Találatok a következő kifejezésre: Miért fél 4 (148 db)

36 hetes vagyok és múlthéten kismamagondozáson az orvosom SEMICILLINT irt fel 4*1-et. Miért? Másnak is kellett szednie?

Legjobb válasz: Ne haragudj,de ha nekem a doki felír valamit(pláne ha egy erõs gyógyszerrõl van szó!),én megkérdezem miért is kaptam!A Semicillin antibiotikum,nem írják fel csak úgy.

Ne haragudj, de ha nekem a doki felír valamit(pláne ha egy erõs gyógyszerrõl van szó!), én megkérdezem miért is kaptam!A Semicillin antibiotikum, nem írják fel csak úgy.
Szia.Azt azért szokták egyes dokik felíratni ha természetes úton szülsz és ha neadj isten a terhesség végére összeszedsz valami fertõzést akkor a babónak ne legyen semmi baja.Nekem ezt mondta a szülésznõm.Nyugodtan szedd be.Amúgy levették a 36-hetes kenetet?Mert ha nem akkor kérd a tanácsadáson hogy vegyék le.
Másodok válaszolónak van igaza.Szedd be nyugodtan a fertõzés megelõzésére adják.Én nem kaptam semmit és meg is jártuk én is és a picim is.Kapott egy fertõzést a koszos magzat víztõl és 7 napig 2 féle antibiotikumot kapott, én is kaptam 5 napig. 2 hetes kislány anyukája
Esetleg pozitív lett a Streptococcus tenyésztésed???

Miért fél a 4 éves kislányom hogy bejön valaki, amig ő alszik?

A lánykám továbbra is velünk egy szobában alszik és ugyan ugy ahogy eddig rácsos ágyban, csak annyi változott, hogy elalváskor nem fogja a kezemet. Egy héttel ezel?ttig csak úgy aludt el, hogy be kellett dugnom a kezemet a kiságyba és fogta a kezemet, és éjjel is mikor felébredt kérte.

Legjobb válasz: Van plüsse amivel alszik, kisegér :) nem is kér mást, csak a kezemet. Szépen elmondom neki minden este, hogy milyen ügyes, hogy már 4-5-6 napja nem fogja a kezemet elalváskor. De azért próbálkozik, hátha odaadom. Persze már sokkal könyebben viseli. De ilyen fura félelmei vannak.

A kérdező hozzászólása: Van plüsse amivel alszik, kisegér :) nem is kér mást, csak a kezemet. Szépen elmondom neki minden este, hogy milyen ügyes, hogy már 4-5-6 napja nem fogja a kezemet elalváskor. De azért próbálkozik, hátha odaadom. Persze már sokkal könyebben viseli. De ilyen fura félelmei vannak.
Jár oviba? Nem ijesztgeti valamelyik társa? Kisfiamnak azt mondta az ovis "barátja", hogy amíg Õ alszik addig a szörnyek bemásznak a kulcslyukán és ott lesznek a szobájába. az én jól alvó 4 éves fiam ezek után 3-5 alkalommal is megébredt éjjelenként és üvöltött értem, mint a sakál. Hiába magyaráztam el neki, hogy szörnyek nincsenek, nem kell félnie semmitõl, csak akkor maradt el az állandó ébredése, amikor beragasztottam szigszalaggal a kulcslyukát.
A kérdező hozzászólása: Igen, jár oviba. Valóban hallhat valamit az oviban, mert amúgy is szokott mondani dolgokat, amit ott hall. Tegnap azt mondta, hogy õt nézi a bejárati ajtó, de nincs lába hogy idejöjjön. Tök fura dolgai vannak újabban.
Használj síkosítót!
Ott az okot kéne megszüntetni. Fogamzásgátló, valamilyen gyógyszer, sok minden okozhatja.
Síkosító. Ettõl eltekintve a hüvelyszárazság mögött általában valami egyszerûen megszüntethetõ ok áll. Néha lehet pszihés is......

Miért csak 4 gb-ot ismer fel a 8 Gb-ból?

Eddig volt a gépben 4 gb ddr3 1600 mhz-es ram, ami alapból 1333 mhz-en megy.Felhúztam hogy tényleg 1600-on menjen, és jó is volt.

Legjobb válasz: 32 bites operációs rendszer van a gépen? Mi az, hogy nem ismeri fel? Hol nézed?

32 bites operációs rendszer van a gépen? Mi az, hogy nem ismeri fel? Hol nézed?
A kérdező hozzászólása: ezek szerint amit vettem az nem jó?
na meg van az elsõ cl 11 -es .. a cl 11 es ramokat ki kell cserélned cl9-re és jó lesz.
a másodikról meg találtam hogy cl9 -es az elsõt nem tudom
az a durva csak orosz találatokat dob ki az oldal és nem tudom meg nézni cl hányas a memória..
A kérdező hozzászólása: Remélem jót írtam le....
A kérdező hozzászólása: az egyik KINGMAX FLGF65F-D8KQB EII DDR3-1600 4GB a másik KINGMAX FLGF65F-C8KLB CXE DDR3-1600 4GB
"már mint dual chanelben "
elsõnek is valószinûleg a processzor nem támogat magasabb óra jelet . másodszor pontos typús szerint milyen ramokat akartál dual chanelben futattni.
A kérdező hozzászólása: 64bites rendszert használok és az van hogy a bios látja hogy 8gb van csak a rendszer nem... de everesten megnéztem és hiába húzom 1600-ra az egyiket mindig úgy hagyja 1333-on. Csak külün.külön képesek menni 1600-on, és még azt sem mondhatnám hogy rossz az egyik slot, mert mindegyiket néztem.
A kérdező hozzászólása: de az érdekes hogy 1333-on meg semmi probléma nincs velük.

Miért nem akar aludni az 1 éves kisfiam? Már fél 4 van, de csak lomol és játszik. Ha berakom a kiságyba ordít. Már hulla vagyok.

Legjobb válasz: Szia! csatlakozom az elõttem szolókhoz. Semmi esetre se hagyd játszani, ha éjszaka felébred.!Az éjszak alvásra való.Türelem és kitartás kell hozzá. sajnos van rossz tapasztalatom: Barátnõm hagyta a kisfiát, és a mai napig (3 éves)fel kel éjszaka és sétálnak, játszanak!!!!a lakásban.Teljesen ki van bukva, mert ha nem az van amit a fia akar , akkor üvölt, sikít és a földhöz vágja magát. Azt mondták, neki, hogy idõvel elhagyja....na de mikor??? Minden jót Nektek!

Szia! csatlakozom az elõttem szolókhoz. Semmi esetre se hagyd játszani, ha éjszaka felébred.!Az éjszak alvásra való.Türelem és kitartás kell hozzá. sajnos van rossz tapasztalatom: Barátnõm hagyta a kisfiát, és a mai napig (3 éves)fel kel éjszaka és sétálnak, játszanak!!!!a lakásban.Teljesen ki van bukva, mert ha nem az van amit a fia akar , akkor üvölt, sikít és a földhöz vágja magát. Azt mondták, neki, hogy idõvel elhagyja....na de mikor??? Minden jót Nektek!
Szia!Õrület....A szintén egy éves fiam is 2-kor kelt, erre még nem volt példa.Most aludt el.Inkább ájult el.Szerintem ha még valaki ír hogy a babája lázad az alvás ellen, akkor gyanakodni fogok hogy ezek össze beszéltek....valahogy. :-) Kitartás, nem vagy egyedül...Reméllem te még vissza tudtál aludni, mert nekem kezdõdik a nap és detto, hulla vagyok.
Az én lányom is ezt csinálta, csinálja még most is néha. Sosem engedem neki hogy játszon. Sötét van, csak egy éjszakai lámpa ég kicsit elringatom, mondom hogy este van, még mindenki alszik stb. Ha nagyon nem megy beveszem az ágyba magam mellé, bár ezt nagyon nem szeretem. Idáig csak egyszer került rá sor. Általában 1/2 óra alatt visszaalszik, csak türelem és csend kell hozzá.
Az én fiam ha így felébred, berakom a mi ágyunkba. Kicsit forgolódik de elalszik.
A védõnõnk az mondta nem szabad hagyni ilyenkor hogy játszon. Próbáld altatni, csatlakozom az elõttem szólóhoz!
Nehogy hagyd játszani, akkor nem fog róla leszokni.Szerencsére az én kislányom alszik rendesen éjszaka, bár nálunk iselõfordult párszor, hogy bármit csináltam nem akart visszaaludni.Magyaráztam neki , hogy mindenki alszik, mama is papa is...de nagyon hisztizett.Kivittem a fürdõszobába és megmostam az arcát, rászóltam, h ha nem hagyja abba akkor nagyon mérges leszek rá, és visszaaludt nagynehezen.Azóta ha néha felkel akkor megitatom és visszaalszik, bár általában végigalussza az éjszakát.Kitartást csajok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Akkor egyszer hagytam játszani, de elgondolkodtam azon amit írtatok és szerintem sem jó. Szerencsére azóta csak egyszer fordult elõ hogy éjszaka nem akart aludni, de valahogy visszaaltattam :)

13 hónapos a babám, de még mindig felkell hajnal fél 4 és fél 5 között enni, és utána visszaalszik kb 6-ig, 7 ig. Miért nem alszik egybe?

Már nem anyatejet eszik hajnalba,hanem a milupától azt a gyerekitalt (telalapú,de nem tápszer.200 ml szokott inni belöle.

Legjobb válasz: Ó, lehet, hogy még várhatsz arra jó ideig, hogy végigaludja az éjszakát. Ez egyáltalán nem törvényszerû. Nekem mindkét gyerekem 3-3,5 éves korukig legalább egyszer felébredtek. Talán jobb lenne, ha szoptatnád hajnalban, és akkor hamarabb visszaaludna.

Ó, lehet, hogy még várhatsz arra jó ideig, hogy végigaludja az éjszakát. Ez egyáltalán nem törvényszerû. Nekem mindkét gyerekem 3-3, 5 éves korukig legalább egyszer felébredtek. Talán jobb lenne, ha szoptatnád hajnalban, és akkor hamarabb visszaaludna.
Én a vacsora után, lefekvés elõtt adok még a kislányomnak tejitalt úgy fél 9 körül. Azzal és a vacsorával kibírja reggelig (fél 8ig). Biztosan azért kel fel mert éhes? Van, hogy hallom, hogy nálunk is megébred ilyen tájban, de megtalálja a cumiját és alszik is tovább.

Miért fél a 4 hónapos Bichon Havanese kutyusom a kinti világtól? Hogy szoktassam hozzá a sétálásohz?

Legjobb válasz: Azért fél, mert ezek a kis ölebek agyontenyésztett kutyák, amiknek gyenge az idegrendszerük. Sokan támadni fognak ezért valószínû, de ez az igazság. Vidd eleinte nyugis helyre, csendes parkba, stb., ahol nem érheti kellemetlen meglepi, aztán fokozatosan szoktasd a forgalmasabb területekhez.

Azért fél, mert ezek a kis ölebek agyontenyésztett kutyák, amiknek gyenge az idegrendszerük. Sokan támadni fognak ezért valószínû, de ez az igazság. Vidd eleinte nyugis helyre, csendes parkba, stb., ahol nem érheti kellemetlen meglepi, aztán fokozatosan szoktasd a forgalmasabb területekhez.
Én azt tapasztaltam, hogy a kölyökkutyák alapjában véve félnek a sétáltatástól. Ha eddig nem kötötted meg, akkor szokatlan neki a helyzet, hogy vajon miért lóg a nyakából egy "hosszú zsinór". Lehetségesnek tartom, hogy azt hiszi, helyhez akarod kötni. De tudok ajánlani egy könyvet, amiben rengeteg dolgot elolvashatsz a kutyákról, és megértheted õket és a viselkedésüket: Jan Fennell: Kutyapszichológia
Szia!Nekem van egy yorkim, de nem vele volt gond, hanem õ "segített" egy másikon.Egy séta alkalmával találkoztak és az enyém nagyon kis izgõ-mozgó, ha másik kutyussal fut össze.A másik meg iszonyat bátortalan volt és állandóan elbújt elõle, pedig az enyém csak nyalogatta.Aztán minden nap randiztattuk õket, és egyre inkább felbátorodott.Néhány hét után már õ is odarohant idegen kutyusokhoz ismerkedni, ahogy az enyémtõl látta.Az a lényeg, hogy mindig csak olyan közegbe vidd, míg félõs, ahol tutira nem érheti csalódás.Nem ártana, ha kerítenél valakit a séták alkalmával, akinek nyugis kutyusa van, és tõle ellesheti a dolgokat.Így könnyebb lenne neki is.Késõbb majd megtanulja kezelni a helyzetet.Sok szerencsét!
hm mit jelent az hogy agyon tenyésztetett? ez egy nagyon buta szó, semmi köze nincs hogy milyen fajta. akár egy keverék is lehet ilyen. A legjobb hogy nagyon sokat viszed sétálni, miég pici. ha akarod hogy autóhoz szokjon akkor sokat autoztasd. a barátnöm azért nem vitte autóval mert mindig félt , remegett a kocsiban, aztán mikor nyaralni mentünk az út felét végig hisztizte, aztán megszokta a kocsit , és nem volt gond.
Aze nyém 2 éves még mindig fél pár dologtól...Nekünk úgy sikerült, hogy sokat vittem el sétálni, meg szinte mindenhova magammal vittem. A mi tömbünknél vagy 20 kutya van (9 tömb összesen) és mindegyikkel találkozott valamikor aztán megszokta a dolgokat. Ha nagyon remeg akkor menj oda hozzá és simogasd meg, aztán pedig vidd kicsit arréb ahol nem félt. Utána mindennap uyganot menjetek el lehetõleg és meg foigja tanulni, hogy neki aztán nem kell félnie :) . Ám hol laksz?
Valószinüleg nem szokott hozzá.az enyém kis félénk volt az eljelén , mamár mint valami kutyakirály ugatja a kutyát, neki mind1 hogy nagy vagy kicsi, de addig fog ugatni mig a másik megnem harapja, persze akkor már nem lesz mersze ugatni -.-'

A cicám du. fél 4-kor lefialt, a kölykeit megtisztította majd reggel otthagyta őket. Már 2-ik alkalommal csinálja ezt. Nem nyúltam hozzá mégis morog rájuk. Miért csinálja ezt?

Ivartalanítsam?Ha igen hol kell és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Az jó kérdés, hogy miért hagyja le a kölykeit. Van olyan cica, aki azért hagyja el a kölykeit, mert nem akar velük foglalkozni, "újra teherbe akar esni". Pl. ezért is "bántják" a kandúrok a kiscicákat, hogy az anyjuk újra tüzeljen. Az ivartalanítás jó ötlet, állatorvos csinálja meg, és kb. tízezer forintba kerül.

Az jó kérdés, hogy miért hagyja le a kölykeit. Van olyan cica, aki azért hagyja el a kölykeit, mert nem akar velük foglalkozni, "újra teherbe akar esni". Pl. ezért is "bántják" a kandúrok a kiscicákat, hogy az anyjuk újra tüzeljen. Az ivartalanítás jó ötlet, állatorvos csinálja meg, és kb. tízezer forintba kerül.
Szerintem mindenképpen ivartalaníttasd, hidd e, mindketten jobban jártok ( te is és a cica is)(ja, meg a meg nem született kicsik is) . A tízezer forintos ár magas egy kicsit, én nemrég ivartalaníttattam a cicám, a lányokat mondjuk nálunk 6000 forint körül ivartalanítják. Attól függ, merre laksz. Én a nyugati határszélen. De hidd el, sokkal jobb lesz neki is és nem kell állandóan az újabb és újabb kicsikkel foglalkozni, gazdit keresgélni, arról nem beszélve, hogy mi lesz velük, ha nem találtok nekik gazdit...

Miért fél minden embertől a 4, 5 hónapos kutyám?

Nem fajtatiszta kutya, golden retriever-labrador keverék. Járunk már oviba, hogy szocializálódjon, de ez kevés. Megyünk sétálni, meglát messzir?l egy embert, és elkezd ugatni. Látszik, hogy fél, ideges. Ha kutyával jönnek szembe, szintúgy. Nem tudom mit csináljak már, akit nem ismer, nem is engedi neki, hogy megsimogassák. Nem bízik meg az idegenekben. Nem az a bajom, hogy nem engedi a simogatást idegeneknek. Az a bajom, hogy fél t?lük és ezt ki is mutatja ugatással. Szerintem ez mind a szomszédom hibája, mert amikor hazahoztam a kutyát, ? odahívta magához a kerítéshez, és elkezdte ijesztgetni, meg pöckölgetni az orrát. Azóta hiába akarja a szomszéd magához csalogatni kajával, a kutya olyan szinten nem bízik meg benne, hogy egy méternél közelebb nem megy az emberhez. Szerintem ezért fél minden idegent?l, mert ez a gyökér ezt csinálta vele. Akkor persze szépen elbeszélgettem a drága szomszéddal, azóta próbál közeledni a kutyához. Ezen hogy segítsek? Rengeteg kutyás könyvet elolvastam, kutyanevelésr?l, stb. Teljesen felnéz rám a kutya, hallgat rám, és amikor sétánál el?jön ez a félelem idegen emberekt?l vagy kutyáktól, akkor a lábam mögé bújik és onnan figyel, ugat. Tehát védelmet vár t?lem. Gondoltam kutyaovi segít, nem tanulni járunk oda, csak szocializálódni. Ott teljesen jól elvan, játszik más kutyákkal, de az embereknek ott sem t?ri el a simogatást. Minden este sétálok vele, és nem egyedül, hanem egy szomszéd kutyussal. Itthon sokszor összeengedjük a szomszéd kutyákkal, sok az egy év alatti kutyus, sokat játszanak együtt, négyen-öten. Tehát mindent megteszek, hogy szocializálódjon. Szerintetek mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia! Ezeket már én is csinálom. Lehet még azelõtt bántották, mielõtt hozzám került. Befogadott kutya. Kicsit tanácstalan vagyok, mindent úgy csinálok ahogy te is írtad, az oktató is ezt mondta. :(

A kérdező hozzászólása: Szia! Ezeket már én is csinálom. Lehet még azelõtt bántották, mielõtt hozzám került. Befogadott kutya. Kicsit tanácstalan vagyok, mindent úgy csinálok ahogy te is írtad, az oktató is ezt mondta. :(
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszönöm szépen a válaszod! :)
A kutyaoviban kérd meg a kiképzõket, oktatókat, hogy veletek célirányosan ebben a dologban is foglalkozzanak!!! Ha nem vagy ellene a földrõl etetésnek, akkor az utcán néhány embert megszólíthatnál, elõször talán kutyásokat, hogy a kutyádra nem nézve, csak szórjanak le elé fincsi párizsit, sajtot, stb. Te ne buzdítsd, csak ha elveszi, akkor egy szolid "jól van, ügyes vagy" reagálás legyen részedrõl. Az tényleg fontos, hogy ne reagálj a félelmére, mert ha a vezér nem fél, akkor elõbb-utóbb a kutya is levesz ezt és nem fog félni.
1. vagyok. Na hogy haladsz a kutyussal? Majd írd meg, hogy jobb vagy esetleg rosszabb lett-e

Miért kel fel 4 hónapos babám szinte óránként éjjel, már 1 hónapja? Fogzik vagy egszerűen csak ilyen rossz alvó?

Már nagyon nehezen bírom, csak cicin alszik éjjel és nappal is születése óta, 2 hónapos korában volt egy javulás csak 3x kelt enni, de 3 hónapos korától szinte óránként.Már próbáltuk a viburcolt, most a chamomillat fogzásra, de semmi. Nappal is fél óránként megébred és cicin alszik vissza.

Legjobb válasz: Nincs nagyon beöltöztetve,vagy nem fázik?,de az is lehet,hogy a fogai mocorognak!

Nincs nagyon beöltöztetve, vagy nem fázik?, de az is lehet, hogy a fogai mocorognak!
A kérdező hozzászólása: Már mindent próbáltam, hálózsákból is többfélét, altattam kiságyban is , most mellettem alszik és így is felkel.
Nalunk ugyanez.. Sajnos nincs jo tippem enyem is 4 honapos. Biztos bantjak a fogak mar mert nagyon nyalzik es harap de ki tudja mikor jon majd ki.... Tul kell elni?...
Akkor csak a fogára tudok tippelni! (próbáld meghálózsák nélkül!)
rosszul szoktattad... 2 hónapos gyermek már át tudja aludni az éjszakát, vagy csak 1szer kel. (az enyém 8-9 között eszik utoljára, majd 4-5 között kel) fontos, hogy ne cicin aludjon el, hanem meg kell tanítani magától is elaludni a saját ágyában. Erre van több módszer is. Leteszed, sír, újra felveszed, majd lerakod. (ez egy pár órás program is lehet elsõ alkalommal) Én az enyémnek idõnként adok cumit az elalváshoz (de csakis ahhoz), ez is sokat segít. Fontos a rendszer a baba életében. Nagyjából egyenlõ idõközönként a hamik, este fürdetés ugyanakkor, majd utsó hami és alvás. Mi úgy szoktuk, hogy kaja után mindig játék van. Este a játék elmarad, lekapcsoljuk az erõs fényeket, "lehalkul" egy picit mindenki, majd ha kiböfizte magát, megy alukálni. (utána persze villany fel, tv halkan) Hidd el, nagyon sok minden a szoktatáson múlik és baromira sok hülyeség terjeng az igény szerinti szoptatásról is. (egyáltalán nem azt jelenti, hogy minden órában szoptassunk és lehetõleg cicin aludjon el a gyermek) A rendszert a baba hamar megszokja, biztonságban érzi magát, mert tudja, hogy mikor mi következik, kiegyensúlyozott lesz. Te pedig kipihent és sokkal jobb kedvû, amit a baba szintén érez és pozitívan hat rá. û Nem beszélve, hogy még ott van apa is, akivel törõdni kéne, és ha a bébi egész nap a ciciden lóg, akkor mikor fér hozzá apa???:) Elsõ pár alkalommal biztos ordítás lesz, de késõbb megéri, hidd el, ha nem szolgálod ki mindig a babád azonnali igényét.
4 hónapos baba elég ha 5ször eszik egy nap kb 4 óránként. A fogzás valóban megzavarhatja az addigi rendszert, fõleg, ha kis sem alakult semmiféle rend.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!