Találatok a következő kifejezésre: Miért fáj fejem, ha fáj (36 db)

Miért fáj a fejem? Ha hirtelen felkelek szédülök, minden elsötétül előttem pár másodpercre?

Július 18-tól heti 2-3x fájt a fejem.. Majd 23-tól nyaraltunk 1hetig itt egyszer sem fájt a fejem. Majd amikor 30-án haza jöttünk, azóta 2x fájt a fejem megint. Szemüveges vagyok nem nőtt a dioptriám. Kontaktlencsét hordok, nyáron sokat xboxozom vagy gépezek. Hajnali 1-2kor megyek aludni és 11-12ig alszom, és mindig akkor kezdett el fájni a fejem amikor felkeltem 10 perc után. És hányni is szoktam hozzá néha.. Lehet közé ahhoz hogy a telefon a fejem mellett van amikor alszom és az ébresztő 4-5 ébreszt fel???? Nyaralásnal nem a fejem mellett volt a telefonom, lehet ezért nem fájt ott a fejem.. Migrénes vagyok, 2-3 éve voltam MR-en akkor nem volt semmi. Amikor felkelek hirtelen, akkor elsőtétül minden egy pár másodpercre, tegnap este 100/60 volt, ma 117/70 kB. Stressz miatt is lehet? Mert most már aggódom hogy fogok jövőre tanulni pedig jeles tanuló vagyok.. 15F 185 cm vagyok,és 80 kg körül. Azt olvastam neten hogy a gyors növekedéstől,lehet alacsony vérnyomásom..

Legjobb válasz: A hirtelen rosszullét helyváltoztatáskor alacsony vérnyomásra utal. Mozogsz eleget? A fejed szerintem azért fáj, mert sokáig vagy fent, gépezel. Még ha úgy is érzed kialudtad magad, a fejed nem biztos, hogy ugyanezt fogja gondolni.

A hirtelen rosszullét helyváltoztatáskor alacsony vérnyomásra utal. Mozogsz eleget? A fejed szerintem azért fáj, mert sokáig vagy fent, gépezel. Még ha úgy is érzed kialudtad magad, a fejed nem biztos, hogy ugyanezt fogja gondolni.
A kérdező hozzászólása: Szoktam mozogni, általában két naponta szoktam 8km-t biciklizni. Ma reggel is szédültem, 126/61 volt a vérnyomásom, majd a szédülés elmúlt miután kávét ittam, de egy kicsit fáj a fejem jelenleg is..

Miért fáj a fejem ha sírok?

El? fordul hogy egy filmen vagy ha összeveszek valakivel, sírok, és utána er?sen fáj a fejem. Utánanéztem hogy ennek mi lehet az oka de konkrétan erre nem találtam választ, csak olyanokat hogy jót tesz az egészségnek, de akkor miért fáj a fejem, ha jót tesz az egészségnek?? Csak úgy kíváncsiságból. 15/L

Legjobb válasz: Hasznos választ én sem tudok. Csak megnyugtatásképpen nekem is fájt, amikor tini koromban sírtam esténként.(szerelmi bánat, stb..)És ilyenkor még másnap reggel is fájt. Szerintem a vérbõségnek lehet köze hozzá, gondolom olyankor több vér tódul a fejbe, agyba és emiatt lehet. De hátha valaki tudja a pontos okát is. 29/L

Hasznos választ én sem tudok. Csak megnyugtatásképpen nekem is fájt, amikor tini koromban sírtam esténként.(szerelmi bánat, stb..)És ilyenkor még másnap reggel is fájt. Szerintem a vérbõségnek lehet köze hozzá, gondolom olyankor több vér tódul a fejbe, agyba és emiatt lehet. De hátha valaki tudja a pontos okát is. 29/L
A sírás olyan lelkiállapotban jön létre, amitõl megemelkedik a vérnyomás. S mivel a kis felzaklatott szíved-lelked nagyon meg van bántva v. valami naggyon-naggyon fáj neki, ezért nem tudsz megnyugodni, hanem még álmodban is a bánatoddal foglalkozol és nem tudod kipihenni magad. Ezért a megemelkedett vérnyomás és fáradtság együtt nagyon heves fejfájást tud eredményezni. Gyógymód: reggeli után 1 db aszpirin és egy kiadós, hangos, harsány, szívbõl jövõ nevetés. És egy fogadalom, hogy soha többé nem zaklatod fel saját magadat apróságokon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és már nem sírok! :-)

Miért fáj a szemem, a szemüregem és kicsit a fejem ha sima napszemüveg, 3D-s, vagy bármilyen más szemüveg van rajtam?

De nem úgy h órák múlva jelentkezik,hanem miután felvettem kb 5 perc múlva már fáj a szemem,pedig nem vagyok szemüveges,jól látok,egyébként nem fáj sem a szemem,sem a fejem.Lehet a fájdalomnak ahhoz köze h kancsal vagyok az egyik szememre?

Legjobb válasz: Többek között attól is lehet, hogy valahol nyomnak a szemüvegek, amire érzékeny vagy. Nekem pl. egy szemüvegtõl nagyon fájt a fejem, mire kiderült, hogy a fülem fölött nyomott valami érzékeny lágy részt. :) De lehet az orrnyereg is akár. A kancsalsághoz is lehet köze, éppen ezért el kellene menj a szemészetre.

Többek között attól is lehet, hogy valahol nyomnak a szemüvegek, amire érzékeny vagy. Nekem pl. egy szemüvegtõl nagyon fájt a fejem, mire kiderült, hogy a fülem fölött nyomott valami érzékeny lágy részt. :) De lehet az orrnyereg is akár. A kancsalsághoz is lehet köze, éppen ezért el kellene menj a szemészetre.


Miért fáj a fejem, ha fáj a fogam?

Mit?l van hogy ha a fogam fáj akkor a fejem is elkezd fájni (általában féloldali) de a fogorvos után már nem fájt mivel a fogam se.. meg általában a kett? egyszerre fájt, tehát attól volt a fejfájás biztos.

Legjobb válasz: Igen.A fogfájástól is fájhat a fejed.

Igen.A fogfájástól is fájhat a fejed.
a fogunk az egyik legtöbb fájdalom elõidézõje, például lányoknál 1 rossz fog, gátlója lehet teherbe esésnek, vagy fáradékonyság, és nagyon nagyon sok betegség elõidézõje lehet
mert ha annyira fáj a fogad, a fájdalom az agyba megy, a fájdalmat is az agyad miatt érzed, ha nem lenne agyad, nem éreznéd:) de az a központ
A rossz harapásod miatt fájhat. Nincsen véletlenül mélyharapásod?

Miért fáj a fejem ha megy a ventilátor a szobában?

Legjobb válasz: Az olyan mint amikor egész úton kidugod a fejed a kocsiból / vonatból. Akkor is elkezd fájni a fejed. A megoldás egyszerû: Kapcsold ki, vagy ne közvetlenül a fejedre menjen!

Az olyan mint amikor egész úton kidugod a fejed a kocsiból / vonatból. Akkor is elkezd fájni a fejed. A megoldás egyszerû: Kapcsold ki, vagy ne közvetlenül a fejedre menjen!
Biztos a zugo hangjatol. Meg ugy hallottam , hogy ingerli a szemet azoknak a gyorsan forgo lapatoknak a latvanya. En sem szeretem.

Miért fáj a fejem ha a napon megiszok egy sört? Érdekel mi történik ilyenkor. Miért másabb ha napon iszom.

Legjobb válasz: A meleg, és az alkohol kitágítja az ereket, és magasabb lesz a vérnyomásod. Ettõl aztán megfájdulhat a fejed.

A meleg, és az alkohol kitágítja az ereket, és magasabb lesz a vérnyomásod. Ettõl aztán megfájdulhat a fejed.

Miért fáj a fejem, ha hagymát eszek?

Legjobb válasz: Ez nem válasz,bocsi.Nekem már attól is fáj,ha csak megpucolom,és nem tudom miért.Gondolom az illóolajára vagyunk kissé érzékenyek.

Ez nem válasz, bocsi.Nekem már attól is fáj, ha csak megpucolom, és nem tudom miért.Gondolom az illóolajára vagyunk kissé érzékenyek.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is ilyesmie gondoltam, de reméltem, valaki elmagyarázza pontosan. Azért köszi, hogy megosztottad. =)
Én meg ha hagymát eszek mindig olyan álmos vagyok.
A kérdező hozzászólása: xD

Miért fáj akkor e fejem ha lehajolok?

Ha lehajolok vagy lehajtom a fejem akkor elkezd tompán fájni. A hét elején volt egy kis megfázásom, lehet ezért van? De furcsa, hogy amúgy nincs semmi probléma csak amikor hajolok le akkor bele nyilal és elkezd fájni. Aztán felállok és elmúlik.

Legjobb válasz: ha a tarkódnál fáj akkor valszeg vérnyomásoddal van valami.

ha a tarkódnál fáj akkor valszeg vérnyomásoddal van valami.
Egyet értek az elsö válaszadoval.De eszembe jutott még valami.Irtad, h volt egy kis megfázásod, ennek szövödményeként kialakulhat homloküreg gyulladás, ha a váladék nem tisztul ki rendesen a megfázás után, ebben az esetben a homlokodnál érzel fájdalmat/nyomást...
én régen így mértem le, ha homloküreg-gyulladásom lett a náthától. Doki.... vagy inhalálás...

Ha valami "keményebbet" (pl kenyér) eszek, utána miért fáj a fejem? A halántékomnál érzek fájdalmat hosszabb ideig. Folyt. Lent.

Ez valami ízületi probléma lehet? Ha lehetséges,akkor minél több tippet írjatok! Ezzel el kellene mennem dokihoz? Jó lenne,ha nem,mert utálok eljárni. Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Azért fáj a halántékod környékén, mert kicsivel alatta vannak a felsõ állkapcsodnak a rágóizmai, és amikor rágsz, belenyílalhat, vagy fájhat utána. Nekem is volt hasonló problémám, rendezõdött magától. De azért fogorvoshoz vagy fül-orr-gégészetre, ha nem múlik el elmehetsz, de biztos, hogy a rágóizmaid miatt van.

Azért fáj a halántékod környékén, mert kicsivel alatta vannak a felsõ állkapcsodnak a rágóizmai, és amikor rágsz, belenyílalhat, vagy fájhat utána. Nekem is volt hasonló problémám, rendezõdött magától. De azért fogorvoshoz vagy fül-orr-gégészetre, ha nem múlik el elmehetsz, de biztos, hogy a rágóizmaid miatt van.
Nem Vagy lisztérzékeny véletlenül?
Mivel kemenyebb etel, lehet hogy erosebben ragsz, lehet tudat nelkul is Lehet hogy fogaszati problamad van.
Nekem PCO szindrómám van és pont ez volt az egyik tünetem.Nem csak kenyérnél, ahnem a nagy szénhidráttartalmú ételeknél és sütemény után és még gyógyszerrel sem múlt. Kéne egy belgyógyász, endokrinológus és egy terheléses vérvétel, mert utalhat enyhe inzulinrezisztenciára is.

Miért fáj a fejem ha ideges vagyok?

Manapság mindig fáj a fejem ha ideges vagyok(pl veszekedések után).Lehet ennek köze ahhoz hogy még májusban volt homlok/arcüreg gyulladásom és nem kezeltettem ami kiújult 1 hónapja és ismét nem mentem dokihoz??

Legjobb válasz: általába fáj a feje az embernek ha ideges. de sztem nincs hozzá köze a betegségnek

általába fáj a feje az embernek ha ideges. de sztem nincs hozzá köze a betegségnek
Inkább felmegy a vérnyomásod ha ideges vagy attól fájhat a fejed!
A kérdező hozzászólása: ja igen, azt elfelejtettem leírni hogy a tarkóm fölött szokott fájni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!