Találatok a következő kifejezésre: Miért fontos fogamzásgátlók (3 db)

Miért fontos a fogamzásgátlók hormontatalma?

Legjobb válasz: A nem megfelelõ hormonok és a nagy mennyiség, fejlõdési rendellenességeket akozhatsz, gondolj például az ororzs nõi sportolókra, akik már szinte pasinak számítanak, a sok dopping miatt. Meg ugye vannak férfi és nõi hormonok és ezeknek az arányára figyelni kell a szervezetben. De a mai fogamzásgátlók már nem nagy hormontartalmúak, nem hízol tõle, nem leszel szõrösebb :) meg ilyenek. És a hormonok miatt nincs peteérés, amin keresztül ugye kiváltja a tabi a kívánt hatását.

A nem megfelelõ hormonok és a nagy mennyiség, fejlõdési rendellenességeket akozhatsz, gondolj például az ororzs nõi sportolókra, akik már szinte pasinak számítanak, a sok dopping miatt. Meg ugye vannak férfi és nõi hormonok és ezeknek az arányára figyelni kell a szervezetben. De a mai fogamzásgátlók már nem nagy hormontartalmúak, nem hízol tõle, nem leszel szõrösebb :) meg ilyenek. És a hormonok miatt nincs peteérés, amin keresztül ugye kiváltja a tabi a kívánt hatását.
Mert jobb a szervezetednek ha nem nagy hormontartalmú gyógyszerekkel bombázod, mikor ugyanazt a fogamzásgátló hatást érheted el csekélyebb hormonadaggal is.

Fontos: Melyik fogamzásgátlót tudnátok ajánlani és miért?

5 hónapja Cypromixet szedek, de tudom, hogy az egy "hormonbomba" és nagyon sokáig nem szabad szedni, ezért váltani szeretnék lassan és érdekelne, hogy kit mit szed/szedett, és milyen pozitív/negatív hatásokról tudtok beszámolni. Minden érdekel, mellméret- és libidóváltozás különösen. Előre is köszi! 22/L

Legjobb válasz: Mondjuk nem ahhoz az orvoshoz kellene visszamenned, aki a Cypromixet felírta... Egyébként teljesen változó, hogy kire hogy hat a gyógyszer. Nem is igazán a gyógyszertõl függ, hanem a te szervezetedtõl. Vkinek az egyik gyógyszertõl semmi baja, esetleg még pozitív hatásokat is tapasztal, másnál meg kijön tõle az összes felsorolt mellékhatás. Sajnos a fogamzásgátló szedés vmilyen szinten kísérletezés. Meg sok olyan mellékhatás van, ami nagy vszínûséggel minden gyógyszer mellett elõjönne. Pl. barátnõmnek a mellében lett egy fibroadenoma. Mondták az orvosok, hogy a gyógyszertõl van, de tök mindegy milyet szedett volna, akkor is elõjött volna.

Mondjuk nem ahhoz az orvoshoz kellene visszamenned, aki a Cypromixet felírta... Egyébként teljesen változó, hogy kire hogy hat a gyógyszer. Nem is igazán a gyógyszertõl függ, hanem a te szervezetedtõl. Vkinek az egyik gyógyszertõl semmi baja, esetleg még pozitív hatásokat is tapasztal, másnál meg kijön tõle az összes felsorolt mellékhatás. Sajnos a fogamzásgátló szedés vmilyen szinten kísérletezés. Meg sok olyan mellékhatás van, ami nagy vszínûséggel minden gyógyszer mellett elõjönne. Pl. barátnõmnek a mellében lett egy fibroadenoma. Mondták az orvosok, hogy a gyógyszertõl van, de tök mindegy milyet szedett volna, akkor is elõjött volna.
Elõttem lévõ hozzászólónak igaza van !! Ha valaki ezt a Cypromix hormonbombát írta neked fel, akkor lehet hogy PCO gyanús vagy.. Én is azt szedem 1 éve, és hadd ne mondjam milyen mellékhatásokat váltott ki...:( Menj vissza az orvosodhoz, kérdezd meg miért pont Cypromixet írt fel, és kérj hormonvizsgálatot ha valami gyanús.. Ha nincs hormonproblémád, akkor sima fogamzásgátlót ír fel, de Cypromix brutális hormon, ezt tapasztalatból mondom..Csak nagyon indokolt esetben írják fel.
Egyik osztálytársam Lyndinette 20-at szed, és imádja. Elmondása szerint nincs vele gondja, szerintem nõiesebb is lett tõle. Bár azt hiszem nála kis függõség is kialakult. Elég sûrûn szedi, mint a cukrot, de ahogy eddig tapasztaltam, meg ahogy elmondta, kutya baja nincs tõle. Bár ha minden igaz, szervezettõl függ, ezért jó, ha a nõgyógyász dönti el, mi lenne számodra a legjobb.
nem vagyok otthon nagyon milyen gyógyszerek vannak , mert nekem ez bevált és nem érdekelt a többi. Persze olvastam pár fajtáról , mivel pont idén akartam váltani , de a a dokim nem javasolta, ha csak nincs valami problémám.:)
Igen , gyereket szültem és szülés után elmúltak a problémáim. Két és fél éve tértek vissza , talán a lelki válságom miatt, és azóta szedem ezt.
Egyébként megkérdezhetem, hogy addig mi volt utolsó, amíg nem szedted? Mármint visszatértek a problémák? Vagy gyereked lett? Vagy mi?
Utolsó: A Diane és a Cypromix teljesen ugyanaz, csak más a gyártó. Ugyanaz a hatóanyag, ugyanolyan mennyiségben!
Szia, én Diane 35-öt szedek, mert nekem is pattanásos volt a bõröm és zsírosodott a hajam , és még összevissza jött meg a mensim. Ezt még 18 évesen kaptam, akkor nagyon bevált. Most 31 vagyok, két éve szedem újra , azóta tökéletesen jól vagyok .nincs súlyingadozásom, sem semmi egyébbajom, a bõröm gyönyörû tõle, a havim napra pontosan beállt azóta.Tudom , sokan szidják ezt a gyógyszert , mert régi és hogy mélyvénás trombózis veszélye áll fenn ha szedem, de a nõdokim azt mondta, hogy ez bármelyik fogamzásgátló gyógyszernél fennáll, és elfogadod ezt , amikor elkezded szedni. de nekem nagyon is bevált. :) 31L
Úúúúúúúristen ki mondta, hogy a PCOS tablettától következik be????! Mindenki tisztában van vele, aki nem félanalfabéta, hogy a Policisztás Ovárium Szindróma az egész testre kiható hormonbetegség , ezért szindróma.. Na.. remélem érthetõ..-.- Ezért kezelik Cypromix gyógyszerrel, de nem gyógyítható! Kedves Lilac, hidd el nyugodtan amit leírtam, 1 éve vagyok hormonbeteg és nem beszélek hülyeségeket. ..És nem állítottam, hogy a PCOS cypromix-tõl jön létre. A PCOS hormonbetegség.
Nem, a PCOS nem a tablettától lesz, hanem ált. PCOS-t szoktak "kezelni" ezzel a tablettával. A PCOS tünete lehet a zsíros bõr, a pattanások, az erõs szõrösödés. A tabletta szedése elõtt rendben volt a menstruációd?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Utolsó hozzászóló (17:25): a pattanásos, zsíros bõröm, a nagyon gyorsan zsírosodó hajam és a viszonylag erõsebb szõrzetem miatt mondta a doki, hogy ez jó lesz, majd elmulasztja ezeket a hatásokat... Valóban érzékelhetõ lett a javulás, egyedül az arcom pattanásos még kicsit, de talán az is rendbejön most már. Amit írtál, a PCOS, az a Cypromixtõl lehet? :S Egyébként egyelõre negatív hatásként csak azt érzékeltem, hogy nagyon ingadozik a hangulatom és néha iszonyú érzékeny tudok lenni... De nem tudom bizonyítani, hogy köze van a Cypromixhez, csak gyanítom. És nagyon remélem, hogy semmilyen más negatív mellékhatás nem is lesz, és hamarosan le akarok vele állni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nyilván egyeztetni fogok az orvossal is, mert tudom, hogy ami vkinek bevált, másnak lehet, hogy nem fog, de szeretnék elõtte egy kicsit tájékozódni. Például hogy egyáltalán miket szednek a nõk. Köszi!
Volinát szedek. Csökkentette az étvágyamat, nem tart vissza vizet, ez pozitív:) Negatív, hogy kicsit emelkedett a vérnyomásom, a libidóm csökkent, tabi bevétel után kb 15 percig hányingerem van.
nekem a nõdokim írta fel fog.g. célból, igazából semmi más bajom nem volt, csak alig észrevehetõen problémás volt a bõröm, de mióta szedem totál rendben van, semmi negatív mellékhatást nem észleltem, szerintem minden okés a cypromixel

Miért tartják a pasik fontosnak, hogy egy nő szedjen valamilyen fogamzásgátlót, ugyanakkor ők szívesebben választják a megszakításos módszert mint a gumit. Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Az odáig oké, de ha én pasi lennék, inkább vennék fel gumit, és élveznék el rendesen a párom hüvelyében, minthogy ne tudjam magam rendesen elengedni, és arra kell ügyelnem, nehogy elmenjek, és gyorsan kivenni elõtte. De ez csak az én véleményem. A megszakításos szeretkezés számomra nagyon unszimpatikus megoldás.

Az odáig oké, de ha én pasi lennék, inkább vennék fel gumit, és élveznék el rendesen a párom hüvelyében, minthogy ne tudjam magam rendesen elengedni, és arra kell ügyelnem, nehogy elmenjek, és gyorsan kivenni elõtte. De ez csak az én véleményem. A megszakításos szeretkezés számomra nagyon unszimpatikus megoldás.
a megszakításos módzser, nem védekezés!!!!!! Egyszer kell rosszul sikerülnie a dolgoknak, és ott a nemkívánt terhesség. Sok fiú utálja vállani a felelõsséget, h védekezésrõl van szó. Ha valakivel megsmerkednék, biztos nem engedném, hogy gumi nélkül csináljuk. itt nem csak a terhességrõl vn szó. Tablettát szerintem az szedjen, aki már összeszokott pár. Valamit valamiért alapon, húzza fel a gumit, én azt mondom!!!!!
A gumihoz hozza teve, az sem biztonsagos. Mivel barmikor kiszakadhat hasonlo, es csak akkor veszed eszre, mikor mar vegeztel a dolgoddal. Ugyhogy a mai vilagban semmi sem biztonsagos. Es igen az en baratom sem szereti az ovszert sot en sem! Mert probaltuk ovszerrel de az nem az igazi, es akkor sem elvezett ugy el hogy a huvelyembe legyen! Akkor is kivette s elelvezet ugy! Ezert inkabb valasztotam/valasztotuk a huvelykupot! Igy sem elvez belem, de az elovaladektol viszont megved! Es igy meg elvezni is lehet jobban a sexet! :)
Igen, lehet benne, sperma, és egy év alatt kb 35% esélyed van rá, hogy megszakításos közösülésnél teherbe esel. Itt van egy táblázat, hogy 100 nõbõl 1 év alatt hány esett teherbe az adott védekezési módszerrel a tesztelés során: http://www2.hu-berlin.de/sexology/ECU2/html/attekinto_tablaz.. Gumi nélkül valóban jobban érzi az ember a másikat, de, ha nincs más védekezési módszer, akkor nem éri meg. Én nem mennék bele semmiképp megszakításosba. Ha már mosogatás és kesztyû: hiába nem jó kesztyûben mosogatni, ha kikezdi a kezedet a mosogatószer (megszakításos k.), akkor mégkiscsak felveszed (óvszer). Da, ha nem kezdi ki a kezedet (fogamzádgátló tab.), akkor nem kell kesztyû.
Azért, mert a legkényelmesebb utat választják. Inkább a nõ tegye tönkre magát, minthogy nekik egy picit is kényelmetlen legyen. Ha meg megszakításssal teherbe esik a nõ, az sem az õ bajuk, legfeljebb odébb állnak, vagy abortuszra küldik, ami szintén a nõt teszi tönkre testileg és lelkileg. Szerintem elég undorító az ilyen hozzáállás.
A gumi , az kicsit olyan, mint zokniban a lábat mosni(
A kérdező hozzászólása: :D jó.kesztyûben én sem szeretek mosogatni:) de mi van az elõváladékkal? sokan azt mondják, hogy lehet fickós sperma benne. ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!