Találatok a következő kifejezésre: Miért félünk amit nem ismerünk (21 db)

Miért félünk attól amit nem ismerünk?

Legjobb válasz: Pont azért. Mert nem ismerjük. Én pl nem ismerem se a szabadesést, se a frontális ütközést és nem is tervezek megismerkedni velük.

Pont azért. Mert nem ismerjük. Én pl nem ismerem se a szabadesést, se a frontális ütközést és nem is tervezek megismerkedni velük.
mert amit nem ismerünk az lehet jó és lehet rossz. de amíg nem tapasztaljuk nem tudjuk melyik fog jönni. pl ki kell állnod egy nagy tömeg elé beszélni. tisztára be vagy fosva elöször, jaj istenem. MERT lehet hogy beégsz, de lehet hogy nem. szóval 50-50 % .
Ez szerintem benne van az emberi ösztönben, hogy ha egy általunk ismeretlen dologal találkozunk vagy csak emítjük azt akkor félünk tõle mert nem ismertjük...
azért mert nincsen tapasztalt reakciónk rá, még azt sem tudjuk, hogy hogy fogunk rá reagálni. Amúgy meg mindenki élt már át szabadesést ha már volt liftben, vagy ha már ugrott bele a medencébe. Az a szabadesés amikor se felfüggesztésünk nincs se a talajhoz nem kapcsolódunk. Gondoltam leírom! :)

Van egy Philips Tv-m amin USB csatlakó is van. Miért nem ismeri fel mindegyik filmet vajon? Pedig avi-s mind.

Legjobb válasz: Az avi csak egy fájlkiterjesztés, ún. konténer, amin belül bármilyen formátumba tömörített video- és audiofájl lehet, pl. divx, xvid, mpeg4, stb. Ha valamelyik kodeket a tévéd nem ismeri, azt a fájlt nem fogja lejátszani. Töltsd le a GSpot nevû progit, ami megmondja, melyik film milyen kodekkel van tömörítve, így ki tudod deríteni, mit nem ismer a tévéd.

Az avi csak egy fájlkiterjesztés, ún. konténer, amin belül bármilyen formátumba tömörített video- és audiofájl lehet, pl. divx, xvid, mpeg4, stb. Ha valamelyik kodeket a tévéd nem ismeri, azt a fájlt nem fogja lejátszani. Töltsd le a GSpot nevû progit, ami megmondja, melyik film milyen kodekkel van tömörítve, így ki tudod deríteni, mit nem ismer a tévéd.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget!
A Format Factory nevû egyszerû progival pedig készíthetsz avi filmfájlokat gyakorlatilag bármilyen más formátumból.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is!

Miért nem ismeri fel a gépem a pendraivom? Próbáltam memóriakártyát is azt sem ismeri fel. Jelzi hogy új hardver de amikor rákattintok ezt írja ki; A hardver még nincs formázva, formázza most?

Ha formázom minden letörl?dik róla nem? Elindítottam de a formázást sem tudta befejezni. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: olyat nem ismerek, hogy pendraiv, csak Pendrive-ot vagy Flash Drive-ot ha elkezdted formázni, akkor be kell fejezni, mert akkor nem lehet használni

olyat nem ismerek, hogy pendraiv, csak Pendrive-ot vagy Flash Drive-ot ha elkezdted formázni, akkor be kell fejezni, mert akkor nem lehet használni
Némely gépnél az elülsõ USB portok nem mûködnek megbízhatóan. Dugd át a hátsó USB-be.


Orbán miért nem ismeri el, hogy egyszerûen csak fél tévés vitára kiállni? Ugyanúgy mint, hogy azt se lehet elõre tudni, hogy hol lesz, mert akkor az nagy médiumok újságírói is oda mennek és olyan kérdést tesznek fel ami kellemetlen.

Neki az sose megy, mert mindig belebukik abba és nem tud jól válaszolni a kérdésre, mint azt korábban se tudta.

Legjobb válasz: "A felsorolt érvek között nem szerepelt, hogy amikor Orbán 2002-ben és 2006-ban utoljára leállt vitázni, akkor az balul sült el, és mindkétszer ki is kapott a választásokon." Akkor mindig jól tud "hazudni" mikor nem azonnal kell dolgokra válaszolni, hanem elõtte jól meg lett fogalmazva a kérdésre a válasz. Pl a saját párthû médiumnál tesznek fel kérdést, bõven meg van adva, hogy mi lehet az. Valahogy kényes kérdést nem szeretnek feltenni, amire Viktor nincs felkészülve.

A kérdező hozzászólása: "A felsorolt érvek között nem szerepelt, hogy amikor Orbán 2002-ben és 2006-ban utoljára leállt vitázni, akkor az balul sült el, és mindkétszer ki is kapott a választásokon." Akkor mindig jól tud "hazudni" mikor nem azonnal kell dolgokra válaszolni, hanem elõtte jól meg lett fogalmazva a kérdésre a válasz. Pl a saját párthû médiumnál tesznek fel kérdést, bõven meg van adva, hogy mi lehet az. Valahogy kényes kérdést nem szeretnek feltenni, amire Viktor nincs felkészülve.
Sokan hivatkoztak a 2006os vitára, ahol valóban Gyurcsány fölényeskedett, de ennek az oka a választások után ki is derült. Ugye emlékszünk még a 2006os zavargásokra és az igazság beszédre? Hazugság cunamit nem kell lehet kivédeni .
A kérdező hozzászólása: ma 15:28 Nem azért de úgy mint Fletó úgy Viktor is tarthatna egy olyan beszédet. Neki se lenne üres a mondanivalója, hogy mi mindent hazudtak. Ott ülnének az emberek napokig.
A kérdező hozzászólása: "Hazugság cunamit nem kell lehet kivédeni ." EZ pontosan igaz arra is, hogy Orbán nem tudná kivédeni mindazt amit hazudott nem is csak az elmúlt 4 évben.
2010ban volt vita? Ki volt hatalmon? 1998ban volt vita? 1994ben? 1990ben? Vitázni akkor kell, ha az eredmények alapján nem eldönthetõ, hogy kire kell szavazni ... Ma egyértelmû, hogy a fidesznek ez a vita teljesen felesleges... Toronymagasan vezet és nem kell meggyõznie a választókat arról, hogy mit csinált a kormánya az elmúlt 4 évben, mert másról se szól a kampány.
2010ben se állt ki Bajnai Gordon vitára, se a jobbikkal se az lmpvel ... szóval érdekes, hogy pont õk a leghangosabbak.
Fideszes gondolkodásmód: az ellenzéknek kellene szégyellnie magát, hogy (elvileg) jogállamban nyílt vitára hívják a jelenlegi miniszterelnököt.
Ilyet nem lehet megcsinálni egy demokráciában. Ki kell állni.Ebbõl is jól látszik, hogy miféle ember ez? Elbújik egy vita elõl, de a kertje végében stadiont építtet egy senkiféle" falusi klubnak, ahová soha senki nem fog igazán elutazni. Ennyire fél a nyilvánosságtól és az õszinte, nem az Õ szája szerint nem elõre beadott kérdések bizonyára zavarba is hozhatják.Mint ahogy ezt már többször át is élte./2002, 2006, 2008/Retteg ettõl, valószinûleg sokan dolgoznak azon, hogyan "mossák ki ezt a szart.".
A kérdező hozzászólása: "2010ben se állt ki Bajnai Gordon vitára" És neki akkor miért kellet volna kiállni? Nem õ volt a jelölt. Sõt most se.
Ja, mert õt demokratikusan a nép választotta meg . Elõtte önkormányzati miniszterként a csõd szélére jutotta az önkormányzatokat (érdekes módon, pont akkor kellett önkormányzatok felelõsségét növelni, amikor "hála a gyurcsány i-gazságbeszédnek" az mszp elbukta az önkormányzati választásokat. persze a forrásokat továbbra is a kormány adta az önkormányzatoknak. ) Majd gazdasági miniszterként tevékenykedett a válság kezdetétõl. Az országot végül, az szdsz megújult támogatóival a független szakértõnek kikiáltott korábbi Gyurcsány miniszter kapta, ahol fõ feladata az imf hitel lehívása az imf követelések ("kötelezõen betartandó ajánlások") betartása. Ma tudjuk milyen sikeres ez a program, görögök, portugáloknál nagy a jó lét .... 4 év alatt 50% nõt az adósság Éljen a butaság!
Ugyanazt kéne csinálni, mint annak idején a sakkban, amikor Bobby Fisher nem állt ki Karpov ellen 1975-ben a sakkvilágbajnoki döntõre, és mindenféle kifogásokat talált ki. A FIDE azonnal elvette a világbajnoki címét.Ez kellene Orbánnal is, senki nem teheti meg, hogy a demokráciát semmibe véve annak föléje helyezze magát.Tehát, ha nem vállalja a vitát a kihívókkal, akkor autómatikusan elvesztené a miniszterelnökséget. Megjegyzem ezt próbálná valaki, mondjuk Amerikában, vagy a németeknél megcsinálni. Másnap már be sem kellene mennie a hivatalba... Ez egy teljesen süket ember, aki tejhatalmúnak képzeli magát.És ez oktatja 4 éve Európát.
A kérdező hozzászólása: ma 14:51 Jobban teljesítünk? Az államadósság nemrég újabb csúcson volt, úgy, hogy közben a 3000 milliárdos magánnyugdíjat bekebeleztük. GDP növekedés? Nem is olyan nagy mint õk azt gondolták volna. Ha még emlékszünk matolcsy szavaira, mikor mínuszban volt? AZ is növekedés. Ja csak azt nem mondta, hogy merre. Akkor a szegénységgel mi a helyzet? Ja hogy egyre magasabb. A jövedelemkülönbségek? Azok is. egyedül a legolcsóbb kampányfogás a rezsicsökkentés volt. Nekik semmibe nem kerül, csak egy törvénybe, viszont az emberek bezabálják. AZtán meg ezt kell mindenhol nyomatni. Ha annyira csak az emberek érdekét nézik akkor megteszik sé neme agyonreklámozzák és nem erre építik a kampányt. A vak is látja, hogy csaka kampány miatt kellet. Különben már kormányváltáskor is lehetett volna meglépni. Ja akkor nem fontos, mert az emberek mostanra elfelejtették volna. Ami a legszebb a kormáényzásuk alatt az az ész nélküli államosítás. Azt mondják az oktatás milyen jó votl a központtal. Majd mikor a kormánybiztos aki ennek a felderítésére odaküldtek és megmondta, hogy nem jó, akkor máris nem kértek a munkájából tovább. Ja hogy van akkor ez? Ha valaki nem bólogat neki, akkor annak kuss és hazudik? Ezt hívjuk DEMOKRÁCIÁNAK? Na meg azt ne nézzük mit ttettek a demokráciával az elmúlt 4 évben. Mostanra már ez egy vicc a magyar szótárban. Aki szerint jobbak vagyunk annak egészségére és csak szavazzon ezekre a senkikre..
Orbánt már Vona Gábor is hívta vitára, sõt újabban Schiffer is vitázni akar vele. [link] Teljesen jogos, hogy az ellenzék vitázni szeretne, de az is jogos, hogy Orbán hárít. Azt viszont érdekesnek tartom, hogy Mesterházy-t ezzel a furcsa indokkal koptatta le, Vonát viszont szóra sem méltatja. Ez szerintem elég szánalmas a részérõl.
Úgyis tudja mindenki.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orbán a TV vitákban többször nagyon furcsán szerepelt.Tulajdonképpen az általa mindíg külön "nagyrabecsült" Horn Gyulát tudta eddig egyértelmüen 1998-ban megfogni, és ott egyértelmüen Õ volt a jobb. Akkor gyõzött is, de igazából amit ma már kevesen tudnak az akkori FKGP, és Torgyán segedelmével tudott miniszterelnök lenni.... A másik emlékezetes vita a 2006-os Gyurcsányi eset volt, ahol a nagyon rafinált Fletó nagyon megforgatta, és akkor egyértelmüen vereséget is szenvedett, és ki is kaptak az elõrejelzések ellenére. Nálunk nagy szerepe van a TV vitának, mert ott aki gyõz az lehet-a tapasztalatok szerint a miniszterelnök.Ebbõl kifolyólag Orbánnak óriási a vesztenivalója, és nyilván megpróbál kibújni, mert az elképesztõen nagy munkával elvégzett 4 évi eredményeit is elveszítheti, ha egy két rosszul megadott választ betesz a vitába. Ez nagyon veszélyes lehet számára, egy ilyen vita, lehet be sem vállalja, mert nagyon tart ettõl. Látszik rajta, egyszerûen még a témát is elkerüli, mint az egész pártja.
Miután még a retorikai képességekkel nem rendelkezõ Meggymag is erõlködés nélkül elkalapálta (hála annak hogy Surányi dobott neki egy fülest) 2002-ben, Viktor szerintem senkivel nem áll le vitatkozni senkivel. Hisz láthatóan a személyes karizma varázsa csak addig marad, míg egyedül van. Amúgy a választási vita általában egy szoros versenyt hivatott mindig eldönteni valamelyik oldalra, ami most speciel állatira nincs jelen, ahogy 2010-ben sem. Itt csak arra lehet fogadni, hogy jön-e az újabb kétharmad illetve, hogy négypárti marad-e a parlament.
Vityó csak azért tud szépen beszélni, mert jól fizetett szövegírók, kommunikációs tanácsadók mindent a szájába adnak. Egy spontán vitában mukkanni sem tudna.
Semmi értelme, az összes hazudik. 2006ban a böszmének egy igaz mondata nem volt, oylan szinten félre beszélt, hogy azt vitának is nehezen lehetne nevezni.
Még annyit : Ebbõl is látszik, hogy "nincs igazán képben", a beszédeket egy jól bevált stáb megírja, mint tegnap, és ennyi. Nem jól rögtönöz, és ez egy TV vitában, ahol azonnal kell válaszolni ez sorsdöntõ lehet, ott nincs stáb..nincs semmi...csak Õ van. Úgyhogy messze nem olyan jó Õ mint ahogyan elõadja magát, a nagy tehetségével, és a média is ezt sugallja.
Orbán semmit nem ismer el. Amikor még úgy gondolta, vitában is õ a jobb, akkor fontosnak tartotta. Azóta egyfelõl bebizonyosodott, hogy sokan jobbak nála, másfelõl õ döntõen hatalmat épít, és ennek eszköztárába nem illik a vita. Vitázni egyenrangú felek szoktak, õ nem ismer el senkit egyenrangúnak. Egyébként pedig kisgyerek korában belenevelték, hogy az "atya" jutalmaz, vagy büntet, de nem tárgyal. Ettõl akkor sem tudna szabadulni, ha akarna.
Igen. Egyetértek. Ezért nem való Õ Európába, mert nem tud, és nem akar vitázni. Nem szokott, mert egy önkényúr nem lehet senkinek vitapartner. Ha nem áll ki, akkor autómatikusan el kellene hogy veszítse a választást, mert ez a demokrácia lényege: a vita, ha nem vállalja nem kell beülni megint 4 évre, mert senkinek nem kötelezõ ott ücsörögni, és a fél Európát állandóan kioktatni. Ez egy teljesen lehetetlen ember, és minél tovább marad annál kényelmetlenebb lesz a saját pártjának is. Ez persze nagyon messze vezet, de minden fideszesnek tudnia kell hogy "urát, és parancsolóját" meddig kiséri el. Azt hiszem sok eszeveszett "párttagnak" érdemes a Bukás cimû filmet leporolni, mert aktuális lesz- vagy ha még nem látták feltétlen megnézni, mert ez oda fog vezetni.
Vitáknak ott van a parlament. Annak semmi értelme nincs, hogy fût fát egymásnak dobáljanak, egyszerûen egyik oldal se tud normálisan beszélni .. az egyik csõdbe vitte az országot, de úgy csinál, mintha jobb helyzetben adta volna át az országot, mint ahogy megkapta 2002ban. A másiknek, pedig nem kell felülni a lóra ragaszkodni kell a tényekhez! Mert a tény az, hogy jobban teljesítünk és európa lassan beéri az országot oyan nagy válság van a kontinensen és Magyarország ebben a helyzetben tud oylan eredményt produkálni, mint 2007ben, amikor még Szlovákia egymás után hozta a 10% növekedést és nálunk 1% alatt vol. Sõt sok tekintetben még 2007tõl is jobban teljesítünk, hiszen a hiány 3% alatt lesz, "szegények adója" infláció, pedig lényegesen alacsonyabb.
A kérdező hozzászólása: " 4 év alatt 50% nõt az adósság " Most mi folyik itthon??? Orbánék ugyanúgy hitelt vesznek fel csak sokkal rosszabb kamatra, mint az IMF volt. Közben mi lett a nagy államadósság elleni harccal? Nemrég ismét csúcson volt az adósság.
Szerintem vagy azért, mert valamilyen driver kell hozzá, vagy csak simán azért mert windows.
nem véletlenül x64 bites a win7-ed? mert ha az akkor nem valószinü hogy felfogja tudni telepiteni a drivert hamarabb müködik egy x86-os win7ttel akkor is automatikusan telepiti. Vagy ha x86 os az oprendszered akkor rossz helyre van téve a firewire kártya, másik slotba probáld ki.

Miért van az, hogy amikor bukkitos szervert csinálnék, akkor a . Bat fájlt nem indítja el egyszerûen kiírja hogy: A megadott nevet (java) a rendszer nem ismeri fel programként, vagy kötegfájlként?

Legjobb válasz:
Mmm pontosan nem értek ehhez a java meghívó kulcsszóhoz, én a szerómat anno nem java kulcsszóval hívtam meg (mostanában jöttem rá, hogy van ilyen, és mûxik is), hanem meghívtam a javaw.exe-t elérési úttal, a "java" kulcsszó utáni dolgokat meg azután írtam ugyanúgy argumentumokként. Például nálam így néz ki: "D:\Programs\Java\jdk1.8.0_65\bin\java.exe" -jar spigot-1.8.jar Én a D-re tettem a jávám, ha te nem változtattad akkor valszeg a C:\-n van valamelyik Program Files mappádban (attól függ hány bites operációs rendszered van. Ha a java kulcsszó kudarcot is vall, a java.exe így meghívva majd ugyanúgy megoldja amit szeretnél. Ui.: látom nem új a kérdés, de hátha még érdekel a válasz, hogy anno úgy 2 éve miért nem ment :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mmm pontosan nem értek ehhez a java meghívó kulcsszóhoz, én a szerómat anno nem java kulcsszóval hívtam meg (mostanában jöttem rá, hogy van ilyen, és mûxik is), hanem meghívtam a javaw.exe-t elérési úttal, a "java" kulcsszó utáni dolgokat meg azután írtam ugyanúgy argumentumokként. Például nálam így néz ki: "D:\Programs\Java\jdk1.8.0_65\bin\java.exe" -jar spigot-1.8.jar Én a D-re tettem a jávám, ha te nem változtattad akkor valszeg a C:\-n van valamelyik Program Files mappádban (attól függ hány bites operációs rendszered van. Ha a java kulcsszó kudarcot is vall, a java.exe így meghívva majd ugyanúgy megoldja amit szeretnél. Ui.: látom nem új a kérdés, de hátha még érdekel a válasz, hogy anno úgy 2 éve miért nem ment :)

Miert nem ismeri fel a laptopom az SD kartyat, amit korabban igen, es ami egyebkent tokeletesen mukodik a fenykepezogepben?

Legjobb válasz: Kártyaolvasó drivere fel van telepítve? Lehet, hogy tönkrement? Más kártyát olvas?

Kártyaolvasó drivere fel van telepítve? Lehet, hogy tönkrement? Más kártyát olvas?
A kérdező hozzászólása: Igen, fel van, de sajnos nem tudom hogy olvas-e mas kartyat, mert nincsen masik...
A kérdező hozzászólása: MOst kaptam kolcson egy masik kartyat, azt sem olvassa. :(
Akkor bizony bekrepált az olvasó. Sajnos elõfordul. Ha megy csípõbõl akkor egy szétszedés + kiporolás kombót meg lehet próbálni, de sok reményt ne fûzz hozzá!
A kérdező hozzászólása: Pfff... Es ha kiporolom es akkor sem jo, lehet valamit tenni?
Aha. Egész nyugodtan vehetsz USB-s olvasót. A legtöbb laptopon az alaplapon van a kártya olvasó, csak alaplap cserével javítható. Ha neked még is külön lenne, akkor is elég kicsi az esélye, hogy kapsz ilyen olvasót, mert elég speciális. Az USB-s egyébként meg pár ezer Ft és bármilyen géphez használható.
A kérdező hozzászólása: KOszi a tippet! Azert megprobalom elobb kiporolni, de kicsit gondoltam, hogy a beepitettet nem lehet csak ugy cserelni. Hjaj, ezek az olcso laptopok... :)

Amikor felrakom az UBUNTU 10.10est és wifin keresztul akarok telepiteni akkor miért nem ismeri fel a wifit?

netbookomra felraktam de nem birok se frissitést rakni meg semmitse mert nem találja a wifim

Legjobb válasz: Hát akkor bizonyt azt fel kell telepíteni. Nem lesz túl egyszerû, de kitartással sikerülni fog.

Hát akkor bizonyt azt fel kell telepíteni. Nem lesz túl egyszerû, de kitartással sikerülni fog.
A kérdező hozzászólása: köszi, még valaki?
Mivel nem mondtad meg milyen wifid van, és hogy mit próbáltál nem fogsz sokkal több segítséget kapni.
A kérdező hozzászólása: irtam uzit
Google: acer aspire one d270 ubuntu wifi Kapásból találtam 2 magyar és több külföldi oldalt is, ahol másoknak sem mûködött. Érdemes kipróbálni azokat a leírásokat!
A kérdező hozzászólása: akkor ird le az oldalakat
Egy oldal: google.hu

Miért nem ismerik fel az emberek, hogy a rendszer amiben élünk, gyakorlatilag egy rabszolgatartó társadalom?

A kommentem vagy 300 oldal lenne... szval ide nem írok mást.

Legjobb válasz: Mert elvannak butitva média által, sajnos vannak emberek akik hisznek a politikusoknak és elhiszik azt amit a tévében látnak. :-/

Mert elvannak butitva média által, sajnos vannak emberek akik hisznek a politikusoknak és elhiszik azt amit a tévében látnak. :-/
A kérdező hozzászólása: Igen ez így van... és borzasztó... de hogy mindenki tök vidáman él... legyen felõlem mindenki boldog.. de ne attól, hogy büszke rá mert õ rabszolga... azért ha kicsit belegondol az ember, ez legalább is nekem: durva...
A mi térségünkben élõk bele vannak fáradva mindenbe. Felemeli ugyan a hangját, de nagy látszatja, eredménye nincs. Ezért inkább rabszolga marad...
A kérdező hozzászólása: itt is de sztem mindenhol kb ez a helyzet vagy ez lehet a ehelyzet.... sztem az a baj. hogy nincs még kitalálva egy tökéletes rendszer sem, valamint az ehhez szükséges elméleti és fizikai eszközök sincsenek meg, vagyis ez az ok az okozat pedig a tény... speciel én hiszek a változásba de jó tudni, hogy nem vagyok egyedül.
Lehet hogy win7 alatt nem megy.
A kérdező hozzászólása: aha megcsináltam de ugy telepiti ujra hogy az a neve: ismeretlen eszköz..és továbbra sem megy
WIN7 Start menü Vezérlõpult Eszközkezelõ XP Start menü Vezérlõpult Rendszer Eszközkezelõ
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy gõzöm sincs hol az az eszközkezelõ haha
Azt csak hiszed hogy nincs illesztõje. Nézd meg légyszíves amit mondtam.
A kérdező hozzászólása: mármint nem kellett telepíteni meg ilyesmi
A kérdező hozzászólása: de nincs illesztõ programja mert bedugtam elõször és rögtön jó volt:S
Ha be van dugva akkor meglátod az eszközkezelõben hogy hibát jelez rá. Távolítsd el az illesztõprogramját, húzd ki, majd egy kis idõ múlva vissza be és újra telepíti.
A kérdező hozzászólása: de eddig mûködött
Ezen nem tudunk segíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!