Találatok a következő kifejezésre: Miért görcsölök mikor megvan (2 db)

Nekem peteéréskor van menstruációs fájdalmam.

Miért görcsölök ennyire, mikor megvan?

Hihetetlen rosszul tudok lenni. Annyira tud fájni, hogy néha az ájulás kerülget (szó szerint). Mások meg meg sem érzik. Biztos van valami biológiai oka, de mi?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél egyéni. Amikor nekem megjött, elõször észre sem vettem. Aztán úgy egy év után már fájt. 16 és fél évesen, mielõtt elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, néha már a hányás kerülgetett, és nagyon kiütött. Volt, hogy meg kellett kérnem a tanárt, hogy hadd írjam meg a dolgozatot másnap. Amikor elkezdtem szedni a gyógyszert, megörültem, mert elmúltak a görcsök. Az öröm kábé eddig tartott (most 18 és fél vagyok), mert már megint fáj. Nekem szerencsére csak az elsõ nap, de a PMS-nek is vannak hülye tünetei: úgy fáj a mellem, meg a mellbimbóm, hogy nem lehet hozzáérni. Amúgy ha tényleg nagyon rosszul vagy, esetleg el is ájulsz stb, akkor keress fel egy nõgyógyászt. Van egy ilyen betegség (nem emlékszem a nevére), ami azzal jár, hogy a méhnyálkahártya szövetei nemcsak a méhen vannak, hanem a környezõ szövetekben is, és a hormonváltozás hatására ezek is le akarnak válni. De egy orvos biztosan tud javasolni valami megoldást.

Ez mindenkinél egyéni. Amikor nekem megjött, elõször észre sem vettem. Aztán úgy egy év után már fájt. 16 és fél évesen, mielõtt elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, néha már a hányás kerülgetett, és nagyon kiütött. Volt, hogy meg kellett kérnem a tanárt, hogy hadd írjam meg a dolgozatot másnap. Amikor elkezdtem szedni a gyógyszert, megörültem, mert elmúltak a görcsök. Az öröm kábé eddig tartott (most 18 és fél vagyok), mert már megint fáj. Nekem szerencsére csak az elsõ nap, de a PMS-nek is vannak hülye tünetei: úgy fáj a mellem, meg a mellbimbóm, hogy nem lehet hozzáérni. Amúgy ha tényleg nagyon rosszul vagy, esetleg el is ájulsz stb, akkor keress fel egy nõgyógyászt. Van egy ilyen betegség (nem emlékszem a nevére), ami azzal jár, hogy a méhnyálkahártya szövetei nemcsak a méhen vannak, hanem a környezõ szövetekben is, és a hormonváltozás hatására ezek is le akarnak válni. De egy orvos biztosan tud javasolni valami megoldást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!