Találatok a következő kifejezésre: Miért fájhat szemem (5 db)

Miért fájhat a szemem sarka, ha becsukom a szemem vagy ha megdörgölöm? Az izom mitől fájhat?

2 hete a szemem alja fájt, mármint a szemem alatti rész közvetlen.Ez elmúlt, most ez jött. Nem piros. Csak fáj az izom.

Legjobb válasz: Megeröltetéstõl is fájhat. Mûkönnyet használj, és pihentesd a szemed.

Megeröltetéstõl is fájhat. Mûkönnyet használj, és pihentesd a szemed.
A kérdező hozzászólása: Mitõl lehet megerõltetni? Nem gépezek, nem tévézek szinte semmit. :( Köszönöm!!

Miért fájhat ennyire a szemem?

Az lenne a problémám hogy én már kb. 2-3 hete kontaktlencsét hordok és most valamelyik nap elkezdett fájni nagyon a szemem. Ma eludtam rá mégeggyet és egyszer?en ha oldalra,fel vagy le nézek elkezd a szemem szúrni. Csak ha el?re nézek nem fáj. Segítsetek légyszives!

Legjobb válasz: Kérdésem: kontaktlencsében fáj, vagy anélkül? Lehet jele annak, hogy a szemed nem bírja a lencsét, vagy kaphattál fertõzést, ha esetleg nem teljesen tiszta kézzel nyúltál a szemedbe, annak is lehetnek ilyen tünetei. Mindenképpen vissza kell menned az optikushoz/szemészhez, és elmondani neki. Az is lehet, hogy csak ez a típusú lencse nem jó: a vizsgálat derítené ki a dolgok okát. Ne halogads a dolgot. 25/L (10 éve lencsés)

Kérdésem: kontaktlencsében fáj, vagy anélkül? Lehet jele annak, hogy a szemed nem bírja a lencsét, vagy kaphattál fertõzést, ha esetleg nem teljesen tiszta kézzel nyúltál a szemedbe, annak is lehetnek ilyen tünetei. Mindenképpen vissza kell menned az optikushoz/szemészhez, és elmondani neki. Az is lehet, hogy csak ez a típusú lencse nem jó: a vizsgálat derítené ki a dolgok okát. Ne halogads a dolgot. 25/L (10 éve lencsés)
A kérdező hozzászólása: Lencse nélkül fáj a szemem igen. De mindig kezet mosok ki-be tevéskor is. A szappannal lehet a gond hogy belement vagy micsoda?
Nem hiszem, az max csípi egy ideig, de aztán elmúlik. Velem is többször elõfordult. Ezesetben nincs más hátra, mint visszamenni az optikába, ahol adták a lencsét és megnézetni a szemed. Lencsével és lencse nélkül is megvizsgálhatnak, szóval vidd magaddal. Valami illeszkedési probléma lesz akkor, talán a lencse megsértette a szemed... ezért fáj nélküle is. Ilyesmire tippelek.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszi

Miért fájhat? Mostanában ha sokat olvasok elkezd fájni a szemem és a fejem. Lehet, hogy romlott a szemem?

Eddig nem voltak ilyen problémáim. A válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Nem ártana egy olvasó szemüveg, optikusnál nézesd meg a látásélességedet.

Nem ártana egy olvasó szemüveg, optikusnál nézesd meg a látásélességedet.
A kérdező hozzászólása: És az ingyenes?
használsz olvasólámpát? ha nem, akkor elromolhat a szemed.
menj el szemészhez, a vizsgálat ingyenes akkor, ha nincs a szemeddel semmi baj. ha van, akkor fizetni kell. legalábbis nálunk így van, nekem fizetni kellett, mert kiderült, hogy egy olvasószemüvegre van szükségem. mindig fájt a fejem és erõsen szédültem. néha olvasás közben rászédültem a könyvre:D 16L


Miért fájhat a szemem?

Már három éve hordok tv-hez, számitogephez, suliban táblához szemüveget. (Arról fogalmam nincs hanyas a szemüvegem, a doki azt mondta régen ha fel dioptriat romlik a szemem, akkor allandoan hordanom kell.. szoval azt hiszem 1,5 ös.... )4 nappal ezelött voltam szemorvosnal kontrolaviszgalaton, megnezte geppel is a szemem, olvastatott, nem irt ki erösebb szemüveget. Nekem meg elkezdett fajni a szemem az utobbi 1-2 napban.... Nem tudom mitöl lehet, de este felé mar elfarad a szemem es faj. Ha felteszem a szemüveget akkor sem múlik el csak egy kicsit jobb lesz. Most mit tegyek? Megint mennyek el orvoshoz vagy ez csak azert lehet h megeröltettem a szemem? 17 évesen lehet kontaktlencset hordani?

Legjobb válasz: Használsz mûkönnyet? A szem szárazság is okozhat ilyen tünetet. A kontaktlencse használatáról kérdezd meg a kezelõ orvosodat akihez jársz. Szerintem nincs akadálya.. Mikor mérték a szemnyomásodat? És a cukrodat sem árt megnézetni...

Használsz mûkönnyet? A szem szárazság is okozhat ilyen tünetet. A kontaktlencse használatáról kérdezd meg a kezelõ orvosodat akihez jársz. Szerintem nincs akadálya.. Mikor mérték a szemnyomásodat? És a cukrodat sem árt megnézetni...
A kérdező hozzászólása: Nem hasznalok mükönnyeket, semmilyet. Majd legközelebb megkerdezem az orvosomat a kontaktlencséröl. A szemfájasom mar elmúlt, lehet h tenyleg csak a faradtsagtol volt az oka :D Köszi

Miért fájhat a szemem? Bővebben lent

Úgy érzem hogy nyom, nem hagy nyugodni folyton odanyúlok, van amikor belenyilall vmi fájdalom ilyen idegi, de van hogy szúr mintha lenne benne valami de csak pár pillanatra. Viszont egész nap nyom és nagyon idegesít?...:S

Legjobb válasz: Lehet hogy Árpa bácsi hozzád is ellátogat. Nem ajánlom senkinek, elég kellemetlen.

Lehet hogy Árpa bácsi hozzád is ellátogat. Nem ajánlom senkinek, elég kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: az ellen mit lehet tenni? T______T
Nagyjából semmit. Majd kijön, és akkor kell kezelni, nézz utána az interneten. Esetleg párakötést tehetsz rá, vagy kamillázhatsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!