Találatok a következő kifejezésre: Miért feszül mellem (19 db)

Miért feszül úgy a mellem, tehetek ellene valamit?

Második babámat várom, a 7. héten járunk. Még szoptatom a kislányomat este és reggel. Néhány napja kellemetlenné vált a szoptatás, ma meg már feszült is a mellem, mintha több tej termel?dne. Létezik, hogy tényleg több lett? Lassan már szeretném elválasztani a nagyot. Van ebben tapasztalata valakinek, hogy szoktassam le pont most a szopizásról?

Legjobb válasz: Miért feszül? A magas progeszteron miatt, ami az elsõ trimeszterben jellemzõ. Több tejed is lehet, igen, én a szoptatás után 4 hónappal estem teherbe, és visszajött elég sok tejem, de mivel nem szoptattam, el is apadt. Nem tudom, voltál-e orvosnál, de megoszlanak a vélemények, a többség azon van, h ha terhes leszel, el kell apasztani gyógyszerrel minél hamarabb. Vetélést okozhat a magas prolaktin, illetve a méhösszehúzódások is, amik szopi alatt keletkeznek. Szerintem, hagyj fel a szoptatással, és keress egy orvost.

Miért feszül? A magas progeszteron miatt, ami az elsõ trimeszterben jellemzõ. Több tejed is lehet, igen, én a szoptatás után 4 hónappal estem teherbe, és visszajött elég sok tejem, de mivel nem szoptattam, el is apadt. Nem tudom, voltál-e orvosnál, de megoszlanak a vélemények, a többség azon van, h ha terhes leszel, el kell apasztani gyógyszerrel minél hamarabb. Vetélést okozhat a magas prolaktin, illetve a méhösszehúzódások is, amik szopi alatt keletkeznek. Szerintem, hagyj fel a szoptatással, és keress egy orvost.
A kérdező hozzászólása: Hû, most jól megijesztettél...Én több embert is ismerek, aki szoptatta végig a nagyobb gyerekét, és nem mondták, hogy baj lenne. De amúgy is szeretnék lassan végetvetni neki, mert kettõt egyszerre nem szeretnék szoptatni. Dokinál voltam, de akkor még nem feszült a mellem, és ezért nem is szóltam róla. Jövõ héten megyek újra, akkor beszélni fogok vele errõl. Addig is, ha van másnak is tapasztalata errõl örülnék, ha megírná!
1. vagyok megint. Tényleg megoszlanak a vélemények, de a méhösszehúzódás, és a magas prolaktin bizonyítottan vetélés kockázatát növelõ tényezõ. Az én baráti körömben 3 kismama is van, akik szopi alatt lettek terhesek, és nekik mindegyiküknek el kellett apasztani a tejet, pedig többféle orvoshoz járnak.
16 hónapos fiamat szoptatom, 3 hónapos terhes vagyok. Kb abban az idõben, mint Neked, nekem is sokkal érzékenyebbek lettek a cicijeim, feszültek, nem esett jól hason feküdni, fájt a szoptatás, még méhösszehúzódásokat is csinált. Szerintem nem lett több a tej, csak a természetes, koraterhességi feszülés miatt van az az érzésed. De pár hét alatt elmúlt, a tejem azóta érezhetõen csökkent, a cicik is majdnem az eredeti (elsõ terhesség elõtti) állapotba "fejlõdtek vissza". Most álltunk le az éjszakai cicizésekrõl, és próbálom a reggelit is elsumákolni, úgyhogy egyelõre marad a délelõtti és az esti elalváshoz. Szerintem elõbb-utóbb magától elapad, és a gyerkõc nem fogja értékelni hogy üresen szívja, úgyhogy szerintem magától elhagyja majd. Vagy nem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mindenképpen szeretnék lassan végetvetni a szopizásnak, csak hát nem olyan könnyû. A reggelit kislányom nem is mindig kéri, és ha elõbb felkelek, mint õ, akkor eszébe sem jut, de az esti elalvást el sem tudom épzelni nélküle...

Miért feszül a mellem menstruáció előtt?

Legjobb válasz: Vele jár a menzesszel. Van akinek feszül, fáj, van akinek nem.

Vele jár a menzesszel. Van akinek feszül, fáj, van akinek nem.

Ovuláció után 4 nappal miért feszül a mellem, és nehéz a fejem? Szerintetek mitől lehet? A mensi kb.12-e körül lesz, szóval még attól nem lehet, de szerintem a megfoganástól sem még, korai

Legjobb válasz: Nekem minden hónapom ilyen. Onnan tudom,hogy megtörtént a pé-m,hogy másnap már fáj a mellem.A negatív ovutesztkor már jelentkezik a mellfájdalom. Nekem is 4 napja volt peteérésem én én is 12 körül nem várom! :) Az idõ miatt viszont fájhat a fejed. Drukkolok neked is!

Nekem minden hónapom ilyen. Onnan tudom, hogy megtörtént a pé-m, hogy másnap már fáj a mellem.A negatív ovutesztkor már jelentkezik a mellfájdalom. Nekem is 4 napja volt peteérésem én én is 12 körül nem várom! :) Az idõ miatt viszont fájhat a fejed. Drukkolok neked is!
A kérdező hozzászólása: Ti is a babaprojekten vagytok? Remélem sikerül neked is, és nekem is.Már hónapok óta próbálkozunk. Ha gondolod majd írd meg, h meg jött e a nemvárt vagy sikerült a baba.Én is ideírom majd.
ja, már 1 éve rajta vagyunk. Megírom szívesen, hogy mi lett, várom majd a Te írásaid is! :) ) Drukkolok addig is! De egy a lényeg!Ne figyelgesd magad, úgysem ér vele semmit az ember, csak feleslegesen idegeskedés! Csak lazán az elkövetkezõ 7-8 napra! :) )) üdv
A kérdező hozzászólása: Tudom, legalábbis ezt kellene tenni, tök lazán venni, de olyan nehéz.Most a négy hónapból ebben voltunk a legtöbbet együtt, alig pár nap maradt ki (kb.9 nap) + a mensis napok (4 nap).Remélem ez segített, és összejön mielõbb.4 hónap nem idõ, de már most olyan rossz csalódni hónapról hónapra.... :(
A kérdező hozzászólása: Szia! Szóval megírom mi lett: mensi, és ráadásul ma reggelre, pedig csak szombaton kellett volna!El sem tudom mondani, mit érzek belül, eddig talán ez a hónap a legrosszabb, annyira éreztem, h most jó lesz, kirándultunk, jó idõ van, alig foglalkoztam a témával az elmúlt hetekben, és a mensi elrontott mindent. Remélem te jó híreket fogsz írni!Szorítok Neked.Írd meg mi lett veled is!
Nekem is a mellem feszül az ovuláció után.NEm szokott feszülni és fájni a mellem csak menszesz elõtt.Nyagyon szeretnék bébit.Már Júliustól próbálkozunk.augusztusban spontán vetélésem volt.1hónap tilalom, és most várom, hogy a bébi sikerült-e.Türelmetlen vagyok.Remélem a Jézuska a bébiben segít?

Miért feszül a mellem 3 nappal pé után?

Nektek is szokott? Eddig nem figyeltem meg magamon, hogy ilyen korán elkezdene feszülni. Mert ugye a nem várt mensi el?tt mindig nagyon feszül... hogy aztán jó nagyot koppanjak a végén :)

Legjobb válasz: Szia, ilyen korán nem, de kb. a nem várt mensi elõtt egy héttel Nekem mindig elkezdõdik, és nem igazán lehet eldönteni, hogy a mensi miatt, vagy azért, mert öszejött a baba. Sajna, ki kell várni a dolgot, Én is éppen pont izgulóban vagyok, hogy hátha most nem azért feszülnek, amit nem várok (még 5-6 nap). Drukkolok Neked!

Szia, ilyen korán nem, de kb. a nem várt mensi elõtt egy héttel Nekem mindig elkezdõdik, és nem igazán lehet eldönteni, hogy a mensi miatt, vagy azért, mert öszejött a baba. Sajna, ki kell várni a dolgot, Én is éppen pont izgulóban vagyok, hogy hátha most nem azért feszülnek, amit nem várok (még 5-6 nap). Drukkolok Neked!
én sem tudom eldönteni , h babától v megfog jönni.sajnos én már napok óta görcsölgetek, és a mellem is feszül.23-án kéne (nem)megjönnie.pé, nálam 9-10-én volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkolást! Én is drukkolok mindnyájunknak :)

Miért feszül a mellem és szúrkál a hasam ha már elmúlt a mensim 5 napja?

Miel?tt megjött 2 nappal szeretkeztünk a párommal mivel akkor nem eshetek teherbe!Meg is jött...2 napra rá!5 napig tartott a mensesem de inkább barnás színe volt...1 napig volt tiszta vér(bocs a kifejezésért)De most már 5 napja elmúlt és nagyon feszül a mellem és furán szúr a hasam!Miért van ez???Lehetséges hogy terhes vagyok?Nem értem....SEGÍTSETEK!!!!Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: szia, Csinálj egy tesztet és kiderül a turpisság. :)) Ha az sem ad megnyugtató választ keresd fel a dokidat Sok sikert.

szia, Csinálj egy tesztet és kiderül a turpisság. :) ) Ha az sem ad megnyugtató választ keresd fel a dokidat Sok sikert.
Hát szerintem nincs sok esély a terhességre. De pl. ha igen, mégis, és összejött ilyenkor mikor lehet tesztelni? :) Hasonló cipõben jártam, okt 12-én volt ilyen mensim, hasonló tünetekkel és most negatív tesztem.

Amikor belövell a tej, nagyon feszül a mell akár 20-40 ml-től is, amikor nő a mennyiség, akkor is feszül a 70-80-tól, de miért nem feszül, amikor már régóta pl.120-130 is van benne?

Legjobb válasz: Amikor már a kereslet-kínálat egyensúlya szerint termelõdik a tej,akkor nem feszül,mert akkor már szoptatás közben termelõdik fõleg.

Amikor már a kereslet-kínálat egyensúlya szerint termelõdik a tej, akkor nem feszül, mert akkor már szoptatás közben termelõdik fõleg.
A kérdező hozzászólása: És addig? De ha szoptatás alatt termelõdik fõleg, hogy termelõdik olyan gyorsan?
Mert a mell megszokja az igénybevételt. Ha jól szopik a baba, akkor ritkàn feszül.
Az elején nem a tejtõl feszül, hanem ödémától. Késõbb a mell szerkezete is változik.
Úgy ahogy a 4-es válaszoló írta! Amikor belövell a tej, ödémás lesz a mell, azért feszül annyira, nem a sok tejtõl.

8 hetes állapotos vagyok Aggódom, mert a melleim nem feszülnek úgy, mint idáig Egyébként is kicsik a melleim, de idegesít, hogy most miért nem feszül annyira. Ha elmúlik, vagy minimálissá válik a mellfeszülés attól még lehet minden rendben a babával?

Tegnap voltam UH-n, a babának van szívverése, közel 14 mm-es. Az émelygés megvan. Ennek ellenére aggódom.

Legjobb válasz: Szia! Ezen ne aggódj,ettõl még a babával minden rendben. Nem elõírás hogy egyáltalán érezz valamit is a melleden. Én is igy kezdtem az elején hogy hol feszült meg fájt mintha le akarna szakadni,aztán átváltott és semmit nem éreztem. Nálam mintha hullámokban jönne a mellnövekedés. Mostmár 20 hetes vagyok és a duplájára nõttek pedig én is kis mellû vagyok. Ugyhogy ne aggódj majd beindulnak.

Szia! Ezen ne aggódj, ettõl még a babával minden rendben. Nem elõírás hogy egyáltalán érezz valamit is a melleden. Én is igy kezdtem az elején hogy hol feszült meg fájt mintha le akarna szakadni, aztán átváltott és semmit nem éreztem. Nálam mintha hullámokban jönne a mellnövekedés. Mostmár 20 hetes vagyok és a duplájára nõttek pedig én is kis mellû vagyok. Ugyhogy ne aggódj majd beindulnak.
Minden rendben , emiatt ne aggódj. A mellfeszülés elmúlik, majd késõbb visszajön. Nyugalom! 22 hetes kismama
szia! A cicifeszülés nem kell, hogy állandó legyen. Nekem annyira nem is feszült. Mikor a doki elõször megviszgált , úgy 8 hetes lehettem. Közölte , hogy jók a sejtéseim: terhes vagyok. Erre az asszisztens belekotyogott, hogy milyen tünetei vannak? soroltam , hogy ez meg ez és jött az a kérdés, hogy ..."és mellfeszülés"? Ja, mondom , igen , az is. Tehát nem olyan nagy gond , ha nem mindennap van.Az émelygés se kell, hogy állandó legyen. Én pl. nagyon rosszul voltam az elsõ három hónapban és már örültem neki, ha 1-2 napot "alábbhagyott" a dolog :) Összefoglalva. Nyugi!! :) ) 25 hetes kismami
Ne aggódj! Ha a többi tünet megvan, és tegnap az uh-n is minden rendben volt, akkor nincs gond! Nekem is van hogy egyik nap alig fáj, vagy nem fáj a cicim, a másik nap meg megõrülök! :) Csak jóra gondolj, bár elhiszem hogy idegeskedsz, de az csak árt! Sok boldogságot! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :-) most már nyugodtabb vagyok!
Nekem is kicsik a melleim.Szültem kétszer, (most tervezzük a 3-ik babát).A szülére akkorák lettek a melleim, hogy a tükörbe csodálkoztam is magamon!!!A tejtemelõdésed ha folyamatos és rendszeres lesz, akkor melátod, hogy kár volt izgulnod! Amúgy meg lécci ne idegeskedj ezen a semmiségen, mertazzal még a babának is ártasz! Kellemes babavárást!

Nagyon feszül a mellem! Miért lehet?

Megszoktam,hogy csak akkor szokott ez az érzés lenni,amikor menstruálok.És most még b?ven egy hétre vagyok attól,mégis feszít.Ez is a növekedést?l lehet? 16/L

Legjobb válasz: :D Ez nagyon jóóóó... Nekem is pont ez a bajom! Annyira feszül, tök kemény, és ha lehajolok még fáj is, mintha valami húzná le. 1 hete ilyen, és kb 3 nap múlva kell megjönnie.

:D Ez nagyon jóóóó... Nekem is pont ez a bajom! Annyira feszül, tök kemény, és ha lehajolok még fáj is, mintha valami húzná le. 1 hete ilyen, és kb 3 nap múlva kell megjönnie.
A kérdező hozzászólása: :) De szerinted azért van, mert ilyenkor nõ?:D az a furcsa, hogy mindig csak menstruációkor szokott nekem fájni, elõtte eddig még nem..:)
igen, ha még növekedésben vagy akkor elképzelhetõ hogy ez miatt feszít
Igen, szerintem is a növekedéstõl feszül a melled.
Nyugalom, nekem volt, hogy 2 héttel a vérengzés elõtt már ilyenem volt. Ezt nekem egy bazi stresszes hónap okozta. Simán lehet a premenstruációs szindróma tünete. Egy ét távlatából fõleg :)
"De szerinted azért van, mert ilyenkor nõ?" Elképzelhetõ.. De én 28 vagyok, így ezt kizárnám az én esetemben! :D Bár... jól jönne.... :)
Nekem volt, hogy már 2 héttel mensi elõtt majd szét robbantak a melleim:D Elég kényelmetlen volt ennyi idõt kibírni, már alig vártam, hogy megjöjjön.

Normális, ha feszül a mellem menstruáció előtt? Miért van?

Legjobb válasz: Igen,normális.Nekem is feszül.Sõt menstruáció elõtt pár napig kõkemény,és fáj.Ilyenkor megváltozik a hormonod.

Igen, normális.Nekem is feszül.Sõt menstruáció elõtt pár napig kõkemény, és fáj.Ilyenkor megváltozik a hormonod.

Nagyon feszít a mellem. Miért?

Nagyon félek!! 12 éves múltam és rettenetesen feszít a mellem. Mintha széthúzná valami :S Mit csináljak? Miért van ez?

Legjobb válasz: pedig az nem így szokott fájni. Az inkább nyom. Ez meg feszít!

A kérdező hozzászólása: pedig az nem így szokott fájni. Az inkább nyom. Ez meg feszít!
A kérdező hozzászólása: nem tudom, hogy azért-e, de megjött. Vagyis már el is múlt tegnap :)
nõ a melled. ezért fáj.
húzódik a bõr
A kérdező hozzászólása: ez kérdés volt? Mert akkor igen...
Biztos, hogy csak nõ a cicid, és ezért nyúlik a bõr is rajta. Ezért feszül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!