsz végezni néhány mûveletet számítógépen. "pénzügyi- számviteli ügyintézõ" - diplomás közgazdászok ezrei vannak munka nélkül, õk is ellátnak ilyen feladatokat, szinte bagóért. Nem alkalmaznak OKJ-s embereket ilyen területre, ha van diplomás, ugyanannyiért. " jogi asszisztens" - jól hangzó tucat végzettség, jogászok ezreinek nincs állása, minimálbérért õk is tudnak kávét fõzni, iratot rendezni, nem kell ehhez jogi asszisztens. A másik kettõ sem egy olyan amire azt lehetne mondani hogy valami. Nem bántásból írom ezeket, csak hogy lásd a valóságot! Nincs egy olyan végzettséged sem, amelyre azt lehetne mondani hogy ez igazán jó. Ha esetleg beszélnél felsõfokon angolul és emellett még egy ritka nyelvet is, akkor talán esélyed lehetne a munkaerõpiacon, így azonban csak a szerencsében bízhatsz.
Miért kell mindjárt lehurrogni valakit, aki szeretne a családja mellett maradni? Nem mindenki tud annyira mobilis lenni, mint esetleg szeretne. Helyben keresek én is, nekem sem jött eddig össze, hiába lenne valami az ország másik végében, nem tudnék menni, a páromnak itt van jól fizetõ állása, a gyerek itt jár oviba, itt van lakás.
Inkább az számít jobban, miben van releváns tapasztalatod... Az életrajzodban is inkább a végzettségeken van a hangsúly? Amögé annak kell bújnia, akinek nincs tapasztalata, ha neked van, inkább azt hangsúlyozd. A munkáltatók meg olyanok, hogy nem jeleznek vissza. Ismerõsöket kérdezz, tudnak-e szabad állást, ill. tudják-e az illetékesnek (már, ha ismerik) továbbítani az életrajzod.
Mert ezek körül a tanulmányok közül a nagyja bullshit...
Azoknak írom, akiknek a tapasztalat meg a jó végzettség számít: szakvizsgázott jogászként, 6 év tapasztalattal se hívnak be interjúra, legjobb esetben egyszer csak küldenek egy levelet, hogy nem én lettem a befutó. Igaz, ez nem Budapest (de én szeretnék a megyében maradni és dolgozni, mert itt van a családom), de a tendencia ugyanaz.
"Ha már Magyarországon élünk, nem lehetne magyarul megadni a munkaköröket? Nem vagyok angolos, de mi az a sitebuilder?" Igen, itt vagyunk, azonban ebben a szakmában alap az angol nyelvtudás, azaz ez is egy szûrõ a jelentkezésnél. A sitebuilder, gyakorlatilag weboldal építõ, de nagyon magyar neve nincsen, minden cég így hirdeti.
Ha már Magyarországon élünk, nem lehetne magyarul megadni a munkaköröket? Nem vagyok angolos, de mi az a sitebuilder?
A kérdező hozzászólása: én utálom amikor a munkáltatók feltüntetik hogy elõny bizonyos programok ismerete. dolgoztam már jó pár helyen, szinte mindenhol más program volt. Minden cég más programot használ. azon programot a felvétel után kellene megtanítani az alkalmazottnak . nagyon kevés az esély rá, persze van rá esély, hogy valaki azon programba már egyszer belefutott.
"úristen! hihetetlen hogy ezeknek valaki megfelelt:) " miért hihetetlen? ezek alap dolgok egy sitebuilder esetén!
Dettó :)
A kérdező hozzászólása: CSS, JS HTML úristen! hihetetlen hogy ezeknek valaki megfelelt:) nekem kínai, kivéve a HTML-t:)
Kérdezõ azért vicces, hogy leszólod itt az egyik válaszolót, mert általánosít, és még kis analizálod, mikor te ugyan ezt teszed. Közköd hogy aki diplomás, az el van telve magától, mert te ismersz pár ilyet, sõt biztos vagy benne hogy egy diploma nélküli jobban küözd és akarkódzik mint egy diplomás. Honnan szeded ezeket a sztereotípiákat? Ha te ilyen vagy legalább nem köss bele másba.
A kérdező hozzászólása: hidd el sokkal jobban küzd, akinek pl. csak érettségi van. Nagyon nagyon sok ilyen emberrel találkoztam. Megakarják mutatni, hogy bár nincs diplomájuk, de õk is sokra tudják vinni, õk is valakik, szorgalmasan végzik a munkájukat, hogy elismerjék õket
Van 2 diplomám, nem vagyok ezért eltelve magamtól, már be sem írom az önéletrajzomba, jelenleg árufeltöltõnek is szívesen elmennék akár minimálbérért is, ha felvennének, nem esem össze a munkától.
Mi az hogy hidd el sokkal jobban küzd?? Képzeld nekem is van diplomám nem 1 nap alatt lett munkám és igyekszem a lehetõ legtöbbet kihozni magamból hogy meg is maradjon..Meg gondolom még sokan mások. Nem más kárára kéne magadat fényezni. Már bocs.
A kérdező hozzászólása: abszolút nem érzem úgy hogy fényezném magamat, hiszen nincs egyetlen diplomám sem, így amit írtál a fényezésrõl már nem állja meg a helyét
A kérdező hozzászólása: lehet te is odateszed magad, de egy nem diplomás 1000szer jobban, én ezt tapasztaltam nagyon sok embernél. nem azt mondom hogy egy diplomás nem, de egy kisebb végzettségû még jobban akar érvényesülni, megakarja mutatni, hogy bár nincs diplomája, de tud olyan jó lenni és bedobja magát ezerrel
Kedves kérdezõ, már megint naiv voltam. Te nem arra használod a posztod, hogy értelmes információhoz juss, hanem arra, hogy félrebeszelj és igazolást keress arra, hogy nincs munkád. Eredmény: alibid már van több is, munkád nincs egy se. És amíg ennyire gondolod komolyan, addig így is marad. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló, esetleg nem kellene mindig magadból kiindulni, vannak emberek akik nem csak a negatívat látják a másikban. Bár nálad ez biztos valami berögzõdés lehet
"132e nettó Gyõrben, hol pontosan és legfõképpen milyen munkakör? Errõl írhatna a HR-es hölgy bõvebben. Köszönettel várom válaszát, akár privátban is." Egy közepes méretû vállalkozás keresett legalább középfokú végzettséggel rendelkezõ és angol nyelvet dokumentáció olvasás szintjén értõ sitelbuildert, HTML, CSS és JS ismeretekkel.
A kérdező hozzászólása: a diplomás beképzeltséget, mint írtam , nem mindenkire vonatkozik, csak én személy szerint találkoztam sok ilyen emberrel:) Én is gondolkozom jelenleg is rajta, hogy végzek egy jogász fõiskolát , mert tudom menne a dolog, vagy egy HR-es szakot. de évente annyian végeznek hasonló képzést, évente rengetegen, hogy túltelítettség van szerintem a piacon, rengeteg HR diplomás, jogi diplomás van és nem talál munkát. Emiatt tettem le eddig arról, hogy fõsulit végezzek. Nagyon sokan végeznek fõsulit, de azon szakokból kevés az elhelyezkedési lehetõség, mert sokan pályáznak adott állásra.
A HR istenség ezt is megfogja válaszolni, hát az asszony is legyen mobil! A többdiplomásak beképzeltek ezen jót derültem, volt 4 diplomás benzinkutas munkatársam. Nem tûnt beképzeltnek, bár lehet én vagyok rossz emberismerõ! 132e nettó Gyõrben, hol pontosan és legfõképpen milyen munkakör? Errõl írhatna a HR-es hölgy bõvebben. Köszönettel várom válaszát, akár privátban is.
A kérdező hozzászólása: abszolút nem értek egyet vele, hogy a pénzügyi végzettségem, és jogi asszisztensi végzettségem nem ér semmit. Ha valaki diplomás közgazdász, diplomás jogász és ebben helyezkedik el, diplomásnak többet kötelesek fizetni, mint egy OKJ végzettségû embernek. Lehet hogy uazt. a munkát el tudja végezni, de minimálbért nem adhatnak neki, mert diplomás és szakmájában helyezkedik el.
A kérdező hozzászólása: én úgy tudom van olyan szabály, hogy diplomásnak ha saját szakmában helyezkedik el, akkor bizonyos összeget kötelesek fizetni munkabérként
"én úgy tudom van olyan szabály, hogy diplomásnak ha saját szakmában helyezkedik el, akkor bizonyos összeget kötelesek fizetni munkabérként" Nincs ilyen szabály! Van a minimálbér, és van a szakmunkás bérminimum, diplomás bér nincsen! Diplomások ezrei dolgoznak olyan munkakörben, amit egy OKJ-s is el tudna látni, de a cég inkább diplomást alkalmaz, mert 5000-rel többet ad nekik, de legalább talán nagyobb rálátása van a dolgokra.
"Miért kell mindjárt lehurrogni valakit, aki szeretne a családja mellett maradni? Nem mindenki tud annyira mobilis lenni, mint esetleg szeretne. Helyben keresek én is, nekem sem jött eddig össze, hiába lenne valami az ország másik végében, nem tudnék menni, a páromnak itt van jól fizetõ állása, a gyerek itt jár oviba, itt van lakás." Nem hurrogom le, de akkor bizony ne papoljon arról hogy nincs állása! "Nem mindenki tud annyira mobilis lenni, mint esetleg szeretne" Ha szeretne, akkor mobilis lenne! Az akarat hiányzik sok emberbõl, inkább kényelmesen eléldegél Mucsacsöröge alsón és várja a munkát! Hát csak várja! A lakást ki lehet adni, amibõl a másik városban lévõ albérletet lehet fizetni. A gyerek járhat más iskolába is, stb. Ezek csak kifogások! Mindent lehet csak akarni kellene, de jobb a megszokott életvitel, még véletlen se kelljen kimozdulni. Nem rajongok a Nyugatért, de ott az emberek mobilak, megoldják. Itthon is meg lehetne, páran meg is teszik, a többség azonban csak ül a babérjain.
A kérdező hozzászólása: lehet igazad van. én viszont úgy gondolom, hogy egy oKJ-s adna sokkal többet és szeretne elõre haladni, mert tudja nincs diplomája és többet szeretne emiatt mutatnia magából. szerintem egy kisebb végzettségû személy sokkal jobban hajt , mint egy magasabb végzettségû. ÉN legalábbis ilyen vagyok
A kérdező hozzászólása: gondolom te sem vagy rossz anyagi helyzetben, mint sokan. de nem akarok személyeskedni. Más véleménye esetleg?
"gondolom te sem vagy rossz anyagi helyzetben, mint sokan. " És sokan miért vannak abban? Azért mert nem mobilak! Csak várják a munkát, várják, és ha találnak valamit, akkor jön a kifogás hogy, jaj, de messze van, stb. Így ne is várjon senki csodát, ez nem megfelelõ hozzáállás. Szerintem.
"zerintem egy kisebb végzettségû személy sokkal jobban hajt , mint egy magasabb végzettségû." Mondjuk ebben egyetértek veled, lévén sok diplomás már magától a tudattól hogy neki papírja van, rögtön elismerést vár kevés munkáért.
A kérdező hozzászólása: tipikusan az az ember vagy, aki találkozott jó pár emberrel élete során aki ilyen és ezáltal általánosít mindenkit. szerintem nálad valaki mély dolog lehet a dologban , lehet megaláztak vagy valami hasonló vagy munkahelyen történhetett anno veled valami. és ezt vetíted rá sok emberre, hogy õk lusták munkát keresni, meg nem akarnak dolgozni stb. nem ismerlek, de szerintem valami lelki cucc biztos vagyok benne lehet nálad, ha le is tagadod. valami biztos nem kóser nálad, hogy emberekrõl ilyen vélemémyt alkotsz
A kérdező hozzászólása: én is ismerek sok diplomást és hát eléggé el vannak szállva maguktól, beképzeltek, hogy diplomájuk van, önteltek. bár lehet az ilyen kell a munkáltatóknak.
A kérdező hozzászólása: tesóm egy francia cégnél dolgozik jól keres és mérnök, diplomás van ott. És abszolút nem érdekli õket semmi, leszarják ha elküldik õket, mert úgy vannak vele, hogy diplomája van és simán talál munkát és menyi ilyen ember van , én is találkoztam rengeteg ilyennel
"tipikusan az az ember vagy, aki találkozott jó pár emberrel élete során aki ilyen és ezáltal általánosít mindenkit. szerintem nálad valaki mély dolog lehet a dologban , lehet megaláztak vagy valami hasonló vagy munkahelyen történhetett anno veled valami. és ezt vetíted rá sok emberre, hogy õk lusták munkát keresni, meg nem akarnak dolgozni stb. nem ismerlek, de szerintem valami lelki cucc biztos vagyok benne lehet nálad, ha le is tagadod. valami biztos nem kóser nálad, hogy emberekrõl ilyen vélemémyt alkotsz" Nem azt mondtam, hogy lusták, vagy hogy nem akarnak dolgozni, hanem egyszerûen azt, hogy látom azt, hogy némely munkanélküli hogyan áll a dolgokhoz, illetve hogyan nem áll a dolgokhoz! Tanácsadóként dolgozom, munkanélkülieknek adok tanácsokat, és tudom mirõl beszélek! Jönnek emberek, elmondják az életüket, javaslatokat adok nekik, erre jönnek a kifogásaik, hogy messze nem akar utazni, család, lakás van itt, stb, stb. 10-ból 6 munkanélküli tehet arról hogy még az! Nem rég volt egy állás meghirdetve Gyõrben, kerestek rá embert, nekem az adatbázisban pedig volt egy szabolcs megyei férfi, neki felajánlották az állást, az én tanácsomra, a beszélgetésünk alapján rátermett volt a munkára. Azonban mikor mondtam neki hogy van munka, nettó 132.000 Ft-ért, akkor jöttek elõ az olyan kifogások, amitõl köpni nyelni nem tudtam! Ha valaki dolgozni AKAR, az egy ilyen lehetõséget nem utasít vissza!(hozzáteszem, a cég fizette volna a férfi havi 2 hazaútját!)
A kérdező hozzászólása: van benne valami. de azért szerintem ha valakinek másfél órát kell utaznia egy munkahelyre , meg vissza is másfél órát, még ha munkanélküli is, meggondolja a dolgot. persze itt nem arra személyre gondoltam akit említettél. oda vissza összesen munkahelyi 3-4óra utazást meggondol az ember ha családja van, meg gyerekei. Sejtettem , hogy HR vagy valami más lehet a szakmád. meg az igazság nagyon túltelítettség van a piacon, egyre több a diplomás, a jó kis szakmák meg már nincsenek, hisz mindenki diplomára hajt, és mint írtad azokból a szakmákból meg millió számra van diplomás
"Ha szeretne, akkor mobilis lenne! Az akarat hiányzik sok emberbõl, inkább kényelmesen eléldegél Mucsacsöröge alsón és várja a munkát! Hát csak várja! A lakást ki lehet adni, amibõl a másik városban lévõ albérletet lehet fizetni. A gyerek járhat más iskolába is, stb. Ezek csak kifogások! Mindent lehet csak akarni kellene, de jobb a megszokott életvitel, még véletlen se kelljen kimozdulni. Nem rajongok a Nyugatért, de ott az emberek mobilak, megoldják. Itthon is meg lehetne, páran meg is teszik, a többség azonban csak ül a babérjain." Könnyû mondani, hogy a lakást ki lehet adni, ha egyátalán találsz bérlõt, az sem egyszerû, meg azért az sem mindegy kit engedsz be a lakásodba és milyen állapotban kapod vissza, 200km-rõl nehéz ellenõrizgetni. A gyerek mehet másik óvodába, iskolába, de a párom, akinek itt van jól fizetõ állása, amit szeret, amihez ért, ahol elismerik a munkáját, vele mi lesz?
A félrebeszélés elutasítása tényleg berögzödés, lebuktam. Te meg nem akarsz dolgozni, de szeretsz szakérteni arról, hogy erre milyen alibid van. És te is lebuktál. No, az élet már csak ilyen. :)

A magyarokon miért nem látszik meg a hun vonás? Úgy értem, hogy mi nem vagyunk húzott szeműek, mégis hunoknak, vagy mongoloknak hívnak minket. Miért nem látszik meg rajtunk? Mert a legtöbb helyen a hunokat húzott szeműnek ábrázolják?

És honnan látszik meg valakin ha hun,itt nem a húzott szemére gondolok?

Legjobb válasz: Való igaz, hogy rokon népek vagyunk a hunokkal, de csak nagyon régrõl. Gyakorlatilag a honfoglalás idejére már bõven különváltunk tõlük.

Való igaz, hogy rokon népek vagyunk a hunokkal, de csak nagyon régrõl. Gyakorlatilag a honfoglalás idejére már bõven különváltunk tõlük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Én meg azt hallottam , hogy volt két külön nép az egyik a hun másik a sumér. És azt hiszem ezért tekintenek testvéreknek minket a törökök, mert nekik állítólag ezt tanítják.És nálunk a citera is nagyon hasonlít az övéikhez
És azt tudod-e, hogy igencsak sokféle nép élt itt, a Kárpát-medencében, s a nagy-nagy vérveszteségek után más népeket is ide hívtak királyaink? József Attilától ezt biztosan ismered. A világ vagyok - minden, ami volt, van: a sok nemzedék, mely egymásra tör. A honfoglalók gyõznek velem holtan s a meghódoltak kínja meggyötör. Árpád és Zalán, Werbõczi és Dózsa - török, tatár, tót, román kavarog e szívben, mely e multnak már adósa szelíd jövõvel - mai magyarok!
A kérdező hozzászólása: Ez is segített köszi

A Fottball Manager 2011-ben miért nem aktív pl: a Német és a Japán válogatott (Abból a szempontból kérdezem hogy oda sose hívnak be játékosokat úgy mint a többi válogatottnál) valami patch vagy beállítás kérdése?

Legjobb válasz: Évek óta ez van, nem tudják megvenni a válogatottak licenceit. A többiét igen, a németek nem akarnak valamiért a játékban szerepelni...

Évek óta ez van, nem tudják megvenni a válogatottak licenceit. A többiét igen, a németek nem akarnak valamiért a játékban szerepelni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!