Találatok a következő kifejezésre: Miért hányom a (260 db)

Miért hányt a macskám? Ugyan azt ette mint mindig! 5 hónapos! Szobacica!

Legjobb válasz: Ha ritkán (havonta egyszer vagy kéthetente egyszer) hány, akkor az nem biztos hogy baj. Nézd meg mit hányt, ha szõrcsomót, akkor az normális. Füvet kell neki ültetni hogy rágcsálja. Ha gyakran hány, annak több oka is lehet, az mindenképpen állatorvosi téma. Az enyém is hányt majdnem minden nap mikor befogadtam. De aztán 1 hét múlva elvittem állatorvoshoz (õ mondta az egy hét karantént), adott féreghajtót, az megoldotta a hányást. Rendszeresen féreghajtom, szerencsére azóta nem kakilt "sünöket". Néha (havonta) kihányja a szõrcsomót az alomtálcája mellé. Érdekes, hogy elõtte odajön hozzám és egy speciális, mással össze nem téveszthetõ nyávogással közli hogy most akkor õ hányni fog. Én meg csak elhívom az alomtálcája mellé, hogy kérlek, cicus, ide csináld :)

Ha ritkán (havonta egyszer vagy kéthetente egyszer) hány, akkor az nem biztos hogy baj. Nézd meg mit hányt, ha szõrcsomót, akkor az normális. Füvet kell neki ültetni hogy rágcsálja. Ha gyakran hány, annak több oka is lehet, az mindenképpen állatorvosi téma. Az enyém is hányt majdnem minden nap mikor befogadtam. De aztán 1 hét múlva elvittem állatorvoshoz (õ mondta az egy hét karantént), adott féreghajtót, az megoldotta a hányást. Rendszeresen féreghajtom, szerencsére azóta nem kakilt "sünöket". Néha (havonta) kihányja a szõrcsomót az alomtálcája mellé. Érdekes, hogy elõtte odajön hozzám és egy speciális, mással össze nem téveszthetõ nyávogással közli hogy most akkor õ hányni fog. Én meg csak elhívom az alomtálcája mellé, hogy kérlek, cicus, ide csináld :)
Szerintem is szõrcsomó.
a mi macskánk naponta hányt, akkor kiderítettem, hogy lehet kapni ANTI HAIRBALL nevû száraz kaját. Ebbõl adok neki naponta 4-5 szemet és így rendben van.
Lehet hogy teleette magát, a mi régi macskánkkal is elõfordult.
a macskáknál váltogatni kell az eledelüket.
túl gyorsan vagy túl sokat evett hirtelen.
szõrcsomó...
amúgy a macskámnak amikor vettünk macskafüvet akkor nem nagyon rágcsálta...:/ de ha kimegy akkor néha eszik füvet...:D
A féreghajtó egyes állatorvosok "jolly jokere", akkor is adják, ha nincs rá szükség, aztán a macska meg hány tõle :( Ne erõltesd, ha az ürülékén nem látszik, hogy férges. Tisztálkodás közben benyeli a szõrszálakat, ha van lehetõsége füvet rágni, akkor az segít neki visszaöklendezni. Ha nincs akkor adj neki anti-hairball étrendkiegészítõt, vagy macskafüvet. Az enyém is benti macska, néha kiviszem hámmal és pórázzal hadd válogasson magának füvet a ház körül.

Miért hány a macskám 3 hetente? Kap szörcsomósódás ellen!

Legjobb válasz: Azt én is szeretném tudni, ugyanis az enyém is nagyon gyakran hány!

Azt én is szeretném tudni, ugyanis az enyém is nagyon gyakran hány!
Nálunk akkor hánytak a macskák, amikor szõrcsomósodás ellen kaptak falatkákat. Kutyáknak is adtunk és akkor azok is hánytak :S mióta nem adjunk azóta nem is hánytak (2-3 éve adtuk :D)
szia! én sem adok a cicáimnak direktbe semmi hánytatót. kimennek, füveznek egy kicsit, ha úgy érzik, hogy kell nekik anyag:) aztán szépen megkönnyebbülnek.... benti cicáknak macskafüvet szoktak használni. üdv.

Miért hánynak a cicák altatás után?

Most kelt fel, és hányt... mondták, hogy fog, csak kíváncsi vagyok, hogy miért.

Legjobb válasz: Lehet evett altatás elõtt amit nem szabad. Az enyém nem hányt altatás után.

Lehet evett altatás elõtt amit nem szabad. Az enyém nem hányt altatás után.
Nem csak a cicák, nekem anno a kutyám is hányt altatás után...
És az emberek nagy többsége is. A gáz miatt, amivel altatnak.
Jaj most errõl eszembe jutott a cicám ivartalanítása: a doki direkt szólt, hogy elõtte fél nappal nem szabad ennie. természetesen nem adtunk neki enni és meg voltunk nyugodva, hogy nem lesz semmi :) erre ébredezés közben kihányt egy fél madarat :S a másik cicám õ azt csinálta, hogy olyan éhes volt hogy héjastól megette a tökmagot. Természetesen kihányta. XD
Az altató mellékhatása a hányás.


Miért hányt a kutya az oltástól?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Hát sztem gyomorsava volt,és nem az oltástól hányt!!Már kapott oltást??mert ha nem akkor lehet tõle!!De ha igen akkor nem lehet attol!!

Hát sztem gyomorsava volt, és nem az oltástól hányt!!Már kapott oltást??mert ha nem akkor lehet tõle!!De ha igen akkor nem lehet attol!!
Az én kutyám minden oltás/féreghajtás alkalmával "visszaidézi" a kajáját.
A kérdező hozzászólása: Hogy érted hogy már kapott-e? 5 éves, rendesen kapta az összeset.
Az utazástól és az izgalomtól is hányhatott. Füvet akkor eszik, ha "háborog" a gyomra. Nem jó emésztés, sav, hányinger..... noncs köte az oltáshoz, a hányás, csak közvetve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hát nagyon remélem nincs semmi. Azóta nincs különösebb baja. A lépcsõn le-fel mászkál a nappali meg a hálók között, csak olyan kedvetlen meg be van lassulva, meg állandóan feküdne. Enni azóta nem evett, viszont iszik rendesen. Mondjuk ez lehet azért mert megviselte ez az egész nem?

Miért hányt a kutyám? Adjak neki ma enni? SOS

Mostanában úgy láttam a kutyámon, hogy kicsit sovány meg hideg és volt és ezért hát több tápot adtam neki (szerintem sokkal több volt) és azóta hasmenése van meg most is kinéztem az ablakon és hányt! Múltkor elkezdte enni a kaját és úgy közbe visszahányta elment kakilni és utána meg jóízűen megette! Viszek neki enni akkor se mindig eszi meg! Egy éves golden és labrador keverék naponta 1X kap enni, este de szerintem most túletethettem! Most mit csináljak? Egyátalán attól beteg? Hagyjam most egy napot koplalni? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Ja és csak egy nagyon picit hányt! Olyan színût mint a táp színe!

A kérdező hozzászólása: Ja és csak egy nagyon picit hányt! Olyan színût mint a táp színe!
Egy kicsit kíméld a gyomrát.A kutyák általában sosem tudják mennyi elég nekik. De szerintem vidd el állatorvoshoz.Lehet valami baja van, vagy megevett valami méreg félét.Nem lehet tudni. Vidd el dokihoz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Nem hiszem, hogy méreg mert a kutya hátul van elõrõl nem tudnak bedobni neki mérget hátul meg patak folyik és csak a szomszédok vannak ott akik imádják a kutyám!
Az én kutyám is nagyon mohó, ennek ellenére amikor egyszer én is túletettem õ is megtagadta a kaját, vagy kihányta ez egy jelzés a részérõl, ne adj neki többet, hanem annyit amennyit kell, rendszeresen kapja meg és mindig ugyanannyit. és nem árthat neki 1 nap pihenés
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) kicsit megnyugodtam.. akkor ma nem adok neki enni csak vizet kap és ha nem lesz jobban akkor holnap délután doki!
Oszd el a kaját több részletre. Kutyát hízlalni nem úgy kell, hogy egyszerre teletömjük, hanem hogy többször adunk neki enni (nyilván nem kétszer a napi adagját, hanem elosztva annyit, amennyit gondolunk neki).
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Hát nyáron nem volt semmi a napi adagjával nem is volt sovány de télen ugyan annyit kapott és más nem mondta, hogy sovány de én azt vettem észre, hogy kezd fogyni és most, hogy többet adtam neki megint normális a súlya! De akkor megpróbálom így! köszi:)

MIért hányunk a sok meleg víztől, ha a sok meleg teától nem?

Normálisan légyszi.

Legjobb válasz: ne hari,de nem értem a kérdésedet?!:S ha veszel egy meleg fürdõt akkor neked hány ingered van vagy mi?

ne hari, de nem értem a kérdésedet?!:S ha veszel egy meleg fürdõt akkor neked hány ingered van vagy mi?
szerintem arra gondol hogy ha sok meleg vizet iszunk akkor miért lesz hányingerünk miközben a forró vizes teától nem. szerintem mert a teának olyan az íze hogy nem leszel tõle rosszul
Ha megissza, elmebetegek!
ez most komoly, ha nem tudod akkor fõzzél lemagadnak egy finom fekete teát vagy gyümölcsöset még nem is kell ízesiteni, de akkor van jobb ize, ha van benne egy kis citrom lé vagy cukor!a teától miért hánynál?annak már van egy hangulata ami nagyon jó esik fõleg az ilyen hideg idõkben kellemes finom és az egész tested át melegszik tõle!egy ízetlen forró víztõl mit vársz?:O némelyik embernek még a hideg ásvány víz se megy le a torkán, mert rakaszkodik az ízhet legalább legyen benne egy kis citrom lé vagy bármi!én tényleg a fürdésre gondoltam!!pfff
A kérdező hozzászólása: Igen, ha megisszuk.

Miért hányt a kiskutyám?

szóval van nekem egy 13 hetes gyönyör? pincsi-tacskó kiskutyám, az egész fekete csak a nyakán van egy kis fehér gallér. kisfiú és nagyon imád sétálni. ma reggel is levittem sétálni és tegnap összebarizott egy 7 éves kan pincsivel, ma is találkoztak és mindketten nagyon izgatottak lettek, de pamacs gazdája azt mondta még nem kakált, szóval ?k elmentek. és az én tapcsi kutyám, akkor hirtelen el kezdett öklendezni, és aztán pedig valami nyálszer?t hányt fel, pedig ma mér evett, de olyan volt, mintha nyál lett volna. miel?tt találkoztunk pamaccsal sétálgattunk még el?tte és szerintem nem evett meg semmit, legalábbis nem láttam, hogy bármit is bekapott volna, nagyon féltem és valaki tényleg segíthetne.

Legjobb válasz: Azt írtad, nyálszerût hányt. Esetleg lehetett kicsit sárga, kicsit habos. Ez természetes, pláne ha pici füvet is evett mellé. A fölösleges gyomorsavat adta ki. Lehetett a túlzott izgalomtól, vagy attól is, hogy túl erõsen fogtad vissza pórázt (észre se vetted feltétlenül). Jó a kedve, eszik-iszik, pisil, kakil, kis bolond, nincsen semmi baj! :)

Azt írtad, nyálszerût hányt. Esetleg lehetett kicsit sárga, kicsit habos. Ez természetes, pláne ha pici füvet is evett mellé. A fölösleges gyomorsavat adta ki. Lehetett a túlzott izgalomtól, vagy attól is, hogy túl erõsen fogtad vissza pórázt (észre se vetted feltétlenül). Jó a kedve, eszik-iszik, pisil, kakil, kis bolond, nincsen semmi baj! :)
Talán ha elvinnéd állatorvoshoz, sokat segítene. Ha annyira szereted õt, amennyire mondod, akkor miért nem viszed gyorsan orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: mert az orvosunk most svájcban van.:s és mást meg nem nagyon ismerek, a szüleim pedig dolgoznak, szóval most még õk sem tudnának elvinni..:s amúgy most itt fekszik az ölemben és alszik. azóta nem hányt.
Ha nem rendszeres a dolog (nem ismétlõdik meg többször ma, és holnap sem), akkor nincs gond. Gyakran lenyelnek ezt-azt, ha nem figyelsz egy percig. Olyan mint a gyerek, muszáj megkóstolnia mindent, hátha kaja. Szerintem nincs vész, ez kiskutyáknál elõfordul. Elképzelhetõ az is, hogy gyomorsav probléma van a háttérben, de ezt csak doki tudja megmondani.
Ha még nem kakilt vagy tökmind1, felkeveredett a gyomra.
Nem kell minden apróság miatt az állatorvoshoz rohangálni. Van ahol egy vizsgálat háromezer forint, erre nincs mindenkinek pénze. Valószínûleg csak annyi történt, hogy erõsebben meghúztad a nyakát, emiatt kezdett el öklendezni, vagy benyalt valamit.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, ma még nem kakilt, de most evett és megint tök lökött, szóval remélem nem lesz mégegyszer semmi baj és a második válaszolónak igaza van.:) de azért majd, ha hazajön az állatorvos úgyis megyünk szerintem és majd megemlítem neki.:) és köszönöm mindenkinek a válaszokat, tényleg sokat segítettek.:)
A kérdező hozzászólása: pontosan olyat hányt amilyet írtál. úristenem mekkora kõ esett le a szívemrõl. nagyon nagyon szépen köszönöm! :) húú.:)

Miért hány a kutyám?

Tegnap meg ma reggel fél6kor,felkelt a kutyám és hányt ilyen fehér habos nyúlos valamit.utána minden rendben van vele játszik meg eszik rendesen,de aggaszt hogy mit?l van ez

Legjobb válasz: Ha jó a kedve és nem rókázik folyamatosan, akkor nincs gáz. Néha hányak a kutyák, ez van :) Ha más tünetek is jelentkeznek, akkor doki, de amúgy nem kell vele foglalkozni.

Ha jó a kedve és nem rókázik folyamatosan, akkor nincs gáz. Néha hányak a kutyák, ez van :) Ha más tünetek is jelentkeznek, akkor doki, de amúgy nem kell vele foglalkozni.
Általában a kutyák akkor szoktak hányni ha ég a gyomruk ugy hallotam , az enyém szokott füvetenni az álitolag segit nekik, ha lakásban tartod lehet neki venni cserepes füvet, kimondottan szóba állatoknak, cicának kutyának
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) tegnap felhivtam a dokit és azt mondta hogy valószinû gyomor hurutja van, vagy valamit összeevett, ugyhogy most "diétáznia"kell, meg kamilla teát kell vele itatni és rendbe jön. ha nem mulik el akkor ki kell vinni a dokihoz, de ma már hálistennek nem hányt:) ugyhogy remélem minden rendben lesz.

Miért hányik a kutyám és miért nyög?

ma délután óta hány kisebb-nagyobb id?közönként és most este vettem észre , hogy remeg is és nyög. Meg ha fekszik akkor néha összehúzódik a hasa meg az egész teste összerándul és közben nyög egyet. Ezen kívül elég érdekes a tekintete... Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Azt kihagytam, hogy hányás után mindig megiszik egy csomó vizet, azért ez legalább biztató....

A kérdező hozzászólása: Azt kihagytam, hogy hányás után mindig megiszik egy csomó vizet, azért ez legalább biztató....
Nem válaszol, ez egyet jelent. R.I.P. szegény kutyuska, akit nem vittek idõben orvoshoz. :(
Ugye jobban van szegény kutyus?
Ha gyomorcsavarodás volt és csak ma reggel került orvoshoz....
Majd írj, hogy mi volt.
Hogy van a kutyus? Nem tudom már mennyi idõ telt el.
Vagy állatkórház, az éjjel-nappal van! Volt, hogy én hajnalban vittem a kutyát a kórházba, bár sajnos megmenteni nem tudták(fertõzött kullancs csípés), 2 nap után meghalt.De nem voltam rest éjszaka vinni.
Nem tudom hol laksz, de ha meggugliznád a budapesti állatorvosi ügyelet telszámát és ott tanácsot kérnél, lehet megmentenéd vele a kutya életét. Siess!
A kérdező hozzászólása: mennyi idõ telt el a rosszul léte és a doki között neked?
A kérdező hozzászólása: úristen....:S most azért megijedtem, azt gondoltam, hogy egy sima gyomorrontás. Most nem tudom nyilván orvoshoz vinni, majd reggel akkor. Remélem nem lesz baj:(
Beteg! Azonnal dokihoz kéne vinni! Az én kutyámnak béleltáródása volt akkor hányt nyögött remegett stb... Kb az utolsó pillanatban értünk vele a dokihoz. Szerencsére az életmenõ mûtét valóban életet mentett.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, már jól van:) Csak gyomorrontása volt, jól kihányta magát szegénykém és másnapra már jobban is volt, csak nagyon elfáradt és legyengült. Most már kutya baja, éppen a nyulunkat kergeti:) Köszönöm a válaszokat és az érdeklõdést:) )

Miért hány a francia bulldogom sûrûn?

Szándékosan nem azt kérdezem h mitõl...bármit adok neki, nem befojásolja a dolgot se jó, se rossz irányba! Eszik aztán olyan gyorsan felkavarodik a gyomra bármitõl, hogy már jön is a róka, meg sûrün öklendezik is. Mi lehet az oka? Mindig ilyen volt, de nemrég került hozzám.

Legjobb válasz: Habzsolva eszik?

Habzsolva eszik?
Mitõl kavarodik fel a gyomra? Evés után két óra szigorú pihenés.
Meg vannak az oltásai? Pl Parvo? Milyen a széklete. Ezzel állatorvoshoz kellene fodulni, mert õ be rá biztos kezelést. Ki fog száradni és ez meg súlyosbodhat. Ezért minél hamarabb állatorvos. Addig ne kapjon sok ételt. Elég egy maroknyi, utána had pihenjen. Ha éhes akkor késõbb megint egy maroknyi. Nedves kutyaeledellel etesd. De ha mindent rögtön éves után hány ki, akkor semmi folyadék bevitele nem lesz, ami halálos is lehet. Állatorvos a legjobb Döntés. Hamarabb is elvihetted volna. 3000fttól nem kell megijedni. :)
szia, nyugi ne parázz, õk ilyenek. nekem 2hónapos és 1 hetes bullim van és õ is sokat öklendezik mivel habzsolva eszik! szóval ez teljesen normális.
a kutyusod beteg azonnal vidd orvoshoz, mert le fog gyengülni aztán kap egy csomó infúzíót
A kérdező hozzászólása: Azért ennyire nem durva a helyzet, lehet pontatlanul fogalmaztam... Szóval ez nem mindig van, csak elõfordul hogy játék után platty. Inkább öklendezni szokott úgy napi 3-4szer. Igen habzsol, nedvesen kapja a tápot mindig. Evés után nem szoktuk "zaklatni" mert akkor tuti róka lesz.
Akkor azért van, mert habzsol. Több trükk van a leszoktatására, nézz szét neten. Nekem a nagyobb tányérba lefordított kistányér jött be. Kénytelen volt lassabban enni, mert ki kellett ügyeskednie a kaját.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!