Találatok a következő kifejezésre: Miért fogadnak a szüléshez (9 db)

Miért fognak a nők mindent a szülésre?

imádom a kisfiamat-de b?n,h még n? akarok maradni-tetszeni akarok a férjemnek.hogy féltem a mellemet,hogyan fog kinézni?

Legjobb válasz: Hát igen csajok, ez sajnos megint egy plusz feladat nekünk, nõknek. Kezdek egészen feminista lenni a sok teher miatt, amit nekünk viselni kell, míg a férfiak élik világukat vígan... persze sokat dolgoznak, stresszelnek, na de mi nem? Háztartást vezetünk, gyereket nevelünk, plusz legyünk bombázók minden nap és persze tökéletes szeretõk... nem tudom, hogyan fogom csinálni. De biztosan meg fogom próbálni, ha kell, akkor igenis a házimunkától vagy akár a gyerektõl(!) vonom majd meg azt a kis idõt, ami kell ahhoz, hogy jól nézzek ki. Mert hosszú távon megéri neki is, inkább egy fél órával tovább van a nagyinál amíg én elszaladok kozmetikushoz, de nagyobb valószínûséggel fog egy kiegyensúlyozott családban felnõni ahol nincsenek veszekedések meg féltékenységi jelenetek... remélem érthetõ volt, amit mondani akartam. Persze csodákat senki nem tud tenni, egy nõ, aki már szült és netalán tényleg úgy járt, mint az egyik kedves hozzászóló, berepedt, lógó bõr, abból sajnos már nem lesz feszes has mint a húszéveseké (csak mûtéttel) de meg kell próbálni kihozni a legjobbat magunkból. És ha a párom ezt azzal értékeli, hogy csak a tévében nézi meg a fiatalabb pipiket és nem keres egyet élõben, már annak is örülni fogok. Neked pedig kedves hozzászóló gratulálok a babához és minden jót kívánok, kitartást a tornához. Hátha feltalál valaki valami csodaszert... :) Vagy fizeti a tb a plasztikai mûtétet... :)

Hát igen csajok, ez sajnos megint egy plusz feladat nekünk, nõknek. Kezdek egészen feminista lenni a sok teher miatt, amit nekünk viselni kell, míg a férfiak élik világukat vígan... persze sokat dolgoznak, stresszelnek, na de mi nem? Háztartást vezetünk, gyereket nevelünk, plusz legyünk bombázók minden nap és persze tökéletes szeretõk... nem tudom, hogyan fogom csinálni. De biztosan meg fogom próbálni, ha kell, akkor igenis a házimunkától vagy akár a gyerektõl(!) vonom majd meg azt a kis idõt, ami kell ahhoz, hogy jól nézzek ki. Mert hosszú távon megéri neki is, inkább egy fél órával tovább van a nagyinál amíg én elszaladok kozmetikushoz, de nagyobb valószínûséggel fog egy kiegyensúlyozott családban felnõni ahol nincsenek veszekedések meg féltékenységi jelenetek... remélem érthetõ volt, amit mondani akartam. Persze csodákat senki nem tud tenni, egy nõ, aki már szült és netalán tényleg úgy járt, mint az egyik kedves hozzászóló, berepedt, lógó bõr, abból sajnos már nem lesz feszes has mint a húszéveseké (csak mûtéttel) de meg kell próbálni kihozni a legjobbat magunkból. És ha a párom ezt azzal értékeli, hogy csak a tévében nézi meg a fiatalabb pipiket és nem keres egyet élõben, már annak is örülni fogok. Neked pedig kedves hozzászóló gratulálok a babához és minden jót kívánok, kitartást a tornához. Hátha feltalál valaki valami csodaszert... :) Vagy fizeti a tb a plasztikai mûtétet... :)
Szerintem ez hülyeség.Én is 2 gyereket szültem 2 év különbséggel, 56 kg vagyok, de zavar hogy a 2.császár után szinte lóg a hasam, pedig csak 7 kg - ot híztam a most 7 hónapos fiammal. Abszolút nem kell elhagyni magad, én is tornázok minden este, meg agyilag is érdemes magad karbantartani hogy ne butulj el teljesen:(
szerintem az a nõ aki elhagyja magát a szülés után mondván hogy õ már megtette a kötelességét, elõbb-utóbb megkapja érte a bûntetését: a párja más után fog nézni. Az tényleg nem fair, hogy egy nõ, ha mondjuk 25 éves korára szült már két gyereket eléggé szét tud csúszni, míg egy pasi még negyven fölött is nagyon jól tud kinézni, de pont ezért kell figyelnünk magunkra. Én nem akarok úgy járni, hogy a párom keres egy fiatalabbat, persze nem állandóra, mert ahhotz azért nem elég bátrak, hogy lelépjenek, csak hogy szeretõt tartsanak, de ha hiányzik nekik a kemény formás popsi meg a meredezõ cici akkor megkeresik a módját, hogy megkapják. Úgy kell csinálni, hogy ne hiányozzon nekik... még én sem tudom, hogyan fogom ezt megvalósítani, de igyekszem majd.
Én most szültem császárral és azóta is ezen agyalok mit tegyek magammal.Teljesen szétrepedtem a hasamon a köldökmig végig körbe, mega combom kívül belül a melleim...totál gázul nézek i, lóg ahasam nem tudommikor fog vissza menni, pedig mindent megtettem, kenegettem olajjal és semmit sem ért.Hiába fogok tornázni mjad, nem fog ezeken változtatni, sajnos ebben az esetben ezt a hibát csak a szülésre foghatom, hiába kárpótol a baba, teljesen tönkre ment a bõröm..muszáj lesz magamat így elfogadni.Azt, hogy a párom mit gondol, remélem nem jelent gondot neki, mert most azt mondja az egy dolog, de lesz idõ mikor elmúlik az újdonság varázsa , mikor elmúlik a szülés élménye és remélem nem fog egy szebb nõ miatt elmenni..tudom elvileg nem ez számít de manapság már annyira gyorsan változnak a dolgok, hogy az csuda.17napos baba mamája
Én két gyereket szültem császárral 2év különbséggel. Sajna a hasam hiába kenegettem, berepedezett. Azóta is kenem, kicsit halványul, de látszik! Ezen csak mûtét segíthetne, de arra meg nem tellik :(( De a fodrász és a kozmetikus, ha belefér a keretbe megyek és a férjem vigyáz a gyerekekre, mert õ is azt szeretné, hogy jól érezzem magam. Mondjuk van még némi fölösleg is rajtam és annak a leadását csak a munka kezdetekor akarom tudatosan leadni(addig csak figyelek a mennyiségre), mert akkor úgysem jut már semmire sem idõm :) fõleg kajálni nem.
A kérdező hozzászólása: jaj, de jó, hogy nem vagyok egyedül! éljenek a szép kismamák-jó sportolást az utolsó válaszolónak

A fogó miért nem jó szüléskor? Meg mi az a vákumozás?

Legjobb válasz: Azok rásegítési eszközök,mert baba fejét azzal húzzák ki a szüléskor. Babának ritkán baja lesz tõre,törékeny csontja vagy be lilul arca,vagy feje csucsosabb lesz

Azok rásegítési eszközök, mert baba fejét azzal húzzák ki a szüléskor. Babának ritkán baja lesz tõre, törékeny csontja vagy be lilul arca, vagy feje csucsosabb lesz
A fogóval megfogják a baba fejét, és úgy húzzák ki. A vákummal meg levegõvel szívják ki a babát.
A babának árthat, pl. a nyakizmát megrántja, elszakítja, több ilyet is hallottam már.
A szülész akkor használ ilyen eszközöket, ha nem megy simán a szülés, az pedig mindig kockázatot jelent. Lehet hogy a fogó is sérülést okoz, de lehet, hogy az elakadt magzat már oxigénhiányos állapotban van, és a fogó alkalmazása az életét menti meg. Az egészségét sajnos nem biztos.
használnak egyáltalán még fogót a szülészeten? kishúgom 13 éve vákuummal lett kikapva az anyja nem tudta hogy hogy kell nyomni, nem nyomott a tolófájásra...(nem tudom elképzelni, ilyen hogy történhet) de amúgy szerencsére nem lett baja, még a feje se volt csúcsos...
A fogó ma már elavult eszköz, több sérülést okozott már, a dokim szerint nincs felelõs orvos, aki használná manapság. A nagymamám a negyedik gyerekét szülte, de beszorult a baba, fogóval rángatták, de az orvos összeszorította a fejét, megnyomta az agyát, amitõl vízfejû és szellemi fogyatékos lett. (Akkor még nem volt "rutin" a császár, így hagyták napokig szenvedni, hiába alig fért ki a gyerek.) A vákuum szó szerint vákuumot csinál odabenn, ezzel a módszerrel segítik kifelé a babát. Ezt sem szeretik alkalmazni, végsõ esetben vetik be, ha már a szülõcsatornában van a baba, ahonnan nincs visszaút.
Ezeket csak akkor használják (a fogót már manapság egyáltalán nem is), ha elakadt a szülés, beszorult a magzat, oxigénhiány lép fel és nagy az esélye a sérülésnek vagy a halálnak, ha nem szedik ki gyorsan. Van egy pont, amikor a magzat feje már berögzült/kicsit áthaladt a medencebemeneten, ilyenkor már nem lehet "visszatolni", hogy meg tudják császározni, így jön képbe a vákuum. Az eszközt a magzat fejére illesztik, vákuumot csinálnak, így segítenek áthaladnia a szülõcsatornán, de még ez is kockázatos, sokszor lehet vele sérülést okozni, ezért használják csak a legvégsõ esetben.
Nálam 2 éve használtak fogót egy pesti kórházban. A szülés jól haladt, de a kitolásnál kiderült, hogy a lányom nyakán van a köldökzsinór és segítség kell, hogy meg tudjon születni. Ilyenkor császározni már késõ. Lett egy púp oldalt a fején, ami 1-2 hét alatt elmúlt, amúgy minden rendben volt vele. (Voltunk koponya uh-n a biztonság kedvéért.)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

A szülés (normál) után miért félek a szextől? (Fájni fog, vagy hogy próbáljam elengedni magam közben)?

Legjobb válasz: Nekem kb. 1-2 hónapig fájt, aztán minden helyreállt, és már ugyanolyan jó, mint szülés elõtt. Valahogy mindenképpen el kéne lazulnod, kérd meg a párodat, hogy segítsen ebben. Elõször csak óvatosan csináljátok, és használhattok sikosítót is nekünk bevállt. Teremts olyan hangulatot a szobába, ami "romantikus". Gyertyák, félhomály, ilyesmik. Sok sikert!

Nekem kb. 1-2 hónapig fájt, aztán minden helyreállt, és már ugyanolyan jó, mint szülés elõtt. Valahogy mindenképpen el kéne lazulnod, kérd meg a párodat, hogy segítsen ebben. Elõször csak óvatosan csináljátok, és használhattok sikosítót is nekünk bevállt. Teremts olyan hangulatot a szobába, ami "romantikus". Gyertyák, félhomály, ilyesmik. Sok sikert!
Fontos, hogy megpróbáld magad elengedni közben és csak a párodra koncentrálj, õ pedig legyen nagyon figyelmes és óvatos. Ha fájdalmas lenne, akkor használjatok sikosítót, nekünk az vált be, mert én is féltem a szülés utáni elsõtõl és fájt is, sõt még mindig nem az igazi, de már jobb. 3 hónapos kisfiú anyukája
En is feltem, ez termeszetes szerintem. Varjatok ki az idot 6 het, aztan nagyon vigzazzon a parod. Nagyon nagyon. Majd mindig jobb lesz, csak lassan, ovatosan!


egy nõgyógyászhoz azért nem ártana elmenni...
A kérdező hozzászólása: Már régóta ez van

Miért aggódom ennyire, hogy idő elött fogok szülni? Ma is azt álmodtam, hogy beindult a szülés! 30 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Szia! Én is sokat aggódom így 34 hetesen, de inkább amiatt, hogy egyedül leszek éjszaka, amikor beindul. Sajnos a férjem sokszor dolgozik éjszakai mûszakban. Mivel mindkettõnk szülei messze élnek, így az sem megoldható, hogy valamelyikük itt legyen velem. Úgyhogy olyankor én is parázom. De mindig megbeszélem Maszatkával, hogy legyen szíves és ma éjjel még ne akarjon kibújni :) Amúgy pár héttel korábban én is rendszeresen álmodtam arról, hogy szülök, de szerencsére ezek a rémálmok elmúltak.

Szia! Én is sokat aggódom így 34 hetesen, de inkább amiatt, hogy egyedül leszek éjszaka, amikor beindul. Sajnos a férjem sokszor dolgozik éjszakai mûszakban. Mivel mindkettõnk szülei messze élnek, így az sem megoldható, hogy valamelyikük itt legyen velem. Úgyhogy olyankor én is parázom. De mindig megbeszélem Maszatkával, hogy legyen szíves és ma éjjel még ne akarjon kibújni :) Amúgy pár héttel korábban én is rendszeresen álmodtam arról, hogy szülök, de szerencsére ezek a rémálmok elmúltak.
Én 31. hetes kismama vagyok, de én is hetek óta ezen aggódom. Sõt, azt, hogy valami baj lesz a szülésnél. Én az átlagnál aggódosabb vagyok - igaz, ami igaz. Nekem a 20. héttõl rengeteget keményedik a hasam, szedek már rá egy csomó gyógyszert. Megrövidült a méhnyakam. Most a 30. héttõl pedig szinte egyfolytában kõ kemény a hasam. Ráadásul nincs, és valószínûleg nem is lesz fogadott orvosom sajnos:(((( Én talán ezek miatt rettegek, hogy megindul elõbb a szülés és ma is úgy ébredtem, hogy szinte rajtam volt a teljes pánik. Neked problémamentes volt eddig a várandóságod?
A kérdező hozzászólása: velem eddig minden oké volt, csak mostanában rengetteget keményedek, föleg ha lefekszem, meg néha elkezd fájni a hasam ami eddig nem volt, ezért is félek nagyon, nehogy baj legyen
Ne aggódj, biztosan nem lesz baj! :) Nekem az elsõ babámnál már a 25. héttõl voltak keményedések és jóslófájások, és csak a41. hétre született meg! :)
Egy idõben én rendszeresen szültem éjszakánként... Mindig jól el is fáradtam reggelre... :) Szerencsére elmúltak ezek az álmok. Üdv, 36 heteske.

Miért van az, hogy a nők nyafognak, hogy a szülés tönkreteszi a bőrüket, megnyúlik és csíkos lesz, ezzel szemben simán koplalnak és fogynak (=fogynának, ha tudnának) 20 kilót 2 hónap alatt, mikor előre tudni, hogy attól fog csak igazán lógni a bőrük?

Vagy azt hiszik, csak másoké lóg, az övéké kivétel lesz?

Legjobb válasz: Szerintem csak arról van szó, hogy nem képesek elfogadni azt, hogy plusz 20 kiló nem két hónap alatt jött fel, és ezért nem is elég annyi idõ, hogy valaki szépen lefogyjon. Gyorsan akarnak megszabadulni a súlyfeleslegtõl, és ezért végig sem gondolják azt, hogy milyen következményei lesznek a koplalásnak. És itt nemcsak a megereszkedett bõrre, hanem a tönkretett egészségre is gondolok. Persze tisztelet a kivételnek.

Szerintem csak arról van szó, hogy nem képesek elfogadni azt, hogy plusz 20 kiló nem két hónap alatt jött fel, és ezért nem is elég annyi idõ, hogy valaki szépen lefogyjon. Gyorsan akarnak megszabadulni a súlyfeleslegtõl, és ezért végig sem gondolják azt, hogy milyen következményei lesznek a koplalásnak. És itt nemcsak a megereszkedett bõrre, hanem a tönkretett egészségre is gondolok. Persze tisztelet a kivételnek.
A lógó, lötyögõ bört el lehet takarni ruhával, de a kövérséget semmivel. Ráadásul az utóbbi erõsen megviseli a szervezetet is.
Van hájleszorító ruha is, ha már az idétlen dolgoknál tartunk.

Miért fogadnak orvost a szüléshez?

Megértem, ha valaki mesterségesen termékenyült meg, beteg, id?sebb, vagy ilyen egyértelm? okokat mond. Ha egyszer az sztk-ban is kötelesek elvégezni a dolgukat, 4d-re nagy valószín?séggel úgyis máshová megy az ember...És az ügyeletes szülész is ellát, akkor miért?

Legjobb válasz: Mert az SZTK-ba futószalagon vannak a kismamák, és nincs idejük annyit foglalkozni veled, amennyit igényelnél, nem mondanak el mindent, pl. ha megkérdezed, hogy a leleteiden mik azok a rövidítések, az értékek milyennek felelnek meg. Én amikor elsõ alkalommal elmentem a MÁV rendelõbe és feltettem kiváncsikodó kérdéseimet, akkor leszúrt az orvos, hogy azt én ne olvasgassam, mert nem nekem szól, hanem orvostól orvosnak. Majdnem sírva jöttem ki, és már másnap kerestem is egy magánorvost, aki nagyon szívesen válaszolt a kérdéseimre, persze 5 ezerért, de nekem mindent megér, hogy tájékozott legyek a babát illetõen.

Mert az SZTK-ba futószalagon vannak a kismamák, és nincs idejük annyit foglalkozni veled, amennyit igényelnél, nem mondanak el mindent, pl. ha megkérdezed, hogy a leleteiden mik azok a rövidítések, az értékek milyennek felelnek meg. Én amikor elsõ alkalommal elmentem a MÁV rendelõbe és feltettem kiváncsikodó kérdéseimet, akkor leszúrt az orvos, hogy azt én ne olvasgassam, mert nem nekem szól, hanem orvostól orvosnak. Majdnem sírva jöttem ki, és már másnap kerestem is egy magánorvost, aki nagyon szívesen válaszolt a kérdéseimre, persze 5 ezerért, de nekem mindent megér, hogy tájékozott legyek a babát illetõen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat!
Nekem "fogadott orvosom" volt a terhesség alatt. Nem voltam tisztában, hogy a fizetés hogyan is történik. Azt hittem, ha alkalmanként kiperkálom a 7000 Ft-ot, szívhangra a 3000-et, akkor a szülésért nem kell külön fizetnem. Hát kiderült, hogy a szülés 60000 Ft lett volna. Akármilyen ciki, és kellemetlen volt, meg kellett mondanom a dokinek, hogy ez nekem gondot okoz, és inkább megválnék tõle. Mondta, hogy semmi gond, csak majd szóljak a nõvéreknek, szülésznõket, hogy ne hívják be a szülésre. Egyébként nem voltam vele elégedett, ugyanis 5 percenként voltak hozzá bejelentkezve a páciensek. Ha a szülésrõl kérdeztem, azt mondta, hogy erre még ráérünk. A szívhangvizsgálat úgy történt, hogy kirakott egy másik helyiségbe a géppel, õ meg addig fogadta a többi páciensét. Így egyszerre kaszírozhatott több pácienstõl. Egyszer úgy rakta fel a tappancsot a hasamra, hogy eltûnt a szívhang. Negyed óráig kétségek között vergõdtem, mert akárhogy tologattam a tappancsot a szívhang nem jött vissza, a baba pedig nem mozgott. Szóval szerintem annyit sem foglalkozott velem, mint az SZTK-n tették volna. Persze én voltam a hülye, mert már az elején dönthettem volna úgy, hogy akkor inkább az SZTK. Szóval nekem az a véleményem, hogy nem kell feltétlenül fogadott orvos.
Nekem nem volt fogadott dokim, akihez tartoztam (a terhesgondozáson), az egy nagy bunkó, de mi van akkor? A vizsgálatokat elvégezte (vagy beutalt rájuk), ha valami gubanc volt, akkor szólt, hogy mi nem jó, ha kérdeztem valamit, válaszolt. Ennél többet nem várok el egy orvostól. Az, hogy nem tud köszönni, az õt minõsíti, de bunkó emberek mindenhol vannak. 4D-re nem mentem, mivel ez egyáltalán nem kötelezõ, nálunk a városban nem is csinálják sehol, annyira meg nem vet fel a pénz, hogy még utazgassak is ezért. Amennyi UH-t elõír a protokoll, annyi volt. Nálunk két kórház van, ahol szülni lehet, hát én megnéztem, melyikben van az én dokim, és természetesen a másikba mentem. Ennyi. A szülést levezetõ orvosról meg csak jókat tudok mondani, egy rendkívül lelkes, odaadó, hozzáértõ és tehetséges doki, sõt, valójában csak rezidens, de akkor se lehettem volna jobban megelégedve, ha professzor és kitömöm pénzzel. Kissé túl van értékelve az orvos szerepe manapság.
Szia! Érdekes mennyire ragaszkodnak és védekeznek itt egyesek... Nekem sincs fogadott orvosom, de teljesen elégedett vagyok azzal az ellátással, amit a kórházban kapok. Nem értem az egyik elõttem szólót, mért gondolja, hogy ha valakinek nincs fogadott orvosa, akkor az nem járhat egyetlen orvoshoz? Mért vizsgálná mindig más? Tulajdonképpen nem értem mért gondolod, hogy nagyobb biztonságban vagy mint mi? Én is egyazon orvoshoz járok, rendes, bármikor felhívhatom, és egyáltalán nem az órát nézi ha nála vagyok. Annyit foglalkozik velem amennyit kell... Nekünk lenne rá pénzünk, de minek fizessek, ha így is megkapok mindent??? Mi a probléma ezzel??? Ennyire sok lenne a rossz tapasztalat??? Ennyire leírjuk az orvosokat??? Tényleg minden a pénzen múlna???
Ja, nekem nincs semmi panaszom és csevegni sem szokunk a dokival, ha mar végzünk is, de ha baj lenne, megnyugtat hogy fordulhatok hozzá.
Szia.Nekem is magándokim van.Bármikor felhívhatom(ha , nyugodtan válaszol, ;nem idegeskedik, hogy sokan várnak-e v. sem , mert többnyire idõre megyünk;nem kell külön a leleteimért rohangálni, minden nála van amikor megyünk ;magától mindent elmagyaráz, kérdeznem sem kell;Pl.az AFP másnap már a dokinál volt, mikor levették a vért. És ami a legfontosabb, én megbízom benne és nem vizsgál folyton más. És még mielõtt valaki, azt hinné, hogy tele vagyunk pénzzel, mindenkit megnyugtatok, teljesen átlagkeresetûek vagyunk, de úgy gondoljuk, ennyit megér, hogy kicsikarjuk magunkból a pénzt.A második válaszolónak üzenem, ne irigykedjen.Biztos rossz érzés lehet annak, aki szeretne fogadni, de valamilyen okból kifolyólag nem tud.20 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Nem kötekedni akartam, valóban érdekel a másként gondolkodók indíttatása. Azt hiszem, meg kell hallgatni a másként gondolkodókat is ahhoz, hogy biztos legyél az igazadban. És kíváncsi is vagyok, hogy milyen arányban gondolkodnak errõl az emberek. Ezek szerint, ha gyógyszereztek, akkor érthetõ, hogy orvost fogadtál, ezt belefoglaltam az elején a magyarázatba. És azt hiszem, nem ez a legzúzósabb kérdés ezen az oldalon. :D És senkit sem szeretnék bosszantani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! Azt hiszem, nagyon szépen összefoglaltad lényeget!
De akkor meg, ha nincs szukseged segitsegre, miert teszed fel a kerdest, csak h magadat bosszantsad? :) Ha masnak az a jo, fogadjon orvost, ha neked nem, ne fogadj! Lehet , h erzekeny vagy, de az nem egyenlo a panikbetegseggel, engem gyogyszereztek terhesseg alatt, a szulesem ennek fuggvenyeben kulonos korultekintest igenyel, az orvosom ismeri a kortortenetem, gyogyszereim, allapotom, stb. SZTK-s vadbarom orvos kijelentette, o nem szuleszt goygyszerrel, ezert mentem maganhoz, genetikushoz, stb. Nekem megeri, h biztonsagban tudom magam es a babam. Ez a szolgaltatas, ha penzbe kerul, megfizetem. Ha te nem akarod, nem mesz maganhoz. Nem is ertem a kerdest, borzongani akarsz a sok felelotlen emberen, akik penzt dobalnak ki szerinted az ablakon? Ez az oldal nem erre valo :)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló! Én sem vagyok egyszerû eset, elég érzékeny vagyok, d "le tudtam mondani" a fogadott orvosról. Hozzáteszem, eddig nekem csupa pozitív tapasztalatom volt. Ahogy a fogadott orvosnak is lehet rossz napja, ugyanúgy kifoghatsz egy rendes orvost a szüléshez. Sokszor olvasom itt is, hogy a fogadott orvos csak arra garancia, hogy megrövidítsen....
Ha szerencses vagy, jo orvosod lesz az SZTK-ban is. De sajnos sokszor az ottani orvos bunko, le se szar, nem erdekli ki vagy, es nem o lesz ott a szulesednel, hanem egy idegen, akit nem ismersz, nem szoktatok meg egymast. En panikzavarban szenvedek, nekem fontos, h az orvosom ismerjen, tudja, milyen problemaim vannak / lehetnek szules alatt, ugy viszonyul hozzam, ahogy 9 honap alatt vagy meg tovabb, ha elotte is hozza jarsz, megismer. Nekem sokat jelent, h o lesz velem, es nem ismeretlen ember. Bejon, ha hetvegen, szabin, szoval ha barmikor szulok, az ejszaka kozepen. Szamlat kapok! Ebbol o adozik, fenn tartja a rendelot, stb. Nekem ez igy jo, en is jottem mar ki sirva sztk-s nogyogyasztol, aki mint egy hentes ugy vizsgalt, beszolt, h MIERT CSIKOS A BOROM, A JO ANYAMEK FELHIZLALTAK KAMASZON?!?!?! Nekem erre nincs szuksegem!
A kérdező hozzászólása: Rosszul tettem fel a kérdést, elõször értetted jól, kedves 1. válaszoló. Az egész terhesség nyomonkövetéséhez nem értem, miért kell külön orvos. Nem olyan túl régen orvos nélkül csinálták végig a nõk...
1. válaszoló: most értelmeztem újra a kérdésedet. Az, hogy vki külön a szüléshez fogadjon orvost, olyan nincs, mert el sem vállal az orvos. Ha fogadsz orvost, az azt jelenti, hogy már ismeritek egymást, mivel hozzá jártál terhesgongozásra. Persze vannak kivételek, hogy utolsó pillanatban orvost kell váltani, és az utolsó pillanatban kerülsz egy vadidegen orvos keze alá, de nyílván ajánlás útján. Tehát külön szüléshez orvost fogadni nagyon ritka lehet.
Mert azt hiszik, hogy pénzzel megvehetõ a baba egészsége, mert hogy akkor jobban fognak foglalkozni velük, hogy akkor elkerüli õket a probléma, nem lesz baj, a doki tündér lesz, és minden renben lesz. Nem értek egyet a doki pénzelésével, sõt van aki a szülésznõt, csecsemõs orvost, még az öltöztetõt is pénzeli, de minek? Nekem ki ad "jattot"?:-( Szóval a fogadott orvos általában akkor van szabin, vagy más szülésnél, vagy épp megdöglött a macskája és nyûgös, mikor szülsz... Pont 4 ilyen estet hallottam az elmúlt 1 hónapban:-( érdemes volt pénzelni addig is a dokit... Az ügyeletes is ugyanolyan gonddal fog ellátni, meg a nem jattolt szülésznõ és csecsemõs is, és a nõvér fel fogja öltöztetni a babát, ha nem is kap ezreseket a zsebébe... ÚGyhogy én mélységesen egyetértek veled!!
Nekem fogadott orvosom volt. Eléggé praktikus okokból. Az ember munka mellett nem teheti meg, hogy egy egész napot kivegyen sorban állás címszóval. Az én dokim este hattól nyolcig rendelt, így ha véletlenül túlóráztam is rendelésre odaértem. A férjem is bármikor el tudott velem jnni vizsgálatra, a szabadságai meg megmaradtak akkora, mikor megszületett a pici. A szülésnél nekem nem volt külön orvosom, de szerencsére pont az enyém volt ügyeletben, de nem fogadott el pénzt, hizsen ügyeletes volt, és én külön nem kértem õt.
Lehet, hogy még fiatal.Szerintem ezért nem szül többet.Gratulálok a kis jövevényekhez:)

Mostanában nagyon népszerű az apás szülés. Mégis, van aki egyedül fog szülni? Miért döntöttetek így? Te, vagy a párod akarta?

Legjobb válasz: Szia! Látom nem válaszolt még senki. Én egyedül szültem, apa nem akart bejönni, kint izgult a folyosón. De valahogy nem is bántam, lehet többet kellett volna vele foglalkozni, ha ott kiterül, mint velem. Ennek ellenére most azt mondtam, csak úgy vállalok be még egy babát, ha bejön velem. Beleegyezett, úgy, hogy megígértem neki nem kell a lábam között végignéznie az egészet (ezt nem is szeretném most sem). Az elsõnél bátrabb voltam, most már tudom mi vár majd rám:)

Szia! Látom nem válaszolt még senki. Én egyedül szültem, apa nem akart bejönni, kint izgult a folyosón. De valahogy nem is bántam, lehet többet kellett volna vele foglalkozni, ha ott kiterül, mint velem. Ennek ellenére most azt mondtam, csak úgy vállalok be még egy babát, ha bejön velem. Beleegyezett, úgy, hogy megígértem neki nem kell a lábam között végignéznie az egészet (ezt nem is szeretném most sem). Az elsõnél bátrabb voltam, most már tudom mi vár majd rám:)
A kérdező hozzászólása: igen valószínûleg azért nincs válasz, mert már az a ritka ha az apuka kint van. én szeretném is, meg nem is. egyrészt ez nagyon bensõséges dolog, nyilván szeretném ha a párom is részt venne benne. másrészt egy kis szégyenlõsség van bennem. mert igaz, hogy a párom már sok mindent látott, de ez azért más. a harmadik, hogy nem akarok ráerõltetni semmit, amit esetleg nem akar. rossz élményként éri
szia! én egyedül fogok szülni, mert a párom teljesen alkalmatlan arra, hogy egy csepp vért is lásson. egyszer bekísért a kórházba egy gipszlevételre, de már ott majdnem elájult! nem szeretnék majd szülés közben arra figyelni, hogy mikor töri be a fejét, ha elájul és elesik. szóval ez közös megegyezés volt nálunk, majd kintrõl drukkol! :)
Elsõ babánk születésekor bent volt velem, egy élményként élte meg, együtt sírtunk a végén. Most a 2. pár hét múlva megszületik, és már az elején mondta, hogy ott lesz végig, nem kérdés. Bár annyi zavarta a dologba, hogy nem tudott segíteni
A kérdező hozzászólása: igen, ez is igaz. nézegettem mostanában videókat a szülésrõl. így is tök nagy élmény. ha a férjem helyében lennék, biztos érdekelne, hogyan zajlik. szóval ha pasi lennék, ott akarnék lenni. remélem õ is így gondolja majd. még korábban beszélgettünk errõl, akkor azt mondta, hogy ha szeretném, ott lesz. de az nem ugyanaz, mintha õ is akarná. majd meglátjuk, még messze van. még csak tervezzük a babát. következõ hónapban indul a babaprojekt. :) nem akarom egybõl ezzel a kérdéssel letámadni
Elõzõ vagyok. Elfelejtettem: Nem muszály a férfinak közvetlenül mindent látnia, hogy mi történik a nõ lábai között. Az én párom végig mellettem állt, a fejemnél, nem pont azt nézte, hogy hogy vágnak, meg stb. Csak akkor kukkantott oda, mikor már kihúzták belõlem, és még a köldökzsinór ott volt. Így szerintem nem olyan gázos.
A kérdező hozzászólása: én is mindenképp úgy gondoltam, hogy nem a "túloldalon" áll majd. bevallom szégyellõs lennék, ha szembe figyelne. :) de jó lenne, ha õ is ott lenne. majd elválik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!