Találatok a következő kifejezésre: Miért félünk amit (545 db)

Pár feladat amit nem értek, tudnátok segíteni? Lehet, hogy van olyan is benne, aminek nincsen helyes megoldása, annak miért nincsen?

A szultán börtönének 400 cellájában egy-egy rab sínylõdik. A cellák ajtaján lévõ zár úgy mûködik, hogy egy elfordítás esetén nyílik, még egy elfordítás esetén záródik és így tovább... Most inden ajtó zárva van. A szultán a születésnapján elhatározza, hogy nagylelkû lesz és megparancsolja az egyik õrnek, hogy fordítson egyet valamennyi cellazáron. Közben azonban meggondolja magát, és utánaküld egy másik õrt, akit azzal bíz meg, hogy minden második záron fordítson még egyet. Ezt követi a harmadik õr, aki minden harmadik záron fordít még egyet és így tovább... Végül a 400.õr a 400. cella ajtaján fordít még egyet. Azok a rabok szabadulnak ki, akiknek most nyitva van az ajtajuk? hány embert engedett szabadon a szultán?

Legjobb válasz:
1. Feladat: Vizsgáljuk meg az elsõ 10 ajtót! Ha végigcsinálod a feladat szerint ezeket, láthatod, hogy az 1., 4., 9. ajtó marad nyitva. Mi a közös bennük? Mindegyik négyzetszám! Tehát a 400-nál kisebb négyzetszámok lesznek nyitva, a többiek zárva. Miért? Ha egy ajtó zárját páros számszor fordítják el, mindig be lesz zárva. Nyit-zár, nyit-zár, nyit-zár... ha páratlanszor, akkor nyitva marad. Miért? Pl. a 6. ajtó zárjáhkz az 1., 2., 3., és a 6., õr nyúl hozzá. Tehát egy ajtót azok az õrök nyitnak-zárnak, akiknek a sorszáma osztója az ajtó sorszámának. Tehát azok az ajtók maradnak nyitva, amelynek páratlan számú osztója van. (Mivel az elsõ mindent kinyitott, a következõ (páros) zár, a következõ (3., ami páratlan), nyit... Ha egy szám osztóit osztó-társosztó párokba rendezzük, akkor minden számnak osztójához találunk társosztót . Pl. 12=1×12, 2×6, 3×4. A négyzetszámoknál viszont a szám négyzetgyöke magával alkot osztópárt pl. 6×6, ami ugye egy osztónak minõsül, így a számnak csak páratlan osztója lesz. Pl. 9=1×9, 3×3. Osztópárokba rendeztünk, de mivel a 3×3 csak egy osztónak minõsül, ezért a 9-nek páratlan számú, azaz 3 osztója van(1, 3 ,9). És mivel csak a négyzetszámok épülnek fel 2 egyenlõ egész szám szorzataként (pont ezért négyzetszámok), ezért õk bírnak páratlan számú osztóval, tehát az õ cellájuk ajtaja marad nyitva. Tehát a megoldás: 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, 100, 121, 144, 169, 196, 225, 256, 289, 324, 361, 400.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Feladat: Vizsgáljuk meg az elsõ 10 ajtót! Ha végigcsinálod a feladat szerint ezeket, láthatod, hogy az 1., 4., 9. ajtó marad nyitva. Mi a közös bennük? Mindegyik négyzetszám! Tehát a 400-nál kisebb négyzetszámok lesznek nyitva, a többiek zárva. Miért? Ha egy ajtó zárját páros számszor fordítják el, mindig be lesz zárva. Nyit-zár, nyit-zár, nyit-zár... ha páratlanszor, akkor nyitva marad. Miért? Pl. a 6. ajtó zárjáhkz az 1., 2., 3., és a 6., õr nyúl hozzá. Tehát egy ajtót azok az õrök nyitnak-zárnak, akiknek a sorszáma osztója az ajtó sorszámának. Tehát azok az ajtók maradnak nyitva, amelynek páratlan számú osztója van. (Mivel az elsõ mindent kinyitott, a következõ (páros) zár, a következõ (3., ami páratlan), nyit... Ha egy szám osztóit osztó-társosztó párokba rendezzük, akkor minden számnak osztójához találunk társosztót . Pl. 12=1×12, 2×6, 3×4. A négyzetszámoknál viszont a szám négyzetgyöke magával alkot osztópárt pl. 6×6, ami ugye egy osztónak minõsül, így a számnak csak páratlan osztója lesz. Pl. 9=1×9, 3×3. Osztópárokba rendeztünk, de mivel a 3×3 csak egy osztónak minõsül, ezért a 9-nek páratlan számú, azaz 3 osztója van(1, 3 , 9). És mivel csak a négyzetszámok épülnek fel 2 egyenlõ egész szám szorzataként (pont ezért négyzetszámok), ezért õk bírnak páratlan számú osztóval, tehát az õ cellájuk ajtaja marad nyitva. Tehát a megoldás: 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, 100, 121, 144, 169, 196, 225, 256, 289, 324, 361, 400.
Pontosítok: ezek a cellák nyílnak ki, tehát 20 rabot engednek ki.

Miért félnek az emberek attól, hogy intelligensebb lények vannak körülöttünk (értem itt a világegyetemet stb)? És miért nem látják, ami már nyilvánvaló?

Pld:rengeteg kiszivárgott hir,tudósok,szakemberek,pilóták beszámolója.

Legjobb válasz: Mert vannak emberek akik rettenetesen félnek idegen civilizációktól -hozzáteszem joggal félnek mert nem mind barátságos-, ezért félelmükben próbálnak nem tudomást venni az UFO jelenségekrõl. Amikor valaki fél, az agynak természetes reakciója hogy úgy védekezik a félelmeitõl, hogy nem vesz róla tudomást illetve az ellenkezõjében hisz, hogy ezáltal megnyugodjon és megszabaduljon nyomasztó félelmeitõl. Ez az agy természetes védekezõ képessége és gyerekeknél gyakrabban elõfordul. Miért nem látják? De látják. Csak nem akarják elfogadni. Ez épp olyan dolog, hogy aki hisz istenben az miért hisz, hiszen egyértelmû hogy az univerzumot nem istenség alkotta, ma már tudjuk hogy mitõl alakulnak a csillagok, a bolygók stb... nem kell isten hozzá. Ennek ellenére valaki még is hisz benne és ezt tiszteletben kell tartani. Ugyan így tiszeteltben kell tartani ha valaki nem hisz. Mindenki maga dönti el miben hisz. Azt állítani hogy 500 BILLIÓ fényévnyi távolságon belül csak az ember az egyetlen értelmes lény, az enyhén szólva önzõség és butaság. A Föld is tele van számtalan létformákkal, vannak madarak, emlõsök, baktériumok, vírusok, csúszómászók, növények stb... de a végtelen univerzum valahogy kimaradt ezekbõl a csodákból. Mintha az élet magja kiválasztotta volna a Földet célpontnak a végtelen univerzumban, majd az univerzumnak azt mondta: Neked kuss legyen te nem kapsz semmit! Old meg magadnak! :) Ugye milyen nevetséges?

Mert vannak emberek akik rettenetesen félnek idegen civilizációktól -hozzáteszem joggal félnek mert nem mind barátságos-, ezért félelmükben próbálnak nem tudomást venni az UFO jelenségekrõl. Amikor valaki fél, az agynak természetes reakciója hogy úgy védekezik a félelmeitõl, hogy nem vesz róla tudomást illetve az ellenkezõjében hisz, hogy ezáltal megnyugodjon és megszabaduljon nyomasztó félelmeitõl. Ez az agy természetes védekezõ képessége és gyerekeknél gyakrabban elõfordul. Miért nem látják? De látják. Csak nem akarják elfogadni. Ez épp olyan dolog, hogy aki hisz istenben az miért hisz, hiszen egyértelmû hogy az univerzumot nem istenség alkotta, ma már tudjuk hogy mitõl alakulnak a csillagok, a bolygók stb... nem kell isten hozzá. Ennek ellenére valaki még is hisz benne és ezt tiszteletben kell tartani. Ugyan így tiszeteltben kell tartani ha valaki nem hisz. Mindenki maga dönti el miben hisz. Azt állítani hogy 500 BILLIÓ fényévnyi távolságon belül csak az ember az egyetlen értelmes lény, az enyhén szólva önzõség és butaság. A Föld is tele van számtalan létformákkal, vannak madarak, emlõsök, baktériumok, vírusok, csúszómászók, növények stb... de a végtelen univerzum valahogy kimaradt ezekbõl a csodákból. Mintha az élet magja kiválasztotta volna a Földet célpontnak a végtelen univerzumban, majd az univerzumnak azt mondta: Neked kuss legyen te nem kapsz semmit! Old meg magadnak! :) Ugye milyen nevetséges?
jogosan félnek fejlettebb tudású lényektõl, hiszen a hírekben is sokszor hallhatunk arról, hogy ufót látnak ami nem természet alkotta valami, hanem valaminek alkotnia kellet és ebben az esetben az ufonautát mondanám
Kedves kérdezõ! Én benne lennék ebben a tüntetõs dologban hiszek is ebben és igazad van! Összejövünk "néhányan" média, és majd a kormányok is elgondolkodnak! Csak az a baj hogy ilyen sok embert nehéz szerezni aki hisz is benne és el is menne, és ki is állna a nyilvánosság elé!
szia 404, majd valamikor beszélünk, tomival mostanában nem tudok ... :)
Az indiánok örültek Kolombusznak?;DDD gondolkozz.
Köztudott, hogy a világon az ész van a legigazságosabban elosztva. Mindenki meg van gyõzõdve róla, hogy neki valamivel több jutott, mint másoknak.
Ezt jómagam is kérdezhettem volna. Azt a filmet hol találom meg?
"hiszen egyértelmû hogy az univerzumot nem istenség alkotta, ma már TUDJUK hogy mitõl alakulnak a csillagok, a bolygók stb..." Hát, mondjuk úgy, hogy vannak rá elméletek... ...amik aztán olykor megváltoznak, vagy lecserélõdnek.
Nem félek, mert eddig még semmi bizonyíték rá, hogy léteznek. Egyáltalán nem nyilvánvaló, csupán nem elképzelhetetlen. Az emberi fantázia pedig végtelen.

Orbán miért nem ismeri el, hogy egyszerûen csak fél tévés vitára kiállni? Ugyanúgy mint, hogy azt se lehet elõre tudni, hogy hol lesz, mert akkor az nagy médiumok újságírói is oda mennek és olyan kérdést tesznek fel ami kellemetlen.

Neki az sose megy, mert mindig belebukik abba és nem tud jól válaszolni a kérdésre, mint azt korábban se tudta.

Legjobb válasz: "A felsorolt érvek között nem szerepelt, hogy amikor Orbán 2002-ben és 2006-ban utoljára leállt vitázni, akkor az balul sült el, és mindkétszer ki is kapott a választásokon." Akkor mindig jól tud "hazudni" mikor nem azonnal kell dolgokra válaszolni, hanem elõtte jól meg lett fogalmazva a kérdésre a válasz. Pl a saját párthû médiumnál tesznek fel kérdést, bõven meg van adva, hogy mi lehet az. Valahogy kényes kérdést nem szeretnek feltenni, amire Viktor nincs felkészülve.

A kérdező hozzászólása: "A felsorolt érvek között nem szerepelt, hogy amikor Orbán 2002-ben és 2006-ban utoljára leállt vitázni, akkor az balul sült el, és mindkétszer ki is kapott a választásokon." Akkor mindig jól tud "hazudni" mikor nem azonnal kell dolgokra válaszolni, hanem elõtte jól meg lett fogalmazva a kérdésre a válasz. Pl a saját párthû médiumnál tesznek fel kérdést, bõven meg van adva, hogy mi lehet az. Valahogy kényes kérdést nem szeretnek feltenni, amire Viktor nincs felkészülve.
Sokan hivatkoztak a 2006os vitára, ahol valóban Gyurcsány fölényeskedett, de ennek az oka a választások után ki is derült. Ugye emlékszünk még a 2006os zavargásokra és az igazság beszédre? Hazugság cunamit nem kell lehet kivédeni .
A kérdező hozzászólása: ma 15:28 Nem azért de úgy mint Fletó úgy Viktor is tarthatna egy olyan beszédet. Neki se lenne üres a mondanivalója, hogy mi mindent hazudtak. Ott ülnének az emberek napokig.
A kérdező hozzászólása: "Hazugság cunamit nem kell lehet kivédeni ." EZ pontosan igaz arra is, hogy Orbán nem tudná kivédeni mindazt amit hazudott nem is csak az elmúlt 4 évben.
2010ban volt vita? Ki volt hatalmon? 1998ban volt vita? 1994ben? 1990ben? Vitázni akkor kell, ha az eredmények alapján nem eldönthetõ, hogy kire kell szavazni ... Ma egyértelmû, hogy a fidesznek ez a vita teljesen felesleges... Toronymagasan vezet és nem kell meggyõznie a választókat arról, hogy mit csinált a kormánya az elmúlt 4 évben, mert másról se szól a kampány.
2010ben se állt ki Bajnai Gordon vitára, se a jobbikkal se az lmpvel ... szóval érdekes, hogy pont õk a leghangosabbak.
Fideszes gondolkodásmód: az ellenzéknek kellene szégyellnie magát, hogy (elvileg) jogállamban nyílt vitára hívják a jelenlegi miniszterelnököt.
Ilyet nem lehet megcsinálni egy demokráciában. Ki kell állni.Ebbõl is jól látszik, hogy miféle ember ez? Elbújik egy vita elõl, de a kertje végében stadiont építtet egy senkiféle" falusi klubnak, ahová soha senki nem fog igazán elutazni. Ennyire fél a nyilvánosságtól és az õszinte, nem az Õ szája szerint nem elõre beadott kérdések bizonyára zavarba is hozhatják.Mint ahogy ezt már többször át is élte./2002, 2006, 2008/Retteg ettõl, valószinûleg sokan dolgoznak azon, hogyan "mossák ki ezt a szart.".
A kérdező hozzászólása: "2010ben se állt ki Bajnai Gordon vitára" És neki akkor miért kellet volna kiállni? Nem õ volt a jelölt. Sõt most se.
Ja, mert õt demokratikusan a nép választotta meg . Elõtte önkormányzati miniszterként a csõd szélére jutotta az önkormányzatokat (érdekes módon, pont akkor kellett önkormányzatok felelõsségét növelni, amikor "hála a gyurcsány i-gazságbeszédnek" az mszp elbukta az önkormányzati választásokat. persze a forrásokat továbbra is a kormány adta az önkormányzatoknak. ) Majd gazdasági miniszterként tevékenykedett a válság kezdetétõl. Az országot végül, az szdsz megújult támogatóival a független szakértõnek kikiáltott korábbi Gyurcsány miniszter kapta, ahol fõ feladata az imf hitel lehívása az imf követelések ("kötelezõen betartandó ajánlások") betartása. Ma tudjuk milyen sikeres ez a program, görögök, portugáloknál nagy a jó lét .... 4 év alatt 50% nõt az adósság Éljen a butaság!
Ugyanazt kéne csinálni, mint annak idején a sakkban, amikor Bobby Fisher nem állt ki Karpov ellen 1975-ben a sakkvilágbajnoki döntõre, és mindenféle kifogásokat talált ki. A FIDE azonnal elvette a világbajnoki címét.Ez kellene Orbánnal is, senki nem teheti meg, hogy a demokráciát semmibe véve annak föléje helyezze magát.Tehát, ha nem vállalja a vitát a kihívókkal, akkor autómatikusan elvesztené a miniszterelnökséget. Megjegyzem ezt próbálná valaki, mondjuk Amerikában, vagy a németeknél megcsinálni. Másnap már be sem kellene mennie a hivatalba... Ez egy teljesen süket ember, aki tejhatalmúnak képzeli magát.És ez oktatja 4 éve Európát.
A kérdező hozzászólása: ma 14:51 Jobban teljesítünk? Az államadósság nemrég újabb csúcson volt, úgy, hogy közben a 3000 milliárdos magánnyugdíjat bekebeleztük. GDP növekedés? Nem is olyan nagy mint õk azt gondolták volna. Ha még emlékszünk matolcsy szavaira, mikor mínuszban volt? AZ is növekedés. Ja csak azt nem mondta, hogy merre. Akkor a szegénységgel mi a helyzet? Ja hogy egyre magasabb. A jövedelemkülönbségek? Azok is. egyedül a legolcsóbb kampányfogás a rezsicsökkentés volt. Nekik semmibe nem kerül, csak egy törvénybe, viszont az emberek bezabálják. AZtán meg ezt kell mindenhol nyomatni. Ha annyira csak az emberek érdekét nézik akkor megteszik sé neme agyonreklámozzák és nem erre építik a kampányt. A vak is látja, hogy csaka kampány miatt kellet. Különben már kormányváltáskor is lehetett volna meglépni. Ja akkor nem fontos, mert az emberek mostanra elfelejtették volna. Ami a legszebb a kormáényzásuk alatt az az ész nélküli államosítás. Azt mondják az oktatás milyen jó votl a központtal. Majd mikor a kormánybiztos aki ennek a felderítésére odaküldtek és megmondta, hogy nem jó, akkor máris nem kértek a munkájából tovább. Ja hogy van akkor ez? Ha valaki nem bólogat neki, akkor annak kuss és hazudik? Ezt hívjuk DEMOKRÁCIÁNAK? Na meg azt ne nézzük mit ttettek a demokráciával az elmúlt 4 évben. Mostanra már ez egy vicc a magyar szótárban. Aki szerint jobbak vagyunk annak egészségére és csak szavazzon ezekre a senkikre..
Orbánt már Vona Gábor is hívta vitára, sõt újabban Schiffer is vitázni akar vele. [link] Teljesen jogos, hogy az ellenzék vitázni szeretne, de az is jogos, hogy Orbán hárít. Azt viszont érdekesnek tartom, hogy Mesterházy-t ezzel a furcsa indokkal koptatta le, Vonát viszont szóra sem méltatja. Ez szerintem elég szánalmas a részérõl.
Úgyis tudja mindenki.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orbán a TV vitákban többször nagyon furcsán szerepelt.Tulajdonképpen az általa mindíg külön "nagyrabecsült" Horn Gyulát tudta eddig egyértelmüen 1998-ban megfogni, és ott egyértelmüen Õ volt a jobb. Akkor gyõzött is, de igazából amit ma már kevesen tudnak az akkori FKGP, és Torgyán segedelmével tudott miniszterelnök lenni.... A másik emlékezetes vita a 2006-os Gyurcsányi eset volt, ahol a nagyon rafinált Fletó nagyon megforgatta, és akkor egyértelmüen vereséget is szenvedett, és ki is kaptak az elõrejelzések ellenére. Nálunk nagy szerepe van a TV vitának, mert ott aki gyõz az lehet-a tapasztalatok szerint a miniszterelnök.Ebbõl kifolyólag Orbánnak óriási a vesztenivalója, és nyilván megpróbál kibújni, mert az elképesztõen nagy munkával elvégzett 4 évi eredményeit is elveszítheti, ha egy két rosszul megadott választ betesz a vitába. Ez nagyon veszélyes lehet számára, egy ilyen vita, lehet be sem vállalja, mert nagyon tart ettõl. Látszik rajta, egyszerûen még a témát is elkerüli, mint az egész pártja.
Miután még a retorikai képességekkel nem rendelkezõ Meggymag is erõlködés nélkül elkalapálta (hála annak hogy Surányi dobott neki egy fülest) 2002-ben, Viktor szerintem senkivel nem áll le vitatkozni senkivel. Hisz láthatóan a személyes karizma varázsa csak addig marad, míg egyedül van. Amúgy a választási vita általában egy szoros versenyt hivatott mindig eldönteni valamelyik oldalra, ami most speciel állatira nincs jelen, ahogy 2010-ben sem. Itt csak arra lehet fogadni, hogy jön-e az újabb kétharmad illetve, hogy négypárti marad-e a parlament.
Vityó csak azért tud szépen beszélni, mert jól fizetett szövegírók, kommunikációs tanácsadók mindent a szájába adnak. Egy spontán vitában mukkanni sem tudna.
Semmi értelme, az összes hazudik. 2006ban a böszmének egy igaz mondata nem volt, oylan szinten félre beszélt, hogy azt vitának is nehezen lehetne nevezni.
Még annyit : Ebbõl is látszik, hogy "nincs igazán képben", a beszédeket egy jól bevált stáb megírja, mint tegnap, és ennyi. Nem jól rögtönöz, és ez egy TV vitában, ahol azonnal kell válaszolni ez sorsdöntõ lehet, ott nincs stáb..nincs semmi...csak Õ van. Úgyhogy messze nem olyan jó Õ mint ahogyan elõadja magát, a nagy tehetségével, és a média is ezt sugallja.
Orbán semmit nem ismer el. Amikor még úgy gondolta, vitában is õ a jobb, akkor fontosnak tartotta. Azóta egyfelõl bebizonyosodott, hogy sokan jobbak nála, másfelõl õ döntõen hatalmat épít, és ennek eszköztárába nem illik a vita. Vitázni egyenrangú felek szoktak, õ nem ismer el senkit egyenrangúnak. Egyébként pedig kisgyerek korában belenevelték, hogy az "atya" jutalmaz, vagy büntet, de nem tárgyal. Ettõl akkor sem tudna szabadulni, ha akarna.
Igen. Egyetértek. Ezért nem való Õ Európába, mert nem tud, és nem akar vitázni. Nem szokott, mert egy önkényúr nem lehet senkinek vitapartner. Ha nem áll ki, akkor autómatikusan el kellene hogy veszítse a választást, mert ez a demokrácia lényege: a vita, ha nem vállalja nem kell beülni megint 4 évre, mert senkinek nem kötelezõ ott ücsörögni, és a fél Európát állandóan kioktatni. Ez egy teljesen lehetetlen ember, és minél tovább marad annál kényelmetlenebb lesz a saját pártjának is. Ez persze nagyon messze vezet, de minden fideszesnek tudnia kell hogy "urát, és parancsolóját" meddig kiséri el. Azt hiszem sok eszeveszett "párttagnak" érdemes a Bukás cimû filmet leporolni, mert aktuális lesz- vagy ha még nem látták feltétlen megnézni, mert ez oda fog vezetni.
Vitáknak ott van a parlament. Annak semmi értelme nincs, hogy fût fát egymásnak dobáljanak, egyszerûen egyik oldal se tud normálisan beszélni .. az egyik csõdbe vitte az országot, de úgy csinál, mintha jobb helyzetben adta volna át az országot, mint ahogy megkapta 2002ban. A másiknek, pedig nem kell felülni a lóra ragaszkodni kell a tényekhez! Mert a tény az, hogy jobban teljesítünk és európa lassan beéri az országot oyan nagy válság van a kontinensen és Magyarország ebben a helyzetben tud oylan eredményt produkálni, mint 2007ben, amikor még Szlovákia egymás után hozta a 10% növekedést és nálunk 1% alatt vol. Sõt sok tekintetben még 2007tõl is jobban teljesítünk, hiszen a hiány 3% alatt lesz, "szegények adója" infláció, pedig lényegesen alacsonyabb.
A kérdező hozzászólása: " 4 év alatt 50% nõt az adósság " Most mi folyik itthon??? Orbánék ugyanúgy hitelt vesznek fel csak sokkal rosszabb kamatra, mint az IMF volt. Közben mi lett a nagy államadósság elleni harccal? Nemrég ismét csúcson volt az adósság.

A lányok miért olyan nadrádot vesznek fel amiben kilátszik a bugyijuk, és miért olyan toppot, pólót vesznek fel amiben meg kilátszik az egész derekuk, csípőjük?

Bezzeg amikor mennek a pasi előtt az utcán ezek a lányok, és a pasik utánuk, akkor ezen lányok mindegyike hirtelen szemérmes módon máris húzza fel a nadrágját a bugyijára, hogy ne látszádjon, meg húzzák le a pólójukat a derekukra. Ezt már sok százszor megfigyeltem. Bármilyen pasi is ment mögöttük rögtön szemérmesnek tűntek, takarták amilyük van. Csak egyet nem értek, ha ennyire takarják akkor miért vesznek fel ilyen göncöket? Csak én nem értem ezt a fajta női logikát vagy tényleg zűrös a lányok gondolkodása (férfi szemmel nézve)?

Legjobb válasz: Azt hiszik ez így menõ,kb ennyi.

Azt hiszik ez így menõ, kb ennyi.
Ha jó pasi nézi miért akarná takargatni?
Be vannak fosva attól, hogy valaki meg akarja erõszakolni, de azért várná, hogy esetleg egy normális pasinak felkelti az érdeklõdését. Aki nem mögélopózik, hanem kapásból odamegy és elkezd vele dumálni, arra vár. A többitõl, akik meg furcsán viselkednek körülötte, attól elhúzódik.
A kérdező hozzászólása: Én egész helyes vagyok, de elõlem is takargatják. Vad idegen pasi elõtt nem hiszem, hogy kitennék a bugyijukat.
én sem igazán értem, miért jó kitenni mindent.. én sosem úgy keltem fel egy férfi figyelmét hogy úgy nézek ki mint egy ribi. Kisugárzás, személyes vonzerõõm az a mi vonza a férfiakat :) 20/L
Mert magamutogató ribancok.

Miert felek vagy izgulok mielott valakivel beszelgetnek vagy talalkoznek? Okok nelkul rettegek attol hogy valaki megharagszik ram, amikor semmit sem tettem. Neha meg lealudni is nehez a tudattol hogy valakit megbantottam.

Legjobb válasz: Szia! A választ nem tudom megadni sajnos, de ha lehetne egy tippem, akkor talán nem szoktak téged régebben "piszkálni" valamivel? Szegény barátnõmet az elõzõ suliba nagyon sokszor piszkálták, aztán lettek "igazi" barátai, és mondta már nekem, hogy nagyon fél attól, hogy megbánt olyanokat, akik nagyon rendesek voltak/azok vele. Neked kell magadban "átnézni" a dolgokat, átgondolni vajon miért? Mások segítségét is kérheted hozzá, ha már valóban nem tudod miért van ez a dolog. Sok sikert!

Szia! A választ nem tudom megadni sajnos, de ha lehetne egy tippem, akkor talán nem szoktak téged régebben "piszkálni" valamivel? Szegény barátnõmet az elõzõ suliba nagyon sokszor piszkálták, aztán lettek "igazi" barátai, és mondta már nekem, hogy nagyon fél attól, hogy megbánt olyanokat, akik nagyon rendesek voltak/azok vele. Neked kell magadban "átnézni" a dolgokat, átgondolni vajon miért? Mások segítségét is kérheted hozzá, ha már valóban nem tudod miért van ez a dolog. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: van amikor piszkalnak..azert koszi a tippet:)

Ha a szüleim félre tehetik amit én kérek, akkor miért akadnak ki ha én teszem félre amit õk akarnak?

Elszakadt a gatyám, megkértem édesanyám, hogy varrja meg, TVt nézett. semmi dolga nem volt, erre leküldött, hogy majd késõbb!

Legjobb válasz: Igazad van De ne felejtsd el, hogy te gyerek vagy, õk pedig felnõttek Te függsz tõlük, õk nem tõled. Aztán jól jegyezd meg, hogy a gyerekedeel te ne legyél ilyen...

Igazad van De ne felejtsd el, hogy te gyerek vagy, õk pedig felnõttek Te függsz tõlük, õk nem tõled. Aztán jól jegyezd meg, hogy a gyerekedeel te ne legyél ilyen...
Mert õk tartanak el. Alapvetõen a te pártodat fogom, viszont átérzem amit õk élnek meg. Az hogy éppen tv-t néz, még jelentheti hogy a 60 órás munkahétbõl zuhan be a fotelbe.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen sajnos a felnõttek MIND 1 SZÁLIG a gyereket valami állatfélének tekintik, mert anno õket is annak tekintették. Én nem szoktam ilyen lenni, igaz nem is foglalkozom gyerekekkel, pont ezért véletlen se váljak ilyenné. És sajna ezt tapasztalatból írom, de a felnõttek, mind a mai napig csak ígérgetnek és sajna ígéret is marad! Amúgy: Én is így voltam, ha Apukám kérte meg Anyát, h ezt vagy azt fel kéne venni, mert Õ bealszik addigra vagy épp dolgozik akármi, akkor Anya felvette. Mikor én kértem, hogy (félévente 1x talán, ha volt valami amit tényleg szerettem volna megnézni) Apának meg hetente voltak filmjei) fel kéne venni valamit bacott rá. Aztán úgy ahogy volt mikor már elegem lett ebbõl, jól megmondtam a véleményem, hogy egy xaros gombot nem vagy képes megnyomni értem, meg ilyenek. Vagy kérjem-e meg Apát, h mondja azt Neki kell a film, h felvedd stb? (Akkor még nem volt programozható a videó). Esetleg a szomszédra jobban számíthatok? Be volt sértõdve, de látta ebbõl már nem adok, tényleg átmegyek a szomszéddal vetetem fel akkor végre nekem is felvette a filmeket. 25/N
2-es. Gyerek nem lehet fáradt? Nem akadhat sürgõs tanulnivalója? Házdolgozat akármi? Egy 17 éves is épp nem érhet néha-néha rá, mint egy felnõtt. Csak a felnõtt sose ér rá akkor se ha 2 hétig szabin van és panelba él még csak nem is kertesbe.
Elolvastad a második mondatomat is, négyes?
Hatalomvágy, irányításmánia. Ha nem ugrassz azonnal, az egójuk elleni támadásként érzékelik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azért, mert sajnos még nagyon sok magyar család, magyar szülõ fejében vannak rögzülve olyan 40-50 évvel ezelõtti formulák, hogy ha gyerek vagy, akkkor - nem lehet véleményed - nem lehet problémád - ami neki fontos, az mindig elõbbrevaló, mint ami neked - nem lehetsz fáradt - bizonyos kérdésben nem lehetsz jobban tájékozott, mint õ - semmit nem tudhatsz jobban - semmihez nem érthetsz jobban - és egyáltalán: kuss a neved. Rengeteg ilyennel találkoztam már, ez a dolog leginkább egy szõlõfürtre hasonlít. A közvetlenül a tetején elhelyezkedõ szemek = '60-as '70-es évek. Ahogy haladsz lefele, egyre kevesebb szem van = egyre kevesebben nevelik úgy a gyerekeiket, mint akkor. Ahogy mész lefele, fogynak a szemek, de még mindig lesz néhány.
Ez relatív, attól függ, hogy mennyire fontos xy dolog amit te vagy õ kér...
A szulo es a gyerek sosincs egy szinten. A szulo van fent, a gyerek pedig lent. Ennyi.

Miért félek attol h megcsal? Miért érzem magam mindig rossul amikor lemegy bulizni? és miért érzem ugy h akkor nekem is ell kell mennem?

tudom h ez igy nem fer mindig.de ha a barátom elemgy nálkulem bulizni(10 honapja vagyunk egyut)akkor minidg azt érzem h nekem is mennemkell.elég féltékeny tipus vagyok.De szerelmesek vagyunk..minidg attol félek h csinál vmit..bár ö i.és ha elmegy o szorakozni akkor ugy érzem hogy nekem is mennemkell.mert ha ö egy estét nálulem akar tolteni akkor én már akakrnám vele tolteni az én bulizos estémet?habár én vele szeretnék lennii..és nembuliznii:(segiicccsetek

Legjobb válasz: hány éves vagy? Írásod alapján kb. 6-7. Ebben a korban természetes, hogy féltjük a játékszereinket! BIZONY ÁM!

hány éves vagy? Írásod alapján kb. 6-7. Ebben a korban természetes, hogy féltjük a játékszereinket! BIZONY ÁM!
Ne vedd magadra. De nem rég emiatt mentünk szét a párommal. Mindig a nyomomba eredt ha elmentem valahova nélküle. Nagyon féltékeny típus volt, pedig nem volt oka rá. Legutóbb nagyon lelkére kötöttem, hogy hagyjon kicsit egyedül is felszabadulni. Persze rá pár órára ott marta megint el körülölem az embereket. Pedig õ is olyan alapon jött el mindig hogy ha már bulizni megy, akkor érezzük együtt jól magunkat. Hoszabb távon nem egészséges valakinek így a nyakára járni. Mindenkinek szüksége van egy kis sajátprogramra, kicsit felszabadultabb legyen mind a nõi mind a férfi ismerõsökkel, haverokkal. Emiatt ne érezd kellemetlenül magad.
A kérdező hozzászólása: igen igazad van h kell neki egy kis kikapcsolodás.de oylankor én nem megyek oda hozzá és nem zavarom meg .csak itthon örülok meg az ido alatt amég ö ott van :/
Én most pont itthon idegeskedek mert elment a párom. Én megértelek nekem az a legnagyobb problémám hogy ha iszik megbolondul totál nem beszámítható és ha véletlenül így megcsalna hiába könyörögne hogy ne haragudjak nem tudnék megbocsátani. Tudom persze el kell engedni de õ meg pont az a fajta hogy ha véletlenül én megyek tuti utánnam jön.
A kérdező hozzászólása: nekem is pont most bulizik a szerelmem.iylnekor minidg az idot nézem h mikor jön már.az én barátom nem aza megcsalos tipus.de hiába ha iylenkor és halálra idegeskedem magam..de azt viszont nemtudom hogyha részeg bizhatok e benne:/azért jo tudni hogy nemcsak én vagyok iylen aggodos.:)

4 éve vettem fel kölcsönt a banktól 8 évre. Félidőben vagyok. Az egyenlegem most kaptam meg, és nem a fele, amit törlesztettem. Vajon miért? Kifizethetném a hátralévő 4 évet egyben, hogy megszabaduljak a kölcsöntől?

Egyszer nyaralás miatt megcsusztam a törlesztéssel, és most az 2012-es elszámoláson van 7 % késedelmi kamat. Most ez az egész hátralév? összeget terheli, vagy csak azt az egy hónapot?

Legjobb válasz: 1. A tõketörlesztés nem a hitel elsõ havi részleténél kezdõdik általában, hanem késõbb. A szerzõdésben benne kell lennie, mikortól fizeted azt vissza. 2. Ez az elõtörlesztés. A bankok általában nem szeretik, ezért mindenféle feltételhez kötik. A bankban el tudják neked mondani, hogy milyen feltételekkel tudod ezt megtenni.

1. A tõketörlesztés nem a hitel elsõ havi részleténél kezdõdik általában, hanem késõbb. A szerzõdésben benne kell lennie, mikortól fizeted azt vissza. 2. Ez az elõtörlesztés. A bankok általában nem szeretik, ezért mindenféle feltételhez kötik. A bankban el tudják neked mondani, hogy milyen feltételekkel tudod ezt megtenni.
A kérdező hozzászólása: Muszáj lesz bemennem. Ez egy kamatmentes munkahelyi kölcsön egyébként. Akkor is van elõtörlesztés?
Az spéci szabályok szerint megy, nézd meg a szerzõdést.
A munkahelyi kölcsön ugyan kamatmentes, de a hitelt kezelõ bank (általában az OTP) éves kezelési költséget számít fel a fennálló tõketartozásra, ami lehet pl 2%. Mivel az elején még sok a tõketartozás, a kezelési költség is sok, ezért fogy kisebb ütemben az elején a tõketartozás még akkor is, ha a hitelt a munkáltató kamatmentesen adta.

Magyarország miért olyan mazochista, hogy olyan országokkal próbál barátkozni, amik zsigerből gyűlölik őt? Miért nem nyit egyszerűen az olyan országok felé, amik már alapból a barátainknak tartanak minket?

Nyugat-Európa és az USA gyűlöl minket, ennek ellenére Magyarország aktuális vezetősége mindig az ő tányérukat nyaldossa, hátha így megszeretnek minket. Ehhez képest Dél-Amerika nagyrésze, Mexikó, Kazahsztán, Oroszország, Mongólia, Irán, Törökország, Észak-Korea szeret minket, feléjük mégsem nyitunk, holott ezekkel össze se kéne barátkozni, mert már alapból a barátaink, csak ki kéne nyitni azt a bizonyos gazdasági és kultúrális kaput.

Legjobb válasz: Nem gyûlöl minket sem Amerika, sem Nyugat-Európa, ti gyûlölködtök folyamatosan, mert szerencsétlen vesztesek vagytok, a kudarcélményeiteket pedig az irigységben és a mások iránti gyûlölködésben reagáljátok le. Magyarország pedig Európában található, annak is a közepén, nem Közép-Amerikában vagy Mongólia szomszédságában. Ez a realitás, ehhez kell alkalmazkodni. Nem is tudjátok, hogy valójában mekkora mázlisták vagytok, hogy itt élhettek és nem Mongóliában vagy Észak-Koreában.

Nem gyûlöl minket sem Amerika, sem Nyugat-Európa, ti gyûlölködtök folyamatosan, mert szerencsétlen vesztesek vagytok, a kudarcélményeiteket pedig az irigységben és a mások iránti gyûlölködésben reagáljátok le. Magyarország pedig Európában található, annak is a közepén, nem Közép-Amerikában vagy Mongólia szomszédságában. Ez a realitás, ehhez kell alkalmazkodni. Nem is tudjátok, hogy valójában mekkora mázlisták vagytok, hogy itt élhettek és nem Mongóliában vagy Észak-Koreában.
Magyarország én így szeretlek...pfff. (N) Valahogy mindig a f*sz rossz végén voltunk, már a világháborúkban is és azóta se sikerült jó oldalra állnunk.
"Ehhez képest Dél-Amerika nagyrésze, Mexikó, Kazahsztán, Oroszország, Mongólia, Irán, Törökország, Észak-Korea szeret minket..." Szerintem meg JÉZUS SZERET TÉGED! :)
Mert a liberális szirén hangok megtévesztõek tudnak lenni. Csak nézd meg hogy nyugatról milyen hangok érkeznek! Pfuj nacionalizmus : Miközben nálluk nacionalistább nem létezik. A liberalizált piac : Csak hogy a korlátok nélküli piac az maga az imperializmus, ami magában nem lenne baj, ha nem mi lennénk 100% ban a gyarmat és a nyugat az impérium. Az Eu s szemfényvesztés : Látjátok mennyi pénzt adunk! Persze terekre meg a saját nyugati leányvállalataiknak, vagy esetleg hogy nyugati gépeket vásárólhassunk "báz erre a legkevesebb a példa" Felkellene hagyni azzal hogy földrajzilag nevezzük ki a számunkra kívánatos irányokat. Vannak akik partnerként tekintenek ránk, és akik kiakarnak a végtelenségig használni, ez lenne a megfelelõ osztályzó rendszer. És mondanom sem kell hogy kikkel kellene fentartásokkal üzletelni.
"Ehhez képest Dél-Amerika nagyrésze, Mexikó, Kazahsztán, Oroszország, Mongólia, Irán, Törökország, Észak-Korea szeret minket" Ez nekem új. Dél-Amerikában tudják egyáltalán, merre vagyunk, létezünk-e? Üdv! Leftlegged Player :)
Na, még egy ok, amiért nyithazunk egy Sopronit. Magyarisztánra, mert nálunk laknak a világ leghülyébb politikusai!
Reed, teljesen egyetértek veled. Elég jól leírtad azt a helyzetet ami jelenleg Magyarországon zajlik. Én is látom hogy mindenki csak utálni tud. Bezzeg a németek annak idején a háború sokkjából képesek voltak talpra állni és nézzétek meg hol tartanak. Nekünk is ezt kéne tennünk nem rinyálni hogy kitõl kaptunk pofont. Ebben a világban mindenki mindenkitõl kapott valami csúnyát..
Mond ha te izraeli állampolgárként ülnél a magyar parlamentben, mi lenne a fontos.a szentföldi haverok vagy egy inka
Mert akkor még szabadságharcosok voltunk... :)
A "késõn érõ" típusba tartoznak. Más magyarázatot nem találok.))
mert rájöttek, hogy lassítani kell a lakosság irtását, mert akkor nem marad elég birka aki rájuk szavazna :)
Hát, mert akkor még azt hitték, hogy egyedül is ki tudunk mászni a sz...-ból. Most már rájöttek, hogy nem.
Most éppen 303, nem 320. Amúgy meg azért most, mert októberben kezdtek az elsõ jelei mutatkozni annak, hogy a kötvénypiaci helyzet romlik. A befektetõk megnyugtatására kell demonstrálni az IMF-fel való jó viszonyt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!