Találatok a következő kifejezésre: Miért hívják a tűzoltó (1 db)

Miért hívják fecskendőnek a tűzoltó fecskendőt?

Hiszen gyakorlatilag az egy vászon vagy milyen slag.

Legjobb válasz: A tömlõ végén lévõ szórófejet hívják fecskendõnek, nem a slagot!

A tömlõ végén lévõ szórófejet hívják fecskendõnek, nem a slagot!
A kérdező hozzászólása: Érdekes.Amikor oltásról hallok, akkor mindig csak tûzoltófecskendõnek nevezik, és én laikus az egészre értettem.:) ) Köszi:) )) Igazából a 4 éves fiam tette fel a kérdést:) ))
volt egy idõszak (a vödrök után, de pumpáskocsi elött), amikor kb fél méter hosszú, 15-20 cm átmérõjû kézi fecskendõkkel oltottak. Konkrétan olyan volt, mint egy böszme nagy fecskendõ. Jobb volt, mint a vödör, mert lehetett irányítani, de csak kb. annyi víz is fért bele. Ebbõl fejlõdött ki viszonylag gyorsan a pumpáskocsi, de a név megmaradt. Ha jól rémlik akkor kõbányán a tûzoltó múzeumban van egy kiállítva.
Na most kérem szépen... Megint helytelenek a válaszok:) Fecskendõnek tûzoltó nyelven azt a gépjármûvet értik, mely képes az oltásra, s egy rajt képes szállítani. Amire ti gondoltok, az nem fecskendõ hanem SUGÁRCSÕ:) És nem slag az a csõ, hanem tömlõ:) Van több fére átmérõ, melyeknek jelölése: A, B, C, D, H.
ismételten egyet értek az elõttem szólóval!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti mikor döntenétek úgy, hogy otthagyjátok a munkahelyeteket?

Manapság ilyet valakki csak akkor tesz, ha talált egy jobbat. De mi van akkor, ha nincs helyette semmi sem. Milyen munkahelyi tényezők miatt döntenétek úgy, hogy végképp elmentek az adott helyről akkor is, ha rögtön utána nem lesz semmi? (Írhattok saját tapasztalatot is, ha van.)

4

Madách vagy Karinthy? (Budapest)

A Madách és a Karinthy között vívódok és sokat segítene, ha kapnék róla visszajelzéseket:) Melyik jobb suli?

4

Mért nem építeték újra a world trade centert? Ennyhitete volna az ország fájdalmát.

Mért nem épiteték újra a nyew yorkban a world trade centert ?ha újra épiteték volna akkor ennyhitete volna az amerikaiak fájdalmát de így hogycsak emlék művet épitetek és egy másik épületet így olyan mintha amerika elismerné hogy az al kaida térde kényszeritete.

0

Milyen férfi parfümök jó illatúak?

2

Mostanában elég szar kedvem van, mindig eszembe juttnak a régi emlékek, és azért gondolom rossz a kedvem:/ Mitől lehetne jobb?

2

Hogy tudok egy fuvolakottát átírni furulyakottává? Részletesebben alul

A fuvolakottában nulla db előjegyzés van. Ezt szeretném átírni c-s hangolású furulyára. Ezt hogy kell? hozzá kísérőszólam a b-s hangolású klarinét 2db kereszttel.

1

Karácsonyra meg kell lepni osztálytársainkat valami saját kezüleg készített dologgal. Ti mit ajánlanátok?

2

Hullagyalázásért hány év börtön jár?

1

Holnapra Abigél legendájából fogalmazást kell írjak egy A4-S oldalt valaki legyen olyan kedves írjon nekem egyet a sztori ott kell kezdődjön h belebotlik a szoborba és addig kell tartson, hogy rájön hogy valóban ereje van annak a szobornak? !

0

A franciák nagyon megharagszanak, ha összekeverem a nemeket?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!