Találatok a következő kifejezésre: Miért félek 3. gyermekemet (3 db)

Miért félek ennyire? 3. gyermekemet várom, nem volt semmi baj az első kettővel, most mégis rettegek... Holnap megyek a 12. heti UH-ra, szeretném, ha minden rendben lenne... Miért költözött belém az aggódás?

Legjobb válasz: Én is holnap megyek. Én is aggódom, habár tudom, hogy minden rendben van. Nálad is minden ok! Ne gondolj negatív dolgokra. Te is írtad, hogy semmi gond nem volt az elsõ kettõvel sem. Boldog babavárást!

Én is holnap megyek. Én is aggódom, habár tudom, hogy minden rendben van. Nálad is minden ok! Ne gondolj negatív dolgokra. Te is írtad, hogy semmi gond nem volt az elsõ kettõvel sem. Boldog babavárást!
Szia, én is ugyanígy voltam a harmadikkal, pedig az elsõ kettõ terhességem is probléma mentes volt. Ráadásul a 3.-nál már 36 éves voltam, így mindenki a Down-kórral riogatott, meg a magzatvíz mintavétellel. Nem csináltattam meg az amniocentézist, és a vérvételes genetikai vizsgálat pedig negatív lett, de még így is végig kételkedtem. Mivel egyre többet tudtam a problémás terhességekrõl, állandóan féltem, hogy baja lesz a babónak. Ami nekem segített az az, hogy megpróbáltam sokat "meditálni" és elképzeltem, hogy teljesen egészséges babát fogok szülni, és semmilyen baj nem érheti õt. Próbáld ki! Sok sikert!
Valószínûleg azt gondolod, hogy eddig minden rendben volt TEHÁT most már kell történnie valami rossz dolognak :) )) Nyugi, nem kell történnie!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a biztatásokat, valószínûleg ilyesmi okok állhatnak szorongásaim hátterében, amiket leírtatok, dehát megpróbálom legyõzni õket!
Szia! Én is a harmadik babócát várom és már 15 hetes vagyok. Én is ugyanígy voltam vele, de a 12.heti uh megnyugtatott, hogy minden rendben van. Nekem nemsokára jön az afp szûrés, most majd amiatt aggódhatok... Tudod, mindig van miért. Ne aggódj, biztosan minden rendben lesz! A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: Hát tényleg minden rendben volt, annyira boldog vagyok!

Miért félnek egyes anyák attól, hogy bármiről lemaradna a gyermekük, ha nem kezdené meg 3 évesen az óvodát?

Ha "csak" 4 évesen kezdi el, akkor is még van 2-3 éve odajárni, és szó szerint pánikolnak. Nem olyan nagyon régen még óvoda sem volt...

Legjobb válasz: Én biztos vagyok benne, hogy nem a szocializáció miatt "parázik" a legtöbb anyuka, hanem azért, mert elveszti a munkahelyét (ha van neki egyáltalán). Az enyém pld. most két éves lesz. Nem irattam bölcsibe sem, a játszótéren ugyanúgy "szocializálódik" :)

Én biztos vagyok benne, hogy nem a szocializáció miatt "parázik" a legtöbb anyuka, hanem azért, mert elveszti a munkahelyét (ha van neki egyáltalán). Az enyém pld. most két éves lesz. Nem irattam bölcsibe sem, a játszótéren ugyanúgy "szocializálódik" :)
Esetleg azért, mert a gyerek 3 éves kora után vissza kell menni dolgozni? És ha nem veszik fel oviba, akkor fel kell mondani a munkahelyen... Hát talán ezért.
Azért ne felejtsük el, hogy nagyanyáink korában egy fizetésbõl meg lehetett élni, és az asszony helye otthon volt a fakanál és a tûzhely mellett, de azóta eltelt már legalább 50 év... Egyékbént pedig azzal egyetértek, hogy 3 éves gyereknek KELL a közösség.. legyen az ovoda, vagy játszótér, de KELL. Úgyhogy én megértem az e-miatt "pánikoló" anyákat is. Mindemellett, ha mégis csak 5 évesen veszik fel a gyerkõcöt, akkor is "ember lesz belõle", szóval nem kell túldramatizálni. Egyik barátnõm mondja, hogy bánja, hogy csak 4 évesen adta a nagyobbik lányát oviba (a kicsi érkezése miatt nem iratta be direkt), mert már egy éve jár, és nagyon félénk, visszahúzódó, nem keresi a kapcsolatot a gyerekekkel, csak az óvónõkkel van el. :(
Elsõ lányomat 3 évesen, másodikat 4 évesen adtam oviba. A szomszéd lány 5 évesen kezdte az ovit. Eltelt pár év. Ki a legbelevalóbb, legéletrevalóbb? A szomszédomé... nagyon is jó szocializálódott õ is, pedig csak egy évet járt oviba. Semmi gond vele.Ez sok minden mástól is függ, de én is kiakadok azon, hogy egy másfél-2 éves gyereknek KELL a közösség, muszáj vinni bölcsibe. Ezzel nagyon nem értek egyet. Valamennyi gyerektársaság kell neki, de állandóan még nincs rá szüksége.
Hát nem tudom, mirõl beszélsz, az unokanõvérem 44 éves, és már õ is járt oviba... :) ))) Egyébként én is szeretném, ha felvennék 3 éves korában, és nemcsak azért, mert a gyes lejárta után dolgoznom illene, hanem azért is, mert jöbb, ha 3 évesen bekerül egy induló csoportba, mint 4-5 évesen csatlakozni egy már kialakult csoporthoz. Mindenesetre nem fogok "pánikolni", ha mégsem sikerül, de azért jó lenne.
Ne viccelõdj már. Az elsõ óvodát, Brunscwick Teréz 1828-ban nyitotta. Gondolom, hogy ezért, mert volt rá igény. Tehát Magyarországon 1828 óta lehet óvodába járni. 1848-ban már közel 100 óvoda mûködöttNem tudom, hány éves lehet a nagymamád, de furcsa, hogy az óvoda makd két évszázada jelen van a magyar közoktatásban és nagyanyádék még hírbõl sem ismerik. És az óvoda (Eötvös és Brunshwick, Teleki Blanka) munkálkodásának hála oktatási intézmény, nem gyermekmegõrzõ (mint pl angolszász országokban) Így maga kérdésed is értelmetlen számomra. Ugyan az mintha azt kérdeznéd, miért nem ér rá a fiam 8/9 évesen elkezdeni az iskolát, hiszen járhat még oda eleget. Vagy egyáltalán minek, otthon is megtanulhat írni, olvasni, számolni. Egy jó óvoda, képzett óvonénikkel csak hasznos lehet a gyerek számára, hiszen ott képzett pedagógusoktól sajátíthat el olyan dolgokat, amit otthon egy szülõtõl nem.
Sztem meg nagyon is fontos és nagyon is meglátszik a gyereken hogy mikor megy közösségbe.Pl. ha egy bölcsis gyerek megy oviba sokkal könyebben kezelhetõ, sokkal jobban szocializált hiszen elõtte már közösségben volt, kicsinek azt szokta meg. Ha egy 4 éves gyerek bekerül az oviba, hiába a napi 2 óra játszótér nem lesz olyan.Szóval a gyerek szempontjából fontos és nem anyuka kényelmét kéne nézni.De mindenki maga tudja:)
A kérdező hozzászólása: Csakis kizárólag arra gondolok, amikor otthon van az anya és már görcsöl, hogy mi lesz, ha nem veszik fel óvodába a gyerekét, mert jön/van egy kistestvér. És hangoztatják, hogy KELL egy akkora gyereknek az óvoda.
A kérdező hozzászólása: Nagyanyáink hírbõl sem ismerték az óvodát, sõt elõtte sok száz évig nem volt - ehhez képest nem olyan rég van. A háromévesek nem alkotnak olyan szoros közösséget, hogy ne lehessen gond nélkül akár négy-öt évesen beilleszkedni. Munkahelyre visszamenetelnél megint más. Én most kifejezetten arra a tipikus "pánikolásra" gondolok - hogy jaj, nem vették föl, most mi lesz szegénnyel, nem fog úgy szocializálódni...
A kérdező hozzászólása: Végigolvasván a válaszokat 2-3 válaszoló volt, aki képes volt értelmezni a kérdést, és arra érdemben válaszolni - természetesen a maga véleménye szerint. A többieknek nem tudom, mi okozott nehézséget, holott tovább pontosítottam... Az elõbbieknek köszönöm.

Miért háborodtak fel azon az óvodában, hogy a legnagyobb 6 éves gyermekem nyáron is járni fog oviba, amellett, hogy van egy majdnem 3 éves és egy héten belül szülni fogok?

A középső is rövidesen ,ha vége az óvodai leállásnak ha betöltötte a 3 évet elkezdi az ovit majd . Miért kellene nekem ezért kényelmetelenűl éreznem ,attól ,hogy én itthon vagyok szerintem nyugodtan járhat nyáron is óvodába .

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ!Az utcánkban is van egy anyuka,akinek pampogtak,minek viszi a nagyot nyáron oviba..Mondtam neki,nem kell velük foglalkozni,próbálkoznak...Fel van véve a gyerek,jogod van vinni.Mindenkinek üzenem,akinek ez megbotránkoztató,teljesen megértem,h miért viszik.A 6 évesnek megvannak a barátai az oviban,nem biztos,h tud játszani a 3 évessel,hisz nem egy korosztály,lehet,h imád oviba járni.MIÉRT KELL EGYBÕL LEFIKÁZNI???Nem hiszem,h nem bírja el a 3 gyereket,valószínû akkor nem vállalja be,abba senki nem gondol bele,hogy esetleg a gyereknek gyerek a legjobb társaság???

Kedves kérdezõ!Az utcánkban is van egy anyuka, akinek pampogtak, minek viszi a nagyot nyáron oviba..Mondtam neki, nem kell velük foglalkozni, próbálkoznak...Fel van véve a gyerek, jogod van vinni.Mindenkinek üzenem, akinek ez megbotránkoztató, teljesen megértem, h miért viszik.A 6 évesnek megvannak a barátai az oviban, nem biztos, h tud játszani a 3 évessel, hisz nem egy korosztály, lehet, h imád oviba járni.MIÉRT KELL EGYBÕL LEFIKÁZNI???Nem hiszem, h nem bírja el a 3 gyereket, valószínû akkor nem vállalja be, abba senki nem gondol bele, hogy esetleg a gyereknek gyerek a legjobb társaság???
A szülésre való tekintettel megérthették volna, hogy így könnyebb neked, persze ha semmi segítséged nincs, és senki nem tud vigyázni a gyerekre. Amúgy gondolom az volt a furcsa nekik, hogy miért nem te vagy vele otthon, nyilván otthon jobb neki a családban, testvérével. Plusz, mivel te hamarosan szülsz, kihasználhatnád az idõt, hogy a meglévõ kettõvel légy.
hát passz nekem nem jártak nyáron oviba de volt akinek igen pedig otthon volt a 2évessel nála spec én sem értettem miért megy ha nem muszáj..... esetleg csak félnapra vidd be hátha akkor nem fújjognak rád vagy nem minden nap de ha szülsz akkor hogyan fogod bevinni a nagyot az oviba? spec akkor nem jobb ha otthon van és leköti (játszanak együtt) a középsõt ? nekem ez bevált anno -- sokkal több idõm volt a legkisebbre mert a középsõ nem nyaggatott állandóan h játsszak vele
Nem tudom.. Nekem a kicsi augusztusban lesz 3, és van egy 6 éves nagyobb. A kicsi szeptemberben kezdi az ovit, a nagy a nyári szünet alatt itthon van velünk.
Felénk senki nem viszi a gyerekeket nyáron, mikor otthon van. Lehet nem szimpi nekik, hogy veled lehetne a gyerek, de te inkább "lepasszolod", bár így hogy szülni fogsz más a helyzet.
Talán azért akadtak ki, mert te otthon vagy, és nemhogy kihasználnád az utolsó idõket, hogy a 2 naggyal foglalkozz, amíg meg nem születik a kicsi, aki majd minden idõdet leköti, te bedugot a nagyot oviba, hogy neked könnyebb legyen. Furcsa! Így minek 3. gyerek, ha meglévõ 2 is sok?! Nekem 3 gyerekem van (6, 4 és 1, 5 évesek), nincs semmi segítségem (férjem 8-7-ig dolgozik, nagyszülõk 250 km-re laknak tõlünk), de soha nem vittem a gyerekeket nyáron oviba.
hát nem tudom mennyire vannak ott barátai de nálunk összevont csoport van nyáron azt spec a gyerekeim nem szerették mert olyan óvónõ volt akkor velük akit utáltak a saját csoportból max 2-3 gyerek volt, nem feltétlen a játszó pajtások ! de ha a kérdezõnek jobb ha a nagy oviban van akkor vigye bár még mindig tartom h kérdés mit csinál majd ha meglesz a legkisebb ?
Mert a pedagógusok is csa nyáron tudják kivenni a szabadságukat, illetve akkor végzik a nagytakarításokat, pl szõnyegtisztitás, így összevont csoportok vannak, kevesebb pedagógussal. Ezért aki megteheti, hogy otthon legyen a gyerkõccel, mert úgyis otthon van, és ehelyett beadja azóvodába, ahol valószínûleg nem a saját óvónõ, nem a barátok, és nem a megszokott környezet lesz a gyerek körül, annak át kellene gondolnia, mi a jobb a gyereknek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!