Találatok a következő kifejezésre: Miért gondolja ember, hogy (57 db)

Miért gondolom úgy, hogy az emberek többsége genetikai selejt vagy szellemileg és érzelmileg visszamaradott agymosott ösztönlény?

Nem bírom elviselni az embereket. Borzasztóan primitívek, nem értenek semmihez, még ahhoz sem amiben dolgoznak vagy amir?l szakmai bizonyítványt kaptak. Vagy lehet csak én látom így. Miért?

Legjobb válasz: Hát szerintem az egódból, lehet hogyha nem tartanád magadat egy olyan embernek akiben nincsen hiba nem keresnéd másokban. Fogd fel hogy senki sem hibátlan, hidd el mások szemében lehet hogy te egy még nagyobb nyomorult vagy, mint amilyennek te látod õket.

Hát szerintem az egódból, lehet hogyha nem tartanád magadat egy olyan embernek akiben nincsen hiba nem keresnéd másokban. Fogd fel hogy senki sem hibátlan, hidd el mások szemében lehet hogy te egy még nagyobb nyomorult vagy, mint amilyennek te látod õket.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszolónak írok majd privátot, másodiknak pedig nem tudok érdemben reagálni mert akár igaza is lehet, de nem errõl van szó.
Én ezt valahogy úgy képzelem el, hogy vannak emberek akik felismerik a dolgokat (egyfajta kívülállóként képesek gondolkodni) és vannak akik erre képtelenek. Az úgynevezett "genetikai selejtek" (amúgy nem azok) az utóbbiba tartoznak. Mivel benned, kedves kérdezõ, megfogalmazódott egy ilyen kérdés feltételezem te az elõbbibe sorolnád magad. A másik feltételezésem pedig az, hogy minden ember azon igyekszik, hogy kijavítsa a hibáit. Azonbancsak azokat fogja amiket Õ is észrevesz. Nos lehet, hogy inkább ez az a képesség ami visszamaradott... Egyébként mindannyian ösztönlények vagyunk.
Tényleg az emberek többsége barom jól látod!
Nem tudom, de arra számítottam volna, hogy aki ilyen kérdést ír ki, legalább a vesszõk nyelvtani szerepével tisztában van. Legalábbis tudja õket használni. Kérdésedre válaszolva: Nem, nem ilyen az emberek többsége. Talán rossz közösségben vagy.
A kérdező hozzászólása: Vagy rossz országban. :)
Mibõl gondolod, hogy máshol jobb a helyzet? :)
Menj ki Amerikába vagy Angliába. Meglátod ott milyen primitívek az emberek. Tizedik osztályban olyan szinten tanulnak mint mi hetedikben. Nem egy ismerõsöm kiment általános iskolás korában, itthon hármas tanuló, kint jeles tanuló...
Azért gondolod úgy, mert akárhogy próbálod már elnyomni a tudat alattid nem engedi hosszútávon. Azok. És nem a 90, hanem annál sokkal több. A gazdaság szempontjából kell létezniük, de egyébként céltalanok és állati ösztönökbõl élnek. Az emberiség már nem elõre; hanem visszafele fejlõdik értelemben/erkölcsileg a technológiával fordított arányban. A butákból több van és mivel egyre több buta ember lesz, egyre több lesz az arányuk. És ennek tetejébe a szerény kisebbségnek("Akikben van valami") bombázzák az egóját. Ez a rendszer-amibõl több van, ott te vagy a kívülálló. Folyamatosan küzdeni kell mert többségben vannak. Ez nem mítosz, ez a valóság. Sajnos. Kitartást..

Az emberek többsége miért gondolja azt, hogy a Hungarizmus kimerül egy egyszerű nacionalizmusban?

Legjobb válasz: Most nem szeretnék veletek kötekedni, bevallom, nem szeretem a hungarizmust, bár én más okokból. Szerintem az embereknek nagy baja a politikátokkal, hogy mindenki aki hungarista, elõbb utóbb kimondja "mocskos cigányok"(vagy "bizonyos elemek") és ez egy rossz szájízt ad innentõl a beszélgetésnek, mert ha hitetlenkedek, nem a szavak erejével gyõztök meg, csupán lehordtok mindennek, és ahelyett, hogy ütköztetnénk egymással a meggyõzõdésünket, amivel akár még mellétek is állíthatnátok, megkapom, hogy nem szeretem eléggé az országomat. És itt a baj, azt mondjátok, aki nincs köztetek, az ellenetek van. Ezen kellene változtatni, úgy kéne néznetek a hitetlenkedõkre, mint azokra, akiket sikerült becsapnia azoknak a bizonyos elemeknek, és ahelyett, hogy támadnátok õket, le kellene döntenetek a falaikat. Ha nincs nyitva a szemük, akkor nektek kellene azt kinyitni, de nem erõszakkal, hanem meggyõzéssel.

Most nem szeretnék veletek kötekedni, bevallom, nem szeretem a hungarizmust, bár én más okokból. Szerintem az embereknek nagy baja a politikátokkal, hogy mindenki aki hungarista, elõbb utóbb kimondja "mocskos cigányok"(vagy "bizonyos elemek") és ez egy rossz szájízt ad innentõl a beszélgetésnek, mert ha hitetlenkedek, nem a szavak erejével gyõztök meg, csupán lehordtok mindennek, és ahelyett, hogy ütköztetnénk egymással a meggyõzõdésünket, amivel akár még mellétek is állíthatnátok, megkapom, hogy nem szeretem eléggé az országomat. És itt a baj, azt mondjátok, aki nincs köztetek, az ellenetek van. Ezen kellene változtatni, úgy kéne néznetek a hitetlenkedõkre, mint azokra, akiket sikerült becsapnia azoknak a bizonyos elemeknek, és ahelyett, hogy támadnátok õket, le kellene döntenetek a falaikat. Ha nincs nyitva a szemük, akkor nektek kellene azt kinyitni, de nem erõszakkal, hanem meggyõzéssel.
Fel vagyunk mink ébredve, csak még kicsit kótyagos a csapat, az elsõ kávéig használhatatlan a banda.
Mert a híradó csak annyit ad le belõle, hogy fajgyûlölet és az embereknek rögtön Hitlerre gondolnak.
Mert szûklátókörûek és bizonyos elemek meg még ezt sulykolják is belé.
Nem merül ki, és ezt senki sem mondja. Engem ezekben az eszmékben leginkább a kollektív általánosítás, származás alapján való diszkrimináció nem tetszik. Valóban a "Hazaáruló" és a "bértollnok" jelzõ alkalmazása veletek egyet nem értõ emberekre, elriaszthatja az embereket. Azt pedig egyszerûen nevetségesnek tartom, hogy Izrael létrejöttét a cionista mozgalom elítélését csak azért teszitek, mert zsidók mellé csak nem állhattok "mert csak". Mi az ha egy nép 400 éve saját országát kívánja létrehozni, ha nem a megtestesült nacionalizmus?
Én közel érzem magamhoz a hungarizmus eszméjét, mert nem mondanak hülyeséget és van pár hungarista ismerõsöm is, akik vezetõ szerepköröket töltenek be magyarországi hungarista szervezetekben, de nem vettem észre, hogy keresztül akarnak tiporni azokon, akik nem értenek velük egyet. Nekem mindig is jó barátaim voltak és még most is azok és meg tudom magam érteni velük és én is megértem õket. Szóval nincs probléma azzal, hogy erõszakosak lennének. Olyan emberek, mint mindenki más, csak nagyon fontos nekik a becsületük és a hazájuk és lehet, hogy ezért egyesek szemében szögletes embereknek tûnnek.
hja akkor már inkább a hungaristák, mint a jobbikosok.
mert a hungaristák és a nacionalisták is szûk látókörûek, azonos alapokkal. ezért.
Az emberek többségét a legkevésbé sem érdekli, mi a hungarizmus és miben különbözik a nacionalizmustól vagy a fasizmustól. Egy 0, 2%-os kisebbség rugózik ezen állandóan, elég vicces látvány.
A hungarizmus is csak egy nevetséges eszme, mint ahogy még egy pár hozzá hasonló.Mindig is "sajnáltam" azokat az embereket, akik emocionálisan próbálnak politizálni. És meg lehet nézni Szálasi hungarizmusát:olyan állami berendezkedést hozott létre, amire még jóindulatúan sem lehet ráaggasztani a magyar hagyományokat, de csak istenítsétek:)
ma 15:17 ha te most a szláv nemzetekbõl akarsz "falatozni" akkor te különb leszel náluk?
ma 15:17 is bizonyítja, hogy mennyire vagytok egységesek!
"hogy az emberek szeme, felnyíljon, hogy mi folyik ebbe az országba, és ne csak a saját problémáikkal legyenek elfoglalva.." Ezek az általános szólamok ma már a többséget ebben a formában nem tudják motiválni, ugyanis a gondolkodó embereket már elkezdte érdekelni a megoldás is, nem csak a vélt vagy valós problémák folyamatos hangoztatása. Ez az amiben a hungarizmus kimerül (eltekintve a Szálasi -féle néhány hónapot, amiben sok köszönet nem volt).
Meg lehet nézni hogy Szálasiban hány nemzet vére folyt és hogy mit akart nem kell egybõl zsidókat kinyalni bár nem vagyok hungarista magával a hungarista eszmével csak aza bajom hogy a minket gyûlölõ népeknek is területi autonómiát adna. Azokat akik Trianonban falatoztak szeretett hazánkból a földel kell egyenlõvé tenni, fõleg a románokra és a szerbekre gondolok mert amíg a szláv faj körülöttünk ólálkodik addig mi nem vagyunk biztonságban.
Én szerintem nem tekinthetõ "egyszerû" nacionalizmusnak. Egy elkeseredett és alapvetõen erõszakra hajlamos ember számára nagyon vonzó lehet, de egy gondolkodó ember számára már nem nagyon. "Szóval nincs probléma azzal, hogy erõszakosak lennének." A mellékelt példák nem ezt mutatják, plusz még a saját köreiteken belül sem vagytok egységesek, nemrég a kuruc is lehozta azokat a konfliktusokat, amik az ún. mozgalmon belül vannak. Én úgy látiom, hogy a mai nacionalista és szélsõjobb körökben az "egy a cél" már nem annyira érvényesül (talán soha nem is érvényesült) Mivel ez az egész katyvasz az emberek igen csekély hányadát érdekli, valószínûleg itt soha nem lesz sem hungarizmus. De a ti dolgotok, hogy miben hisztek, minek szentelitek az idõtöket!
A kérdező hozzászólása: Lassan bekövetkezhetne egy ú.n "nemzeti ébredés", hogy az emberek szeme, felnyíljon, hogy mi folyik ebbe az országba, és ne csak a saját problémáikkal legyenek elfoglalva..
Én nem falatozni akarok csak visszakapni ami a magyarságnak jár.

Miért kell már ezért is megszólni az embert? Miért gondolja mindenki, hogy egy kitartott senki vagyok?

Sosem akartam nagy karriert befutni, családot, gyereket viszont mindig szerettem volna. Sajnos sokáig nem jött össze eü-i problémák miatt. Most, hogy végre itt vannak a gyerekek, nem rohantam vissza dolgozni, hanem élveztem a velük töltött idõt. Amikor a kicsi betöltötte a kettõt, csak 4 órában mentem vissza, és úgy tervezzük hogy ez így is marad pár évig.

Legjobb válasz: Ne erdekeljen, hogy ki mit mond. Csupan irigyek. Na kepzeld mit mondananak, ha meg 4 oras munkara se mennel vissza. Bele is bolondulnanak. Mikor erti meg a sok parasztja, ha csaladnak igy jo, akkor nekik semmi kozuk hozza, hogy ki hogy el?

Ne erdekeljen, hogy ki mit mond. Csupan irigyek. Na kepzeld mit mondananak, ha meg 4 oras munkara se mennel vissza. Bele is bolondulnanak. Mikor erti meg a sok parasztja, ha csaladnak igy jo, akkor nekik semmi kozuk hozza, hogy ki hogy el?
Ha nekem lenne jól keresõ férjem, én is otthon maradnék.Felesleges [email protected] fizetésért robotolni, ha egyébként nincs égetõ szükség rá, mert egy fizetésbõl is szépen kijönnek!Persze hobbiból vagy idõtöltésnek ilyenkor is jól jöhet valami részmunkaidõs, vagy tanfolyam stb.Sok betokosodott nagyokos azt hiszi, hogy az, akinek nincs munkaviszonya, az csak ül otthon és vakarja a valagát, esetleg fõz, mos, takarít.Nos, nem csak házimunkából áll ám a szabad élet!Sok mindent meg tud csinálni egy háztartásbeli, amit egy dolgozó ember kevésbé engedhet meg magának, mert nincs ideje ;)
Senkinek semmi köze hozzá.Csak irigyek.Annak idején nagyon tudtak hõbörögni a nõk egyenjogúságért, meg munkáért, hát most megkapták!Most meg bezzeg emiatt vartyognak.A szabd döntés hála istennek, még megvan.Éljen mindenki úgy ahogy tud és ahogy tetszik.
Kérdezõ, én csak annyit mondok, hogy szerencsés vagy.A férjeddel megbeszéltétek a munka dolgot, van két szeretõ kisgyermeked.Kell ennél több?Na látod :) sz*rd le a rosszakaró régi barátokat.
Lehet hogy engem sokan otthon lébecoló, semmit sem csináló nõnek gondolnak, de az igazat megvallva nagyon nem érdekel, az én életem azt csinálok amit akarok, amíg a befektetéseimbõl és a férjem fizetésébõl jól meg tudunk élni, addig nem fogok havi százezerért napi 8 órát melózni. Gyerekünk még nincs egyébként. Önkéntes munkán néha gondolkodom, mert az szép dolog szerintem. Nem kell minden hülyének a véleményével foglalkozni. Az pedig nem barát, aki megvet téged azért, mert napi 4 órát melózol.
"Meg az is, hogy elég megalázó dolog, hogy a férjed dolgozik, építi a karrierjét, létrehoz valami újat, míg neked (mert nõ vagy) otthon lenni teljesen oké, és mindig ugyanabban a körben maradni. " Látod, pont az ilyen elõítéletek miatt érzik a nõk azt, hogy képtelenek annyi helyen teljesíteni, amennyi helyen kellene. Mosás, fõzés, takarítás: más megcsinálja ugyanezt munka mellett. Lehet, de nem pusztán mosásból, fõzésbõl meg takarításból áll a napom. Azt sem írtam, hogy teljesen letettem a karrierrõl, és kiszolgáltatom magam a férjemnek. Több éve vagyok itthon, ez alatt a házimunka mellett végigcsináltam két házfelújítást, két OKJ-st tanfolyamot, nyelviskolába jártam, intéztem minden ügyünket, amire a férjemnek nem volt ideje, és ha nagyobbak lesznek a gyerkõcök, én is szeretném elkezdeni építeni a karrieremet. Most a gyerekek az elsõk, csak fáj, hogy sokan otthon lébecoló, eltartott nõszemélyként tekintenek rám, de már kezdem lesz.rni. Az idõ úgyis engem igazol.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mikor nem szólnak meg valakit valamiért? Nem lehet mindenkinek megfelelni, úgy is lesz mindig valaki aki csúnya szemmel néz rád akármit csinálsz akárhogy. Valaki így gondolja valaki másképp, és legtöbb esetben nem fogadják el a máskéntet. Ez egoizmus, zt gondolják, hogy nekik joguk van ítélkezni, bírálni, mintha õ lenne a törvény, kb majdhogynem isteni piedesztálja hozzák fel saját egzisztenciájukat. Mint aki megmondja kinek van joga élni s kinek nem, mindezt saját szûk látókör alapján. Csakhogy akinek tényleg joga lehetne ítélkezni az tudja, hogy hasztalan, s nem visz elõre, nem is akar vádaskodni. Az ilyen filozófus buddhistafélék nem véletlenül mondják azt, hogy a fény meg a szeretet a tuti hozzáállás. Ha belegondolsz, az az õ bajuk, hogy te törõdsz a gyerekekkel, nem a tiéd. Akárki mondja azt, hogy jaj, mit szólnak bele, úgy ahogy én is, õk is megtették, hogy beszóltak és megbántottak valakit valamiért amihez semmi közük. Valamilyen szinten te is megtetted. Ne vedd magadra más baját, viszont azt már te tudod, hogy hogyan :)
Nektek megfelel akkor miért zavar más véleménye? Mindenkinek megfelelni soha nem tudsz. Mondjuk egyszer szeretném azt az idõt is megélni amikor egy apa is megteheti ezt nem csak az anya.
A kérdező hozzászólása: Na igen, ez az... egy alsóbb szinten ragadt nõ vagyok. Ha 8 órában dolgoznék, akkor sem lennék soha igazgató vagy világmegváltó. Imádok sütni-fõzni, azzal is újat teremtek. Csak nem pénzért teszem, munkaviszonyban, hanem a rokonoknak szívességbõl.
Mindenkit más tesz boldoggá.Mindenkit megszólnak valamiért.... A legtöbb ember ilyen , másokkal foglalkozik, azt hiszi ami neki jó, az másnak is jó.
Azért mert irigyek a helyzetedre. Õk a napi 8 óra robotolást karriernek nevezik, miközben pusztán csak a megélhetésükért teszik. Sajnos kevés nõ dolgozik vezetõ pozícióban. Valószínûleg a lelkiismeretükön próbálnak ezzel enyhíteni. Nekem ne mondja senki, hogy örömmel teszi be a gyerekét 1-2 évesen vagy akár pár hónaposan bölcsõdébe, tudva azt hogy lemaradhat a gyerek elsõ lépéseirõl, az elsõ szaváról, stb. Aki pedig igen, annak egyszerûen nem való gyerek. Te gondolkodsz helyesen! Van egy barátnõm, aki szintén bölcsõdébe akarta adni alig 1 évesen az ikreit, a "karrierje" miatt. Egy drogériában dolgozik eladóként. Na ez ám a nagy karrier. Még szerencse, hogy a férjének sikerült lebeszélnie róla. Nem szeretném senki munkáját ledegradálni, de azért legyünk tisztában a helyzetünkkel!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az igaz, hogy könnyen beszél az, aki meg tudta találni azt a munkát, amiben otthon érzi magát, továbbtanult, és alkotni tud igazán valami fontosat. Biztosan nem így gondolnám én sem egy gyártósoron 12 órázva, annál jobb az otthoni takarítás is. Szóval ez inkább arról szól, hogy aki nem tudja önmagát megvalósítani önmagában (ez pl. a munka, vagy az alkotás), az máshol próbálja. Ehhez viszont már kellenek más emberek is, szóval õk nem saját maguk által értelmezik magukat, hanem egy közösség részeként, kiszolgálójaként, pl. család, háztartás, férj. Azt hiszem, ez inkább két felfogás. Én igyekszem nem foglalkozni másokkal, de képzett nõként zavar, amikor a sztereotípiák a nõkrõl. Igaz, hogy én nem vagyok ilyen, de valahogy mégis irritál:) Az mondjuk szerencse, hogy személyesen nem ismerek ilyen embert, így ezen az oldalon nézelõdve képzelhetem azt, hogy nem is léteznek.
"õ diktálta mindig, hogy mikor van benn a munkahelyén, és négykor õ megy haza" Itt a titok nyitja, így más is le tudna ülni 5-kor tanulni a gyerekkel. Persze, valakinek sikerül, de nem egyforma az emberek teherbíró képessége, és a külsõ körülmények sem. Nem mindegy valaki mennyit ingázik a munkahelyére, hány gyereket rak le reggel különbözõ helyeket. 50 nm-es panelt takarít vagy két szintes családi házat. Van-e kertje vagy sem (öntözni minimum kell, és a sárgarépa sem kel magától), továbbá, ha hazaindul le tudja-e tenni a munkáját, vagy készülnie kell otthon is különféle szakmai dolgokbó...stb.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "õ 5-nél késõbb sosem ért haza. Ma már ezt elég kevesen mondhatják el magukról, sokaknak eleve 5-ig tart a munkaidõ" Akkor kikkel van tele a metró? 3-4 óra körül olyan tömeg van, hogy kapaszkodni sem kell, megtart a tömeg. Az utcámban, egy sulival szemben miért van dugó 4-kor, amikor mindenki jön a gyerekéért? Szerintem az az "elég kevesen" nem olyan kevés. "A dolog akkor kezd bajos lenni, mikor este 7-kor esel haza. Na akkor ülj le tanulni a gyerekkel, mellette fõzd a vacsit, rakj rendet, ha kell, akkor moss, vasalj, és 8-kor dugd ágyba az ovist, meg 9-kor a nagyot." Ha hétkor esel haza - nem tudom, gyerekkel-e vagy anélkül - akkor már kész kellene legyen a lecke, mert van napközi, tanulószoba, vagy otthon is meg lehet oldani, nem mindenki olyan buta, mint én voltam. Elõre meg lehet fõzni, és egy akkora gyereknek, aki egyedül hazamehet, simán meg lehet tanítani, hogy mûködik a mosógép, mi is sokszor mostunk és teregettünk a tesómmal. Akkor is azt vallom, hogy ez nálunk meg volt oldva tökéletesen. Lehet lepontozni, nem elhinni, meg fújni, bizonygatni, hogy anyám szar, csak nehogy a te gyerekednek is azt mondja majd valaki, hogy anyád szarul végzi a dolgát, csak mert nem ül egész nap otthon.
Utolsó, a hozzászólásod elején meg is magyaráztad, hogy mindez miért sikerülhetett neki: õ 5-nél késõbb sosem ért haza. Ma már ezt elég kevesen mondhatják el magukról, sokaknak eleve 5-ig tart a munkaidõ, aztán még haza kell menni, a napjainkban kötelezõ túlórákról meg ugye ne is beszéljünk inkább (jó, tudom, nem mindenki túlórázik, de a túlnyomó többség igen, különben kirúgják). Az én anyámnak is sikerült mindent megoldani, volt ránk ideje stb., de õ meg 3 körül ért haza minden nap. Úgy nekem is menne, sõt, így mindenkinek menne. A dolog akkor kezd bajos lenni, mikor este 7-kor esel haza. Na akkor ülj le tanulni a gyerekkel, mellette fõzd a vacsit, rakj rendet, ha kell, akkor moss, vasalj, és 8-kor dugd ágyba az ovist, meg 9-kor a nagyot. Ha szerencséd van, apa is hazaér 7-re és a felét átvállalja, de még akkor is húzós. Mindezek után meg ja, ahogy elõttem is írták, frissítsd föl magad, és várd a férjet mosolyogva az ágyban... Jaaa, hogy aludni is kéne legalább 5-6 órát? Hát igen, így húzós. Amúgy ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki hétfõtõl péntekig teljes állásban, munkahelyen csücsülve dolgozik, az nem tud mással is foglalkozni. Csak azt, hogy nem OLYAN SZINTEN, mint az, aki nem dolgozik, vagy épp rugalmas beosztásban/részmunkaidõben/otthonról dolgozik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én anyukámnak sikerült, szólok majd neki, hogy szuperanya. Velünk (tesóm plusz én) együtt ment reggel dolgozni, útközben kidobott a kocsiból, és mentünk tovább. (Közben beszélgettünk, mert lehet úgy is beszélgetni, hogy közben vezet, mi meg hátul ülünk.) 2-3 körül mi hazaértünk, õ 5-nél késõbb soha nem ért haza. Hétvégén sokat fõzött, így maradt hétfõre, keddre. Soha nem is ettünk szendvicset, csak amit a suliba csomagolt. Hétközben is fõzött egyszer-kétszer, hétvégén mindig, és sokfélét. A matekot nekem õ magyarázta el egészében, amit a tanár mondott nem értettem. Mondtam, hogy ezt nem értem, mondta, hogy adjam oda a könyvet, átnézte, megértette, és elmagyarázta. Nem mondom, hogy erre mindenki képes, én pl. nem lennék. Magzatpózban bõgnék. De azért, mert NEKED nem sikerült, botorság volna azt állítani, hogy SENKI másnak nem sikerülhet. Büszke vagyok rá, mert a szakmájában nagyon jó, és sokan támaszkodnak rá - õ diktálta mindig, hogy mikor van benn a munkahelyén, és négykor õ megy haza. És mivel értékes munkát végez, igazodnak hozzá. És büszke vagyok rá, mert nagyon jó háziasszony, mindig rendet tart, és olyanokat fõzött, hogy az egyik már felnõtt barátnõm a mai napig emlegeti valami kreációját, amit úgy rakott össze, hogy épp azt találta a hûtõben.
Teljesen egyetértek az utolsó elõtti hozzászólóval, nem értem miért kellett így lepontozni. Szerintem képmutatás, amikor valaki azt mondja, hogy dolgozik naponta bejárással együtt minimum 10 órát, csillog villog a lakás, fõtt kajával várja vacsira a családot, emellett foglalkozott a gyerekkel, magával (mert ugye azt is elvárjuk, hogy igényes nõ legyen), és még marad este energiája a férjére is (mert jó házasélet nélkül jó házasság sincsen). Mindezt fáradhatatlanul, széles mosollyal az arcán, nap, mint nap. Ugyan már. Az iskola valóban csak 4-ig tart, de hogyan tanuljon 5-kor a gyerekkel a szülõ, ha õ csak 6-7 körül ér haza?
Utolsó az iskola 4-ig tart, azért elég ritka hogy 2 órát utazik valaki haza, hogy 6-kor keljen nekiállni leckével vállalkozni.
"Az szokott a fõ érv lenni ugye, hogy az emberek nagy része ezt megcsinálja munka mellett is ugyanúgy, mint munka helyett." Igen, ez szokott a fõ érv lenni, és jó nagy hülyeség. Ne mondja nekem azt senki, hogy mikor este 6-7-kor hazaesik a munkahelyérõl, még van idõ az iskolás gyereknek átnézni és kikérdezni a leckéjét, esetleg le tud még ülni vele tanulni, ha nem ért valamit (lehet, hogy te le tudsz, de a gyerek agyilag zokni már addigra, nem tud már figyelni, szóval fölösleges). Azt sem hiszem el, hogy munka mellett is minden nap frissen elkészült meleg vacsi van az asztalon este 8-ra, meg azt sem, hogy a hét minden napján rend, tisztaság van mindenhol, ruhák mindig kimosva, kivasalva, kert rendben. és ami a legfontosabb: mikor van idõ hétközben a gyerekekkel ÉRDEMBEN foglalkozni? Amikor elmegy mindenki korán reggel, hazaesés este 6-7 körül? Nem, az nem a gyerekkel való foglalkozás, hogy "menj már fürödni", "feküdj már le" stb. Gondolok itt a közös játékra, meseolvasásra, társasozásra, sétálásra, akármi. Ugye egy óvodás, kisiskolás gyereknek 8, utóbbi esetében 9 körül le kéne feküdni jobb helyeken, ha eleve 7-kor ér haza az ember, abba belefér a vacsi meg a fürdés, esetleg egy nagyon gyors mese és csá. Mondom ezt egyébként a saját bõrömön tapasztalva. Mikor bejártam melózni, reggel fél 7-tõl este 7ig minimum nem voltam itthon, ha lekéstem a buszt, akkor 8-ra estem haza. Agyilag kifacsarva teljesen, hullafáradtan. A lakás szalad, kaja nincs, max valami gyors vagy szendvics vacsira. Hétvégén meg érjem utol magam az egész heti házimunkával, hogy legalább hétfõn és kedden értelmesen nézzen ki a lakás, legyen tiszta ruhánk a héten stb. És akkor gyerekünk még nem is volt. Most is melózok, de itthonról, kötetlen beosztásban. Jól keresek, mintha rendesen bejárnék, csak éppen van idõ mindenre, mindig van kaja, rend van, tisztaság, meg természetesen normálisan tudok foglalkozni a gyerekkel. El nem tudom képzelni, hogy a régi életemben a gyerekre mikor lett volna idõm. Slusszpoén, hogy a meló ellenére is én elvileg ingyenélõ vagyok, mert az otthonról végzett munka az ugggyanmár... csak akkor ér valamit, ha máshol robotolsz, fix idõben, napi 10 órát minimum, de inkább 12-t, hát persze. És most jöhet a lepontozás a reggeltõl estig dolgozóktól nyugodtan, bár én csak azt írtam le, amit magamon tapasztaltam, illetve a körülöttem élõk többségén.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); De mi az, hogy nem vitted semmire? VAN munkád, késõbb ugyanúgy visszamehetsz fõállásba (gondolom), és dolgozhatsz akármennyit. Szakmailag most itt tartasz, pont. Nem tudom, hány éves vagy, de gondolom azért 35-nél nem sokkal lehetsz több. Azt hiszik, hogy ilyen idõsen kell a karriered csúcsán lenni? Hogy késõbb már semmi elõmenetelre nem lesz lehetõséged? Az én anyukám pl. ötven elmúlt, és két-három évente elég nagyokat ugrik felfelé szakmai szempontból, és eszébe sem jutott volna harminc éves kora körül bárkinek temetni, azzal, hogy úgysem vitte semmire, hiszen még ott volt elõtte egy csomó év. Neked is ugyanúgy adott a lehetõség, hogy késõbb a munkád területén eredményeket érj el - ha akarsz! Az már szerintem önmagában nagyon jó, hogy nem szakadtál ki teljesen abból a környezetbõl, ahol dolgozol, jelen vagy, foglalkozol a munkáddal is, de mindezt olyan mértékben, ahogy az neked megfelelõ.
18 Hát igen, éppen ez az, hogy a legtöbb ember aki a munka fontosságával érvel, általában egy tök egyszerû, bárki által elvégezhetõ munkát végez és nem valami igazán társadalmilag fontos állása van.
Szerintem ezért nem kéne elítélni senkit, mindenkinek a magánügye, hogyan él. Ha a férjednek így megfelel teljesen rendben van, ráadásul 4 órában dolgozol is. Én személy szerint nem bírnék ilyen nõt elviselni magam mellett. Én hiszem, hogy minden embernek személyes küldetése van. Maga a fajfenntartás szerintem sem egy nagy durranás és nem életcél, csupán egy állomás az életben mint az érettségi. Hiszen ha mindenki csak ezzel foglalkozna, és a gyerekeink is ezzel foglalkoznának akkor nem lennénk többek egy halom osztódó egysejtûnél. De sohasem szóltam meg senkit azért mert csak a család az élete értelme, de én személy szerint nem bírnék egy ilyen nõt.. 27/F
Kit érdekel más mennyire irigykedik. Rám is irigyek az emberek, mert itthon vagyok, nem dolgozok, ráadásul gyerekem sincs. Nem érdekelnek, nekem jó így, ez a lényeg, nem mások.
Ha jól olvasom, a férjed és a te közös döntésetek volt az, hogy te otthon maradj, és csak 4 órában menj vissza. És rajtatok kívül ehhez senkinek semmi köze nincs. A helyedben én "egyik fülemen be, másikon ki" hozzáállást tenném magamévá.
A kérdező hozzászólása: Korábbi "barátok", munkatársak. Hogy én nem vittem semmire, csak pottyantottam 2 gyereket, mást nem tudok letenni az asztalra.
Élj magadnak és a családodnak. Miért is kell foglalkoznod mások véleményével?
Ha nektek nem gond, illetve a munkahelyeden is jó így, akkor mi baj lenne ezzel? Kicsi gyerekeitek vannak, szerintem szuper, hogy nem töltöd a nap java részét a munkahelyen. Az enyém már nem olyan kicsi, de most saját magamon tapasztalom, hogy mennyire jó, hogy rövidebb a munkaidõm (sajnos csak nyáron, utána újra jön a nyolc óra), hogy munka után még el tudok intézni egy csomó dolgot, és nem munkaidõ után, rohanva kell ezekkel foglalkozni. Ki az, aki emiatt megaláz, megszól? Én még sose kaptam ilyenért beszólást, maximum annyit, hogy "de jó neked", amivel nem tudok vitatkozni, tényleg jó :)
Miért ki mond el mindennek emiatt?
Ki mondott el mindennek? Ha nektek ez így jó, akkor mi köze van bárkinek hozzátok?
1. Nem kell rögtön irigynek titulálni azt, aki nem ért veled egyet. 2. Nézz magadba. Ha ez neked is 100%-osan megfelel, miért zavar, más mit mond?
Nekem az a véleményem, ha valaki kihagyja azt a 2-3 évet, amit a gyerekével tölthetne, az a gáz, persze csak akkor ha nem anyagi okok miatt megy valaki vissza dolgozni!!Amúgy tök mindegy mit csinálsz, ha vissza mennél dolgozni, akkor valaki biztos azt mondja, le se tojod a gyereket, ha meg nem mész vissza, akkor meg lusta vagy!!Nem kell velük foglalkozni!
17 Ez annyira szép, hogy egy mondaton belül úgy csinálsz, mint aki elfogadja a másikat és máris ítélkezel felette. "Nekem pl. tényleg nincs bajom az ilyen szinten ragadt nõkkel, "
A kérdező hozzászólása: Én nem tagadom, hogy nekem így könnyebb. Élvezem a közös délutánokat és hiszem, hogy ez az egész családunknak jó. Késõbb majd nyilván visszamegyek 8 órában, korábban is dolgoztam. Úgy beszélnek, mintha csak a munkában lehetne kiteljesedni, boldognak lenni. Mintha minden dolgozó nõ a rák ellenszerét fedezné fel. Pedig nagy részük ugyanúgy robotol, mint én, csak nem 4 hanem 8 órában.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "De már sokadszorra szembesülök vele, hogy az itthon töltött idõt, munkát, valahogy nem látják/értékelik a kívülállók." Az szokott a fõ érv lenni ugye, hogy az emberek nagy része ezt megcsinálja munka mellett is ugyanúgy, mint munka helyett. És azért vagyunk szép számmal, akik szeretik a munkájukat, és nehéz megérteni, hogy valakit kielégít az, amit más egy nap alatt megcsinál hétvégén (mosás, takarítás, ilyesmi). Meg az is, hogy elég megalázó dolog, hogy a férjed dolgozik, építi a karrierjét, létrehoz valami újat, míg neked (mert nõ vagy) otthon lenni teljesen oké, és mindig ugyanabban a körben maradni. Nekem pl. tényleg nincs bajom az ilyen szinten ragadt nõkkel, nem is mondanám a szemükbe, hogy mit gondolok, ezért sem értem, hogy a kérdezõt miért támadták le ezekkel a dolgokkal. Én csak a legjobb barátnõmnek mondanám el, hogy mit gondolok errõl, de szerencsére õket meg nem így választom, hogy ilyen megforduljon a fejükben.:) Egyszerûen engem nem ilyen régimódi emberek neveltek, sõt, már a szüleimet sem. Biztosan ez is benne van.
Egyébként meg irigykednek, mert folyton dolgozniuk kell, te pedig megteheted, hogy csak 4 órát melózz, mondjuk az én köreimben ez nem téme, hogy ki hány órát dolgozik, pont leszarom kinek mennyi a munkaideje.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ki aláz meg és mondd el mindennek? Nálunk ez egyébként rendszeresen visszatérõ téma, egyszer írtam is ki kérdést a GYK-ra hogy bizonyítsam az igazamat. A férjem szerint az a legfontosabb feladatom, hogy foglalkozzak a gyerekekkel, és az a normális, hogy én itthon vagyok 3 éves korig (kicsit tovább is, mert szeptemberben kezdõdik az ovi). A nagynál visszamentem 2 éves korában dolgozni, és nálunk ez visszaütött (sok túlóra, stressz..stb), most nem fogok. De már sokadszorra szembesülök vele, hogy az itthon töltött idõt, munkát, valahogy nem látják/értékelik a kívülállók. A férjem dolgozik estig, én meg mintha csak lógatnám itthon a lábamat. Legalábbis egy-egy apró mondatból mindig ez jön le. Ma épp azt kérdezte valaki, hogy akkor én csinálok mást is, vagy csak otthon vagyok a kicsivel? Biztos nem rossz szándékból, meg nem is lát bele az életünkbe, de egy kicsit szíven ütött. Nem könnyû idõszakon vagyok részben túl, de kívülállók a jelek szerint csak azt látják, nekem milyen könnyû.
Örülj neki ha megszabadulsz az ilyen "barátoktól"!
A kérdező hozzászólása: Nem gondolom, hogy irigységbõl mondják. Õk úgy boldogok, mi így.
"Korábbi "barátok", munkatársak. Hogy én nem vittem semmire, csak pottyantottam 2 gyereket, mást nem tudok letenni az asztalra." Nem hiszem, hogy ezt irigységbõl mondják, mert végül is igazuk van. De a stílus nem mindegy, amiben mondják. Eleve mért mondják neked? Én is lenézem azokat, akik buták, és csak azt tudják megcsinálni, amit más munka mellett is, de nem állok neki osztani õket a szemükbe.:) Hülyék az emberek, ne törõdj velük! Túl õszinték, úgy érzik, attól többek, hogy téged kioktattak, hogy egy nõ értékes ember is, nem csak nõ, de nem, mert téged ez kielégít. Akkor mit szólnak bele?
Érdekes mód egyedül férfiként, viszonylag újként a munka világában (tehát a sz*rt is kihajtják belõlem a ranglétra alján, hogy bizonyítsak és ne rúgjanak ki) fõzök mosok takarítok magamra, játszom a gépemen esténként és rohadtul jól elvagyok minden nap. Kertem nincs és ha lenne se túrnám hanem bevetném fûvel. Minek termeljek hajszálvékony silány sárgarépát ha megvehetem a piacon fillérekért a gyönyörû szép gusztusos terméket? Ha ilyen fölösleges dolgokkal tökölnék persze hogy nem lenne idõm semmire.... 27/F

Miért temetik a házasságunkat azért mert 10 év együttlét után még nincs gyerekünk? Miért gondolja bárki hogy beleszólhat két ember döntésébe?

Nem ez a legnagyobb problémám, de miután már ezredjére megkérdezték kicsit zavar. 10 éve vagyunk együtt a férjemmel. Elég fiatalon összejöttünk, mindketten 20 évesek voltunk. Eddig más dolgok voltak fontosak mindkettőnknek nem a gyerek téma. Mostanában már kicsit többet beszélünk róla, de még 2-3 évet mindenképpen várni akarunk. Akkor sem leszek "öreg", egyébként is csak egy gyerek tervezünk, szóval akár 35 körül is szülhetek. Jó ideje kérdezgetik ismerősök, rokonok hogy mikor jön már a baba. Az normális érdeklődés annyira nem zavar (bár tizedjére ugyanattól már kicsit), de vannak akik konkrétan vájkálnak a magánéletünkben: Nincs e valami szervi oka, biztos hogy együtt akarunk e megöregedni. Ezek szerintem azért már elég tolakodóak. Régebben még el is lehetett intézni azzal hogy majd később, még fiatalok vagyunk, sok a tervünk, de mióta 3 éve összeházasodtunk, már tényleg "természetellenesnek" vélik, hogy nincs gyerekünk, miközben nagyjából elkészült a házunk is. Miért akar mindenki beleszólni más életébe? Tényleg olyan nagy bűn, hogy gyerek nélkül is jól érezzük magunkat még most is?

Legjobb válasz: Nem kell törõdni az ilyen beszólókkal, ha ez a fõ szórakozásuk, aztán otthon még órákig beszélhetnek róla a hátatok mögött egészségükre :) Nekünk szinte napra pontosan a 8. évfordulónkra született a kisfiunk, elõtte mi is megkaptuk a kérdéseket, sõt én azt is, hogy az elõzõ kapcsolatában a férjem tudott gyereket vállalni, velem nem. Ezt igaz csak egyszer. Azt válaszoltam, hogy biztos õt jobban szerette mint engem... azóta sem kérdez ez a rokonom semmit tõlem :D Légy határozott, kemény aztán leszállnak rólad!

Nem kell törõdni az ilyen beszólókkal, ha ez a fõ szórakozásuk, aztán otthon még órákig beszélhetnek róla a hátatok mögött egészségükre :) Nekünk szinte napra pontosan a 8. évfordulónkra született a kisfiunk, elõtte mi is megkaptuk a kérdéseket, sõt én azt is, hogy az elõzõ kapcsolatában a férjem tudott gyereket vállalni, velem nem. Ezt igaz csak egyszer. Azt válaszoltam, hogy biztos õt jobban szerette mint engem... azóta sem kérdez ez a rokonom semmit tõlem :D Légy határozott, kemény aztán leszállnak rólad!
Magánügy, hogy ki miért nem vállal gyereket. Nálunk meddõség miatt nem jött sokáig a baba, én is kaptam a tolakodó kérdéseket. MOSOLYOGVA, kedvesen, de határozottan ilyeneket válaszoltam: - Ez rám és a férjemre tartozik, ugye megérted hogy nem szeretnék róla beszélni? - Akkor lesz gyerekünk, ha itt lesz az ideje. Vagy kérdéssel válaszoltam: és neked mikor lesz? Ha volt már gyereke, akkor: és nálatok mikor jön a következõ? Ha volt már neki kettõ, és meglepõdött azon hogy miért kérdezem mikor jön a harmadik, amikor nálam még egy sincs, azt válaszoltam hogy mindegy a gyerekek száma, ahogy õ furcsállja hogy ezt kérdezem, én is furcsálltam, hogy az elsõ gyerek jövetelére kérdez rá.
én sosem teszek fel ilyen kérdéseket, mert azt gondolom, h nincs közöm hozzá és olyat sosem kérdezek, amire én se szeretnék válaszolni. de ettõl függetlenül bennem is felmerül, h az elkötelezõdés hiánya vajon közös döntés-e (mert akkor ok) vagy valami problémát jelez. Van egy pár, a srác 36, a lány, 30, 11 éve együtt vannak és azóta semmi sem változott. azt leszámítva, h külön élnek, de nem együtt hozták össze, a nagyi átengedte a házát és beköltözött a srác régi szobájába, szóval ez se az az építgetjük a közös jövõt, mert van rá igényünk. a srác nem kérte meg a kezét, nem vette feleségül, nem akar gyereket (a lány minderre igent mondana - tõle tudom) arra hivatkozva, h "még élni akar". szerintem is mindnenki úgy él, ahogy akar, de az õ esetükben azért néha elgondolkozom, h vajon a lány is így akar-e vagy csak elfogadja a srác döntéseit. Mert szerintem is igaz, amit Woody Allen mond az Annie Hall-ban: "egy kapcsolat olyan, mint a cápa - ha nem halad elõre, elpusztul". nem kérdezek rá, mert nem akarok indiszkrét lenni és annyira kíváncsi se vagyok, mint mások, de nekem is fura, ha egy kapcsolat semmennyit sem halad. és most hozzáteszem, nem a kérdezõérõl beszélek, ott azért más a helyzet.
Sajnos sok embernek az a legnagyobb öröme, hogy piszkál másokat, turkál a magánéletükben és nem lehet öket lerázni. A pokolba kivánom az efféléket. Én is szeretném tudni a megoldást az ilyen problémára.
Ne foglalkozz velük. Mi 8 éve vagyunk együtt a férjemmel. Én 20, õ 22 volt mikor összejöttünk. 4 éve házasok vagyunk és gyerek még nincs. Még az sem biztos, hogy lesz. Egyáltalán nem foglalkoztat minket a gyerek téma. Mintha kötelezõ lenne egy párnak az esküvõ után gyereket vállalnia.... Nálunk is vannak olyan ismerõsök, rokonok akik feszt kérdezgetik, nem jön még a baba? Nehezen jöhet...ha esélyt sem adunk rá. :D De teljesen mindegy. A lényeg, hogy mindenki akkor vállaljon gyereket amikor úgy érzi eljött az ideje és készen áll rá...ezt szeretné.
Nem kell foglalkozni a rosszalló megjegyzésekkel. A Ti döntésetek mikor vállaltok gyereket, nem az övé. Még éljétek ki magatokat kettesben ameddig szeretnétek, 35 évesen szülni pedig egyáltalán nem késõ.
Én is hasonló cipõben járok. Mikor még nem voltunk házasok állandóan azt hallgattam mikor lesz esküvõ. 7, 5 év után összeházasodtunk tavaly nyáron.( mi is fiatalon jöttünk össze, és elsõ volt a ház és mindenképp akartunk elõtte együtt élni is) Úgy éreztük itt az ideje a házasságnak. Na alig hogy túl vagyunk most állandóan a gyerek témát hallgatom, olyan emberektõl akinek semmi köze hozzá. Nem értik meg hogy 25 évesen még nem akarok gyereket.Nem akartam soha a semmire szülni és sikerült is egy jó alapot létre hoznunk, de ha még nem érezzük magunkat elég érettnek akkor miért szüljek? Nem értik hogy én magánrendelésre akarok menni, õssejtet akarok levetetni és én akarok dokit választani nem akihez épp kerülök. De ezt nem is akarom idegeneknek elmagyarázni. Már megfogadtam ha legközelebb valaki megkérdezi tényleg azt fogom mondani hogy KÖZÖD? És nem érdekel hogy bunkó vagyok.
Én erre mindig azt válaszoltam: Ne akarunk gyereket. Semmi többet nem mondtam, ez általában sokkolta a kérdezõt, így bedugult, és soha többé nem kérdezgetett.
Lehet, hogy nem értik, mi tart össze benneteket, ha a gyerek nem. Mert õket lefoglalják a hétköznapi problémák, így nem kell soha belegondolniuk, hogy tényleg élvezik-e az életet.
4. vagyok törõdik a srác a lány érzéseivel, külsõ szemlélõként ez egy kimondottan szép kapcsolat, illenek is egymáshoz, szeretik is egymást. kölcsösnösen. épp ezért folyik néha a találgatás a hátuk mögött (akármennyire csúnya dolog is), h vajon miért nem kötelezik el magukat egymás mellett mégse. tényleg szép kapcsolat az övék, némi furcsaságokkal: még a szentestét is baráti társaságban töltik, a 11 év alatt még sose utaztak el kettesben. úgy élnek, mint amikor megismerkedtek. a lány nem adja fel magát, mert neki egyetlen vágya és célja van az életben: hogy ezzel a sráccal legyen. ami másnak talán szomorú (nekem nem menne), de én rengeteg ilyen embert ismerek, fõleg nõben. szóval csak azért írtam le a történetet, h õszintén elmondjam: tényleg van olyan, amikor egy "idegen" akaratlanul elgondolkodik azon, h vajon egy pár élete miért úgy alakul, ahogy. pedig tényleg semmi köze hozzá, csak hát az ember azért morfondírozgat az élet dolgain.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem szoktam annyira foglalkozni ezekkel az ismerõsökkel, csak amikor egyébként is van más gondom pl. a munkában akkor kicsit felhúz.. 4es Amit te írsz valóban teljesen más, ott a lánnyal vannak alapvetõen gondok amiért homlokegyenest hátat fordít a vágyainak egy férfiért, aki nem igazán törõdhet az érzéseivel. De ez is az õ dolga. Mi szeretnénk majd gyereket, ez nem kérdés. Egyébként teljesen igazad van abban, hogy egy kapcsolatban fejlõdni kell, ahogy a saját életünkbe is, mert egyébként egy idõ után unalmas az egész. Csak a fejlõdés nem egyenlõ a gyerekkel. Ismerek olyanokat akik egyáltalán nem akarnak gyereket, mégis boldogok együtt, vannak céljaik.
25/N

Sok ember miért gondolja azt, hogy mindig mindenhez köze van?

Annyira unom már ezt a stílust, de rengeteg ember ilyen. Mindenkinek beszólogatnak, hogy miért ilyen-olyan-amolyan zenéket hallgat,a mikor ez-az-amaz jobb, beszólogatnak mindenkinek az öltözködésére, stílusára, most tökmind1, h rocker, emos, stb....ha egyszer így érzi jól magát, minek foglalkoznak vele? Komolyan néha úgy érzem, mintha az óvodában, vagy bölcsődében lennék, ott szokták ezt csinálni, hogy "az enyém jobb bibibííí" Miért kell mindenért beszólni? Egyáltalán mi köze a másik embernek ahhoz, hogy X-nek milyen a stílusa, mit csinál, mit hallgat? Egyáltalán honnan jön ez a dedós természet? Elnézést a kirohanásért, de olyan idegesítő, és már unom, hogy nekem is beszólogatnak, mert szeretem a rock zenét, "de ettől még nem leszel rocker!! hű de kemény valaki!!" stb.... 18/L

Legjobb válasz: Azért foglalkoznak állandóan másokkal, hogy ne saját magukkal kelljen. Aki nem bír önmagával összezárva élni, az állandóan más témát fog keresni. Vigasztaljon a tudat, hogy nekik rossz, és próbálj meg nem foglalkozni a beszólásokkal, akármilyen nehéz is idõnként :)

Azért foglalkoznak állandóan másokkal, hogy ne saját magukkal kelljen. Aki nem bír önmagával összezárva élni, az állandóan más témát fog keresni. Vigasztaljon a tudat, hogy nekik rossz, és próbálj meg nem foglalkozni a beszólásokkal, akármilyen nehéz is idõnként :)
A kérdező hozzászólása: Van egy emos fiú barátom, soha nem tudna senkinek ártani, mégis neki is beszólnak, hogy "jobb lenne ha megd*gölnél" meg stb.... És ezt noname idegenek mondják, akik nem is ismerik, de csak azért a halálát kívánják, mert emosként érzi jól magát.... (ne térjünk ki a szidalmazásokra)
A kérdező hozzászólása: A poén az, hogy rengeteg az ilyen beszólogatós 18-25 éves de 35-40 éves kiadásba is láttam....
Nekem is beszóltak múlt hét pénteken, pont ezért.Ha te így érzed jól magad, akkor kit érdekel, hogy más mit , , ugat" ? 13/L

Az emberek többsége miért gondolja azt, hogy a keresztények jók, a sátánisták pedig gonoszak?

Már csak ha a tanításaikat nézzük is, egyértelm?, hogy a keresztényeké nehezen érthet?, önmagának ellentmondó (5Móz.24,16 - 2Móz.34,6-7)és sok esetben gy?löletre szólít fel. (Zsolt.137,9 ; 2Móz.32,27 ; Mát.10,34 ; 3Móz.26,27-32 ; stb.)

Legjobb válasz: hát te hulye vagy.mért zavar téged az,hogy miben hisznek mások.te higyj amiben akarsz!!!

hát te hulye vagy.mért zavar téged az, hogy miben hisznek mások.te higyj amiben akarsz!!!
Mert az emberek többsége sötét elvakult, és keresztény agy mosott.
LaVey, Anton. The Satanic Bible. Avon (1969) „Gyakran gondolnak úgy a sátánizmusra, mint a kegyetlenség és brutalitás szinonimája. […] Kizárólag azért, mert a sátánista beismeri, hogy képes szeretni és gyûlölni is, gyûlöletesnek tartják.”
a vallas, ami be van jegyezve satanizmuskent, az nem a keresztenyek bukott angyalara vonatkozik mint satanra. alapvetoen szerintem azert valasztottak ezt a nevet a vallasuknak, hogy feltunest keltsenek, es minel tobb hivot tudjanak szerezni, akik persze tamogatjak a hituket anyagi javakkal is. szoval a satanizmus vallas nem azt takarja, hogy ejjel egy pentagrammban meztelen felhasitott gyomru noi meg csecsemo hullakkal fetrengesz valami demoni megszallas kellos kozepen, viszont sok embernek ilyesmi jut eszebe, es sokkal hamarabb utananez igy a vallasnak, mintha mondjuk merkur vallasanak hivnak, vagy barmi masnak.
Kanyarodjunk vissza a kérdéshez, hogy miért vannak abban a hitben az emberek, hogy a keresztények jók , a sátánisták pedig rosszak? Arra nincs válasz, hogy mért hiszik, hogy a keresztények jók....(fõleg ha figyelembe vesszük az egyház eretnekek elleni mozgalmait[függetlenül attól, hogy ezek régen történtek]) viszont a sátánisták elleni elõítéletekre egyszerû a válasz. Azt hiszik, hogy amiben szerepel a Sátán szó az rögtön rossz. Persze ez koránt sincs így....
Az a nagy büdös igazság, hogy egyik valláselmélet sem igaz, csak a népet szopatják vele. A vallás miatt sok ember megöltek (pl. II. vh.). Ha mindenki a seggén maradna, és rendes, tudományos könyveket olvasna, jobb lenne a világ. Én nem azért nem lopok, nem ölök embert, mert meg vagyok keresztelve és köt a 10parancsolat. Letojom az egészet magasról.
Csács! NA HALLJÁTOK TI TÖKRE ELVAGYTOK TÉVEDVE MIWAN AKKOR HA A SÁTÁN NEM ROSSZ LEHET H NEM IS OLYAN AMILYEN ROSSZNAK HISZIK VALOJÁBAN TÉNY H A SÁTÁN BÉKÉS DE HA VALAKI HÁBORGATJA AKKOR MINDENT ELKÖVET H ELPUSZTITSA( NEM SZÓ SZERINT) A földi sátánizmus tizenegy törvénye I. Senkinek se adj tanácsot, csak ha megkérnek rá. II. Ne beszélj a gondjaidról másoknak, hacsak nem vagy biztos abban, hogy igazán hallani akarják. III. Ha másvalaki tanyáján tartózkodsz, mutass tiszteletet, máskülönben ne menj oda. IV. Ha a tanyádon egy vendég bosszant, bánj el vele kegyetlenül. V. Ne közeledj senkihez szexuálisan, hacsak meg nem kapod tõle az erre felhatalmazó jelzést. VI. Ne vedd el azt, ami a másé, hacsak az nincs terhére a tulajdonosának, és erre kifejezetten fel nem szólít. VII. Ismerd el a mágia hatalmát, ha sikeresen használtad vágyaid eléréséhez. Ha tagadod a mágia létezését miután használtad, mindent elveszítesz, amit szereztél. VIII. Ne panaszkodj olyasmik miatt, amikkel nem kellene foglalkoznod. IX. Ne árts kisgyerekeknek. X. Ne ölj nem emberi állatot, hacsak rád nem támadnak, vagy ha élelemre van szükséged. XI. Amikor közterületen jársz, ne háborgass senkit. Ha valaki téged háborgat, szólítsd fel, hogy hagyja abba. Ha tovább háborgat, pusztítsd el. NA ERRÕL DUMÁLTAM FIGYELMESSEN OLVASD VÉGIG ÉS TANULJ MERT HÜLYE MARACC TISZT. A KIVÉTELNEK ...
A világot a SZeretet tartja fenn, a gyûlölet nyomában halál jár. Kereszténység:Jézus a Szeretet, Szeresd embertársadat, mint magadat! Sátánizmus:Sátán a gonosz, légy gonosz! Az elsõ esetre törekvõk jók, a második esetre törekvõk gonoszak. Lehet kutyulni, van hamis kereszténység:katolicizmus. Van kamusátánista is. A lényeg:nem az embereket kell követni.
A Biblia azt is mondja, hogy a betû öl, a Szellem az, ami megelevenít. Aki csak ÚGY olvassa a Bibliát, nem, vagy csak nehezen ért meg belõle valamit is. Jézus elküldte a Vigasztalót, az Igazságnak a Szellemét, aki megeleveníti az Igét. (www.hit.hu) Visszatérve a kérdésre: láttam már olyat, hogy valaki kereszténynek mondta magát, és köze nem volt a kereszténységhez. És láttam sátánistát, aki befogadta Jézus Krisztust a szívébe, és megváltozott az egész élete. Nem a titulus a lényeg, hanem az, hogy mi van az ember szívébe. Nem???
Nem értesz. Nem írtam, hogy sátánista lennék. Nem ad nekem semmit sem az, sem a másik. Mindkettõt ismerem viszonylag jól, mégsem követem egyiket sem. (Talán pont ezért.) Ha csak az egyiket ismerném, és annak írásai, elvei alapján ítélném el a másikat, az erõs hiba lenne.
Értelek. A legtöbb embernek az a célja, hogy megússza a fájdalmat és fizikai szinten boldog, kielégítõ és kényelmes életet éljen. A fejlõdés, fájdalommal jár. Leszámolás az önámítással, illúziókkal és szembenézést önmagunkkal. Megtudni, kik vagyunk, honnan jöttünk, hová tartunk. Ha neked ezt a sátánizmus adja, akkor kövesd azt az utat. Én nem értek egyet de meg tudlak érteni. A Bibliát és Istent csak akkor citáld bárhova ha már végigjártad azt az utat is. Addig... minek? Aki hisz, azt nem érdekli a többi hitetlensége. :) Csak a kétkedõket. :DDD
Mert a keresztény agymosás közel kétezer évig tartott (tart), és kétezer év nagy idõ. Ha valaki az akkori európai keresztény társadalmakban (ami egyébként a mai társadalmaknak is alapjául szolgált) másként mert gondolkodni, akkor a máglyán végezte. Így csak azok maradtak életben, akik behódoltak, és hívõ keresztényhez méltón templomba jártak, keresztelkedtek és utáltak mindenkit, aki nem keresztény (legalábbis nem úgy, ahogy õk). Ezek utódai hozták létre a mai "világrendet", a demokráciát, liberalizmust, stb. És ezek át- és át vannak itatva a keresztény erkölcsökkel, tanításokkal. Így a mai emberek többsége (a nyugati világban) - mégha nem is vallásos - sok olyan dolgot tesz, vél, vagy gondol, ami az agymosásból ered. Még a káromkodásoknál, felkiáltásoknál is sokszor szerepel a hatás. (Vagy van, aki mifelénk nem használja a "Jézusom!"/"Istenem!" felkiáltást, holott, hogy nem vallásos?) Ma már ugyan tagadják, hogy ezen erkölcsök keresztény származékok - azt mondják errõl, hogy ezek általános emberi értékrendek. Pedig ha pl. Japán és annak kultúrája szerezte volna meg a mai világ kultúrális irányítását (Európa és É-Amerika helyett), akkor valószínûleg az emberi életrõl is másként gondolkodnánk. (De nem így történt: Japán behódolt, a majákat, aztékokat, stb. kiírtották a szeretet nevében, stb. Így maradt nekünk a keresztény nevelés "áldásos" hatása.) Az emberek többségének szüksége van rá, hogy a cselekedeteit, tetteit ideológiai háttérrel igazolja. És az is szükséges neki, hogy ebben az ideológiában õ legyen a "jó" és akit eltapos, az legyen a "rossz". Holott egyértelmû szabály, hogy mindig a gyõztes lesz a "jó" (bíró), és a vesztes a "rossz" (vádlott).
Hogy miért hiszik azt hogy a keresztények jók? Szerintem elég egyszerû a válasz: ha egy olyan példaképben hiszel, amelyet a kultúrád a minden jó megtestesítõjének tart, akkor nyilván azért választod õt, mert õt akarod követni. Tehát jó akarsz lenni. A Sátán az ellenpólus, ha õt váalsztod, akkor nyilvánvaló, hogy nem a Jó az, amit követni akarsz. Szerintem nem érdemes bibliai idézetekkel dobálózni, mert a héköznapi ember így választ, és nem böngészi át a Bibliát, hogy talál e ellentmondásokat. Amik ráadásul a te esetedben például kiragadott sorok, amik ilyen formában korántsem mutatják, hogy mi volt az eredeti mondanivaló.. Tehát ne várd, hogy a sátánistákat tartsák jónak, hiszen õk maguk válaztották, hogy abban akarnak hinni, amit az egész keresztény kultúrkör a gonosz megtestesítõjének tart. És ezzel õk nyilván képviselnek valamit. De az a valami biztosan nem a jóság. Õk választották, akkor meg ne siránkozzanak azon, hogy jaj, miért tartják õket rosszabbnak mint a keresztényeket. És nagyon súlyos általánosítás és ferdítés a kerszténységet pusztán többszáz éves gyilkolászással, meg pedofil papokkal azonosítani. Az keresztény IGAZÁN, aki TÉNYLEG a Jóban hisz, és azt próbálja követni, és nem pedig az aki azt mutatja de másként cselekszik. Ahogy gondolom a sátánisták sem azt tartják igazi sátánistának akinek csak a szája nagy, meg húdenagyon fekete ruhákat hord, de otthon az van amit Anyuci mond, és kismacival bújik ágyba, meg az estimesét nézi...
Ha kívülrõl nézem, és csak a lényeget látom: Isten maga a jóság, szeretere tanít. (a kiforgatásai és elemzései most nem tartznak a témához) A Sátán a gonosz, gyûlöletre tanít. Lehet, hogy érthetõbbek a sátánista tanítások. De mire is akarnak tanítani? Tuti nem arra, hogy tegyél sok jót! Nem azt kell nézni, mennyire világos, vagy mennyire könnyû, vagy nehéz megérteni, hanem hogy mit vár el tõled. És ezzel válaszoltam mindenre.
Szia! Satanista mar maga a szo, satan.....!! de vegul is mindenki abba hisz amibe akar!!
Nem feltétlen minden keresztény jó és nem feltétlen minden sátánista rossz. Ismerek olyan sátánistát, aki egyházi suliba jár, és egy tündérien aranyos srác! Egész jóban vagyunk még úgy is, hogy én hívõ keresztény vagyok! Nem értünk egyet, de ettõl az emberi értékei nem csorbulnak!

A folyamatos kormányt és az országot siralmasnak tartó, afrika szintû országként Magyarországra gondoló ember miért ennyire biztos benne hogy nekik van igazuk?

Az emberek többsége nem akarja a baloldalt, nem akarja hogy más legyen. Könnyebb másra fogni a saját szenvedésünket? Igenis rengeteg embernek jó itt.

Legjobb válasz:
Na ennyire sugallmazó kérdést is ritkán látni a gyk pöcegödrében, és az már sokat mond... "afrika szintû országként Magyarországra gondoló" Amellett, hogy Afrika nem ország, szerintem senki nem gondolja ezt komolyan, csak te túlzol, csúsztatsz. "Az emberek többsége nem akarja a baloldalt" Honnan tudod? "nem akarja hogy más legyen" Ezt még inkább honnan tudod? "Könnyebb másra fogni a saját szenvedésünket? " Természetes, ezt mindenki tudja, aki ránéz az itt kiírt kérdésekre. Multizás, zsidózás, trianonozás, stb. . "Igenis rengeteg embernek jó itt." A rengeteg úgy számszerûen mit takar? Lehetne többnek is jobb más kormányzással. Buta troll, leülhetsz, egyes.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na ennyire sugallmazó kérdést is ritkán látni a gyk pöcegödrében, és az már sokat mond... "afrika szintû országként Magyarországra gondoló" Amellett, hogy Afrika nem ország, szerintem senki nem gondolja ezt komolyan, csak te túlzol, csúsztatsz. "Az emberek többsége nem akarja a baloldalt" Honnan tudod? "nem akarja hogy más legyen" Ezt még inkább honnan tudod? "Könnyebb másra fogni a saját szenvedésünket? " Természetes, ezt mindenki tudja, aki ránéz az itt kiírt kérdésekre. Multizás, zsidózás, trianonozás, stb. . "Igenis rengeteg embernek jó itt." A rengeteg úgy számszerûen mit takar? Lehetne többnek is jobb más kormányzással. Buta troll, leülhetsz, egyes.
A baromira buta az te vagy, ha nem tudod elképzelni, hogy valakinek nem Vikike az isten. Valóban nem vagyunk Afrika szintjén, annál azért még elõrébb tartunk. De Orbán egyre inkább hasonlít a nagy szocialista vezérekhez: ugyanolyan autoriter módon kormányoz, államosít, központi árszabályozásokat vezet be, azaz tipikus BALOLDALI politikát folytat. Ráadásul saját magának is ellentmondva ismét igen erõteljesen növeli az ország az oroszoktól függését, amit 2007-ben nagyon hevesen ellenzett. Törvényben maximálták az államadósságot, ennek ellenére ha jól látom éppen 3000 milliárdos hitelt veszünk fel Oroszországtól. Ráadásul az új erõmû által termelt áram árát az oroszok szabhatják meg. Ugye milyen jó üzlet ez nekünk? UNOKÁINK IS FIZETNI FOGJÁK!
A kérdező hozzászólása: A vérszomjas Kína 7%-köröli GDP növekedéssel operál, hogy az istenbe várod te el egy relatíve fejlett EU tagállamtól hogy kétszámjegyû GDP növekedést mutasson? Egyébként köszönöm a válaszod, tökéletesen megbizonyosodtam róla hogy balra váltást csak az akarhat aki baromira buta ezekhez a dolgokhoz.
Kérdezõ, a többiek azért nem tudnak nagyot növekedni, mert õk se hibátlanok, de ami fontosabb, hogy FEJLETTEBBEK. Ami azt jelenti, hogy már nincs hova növekedni. És itt nem Romániára gondolok, hanem nyugat EU-ra. Amerika is csak azért ilyen kicsit növekszik, mert már így is hatalmas. Azzal a kormányzással ami ott megy, kb 15%-ot is növekedhetnénk, te közgazdás orbánfétises zseni.
A kérdező hozzászólása: 7-es Ha itt mindenkinek rossz miért néz ki mégis úgy hogy marad a rendszer?
A kérdező hozzászólása: Mekkora közgazdász itt mindenki te jóég. A legnagyobb GDP növekedése Romániának van Európában 2, 7%. Az Eu tagállamok átlaga 0, 2% (!!) Kétjegyû GDP növekedés meg 1%-os kerekítési hiba, nagyon nevetek :D
Ha rengeteg embernek jó itt akkor miért lépnek le külföldre annyian?!
Kérdezõ tudod mi az az 1%? Kerekítési hiba.
A kérdező hozzászólása: Két számjegyû GDP :D Nagy közgazdász vagy hallod-e. Egyébként egri vagyok.
Nem mindenki. Csak te. :)
Én a MOMA-ra szavaznék, de mivel nem indul, és ha indult is volna, akkor se lenne jelenleg esélye, mert a szuper demokratikus orbánod elintézte, hogy ne legyen másnak esélye a jelenlegi helyzetben az összefosáson kívül. Az a sok ember meg csak pest meg komárom és gyõr megye. A többi minimálbéren él. Tudom nem fogod elhinni, mert te is pesti vagy, de ez az igazság. Ha nem így lenne, akkor nem 1%-ot növekedett volna az ország, ami amúgy nagyon égõ egy ilyen kis országtól, mivel még amerika is többet növekedett ennél, pedig az csak 20x akkora mint ez a kis komcsi ország. Nekünk 2 számjegyût kellene növekednünk, ha jól kormányozna itt bárki is.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy buta troll vagyok de április 6-án nem úgy néz ki hogy te is a brigádod fog örülni. Mindenki szembe hajtott fel az autópályára?
Fõleg Mészáros Lõrincnek, jobban él mint négy éve.
Igen, nekik van igazuk! Tudod te, milyen nehéz ma munkát találni?És ha találsz is, éhbérért dolgozol?Mert sok embernek nincs diplomája, tudod, de ha van is, azzal sem biztos , h el tud helyezkedni.Te tényleg egy buta troll vagy! [link]

Miért nézi le egyik ember a másikat? Miért gondolja pár ember, hogy többet ér mint a másik?

Legjobb válasz: Sziasztok! Hat erre lenne egy par peldam!en vajdasagi magyar vagyok!eltem 6 evet magyarorszagon,sajnos a sors igy hozta:( 91 tol 97 ig.Pinces padlasszobas maganhazat hagytam itt akkor,NEM elvalt szulok gyerekei vagyunk mind minden masodik magyar!Elelmiszer boltba dolgoztam magyarba, volt alkalmam megismerni az embereket, a mindennapi 10 deka parizsi vasarastol kezdve stb..es ha az a 10 deka parizsi, veletlen tobb volt,hat volt szemforgatas Nem akarok senkit megbantani ,de ez nekem erdekes volt!Meg hogy leneztek bennunket,olyanok akik alberletbol alberletbe koltoztek semmiuk se volt! Az a legnagyobb gond hogy mi magyarba szerbek voltunk!!szerbiaba meg magyarok vagyunk. Vegul is mindenutt jo ,de legjobb itthon!! BUEK!!!!

nem minden gazdag ember ilyen lenézõ, és nagyképû! én tisztában vagyok azzal, hogy mennyi pénzünk van, és tudom, hogy nem kevés, és az én szüleim is ugyanúgy megdolgoznak azért a sok pénzért, mint mások , csak õk sajnos kevesebbet kapnak. az én szüleim tanult emberek, több diplomával, és azért is meg kellett dolgozni! a pénz nem jön csak ugy magától. És én sem vagyok elkényesztetve, egy átlagos ember vagyok, lehet hogy több mindent megkapok, de ettõl nem érzem magamat én többnek mint mások. tehát akik lenézõek, azoknak nem csak a pénz van.. hanem azok önzõ emberek. de tudok olyan lenézõ embereket, akik pl egyátalán nem gazdagok.. ez az ember természetétõl függ, nem a pénztöl!
Sziasztok! Hat erre lenne egy par peldam!en vajdasagi magyar vagyok!eltem 6 evet magyarorszagon, sajnos a sors igy hozta:( 91 tol 97 ig.Pinces padlasszobas maganhazat hagytam itt akkor, NEM elvalt szulok gyerekei vagyunk mind minden masodik magyar!Elelmiszer boltba dolgoztam magyarba, volt alkalmam megismerni az embereket, a mindennapi 10 deka parizsi vasarastol kezdve stb..es ha az a 10 deka parizsi, veletlen tobb volt, hat volt szemforgatas Nem akarok senkit megbantani , de ez nekem erdekes volt!Meg hogy leneztek bennunket, olyanok akik alberletbol alberletbe koltoztek semmiuk se volt! Az a legnagyobb gond hogy mi magyarba szerbek voltunk!!szerbiaba meg magyarok vagyunk. Vegul is mindenutt jo , de legjobb itthon!! BUEK!!!!
Ha valakinek kisebbségi komplexusa van, menõként viselkedik, és meggyõzõdése, hogy senki nem olyan nagy arc, mint õ. Ezzel kompenzálja a komplexusát. Ha valaki értéktelen, meggyõzõdése, hogy senki nem olyan értékes, mint õ, ezzel kompenzálja az elvetettségérzését. Pedig ugyanolyan porszem az univerzumban õ is, mint mi, csak ezt nem látja - vagy nem akarja látni - éppen azért, mert ahhoz kell valamilyen szintû alázatos gondolkodás.
Mert így is van!Én vállalom, hogy lenézek sok embert.Csak egy példát említenék.Igenis többre tartom magam pl.annál, az embernél akit tegnap láttam, tök retkesen, részegen feküdt a Móriczon, és épp behúgyozott, és arébb lellett lépnem, mert a pisája folyt a kövön, és a gatyám alját érintette volna.Engem se kényeztettek el a szüleim, sõt apámat nem is nagyon ismertem, mert korán meghalt.Mindent amit elértem magamnak köszönhetek.Nekem sem volt egyszerû életem, de bármi is vezetett neki ehez az állapothoz ahol tart, mindig van kiút, és összekell szedni magunkat!Undorító ha valaki idáig süllyed!Régen még én is sajnáltam õket, de amikor egyszer az egyik csövesnek karácsonykor vittem, két üveg bort, a köszönöm helyet, azt mondta, hogy hozhattam volna kávét, és kaját is....milyen ember az ilyen?Vagy milyen emberek pl. a pedofilok?Igenis nagy különbség van ember és ember között!!!
Mert lehet hogy többet is ér..(bár ez függ attól hogy kinek mi az értékes), vagy mert azt hiszi hogy többet ér :P
Szerintem az ilyen lenézõs ember önmagával nincs megelégedve. A kisebbségi érzését kompenzálja ezáltal. Gondoljunk Napóleonra vagy Hitlerre.Az alacsony kisemberek hogy valahogyan kompenzálják alacsonyságukat, igazi világleigázó diktátorok lettek....
Talán azért, mert tényleg többet ér. (Meg az is lehet, hogy csak ezt gondolja. És saját szemszögébõl valóban többet is ér, mint a másik. Hiszen ki lenne az, aki feláldozná az életét egy ismeretlen embertársáért?!) Pl. én is többre tartom magam a legtöbb embernél. Megmondom õszintén (jöhet a lepontozás nyugodtan!) az emberek többségét férgeknek tartom. És ha jobban belegondolunk, tényleg azok is. Kevés közülük az, akinek az élete tényleg ér valamit. Hiába hiszi sok ember azt, hogy egyenlõek vagyunk, meg értékesek vagyunk. NEM vagyunk azok! Ez csak egy üres sallang, és aki elhiszi, az tényleg egyenlõvé válik - a többi hasonló kis féreggel. Ezzel a kamu dumával pl. könnyebb vezetni az embereket. (Lásd történelem. Az ostoba tömeget sokszor az egyenlõség eszméjével vezették ... az EGYENLÕBBEK. :) ) Ezügyben javaslom Dosztojevszkijt: "Nézzék meg, kik boldogok ezen a világon…? Pontosan azok, akik olyanok, mint az oktalan állatok, és vackor értelmükkel inkább közéjük valók. Ezek szíves örömest vállalják az életet, de pontosan olyan feltételek mellett, ahogyan az állatok élnek: esznek-isznak, fészket eszkábálnak, és utódokat nevelnek. (…) A falni, hálni, emészteni és ülni a puhán ideálja, még meglehetõsen sokáig fogja vonzani az embert, de nem a magasabb rendû embert…"
azért mert az emberek általában arrogáns bunkók, és az egyik azzá teszi a másikat, mindenhol az van hogy aki szép és gazdag, az többet ér, a sok hülye meg elhiszi. és egy csomó embert aki lenéz másokat folyton megalázták régen, alacsony az önbizalmuk, ez maradt nekik, de ez nem az õ hibájuk, hanem ezé a tetves társadalomé
Van ilyen. Ez is egy embertipus, kell lenni ilyennek is, mivel mindennek megvan az ellentéte :( Nem védeni akarom õket egyátalán, engem is roppantul idegesít, és ellenzem. A közvetlen környezetmben van egy ilyen ember, "kicsit" többre tartja magát az átlagnál. Nem áll szóba olyan emberekkel, akiknek nem épp a legmegnyerõbb az öltözködése, vagy épp túlsúlyos, vagy csúnya az arca. Kevés barátja is van emiatt, sõt nem ismer senkit szinte, nem tudja magát jól érezni soha. Nem csak a külsõre utazik, hanem arra is hogy valaki inteligens legyen és tudjon vele politikáról, történelemrõl, tudományokról, irodalomról beszélgetni. Ha meg netalátán õ nem ért valamihez, játsza az édes naívat. :S Õ szerintem a nagy tárgyi tudása (mert tényleg elég nagy van neki) miatt viselkedik igy az emberekkel, viszont nem bírja az egyszerûbb embereket, akik pl falvakban élnek, tájszólással beszélnek, stbstb.. Lehet mégsem rendelkezik annyira nagy tudással...? Eléggé sznob, õ egy gazdag családban nõtt fel, sosem foglalkoztak vele, anyagilag meg támogatták rendesen. Gondolom ennek nagy köze van ehhhez. Egyszer megkérdeztem tõle finoman, hogy õ miért ilyen. Nem tudott rá normális választ adni, azt mondta, hogy õ felsõbbrendû, kifinomult, meg hogy mert az ilyen emberek szánalmasok. Emlékszem mielõtt ilyen durva lett, nagyon sokan cikizték és lejáratták. No comment.
Hát látod erre én is kiváncsi lennék! Fogalmam sincs, szerintem erre "õk" sem tudnának válaszolni. Sokat függ a neveltetésen, a baráti körön, hogy a többiek hogyan viselkednek másokkal. Mert talán õk úgy gondolkoznak, hogy jobb másokon röhögni, mint csak egy kicsit magukba szállni vagy tükörbe nézni. Állítólag ez a magaviselet gyenge jellemre vall, hát szerintem van is benne vmi. Kicsit se érnek többet másoknál, sõt.

Miért mondják azt . Hogy az ember a majmoktól származik? Az nem lehet, hogy a disznótól? ( nem a viselkedésre gondolok )

Azért gondolok a disznóra , mert a szervei nagyon hasonlítanak az emberi szervekhez . Például , már disznó szívszövetet ültettek be emberbe . Vagy többször volt , hogy emberbe súlyos égési sérülés után disznób?rt ültettek . .

Legjobb válasz: Hát, ahogy vesszük, a disznó is ott van a családfánkon, ha nagyon széles viszonylatban nézzük. Ha úgy vesszük, hogy egy csimpánz az unokatestvérünk, akkor egy disznó mondjuk egy negyed-unokatestvér lehet. Egyébiránt az ember és a disznó génállománya között a hasonlóság 94-95%, az ember és a csimpánz között 99,9%. Ja, és az ember nem a ma ismert majmoktól származik, a mai majmok és az ember származik egy hasonló, majomszerû közös õstõl.

Hát, ahogy vesszük, a disznó is ott van a családfánkon, ha nagyon széles viszonylatban nézzük. Ha úgy vesszük, hogy egy csimpánz az unokatestvérünk, akkor egy disznó mondjuk egy negyed-unokatestvér lehet. Egyébiránt az ember és a disznó génállománya között a hasonlóság 94-95%, az ember és a csimpánz között 99, 9%. Ja, és az ember nem a ma ismert majmoktól származik, a mai majmok és az ember származik egy hasonló, majomszerû közös õstõl.
Az ember nem majmoktól származik, hanem majomszerû õsöktõl. A csimpánz és az ember genetikai állomány kb. 99%-ban (a pontos számra nem emlékszem, és kedvem sincs kikeresni) megegyezik, míg az ember és a disznó genetikai állománya még 80%-ban sem. Emellett a fõemlõsök szervei jobban hasonlítanak az emberi szervekre, csak ezeket különbözõ okokból nem használják az emberi gyógyászatban. De én már hallottam olyat, hogy embernek tervezett vállprotézissel gyógyítottak csimpánzt.
Az elõzõ hozzászólót nem zavarja, hogy egyik bekezdése üti a másikat, hogy egyikbõl nem következik a másik. Igen, az ember származhat a disznótól, sõt származik is. De nagyon nem úgy, ahogy te képzeled. Úgy biztosan nem. Az élet fejlõdése egy nagyon bonyolult mechanizmus, amelyet külsõ környezeti tényezõk befolyásolnak a mutációkon keresztül, de az nagyon lassú, helyenként sok évmilliós dolog. Egy egyszerû példa, amelyet szintén nem szabad mindenre általánosítani: amikor az élõlények északra kezdtek vándorolni, elpusztultak a hidegtõl. A természet "rájött", hogy ez ellen szõrzettel lehet "védekezni", mert a szõrzet rossz hõvezetõ. Így alakultak ki a bundás állatok. Hasonlóan alakult a törzsfejlõdés, amely szigorú hierarchiát mutat. A fejlõdés egy pontján bizonyos (de nem az összes) majmok eszközöket kezdtek használni, nagyon sok idõ alatt ez fejlesztette ki a gondolkodó agyat.
Mert a majomnak ugyanolyan keze van. Némelyiknek 4 is.
Szia! Magam ismerek olyan embert is aki majomtól és olyant is, aki biztosan disznótól származik.Emellet ismerek patkány, macska, kutya, ..sõt rózsa, liliom és nárcisz felmenõkkel bíró embereket.
Sajnos ez nem a vallás, hanem a tudomány rovat. A disznót valószínûleg azért használják a gyógyászatban, mert olcsó, könnyen elérhetõ és az is megfelel. Ne felejtsd el, hogy a gyógyszeripat is ipar, üzlet, ha így tetszik. Hogy miért a majom a legközelebbi rokonunk? Tanulhattad az iskolában, de elég ha ránézel, látszik a hasonlóság.
dalaldalaldlaladladladdladla

Szerintetek tényleg úgy van hogy az ember stílushoz kötött, és aki neked nem ugyanazon stílusú az már nem is lehet jófej? Aki pedig így gondolja, elmondaná hogy miért is?

Válaszoljatok, vagy gondolkozzatok el ezen mert elég nagy gáz ha tényleg ennek adtok igazat!

Legjobb válasz: Nem stílushoz kötött az ember, de attól hogy feltetted a kérdést és azt írod gáz ha valaki így gondolja, még senkit nem fogsz meggyõzni, remélem te is tudod. Egyébként ez a látásmód is egy 'stílus'(nem csak ruhát nevezik annak) és te már úgy kezdtél, hogy aki nem így látja az gáz, ez majdnem ugyanolyan mint a "nem lehet jó fej". Egy kicsit te is elgondolkozhatnál.

Nem stílushoz kötött az ember, de attól hogy feltetted a kérdést és azt írod gáz ha valaki így gondolja, még senkit nem fogsz meggyõzni, remélem te is tudod. Egyébként ez a látásmód is egy 'stílus'(nem csak ruhát nevezik annak) és te már úgy kezdtél, hogy aki nem így látja az gáz, ez majdnem ugyanolyan mint a "nem lehet jó fej". Egy kicsit te is elgondolkozhatnál.
A kérdező hozzászólása: te is tudod hogy hogy értem de azért a választ köszi, nem mondom hogy szerintem valaki más stílusa nem lehet gáz de miért nem lehet mindenkiét elfogadni? az enyém is tuti hogy gáz és mindenki másé is de engem ez hidegen hagy, csak van néhány lúzer aki akkora sznob hogy szóba se áll (most csak mondok egy példát:) mondjuk egy rockerrel.
Tény, hogy a provokációt nem szeretik az emberek. Úgy viszont igen, ha pl. a stílusoddal totálisan ellenkezõ pl. a viselkedésed...
Ne törõdj azokkal, akik a stílusod miatt kiközösítenek. Ez mutatja az IQ-jukat. Én rocker vagyok, és csak ezért kiközösítettek már párszor. Pedig nem vagyok sátánista, nem vagyok bûnözõ, csak szeretem ezt az életszemléletet, a zenét :) meg az öltözködési stílust is. Szerintem pont jó, hogy mindenkinek más az ízlése, mert ha ugyanolyan lenne, akkor tök sablonos lenne a világ. Sõt a barátaim között nincs egyforma stílusú ember, mi így szeretjük egymást, ahogy vagyunk. Ha holnaptól disco-s lennék, akkor ugyanúgy szeretnének.
A stílus jó esetben nem csa az öltözködésrõl szól, hanem általában egy életszemléletet, gondolkodásmódot is magában foglal, illetve részben közös érdeklõdést, ezért nem csoda, ha általában azonos vagy hasonló stílusúak szeretnek közeli barátságot, párkapcsolatot létesíteni, mert õk értik meg egymást igazán. Én goth vagyok, legközelebbi barátaim goth-ok vagy metalosok. Nem azért, mert a többi ember nem jó fej, hanem a fenti okokból. Nekem más stílusúakkal nincs semmi bajom, amíg nekik se velem, nincs olyan, hogy nem állok velük szóba, ha emberileg, viselkedéssel nem adtak rá okot. Tudom, hogy nem mindenki így van vele - hülyeségnek tartom az olyan felfogást, hogy "utálom az emókat, a diszkósokat, a rappereket" Elférünk, nem?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!