Találatok a következő kifejezésre: Miért félünk amit nem (272 db)

Pár feladat amit nem értek, tudnátok segíteni? Lehet, hogy van olyan is benne, aminek nincsen helyes megoldása, annak miért nincsen?

A szultán börtönének 400 cellájában egy-egy rab sínylõdik. A cellák ajtaján lévõ zár úgy mûködik, hogy egy elfordítás esetén nyílik, még egy elfordítás esetén záródik és így tovább... Most inden ajtó zárva van. A szultán a születésnapján elhatározza, hogy nagylelkû lesz és megparancsolja az egyik õrnek, hogy fordítson egyet valamennyi cellazáron. Közben azonban meggondolja magát, és utánaküld egy másik õrt, akit azzal bíz meg, hogy minden második záron fordítson még egyet. Ezt követi a harmadik õr, aki minden harmadik záron fordít még egyet és így tovább... Végül a 400.õr a 400. cella ajtaján fordít még egyet. Azok a rabok szabadulnak ki, akiknek most nyitva van az ajtajuk? hány embert engedett szabadon a szultán?

Legjobb válasz:
1. Feladat: Vizsgáljuk meg az elsõ 10 ajtót! Ha végigcsinálod a feladat szerint ezeket, láthatod, hogy az 1., 4., 9. ajtó marad nyitva. Mi a közös bennük? Mindegyik négyzetszám! Tehát a 400-nál kisebb négyzetszámok lesznek nyitva, a többiek zárva. Miért? Ha egy ajtó zárját páros számszor fordítják el, mindig be lesz zárva. Nyit-zár, nyit-zár, nyit-zár... ha páratlanszor, akkor nyitva marad. Miért? Pl. a 6. ajtó zárjáhkz az 1., 2., 3., és a 6., õr nyúl hozzá. Tehát egy ajtót azok az õrök nyitnak-zárnak, akiknek a sorszáma osztója az ajtó sorszámának. Tehát azok az ajtók maradnak nyitva, amelynek páratlan számú osztója van. (Mivel az elsõ mindent kinyitott, a következõ (páros) zár, a következõ (3., ami páratlan), nyit... Ha egy szám osztóit osztó-társosztó párokba rendezzük, akkor minden számnak osztójához találunk társosztót . Pl. 12=1×12, 2×6, 3×4. A négyzetszámoknál viszont a szám négyzetgyöke magával alkot osztópárt pl. 6×6, ami ugye egy osztónak minõsül, így a számnak csak páratlan osztója lesz. Pl. 9=1×9, 3×3. Osztópárokba rendeztünk, de mivel a 3×3 csak egy osztónak minõsül, ezért a 9-nek páratlan számú, azaz 3 osztója van(1, 3 ,9). És mivel csak a négyzetszámok épülnek fel 2 egyenlõ egész szám szorzataként (pont ezért négyzetszámok), ezért õk bírnak páratlan számú osztóval, tehát az õ cellájuk ajtaja marad nyitva. Tehát a megoldás: 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, 100, 121, 144, 169, 196, 225, 256, 289, 324, 361, 400.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Feladat: Vizsgáljuk meg az elsõ 10 ajtót! Ha végigcsinálod a feladat szerint ezeket, láthatod, hogy az 1., 4., 9. ajtó marad nyitva. Mi a közös bennük? Mindegyik négyzetszám! Tehát a 400-nál kisebb négyzetszámok lesznek nyitva, a többiek zárva. Miért? Ha egy ajtó zárját páros számszor fordítják el, mindig be lesz zárva. Nyit-zár, nyit-zár, nyit-zár... ha páratlanszor, akkor nyitva marad. Miért? Pl. a 6. ajtó zárjáhkz az 1., 2., 3., és a 6., õr nyúl hozzá. Tehát egy ajtót azok az õrök nyitnak-zárnak, akiknek a sorszáma osztója az ajtó sorszámának. Tehát azok az ajtók maradnak nyitva, amelynek páratlan számú osztója van. (Mivel az elsõ mindent kinyitott, a következõ (páros) zár, a következõ (3., ami páratlan), nyit... Ha egy szám osztóit osztó-társosztó párokba rendezzük, akkor minden számnak osztójához találunk társosztót . Pl. 12=1×12, 2×6, 3×4. A négyzetszámoknál viszont a szám négyzetgyöke magával alkot osztópárt pl. 6×6, ami ugye egy osztónak minõsül, így a számnak csak páratlan osztója lesz. Pl. 9=1×9, 3×3. Osztópárokba rendeztünk, de mivel a 3×3 csak egy osztónak minõsül, ezért a 9-nek páratlan számú, azaz 3 osztója van(1, 3 , 9). És mivel csak a négyzetszámok épülnek fel 2 egyenlõ egész szám szorzataként (pont ezért négyzetszámok), ezért õk bírnak páratlan számú osztóval, tehát az õ cellájuk ajtaja marad nyitva. Tehát a megoldás: 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, 100, 121, 144, 169, 196, 225, 256, 289, 324, 361, 400.
Pontosítok: ezek a cellák nyílnak ki, tehát 20 rabot engednek ki.

Miért félnek az emberek attól, hogy intelligensebb lények vannak körülöttünk (értem itt a világegyetemet stb)? És miért nem látják, ami már nyilvánvaló?

Pld:rengeteg kiszivárgott hir,tudósok,szakemberek,pilóták beszámolója.

Legjobb válasz: Mert vannak emberek akik rettenetesen félnek idegen civilizációktól -hozzáteszem joggal félnek mert nem mind barátságos-, ezért félelmükben próbálnak nem tudomást venni az UFO jelenségekrõl. Amikor valaki fél, az agynak természetes reakciója hogy úgy védekezik a félelmeitõl, hogy nem vesz róla tudomást illetve az ellenkezõjében hisz, hogy ezáltal megnyugodjon és megszabaduljon nyomasztó félelmeitõl. Ez az agy természetes védekezõ képessége és gyerekeknél gyakrabban elõfordul. Miért nem látják? De látják. Csak nem akarják elfogadni. Ez épp olyan dolog, hogy aki hisz istenben az miért hisz, hiszen egyértelmû hogy az univerzumot nem istenség alkotta, ma már tudjuk hogy mitõl alakulnak a csillagok, a bolygók stb... nem kell isten hozzá. Ennek ellenére valaki még is hisz benne és ezt tiszteletben kell tartani. Ugyan így tiszeteltben kell tartani ha valaki nem hisz. Mindenki maga dönti el miben hisz. Azt állítani hogy 500 BILLIÓ fényévnyi távolságon belül csak az ember az egyetlen értelmes lény, az enyhén szólva önzõség és butaság. A Föld is tele van számtalan létformákkal, vannak madarak, emlõsök, baktériumok, vírusok, csúszómászók, növények stb... de a végtelen univerzum valahogy kimaradt ezekbõl a csodákból. Mintha az élet magja kiválasztotta volna a Földet célpontnak a végtelen univerzumban, majd az univerzumnak azt mondta: Neked kuss legyen te nem kapsz semmit! Old meg magadnak! :) Ugye milyen nevetséges?

Mert vannak emberek akik rettenetesen félnek idegen civilizációktól -hozzáteszem joggal félnek mert nem mind barátságos-, ezért félelmükben próbálnak nem tudomást venni az UFO jelenségekrõl. Amikor valaki fél, az agynak természetes reakciója hogy úgy védekezik a félelmeitõl, hogy nem vesz róla tudomást illetve az ellenkezõjében hisz, hogy ezáltal megnyugodjon és megszabaduljon nyomasztó félelmeitõl. Ez az agy természetes védekezõ képessége és gyerekeknél gyakrabban elõfordul. Miért nem látják? De látják. Csak nem akarják elfogadni. Ez épp olyan dolog, hogy aki hisz istenben az miért hisz, hiszen egyértelmû hogy az univerzumot nem istenség alkotta, ma már tudjuk hogy mitõl alakulnak a csillagok, a bolygók stb... nem kell isten hozzá. Ennek ellenére valaki még is hisz benne és ezt tiszteletben kell tartani. Ugyan így tiszeteltben kell tartani ha valaki nem hisz. Mindenki maga dönti el miben hisz. Azt állítani hogy 500 BILLIÓ fényévnyi távolságon belül csak az ember az egyetlen értelmes lény, az enyhén szólva önzõség és butaság. A Föld is tele van számtalan létformákkal, vannak madarak, emlõsök, baktériumok, vírusok, csúszómászók, növények stb... de a végtelen univerzum valahogy kimaradt ezekbõl a csodákból. Mintha az élet magja kiválasztotta volna a Földet célpontnak a végtelen univerzumban, majd az univerzumnak azt mondta: Neked kuss legyen te nem kapsz semmit! Old meg magadnak! :) Ugye milyen nevetséges?
jogosan félnek fejlettebb tudású lényektõl, hiszen a hírekben is sokszor hallhatunk arról, hogy ufót látnak ami nem természet alkotta valami, hanem valaminek alkotnia kellet és ebben az esetben az ufonautát mondanám
Kedves kérdezõ! Én benne lennék ebben a tüntetõs dologban hiszek is ebben és igazad van! Összejövünk "néhányan" média, és majd a kormányok is elgondolkodnak! Csak az a baj hogy ilyen sok embert nehéz szerezni aki hisz is benne és el is menne, és ki is állna a nyilvánosság elé!
szia 404, majd valamikor beszélünk, tomival mostanában nem tudok ... :)
Az indiánok örültek Kolombusznak?;DDD gondolkozz.
Köztudott, hogy a világon az ész van a legigazságosabban elosztva. Mindenki meg van gyõzõdve róla, hogy neki valamivel több jutott, mint másoknak.
Ezt jómagam is kérdezhettem volna. Azt a filmet hol találom meg?
"hiszen egyértelmû hogy az univerzumot nem istenség alkotta, ma már TUDJUK hogy mitõl alakulnak a csillagok, a bolygók stb..." Hát, mondjuk úgy, hogy vannak rá elméletek... ...amik aztán olykor megváltoznak, vagy lecserélõdnek.
Nem félek, mert eddig még semmi bizonyíték rá, hogy léteznek. Egyáltalán nem nyilvánvaló, csupán nem elképzelhetetlen. Az emberi fantázia pedig végtelen.

Orbán miért nem ismeri el, hogy egyszerûen csak fél tévés vitára kiállni? Ugyanúgy mint, hogy azt se lehet elõre tudni, hogy hol lesz, mert akkor az nagy médiumok újságírói is oda mennek és olyan kérdést tesznek fel ami kellemetlen.

Neki az sose megy, mert mindig belebukik abba és nem tud jól válaszolni a kérdésre, mint azt korábban se tudta.

Legjobb válasz: "A felsorolt érvek között nem szerepelt, hogy amikor Orbán 2002-ben és 2006-ban utoljára leállt vitázni, akkor az balul sült el, és mindkétszer ki is kapott a választásokon." Akkor mindig jól tud "hazudni" mikor nem azonnal kell dolgokra válaszolni, hanem elõtte jól meg lett fogalmazva a kérdésre a válasz. Pl a saját párthû médiumnál tesznek fel kérdést, bõven meg van adva, hogy mi lehet az. Valahogy kényes kérdést nem szeretnek feltenni, amire Viktor nincs felkészülve.

A kérdező hozzászólása: "A felsorolt érvek között nem szerepelt, hogy amikor Orbán 2002-ben és 2006-ban utoljára leállt vitázni, akkor az balul sült el, és mindkétszer ki is kapott a választásokon." Akkor mindig jól tud "hazudni" mikor nem azonnal kell dolgokra válaszolni, hanem elõtte jól meg lett fogalmazva a kérdésre a válasz. Pl a saját párthû médiumnál tesznek fel kérdést, bõven meg van adva, hogy mi lehet az. Valahogy kényes kérdést nem szeretnek feltenni, amire Viktor nincs felkészülve.
Sokan hivatkoztak a 2006os vitára, ahol valóban Gyurcsány fölényeskedett, de ennek az oka a választások után ki is derült. Ugye emlékszünk még a 2006os zavargásokra és az igazság beszédre? Hazugság cunamit nem kell lehet kivédeni .
A kérdező hozzászólása: ma 15:28 Nem azért de úgy mint Fletó úgy Viktor is tarthatna egy olyan beszédet. Neki se lenne üres a mondanivalója, hogy mi mindent hazudtak. Ott ülnének az emberek napokig.
A kérdező hozzászólása: "Hazugság cunamit nem kell lehet kivédeni ." EZ pontosan igaz arra is, hogy Orbán nem tudná kivédeni mindazt amit hazudott nem is csak az elmúlt 4 évben.
2010ban volt vita? Ki volt hatalmon? 1998ban volt vita? 1994ben? 1990ben? Vitázni akkor kell, ha az eredmények alapján nem eldönthetõ, hogy kire kell szavazni ... Ma egyértelmû, hogy a fidesznek ez a vita teljesen felesleges... Toronymagasan vezet és nem kell meggyõznie a választókat arról, hogy mit csinált a kormánya az elmúlt 4 évben, mert másról se szól a kampány.
2010ben se állt ki Bajnai Gordon vitára, se a jobbikkal se az lmpvel ... szóval érdekes, hogy pont õk a leghangosabbak.
Fideszes gondolkodásmód: az ellenzéknek kellene szégyellnie magát, hogy (elvileg) jogállamban nyílt vitára hívják a jelenlegi miniszterelnököt.
Ilyet nem lehet megcsinálni egy demokráciában. Ki kell állni.Ebbõl is jól látszik, hogy miféle ember ez? Elbújik egy vita elõl, de a kertje végében stadiont építtet egy senkiféle" falusi klubnak, ahová soha senki nem fog igazán elutazni. Ennyire fél a nyilvánosságtól és az õszinte, nem az Õ szája szerint nem elõre beadott kérdések bizonyára zavarba is hozhatják.Mint ahogy ezt már többször át is élte./2002, 2006, 2008/Retteg ettõl, valószinûleg sokan dolgoznak azon, hogyan "mossák ki ezt a szart.".
A kérdező hozzászólása: "2010ben se állt ki Bajnai Gordon vitára" És neki akkor miért kellet volna kiállni? Nem õ volt a jelölt. Sõt most se.
Ja, mert õt demokratikusan a nép választotta meg . Elõtte önkormányzati miniszterként a csõd szélére jutotta az önkormányzatokat (érdekes módon, pont akkor kellett önkormányzatok felelõsségét növelni, amikor "hála a gyurcsány i-gazságbeszédnek" az mszp elbukta az önkormányzati választásokat. persze a forrásokat továbbra is a kormány adta az önkormányzatoknak. ) Majd gazdasági miniszterként tevékenykedett a válság kezdetétõl. Az országot végül, az szdsz megújult támogatóival a független szakértõnek kikiáltott korábbi Gyurcsány miniszter kapta, ahol fõ feladata az imf hitel lehívása az imf követelések ("kötelezõen betartandó ajánlások") betartása. Ma tudjuk milyen sikeres ez a program, görögök, portugáloknál nagy a jó lét .... 4 év alatt 50% nõt az adósság Éljen a butaság!
Ugyanazt kéne csinálni, mint annak idején a sakkban, amikor Bobby Fisher nem állt ki Karpov ellen 1975-ben a sakkvilágbajnoki döntõre, és mindenféle kifogásokat talált ki. A FIDE azonnal elvette a világbajnoki címét.Ez kellene Orbánnal is, senki nem teheti meg, hogy a demokráciát semmibe véve annak föléje helyezze magát.Tehát, ha nem vállalja a vitát a kihívókkal, akkor autómatikusan elvesztené a miniszterelnökséget. Megjegyzem ezt próbálná valaki, mondjuk Amerikában, vagy a németeknél megcsinálni. Másnap már be sem kellene mennie a hivatalba... Ez egy teljesen süket ember, aki tejhatalmúnak képzeli magát.És ez oktatja 4 éve Európát.
A kérdező hozzászólása: ma 14:51 Jobban teljesítünk? Az államadósság nemrég újabb csúcson volt, úgy, hogy közben a 3000 milliárdos magánnyugdíjat bekebeleztük. GDP növekedés? Nem is olyan nagy mint õk azt gondolták volna. Ha még emlékszünk matolcsy szavaira, mikor mínuszban volt? AZ is növekedés. Ja csak azt nem mondta, hogy merre. Akkor a szegénységgel mi a helyzet? Ja hogy egyre magasabb. A jövedelemkülönbségek? Azok is. egyedül a legolcsóbb kampányfogás a rezsicsökkentés volt. Nekik semmibe nem kerül, csak egy törvénybe, viszont az emberek bezabálják. AZtán meg ezt kell mindenhol nyomatni. Ha annyira csak az emberek érdekét nézik akkor megteszik sé neme agyonreklámozzák és nem erre építik a kampányt. A vak is látja, hogy csaka kampány miatt kellet. Különben már kormányváltáskor is lehetett volna meglépni. Ja akkor nem fontos, mert az emberek mostanra elfelejtették volna. Ami a legszebb a kormáényzásuk alatt az az ész nélküli államosítás. Azt mondják az oktatás milyen jó votl a központtal. Majd mikor a kormánybiztos aki ennek a felderítésére odaküldtek és megmondta, hogy nem jó, akkor máris nem kértek a munkájából tovább. Ja hogy van akkor ez? Ha valaki nem bólogat neki, akkor annak kuss és hazudik? Ezt hívjuk DEMOKRÁCIÁNAK? Na meg azt ne nézzük mit ttettek a demokráciával az elmúlt 4 évben. Mostanra már ez egy vicc a magyar szótárban. Aki szerint jobbak vagyunk annak egészségére és csak szavazzon ezekre a senkikre..
Orbánt már Vona Gábor is hívta vitára, sõt újabban Schiffer is vitázni akar vele. [link] Teljesen jogos, hogy az ellenzék vitázni szeretne, de az is jogos, hogy Orbán hárít. Azt viszont érdekesnek tartom, hogy Mesterházy-t ezzel a furcsa indokkal koptatta le, Vonát viszont szóra sem méltatja. Ez szerintem elég szánalmas a részérõl.
Úgyis tudja mindenki.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orbán a TV vitákban többször nagyon furcsán szerepelt.Tulajdonképpen az általa mindíg külön "nagyrabecsült" Horn Gyulát tudta eddig egyértelmüen 1998-ban megfogni, és ott egyértelmüen Õ volt a jobb. Akkor gyõzött is, de igazából amit ma már kevesen tudnak az akkori FKGP, és Torgyán segedelmével tudott miniszterelnök lenni.... A másik emlékezetes vita a 2006-os Gyurcsányi eset volt, ahol a nagyon rafinált Fletó nagyon megforgatta, és akkor egyértelmüen vereséget is szenvedett, és ki is kaptak az elõrejelzések ellenére. Nálunk nagy szerepe van a TV vitának, mert ott aki gyõz az lehet-a tapasztalatok szerint a miniszterelnök.Ebbõl kifolyólag Orbánnak óriási a vesztenivalója, és nyilván megpróbál kibújni, mert az elképesztõen nagy munkával elvégzett 4 évi eredményeit is elveszítheti, ha egy két rosszul megadott választ betesz a vitába. Ez nagyon veszélyes lehet számára, egy ilyen vita, lehet be sem vállalja, mert nagyon tart ettõl. Látszik rajta, egyszerûen még a témát is elkerüli, mint az egész pártja.
Miután még a retorikai képességekkel nem rendelkezõ Meggymag is erõlködés nélkül elkalapálta (hála annak hogy Surányi dobott neki egy fülest) 2002-ben, Viktor szerintem senkivel nem áll le vitatkozni senkivel. Hisz láthatóan a személyes karizma varázsa csak addig marad, míg egyedül van. Amúgy a választási vita általában egy szoros versenyt hivatott mindig eldönteni valamelyik oldalra, ami most speciel állatira nincs jelen, ahogy 2010-ben sem. Itt csak arra lehet fogadni, hogy jön-e az újabb kétharmad illetve, hogy négypárti marad-e a parlament.
Vityó csak azért tud szépen beszélni, mert jól fizetett szövegírók, kommunikációs tanácsadók mindent a szájába adnak. Egy spontán vitában mukkanni sem tudna.
Semmi értelme, az összes hazudik. 2006ban a böszmének egy igaz mondata nem volt, oylan szinten félre beszélt, hogy azt vitának is nehezen lehetne nevezni.
Még annyit : Ebbõl is látszik, hogy "nincs igazán képben", a beszédeket egy jól bevált stáb megírja, mint tegnap, és ennyi. Nem jól rögtönöz, és ez egy TV vitában, ahol azonnal kell válaszolni ez sorsdöntõ lehet, ott nincs stáb..nincs semmi...csak Õ van. Úgyhogy messze nem olyan jó Õ mint ahogyan elõadja magát, a nagy tehetségével, és a média is ezt sugallja.
Orbán semmit nem ismer el. Amikor még úgy gondolta, vitában is õ a jobb, akkor fontosnak tartotta. Azóta egyfelõl bebizonyosodott, hogy sokan jobbak nála, másfelõl õ döntõen hatalmat épít, és ennek eszköztárába nem illik a vita. Vitázni egyenrangú felek szoktak, õ nem ismer el senkit egyenrangúnak. Egyébként pedig kisgyerek korában belenevelték, hogy az "atya" jutalmaz, vagy büntet, de nem tárgyal. Ettõl akkor sem tudna szabadulni, ha akarna.
Igen. Egyetértek. Ezért nem való Õ Európába, mert nem tud, és nem akar vitázni. Nem szokott, mert egy önkényúr nem lehet senkinek vitapartner. Ha nem áll ki, akkor autómatikusan el kellene hogy veszítse a választást, mert ez a demokrácia lényege: a vita, ha nem vállalja nem kell beülni megint 4 évre, mert senkinek nem kötelezõ ott ücsörögni, és a fél Európát állandóan kioktatni. Ez egy teljesen lehetetlen ember, és minél tovább marad annál kényelmetlenebb lesz a saját pártjának is. Ez persze nagyon messze vezet, de minden fideszesnek tudnia kell hogy "urát, és parancsolóját" meddig kiséri el. Azt hiszem sok eszeveszett "párttagnak" érdemes a Bukás cimû filmet leporolni, mert aktuális lesz- vagy ha még nem látták feltétlen megnézni, mert ez oda fog vezetni.
Vitáknak ott van a parlament. Annak semmi értelme nincs, hogy fût fát egymásnak dobáljanak, egyszerûen egyik oldal se tud normálisan beszélni .. az egyik csõdbe vitte az országot, de úgy csinál, mintha jobb helyzetben adta volna át az országot, mint ahogy megkapta 2002ban. A másiknek, pedig nem kell felülni a lóra ragaszkodni kell a tényekhez! Mert a tény az, hogy jobban teljesítünk és európa lassan beéri az országot oyan nagy válság van a kontinensen és Magyarország ebben a helyzetben tud oylan eredményt produkálni, mint 2007ben, amikor még Szlovákia egymás után hozta a 10% növekedést és nálunk 1% alatt vol. Sõt sok tekintetben még 2007tõl is jobban teljesítünk, hiszen a hiány 3% alatt lesz, "szegények adója" infláció, pedig lényegesen alacsonyabb.
A kérdező hozzászólása: " 4 év alatt 50% nõt az adósság " Most mi folyik itthon??? Orbánék ugyanúgy hitelt vesznek fel csak sokkal rosszabb kamatra, mint az IMF volt. Közben mi lett a nagy államadósság elleni harccal? Nemrég ismét csúcson volt az adósság.

Miért raknak fel az emberek olyan dolgokat a közösségi oldalakra amiket nem akarnak nyilvánosságra hozni?

Most már másodszor szorultam a munkahelyemen mert elmondtam munkatársakról olyan dolgokat amiket felraktak. Minek kell felrakni ha titokba akarják tartani?És azt mondják hogy én turkálok az életükben.Én azt mondom ha valakit az ilyen dolgok zavarnak ne rakja fel magát.

Legjobb válasz: Igazad van, a közösségi oldalakra mindenki csak azt rakja fel, amit nyilvánosságra akar hozni. De azért nem felejtsd el, hogy a munkahelyeken nem mindenki bújja a közösségi oldalakat, s amit felraktak, valószínûleg nem a kollegáknak, fõnököknek szánták. A békesség érdekében olvad el, raktározd el magadban õket, s csak akkor vedd elõ, ha nagyon muszáj. Ezzel sok felesleges konfliktust megelõzhetsz.

Igazad van, a közösségi oldalakra mindenki csak azt rakja fel, amit nyilvánosságra akar hozni. De azért nem felejtsd el, hogy a munkahelyeken nem mindenki bújja a közösségi oldalakat, s amit felraktak, valószínûleg nem a kollegáknak, fõnököknek szánták. A békesség érdekében olvad el, raktározd el magadban õket, s csak akkor vedd elõ, ha nagyon muszáj. Ezzel sok felesleges konfliktust megelõzhetsz.
Azért, mert az emberek hihetetlenül ostobák.
Ez kétoldalú dolog. Másnak a meggondolatlansága nem ment fel téged sem az esetleges pletykálás alól. Nyilván neked azt kell figyelembe venned, hogy mit mondtál el a munkatársadról, kinek, milyen okból és milyen céllal.
Na, én ugyanilyenbe szaladtam bele most a suliban, csak annak egy telefon volt az alapja. Az egésznek az alapja az volt, hogy én azt hittem, X tud Y-ról, ezért ismeri a helyzetet, de kiderült, hogy nem, ezért most én vagyok a kétszínû, és hasonló "finomságok". Az a baj, hogy sokan sose értik meg, hogy az ember vagy kereken mondja meg a másiknak, hogy mi van, vagy tartsa magában.

A google fiók/fióktevékenység lapon felül van két dátum a kuka jel elõtt, amin nem tudok állítani. Miért nem, és mit jelent a dátum? Lehet hogy a fiók létrehozása?

Legjobb válasz: Fel lehetett iratkozni anno, fióktevékenységre, hogy mit csináltál a fiókodon belül. Ha erre feliratkoztál, akkor havonta küldenek egy értesítõt, hogy a fióktevékenység már elérhetõ. Ezek a dátumok azok,amikor ezt küldték. Itt megnézheted pl. tavaly novemberben mennyi emailt kaptál, mennyit küldtél....stb.

Fel lehetett iratkozni anno, fióktevékenységre, hogy mit csináltál a fiókodon belül. Ha erre feliratkoztál, akkor havonta küldenek egy értesítõt, hogy a fióktevékenység már elérhetõ. Ezek a dátumok azok, amikor ezt küldték. Itt megnézheted pl. tavaly novemberben mennyi emailt kaptál, mennyit küldtél....stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Miért van az, hogy amikkor videót veszek fel pl co4-et megy 60fps-el és hirtelen le ugrik 33-ra valamikor 20 alá:? Amikkor nem veszek vidit szépen fut! Én HDD-ra gyanakszom!

Legjobb válasz: Gyenge a géped. A videó felvétele is prociba, de fõleg HDD írásba kerül. Ha nem tömörítetlenül veszed fel, akkor mégtöbb prociba.

Gyenge a géped. A videó felvétele is prociba, de fõleg HDD írásba kerül. Ha nem tömörítetlenül veszed fel, akkor mégtöbb prociba.
ram is elfogyhat
Nekem is szokott néha! Igaz hogy nem 30-ig de néha-néha leesik a megszokottól! HDD-m az igaz, hogy nem a legjobb! FRAPS-el szoktam 720p, 1080p-ben venni! Procimmal nekem nincs gond! (i7 3770K) Én a esetleg HDD-re és RAM-ra gyanakszom! Nekem amikor a RAM eléri a 80-85% kihasználtságot akkor kezdi el az FPS leesést! (4GB) Ezért tervezek +8GB-ot mellé!
A kérdező hozzászólása: Értem! Már nem frapset használom hanem mást és tökéletes! Fix 60fps! Ám igen ramot én is tervezek mert most 4 van nekem is! köszönöm a helpeléseteket:D
A bõrt valójában nem húzni, hanem hátra görgetni kell . Merev állapotban már kis szükületet jelez.A többi magyarázatot majd priviben .
Az, hogy olyan, mintha felgörgetnéd, az bizony teljesen normális, ne is aggódj miatta :) Az viszont, hogy mereven már nem megy hátra, az kevésbé normális, de lehet rajta javítani :) Mennyire nem megy egyébként?

4 éve vettem fel kölcsönt a banktól 8 évre. Félidőben vagyok. Az egyenlegem most kaptam meg, és nem a fele, amit törlesztettem. Vajon miért? Kifizethetném a hátralévő 4 évet egyben, hogy megszabaduljak a kölcsöntől?

Egyszer nyaralás miatt megcsusztam a törlesztéssel, és most az 2012-es elszámoláson van 7 % késedelmi kamat. Most ez az egész hátralév? összeget terheli, vagy csak azt az egy hónapot?

Legjobb válasz: 1. A tõketörlesztés nem a hitel elsõ havi részleténél kezdõdik általában, hanem késõbb. A szerzõdésben benne kell lennie, mikortól fizeted azt vissza. 2. Ez az elõtörlesztés. A bankok általában nem szeretik, ezért mindenféle feltételhez kötik. A bankban el tudják neked mondani, hogy milyen feltételekkel tudod ezt megtenni.

1. A tõketörlesztés nem a hitel elsõ havi részleténél kezdõdik általában, hanem késõbb. A szerzõdésben benne kell lennie, mikortól fizeted azt vissza. 2. Ez az elõtörlesztés. A bankok általában nem szeretik, ezért mindenféle feltételhez kötik. A bankban el tudják neked mondani, hogy milyen feltételekkel tudod ezt megtenni.
A kérdező hozzászólása: Muszáj lesz bemennem. Ez egy kamatmentes munkahelyi kölcsön egyébként. Akkor is van elõtörlesztés?
Az spéci szabályok szerint megy, nézd meg a szerzõdést.
A munkahelyi kölcsön ugyan kamatmentes, de a hitelt kezelõ bank (általában az OTP) éves kezelési költséget számít fel a fennálló tõketartozásra, ami lehet pl 2%. Mivel az elején még sok a tõketartozás, a kezelési költség is sok, ezért fogy kisebb ütemben az elején a tõketartozás még akkor is, ha a hitelt a munkáltató kamatmentesen adta.

Miért van az ha letöltök egy játékot akkor a mappában félig . Rar fájlok vannak a másik fele meg csak sima fájl amit nem tudok megnyitni?

Legjobb válasz: Igen, ezt tudom csak azt nem értem hogy a többi fájllal mi van mert hogy a számok amik a .rar után vannak azok folytatódnak tovább.

A kérdező hozzászólása: Igen, ezt tudom csak azt nem értem hogy a többi fájllal mi van mert hogy a számok amik a .rar után vannak azok folytatódnak tovább.
Bizonyos szám felett a sorszám már nem .rar-ként folytatódik, hanem r41, r42, stb... Ezek ugyanúgy a csomagolt állományhoz tartoznak. Ha az egyik darabon kibontás parancsot adsz, mindegyiken végig fog haladni, és megkapod az eredeti fájlt.
Erre nem tudok válaszolni, de arra igen, hogy úgy kell kicsomagolni, hogy a legelsõ .rar fájlra jobb gomb --> kibontás ide, és ott lesz az iso, amit vagy beraksz Deamon Toolsba, vagy Azt is ki tudod csomagolni WinRAR-al.
Ha látnánk, akkor tudnánk segíteni. Linkelj egy képet...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!