Találatok a következő kifejezésre: Miért folyik a 3 (3 db)

1. Melyik gáz keletkezik, ha vasra sósavat öntünk? Írd le a folyamat reakcióegyenletét! 2. Milyen élettani hatása van a szén-dioxidnak? A növényi élet számára a szén-dioxid nélkülözhetetlen. Miért? 3. Miért káros a levegőbe kerülő nitrogén-dioxid?

El?re is köszönöm!!!:)

Legjobb válasz: hidrogén Fe+ 2HCl= FeCl2 + H2 kis mennyiségben ártalmatlan,azonban ha feldúsul a levegõben fejfájást,eszméletvesztést,akár halál is okozhat.Gondolj arra amikor az osztályteremben sokáig nem szellõztetnek és olyan "állott" lesz a levegõ,nem a büdösre gondolok:D A szén-dioxid ugye színtelen és szagtalan ezért veszélyes a borospincékben tartózkodni,abban az idõszakban amíg erjed a bor.Hétköznapi szóhasználatban forr.A CO2 a zöld növények fotoszintéziséhez nélkülözhetetlen,ennek segítségével hozzák létre a tápanyagként szolgáló cukrokat.A nitrogén-dioxid vízzel reagálva savas kémhatású oldatot hoz létre(NO2+H2O->HNO3 ezt csúnya szóval úgy mondjuk hogy savanhidrid),ez esõ formájában lehullva károsítja a növényeket.Így a kén-dioxid mellett ez a fõ ludas a savas esõk kialakulásában.Mindemellett még üvegházhatású gáz is. remélem hasznos volt a válaszom:)

hidrogén Fe+ 2HCl= FeCl2 + H2 kis mennyiségben ártalmatlan, azonban ha feldúsul a levegõben fejfájást, eszméletvesztést, akár halál is okozhat.Gondolj arra amikor az osztályteremben sokáig nem szellõztetnek és olyan "állott" lesz a levegõ, nem a büdösre gondolok:D A szén-dioxid ugye színtelen és szagtalan ezért veszélyes a borospincékben tartózkodni, abban az idõszakban amíg erjed a bor.Hétköznapi szóhasználatban forr.A CO2 a zöld növények fotoszintéziséhez nélkülözhetetlen, ennek segítségével hozzák létre a tápanyagként szolgáló cukrokat.A nitrogén-dioxid vízzel reagálva savas kémhatású oldatot hoz létre(NO2+H2O->HNO3 ezt csúnya szóval úgy mondjuk hogy savanhidrid), ez esõ formájában lehullva károsítja a növényeket.Így a kén-dioxid mellett ez a fõ ludas a savas esõk kialakulásában.Mindemellett még üvegházhatású gáz is. remélem hasznos volt a válaszom:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ezzel nagyon sokat segítettél

Miért folyik "víz" a 3 hónapos kiskutyám szájából, ha autóban van?

Ez fordul el?, ha elindul a kocsi! A lakásba vagy séta közben semmi baja! Kicsit aggódom! :(

Legjobb válasz: Ne aggódj! Olyankor "rókázik" a kutyus. Valószínûleg nem bírja jól az autózást, ha nem muszáj, ne erõltesd!

Ne aggódj! Olyankor "rókázik" a kutyus. Valószínûleg nem bírja jól az autózást, ha nem muszáj, ne erõltesd!
A kutyak is szoktak "tengeribetegek" lenni, ajanlom h a kutya olyan testhelyzetben legyen, h ki tudjon nezni a messzi tavolba. A tavoli fix pontra tekintes az egyik megoldas a keves kozul a tengeribetegsegre. A kutya nem tudja elmondani h rosszul van :D gondolom ha nem szeret utazni, akkor ettol van.
Nekem egyéves a kutyám de még most sem szokta meg az autózást, folyamatosan nyálas és van amikor szabályszerûen habzik a szája! Nagyon izgatott mert nem is látja mi van (nekem kistermetû kutyám van), himbálózik, stb... Az állatorvos azt mondta nekünk hogy semmi baja fizikálisan, úgyhogy csak próbáljunk meg nem rákoncentrálni, meg idegesedni miatta mert attól még idegesebb lesz, megérzi! ("most meg mit bámultok rám mindig folyton?") Még azt is mondta, hogy nem szabad vele foglalkozni a kocsiban, elõbb utóbb megszokja, hogy ez semmi különös, hiszen mindenki normálisan viselkedik az autóban. Hosszú úton pl 1 órás, jó sétaszünetet tartani meg ha megérkeztek akkor is sétálni kicsit meg játszani, és akkor tudni fogja hogy jó helyre mentek (feltéve ha nem csak az állatorvoshoz mentek autóval). Gyakorolni kell! Kitartást, és tényleg nincs semmi komoly baja ettõl.
Hányingere van, enni-inni ne adj neki elõtte semmiképp!

5 és fél hónapos kisfiam a nap folyamán általában 2, 5 - 3 dl vizet iszik. Ez normális jelenség-e ilyen korban, és miért kívánhatja ennyire a vizet?

Legjobb válasz: Az én kisfiam tápszeres volt és ilyen idõsen õ is sokat ivott.Szerintem normális,sõt ez nem is nagy mennyiség!

Az én kisfiam tápszeres volt és ilyen idõsen õ is sokat ivott.Szerintem normális, sõt ez nem is nagy mennyiség!
Szerintem is normális. Eltérõ a gyerekek folyadékigénye. És szerencsére víz, tehát nemigen árthat sem neki. Az én kisfiam kb. másfél 2 decit ivott ennyi idõs korában, aztán néhány hónappal késõbb, amikor jött a nyár, ez megugrott, és 3-4 decit ivott egy nap, de nem egyszer fél litert is megivott naponta. Most, hogy beköszöntött az õsz, visszaállt, 2 és fél - 3 decit iszik most naponta, bár õ már 11 hónapos. Esetleg nem kevés a páratartalom, nincs túl meleg a lakásotokban? Talán ezért iszik kicsit többet, de szerintem egyáltalán nem vészes, átlagosnak is belefér.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!