Találatok a következő kifejezésre: Miért hívják a tűzoltó (1 db)

Miért hívják fecskendőnek a tűzoltó fecskendőt?

Hiszen gyakorlatilag az egy vászon vagy milyen slag.

Legjobb válasz: A tömlõ végén lévõ szórófejet hívják fecskendõnek, nem a slagot!

A tömlõ végén lévõ szórófejet hívják fecskendõnek, nem a slagot!
A kérdező hozzászólása: Érdekes.Amikor oltásról hallok, akkor mindig csak tûzoltófecskendõnek nevezik, és én laikus az egészre értettem.:) ) Köszi:) )) Igazából a 4 éves fiam tette fel a kérdést:) ))
volt egy idõszak (a vödrök után, de pumpáskocsi elött), amikor kb fél méter hosszú, 15-20 cm átmérõjû kézi fecskendõkkel oltottak. Konkrétan olyan volt, mint egy böszme nagy fecskendõ. Jobb volt, mint a vödör, mert lehetett irányítani, de csak kb. annyi víz is fért bele. Ebbõl fejlõdött ki viszonylag gyorsan a pumpáskocsi, de a név megmaradt. Ha jól rémlik akkor kõbányán a tûzoltó múzeumban van egy kiállítva.
Na most kérem szépen... Megint helytelenek a válaszok:) Fecskendõnek tûzoltó nyelven azt a gépjármûvet értik, mely képes az oltásra, s egy rajt képes szállítani. Amire ti gondoltok, az nem fecskendõ hanem SUGÁRCSÕ:) És nem slag az a csõ, hanem tömlõ:) Van több fére átmérõ, melyeknek jelölése: A, B, C, D, H.
ismételten egyet értek az elõttem szólóval!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ismeri valaki ezt az oldalt? Https://arveres. Mbvk.hu/arverezok/ingatlanhirdetmenyek?

2

Van egy oldal ahol rajzpályázatot hirdettek gyerekeknek, mi nyerésre állunk de nem lesz eredményhirdetés visszaélések miatt. Össz-vissz 4 rajz van fent azokra lehetett szavazni tehát nem nehéz nyerni. Mit tegyek?

Tehet ilyet egy hirdető? CSALÓDÁST és nem kicsit okoz a gyereknek. ilyenkor én mit tehetek?

1

Mondjátok már meg hogy a filefeltolto.hu oldalról miért nem lehet letölteni? Nekem azt irja ki hogy tulterhelt az oldal probáljam párperc múlva. De tegnap estétől semmi.! Köszönöm előre, szép napot!

0

( amit mondtál) " az a sok szar mind igaz volt " - valami ötlet hogy ez melyik filmben hangozhatott el? Nem tudom és nagyon idegesít!

0

Mi ez a goa'uld dolog?

Én már a reptoid dolgot is lassan fogtam föl, de most mi ez a goa'uld? sokadjára látom kérdésben..

1

Mit jelentett a puha diktatúra a Horthy-rendszerben?

puha,diktatúra,horthy,rendszer

1

Van egy régi kazettásmagnóm. Meddig bírja új elemekkel?

A magnó típusa a következő:

1

Szerintetek ez gáz? Titeket elriasztana?

Az osztályban nagyon jó barátság alakult ki a lányok között, és hát néha sztriptízelünk egymásnak, meg mindig megmutogatjuk egymásnak a fehérnemûnket, meg vetkôzôs játékokat játszunk, szóval elég leszbikusnak tûnhetünk, de igazából a fiúk tetszenek.... de amúgy szolidan öltözködünk és nem festjük magunkat, meg a fiúk elôtt nem beszélünk ilyenekrôl!

9

Állami gondozott, voltam. Nem kaptam életkezdési tánogatást mert azt mondták nem jár. Ez volt 1984-bem. Akkor voltam 16 éves. Most vagyok 45. Van még esélyem?

1

Miért ilyen durva velem a fodrászom?

Nem tudom mással előfordult-e hasonló, de nálam betelt a pohár. A fodrászom olyan durván mossa a hajamat, hogy fáj utána egy hétig a fejbőröm, nem mossa el a fésüket, rendszerint megjegyzéseket tesz, beszólogat. Miután már udvariasan rászóltam hogy vegyen vissza, akkor is csak annyit mondott hogy ő csak alaposan végzi a dolgát nem érti mit panaszkodok. Nagyon kínos mert gyerekkorom óta hozzá jár az egész család. Pár évig nem jártam, majd újra mentem évekig, de ebben a hónapban inkább már magamnak vágtam a hajam, mert semmi kedvem nem volt megint fájó fejjel, idegesen hazajönni. Más is járt már így fodrásszal?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!