Találatok a következő kifejezésre: Miért gondolják hogy (355 db)

Miért gondolják, hogy a homokosok közt jobban terjed a nemi betegség?

Hisz ők is védekeznek,gondolom...

Legjobb válasz: Nem gondolják! Száraz, matematikailag kimutatható tény! Semmi érzelem, csak realítás!

Nem gondolják! Száraz, matematikailag kimutatható tény! Semmi érzelem, csak realítás!
Náluk nem áll fenn a gyermeknemzés veszélye, ezért gondolom én (persze simán tévedhetek, ez csak az én hirtelen véleményem) nem annyira figyelnek oda a védekezésre...
Sûrûbben járnak tesztre, mint a heterók és így többrõl lehet tudni. Elvileg sokan a tesztek hiányában nem is tudják magukról.
Anno mikor Amerikában elõször diagnosztizálták az AIDS betegséget, 23 meleg férfi volt az alany. Mind a fiatalok voltak és gyanús volt, hogy hogyan halhattak bele egy egyszerû tüdõgyulladásba -->a szervezetük addigra már nagyon legyengült). Mivel pont így alakult, hogy meleg férfiak voltak az áldozatok, azt hitték, hogy ez köztük terjedõ betegség, és ezért terjedt el a köztudatban ez. Persze aztán rájöttek, hogy ez nem igaz, de próbáld meg a közvéleményt áthangolni..nem egyszerû... Egyébként errõl az idõszakról készítettek dokumentum filmet is, egyet láttam, de szerintem van több is.
javítás: 2-3 meleg férfi és nem 23.. késõ van :)
Mivel teherbe nem eshetnek, nem annyira szorgalmazzák a gumit. A végbél pedig (mivel eredetileg nem arra tervezték, hogy oda vki a farkát dugdossa), érzékeny, könnyebben keletkeznek rajta sérülések (ezért van az, hogy a HIV anális szex során könnyebben terjed mit vaginális szex során).
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, nem tartozom közéjük, csak a logikára tudok hagyatkozni, mint hogy az ember azért mindig húz gumit, ha nem tartós kapcsolatban van.
Heterók mikor járnak AIDS tesztre? SOHA! Ez az oka szerintem! Ettõl független a másik ok, hogy gyakrabban cserélnek partnereket, így ugyebár az esély nagyobb....

Miért gondolják hogy aki házas és gyereke van az boldog is?

Legjobb válasz: Mert úgy gondolják hogyha nekik az meg lenne akkor boldogok lennének

Mert úgy gondolják hogyha nekik az meg lenne akkor boldogok lennének
mert akik ezt gondolják õk úgy tartják h aki házasodik és gyereket vállal az jól átgondolta mind 2 lépést és jól döntött mert volt agya. na most az olyan idióták akik a gondolkozás fázisát kihagyják nem érthetik meg az értelmes emberek logikáját.
Hát mert aki összeházasodott valakivel, az valószínû hogy szereti õt, tehát boldog vele, aztán akinek gyereke is van, az is biztos nagy boldogság, tehát az az ember aki szerelembõl házasodott és ezért is vállalt gyereket, az olyan boldogtalan azért nem lehet :) Aki meg nem szerelembõl házasodott vagy úgy vállalt gyereket hogy nem akart... nos az vessen magára szerintem :)
Én nem így gondolom. Pont fordítva vagyok vele. Qva nagy szívás lenne, ha lenne most gyerekem/-im és még plusz egy férj, aki még egy gyereknek számít. Mert a férfiak nem arról híresek, hogy egyenlõ arányben végzik a házimunkát a nõvel. Nem akarok egy család cselédje lenni, kössz, kihagyom.
#4: Én a magam "cselédje" vagyok, és szívesen csinálom, inkább mint egy h*lye p*csa dolgait elnézzem. No, de ez sem a helyes válasz...
Mert van családjuk.
Szerintem utolsó ezt a saját családod példájából láttad
Csak az gondolja aki elhisz mindent ami a tévében van! Aki ismeri a való világot az cseppet sem gondolja! 27F
A házasság általában szerelembõl kötõdik, ami egy euforikus állapot. A továbbiakban automatikusan nem marad ilyen, csak ha ha mindkét fél dolgozik érte. De, ha gyerekem van, hogy a manóba ne lennék boldog ???!! Ez már önmagában a mennyország.

Ez az oldal a jobboldaliak helye. De miért gondolják, hogy csak azért, mert van egy oldal, ahol ők vannak többségben, akkor az az egész országban is így van?

Szidnak itt mindenkit, aki egészségesen gondolkodik, de közben gyakorlatilag rengeteg embernek elege van a mai jobboldali felfogásból. (És hagyjuk ezt a "liberálisnak lenni egészséges szerinted?) dolgot, mert azt sem tudják, hogy miről beszélnek.

Legjobb válasz: Az a vicces ketteskében, hogy itt állítja, hogy ez az "általános liberális felfogás". Egyrészt ilyen nincs. Másrészt a liberalizmus lényege: mindent meg lehet tenni, amíg EZZEL MÁSNAK NEM ÁRTASZ!!!! A példáid pedig ezért nem jók: 1) közszeméremsértés. Ha valóban megtörtént amit állítasz, menj és tegyél feljelentést. Lábad van, kezed van, telefonod van. Érdekes módon ezt egyetlen szélsõjobber sem tette meg, de mi vagyunk számon kérve, hogy miért tûrjük. Miközben ti ugyanúgy ültök ölbe tett kézzel. 2) példa: fizikai erõszak. Ha ilyet látsz, azt tilos eltûrni, kötelességed jelenteni a rendõrségnél. Én még ilyennel nem találkoztam, szóval nem értem megint miért tõlünk kéred számon, hogy miért tûrjük, miközben te ugyan úgy nem intézkedtél!

Az a vicces ketteskében, hogy itt állítja, hogy ez az "általános liberális felfogás". Egyrészt ilyen nincs. Másrészt a liberalizmus lényege: mindent meg lehet tenni, amíg EZZEL MÁSNAK NEM ÁRTASZ!!!! A példáid pedig ezért nem jók: 1) közszeméremsértés. Ha valóban megtörtént amit állítasz, menj és tegyél feljelentést. Lábad van, kezed van, telefonod van. Érdekes módon ezt egyetlen szélsõjobber sem tette meg, de mi vagyunk számon kérve, hogy miért tûrjük. Miközben ti ugyanúgy ültök ölbe tett kézzel. 2) példa: fizikai erõszak. Ha ilyet látsz, azt tilos eltûrni, kötelességed jelenteni a rendõrségnél. Én még ilyennel nem találkoztam, szóval nem értem megint miért tõlünk kéred számon, hogy miért tûrjük, miközben te ugyan úgy nem intézkedtél!
Kedves kettes! Attól még, hogy valaki nem (szélsõ)jobboldali, még nem biztos, hogy liberális, illetve attól, hogy valaki liberális, még nem biztos, hogy a melegeket ajnározza, és elnézi a kisebbségiek otromba viselkedését. A világ sokkal színesebb és érdekesebb, mint gondolnád.
"amikor 4 cigánygyerek molesztál egy aranyos, szõke magyar lányt a buszon, akkor azt szerinted tûrnie kéne a buszon utazó többi magyarnak, mert a cigányok lelki érzékenységére tekintettel kell lennünk a liberális logika szerint..." Téged elõadásokon kéne mutogatni, hogy mennyire lehet összezavarni egy ember pszihéjét. Tõled még a Vona is bocsánatot kérne (de inkább a szüleidtõl) hogy ezt a hatást érte el.
Azt soroltad, ami SZERINTED jellemzõ, de ez a valóságot nem fedi. Hidd el, senki nem akar melegeket nézni a Hõsök terén "rózsaszín tangában döngetik egymást" és a cigányok viselkedését sem akarja senki sem elnézni. Attól, hogy ezt egyesek sokat hangoztatják, még nem lesz igaz.
Egészséges dolog szerinted, amikor Sanyi meg Feri rózsaszín tangában döngetik egymást a Hõsök Terén és egészségtelen az, amikor ez nem tetszik valakinek? Vagy amikor 4 cigánygyerek molesztál egy aranyos, szõke magyar lányt a buszon, akkor azt szerinted tûrnie kéne a buszon utazó többi magyarnak, mert a cigányok lelki érzékenységére tekintettel kell lennünk a liberális logika szerint és engedni kell nekik, hogy erõszakolják végig az egész országban a nõket? Szerinted ez normális és egészséges?
Ez egy ellenkérdés akar lenni az elõbbi liberálos kérdéshez?
Hogy is fogalmazzak? Tegyük fel, választanod kell.Mi vagyunk a jobboldaliak. Minket választasz, vagy õket: http://www.youtube.com/watch?v=GqX94CZykZo?
"Hidd el, senki nem akar melegeket nézni a Hõsök terén "rózsaszín tangában döngetik egymást" és a cigányok viselkedését sem akarja senki sem elnézni." Ahhoz képest, hogy senki nem akarja elnézni, mégis szinte mindenki elnézi és közönnyel viseltet iránta. Szóval ne gyere nekem ezzel az álszent szöveggel, mert én csak a valóságot tartom szem elõtt és bizony az a valóság, amit felsoroltam fentebb.
A kérdező hozzászólása: "a kérdezõ bizonyára budapesti. vidéken rengeteg lett a jobboldali! jövõre meglátod! " vidéki a kérdezõ....tûzfészek közelében él (Nagykálló)..... és javában megy a jobbikos agymosás, olyan demagóg propagandát nyomatnak, hogy az valami eszméletlen. Hozzájuk képest eddig a Fidesz, Mszp kutyafüle volt a városban és környékén. Érthetetlen.... jól kihasználják az elkeseredettséget, mindenbe a kisebbséget keverik az alacsony mûveltségûeknek, az értelmesebbeket pedig az EU-ból, vagy a túl értelmeseket, akiknek nem fekszik az EU-ból kilépés, azoknak pedig EFTA tagsággal ámítják....
a kérdezõ bizonyára budapesti. vidéken rengeteg lett a jobboldali! jövõre meglátod! 2 es meg! sose értettem, hogy a buz.k miért ellenségei a jobbiknak. nem õk az ellenségek! kinek ártanak? maximum egymásnak. felesleges energia küzdeni ellenük! attól még lesznek..
A baloldalnak volt elég esélye bizonyítani.Még sok is.Az eredményt ismerjük, és még sokáig fogjuk szenvedni.A nem csináltunk semmit és elk-rtunk nem kicsit nagyon-bácsikból elegünk van nekünk jobboldaliaknak.Az egész országban többségben vagyunk.Tudod miért? Mert inkább a Fidesz amíg nincs Jobbik minthogy ismét ezek a szánalmas MSZP-s pojácák kormányozzanak és adják el az országot a seggünk alól.Nem értem azokat akik még a történtek ellenére hisznek abban hogy ezek valamit is használnának hazánknak körmányrakerülésük esetén, ami remélem soha nem fog megtörténni.Én nem szidok senkit akinek a kérdezõ szerint elege van, õk is itt élnek , de ne feledjék hogy amit az MSZP elk.rt annak most isszuk a levét.A Fidesz csak szeretné az ebbõl fakadó problémákat megoldani.Nem mindíg jó megoldásokat alkalmaz azt be kell ismerni, de nincs Orbánnál jobb választás jelenleg.
Nem változott az álláspontom, én a Jobbik-nak adnék esélyt, nem a MIÉP-nek vagy a Fidesz-nek. Az elsõ vidi különösen tetszett, mert õszinte volt, és nem az a betanult hányadék, amit a szocik szoktak mondani, és a túl okos szavazói.:) Semmiképp sem a baloldalnak.
Hogy is fogalmazzak? Tegyük fel, választanod kell. Mi vagyunk a baloldaliak. Minket választasz, vagy õket: http://www.youtube.com/watch?v=1x6SooVNyS8 http://www.youtube.com/watch?v=PWhQa__OD2U http://www.youtube.com/watch?v=Il9_OORLTsA
A kérdező hozzászólása: Remélem tecciik ééteni :)
Én azt soroltam fel, ami jellemzõ általában a liberálisokra. Most nem írhatom le minden egyes ember tulajdonságait, mert itt ülhetnék egy hónapig... :)
A kérdező hozzászólása: Jah és persze ettõl függetlenül mindenki pozitív értékelést kapott, hiszen mindenki véleménye szent, még ha érthetetlen is számomra (bár a leértékelések ettõl függetlenül meglettek a hsz-oknál az olvasóktól)

Miért hiszik azt, hogy becsúszott babának nem lehet örülni? Ha azt mondom imádom, miért gondolják, hogy hazudok?

25 éves vagyok,6,5 éve együtt vagyunk a párommal,külön lakásban élünk,autónk van,lediplomáztunk.1-2 év múlva szerettünk volna babát,de a párom már 3 éve is,? nagyon családcentrikus.Dolgozunk/én most nem/mindketten,biztos anyagi és családi háttér."Becsúszott" a baba,már megszületett egy hónapos,mindketten nagyon örülünk/örültünk,imádjuk,az életemet adnám érte,abortusz fel sem merült egy percig sem,iszonyatosan boldogok vagyunk.Mégis akik tudják,hogy nem terveztük kimondottan azt hiszik,hogy nem szeretjük,és csak hazudunk,ha azt mondjuk imádjuk stb.Miért van ez?

Legjobb válasz: Miért hiszed, hogy ezt gondolja bárki is? Egyáltalán miért gondolod, hogy bárkit is érdekel, hogy terveztétek-e vagy sem? Megszületett, egészséges, szeretitek, boldogok vagytok. Nem mindegy, hogy ki mit gondol?

Miért hiszed, hogy ezt gondolja bárki is? Egyáltalán miért gondolod, hogy bárkit is érdekel, hogy terveztétek-e vagy sem? Megszületett, egészséges, szeretitek, boldogok vagytok. Nem mindegy, hogy ki mit gondol?
Ne foglalkozz mások véleményével. Senkinek semmi köze hozzá. Viszont ha zavar mások véleménye, ne mondjad, hogy nem most terveztétek, ez végképp nem tartozik senkire. Ti örüljetek a babának, szeressétek nagyon és ne foglalkozz senki mással.
Szard le hogy ki mit gondol már elnézést. Nekem is "becsúszott" gyerekem van és -tudom közhelyesen hangzik-de az életemnél is jobban szeretem. Egészséges, mindene megvan, boldogok vagyunk. Kell ennél több?
Mibõl gondolod ezt? Különben meg tökmindegy, hogy mit gondolnak. Ti tudjátok az igazságot, senki másnak nem kell megfelelnetek.
Szerintem ezt csak te látod bele a dologba. Vagy miben nyilvánul meg?
Mi lenne, ha tõlük kérdeznéd meg?
MERT gyökér irígy emberek, nem örülnek a boldogságotoknak....ne is pazarolj rájuk 1 percet sem hagy forrjanak a saját levükben!!!!
Évek óta együtt vagytok, tehát nyugodtan lehetne tervezett is a babátok. Miért kell azt mások orrára kötni, hogy "csak becsúszott"? Nehogy szégyellned kelljen, hogy gyereket szültél! Minket 6 év után folyton azzal basztattak a rokonok és a szomszédok, hogy mikor jön már az utód? Nem tudták, hogy minden egyes kérdéssel tõrt szúrtak a szívünkbe, mert nagyon-nagyon akartuk, de nem akart sikerülni. Na de miért is kössem mások orrára a problémánkat? Ez csak kettõnkre tartozik. Így mi azt találtuk ki, hogy a kérdésekre jéghideg nyugodt arccal azt mondjuk, hogy mi egyáltalán nem akarunk gyereket. Hogy belülrõl sírunk, ne lássa senki. Nem kell a szánalom, meg a pletyka, hogy jajj, szegények, meg a havi kérdezõsködés, hogy még mindig semmi?. Így lassan leálltak a nyanyák a témáról. Aztán amikor végre kopogtatott a gólya, akkor meg jöttek a rosszindulatú megjegyzések, hogy hát "nem is akartak gyereket, és nem becsúszott nekik?" Engem ez inkább mulattatott. Legalább megtudtuk, kivel hányadán állunk. Látszik, ki az, aki velünk örül, és ki az, aki kárörvend, nem tudván azt, hogy mi 10 centivel a föld fölött járunk, hogy szülõk lettünk. Meg a szomszédokat/rokonokat leszereltem azzal, hogy emelt fõvel közöltem: "nehogy már magyarázkodnom kelljen amiért 35 évesen gyereket vállaltunk egy házasságba!!! Így döntöttünk, ketten döntöttünk így és kész! Boldogok vagyunk családként, féltjük, óvjuk gyermekünket, imádjuk õt. részemrõl téma lezárva!" Megjártuk a hadak útját, míg babánk lett, nálunk boldogabb párt nem nagyon látott még a Föld. Csak ez számít. Jó babázást, jó egészséget! 4. válaszoló: örülök nektek, még így ismeretlenül is. Jó volt olvasni a kommentedet. Jó anya leszel/vagy! Jó egészséget a családodnak!
Nagyobb élvezet nyilván nem jut annak, aki lepontozta a tök normális válaszomat...

Miért akar mostanában olyan sok ember Dél-Koreába vagy Japánba (esetleg a kapitalista Kínába pl. Hong Kongba) költözni? Mit várnak ezektől a helyektől? Miért gondolják, hogy jobb, mint Magyarország?

Nyugat-Európát még megértem, mert oda kimész, makogsz valamit angolul meg a helyi nyelven, hamarosan kapsz állást WC-pénztárosként vagy a Mekiben és máris úgy élsz, mint nálunk egy irodista vagy legalábbis jobban, mint egy minimálbéres.

Legjobb válasz: Én Japánról annyit tudok nyilatkozni (jártam ott), hogy egy sokkal élhetõbb, gazdagabb, kultúráltabb, biztonságosabb hely, ahol még van tisztelet az emberekben egymás iránt. Nyugodtan mászkálhat valaki szûk kis elhagyatott utcákban éjszaka, nincs oka az aggodalomra. Szerintem sokan vágynak rá hogy ilyen helyen élhessenek.

Én Japánról annyit tudok nyilatkozni (jártam ott), hogy egy sokkal élhetõbb, gazdagabb, kultúráltabb, biztonságosabb hely, ahol még van tisztelet az emberekben egymás iránt. Nyugodtan mászkálhat valaki szûk kis elhagyatott utcákban éjszaka, nincs oka az aggodalomra. Szerintem sokan vágynak rá hogy ilyen helyen élhessenek.
Sajnos ennél egyszerûbb az ok. Látták a zanimébe' hogy a Nárutóék milyen jól élnek és oda akarnak menni... Meg rohadt menõ manapság Japán pedig a többség rács*szne, de nagyon, mert ott sokkal durvább az etikett és az íratlan szabályok rendszere.
Mennek a tévében ezek a japán rajzfilmek meg koreai sorozatok, azért.
Ezek mögött sose kell logikát keresni, azt hiszi, hogy ott majd a szájába pottyan a sültgalamb és kész, mer ott a zemberk sokat keresnek, kész. Egyébként ilyen értelemben az Angliába, vagy Ausztriába kiköltözõ egy része sem jobb, azok is úgy mennek ki, hogy nem tudnak semmit, hogy mi vár rájuk, nem beszélik a nyelvet, csak kimennek, aztán majd lesz valami.
Az ilyen orszagokba kikoltozni vágyók 99% nõ, akinek a legtobbje a k-dramakban latott luxus vilagrol, meg feher lovon erkezo azsiai hercegekrol abrandozik. Azt kepzelik, majd Azsiaban nekik minden, de minden sokkal konnyebb lenne mint Magyarorszagon. Amugy meg csak pasi kell nekik, a munka, meg a kikoltozes az csak 1 alibi szoveg. (Fiuknal ugyanez forditva)
Ázsiai emberek. Sok mindent megadnék egy ázsiai lányért, japánban, koreában sok van. :D Meg ez a két ország nagyon fejlett, illetve más a kultura. Pl. europai országok között nincs olyan nagy különbség mint egy europai és ázsiai ország között, és nagyon vonzo egy teljesen más kultura.
hmm.. azt hiszem én is valamilyen szinten a 14-15-16 éves kislányok közé tartozom ..mert 15 vagyok, de utálom a zenéjüket, én punk vagyok, nem hallgatok ilyesmit. én a kultúráért és a történelmi részéért vagyok odáig. Nem is szeretem a szinkronizált részeket, inkább megnézem feliratosan. másik: én 2 éve megtanultam a hangeult, ( koreai abc) meg pár köszönési formát..(jó, mondjuk abból párat a feliratos drámákból is láttam) sajnos, az abc-ból annyi maradt meg, hogy az elsõ betû a g, k és ilyen négyzet jobb oldalának sarka formája van , meg még 1-2 jel. Ezenkívül a legtöbben azért akarnak odamenni, mert ott nagyon jól élnek az emberek, és sok pénze van az országuknak. Nem olyan, mint amerika, ahol 3 szekrény méretû hisztisebbnél hisztisebb elkényeztetett emberek laknak, akiknél a tisztelet és a kis dolgok megbecsülése, és a becsület ismeretlen fogalom. Engem ez vonz igazán (:
Mióta kiköltöztem, azóta a lányoknak hatalmas szemük van én meg tudok repülni.

Miért gondolják, hogy felelőtlenek a szüleim, mert megengedik ezeket?

Megtudtam,hogy az egyik barátnőm anyukája ki van akadva azon,hogy engem hogy nevelnek és ezt már másoknak is mondta. Nem értem,mi a baja,de szerinte túl sok szabadságot kapok,mert elengedtek anyáék a nyáron több fesztiválra,lemehettem a barátaimmal a Balatonra,elmentek nyaralni és itthon maradtam egyedül,nem kell időre hazajöjjek,jövök,amikor szeretnék. Any orvos,apa pedig ügyvéd,szóval nem is olyanok,akikben bármi kivetni valót találna az ember... A jegyeim is jók,a hètvégén megyek felsőfokú nyelvvizsgára és nem esek kétségbe,ha olyan történik,amire nem számítok. A barátnőm,akinek az anyja ki van akadva ezeken,semmit nem tud megcsinálni egyedül,ha nincs otthon náluk senki,nem eszik egész nap,mert nem tud magának kaját csinálni.Nem tud egyedül sehova menni,mert ha eltéved,bepánikol és kiborul.

Legjobb válasz: Nos, ezt nem értem. Egyrészt, mert ha a szüleid ilyen komoly szakmában foglalkoznak mindketten, akkor szigorúbbnak kéne lenniük. Mellesleg nem értem miért mondják ezt, mindenkinek más a nevelése, és mindenki máshogy nevel. Én is ilyen lazán fogom majd venni. Sok szülõ van, aki a széltõl is óvja a gyerekét, avagy olyanok, akik addig mindent megengednek, amíg be nem következik a baj. Szerintem te tudsz vigyázni magadra, megbíznak benned és ezért nevelnek így.

Nos, ezt nem értem. Egyrészt, mert ha a szüleid ilyen komoly szakmában foglalkoznak mindketten, akkor szigorúbbnak kéne lenniük. Mellesleg nem értem miért mondják ezt, mindenkinek más a nevelése, és mindenki máshogy nevel. Én is ilyen lazán fogom majd venni. Sok szülõ van, aki a széltõl is óvja a gyerekét, avagy olyanok, akik addig mindent megengednek, amíg be nem következik a baj. Szerintem te tudsz vigyázni magadra, megbíznak benned és ezért nevelnek így.
Hány éves vagy? Mert azért nem mindegy, hogy ezt 17 évesen vagy 13 évesen engedik meg neked.
A kérdező hozzászólása: 16 leszek októberben.
Azt nem írtad, hogy hány éves vagy, de én is nagyjából így nevelkedtem. 15-16 évesen már simán otthon hagytak egy hétre, elmentek nyaralni a szüleim, persze volt hová fordulnom, nem maradtam teljesen egyedül a nagyvilágban, ha gond adódott volna. Én is jöhettem-mehettem amikor akartam, nem volt gond belõle soha, de szerintem az én meg gondolom a Te hozzáállásodon is múlik. Szóval azon, hogy meg lehet benned bízni, éretten viselkedsz, és kerülöd a szélsõségeket, afférokat... Én is mindemellett kitûnõre érettségiztem, késõbb pedig lediplomáztam, ekkor viszont már önállóbb voltam, mint sok kortársam... Szóval igazából ez neveltetés kérdése a szülõi oldalról is, másrészt függ attól, hogy milyen a mentalitása gyereknek, meg lehet-e benne bízni, és nyilván adottak-e körülmények. De mindig lesznek ilyenek, akik nem értenek egyet mások nevelési elveivel, nem kell vele foglalkozni.
Én is októberben töltöm a 16-ot, és szerintem nincs ezzel semmi baj. Én mondjuk itthon kell legyek egy adott órára, vagy ha kések, akkor telefonáljak, de engem is elengednek általában. Az említett barátnõdnek az édesanyja elõbb az õ gyerekével foglalkozzon, ne fikázzon téged, sem a szüleidet, mert te legalább önállóbb vagy.:)
Ha nem élsz vissza a bizalmukkal, akkor nincs semmi gond!
Szerintem tényleg nem kéne ennyit megengedni egy 15 évesnek, mert ha már 17-18 vagy akkor teljesen jó de 14-16 éves gyereknek.Tényleg nem ártana rövidebbre venni a pórázt.15 évesnek nincs helye fesztiválokon felelõsségteljes felnõtt rokon nélkül, és est 10nél késõbb már otthon a helye.

Miért mennek az emberek bölcsésznek? Miért gondolják, hogy ebből meg fognak élni? (nyelvesek kivétel egyedül)

M?szakisként még mindig nem tudom elképzelni,hogy egy szabadbölcsész mib?l irhat szakdolgozatot,vagy mit tanulhat 7-10 féléven keresztül.

Legjobb válasz: Nemcsak a bölcsészkarral van baj sok olyan szakot indítottak a közelmúltban aminél a munkanélküliség biztosítva van.Úgy hívják büfészakok. Egyszerûen érthetetlen.

Egyetemre olyannak kellene mennie akinek van kiugró tehetsége valamiben. A diákok 40%-ának nincs keresnivalója a felsõoktatásban.
"Azért, mert az érdekli õket" Tévedés akkor nem jelölnének meg sok különbözõ szakot.A jelentkezõk 40%-át semmi nem érdekli csak mindenáron diplomát szerezni.
Én tolmács leszek, de igazad van. Õk tanárok lesznek zömében, de szerintem erre is számítanak.Filozófiatanár, mûvészettörténet tanár....
Utolsó vagyok. Ez szerintem nem az emberek hibája. Tök logikus, hogy aki tudja, kihasználja, hogy ingyen tanulhat olyat, ami érdekli. Az oktatással van a baj. Úgy kellene meghatárzoni a helyeket, hogy abból képezzenek sokat, amire szükség van. Ami meg nem olyan keresett, csak egy két hozzáértõ kell, arra meg csak néhány hely lenne. Aki oda akar bejutni, az meg teperjen.
Nemcsak a bölcsészkarral van baj sok olyan szakot indítottak a közelmúltban aminél a munkanélküliség biztosítva van.Úgy hívják büfészakok. Egyszerûen érthetetlen.
Ha izetõsre megy, akkor meg nem mindegy? Engem õk zavarnak a legkevésbé. Lesz egy felesleges diplomájuk, de legalább nem a szüleim pénzébõl:D Vedd úgy, hogy nem zongoraórákra jár, hanem suliba:D Amúgy a tesód szerencsés, mert annak elleneére, hogy a törit szereti, nem hülye a reál tárgyakhoz. De sok ember van, aki viszont tényleg nem igazán ért pl a matekhoz és a fizikához.
én jogász-közgazdász hallgató vagyok. azért választottam ezt, mert ez érdekel, és ehhez értek. Nem tudnék mûszaki karon tanulni, hiszen annyira nem megy a matek, vagy fizikával foglalkozni, mert az sem megy. Kapok én is hideget- meleget a 2 szakom miatt, de hát ez érdekel :) Remélem nagyobb elhelyezkedési lehetõségem lesz mint egy tanárnak-tanítónak stb. Bölcsészeket viszont én sem értem, egyedül a kommunikáció és médiatudomány, aminek jelentõségét látom a nyelvszakok mellett, mást nem nagyon. De ha belegondoltok, rengeteg olyan szak van meghirdetve OKJ-n illetve egyetemeken amiknek nem tudom a jelentését, és h egyáltalán mit takarhat az a szak. Soknak jelentõsége sincs. A telítettség meg szerintem a bsc-nek köszönhetõ, hisz közgazdász szak is régen volt meghirdetve mint "közgazdász" most meg azon belül van még 5 szak, ami 5ször annyi jelentkezõt jelent.
A kérdező hozzászólása: jogász-közgázzal nem tudom miért kapsz negativumot, önmagában a jogász kevés, ez igaz, de közgázzal párositva nagyon is jó... nem mondom h menejn mindenki mûszakisnak, de egy fodrász szakma kitanulásának több értelme van mind bölcséznek... akkor inkább ne legyen diplomája...(fodrásznak most is tudok helyet ahova keresnek, bölcsésznek valo munkával még sosem találkoztam:D)
a jog-közgazdász vagyok. azért kapom a negatív kritikát, mert hogy jogászból is sok van meg közgazdászból is ... a fodrász szakmával egyet értek, csak sokaknak túl "ciki" a szakma, hisz anyuci-apuci, rokonság meg az ismerõsök akkor ki néznék õket, pedig lehet valaki mesterfodrász is akár, hogyha igazán érdekli õt a szakma. Mindennek megvan a maga szépsége, és nem értem az olyan embereket akik azért mennek egyetemre h diplomájuk legyen. Valahol értéke persze van, hisz egy jogász minden bizonnyal keresettebb mint egy jogi asszisztens, vagy egy közgazdász a logisztikai ügyintézõvel szembe. Ha OKJ-n oktatnák a jogot, és a közgázt, én akkor tuti hogy OKJ-ra mennék! (:
jogász közgazdász a jog menyire nehéz?
szerintem nem annyira mint amennyire azt beállitják. Magolni kell sokat, ennyi a titka. nekem könnyebben megy mint a közgáz, mert humán beállítottságú vagyok.
23:15 vagyok. A lepontozásokat nem értem, miért? Hozzatok fel egy indokot, mi nem tetszett.
A kérdező hozzászólása: én is ülök a dombtetõn és gondolkodok hülyeségeken, mégsem akarok érte pénzt, mert "én szabadbölcsész vagyok, nekem ez a munkám"
A kérdező hozzászólása: én pl azért, mert beszoltál nem nagyképûségbõl irtam ki a kérdést elég sokan lepontoztak téged ezért
jogász közgazdász: 340pontal felvehetnek a jogra, fizetõsre?
A kérdező hozzászólása: mirõl ir diplomamunkát? meg mi az új benne? mi az amit õ tett hozzá? (mûszakin ugye valami fejlesztést kell belevinni, hogy mi hogy csinálnánk másképp, hatékonyabban, stb)...de õk mirõl?mit? nehogymár 5 éven keresztül arrol beszélgessenek, hogy mit gondolhatott a költõ versirás közben..(fõleg ha az adott költõ csak épp sokat ivott és leirta a hülyeségét:D)
Egyébként mindig is foglalkoztatott, hogy mit tanulnak a szabad bölcsészet szakon és mik akarnak lenni utána az emberek? Ha valaki tudja, megírhatná. Mondjuk egy szabad bölcsész...
Én is humán beállítottságú vagyok, én is szívesen mentem volna szabadbölcsészetre, de felfogtam, hogy ez a szak nem túl életképes, így a filozófia, etika stb... marad csak pusztán hobbinak.A felsõoktatásból csak ez érdekel.Viszont van egy csomó SZAKMA, ami nagyon tetszik, így nem megyek egyetemre, hanem az alatt az 5 év alatt inkább tanulok 2-3 szakmát, ami szintén érdekel annyira, mint a szabadbölcsészet. Részben egyet értek a kérdezõvel...De szerintem az itt legnagyobb gond, hogy sokan tényleg csak azért mennek egyetemre, hogy legyen diplomájuk, mert azt hiszik, hogy ettõl lesznek valakik, akinek meg nincs diplomája, azt lenézik.Én is tisztában vagyok vele, hogy jópáran el vannak szállva maguktól, és lenéznek, mert nem megyek egyetemre, de már nem foglalkozok vele.Így is azt fogom tanulni, amit szeretek, sõt, lehet, hogy jobban is fogok járni, mint õk!Azt meg nem az iskolai végzettség határozza meg, hogy ki milyen ember!!
A kérdező hozzászólása: de tanár... annyi tanár van, hogy nah...(persze normális tanár meg elvétve, egész gimi latt 3 ténylegesen normális diákbarát tanárom volt) fizetõs bölcsész is van rengeteg? neki nem fizeti az állam...velük mi van? meg csak a töri érdekli...öcsémet is csak a töri érdekli...építõmérnökként dolgozik, mellette hobbiként ott van az ásatásokon ha lezárják az általuk épitendõ helyet...
A nyelvészeknek sem könnyû, a fordítást nem fizetik meg, tolmácsból meg nem kell sok, és azt sem aranyárban fizetik. Tanítani meg... hát igen, ezt csinálják sokan, akik tudnak. Én is bölcsész szakon tanulok, pszichológus leszek, ha minden jól megy, és nem aggódok, hogy lesz-e munkám, mert egyszerûen bízom magamban. Aki igazán jó, az BÁRMILYEN szakmában jó álláshoz fog jutni. Ilyen egyszerû a képlet :)
Nah mondom én, hogy mindenki így gondolkodik:D Hogy "na majd én megmutatom, hogy mindennel el lehet helyezkedni, csak akarni kell". Tényleg így van. Nem tudják elképzelni, hogy pont nekik nem jön össze.
66%-os: Igazad van. Kevesebb hely kellene az egyetemeken, és csak olyanokat kellene felvenni, akik tényleg tehetségesek. De akor mi lenne? Még nagyobb munkanélküliség. A diákok nagy része akkor nem egyetemista lenne, hanem munkakeresõ. De annyi munka meg nincs.
A kérdező hozzászólása: a gimiben ahol végeztem, egyszem lány voltam, aki mûszakira jelentkezett...most egyszem lány vagyok közüülük, akinek a cég a másoddiplomáját fizeti, mind bölcsész, meg önmegvalósitó egyéb büfészak, és még mindig anyucinál kuncsorognak, mert nem találnak melót... nem szeretet kérdése, hogy szereti-e a fizikát, matekot...menjen gyárba dolgozni, vagy mittudomén...minek fecsérel el 4-5 évet erre? meg az állam pénzét... aztán sir, hogy nincs munkája hiába diplomás...
Mert ilyenek az emberek. Engem meg az idegesít, hogy az ilyenek miatt nem sír senki, hogy feleslegesen fizetjük a taníttatásuk. De azért az összes orvosis dögöljön meg, mert nekünk milyen drága a képzésünk:D Bocs, ez tökre nem vágott ide, de muszéj volt leírnom:D
A pszichológus vagyok. Aki nem hisz magában, az semmire nem fog menni, még ha alá is tolják a zsíros melót, ez van. Ezért kell, hogy tudd, hogy mit szeretnél. Aki azt tanulja, amit szeret, annak úgyis menni fog, mert szeretni fogja tanulni is, ergo jók lesznek az eredményei és jó szakemberként lesz helye a munkaerõpiacon, aki meg nem szereti, amit csinál, de van elhatározása, és összeszorított foggal végigcsinálni, annak ugyanez lesz a végén a harci helyzet, csak õ több munkát feccöl az egészbe. Minden elismerésem az ilyeneknek. Meg ugye van, aki egyik kategóriát sem erõsíti és csak úgy "van". Hát ennek nem sok értelme van, és õk lesznek a munkanélküliek.
Kérdezõ, most jobb az önérzetednek hogy ezt megkérdezted? Tényleg nagyon hasznos kérdés. Adjál hálát istennek és legyél büszke magadra hogy te mûszakis lány vagy, de azért ne szállj el.
Nem értem mért nézed le a bölcsészeket, meg egyáltalán mit vergõdsz azon, ki hova megy tanulni? Gondolom neked se mondta senki h kockafejû matekos vagy, akk te is állíts magadon. Ha vkit, mint pl engem a töri érdekel akk azt fogom tanulni. Tudod nem a pénz a legfontosabb, meg am is neked nem tök mind1 ki mit tanul? Nem te fogsz belõle megélni! Örülj, h neked jó dolgod lesz! Én meg fogom szeretni azt amit csinálok!

Miért hozzák ki a magyarok mindenből, hogy "na, ez a magyar mentalitás", és miért gondolják, hogy "minket mindenki utál"?

Biztos vagyok benne, hogy ezek az emberek sose jártak külföldön, csak úgy dobálóznak ilyenekkel. Szerencsés vagyok, mert 18 éves létemre már 16-szor voltam külföldön, 10 különböz? országban, egy tánccsoport tagjaként, és sehol sem utáltak minket. Épp ellenkez?leg, a fesztiválokon, ahol felléptünk, minket imádtak messze a legjobban, mind színpadon, mind amikor csak civilbe mászkáltunk. Azzal meg hogy mindenre rámondják, hogy "ez a magyar mentalitás", csak a saját keser?ségüket fokozzák.

Legjobb válasz: Nem utálnak, mi utáljuk saját magunkat, egymást... Valószínûleg meg van rá az okunk. Az irigység, a rosszkedv, az elkeseredettség és ROSSZINDULAT ami jellemzõ ránk. Hála, én nem ebbe a kategóriába tartozok. Én éltem kint Hollandiában (Amszterdamban) és ha hiszed, ha nem ott nem látsz még csak hasonló rosszkedvû embereket sem. A hivatalokban örömmel segítenek, az utcán mosolyognak, fütyürésznek. Itthon, a sok fancsali arcot lehet látni, gondolom sokaknak azért meg van rá az okuk. Ezt még meg is lehetne érteni. De mivel magyarázod az irigységet és a rosszindulatot....??????

Nem utálnak, mi utáljuk saját magunkat, egymást... Valószínûleg meg van rá az okunk. Az irigység, a rosszkedv, az elkeseredettség és ROSSZINDULAT ami jellemzõ ránk. Hála, én nem ebbe a kategóriába tartozok. Én éltem kint Hollandiában (Amszterdamban) és ha hiszed, ha nem ott nem látsz még csak hasonló rosszkedvû embereket sem. A hivatalokban örömmel segítenek, az utcán mosolyognak, fütyürésznek. Itthon, a sok fancsali arcot lehet látni, gondolom sokaknak azért meg van rá az okuk. Ezt még meg is lehetne érteni. De mivel magyarázod az irigységet és a rosszindulatot....??????
Ez nekem is feltûnt. Egyszerûen egy marhaság. Nincs olyan, hogy "magyar mentalitás", csak egyesek a saját negatív tulajdonságaikat próbálják kivetíteni a közösség egészére, gondolván, hogy így enyhítik a saját problémájukat.
ma 00:32 Persze, a kormány nem tehet semmirõl......
Mert magukból indulnak ki, illetve ez manapság egy divat. Sõt manapság divat, divatnak mondani azt, hogy "na ez a magyar mentalitás". Érteeeeed?
"Egy magyar német cégnek dolgozom itt kint és látom hogy a magyarok többet keresnek nettóban mint a németek konkrétan van egy csapat munkásunk ök havi 2000 € körül mindig haza visznek ha többet dolgoztak 3000€-t és még is össze szedik a lomot az utcán, olyat amit még otthon sem szedn össze a kukázók sem. Ha ingyen van valami már rakják is zsebre meg ha nem akkor is... Szóval nem vagyunk egyszerüek az tuti. De az a magyar aki az adott országba nem csak pénzszerzés miatt megy, hanem ott akar élni be akar illeszkedni azzal semmi baj nincs." A mondandód második felével megcáfolod az elsõ felét. Aki azért megy ki, hogy gyorsan megszedje magát, az persze hogy kihasznál minden takarékoskodási lehetõséget. Aki meg nem, az máshogy viselkedik. Mindennek semmi köze semmiféle "magyar mentalitás"-hoz. Ez vendégmunkásmentalitás vs. állampolgári mentalitás.
A "magyar mentalitás" kifejezést a "proli mentalitás" kifejezés helyett használják elsõsorban irigység, rosszindulat, kicsinyesség tulajdonságokra. Jellemzõen a prolik használják ezt a kifejezést. Azért gondolják, hogy mindenki utálja õket, mert a prolik általában prolikkal vannak körülve, és utálják õk egymást.
"Miért hozzák ki a magyarok mindenbõl, hogy "na, ez a magyar mentalitás", és miért gondolják, hogy "minket mindenki utál"?" Nem a magyarok mondják ezt, hanem a gyk-t használó irigykedõ, öngyûlölõ, besavanyodott, frusztrált komcsik. A prolik, ahogy az elõzõ válaszoló nagyon jól összefoglalta.

Többgyerekes szülők miért gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak a hétköznapi szabályok?

Gondolok itt,boltban, nem rohangál visítva a gyerek,nem lép rá a másik lábára,bankban nem hagyja ,hogy oda fusson mindenkihez ügyintézés közben,moziban nem hagyja végig beszélni a gyereket film vetítés közben, a ház előtt nem csoportosul más többgyerekes szülőkkel szinte hordába verődve és magukból kikelve üvöltenek fél napig. Baba kocsit a járdán leálló,beszélgető anyuka aki nem megy félre,pedig senki nem fér el mellette, Sorolhatnám ,stb,stb.

Legjobb válasz: Szerintem ez független attól, van-e gyereke az embernek. Ugyanez a típus befurakszik eléd a sorba, ha siet a vonathoz, anyázik a piros lámpánál, este bömbölteti a tévét, éjjel a zenét, öreg néni kiadásban kipletykálja a szomszédságot és zeng tõle a lépcsõház. Nem kell szülõnek lenni hozzá, hogy az ember tapló legyen, ugyanígy nem minden többgyerekes szülõ tapló. Az, hogy valaki úgy gondolja, rá nem vonatkoznak a hétköznapi szabályok, független a gyerekvállalástól, és nemcsak ott jön elõ, hanem az élet többi területén is.

Szerintem ez független attól, van-e gyereke az embernek. Ugyanez a típus befurakszik eléd a sorba, ha siet a vonathoz, anyázik a piros lámpánál, este bömbölteti a tévét, éjjel a zenét, öreg néni kiadásban kipletykálja a szomszédságot és zeng tõle a lépcsõház. Nem kell szülõnek lenni hozzá, hogy az ember tapló legyen, ugyanígy nem minden többgyerekes szülõ tapló. Az, hogy valaki úgy gondolja, rá nem vonatkoznak a hétköznapi szabályok, független a gyerekvállalástól, és nemcsak ott jön elõ, hanem az élet többi területén is.
Három gyerekem van, udvariasak, elõre köszönnek ha bemennek valahova és nincs hancur meg mások zavarása.A felnõttek nagy része udvariatlan és neveletlen.Az ilyenek gyerekei sem jobbak, sajnos.
:) én ezt nem csak a több gyermeket nevelõ szülõknél látom...nem kell, ahhoz gyerek, hogy valaki paraszt legyen! Nyilván, ha valaki alapból paraszt, akkor azután sem fog változni, hogy gyereke született! Pl. 16 éves lány miért ordít az ablakom alatt részegen hajnalban? huszonpár évesen miért nem tudnak köszönni, ha bemennek valahová? A moziban a kopasz tahó miért telefonál filmnézés közben? A ház elõtt a vénasszonyok miért trécselnek? És pénztárnál fizetésnél miért tapossák le a lábam egyedülálló nõk és férfiak is egyaránt, mikor nyilvánvaló, hogy nem tudok már összébb húzódni? Nem kell leszûkíteni a kört!
Sajnos tényleg nagyon sok kisgyerekes szülõ azt képzeli bármit megtehet. Nálunk rendszeres, hogy délután kivergõdnek az utcára a össze 6 év alatti kölökkel, beállnak a házunk elé és sötétedésig ott fegyelmezik a gyerekeiket és ordibálnak, így egész délután ezt hallgathatjuk, hogy: Vigyááááázzzzzz Zsoltiiiii jön az auuuutóóóóóó!!! Igaz, hogy kb. 2 utcányira van a játszótért, de oda már nem képesek elvonszolni magukat. És ha valaki szóvá meri tenni, hogy nem az úttest közepén kéne játszani, nekik áll feljebb. A másik, tegnap is megyünk a keskeny járdán, én szintén gyerekkel voltam, a kisfiú meg beáll az út közepére, nem mozdul semerre, nagymama meg csak áll ott tátott szájjal, de rá nem szólna, hogy húzzon odébb. Érdekes, mi megtudjuk nevelni a gyerekünket, tudja mit illik, másnak nem hiszem, hogy ez olyan megerõltetõ lenne. Én sosem gondoltam azt, hogy azért, mert gyerekkel vagyok, nekem már mindent lehet...
jujjuj.. ezek a többgyerekes anyák.. bunkók, tahók, állatok. Öljétek meg õket, ti udvarias, intelligens, mindig empatikus gyermekgyûlölõk. Mind egy szálig.
mert azt hiszi, mert szül egy két gyereket, õ a világ közepe és õ szarta a spanyol viaszt!
Azért, mert mindenhol az nyomatják h család, gyerekek stb. és ezért õk azt gondolják, h mindent megtehetnek, mert Mo-n úgyis a társadalom hasra van tõlük esve..
"Nem akarok három gyereket köszönöm, én nem vagyok meggondolatlan, mint sokan mások."-mondja ezt a kérdezõnk. Kár, hogy a szüleid oly meggondolatlanok voltak. Most szenvedhet tõled a világ. Gyermekgyûlölõ vagy, az jön le a kérdésbõl. Kártékony embernek nem kell gyerek, egy sem.
Neked egyet szülni is meggondolatlanság lenne. Még azzal az eggyel sem boldogulnál. Pláne addig nem amíg azt hiszed a gyereket idomítani kell és akinek kicsit hangosabb vagy kiváncsibb a gyereke az már rossz szülõ. A legnagyobb butaság az ha tapasztalat nélkül ítélkezel és ezzel csak magadat minõsíted.
Girgoy válasza komplex válaszához: a szupermarketekben a "magas nyaggatási faktorú " (így hívják!)dolgok (mûanyag szirszarbábuk, hitvány cukrok, divatos kacatok) TUDATOSAN a pénztársor két oldalán vannak elhelyezve, hogy a már úgyis ideges szülõ, és agyonkínzott végig vonszolt gyerek ott nyaggasson - és a szülõ inkább megveszi, minthogy hallgassa és hallgattassa a nyaggatást. (Természetesen ugyanezen -kerülendõ helyen- -szintén tudatos marketing fogás: a cukor, liszt, só csak hosszas cirkálás után lelhetõ meg valamely alsó polcon)
A kérdező hozzászólása: 41-es nem vagyok gyerekgyûlölõ, sajnos nehéz a felfogása egyeseknek, a kártékonyak pedig azok a szülõk akik nem tudják vagy nem is akarják megnevelni a gyerekeiket, és ezzel egy tucat agyatlan hozzád hasonló fog megszületni és elszívni a levegõt a normális emberek elõl. Amúgy nem hiszem , hogy bármelyik nõnek a fejéhez szorítottak volna egy pisztolyt, hogy márpedig most szülni fogsz legalább három gyereket. Ha meg bevállalta, akkor foglalkozzon is vele, amúgy milyen érdekes, hogy rengeteg három és négy gyermekes írogat itt, látszik ennyi idejük van ennyi gyerek mellett, ennyit errõl. Na, ez helyett a gyerekkel foglalkozhatna például, de gondolom fontosabb a facebook, meg a pletyka a szomszéd asszonnyal aki szintén anyák gyöngye lehet.
De leginkább a kérdezõ hàborog...:-)
A kérdező hozzászólása: Meg is írtad a választ , akinek nem inge ne vegye magára, köszönöm a megértést amúgy. Ha jól megnézed azok háborognak a leginkább akik magukra ismertek, ezeket a dolgokat nem én találtam ki ezek tények. Az igazság meg fáj sokaknak arról nem tehetek.
Off. 4 gyerkõcöm van, akkor én is meggondolatlan vagyok? Ez nagyon meggondolatlan kijelentés volt a részedrõl!!- jó, akinek nem inge, ne vegye magára, de azért erre ugrani fognak, azt tudod!! -vagy szítani akarod a tüzet??
A kérdező hozzászólása: Vártam egy ilyen választ. Nem akarok három gyereket köszönöm, én nem vagyok meggondolatlan, mint sokan mások.
Kedves kérdezõ! Ezt a kérdést akkor tedd fel, amikor Neked is 3 gyereked lesz. Garantálom, hogy másképp látod majd a dolgokat...
25:-ös vagyok.Nem nem kell sem kitüntetés sem pedig dicséret mert nevelem a saját gyerekemet. Mert tudom jól hogy ez a természetes, hiszen én és a párom válalltuk így a mi kötelességünk gondoskodni róla. Megtanítani neki mi az ami helyes és mi nem az. Csak hogy kioktatást nem kérünk. Pláne nem egy névtelen oldalon egy unatkozó megkeseredett embertõl aki mindenben csak a rosszat látja és képes bele kötni mindenbe ami nem úgy alakul ahogy elképzeli. A gyerekek nem állatok nem lehet õket idomítani. Csupán oda figyelni rájuk és szeretni óvni õket.
Drága kérdezõ nincs az az Isten aki rajtad segítene.
Bocs az elgépelésekért, remélhetõel így is átment. :)
Kedves 59-es! Nagyon ritkán ütöttem meg a gyermekeimet, inkább a beszélgetés híve vagyok, de volt amikor õk is bepróbálkoztak, meddig mehetnek el... Igen, elõfordult, hogy megpróbáltak úgy beszélni velem, mintha a haverjuk lennék, vagy amit szépen kértem, arra nem úgy reagálni, ahogy értelmes embertõl elvárható. A határok így tisztázódtak, ki meddig mehet el. Ma már felnõttek, egyetemet végeznek és tisztelettudók. Gondolom nem erre gondoltál, amikor azt írtad, majd ne csodálkozzak milyenek lesznek, ha felnõnek:) . Sõt õk is csodálkoznak azon, hogy gyerekek, hogy beszélhetnek "úgy" a szüleikkel, ahogy azt sok helyen hallani... 57-es voltam... A kérdezõt pedig továbbra is rossz indulatúnak és hülyének tartom. Úgy ítélkezik emberekrõl, anyákról, hogy azt sem tudja mirõl beszél....Bocsánat, ez a véleményem...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó tanuljál meg értelmezni, ha már gyereket nevelni nem tudsz. Bár gondolom nehéz lesz ennyi ésszel.
Kedves Girgoy! Ugy beszélsz ehhez a majomhoz, mintha értelmes ember lenne. Mintha tudná, mi az a gyermek nevelés. A másik: az én gyermekeim tudják mi az a pofon, mert bizony, ha nem fogadnak szót, vagy nem értenek a szép szóból, akkor eljár a kezem és értelmes gyerekeim is vannak. De az itt kérdezõnek a gyerekek és szüleinek a létével van baja, hogy miért szaladgál egy pl.2 éves a bankban, vagy a boltban ( mert aranyos, kedves, nagy a mozgás igénye és nem bánt senkit, csak kedvesen odaszalad az ilyen bácsikhoz, és rámosolyog) Miért beszélget az anya a játszótéren, vagy áll meg a járdán... Vagy miért van igénye olvasni a neten és válaszolni az ilyen hülye kérdésekre, ahelyett hogy a gyerekét nevelné a nap 24 órájában.... No komment, de hülye az ilyen...
Kedves Kérdezõ! Elismerem, valóban vannak olyan szülõk, akik irányítása alól kicsúszott a gyerek, ezek valóban nem a legjobb szülõk és az ilyen gyerekek valóban nem nagyon tudják, hol a határ. De több gyereket nevelni nem annyira könnyû, mint az elméletben hangzik, mert az elméletek a ygereknevelés terén ma egyáltalán nem mûködnek a gyakorlatban. A régi szigorúbb formák felbomlottak, megbélyegezõdtek a társadalom részérõl, megütnia ygerkeet kb. a gyilkosság magasságába emelkedett mnár, pedig vannak szituk, amikor ez az egyetlen megoldás, és a gyerek egybõl összeszedi magát tõle (és most nem a szadista értelmetlen verésrõl beszélek, hanem egy kijózanító fenékreverésrõl adott szituban, ritkán és ésszel alkalmazva). A pszichológusok persze írnak midnenféle népszerû könyvet csupa olyan elméletrõl, amik olyan királyan összeállnak elméletbe, csak éppen a gyakrolatban kviitelezhetetlenek, álmegoldásokat adnak, súõlyosbítjhák az alapproblémát és hiteltelenné teszik a szülõt, mert tök természetellenes magatartásra kényszerítik rá õket. Egyzsóval: egyszerûen ma a szülõknek szinte semmi igazi támpont nincs a kezükben gyereknevelés terén, midnenkinek magának kel megtalálnia az egészséges egyensúlyt és szépen és hatásosan terelgetni a ygerket, megtanítva mindne jóra. MIközben a ygerek gyerek marad, explorációs ösztönnel, boldogságvággyal, de szívesen követne erõs modelleket - miközben nincsenek erõs szülõ modellek, mert a társadalom nem éppen ilyen modelleknek kedvez, hanem csak mindent összezavar. Szóval szerintem nem kell így egymás torkának esni, mert feszültség az van midnenhol a társadalomban. Egyszerûen figyelniu kell egymásra és meg kell prbálni mindenkinek adni valamit, aivel az életben összekerülünk, se nem töketlenkedve, se nem agresszíven.
"Annyi nyugtat meg ezek is csak megdöglenek egyszer." Nekem veled kapcsolatban van ilyen érzésem.
Hát persze, hogy az vagy... :D Csak a cinizmust nem érted! :)
A kérdező hozzászólása: Jól látod, jó emberismerõ vagyok.
Milyen jó emberismerõs vagy te kérdezõ! Elsõ látásra, kapásból megmondod, hogy ki mennyire sz-r ember..Kár, hogy tükörbe sajna nem sikerül néha nézni!
A kérdező hozzászólása: Látszik mennyien magatokra vettétek, ezek szerint sok a gyerekét nem nevelõ, szülõnek sem nevezhetõ lény. Konkrétan azokkal van bajom akik egyszerûen nem szólnak rá a gyerekükre, akik feleslegesnek tartják a nevelést az a típus aki azért csinált gyereket, mert ez most divatos dolog, vagy segélyt kap rá, vagy úgy gondolta megfogta az Isten lábát egy gazdag idiótával. Annyi nyugtat meg ezek is csak megdöglenek egyszer.
Véleményem csak annyi, hogy meg sem érdemled, hogy gyereked legyen, de ha mégis lesz Isten bizony 5-10 év múlva az orrod alá dörgölném az itteni válaszaidat. Amíg nincs gyereked ne oszd az észt a gyereknevelésrõl.
Igazad van, kérdezõ, és én megértem, hogy idegesítenek ezek az emberek! Nagyon ijesztõ lehet mikor ráébredsz, hogy a hozzád hasonló mentalitású emberekbõl válnak majd olyanok, akiket annyira gyûlölsz most! :) "beszélgetõ anyuka aki nem megy félre, pedig senki nem fér el mellette" nyilván neked is ugyanannyi energia, mint neki, de ahelyett hogy továbblépnél eme"életed legfontosabb" problémáján, te még mindig ezen pörögsz! Mi ez az "azt hiszi, hogy szült és neki mindent szabad"? Õk mondták ezt így, hogy a szülés tényével mindent lehet, vagy csak a te kis világodban létezik ez a magyarázat erre a dologra! Tudod, hála az égnek a világ nem ennyire egyszínû! Nem lehetséges, hogy szimplán idióta emberekkel vagy körbevéve (persze téged is ideértve)?
A gyerekek aranyosak, kedvesek, nyitottak, érdeklõdõk... Nem születnek rossznak... Sokszor elnézem, amikor a 2, 5 éves kisfiam odamegy valakihez és rámosolyog, hogy hogyan reagálnak az emberek. Van aki visszamosolyog, megkérdezi: "hogy hívnak?", míg másokról lerí az utálat. Az utóbbit csak sajnálni tudom, illetve mindenkit akit zavarnak a gyerekek. Én pedig nem fogom azért megverni, mert õ érdeklõdik és kedveskedik más embereknek. A 16-osnak és neked kedves kérdezõ tényleg egy tanyára kellene költözni, mert menthetetlenül rosszindulatú és bunkó emberek vagytok, és nem emberek közé valók. Nekem két egyetemista és két picike van. Gondolod a nagyok amikor kicsik voltak állandóan verve voltak, hogy ne rohangálj, ne beszélj, ne barátkozz másokkal? Nem, én is mindig utáltam az ilyen embereket mint te...és lám a fiúk felnõttek és csodálatos emberek lettek belõlük. Okosak, értelmesek, udvariasak, és a legfontosabb, hogy szeretik a gyerekeket, nem olyanok mint te! Ha nem tetszik ez a világ, neked és azoknak akik nem szeretik a gyerekeket, vagy zavarják õket, javaslom a túlvilágot!!!
Neked se ártana egy értelmezõ kéziszótár, "kedves" kérdezõ! Neked semmi sem jó? Az se ha valaki neveli a gyerekót, az sem, ha nem neveli! A gyerekek zavarnak a leginkább én úgy látom! Netán azárt zavarnak a gyerekek, mert te magad is az vagy?
Megszoksz, vagy megszöksz... Az embereket megváltoztatni úgysem lehet. Tudomásul kell venni, hogy vannak emberek, akik nem aszerint a normák szerint élnek, ami elfogadható lenne. Magunkkal szúrunk ki, ha emiatt állandóan bosszankodunk. Így az egész nap másból sem áll, mint hogy azon szitkozódunk, hogy ki hogyan viselkedik, és mivel nem értünk egyet. Szerintem hasznosabb dolgokra is lehetne az idõt fordítani... Ha valakinek ennyire nem tetszik a környezete viselkedése, akkor költözzön egy tanyára, ahol 10 km.-re van a legközelebbi ház.
Igazad van kérdezõ, nagyon idegesítõ probléma, amit írtál, engem is zavart mindig az ilyesfajta stílusa a szülõknek. DE! zavar még: - fúrás-faragás hétvégén, este, - tinikölök zenebömböltetése, - tinik gördeszkázása, biciklizése állat módján, hogy félre kell ugranom, - többek között a tahó gazdájú kutyák ugatása, amit a mi házunk elõ hoznak 10 kutyát és hangosan egy órán át pletykálnak a gazdájuk, kutyakakát nem összeszedve, - zavar az is, ha az útról letolna 70km-el az 50km-es táblánál, -zavar ha az oviba betegen viszi be a szülõ a gyermekét, ezzel felülfertõzve a másik húsz gyereket, Iszonyat sokminden zavar engem is, hidd el. De ez van, talán ezért is telepítettek rendõröket a sulikba, mert a mai világ elég elfajzott, mondjuk a 30 évvel ezelõtti világhoz képest. Az emberek rohannak, önzõk, sza rháziak, gusztustalanok. És ilyen nemzedéket nevelnek, de még a kutyájukból is. 3 kisgyerekes anyuka, aki próbál mindent megtenni, hogy az õ gyerekei miatt a GYIK-on ne tegyenek fel hasonló kérdést :)
A kérdező hozzászólása: 14-es Igen te vagy az élõ példa a tipikus azt csinál a gyerek amit akar, tudod ha már megszülted, ami nem volt kötelezõ gondolom, akkor tanítsd és neveld. Nem a gyerekkel van a probléma ha láttad volna a kiírást hanem a szülõkkel akik képtelenek megnevelni a gyereküket, mert hát jajj õk gyerekek, hát enged kis az autó elé is bátran had simogassa meg, mert hát mi az , hogy az autós nem áll meg nektek!! Nagyon remélem, hogy meglesz a böjtje az ilyen "nevelésnek"
Azért kedves kérdezõ mert bár gondolom neked errõl fogalmad sincs nem olyan egyszerû két három kiváncsi izgága gyerekkel bírni ahogy azt sokan elképzelik. Lehet hogy a hétköznapi szabályok a több gyerekes anyukákra is pont úgy vonatkoznának csak tudod a két három éves gyereket nem nagyon érdeklik ezek a szabályok. A gyerek kiváncsi érdeklõdõ sokat kérdez és ha nem tetszik neki valami akkor kifejti. Nyilván egy szülõ sem fogja megverni vagy leordítani a gyereket csak mert oda megy valakihez vagy kérdez valamit. S senki nem fog bele halni abba ha egy kicsi gyerek hozzá ér. Ilyenek a gyerekek és kész, nem lehet õket pórázon tartani csak mert másokat zavarnak. Én se akadok ki mikor nagy hassal a két éves gyerekemmel állok a sorba és az idõs néni elém áll két szatyorrak mert szerinte neki joga van hozzá és nagyon siet.
Hát 12. neked is elég megkeseredett életed lehet. Nekem van gyerekem, mégsem tudom tolerálni, hogy mások azt hiszik körülöttük kell hogy forogjon a világ, mert szültek.
Mindenki azt lát a világból amire figyel.Én azt látom, hogy a sok bunkó panelparaszt teleszratja a rühes dögével Magyarországon az összes járdát és úgy nyalják a nyavajás kutyájukat mint más a gyerekét. Én azt látom, hogy akinek nincs gyereke az nem tudja mirõl pofázik és irigy mint a dög.
Hát ennyire azért nem általánosítanék. :) Ugyan olyan paraszt tud lenni egy többgyerekes mint egy gyermektelen, egy nyugdíjas mint egy fiatal. Szomorú dolgok történnek, semmi odafigyelés, semmi türelem, semmi tolerancia, a tiszteletrõl már nem is beszélve. Minden korosztályból találni szerencsétleneket, akik azt hiszik bármit megtehetnek, ítélkezhetnek, vagy csak szar napjuk volt és máson vezetik le. Az egyik elállja a járdát, a másik eléd tolakszik, feldönt, neveli a gyerekedet, szemetel, nyomja a dudát a ház elõtt mert rohadt messze van a 3 méternyire lévõ kapucsengõ és sorolhatnám. :(
A kérdező hozzászólása: Kedves 9 .es nálunk az utcán ugyanez megy, ráadásul úgy néznek már az emberre , mint a véres rongyra, pedig még egyszer sem adtam rá okot.
A kérdező hozzászólása: Pont az ilyen ideg gyenge szülõkre gondoltam igen, minek az ilyennek gyerek?
Ez ugyanolyan mint a bkv-n gonoszkodó öreg nénik.... közel sem mindegyik ilyen (sõt!), de õk a feltûnõek. Nyilván hamarabb észreveszel egy ordibáló, rohangászó gyerekekkel közlekedõ családot, mint az illedelmeseket. Hamarabb észre veszel egy bkv-n ülõhelyért csörtetõ kismamát/nyugdíjast, mint azt aki csendben megvárja, hogy átadják (ha átadják) a helyüket. Hamarabb feltûnik a babakocsis kismama aki kitolja a gyerekét az útra és elvárja hogy satufékezzen minden autó, ugyanúgy, ahogy a zebrától 50 méterre szlalomozó nyugdíjasok is feltûnõbbek, mint azok akik a zebrán mennek át.... A világ már csak ilyen bunkók mindig voltak és lesznek és általában õk a hangosabbak.
Kretén bunkók mindig is voltak és lesznek, gyerekkel vagy anélkül, de sajna tele van velük a világ. Nekem két gyerekem van, a saját normáim szerint nevelem õket és ebbe bizony beletartozik az is, hogy lehetõség szerint nem zavarunk másokat stb, tehát bár többgyermekes szülõ vagyok, mégsem mondható el rólam, hogy a kérdésedben felsorolt csoportba tartoznék. Szóval nem kell általánosítani... És igen, engem is zavarnak a tahók és sajna az ilyeneknek a gyerekeik is törvényszerûen azok lesznek.
Kérdezõ van gyereked? Ha esetleg van, mibõl gondolod, hogy te/ti valakinek nem szúrjátok a szemét? Olyan nincs hogy mindenkinek meg lehet felelni.
gyerek nem tárgy, tehát ne írj róla úgy, hogy amit megszültél, talán AKIT megszültél
Azért van egy bicskanyitogató stílusod, hallod- e! A jó anyád téged is szájba verhetne, nevelés címszóval! :-D
Az uncsitesóm ilyen gyökér, õ 40 éves, vénlány és állandóan ilyen problémái vannak mint neked, ha gondolod megadom a számát, beszélgessetek...
Kérdezõ, így végigolvasva azt gondolom neked egy adott családdal van bajod, akkor miért nem írod le mi a problémád velük és úgy könnyebben lehet véleményt írni. Általánosítani szerintem nem szép dolog
A kérdező hozzászólása: 25:ös:Értelmezõ kéziszótárt adjak kedves gyereket nevelõ anyuka? Nagyon örülök, hogy te neveled a gyereket amit megszültél, Oscar díjat érdemelnek az ilyen szülõk. Tudod ez az alap felállás, hogy ha már bevállal valaki egy életet azzal törõdik, és nem hagyja magára, mint a [email protected] Ne a szomszédnak, barátnak, testvérnek, anyunak-apunak kelljen nevelni az a gyereket ha már megvan.
14.-es vagyok. Képzeld el kedves kérdezõ hogy az én gyerekem megvan nevelve de még csak két éves és bár persze ezt te nem tudod mert gyereked az nincs csak látatlanban ítélkezel, de egy két éves gyerek még nem tudja hogy azzal ha hangosabban beszél visit vagy oda megy valakihez akkor másokat zavar idegesít. Õk még abban a korban vannak hogy érdeklõdnek kiváncsiak. Sokat kérdeznek és azonnal választ várnak. Persze nem engedem én se hogy bárkire rá másszon vagy hogy az étterembe csapkodjon a kanállal bele nyúljon az ételbe. De nem lehet erõszakkal lekötni vagy állandóan kiabálni vele. Sajnálatos hogy ilyen rosszak a tapasztalataid de ez nem jelenti azt hogy álltalánosítani kéne.
Utolsó! Nem a Kérdezõ a szánalmas, hanem az, aki nem képes nevelni a gyerekét, és nem képes tekintettel lenni másokra, és nem tudja értelmezni a Kérdezõ által írtakat, és úgy ír véleményt, ezzel lealázva saját magát!!! :-P
Kedves kérdezõ nagyon rossz életed lehet, sajnállak, hogy idegesítenek a gyerekek és azok akiknek van. A fajfenntartási ösztön nem mindenkibõl halt ki az évek során, hát ezt vagy elfogadod vagy vedd a cuccod és költözz a Marsra, vagy tudod mit alapíts egy "utálom a gyerekeket és szüleiket klubbot" lehet van rá igény nem tom....Szánalom vagy :DDD
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Ezek szerint te a kevés százalékba tartozol aki odafigyel, és még kapott nevelést a szülõktõl amit tovább is tud adni. Sajnos én nem olyan gondolkodású családosok mellett lakom akik így látják a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Én is így látom.

Miért gondolják, hogy a nukleáris fegyvereket városok ellen alkalmaznák a hadviselő felek és nem egymás katonai egységei ellen?

Legjobb válasz: A városokban található ipari létesítmények, szállítási csomópontok (pályaudvarok) katonai célpontnak minõsülnek. A kormányzati épületek szintén ebbe a kategóriába esnek. Példának okáért a hidegháború alatt a Keleti Pályaudvar ilyen célpont volt. Ja, hogy a város közepén van...

A városokban található ipari létesítmények, szállítási csomópontok (pályaudvarok) katonai célpontnak minõsülnek. A kormányzati épületek szintén ebbe a kategóriába esnek. Példának okáért a hidegháború alatt a Keleti Pályaudvar ilyen célpont volt. Ja, hogy a város közepén van...
Nem, mert pár jól irányzott atomtöltettel gyönyörûen meg lehet semmisíteni egy hadsereg háttérországának gazdaságát. (A gazdasági központok pedig ugye a városokban vannak) Utána már nem lenne a katonáknak mivel harcolni. Talán még az élelmezés is megakadna.
Nem konkrétan városok ellen tervezik de: Repülõterek, átrakóállomások, kormányhivatalok, postai és kommunikációs központok általában ilyen helyen leledzenek. Ezen kívül a nagy halottszám miatt hatalmas pszichikai a pszichikai sokk. Az 50-es 60-as évek interkontinentális rakétáinak nagy része igen pontatlan volt, tehát ha valamilyen hasznot akartak velük elérni jó nagy célt kellett választani. A harcászati-hadmûveleti rakéták azok konkrét csapatösszevonások frontszakaszok ellen lettek volna használatosak. Az új interkoninentális rakéták robbanófejei (nem a kinaiaké, vagy a koreaiaké) már minimum 3, max 10 önálló robbanófejet tartalmaz, amik már nem egy várost, hanem minden fej egy önálló célt konkrétan egy laktanyát, vasútállomást, minisztériumot kell hogy elpusztítsanak.
Talán tapasztalatból. A világ legnagyobb népirtója, a jenki hadsereg a II vh-ban és utána is jócskán a lakosság irtására is használta a tömegpusztító fegyvereit.
Nem tuggyák megoldani, hogy a katonai egységek kellõ mennyiségbe gyûljenek egy helyre, meg ha a várost - ami ugye ott akkora ahun éppen van - ahova hazamennének megsemmisítették, má nem is akarnak annyira harcóni.
mondok egy szélsõséges és kissé realitást mellõzõ példát te magyar katona vagy aki pl román hadsereggel áll szemben a határon románok kilövik a nem létezõ atomrakétáikat a hátad mögött lévõ városokra nem tudnak neked kaját, lõszert, üzemanyagot újabb egységeket és felszerelést küldeni (nincs vasut és ami van igyekszik kimenekíteni a túlélõket) te ennek tudatában várod az összecsapást miközben tudod hogy már csak 20 lõszeredvan, 2 napja nem ettél, és az egész családod porig éget baromi nagy hasznod vennék pl mint golyófogó
A nukleáris fegyverek alapból nem földetéréskor robbannak, hanem a légkören, a föld felett több száz m-rel. Mint korábban említtem a korai atomseszközök találati pontossága nem m-ben hanem Km-ben mérhetõ. Ennek megfelelõen egy fronszakaszon, ahol az ellenséges frontvonalak közöt a távolság kb 300 m. egy atomfegyver a saját csapatok gyilkolását jelentné. Gondolom érthetõ, hogy a nagy erejû atomfegyvet miért a hátország ellen alkalmazták. A harcászati és hadászati eszközöket közvetlen a frontvonalban használták. Ezeket viszonylag gyorsan lehetett irányozni, az éppen felderített ellenséges katonai célokra. A nagy interokontinentális eszközöknek viszont fix cél kellett. (Ezekre a háború elsõ perceiben meg is támadák volna)
zoligyerek: Sorold már fel kérlek, USa mikor vetett be tömegpusztító fegyvert a 2.vh után!
Mondok egy szélsõséges és kissé realitást mellõzõ példát én is. Magyar katona vagyok, aki pl. román hadsereggel áll szemben a határon. A románok kilövik a nem létezõ atomrakétáikat a hátad mögött lévõ városokra. Szeretteid valószínûleg halottak, vagy nem sok választja el õket a haláltól. Nincs több utánpótlás. Mi maradt neked? Az a 20 lõszer, a korgó gyomor, meg a BOSSZÚ!
A kérdező hozzászólása: Az ellátást nem lehet eléggé megbénítani egy a célterület felett, magaslégkörben felrobbantott atomtöltettel ? Abban az esetben nem a lökéshullám / tûzgömb okozná a bénítást, hanem a keletkezõ EMP.
Mert a helyre állításhoz ember anyagot kell elvonni, valamint az ellátást kell megbénítani!
A kérdező hozzászólása: Nem értelmesebb ellenséges repterek / flották / tankoszlopok / légvédelmi bázisok ellen alkalmazni a nukleáris fegyvereket ?
Azért, mert így van.
Vannak stratégiai és taktikai nukleáris fegyverek, különbözõ a felhasználási területe ezeknek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!