Találatok a következő kifejezésre: Miért fájdul estére mindig a hasam (6 db)

Miért fájdul meg estére mindig a hasam? 16hetes

Legjobb válasz: Hát egyrészt rendezõdnek át a dolgok ott benn és mindenki máshogyan éli ezt meg, nekem az elején fájdogált sokáig, aztán középidõsen azt hittem, leszakad a combtövem, még a nagyajkaim is fájtak, a doki azt mondta, hogy a tartószalagok csinálják a dolgot, nõ a méhem, aztán el is múlt pár hét múlva. Mindenesetre mindent említs meg a dokidnak, de vélhetõen errõl van szó. Boldog babavárást, 39 hetes kismama

Hát egyrészt rendezõdnek át a dolgok ott benn és mindenki máshogyan éli ezt meg, nekem az elején fájdogált sokáig, aztán középidõsen azt hittem, leszakad a combtövem, még a nagyajkaim is fájtak, a doki azt mondta, hogy a tartószalagok csinálják a dolgot, nõ a méhem, aztán el is múlt pár hét múlva. Mindenesetre mindent említs meg a dokidnak, de vélhetõen errõl van szó. Boldog babavárást, 39 hetes kismama

A babám minden este fürcsi után vagy fél órát sir, de nem kicsit, nem éhes a pelus tiszta, sztem a hasa fáj, de miért mindig pont ekkor?

Legjobb válasz: A babáknál este jelentkezik a hasfájás, ilyentályban. Mennyi idõs a babád? Ha fáj a hasa tornáztasd, vagy adj neki FLP-s Activatort kilonként 2 cseppet . Vagy lehet, ha már nagyobb a baba, hogy csak sajnálja, hogy abbamaradt a fürcsi.-)

A babáknál este jelentkezik a hasfájás, ilyentályban. Mennyi idõs a babád? Ha fáj a hasa tornáztasd, vagy adj neki FLP-s Activatort kilonként 2 cseppet . Vagy lehet, ha már nagyobb a baba, hogy csak sajnálja, hogy abbamaradt a fürcsi.-)
A kérdező hozzászólása: 2, 5hós.Nem hinném hogy a fürcsit siratja.A pocija bizti, csak furi hogy minden nap pont fürcsi után zendit rá szegénykém
Az én babám is minden fürdés után sírt, nem tudtam felöltöztetni. Aztán a pelenkázó helyett, meg az addig megszokott rutin helyett bevittem mindent a hálószobába, a mi ágyunkra, és ott öltöztünk. Õ meg figyelt, hogy mi van. Elõtte meg sem tudtam vigasztalni. Ekkor kb 3 hós volt. Most 6 múlt, de azóta sem sírt. Az a pár alkalom kizökkentette. Te is megpróbálhatsz valami hasonlót, hátha. ha nem akkor más jellegû a gondotok. Lehet, mire rájössz, mi volt a gondja, elmúlik.
A kérdező hozzászólása: :) oké köszi

Miért csinálja ezt minden este? 14hetes kislányom már elég rég óta, minden áldott este 7-8óra körül kegyetlenül el kezd sírni. Nem fáj a hasa.

Annyira ordít és visít hogy az elviselhetetlen. Semmivel nem lehet megvigasztalni. Eddig ha mellé feküdtem vagy ha bekapcsoltam neki a hajszárítót egy id? után abbahagyta. Most már semmi nem jó,semmit nem tudunk vele csinálni. Ha már nagyon kimerült a sírásban,végül elalszik de az 1-1,5óra.

Legjobb válasz: Nagyon-nagyon fáradt valószínûleg a kislányod! Ha van rá lehetõség fürdesd meg és fektesd le!

Nagyon-nagyon fáradt valószínûleg a kislányod! Ha van rá lehetõség fürdesd meg és fektesd le!
Próbáltad már magadra kötni? Jó szorosan, esetleg közben cici? Ilyen késõn már nagy melegben is le tudod vinni sétálni egy kendõben. Szóval szerintem mindenképp vedd fel. A csecsemõk úgy vannak programozva, hogy csak akkor alszanak el, ha biztonságban érzik magukat, ergo anyjuk v. egy másik felnõtt testközelségében vannak. Szóval hajrá! Ha gondolod írj privit nyugodtan. ;)
szia, nekünk is volt ilyen, egyszerûen estére betelik az idegrendszere némely babának, és így tudja csak kiengedni a fáradtgõzt. délutánra próbáljatok meg vmi nyugalmas tevékyenséget végezni (nálunk mondjuk csak az idõ oldotta meg, olyan 4 hós kora körül már nem volt ilyen gond). addig meg, úgy aludt el, hogy kézben ringatva, ráztam akis fenekét, és énekeltem, sõt volt olyan is, hogy csutkára feltolva hangerõt hallgattunk R.E.M.-et, és azon aludt el. régi szép idõk. :) szóval ha amúgy napközben semmi baja, akkor sztem ez lehet mögötte, akkor meg kitartás, majd elmúlik nemsokára.


Ha tudom azt, hogy semmi baja nincs a gyermekemnek, megvolt az esti fürcsi, szopi, nem fázik, nincs melege, a pelus rendben van, és mégis sír. De mindig este csinálja, nappal nagyon szépen elvan. Ekkor miért sír? A hasa sem fáj neki.

Legjobb válasz: Ez jó kérdés! Nekem is hisztizik este. Néha csak egy pár korty tápszer kell neki hogy elaludjon. Nekem se volt még olyan hogy szépen elaludjon. Mintha félnének a hosszú alvástól. Szerintem már annyira fáradt hogy nem tud normálisan elaludni. Próbáltam én is a síratós módszert de az is ideig óráig volt jó. Remélem kinövik. 4 hós anyuka

Ez jó kérdés! Nekem is hisztizik este. Néha csak egy pár korty tápszer kell neki hogy elaludjon. Nekem se volt még olyan hogy szépen elaludjon. Mintha félnének a hosszú alvástól. Szerintem már annyira fáradt hogy nem tud normálisan elaludni. Próbáltam én is a síratós módszert de az is ideig óráig volt jó. Remélem kinövik. 4 hós anyuka
Fáradt, szomorú, nem akar egyedül lenni, és hideg a kiságy a fürdõ után.És ezen felidegesíti magát. Dúdolj neki, míg elalszik!Lehetõleg mielõtt sírni kezdene. Vagy masszírozd meg!
Mennyi idõs, ha már négy hónap körüli, lehet, hogy szívesen fogad valamit amivel elalhat, amit ölelhet, nálunk kicsim egy textilpelust használ erre a célra. Egyszer a kiságyban maradt egy-elõször csak megfogta a csücskét-aztán egyre jobban összebarátkoztak, most el sem tud aludni nélküle.
mennyi idos? nallunk is volt kb 3 het igy , en felvettem es setaltam vele egy pici majd letettem es oda tettem a kezem az arcahoz es halakan magyaraztam neki , aztan odahuztan szep lassan a pledet az arcahoz a kezem helyett, de meg fogtama pledet az arcanal oldalt . es tok jol megnyugodott, ma mar egyedul alszik el estenekt 6 honapos lesz 2 nap mulva. Nekunk a mehlepeny rajta volt az arcan bent a pociba ezert nyugszik meg tole mindig. probald ki hatha nektek is bejonn.
A kérdező hozzászólása: Õ most lesz 2 hónapos pénteken.De már amikor az öltöztetés végénél járok, akkor elkezdi a sírást, és addig amíg fel nem veszem a vállamra, ott szeret nagyon nézelõdni :) Akkor csendben van.De ha leteszem abba nem hagyja.Ez tart este 10-ig, utána szépen elalszik reggel 4-5-ig most már.Szoktam Neki énekelni, arra is megnyugszik, masszírozni azt fürdetés elõtt.Nagyon remélem, hogy kinövi mihamarabb, és átalussza az éjszakát, mert eleinte nagyon sokat megébredt, én meg majdnem leestem az ágyról az álmosságtól.Volt olyan, hogy este 11-tõl nem aludt, sírt, kisebb nagyobb megszakítással elaludt, ez tartott reggel negyed 5-ig.De volt olyan is, hogy 3-szor megébredt, megetettem(anyatejet kap, szerencsére van), utána nem akart aludni, éjjel 3-ig dajkálni kellett.Most már úgy néz ki, hogy kezd beállni a napirendje.Mindenesetre nagyon szépen fejlõdik hála Isten :) Szép napot anyukák!2 hós kisfiú anyukája.
Melegítsd elõ valamivel a kiságyat (vizespalack) mielõtt beleteszed, de ne engedd el, fogd még az ágyban is, beszélgess hozzá, hajolj fölé. Lehet, a fürdõ nagyon felfrissíti, ne akard rögtön utána elaltatni, játszatok még, hadd fáradjon el egy kicsit. Emelgesd magad fölé, nevess neki, hancúrozzon apával, aztán jöjjön valami megnyugtatós, simogatós a félhomályban, s melegben!
A kérdező hozzászólása: Aki utoljára válaszolt nagyon jó ötlet, kifogom próbálni!De természetesen mindenkinek köszönöm aki írt választ a kérdésemre!Valószínû a fürdés után élénkebb lesz.Nagyon szeret fürödni, élvezi már most :) Az öltözésnél kezdi el a hisztijét, és alig akarja abbahagyni.Most lesz 2 hónapos pénteken.Remélem , hogy már jobbak lesznek a napok, és szépen beáll neki, hogy éjszaka aludni kell, nappal többet ébren lenni, stb... Mindenkinek szép napot!Sziasztok.:)

Miért van az hogy fáj a hasam alja, kicsit görcsöl, mint amikor meg akar jönni, 22 hetes terhesen? ez mit jelent, baj van? szokott este is, vagy kora reggel vagy épp napközben.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is szokott ilyen lenni. Ha nem erõs görcs, akkor nincs baj, valószínûleg csak nõ a méhed. Próbálj többet pihenni, ha keményedik a hasad, akkor beszélj a dokiddal és szedj magneB6-ot. 26 hetes kismami

Szia! Nekem is szokott ilyen lenni. Ha nem erõs görcs, akkor nincs baj, valószínûleg csak nõ a méhed. Próbálj többet pihenni, ha keményedik a hasad, akkor beszélj a dokiddal és szedj magneB6-ot. 26 hetes kismami
ha nem nagyon görcsöl, és nem vérzel, hanem tényleg csak ilyen mindjárt megjön szerû görcs, akkor nincs gond.ez akár minden hónapban is elõfordúlhat. boldog babavárást
Ne aggódj, én 31 hetes vagyok és minden hónappan görcsölgetek.Most az orvosomtól Magne B6 kaptam.Állítólag nagyon jó a görcsök és a keményedés ellen.Kellemes babavárást és nyugi!!!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!a Magne B6 szedem, 3X1
Szedj 3x2-t.
annyit szedj amennyit az orvos javasolt!

Miért ordít minden este? Nem fáj a hasa, nem éhes. Előre félek az estéktől, mert sehogy nem jó neki.

Nem tudom megvigasztalni még ölbe sem.Annyira sír,hogy leveg?t sem vesz.8hetes a babám,adjatok ötletet hogyan tudnám megnyugtatni,mert teljesen tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Nálunk is volt egy korszak ilyen idõtájt. Azt mondta a gyermekorvosunk, hogy elsiratja a napot. Magyarán az egész napi stresszt nem tudja feldolgozni, és így jön ki rajta. babakönyvben is olvastam errõl, idõvel el fog múlni. Én sem tudtam megnyugtatni a kislányom, ringattam, miközben ordított...

Nálunk is volt egy korszak ilyen idõtájt. Azt mondta a gyermekorvosunk, hogy elsiratja a napot. Magyarán az egész napi stresszt nem tudja feldolgozni, és így jön ki rajta. babakönyvben is olvastam errõl, idõvel el fog múlni. Én sem tudtam megnyugtatni a kislányom, ringattam, miközben ordított...
Utolsónak a rezgõ pihenõszéket ajánlom, nekünk rengetegett segített, csak úgy ropogott benne a kis feneke.
örüljetek, hogy csak este, nálunk napközben is megy az ordítás, olyan hasfájós.
Nálunk is ugyanez...most 7 hetes és minden este fürcsi után kínkeserves sírás van...sokszor már majdnem én is mert úgy sajnálom, nem tudom mi baja!De látom másnál is ez van...akkor biztos természetes!Tartsunk ki anyócák:)
Nekem akkor csinálja ezt, ha este már túl fáradt. Ezért napközben elaltatom, ha fáradtnak tûnik.
nálunk is ez van.Eltelik általában az egész nap ugy, hogy nem is sír, na aztán este bepotolja.2-3 napig így van aztán 1-1 nap kihagyás, majd minden kezdodik elolrol.Csinálhatok vele akármit nem nyugszik meg és ez megy kb éjfélig, aztán 3 oránként szopi.
A kérdező hozzászólása: Az én babám is jó napközben, csak este nem értem, miért sír vigasztalhatatlanul.Minden fürdés és evés után.
Lehet, hogy furán hangzik, de szerintem próbálj meg te nyugodtan hozzáállni az estékhez.Nekem ez vált be.Amint én azt mondtam magamnak, hogy márpedig ma estétõl nem fog sírni onnantól kezdve nem is volt sírás.Valószínû érezte hogy én megnyugodtam, mert már én is elõre féltem az estéktõl és ahogy néztem az órát, hogy mindjárt 6 óra és kezdõdik megint az egész üvöltözés elõröl én is tiszta ideg voltam.Sok sikert:)
az enyém (aki egyébként a világ legjobb babája volt napközben) szintén ezt csinálta minden este vagy 3 hónapos koráig. de egyébként már hamarabb átaludta az éjszakát, de az esti hisztit sose hagyta el. emlékszem, néztem állva a barátok köztöt a gyerek meg üvöltött a kezemben :) elhagyta:)
Olvastam valahol, hogy a babák ezzel altatják magukat. Így tudják kikapcsolni a külvilágot maguk számára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!