Találatok a következő kifejezésre: Miért félt emberek többsége (7 db)

Az emberek miért félnek azoktol a gyilkosoktol akik már letöltötték a büntetésüket? Amilyen rossz a börtönben a többségük úgysem menne vissza.

Legjobb válasz: He? Ha valakibe nem bízok, akkor félek tõle. Egy olyan emberbe aki már gyilkolt nem tudnék megbízni, így nyilván félnék tõle. Az emberek általában két dolog miatt ölnek. - Valamilyen mentális betegség - Hirtelen felindulás. Nem tudom, hogy a börtön melyiket írtja ki véglegesen az emberbõl. Szerintem egyiket se. Így szabadulása után is éppen olyan közveszélyes marad, akivel jó a három lépés távolságot tartani.

He? Ha valakibe nem bízok, akkor félek tõle. Egy olyan emberbe aki már gyilkolt nem tudnék megbízni, így nyilván félnék tõle. Az emberek általában két dolog miatt ölnek. - Valamilyen mentális betegség - Hirtelen felindulás. Nem tudom, hogy a börtön melyiket írtja ki véglegesen az emberbõl. Szerintem egyiket se. Így szabadulása után is éppen olyan közveszélyes marad, akivel jó a három lépés távolságot tartani.
a 14-ben megérkezett az elsõ értelmes, érdemi hozzászólás.
Az adócsaló, vagy a korrupt politikus nem gyilkos? Õlni csak késsel lehet?
Sok szeretettel gratulálok a lepontozó adócsalóknak, a korrupt politikusokra gondolni se merek! :-D
Azért a nem menne vissza nem jelenti azt hogy nem is gyilkolna, legfeljebb lelépne külföldre, vagy úgy állna hozzá hogy nincs már veszteni valója, amitõl csak még beszámíthatatlanabb lenne.
Kedves Kérdezõ! Azt írtad egyik hozzászólásodban, hogy: "Aki lehúz bent 15-20 évet az tuti nem akar visszamenni." Valószínûleg akkor sem akart börtönbe kerülni, amikor elkövetett egy gyilkosságot, mégsem akadályozta meg az elkövetésében, hogy tisztában volt a lehetséges következménnyel. Szerintem nem véletlenül állítja azt a szakértõk jelentõs része, hogy az erõszakos bûncselekmények esetében még a büntetési tételek szigorításánál is nagyobb visszartó ereje van annak, ha egy országban sikerül elérni, hogy jelentõsen javuljon a bûncselekmények felderítési aránya.
Olyan NINCSEN, hogy "gyilkos". Emberölés bûncselekményének elkövetõje van.
Ebbõl természetesen az következik, hogy gyilkosság sincsen, emberölés van.
Ez hülyeség! Nem emberölõnek hívják, hanem gyilkosnak!
# 22 A joghoz nem értõ média hívja "gyilkosnak". Mondom még egyszer, ilyen fogalom nincsen, "gyilkossággal" nem ítélnek el senkit Magyarországon. Emberölésnek hívják alapesetben a másik ember életének elvételét.
Minõsített esetben meg mondjuk lehet aljas indokból elkövetett emberölés, vagy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, stb....
Egyszóval: gyilkos a rajzfilmekben van, emberölés elkövetõje meg a való életben.
Nem hiszem, hogy attól hogy fenntartásaim vannak egy gyilkossal szemben buta és elõítéletes lennék.
Csak a buta elõítéletes emberek félnek tõlük és hallani sem akarnak errõl. És az sem helytálló hogy "csak" azok ölnek akik betegek, vagy nem számolnak el kettõig, rengeteg oka lehet annak amit úgysem tudsz meg azzal hogy találgatsz. 21/F
Remélem nem komoly ez a kérdés! Kérdezõ neked mennyi az IQ-d?
Ja. Annyira rossz nekik a börtönben. Szines tv, ingyen ellatas, dolgozni se kotelezo..... Tényleg nem éri meg visszamenni, , , , , ....
A kérdező hozzászólása: Akkor menj és próbáld ki! Aki lehúz bent 15-20 évet az tuti nem akar visszamenni. Amúgy annyi erõvel az utcán bárkitõl félni lehetne, mivel senki homlokára nincs írva, hogy valaha gyilkolt vagy sem.
Kosz, de nem tervezek gyilkosságot es börtönt se. Ha neked nincs gondod azzal, hogy egy gyilkos legyen a szomszédod, akkor hajra. Nekem nem kell.
Mirci, az oroszlán színpadi showján szétmarcangolta az idomárját, majd a közöség soraiba ugorva további 3 emberrel végzet. Ezek után Mircit sokkolóval megfenyítettük, de ennek már jópár éve, de most visszatér a színpadra 5 éves számüzetésébõl! Te vennél jegyet az elsõ sorba?
hát pedig sokan azért követnek el újabb és újabb büntettetek, akár újból gyilkolnak is, hogy visszakerüljenek ott nem kötelezõ csinálnia semmit és lényegében ingyen eltartják mikor valaki kikerül onnan legyen az néhány vagy több tíz év, mikor kikerül, szerinted mégis mit kezd magával? nincs családja, munkába nem tud állni, hiszen priusza van, nincs háza, ott tengõdik az utcán
7-es: soha a világon sehol nem olvastam olyat, hogy valaki azért gyilkolt, hogy visszamenjen a börtönbe. Elárulod te honnan szedted ezt?
Ha valaki gyilkol, annak sok oka lehet. Ahogy írták már, mentális betegség, felindulás, de akár haszonszerzés is, vagy féltékenység (nem felindulásból, hanem elõre megfontoltan), stb. A lényeg, hogy az illetõ leküzdötte azt a társadalmi norma diktálta belsõ korlátot, hogy nem gyilkolunk embert. (Már ha volt neki egyáltalán.) Ha pedig valaki már ölt, tehát átlépett ezen a korláton, akkor ez nehezen visszafordítható. Lehet, hogy késõbb nem fog gyilkolni, de nem azért, mert dolgozik benne ez a visszafogó erõ, hanem mert úgy dönt, hogy nem gyilkol. A két dolog nem azonos. Ettõl függetlenül persze nem minden gyilkos valóban veszélyes, de a kérdésedre ez a válasz, hogy ezért tartanak tõlük az emberek.
Kérdezõ! Ki fél tõled?
kerdezö, hidd el nem olyan veszes az a börtön.azert mondjuk 20evet en sem szivesen töltenek bent, bar, ha lennenek pinak...mert mas onnan sem hianyzik.
Van pina, Baracskán.
Micsoda ostoba kérdés lol... Kezdjük ott, hogy milyen rossz nekik? fejtsd ki kérlek.

Miért hiszi az emberek többsége, hogy az igazság bemutatása rögtön összeesküvés-elmélet? Félnek az igazságtól? Vagy jobb nekik igy rabszolgaként irányitva élni?

Legjobb válasz: Mindig az igazságot a legnehezebb elfogadni, a hazugság ritkán fáj. Amúgy meg sok olyan elmélet volt az idõk során, ami hazugság volt, vagy arra épült, így ma erõsen megkérdõjelezhetõ minden. De miért nem járnak utána az emberek az összeesküvés elméleteknek? Mert nem érdekli õket az igazság. A lényeg az, hogy meglegyen mindenük a mindennapi élethez, más nem fontos. Sokan vannak úgy, hogy nem mennek el orvoshoz rendszeres vizsgálásra, csak azért mert nem akarják tudni, hogy tényleg van-e valami lappangó bajuk, vagy sem. Sok ilyen ember van. Inkább élnek abban a tudatban, hogy egészségesek, holott lehet, hogy nem. Szóval ha a hazugság édes, az igazság pedig fájdalmas, akkor az emberek nagy része a hazugságot választja, mindegy, hogy ki mondja. Általában a nagyok hazudnak.

Mindig az igazságot a legnehezebb elfogadni, a hazugság ritkán fáj. Amúgy meg sok olyan elmélet volt az idõk során, ami hazugság volt, vagy arra épült, így ma erõsen megkérdõjelezhetõ minden. De miért nem járnak utána az emberek az összeesküvés elméleteknek? Mert nem érdekli õket az igazság. A lényeg az, hogy meglegyen mindenük a mindennapi élethez, más nem fontos. Sokan vannak úgy, hogy nem mennek el orvoshoz rendszeres vizsgálásra, csak azért mert nem akarják tudni, hogy tényleg van-e valami lappangó bajuk, vagy sem. Sok ilyen ember van. Inkább élnek abban a tudatban, hogy egészségesek, holott lehet, hogy nem. Szóval ha a hazugság édes, az igazság pedig fájdalmas, akkor az emberek nagy része a hazugságot választja, mindegy, hogy ki mondja. Általában a nagyok hazudnak.
én sajnos már nem tudom mirõl mit gondoljak, tényleg...mindenki mást mond..nem tudom mi az igazság
A kérdező hozzászólása: Egy valamit nem értek.Például vegyük csak a 9/11-et.A repülõ épp hogy becsapódott, rögtön terrortámadást mondtak, holott "még nem tudták ki volt" (???) !Továbbá, szakemberek, épitészek nyilatkoztak, hogy egy épület igy nem dõlhet össze!Továbbá semmilyen kivizsgálás nem volt, a törmeléket rögtön elszállitották, és amit tudtak beolvasztottak!Ezek után a buta emberek többsége még mindig elhiszi, hogy a kormány igazat mond!Itt van továbbá a Hold "elmélet"!A szkeptikusok el sem gondolkoznak rajta, eleve kinevetik, leintik!Valóban ilyen lenne az ember?Elfelejtett gondolkozni?Miért?A sok munka és a pénz iránti vak futás???
Sok oka van ennek. Csupán keveseknek adatott meg a valódi látás képessége, a legtöbben csak néznek de nem látnak.
Mibõl gondolod, hogy ezek az elméletek az igazságot mutatják be? A legtöbbjük valóban összeesküvés-elmélet, kitaláció, nem pedig a valóság.
Visszakérdezek: miért hiszi az emberek többsége, hogy egy összeesküvés-elmélet rögtön az igazság bemutatása?
A kérdező hozzászólása: Csak azért, mert legtöbb ismertetõ filmre értelmes és meggyõzõ bizonyitékok vannak!De sajnos az emberek többsége olyan primitiv, hogy még végignézni sem hajlandó, nem hogy elfogadni!Megvakitja õket a sok elektronika(pld többet foglalkoznak egy egyszerü sz.r mobillal, mint a családdal), vedelnek mint a kutyák és ezt szórakozásnak állitják be!És gunyolnak mindenkit, akik segiteni akarnának!
a "látás" nem képesség, hanem tanulandó tulajdonság. Meg kell mindenkinek tanulnia megszûrni az információkat, megkeresni azok eredetét, és igazságtartalmát, szükséges az önmûvelõdés és egy globális látásmód kialakulása, legyen szó okkultizmusról, politikáról vagy bármi másról. Sokan nem veszõdnek ezzel, vagy nem is jut eszükbe, hogy a kapott infókat megkérdõjelezzék, leellenõrizzék.
ja, hát sajnos vannak ilyenek....engem is zavar, de az jobban, hogy sok ember nem tud halkan enni....
A kérdező hozzászólása: Fõleg az durva, amikor még a könyvtárban is ezt csinálják...Pedig nem nagy megerõltetés halkan megoldani..
nyilván képesek rá. csak õket nem zavarja a dolog hangossága és nem jut eszükbe, hogy mást igen.
A kérdező hozzászólása: Na, látszik a többség itt is....Sok neveletlen (igen, ez nevelés kérdése, engem erre neveltek, iskolában is). Fura, hogy nem automatikus az ilyesmi.
ha nem felháborodnál és befeszülnél, hanem kérnél, kedvesen többre mennél.
A kérdező hozzászólása: Mit, hol kérjek?:) Ülõk a könyvtárban, kávézóban, és mindenkihez menjek oda, hogy majd ha feláll, ne húzza végig a széket a padlón, mert baromi hangos? Írd le, hogy mibõl derült ki EGYÉRTELMÛEN, hogy felháborodtam.
így éreztem, abból ahogy fogalmaztál. de persze tévedhetek. azt pl tuti nem tudod megemészteni, hogy sok fajta szokás van. ha egy közösségben senkit nem zavar a hangos szék kitolás, akkor miért figyelnének erre oda? mégis te úgy érzed, hogy ez egy objektív jó vs rossz dolog. õk a neveletlenek, te a jól nevelt és hogy képzelik. a könyvtár nyilván egy speciálisabb esett.
A kérdező hozzászólása: Ha másokat zavarok valamivel, az ne legyen szokás.
A kérdező hozzászólása: Az is a gondolkodás hiánya, hogy csak szélsõségekben tudtok gondolkodni. Síri csend - hangoskodás, más zavarása. Átmenet, az nincs, mi? Olyan, mint amikor éjszaka zavar a zaj, nem tudok aludni tõle. Zavar, ha beszélgetnek körülöttem, ha óbégatnak az utcán. Laktam a budatétényi út mellett, ott nem zavart a forgalom zaja (pedig van). A kulcs: középút. A síri csend és a szék padlón való húzása közt van különbség. És a szék kihúzása se hangtalan, de igenis neveletlenség, ha konkrétan végighúzza valaki a padlón.

Miért félt az emberek többsége attól, hogy ha megkapták volna a kettős állampolgárságat a lecsatolt területen élők, akkor nekünk kellett volna eltartani őket?

Ezt én nem tartom igazságosnak. Nekik is megvan a saját jövedelmük, s?t ott sokkal kevesebb a munkanélküliek aránya, mint itt! Nem értem, mit?l féltek az emberek? Nem lett volna szebb, ha Magyarország újra nagy és egységes lett volna?!

Legjobb válasz: A kettõs állampolgárságot azért akarta anno a FIDESZ, mert arra számított hogy ha megnyerik a 2õs állampolgárságról való szavazást, a külhoni magyarok rájuk fognak szavazni. Az MSZP-SZDSZ vonal meg érthetõen attól félt, ha lesz kettõs állampolgárság, soha többet nem nyernek szavazást. Szerintem errõl ment a titkos lobbi. Azt persze nem tudom a határon túliak, mennyire jobb illetve baloldali érzelmûek... Egyébként én is azon a véleményen vagyok, ha szar kint élni, települjenek át Magyarországra, úgyis fogy a magyar lakosság. A képzett munkaerõ mindig jól jön egy országnak.

A kettõs állampolgárságot azért akarta anno a FIDESZ, mert arra számított hogy ha megnyerik a 2õs állampolgárságról való szavazást, a külhoni magyarok rájuk fognak szavazni. Az MSZP-SZDSZ vonal meg érthetõen attól félt, ha lesz kettõs állampolgárság, soha többet nem nyernek szavazást. Szerintem errõl ment a titkos lobbi. Azt persze nem tudom a határon túliak, mennyire jobb illetve baloldali érzelmûek... Egyébként én is azon a véleményen vagyok, ha szar kint élni, települjenek át Magyarországra, úgyis fogy a magyar lakosság. A képzett munkaerõ mindig jól jön egy országnak.
Nekem csak egy kérdésem lenne, ha nem kell az anyaországtól semmi, akkor miért szerettétek volna a kettõs állampolgárságot? Akkor mi értelme? Attól még nem lesz egységes Mo? Vagy csak a lelki békétek végett?
miért tanulhatnának könnyebben az anyanyelvükön? komolyan gondolod, hogy egy magyar útlevéltõl a szomszédos országok hivatalos szervei hasra esnek és sorozatban alapítanak iskolákat a határontúli magyarok részére? akik segítik a határontúli magyarokat, azok úgysem az állampolgárságot, hanem a nemzetiségi hovatartozást nézik ahogy az elõzõ is megmondta: ez az egész egy pártpolitikai szavazatszerzõ próbálkozás volt de ha szavazni kell, akkor a magyarok többsége 1 Ft-ról sem akar lemondani még a határonbelüliek megsegítésére sem, nem hogy a határonkívüliek részére sajnos
Attól, hogy megkapják az állampolgárságot, Magyarország nem lesz megint egységes, és fõleg nem lesz nagy. Ahogy írták is elõttem, az egész leginkább a Fidesz taktikája volt, mivel a határon túliak között köztudottan õk a favoritok. Szerettek volna maguknak még pár millió szavazatot, az MSZP meg természetesen ez ellen küzdött. Ez mindenrõl szólt csak az ottani magyarokról nem.
Ha magyarok akarnak lenni papíron is, akkor jöjjönek ide, éljenek itt, dolgozzanak itt, fizessenek adót itt!!! Van egy pár ismerõsöm, aki ezt megtette! Most már magyarok! Büszke vagyok rájuk, hogy megtették ezt a lépést! De amíg nem itt élnek és nincsenek tisztában a mindennapi dolgokkal, addig ne szóljanak bele az ország életébe!
A kérdező hozzászólása: Meglepõdtem mennyire õszintén írtad le a véleményed, és szerintem teljesen igazad van. DE, nem hasonlíthatod össze az ukránt a magyarral. Mert a határon túli magyarok is még pár évvel ezelõtt Magyarországhoz tartoztak, de Ukrajna nem. Ez az egyezség abból a szempontból lett volna jobb, hogy a határon túliak is könnyebben tanulhatnának az anyanyelvükön, nem pedig szerbül, szlovákul, románul stb. Nem hiszem, hogy beleszólnának a mi politikánkban. Nem õk tehetnek róla, hogy pont azon a részen éltek amikor le lettek csatolva. Csak gondolkozz el azon, hogy neked milyen lenne, hogy ahol most élsz, holnap lecsatolják, akkor minek mondanád magad? Magyarnak továbbra is ugyehogy?!
A legnagyobb problémát az emberek félretájékoztatása jelentette és jelenti most is. Leírom, mit találtam és javaslom mindenkinek, hogy mielõtt ítélkezne, nézzen utána annak, amirõl véleményt alkot. A kettõs állampolgárság azt jelenti, hogy egy természetes személy egyszerre két országnak az állampolgára. A nemzetközi jog nem tiltja, hogy valakinek akár kettõnél is több állampolgársága legyen (ez a többes állampolgárság), de egyes országok nem ismerik el a kettõs állampolgárságot, azaz nem ismerik el állampolgáraikat más országok polgárainak is. Közülük vannak, amelyek engedményeket tesznek, például Japánban a kiskorúaknál elismerik. A kettõs állampolgárság létrejöttének leggyakoribb módja, ha két különbözõ állampolgárságúnak gyermeke születik, vagy ha valakinek olyan országban születik gyermeke, amely a területén születetteket automatikusan állampolgárának ismeri el. (Európában többnyire leszármazási jogon kap állampolgárságot valaki; az Egyesült Államok, Kanada és más országok területi jogon is biztosítják.) Ezenkívül többes állampolgár lehet valaki úgy is, hogy a már meglévõ állampolgársága(i) mellé letelepedés, házasság stb. útján szerez újabb állampolgárságot. Minden országban más követelmények szabják meg, hogy ki számít állampolgárnak, és más szabályok vonatkoznak a kettõs állampolgárságra. Egy ausztrál tanulmány szerint 2000-ben 4-5 millió ausztrálnak (a népesség kb. 25%-ának) volt kettõs állampolgársága, nagy részüknek ausztrál és brit. A külföldön élõ svájciaknak kb. 60%-a rendelkezik kettõs állampolgársággal (1998). A világon 89 ország ismeri el a kettõs állampolgárságot valamilyen formában. A határon túli magyarok számára kedvezményesen megadandó magyar állampolgárságért a Magyarok Világszövetsége kezdeményezte az aláírásgyûjtést 2004 nyarán. A népszavazás kezdeményezõinek véleménye szerint az IGEN válasz gyõzelme esetén az Országgyûlésnek a kedvezményes honosítás egy új esetérõl kellett volna törvényt alkotnia. Ebben az esetben a magát magyar nemzetiségûnek valló, külhoni, magyarigazolvánnyal rendelkezõ személy (vagy akit a létrehozandó törvény magyarnak mond) kérelemre magyar állampolgárságot kaphatott volna. A népszavazás kérdése a következõ volt: Akarja-e, hogy az Országgyûlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségûnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. paragrafusa szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja? A népszavazás eredménytelenül zárult, mert sem az igen, sem a nem szavazatok aránya nem érte el a választójogosultak számának 25%-át, amit a népszavazás érvényességéhez a törvény meghatároz. 8 030 760 választójogosult közül 3 017 738 fõ jelent meg (az összes választópolgár 37, 58%-a). Ezek közül: • 1 521 143 fõ a feltett kérdésre igennel válaszolt (az összes választójogosult 18, 94%-a), • 1 428 736 fõ pedig nemmel szavazott (az összes választójogosult 17, 79%-a). Az érvényes eredményhez 2 007 691 azonos szavazat kellett volna. A népszavazás eredményét az egyes politikai pártok saját érdekeiknek megfelelõen, eltérõen magyarázták. A kérdésben az óta sem került törvényjavaslat az Országgyûlés elé. A Magyarok Világszövetsége nem mondott le arról, hogy a jövõben újból kezdeményezi népszavazás kiírását errõl a kérdésrõl. A kettõs állampolgárságot Magyarország, Románia és Szlovákia ismeri el. Szlovénia, Ausztria és Ukrajna nem. Szerbiáról nincs adatom. 10 megye igennel szavazott. Személyes tapasztalatom Erdélyhez kapcsolódik.Közvetlen a népszavazás után jártam Hargitán a Gyimesekben és Csíksomlyó környékén.Egy szó elmond mindent:csalódottság.Az emberek szeretettel fogadtak minket anyaországi magyarokat a szavazás ellenére.Én tudom, nem hiszem hanem tudom, hogy akikkel én találkoztam és sokan mások is így vannak ezzel, nem akartak semmit annál jobban minthogy kimondhassák azt a 3 szót, ÉN MAGYAR VAGYOK.Aki nem járt határon túli magyarok közt az elképzelni sem tudja mit jelent ez a 3 szó.Könnyû azt mondani, ha annyira akartok gyertek! Ahol én voltam az a határtól is igen messze van és néznének egy nagyot, ha sok 100 lovasszekér megrohamozná az országot.Mintha megállt volna az idõ.Elsõre olyan az egész. Csak kis idõt eltõltve jössz rá milyen az élet ezeken a helyeken. Ezalatt nem azt kell érteni, hogy elmaradottak, hanem azt, hogy minden igen más.Emlékszem volt egy néni, aki évekig arra gyüjtött, hogy, ha lesz a népszavazás eltudjon jönni.Nem letelepedni, csak, hogy lássa az országot. Nekem is van olyan ismerõsöm, aki mindennek ellenére eljött.Igen lehet.Elmondom hogy.Elsõ év:eljön az apa.Következõ évben eljön az anya és a gyerek még egy évet a szüleitõl távol él egy nagymamájával és csak utána tud átjönni.Szerintem ebbõl mindenki rájöhet, hogy nem minden család tudja ezt megtenni bármennyire is szeretné és bármennyire is jártatjuk a szánkat. Mi könnyû helyzetben vagyunk.Ami még ezzel kapcsolatos, hogy sok helyen nem is biztos, hogy csak úgy hagynák, hogy eljöjjenek.Ezt gondoljátok végig... Itt nézzetek utána ti is a dolgoknak: http://www.kettosallampolgarsag.mtaki.hu/ http://www.wikipedia.hu És még valami.Ha a fenti sorokat elolvastátok, rájöhettek, hogy mi nem nemmel szavaztunk, hanem igennel csak kevesen voltunk.A többi már szarkeverés. Amúgy meg az akkori miniszterelnõkünk is határon túli származású volt állítólag.
Gyere ide és lesz hazád! De addig amíg nem vagy hajlandó megmozdulni, addig siránkozz csak!
A kérdező hozzászólása: Lelki békénk végett, hogy tudjuk mégis csak tartozunk valahova, mert jelenleg nincs hazánk.
A kérdező hozzászólása: Nem iskola alapításról van szó, van Vajdaságban is nagyon sok iskola, meg Erdélyben is. Csak gondolj bele, milyen az ha nem az anyanyelveden szerzed meg a tudást. Még a magyar tanszéken is vannak szerb nyelvû tantárgyak!!! Szóval mi a könnyebb, magyarul tanulni, vagy idegen nyelven! Erre gondoltam, amikor az iskolákat említettem. Az utolsó válaszolóval egyet értek, nem kellett volna nekünk semmi Magyarországtól, és én személy szerint nem is szóltam volna bele a szavazataimmal a politikába. Csak annyival lett volna nekünk jobb, hogy édes anyanyelvünkön tanuljunk, nem pedig más népnek a nyelvén, amit sajnos kevés ember beszél perfekt, mert mi magyarok vagyunk, nem szerbek. Pl.férjem szinte meg se tud mukkani szerbül, én is a munkahelyemen szereztem egy kis nyelvtudást, mert muszáj. Én is vajdasági vagyok, és szeretek itt élni(közel a határnál), nem települtem volna át. Azért tettem fel ezt a kérdést, mert amióta megvolt ez a szavazás, bennem van a fúró, hogy miért vélekedtek így rólunk az anyaországiak, miért tartottak ennyire tõlünk, holott egy nemzet vagyunk, csak szétszakítottak bennünket. Nem vagyunk és nem is leszünk rászorulva az anyaországiakra, mert mi itt Vajdaságban mint a kis hangyák dolgozunk, és mi tartjuk el a lenti szerbeket is. Rajtunk élõsködnek az itteni szerbek is, pedig mi vagyunk a kisebbség. Mi dolgozunk, õk meg kapják a jó lóvét... Munkalehetõség oda ha nem tudsz szerbül, nem hogy kis fõnök legyél, hiába van meg az egyetemet. Te magyar vagy, tûnj a fenébe, ez a jelszavuk. Nem kellünk itt se(ami érthetõ), de hogy SAJÁT nemzetünk is eldobott bennünket, hát ez nagyon szomorú...Ez az én privát véleményem, várom a kommentet, nyugodtan lehet szidni is, széles a hátam, bírja a szidást, meg itt a szerbek mellett már megszoktuk...Üdv mindenkinek!
az uccsó sorban az õ és a dupla l véletlen.

Miért van az hogy ha valaminek kicsi az esélye akkor az emberek többsége úgy fogja fel hogy az már lehetetlen?

Illetve ha valaminek 1000000 az 1 hez és netán megtörténik akkor sem hiszi el hogy most az az 1 volt az

Legjobb válasz: egyrészt a tapasztalat, mondok egy példát. Nagymamámék éveken át, kb 50 évig lottóztak. Kicsi az esélye még így, heti több szelvénnyel, ilyen hosszú idõn át, hogy beüssön a fõnyeremény. És nem is nyertek soha. Ez volt a tapasztalati út. A másik, hogy a számok makacs törvények. Ismerjük a valószínûség számítás szabályait, tehát reálisan nézve a helyzetet, nem várunk sokat egy alacsony valószínûségû eseménytõl, hogy az be fog következni. Én spec elhiszem, az ilyenek mindig jó mókák, amikor valami nagyon hihetetlenül szürreális. Erre mondják azt, ha nem a magam szemével látom, el sem hiszem.

egyrészt a tapasztalat, mondok egy példát. Nagymamámék éveken át, kb 50 évig lottóztak. Kicsi az esélye még így, heti több szelvénnyel, ilyen hosszú idõn át, hogy beüssön a fõnyeremény. És nem is nyertek soha. Ez volt a tapasztalati út. A másik, hogy a számok makacs törvények. Ismerjük a valószínûség számítás szabályait, tehát reálisan nézve a helyzetet, nem várunk sokat egy alacsony valószínûségû eseménytõl, hogy az be fog következni. Én spec elhiszem, az ilyenek mindig jó mókák, amikor valami nagyon hihetetlenül szürreális. Erre mondják azt, ha nem a magam szemével látom, el sem hiszem.
Kevesen szeretik a kihívásokat és inkább gyorsan feladják, hátha jut egy könnyebb megoldás..gyorsan rávágja, hogy lehetetlen és megy tovább a legkönnyebb megoldást vadászva :D

Miért van az, hogy az emberek többsége "megváltozik", amikor egy Baba születik? Vagy keresi a társaságot, holott lenne, de a másik fél "nem akar"?

Arra gondolok konkrétan,hogy amióta van Gyermekünk,azóta a "barátok" is messze elkerülnek minket.Ígérgetés az megy nagyon,de teljesíteni azt pl,hogy találkozunk,jönnek,vagy mi megyünk azt nem!Mindig a kifogásokat találják,esetleg tudja valaki,hogy ez miért van így?Már nagyon szomorú vagyok ez miatt:( Régen nem voltak ilyenek az emberek...Ma pl 2 Anyukával beszéltem,hogy találkozzunk,egyik ígérte,hogy jönnek,és nem jöttek,a másikak pedig soha nincsenek itthon,mindig mennek,csak nem tudom hova a fr...ba??Sajnos én nem tudok menni,mert se jogsi,se autó,na meg a város az nem itt van.Férjem mindig dolgozik,és "egyedül" vagyunk nagyon sokat :(((

Legjobb válasz: Ne is aggódj, szerintem sokan vagyunk akik, azért vannak itt, hogy beszéljen hozzájuk valaki. Nem kell haragudni a többi anyukára, lehet nekik is közbejött valami. A barátok pedig nálunk is ilyenek:-) Van 1-2 aki jön, mert kíváncsi Ránk és néha eljönnek. Tehát marad az itthon ülés meg a séta a babával. Pedig a városban lakunk.

Ne is aggódj, szerintem sokan vagyunk akik, azért vannak itt, hogy beszéljen hozzájuk valaki. Nem kell haragudni a többi anyukára, lehet nekik is közbejött valami. A barátok pedig nálunk is ilyenek:-) Van 1-2 aki jön, mert kíváncsi Ránk és néha eljönnek. Tehát marad az itthon ülés meg a séta a babával. Pedig a városban lakunk.
Mintha én írtam volna!:-( Nálunk még az a szörnyû, hogy a utcában két baba is van akik egykoruak a fiammal és még sem tartjuk a kapcsolatot, pedig én szivesen fogadnám õket.Õk is mindig úton vannak!!!Még nyáron ki is jönnek de mióta hideg van azóta szinte nem is látom õket!Mert mi mindennap sétáunk!

Miért végződik szerintetek a mostanában (utóbbi évtizedek) kötött házasságoknak több mint fele válással és a párkapcsolatok túlnyomó többsége miért ilyen rövid életű és komolytalan? Mi a baj az emberekkel?

Nem győzök ezen csodálkozni, hogy miért ilyen felszínesek az emberek a párkapcsolatukban és miért hagyják el egymást házasságra, gyerekekre való tekintet nélkül ennyien, pár éven belül? Szinte mást sem látok közvetlen környezetemben, mint olyan egyedülálló szülőket, akiknek a házastársa a gyerekek születése után hagyta el őket. Az okokról nem kérdezgetem az embereket, de többségében valamilyen harmadik okról beszélnek egymás között (kollégák, ismerősök, csoporttársak tanfolyamon): talált egy újat, fiatalabbat, vékonyabbat, nagyobb mellűt, "bevállalósabbat" a szexben, vagy férfi esetében többet keresőt, nagyobb vagyonnal/jobb állással rendelkezőt és hagyja cserben a társát mindenféle erkölcsi gátlás nélkül, se szó se beszéd, mai világunkhoz igazodva "modernül", sunyin összepakolva -lelépve, sms -ben szakítva. A huszonegyedik századi Magyarország valóban az sms -ben szakítások és a gyerekükkel egyedül maradt nyomorgó reménykedők országává válik? Egyre inkább látom úgy nemcsak a magánélet, hanem a munka terén is, hogy a becsület, a tisztesség, az adott szó a mai világban nem létezik, sőt, aki ezt nyíltan fontosnak tartja, azt vesztesnek, naivnak, erkölcscsősznek tartják. Rosszabb esetben sokan a látszat kedvéért mutatják az erkölcs védelmezőjének az álarcát a külvilág felé, miközben titokban csalják rendszeresen társukat és valójában ezt az erkölcsi kötelességet -a hűséget és a szerelmet, szeretetet, elfogadást- csak a másik számára tartják kötelességnek, magukra valójában nem vonatkoztatják... és ha jön egy "jobb, szebb, újabb", ők is "lelépnek", ha anyagilag úgy éri meg nekik jobban. A fiatal magyar férfiak közül, többen internetes fórumokon azon vitatkoznak, hogy idézem: "Mi éri meg jobban: barátnőt tartani, vagy prostituálthoz járni?" Nők esetében: "Csak a lakása miatt vagyok vele, de ezt ő nem tudja, szerintetek ez így jó?"... Nem, nem jó. Főleg ha gyerek van, de ez az én szerény véleményem. - 28 éves egyedülálló, vidéki nő (akinek a szülei azt hiszik, hogy a párkapcsolat, a házasság egy életbiztosítás és be van betonozva, mint a munkahelyek a szocializmus idején).

Legjobb válasz: Jól írja az elsõ.. Mer ma már mindenki úgy van vele, hogy "én azt csinálok amit akarok" kezdve a 2 évestõl... Így bár tizenévesen hamar megtanulják mi az a szex, hogy kell mutogatni magunkat az egész országnak, hogy kell visszapofázni, verni az asztalt, dühöngeni..(lásd gyakori) de azt nem tanulják meg, hogy mi az illem, mi a türelem, mi a tolerancia, mi az együttérzés, mi a megértés, mi a megbocsájtás.. Ezek a tulajdonságok kihalóban vannak..

Jól írja az elsõ.. Mer ma már mindenki úgy van vele, hogy "én azt csinálok amit akarok" kezdve a 2 évestõl... Így bár tizenévesen hamar megtanulják mi az a szex, hogy kell mutogatni magunkat az egész országnak, hogy kell visszapofázni, verni az asztalt, dühöngeni..(lásd gyakori) de azt nem tanulják meg, hogy mi az illem, mi a türelem, mi a tolerancia, mi az együttérzés, mi a megértés, mi a megbocsájtás.. Ezek a tulajdonságok kihalóban vannak..
Egy ismerõsömrõl most derült ki, hogy a 25 évnyi házassága alatt, 11 éve csalja a párját... a felesége errõl mit sem sejt... egy csoporttársam anyja pár hónapja lépett félre egy nõs pasival... egy barátom meg 20 évnyi házasság után vált el, és még ezernyi példát tudnék hozni... a házasság egyre jelentéktelenebb, mert a környezetemben csak azt látom hogy szinte mindenki félremegy, ha pedig nem csalja meg a párját, attól függetlenül kapható lenne rá... ellenpéldát sajnos nem tudok említeni, és elég elkeserítõ... egy barátnõm pedig amiatt nem mer szülni a férjének, mert tudja hogy a pasi félremenne hogyha X ideig nem lenne köztük szex, vagy felszedne a terhesség miatt a barátnõm pár kilót...
Mert a mai minden szempontból értékvesztett világ ugyanúgy nem kíméli a párkapcsolatokat sem. Miért tennénk pont azzal kivételt ? Új kocsi, új cipõ, új lakás....., új pasi, új nõ. Közben pedig egyre jobban elmagányosodunk.
Mert könnyebb elválni mint megpórbálni rendbe hozni a dolgokat. Az emberek többsége nem ismeri mostanság a megjavítás fogalmát csak a lecserélést. Most is egy ismerõsöm 25 év házasság uton csalta meg a feleségét. Csak azt felejti el, hogy az új kapcsolatában is elõbb-utóbb jelentkezni fognak a problémák. De felfogása szerint ezeket úgysem megoldani kell, hanme váltani.
Mert egyszerûbb lecserélni mint megjavítani.
Épp az imént tettem fel egy ehhez kapcsolódó kérdést...
sajnos én is ezt látom... :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!