Találatok a következő kifejezésre: Miért gondolják hogy a szeretettel (6 db)

Miért gondolják, hogy a fogyatékos gyermeket nevelő családban csak a szeretet számít?

Itt súlyos betegségekre gondolok els?sorban. Sokan írják azt, ha felmerül a kérdés, hogy elvetetnék-e, ha kiderülne, h. a gyerek beteg, h. nem, mert a szeretni fogják és az majd segít. Azt nem mérik fel, hogy mennyi pénz egy ilyen gyermek? Nem azt mondom, hogy a pénz, a pénz, a pénz a lényeg, de a szeretet sem elég.

Legjobb válasz: 10:04, tökéletesen igazad van. Már azzal kapcsolatban, hogy aki tudatosan vállalja, hogy beteg gyereket hoz a világra, annak fogalma sincs róla, hogy mire vállalkozik. Erre ugyanis képtelenség felkészülni, és az emberben mindig ott van a remény, hogy hátha történhet valami csoda...

10:04, tökéletesen igazad van. Már azzal kapcsolatban, hogy aki tudatosan vállalja, hogy beteg gyereket hoz a világra, annak fogalma sincs róla, hogy mire vállalkozik. Erre ugyanis képtelenség felkészülni, és az emberben mindig ott van a remény, hogy hátha történhet valami csoda...
Ez egy keserû kinyilatkoztatás egy hatalmas tragédiára. Mert az elején még bizakodnak, hogy nem lesz ez olyan nehéz, de ahogy múlik az idõ, és a gyerek semmit sem fejlõdik, a család lassan leépül. Ekkor már maguknak sem merik bevallani, hogy jobb lett volna, ha a gyerek meg sem születik, pedig ez az igazság. Ésszel nem lehet felfogni, mennyire súlyos dolog ez, és sokan nem is fogják fel addig, amíg nem szembesülnek az egész kegyetlen mivoltával. Addig reménykednek, hogy a szeretet segít, hogy nem is olyan súlyos a gyerek állapota, de aztán szembesülnek a tényekkel. Mit mondhatnának a külvilágnak? Hogy azt kívánják, bár sose született volna meg? Hogy milyen pokol az életük? Hogy ez sosem fog változni, és belerokkannak? Ahhoz túl büszke az ember.
Ez eléggé önzés a szülõ részérõl.Mitõl lenne egy gyere, aki a fejét fel se tudja emelni, boldog???Vagy egész életében szó nélkül ül és bámulja a plafont??? Van ilyen, szomszéd lány.Néha kiviszik levegõzni.Hát nem tûnik túl boldognak és a szülei is tönkrementek, mondhatnám, mire felnevelték, de ez nem igaz, mert sohasem fogják felnevelni, mindig ott lesz, ott fog feküdni a szobában. Kizártnak tartom, hogy az ember, akár szülõ, akár gyerek, ettõl boldog legyen.Öncsalás az egész.
Ez nem ennyire fekete-fehér kérdés. Vannak akik úgy gondolják, hogy ezt adta az ég, ki vagyok én, hogy válogassak. Vagy sok sok éve próbálkoznak, mégsem jön össze a gyermekáldás, és amikor sok év múlva mégis sikerül, örülnek neki, legyen az a gyermek bármilyen is. Azért is nehéz, hiszen nem mindig jön be, amit az orvosok elõre jeleznek, lehet hogy jóval enyhébb az a rendellenesség, vagy a rendellenesség ellenére úgy érzik képesek lesznek megbirkózni a feladattal. Óriási felelõsség ilyen helyzetben dönteni, hiszen ha tudom, hogy mennyire beteg lesz a pici, akkor félelmetes, hogy én döntöm el, hogy ennyire betegen éljen-e, és szenvedjen-e, vagy ne. Itt nincsen jó megoldás. Viszont az biztos, hogy megfelelõ anyagi körülmények és hihetetlen erõs összetartás nélkül nagyon nehéz.
én kerekes-székben élek, már kiskorom óta (így születtem). nyilvánvalóan nagyobb terhet jelentettem /jelentek a szüleimnek (már dolgozom), mint egy egészséges gyerek, de én úgy gondolom ez elsõsorben nem az anyagiakban mutatkozik meg. inkább személyes áldozathozatal, hogy amíg csinálhattak volna mást, nekem segítettek. ezt nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy egy fogyatékos gyerek elviszi a pénzed. miért, ha az amúgy egészségesnerk született gyerekedet baleset éri, akkor kitagadnád, mondván innentõl kezdve sokba kerül a "tartása"?
Nem vagyok szulo de az elso valaszolonak uzennem, hogy inkabb ne akrja megtudni tenyleg tud-e igazan boldog lenni egy beteg gyerek vagy a szulei...
Elsõ vagyok és ha személyesen nincs is tapasztalatom, de a kolléganõmnek van.Õ pont ebben a cipõben jár, most terhes és ki se vizsgáltatta, hogy milyen lesz a gyereke, emrt úgy van vele ha beteg lesz akkor is örülni fog neki és felneveli, mert ez az egyetlen esélye, nincs másik gyereke és félõ h. ezen kívûl nem is tudott volna újra teherbe esni.Õ "dolgozik" beteg gyerekekkel(nem mint gyógyító hanem gondozó).Tudja hogy nagy türelem kell hozzájuk, de látja h.õk is ugyan úgy tudnak boldogok lenni mint az egészségesek, csak másként mutatják
Az a probléma, hogy nagy a hibaszázaléka az erre irányuló vizsgálatoknak, és ezért nem vetetnek el olyan gyerekeket, akik valóban fogyatékosok. Ha pedig már megszületett, akkor ezzel kell élni, és ha valaki nem maximális energiával csinálja, akkor nem fogja bírni. Azt is bele kell számítani, hogy a teszt is sokszor téved, és talán nem is sérült a gyerek. Ha 100%-os biztonsággal lehetne mondani, hogy fogyatékosan fog megszületni, akkor nem lenne ez a gond. De nem lehet, elég nagy a hibaszázalék. Na ilyen helyzetben hozzon valaki olyan döntést, aminél késõbb sem merül fel a "mi lett volna ha".
Van akinek ez az egyetlen esélye és ha a gyerek beteg lesz akkor beteg lesz, ettõl még lehet boldog az a gyerek és a szülõ is
megint a kerekes-székes válaszoló vagyok... még annyit, hogy sokkal többféle betegség van, mint amit szûrni lehet, ráaddásul sok az olyan, ami csak néhány éves korban derül ki. amikor megszülettem, rólam sem tudták, hogy gáz van, csak pár évre rá derült ki.
A kérdező hozzászólása: Erre gondoltam. Mit tennétek, ha kiderülne, h. ilyen betegséggel fog születni a gyereketek?
A kérdező hozzászólása: Na, akkor most képzeljétek el, hogy a saját gyereketek olyan beteg, hogy lényegében csak vegetál, mert a gyógyszerek tartják életben fizikailag, értelmi szinten meg nincs olyan állapotban, h. igazán tudjon a világról v. a világban bármit is tenni.
A kérdező hozzászólása: Aki vegetál, nem tud dönteni a sorsáról. Ilyenkor a rokonok döntenek arról, h. kérik-e az eutanáziát, ha jól tudom.
Az eutanázia nem arról szól, hogy TE dönthetsz más emberek sorsáról, hanem Õ maga döntheti el, hogy meg akar el halni vagy sem és ebben segít neki egy orvos. És különbség van a passzív és az aktív eutanázia között, az egyik a halni hagyás, a másik a halálba segítés.
Szerintem is aki említette hogy nehéz megállapítani hogy mi a jó döntés ha van egyáltalán. Meg tényleg lehet valakinek ez az egyetlen esélye és ez befolyásolja. Egyébként orvosi iskolák nem tudom itt Magyarországon is de tesztelik a leendõ orvosok szociális képességeiket pont ilyen példákkal hogy hogy kezelik stresszt stb. Mondjuk azért talán nem ennyire durvák. "like how would you deal with a patient who insisted they didn't need a nose job or something. The interviewer would throw some curve balls at them, like, what if her nose was really ugly, and doesn't society have the right to not look at it? There weren't any right answers, it was just to see if they could deal with touchy situations without pitching a fit or pulling a Rain Man" --> ez most http://www.cracked.com ról van de google is jó.
egyéb pszichés betegségrõl mi nem tudunk
24 éves, az a legnagyobb probléma, hogy nem látja a cselekedetei súlyát (volt már itt minden... kiskorú megrontása.. csak börtönbe nem vihették, mert van róla papírja, hogy ilyen) ha esetleg tudnátok belinkelni vmi oldalt, hol tudok érdeklõdni megköszönném!
11:07 Ez nagyon sok mindentõl függ. Hány éves a testvér? A fogyatékosság mellett van e pszichés megbetegedés is? Ha már nagykorú a gyámügynél kezdeményezni lehetne a korlátozó gondnokság alá helyeztetést arra hivatkozva, hogy mennyire befolyásolható meg nem látja át a cselekedetei súlyát. Ha a fogyatékosság mellé pszichés zavar is társul akkor pszichátriai betegek otthonába is be lehetne tenni. Nehéz így látatlanban tanácsot adni.
Alapítványi otthonok vannak, ami egyrészt fizetõs, másrészt több százas várólista van.
figyu! ha tudsz segíts hova lehetne beadni? mert mi jártunk sokfelé és mindenhol azt mondták, hogy vagy nagyon durván fogyatékosoknak van hely, vagy sehol. bezártak már szinte mindent! de ha tudsz kérlek segíts!
Én azért nem vállalnék fogyatékos gyereket, mert nem tudnám elviselni, hogy sosem fog beilleszkedni igazán a társadalomra, mindenki csak szánakozva nézne rá. Mindig kívülálló lesz, és ezt tudni fogja õ is.
11:02 válaszadó: Nem gondolkodtak el azon a szüleid, hogy érdemes lenne õt korlátozó gondnokság alá helyztetni?
nekem egy enyhén értelmi fogyatékos testvérem van. tökrement miatta az egész család, mert nem tud viselkedni, hiába tanítjuk. nagyon durva dolgokat mûvel. kb mindent amire "megkérik" a cigányok. bezárni nem tudjuk. állandó felügyelet kell mellé. anyám tönkrement, apám elhatárolódik. én elköltöztem otthonról. hiába mondod neki, hogy ezt és ezt nem szabad, megteszi 1001szerre is.. nem tudjuk kihez forduljunk, de a városban én már nem merek végigmenni, azok után, amiket mûvelt..
Szerintem én is elvetetném a gyereket. Ha NAGYON sulyos betegségrõl van szó, akkor valószinûleg még akkor is elvetetném, ha milliomos lennék. Hogy miért? Mert ugy gondolom, hogy a gyereknek büntetés egy olyan élet, amiben teszem azt nem tud lélegezni, enni, beszélni, járni.Egyszóval csak van, és kész. Ha én tudnám, hogy ilyen betegen fogok születni, és lenne döntésem, hogy a szüleim elvetessenek, vagy ilyen életet éljek, egyértelmûen azt kérném, hogy vetessenek el.
"én kerekes-székben élek, már kiskorom óta (így születtem). nyilvánvalóan nagyobb terhet jelentettem /jelentek a szüleimnek " az más, egy kerekes széles tud szinte tökéletesen teljes élete élni, nem úgy, mint az, aki magáról sem tud
És ha mégis magánál van csak nem tud kommunikálni? Lehet hogy õ nem akarna meghalni. Szerinted milyen érzés lenne neki ha egyszer csak megölnék, pedig élni szeretne. Amúgy a keresztények úgy tartják hogy Isten élet-halál ura és õ dönti el, hogy ki mikor hal meg, ezért az eutanázia is gyilkosságnak tekinthetõ.

Miért gondolják, hogy emiatt nem szeretem a szüleimet? (lent)

Néha megzsarolom őket. Nem olyan durva dolgokkal,csak pl. tudok pár dolgot apáról,amit anya nem tud és hogyha valamit nem úgy csinál,ahogy én akarom,akkor megjegyzem előtte,hogy lehet,hogy anyával beszélgetni fogok róla.Ugyan ez van anyánál. A legjobb barátnőim azt hiszik emiatt,hogy nem szeretem a szüleimet.Pedig szeretem őket,de ha máshogy nem tudok rájuk hatni,akkor valahogy muszáj.Bár ezeket a dolgokat inkább mindig a legvégső esetre hagyom. De mégis miért gondolják,hogy emiatt nem szeretem anyáékat? Szerintetek sem normális,hogy ezt csinálom? Kérdeztem tőlük,azt mondták,hogy nem tudják miért,de nekik ez fura.

Legjobb válasz: Egyszerû: mert akit szeretsz, azt nem zsarolod még akkor sem, ha van rá lehetõséged. És nem, nem normális. Csak akkor elfogadható, ha az életed veszélyeztetik.

Egyszerû: mert akit szeretsz, azt nem zsarolod még akkor sem, ha van rá lehetõséged. És nem, nem normális. Csak akkor elfogadható, ha az életed veszélyeztetik.
Undorító. Persze valamilyen szinten a szüleid is hibásak hiszen ha egymás elõtt így titkolóznak (hogy még zsarolni is hagyják magukat) akkor nem kaphattál valami jó nevelést. Ha kaptál egyáltalán.... Ettõl függetlenül nekem is ugyan az a véleményem mint az elõttem levõknek: szánalmas és visszataszító az amit csinálsz! Megérdemelnél 1-2 jó nagy pofont. :/
Buta liba vagy, szégyelld magad ! Elásnám magam a helyedben...
És mi van akkor, ha nem mész el moziba? Nem dõl össze a világ. Semmi bajod nem lesz attól, ha kivételesen szót fogadsz nekik.
Undorító vagy, a szüleid dolga, hogy neveljenek, ha Õk nem engednek nem zsarolni kell Õket, hanem elfogadni, hogy nem mehetsz.
Elkényeztetett egy kis fruska lehetsz!
Kíváncsi lennék milyen helyzet az amikor "muszály" megzsarolnod õket. Egyébként szégyen a részedrõl ez a zsarolósdi..
Undorító dolog amit csinálsz! Gondolj bele, te mit éreznél, ha egy barátnõd zsarolna, hogy elmond rólad valamit a szüleidnek, ha nem csinálod vele ezt vagy azt. Szeret õ téged, de neki ez tök jó!
Nem normális, hogy zsarolod õket, kihasználod õket, de nagyon.nem értem hogy nem sül le a képedrõl a bõr.
Ezt meg hogy gondolod? Én szégyellem magamat helyetted! Hihetetlen, hogy vagy képes ilyet tenni a szüleiddel, és még azt hiszed, hogy ez normális! Nagyon sajnálom a szüleidet, hogy ilyen gyerekük van, én a helyükben jól felpofoználak, pedig nem vagyok a testi fenyítés híve egyáltalán! Mégis mi az, amivel zsarolod õket? Megcsalták egymást? Loptak, embert öltek, sikkasztottak? Inkább üljetek le mindannyian, és beszéljétek meg az egészet, mert ez így nagyon nincsen rendben, az sem, hogy te zsarolod a saját szüleidet, és az sem, hogy õk titkolóznak egymás elõtt. Remélem, észhez térsz! 16/L
Kulturáltan nem lehet válaszolni ?! Csak úgy megy, hogyha mindenféle negatív jelzõt használtok ?! -->Erre mi szépet lehetne mondani? Király csaj vagy! A szemetek világában a király! És igenis gond, hogyha nem tudok elmenni moziba.Az összes barátnõm ment, elég ciki lett volna itthon ülni egész hétvégén. ->lehet, hogy õket azért engedik el, mert bíznak bennük? Téged meg azért, mert egy kis szemétláda vagy, és addig sem rontod otthon a levegõt!
Ha az én kölköm volnál, már akkora taslikat kaptál volna, hogy elmenne a kedved a zsarolgatástól.
Ja, neked hogy esne, ha mások(pl. a szüleid) zsarolnának téged minden szarért? Nem jól mi? Szerintem kérj tõlük bocsánatot, mert ez egy nagyon köcsög dolog.
Zsarolni a szüleidet nem "elég ciki"? Nem engednek el moziba este (Lehet, hogy azért, mert féltenek), és megzsarolod õket? Csak csatlakozni tudok az elõzõkhöz, gusztustalan vagy. Ha az apád lennék, evezõvel vágnálak tarkón. Lehet, hogy szereted a szüleidet, de egy büdös paraszt vagy, remélem tudod. Pfuj.
Nem undorító amit csinálsz. Ha olyan dolgokat tudsz a szüleidrõl, amivel zsarolni lehet õket, mert egymásnak nem merik elmondani, akkor õk se lehetnek olyan hûdejó emberek, nem csoda hogy a gyerekük olyan amilyen. A zsarolás kifejezetten undorító az tény, de mivel zsarolhatja egy gyerek a szüleit? Szerintetek nem furcsa? Ha valaki olyan családban nõ fel ahol a titkolózás ilyen szintû a szülõk között mit várhatnak? Oké, énis bepróbálkoztam olyanokkal, hogy "nem megyek le mamáékhoz, ha most nem mehetek el sulibuliba", persze hatástalanul, és utána általában meg tudtuk beszélni, kompromisszumot tudtunk kötni. Amit a kérdezõ csinál roszabb ennél, de valószínûleg a családjáról is meglenne a véleményetek ha pl tudnátok miket tud a szüleirõl, ami olyan mértékû, hogy bármit megadnak hogy titokba maradjon?
Gusztustalan vagy de nagyon!! -.-' csak magadra gondolsz... mondjuk a szüleid is hibásak h igy neveltek anno.... bár úgy tünik 15-nél nem vagy idõsebb... reméljük kinövöd...
Elég baj, ha van mivel zsarolnod a szüleidet. És az is, hogy hagyják magukat manipulálni. Én biztos hogy megelõznélek és magam beszélném meg a férjemmel az ügyeimet. Biztos jól járnál, ha be kéne váltanod a fenyegetõzést, és elárulni a nagy titkot? Megéri az az esti mozi a családi béke beáldozását?
És ez a dolog nem "extrém", hanem BUNKÓSÁG.
Na, törölték a válaszomat. Hát persze. Csak azt írtam, hogy ne hõbörögjél, ha csúnyákat írunk rólad, mert paraszt vagy; és hogy sajnálom a szüleidet, hogy ilyen lányuk van.
Könnyû kitörölni a válaszomat, de kincsem, mégis mit vársz? Meg kéne simogatni a kis buksidat azért mert zsarolod a szüleidet? Mert akkor nagyon el vagy tévedve, és csak remélni tudom hogy nem vagy 100%-ban elcseszve, és megjavulsz. Ennyi. ;) 14L
hát nekem mindkét válaszom torolve lett ne értem miért? kmolyan undorito vagy és legalább egy hatalmas nagy pofot érdemelsz, mert ne hidd, hogy életed végéig megkapsz majd mindent, mert elobb utobb nem lesznek melleted a szuleid, és akkor majd sajnálhatod a viselkedésedet, ha ok már nem lessznek.és hidd el, hogy ha képes vagy ilyenre akkor a legtobb ember nem hiszi el, hogy szereted oket ahogy én sem.
és még annyi hogy ha nem a szuleidtol, az élettol fogsz pofot kapni :)
egy hulye elkényeztetett hisztis kis .... vagy aki undoríto, és szánalmas.szégyelned kéne magad emiatt a szuleidnek pedig egy hatalmas pofot adni neked amikor zsarolod oket.és ha tényleg szereted oket nem zsarolod oket meg soha, és ha azt mondják hogy nem mész valahova akkor fogadd el, mert nem ciki az, ha nem engednek el valahová.és nem is csodálom.
A kérdező hozzászólása: De máshogy nem tudom rábeszélni õket arra, amit akarok. Pl. ha el akarok menni moziba, de a filmet csak este játsszák, akkor anya azt mondja, hogy kérdezzem meg apát, így hárítja magáról a felelõsséget.Apa pedig azt mondja rá, hogy "nem" és olyankor könyörgök neki egy sort, de hogyha akkor sem sikerül az, hogy elengedjen, akkor zsarolom meg.
Undorító vagy. Apád helyébe rég megpofoztalak volna..
Szerintem szánalmas vagy! Egy idõ után visszanyal a fagyi, remélem nálad minél hamarabb!
Szerintem Te csak saját magadat szereted.Remélem elég ügyes, szép és okos vagy mert amikor ez az ostor visszafelé fog csapni akkor Te össze fogsz roskadni mint egy zsák rohadt krumpli:-((
Szánalmas undorító [email protected] vagy!! Nem sül le a pofádról a bõr hogy ilyet mûvelsz? Egy pofon nem ártott volna a szüleidtõl... Mondd csak MEGÉRDEMLIK ezt?
egy gerinctelen kis p.cs vagy. ennyi a véleményem rólad.
A kérdező hozzászólása: Kulturáltan nem lehet válaszolni ?! Csak úgy megy, hogyha mindenféle negatív jelzõt használtok ?! És igenis gond, hogyha nem tudok elmenni moziba.Az összes barátnõm ment, elég ciki lett volna itthon ülni egész hétvégén.
Erre nem reagálsz? Én kíváncsi vagyok pedig...
A moziba... ne nevettess, ennél nagyobb bajod nincs?! Majd rájössz egyszer, mi fán terem az élet!
Valóban, abban a pillanatban rossz egy kamasz gyereknek, hogy nem mehet oda, ahova a barátai, de nem ér annyit az egész akár pár nappal késõbb, hogy megzsarold érte a szüleidet. Azért gondolják azt, hogy nem szereted õket, mert képes vagy ilyen piti dolgokért zsarolni. Felfordul az ilyenektõl a gyomrom, ráadásul ha belecsöppensz a valódi világba, akkorát fogsz koppanni... Egyáltalán nem normális, hogy ilyen szánalmasan viselkedsz, én spec. sose tudnám egy szerettemmel ezt megtenni. Undorító egy viselkedés ez.
Hát ez felháborító! Hogy tehetsz ilyet a saját szüleiddel? Bár õk is hibásak, hogy képesek voltak hagyni idáig elfajulni a dolgokat. Nem is értem...nem beszélgetnek egymással a szüleid, arról, hogy te mit mûvelsz velük?...Felfoghatatlan. Egyébként kérlek fejezd be ezt a viselkedést a szüleiddel szemben. Mert ez így nem helyén való. Nem neked kell õket irányítani, hanem õ nekik téged. Hidd el, nem a te vagy az egyedüli kislány a Földön, akinek szabályokat kell betartania és hallgatni kell a szüleire. A másik, a tisztelet.Nekem soha az életben nem jutott volna eszembe zsarolni bármelyik családtagomat, fõleg édesanyámat vagy édesapámat-bár õk aztán jól meg is csaptak volna ha ilyeneket teszek az biztos. -Dehogy azért te szereted õket...hát ez mind szép is jó, csak éppenséggel egyáltalán nem látni ezt.Mert akit szeretünk azoknak nem okozzunk fájdalmat, bizalmatlanságot. Szóval hagyd abba.Kérj tõlük bocsánatot e miatt, és ígérd meg nekik hogy többé nem zsarolod meg õket.
Ha már ennyi idõs korban képes vagy a saját szüleidet megzsarolni akkor mi lesz késõbb? Öreg néniket zsarolsz az utcán, hogy adjanak pénzt? Vagy a boltost, hogy adjon cigit?
A legjobb az lenne ha nem lenne titok a csaladban nalunk anyam ugy megbizik apamban hogy mikor a kocsiba leltegy kottonpapirt (valaki odatette szandekosan mert valasztas volt es igy akartak befeketiteni)akkor o elhitte apanak hogy nem o volt es en se ugy ismerem apamat semmi ketej nem volt anyamban afelol hogy apam oooooo azt csinalta szoval es nincs titok semmi amugy ne zsarold inkab fozd meg oket mert igy ok nem fognak szeretni es igy azt hiszik hogy te se es az lenne a legjobb hogyha minden titkot kitalalnal nekik igy lessz egy kis baki de jobb lessz Ja es ne akarj mindent :D!
Én lenyelem. 22/L
mibõl gondolod, hogy az összes férfi ezt gondolja? :D
A kérdező hozzászólása: 12-es és azt nem mondta a párod hogy õ lemond arról hogy lenyeld vagy lesz*opd hogy ezzel bizonyítsa hogy mennyire szeret?
De mondta, úgy hogy nincs semmi amit erõltetne.:)
"5-ös szerintem inkább ne kérdeznéd sehogy, hanem lenne egy kis eszed. A férfiak többsége miért gondolja hogy a nõk többsége szereti lenyelni? Egy szóval nem mondtam hogy minden férfi azt hiszi hogy minden nõ szereti lenyelni. Mindig általánosságban beszélünk és mindig a többségrõl." olvasd már végig amit írok, mielõtt fikázol bΛzdki!! ragozhatod akárhogy.. elmondom érthetõen: csak az idióta férfi hiszi azt, hogy a nõk többsége ezt, vagy azt szereti. a normális férfiakat csak az érdekli, hogy az a nõ akivel együtt vannak, az mit szeret, és arról nem hisznek semmit, hanem megkérdezik/tapasztalják. ha a környezetedben a férfiak nagy része azt hiszi, hogy legtöbb nõ szereti lenyelni, az csak annyit jelent, hogy a környezetedben idióták vannak.. így már érthetõ???
ki mondta, hogy érdekel minket? a lényeg, hogy le kell nyelni :D
Eddig úgy volt, hogy leánnyal-legénnyel de ma már leánnyel-legénnyal kifejezést használjuk.
A kérdező hozzászólása: 16-os le kell nyelni?Muszály?Kötelezõ? És hogyan kötelezed a nõket arra hogy lenyeljék?
ha miniszterelnök leszek akkor muszáJ lesz!
hehehe... jók a kulcsszavak!:DD Nem tudom, én soha nem nyeltem le, de a párom azt mondta ha lenyelem avval megmutatom mennyire vonzódok hozzá. Idióta!:)
A kérdező hozzászólása: 5-ös szerintem inkább ne kérdeznéd sehogy, hanem lenne egy kis eszed. A férfiak többsége miért gondolja hogy a nõk többsége szereti lenyelni? Egy szóval nem mondtam hogy minden férfi azt hiszi hogy minden nõ szereti lenyelni. Mindig általánosságban beszélünk és mindig a többségrõl.
A kérdező hozzászólása: Örülnek, hogy örömet okozhatnak-Igen gondolom. :) Mert a nõk ilyen önzetlen lények. :) :) :)
#8 köszönjük Emese :)
Ha ugy érted, hogy általában a tapasztalatod szerint, akkor nagyon rossz az ismeretségi köröd!
A nõk miatt gondolják ezt, mivel a nõk olyan átlényegült, boldog arccal hajlandóak azt az illúziót kelteni, hogy nemcsak finom, hanem még megtisztelve is érzik magukat amiért lenyelhetik. Örülnek, hogy örömet okozhatnak, a gondosan kielégült férfi arcáról lerí az elismerés -> tuti nem kell neki soha többé más, mert én ezt is megteszem érte!
jó, akkor megkérdezem máshogy.. mibõl gondolod, hogy a többség ezt gondolja?? a többség szerintem tisztában van vele, hogy van aki szereti lenyelni, van aki nem, sõt még oylan is van aki szopni sem szeret.. ha szerinted a többség ezt gondolja, akkor a környezetedben többségben egy agysejtû idióták vannak
Csak azok gondolják akik pornobol tanulták a szexet, mert ott a lányok láthatoan ilyenkor elélveznek.
A kérdező hozzászólása: Ha felteszünk egy kérdést azt úgy értjük hogy általában.Ami azt jelenti hogy a többség.Mindenkire nem lehet igaz sem ez sem más állítás sem.
Vannak lányok akik szeretik lenyelni...
Ha nyomod a hüvelykujjaddal a szemét, akkor lenyeli. :-)

Miért gondolják sokan, hogy a szeretettel el lehet kapatni egy babát?

http://www.lll.hu/node/5

Legjobb válasz: Van rá egy ezresem, hogy ezt a kérdést a 65%-os, babájának még egy korty vizet sem adó szuper anyuka tette fel...:-)

Van rá egy ezresem, hogy ezt a kérdést a 65%-os, babájának még egy korty vizet sem adó szuper anyuka tette fel...:-)
Kedves utolso! Neked aztan gyonyoru megnyilvanulasod van a gyerekedrol!
Pollyval teljes mértékben egyet értek!Nem a szeretettel lehet elkapatni, hanem azzal a tudattal, hogy egész nap a kezemben van, mert szeretem.Meg hagy rágja egész nap a csöcsömet, hiszen szeretem.Na, persze. Én nem kapom fel minden nyikkanásra, mégis nagyon szeretem a gyermekem, aki kiegyensúlyozott, keveset síró baba.
Kedves Polly! Tökéletesen igazad van. Na ezért a kommentemért engem is lepontoznak :)
Ja, Polly voltam, ez lemaradt.
Miért gondolják ysokan, hogy az LLL a szentírás?
A kérdező hozzászólása: Valóban nem adok a kilányomnak vizet, hisz NINCS rá szüksége.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó válaszoló:-)
Mert nem jut el a tudatukig hogy egy pici babának csak a mamája testmelegére van szügsége...
Anya!!! KEZDÕDIK!!!
Azért van némi átmenet az ordítani hagyás és az elsõ nyikkanásra felkapkodás között...
Nem mindig az a szeretet jele, ha felkapkodjuk a gyereket, vagy megoldjuk helyettük a problémákat, hanem az is ha szépen gyengéden, támogatva átsegítjük az élet nehézségein. Elvégre nem magunknak, hanem az életnek neveljük gyermekeinket.
Mi a baj a hozzászólásommal?Lehet, hogy nem jól fogalmaztam.Természetesen nem hagyom magára a gyereket.Ott vagyok egész nap vele.Éneklek neki, mondókákat mondok, szórakoztatom, ahogy tudom.Ha sír, megvigasztalom, ha éhes, megetetem.És nagyon szeretem.De nincs egész nap az ölemben.Hordozóban van, vagy babakocsiban, vagy az ágyon.Amikor unatkozik leülök vagy lefekszem mellé.Ha megunja, akkor veszem fel és sétálunk a lakásban vagy a kertben.Amikor éhes, akkor megszoptatom.Valamit nem jól csinálok?Bocs, még kezdõ vagyok.De mindent megteszek a gyerekem boldogságáért!
Ha dugható vagy nincs akadály
Elsõ, most mért vagy ilyen bunkó paraszt? Mennyibe telt volna megfogalmazni profánságok nélkül? Pl így: "Amennyiben farkalható a kérdezõ személye, nem látok problémát"
Mert igazuk van :P Gondolj már bele...most egy vékony csajt ha végigsimitassz mit érzel?? Maxumum a bordáit -.-" Néha a pasik rögtön elítélik azokat a lányokat akik kicsit ducibbak de nem is sejtik hogy mennyi minden rejlik bennük.Szeretet..stb. sõt általában izgalmasak is!! ;)
Miért ne lehetne elhinni, ha szeretik van mit fogni? Miért az jobb lenne, ha azt mondaná kövér pacni vagy... úgysem az fog közeledni, aki a vékonyakat szereti...hát akkor meg?! Van aki a húsos, van aki a piszkát van aki a normált, de a legtöbb férfi az összes nõt szereti - szeretné!! :)
nem egy ismerõsöm akik edzenek mondták már, hogy csak lusták tenni magukért azok a nõk akik ducibbak. Közben meg irigykednek a vékonyabb vagy átlagos testalkatuakra. Egy pasi se mondana nemet sztem egy playboyos csajra

Miért gondoljátok/gondolják sokan, hogy az anyagi biztonság és a szeretet kizárják egymást?

Annyiszor olvasom itt, hogy aki jobb minőségű játékot, ételt, ruhát vesz a gyerekének, az biztos nem foglalkozik vele. Meg hogy nincs a gyereknek FP játéka, de legalább az anyja foglalkozik vele. Nem értem, ezt miért gondolják? Mi is jó körülmények között nőttünk fel, de anyukám minden este tanult velünk, társasoztunk, főztünk, kertészkedtünk, beszélgettünk stb. Most 1,5 éves a lányunk, van FP játéka - amivel együtt játszunk. Tudom, ne foglalkozzak vele, de rosszul esik. Nem értem, miért gondolják sokan hogy kevésbé szeretem a gyerekem, csak mert jobban állunk anyagilag :-(

Legjobb válasz: Én ha megyünk a közértbe akkor a gyerek kezébe adok egy Kinder tejszeletet, odamegy a pénztárhoz és megmutatja, addig is el van és nyugodt, hogy a kezében van. 2 és fél éves a dac korszak közepén. Nem hinném, hogy emiatt én nem foglalkoznék vele, de nincs kedvem a hisztirohamához, amikor ennyivel megoldhatom.

Én ha megyünk a közértbe akkor a gyerek kezébe adok egy Kinder tejszeletet, odamegy a pénztárhoz és megmutatja, addig is el van és nyugodt, hogy a kezében van. 2 és fél éves a dac korszak közepén. Nem hinném, hogy emiatt én nem foglalkoznék vele, de nincs kedvem a hisztirohamához, amikor ennyivel megoldhatom.
Na, hát pont ezt mondom én is, mint az utolsó válaszoló, hogy a jómódú, és a kevésbé jómódú szülõ is nevelheti sz*rul a gyerekét, mindkettõ lehet olyan, aki nem foglalkozik vele eleget. Csak tényleg sokan úgy csinálnak, mintha a kispénzûség automatikusan azzal járna, hogy az ember eleget foglalkozik a gyerekével, illetve a "gazdagság" (amit szerintem csak itt, ebben az országban tekintenek gazdagságnak, rendes körülmények között ez lenne az átlagos) automatikusan kizárná a gyerekkel való törõdést. Ismerek olyan "gazdagékat", ahol a kutya nem foglalkozik a gyerekkel, meg olyat is, ahol a szülõk (mindkettõ!) együtt játszik velük, kirándulni járnak, nagyokat beszélgetnek, társasoznak, még a felnõtt gyerekeik is esténként megbeszélik a napjukat a szüleikkel, és mindenki tök kiegyensúlyozott és jól érzi magát. NEM a pénztõl függ, hogy ki hogy áll hozzá a gyerekneveléshez.
Irigység, dac, õ nem teheti meg és így, hogy legyártja ezt az ideológiát könnyebb neki megemészteni a dolgot. Én õszintén sajnálom õket, most is látom itt a kérdést, hogy 14 ezer valami facsúszda és olcsóbb kéne, meg valaki írta, hogy nem próbálja ki, ha nem jön be, mert olyan drága (és be volt linkelve valami 4 ezer forintos dolog), mert ezekre mi úgy nézünk, hogy drága? Ez? Néha nem is értettem, hogy de miért nem veszik meg a gyereknek. Én nem úgy nõttem fel, hogy néznem kellett az árakat, meg mi se nézzük szerencsére ilyen helyzetben vagyunk, meg más kategóriát tartunk drágának. Néha mikor vendégségben vagyunk, vagy a szüleim is mikor voltak, akkor szoktunk csodálkozni, hogy alig van játéka a gyerekeknek... Nekem rengeteg volt. Még anno beleülõs kisautó is meg minden, amiket akkoriban alig lehetett beszerezni. És ugyanúgy foglalkoztak velem, sõt. Nekem oviba se kellett járnom, csak nagycsoportba, mert az muszáj volt... Én nagyon ragaszkodok a szüleimhez a mai napig, imádom õket, nagyon szeretjük egymást. Hülyeség, hogy ha a gyerek sok mindent megkap, meg drága dolgai vannak, akkor nincs szeretet, meg boldogság. Dehogy nincs. Ugyanúgy van, mint bárhol, max. az a különbség, hogy nincs feszültség az anyagiak miatt...
Szerintem nem gondolja ezt rólad személy szerint senki (de nyilván te is tudod), csak aki nem tud annyit megadni a gyerekének, mint amennyit szeretne, az valamiféle megnyugvást talál abban, hogy bár ezeket a dolgokat nem veheti meg, de legalább annyi figyelmet és szereteted ad a gyerekének, amennyit csak képes. Na meg tény, hogy vannak családok, ahol mindenki annyi idõt tölt munkával, hogy a gyerekkel való foglalkozás kimerül a drága holmik megvásárlásában, bár azért ez általában nem az ilyen pici gyerekeknél jellemzõ. Illetve nem is csak a gazdag családokra, mert sokszor látom, hogy egyáltalán nem jómódú családok is úgy mennek be a boltba, hogy inkább a gyerek kezébe nyomnak valami filléres gagyi játékot, csak "ne óbégassá' má'". Szóval ez inkább a gyerekhez nem értõ szülõk "fegyvere", csak a módosabbaknál valahogy feltûnõbb, mert drágább dolgokkal szúrják ki a gyerek szemét, ha nem érnek rá foglalkozni vele.
Nekünk sincs fp játékunk csak a tanulo kutya azt is anyukámtol kapta karácsonyra de nem is igen érdekli a lányomat, szivesebben, legozik, társasozik, mesét hallgat, nincs sok köze sok játéknak , és a foglalkozásnak, én társasozok a nagyokal, olvasoknekik este mesét vagy amit szeretnének, kislányomal ugyanez van .de a hugom fiának sok játéka volt, van, mégse játszot vele soha senki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Zabmester, erre a "boltban hisztizik és engedek" dologra nem gondoltam. Mondjuk nálunk ez még nem gond, a lányom még nem hisztizik. De - ahogy te is írtad - ez nem csak a gazdagabb családokra igaz. Úgy tervezem, hogy ilyenkor erõs leszek és határozott - remélem, össze is fog jönni :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!