Találatok a következő kifejezésre: Miért fáj bal szemem Kontaktlencsét nem (1 db)

Miért fáj a bal szemem? Kontaktlencsét nem bírom belerakni, mert elkezd szúrni, és bepirosodik.

Többször átmosom a lencsét folyadékkal, teljesen tiszta, de mégsem bírja a szemem. Mit?l lehet? Annyiszor próbáltam belerakni a lencsét, hogy már akkor is fáj, ha nem próbálom. Mit csináljak? Hogy lehetne "kipucolni" a szemem?

Legjobb válasz: Szemcseppet használsz hozzá? Mert az nem lesz elég, ha csak a lencsét tisztogatod, ha száraz a szemed. Ha szemcseppet is használsz direnk a lencse végett, akkor legközelebb mondd meg a szemésznek a problémád, hátha tud rá valami megoldást. Sajnos valaki bírja a kontaktlencsét és valaki nem... ilyenkor marad a szemüveg :-(

Szemcseppet használsz hozzá? Mert az nem lesz elég, ha csak a lencsét tisztogatod, ha száraz a szemed. Ha szemcseppet is használsz direnk a lencse végett, akkor legközelebb mondd meg a szemésznek a problémád, hátha tud rá valami megoldást. Sajnos valaki bírja a kontaktlencsét és valaki nem... ilyenkor marad a szemüveg :-(
A lencséd valszeg el van cseszve annak rendje és módja szerint (fogadjunk magarországon csináltattad?!) és elõfordulhat hogy nem csak kicsit irritálja hanem fel is sértette a kötõhártyádat ami komoly fertõzésekhez vezethet, ezért javallt hogy azt megnézesd egy jó szemésszel. A lencsét meg vidd vissza és borítsd rájuk az asztalt azzal hogy selejtért fizettél egy valag pénzt, perkálják vissza, és legközelebb csak osztrák optikushoz menj, nekem még úgy is megéri hogy utaznom kell, mert itt már nem merek egy nyomorult keretet sem venni mert használhatatlan hulladék az összes. A kontaktlencsétõl amúgy lehet olyan komoly fertõzést is kapni amely vaksághoz is vezethet ha az általa okozott karcoláson a szem és a lencse közé szorult mikrobák bejutnak a szembe, rövid úton tegyél le errõl, akkor már inkább a szemkorrekció!
Azért ne utazz külföldre egy jó szemészért. Én Kecskeméten találtam egy jó Dokit, amikor netán problémám volt akkor is adott egy másik lencsét ingyen és bér mentve. A problémádra válaszolva lehetséges hogy a lencse elszakadt ez meg esik bármelyik külföldi lencsével is és azért iritálja a szemed. Véleményem szerint pár napig ne is próbálkozz a lencse berakásával és keresd fel a szem Dokidat.
Száraz lehet a szemed, használj mûkönnyet.
nem lehet h fordítva akarod betenni a lecsét? velem is elõfordult már, és tiszta szar érzés volt...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Odaadhatom a szemuvegem valakinek, ha jol lat vele?

Rovidlato vagyok, de nemreg ki kellett cserelnem a -0.75/-1.00 szemuvegem -1.00/-1.25 re. A regi szemuvegemmel egy ismerosom jol lat. Lehet baja belole, ha viseli? Ugy ertem, romolhat tovabb a latasa?
Ugy tudom, 30 eves korig romlik a latas myopia eseten. Ha az illeto 50+ eves, lehet baja?

4

Ha szűk a műanyag szemüveglencse, akkor lehet rajta állítani?

Tegnap vettem szemüveget, de ugye meg kell csináltatni. Amit kinézteme gy ray ban műanyag keret volt, és nagyon szoros volt az elején. Utána azonban a szárán igazítottak és jónak tűnt. Nem szorított annyira, viszont maximum csak 3 percig volt rajtam. Hosszú távon sem fog szorítani?

1

Mennyi az az eresedés ami miatt egy ilyen műtétről visszautasítanak? Az eresedést lehet-e csökkenteni?

Üdv! Több mint 5 éve használok kontaktlencsét. Ez idő alatt a megfelelőtlen oxigén ellátottság következtében a szaruhártyám eresedni kezdett. Lézeres szemműtétet szeretnék.

Az internetről:

0

Milyen gyógyszer használ szem fájás ellen?

3

Hanyas dioptriától adnak kontaktlencsét?

Rövidlátó vagyok,de csak a jobb szememre,ami azt hiszem kettes. Nagyon nem tetszek magamnak szemüveggel. :C
14/L

2

Mi okozhatja a szembevérzést?

1

Szemüveg kéne? Bővebben lennt

Már egy ideje, kb 1 éve van az hogy a megerőltetőbb napokon (sok tanulás ill. olvasás) után fáj elősször csak a szemem, majd egy óra múlva a fejem is megfájdul. Ezeken a napokon már fél óra olvasás után összemosódnak a betűk, viszont ha félrepillantok egy távolabbi tárgy majd vissz a füzetembe akkor újra birok olvasni, de öt perc se tellik el, megint összefolynak. Kérem csak a hozzáértők válaszoljanak. Előre is megköszönném :)

2

Intra lasek fél év múlva szoli?

Fél éve volt Intra Lasek szemműtétem. Azt mondták minimum 2 hónapig nem szolizhatok! Fél év telt el szemüveggel mehetek már néha szoliba? Valaki van itt esetleg, aki ugyan ebben a cipőben jár és már szolizik? Lett problémája belőle?

0

Arachnoidealis cisztát és jelentös agyvizmennyiseget találtak a koponyámban. Okozhat ez látásproblémát?

Panaszaim legföképpen látásproblémák, ezen belül: vibrálás a látótérben, mozgó tárgyak követése zavaró illetve ami 5 napja jelentkezett és nagyon megijeszt, hogy 2-3 óra hosszan úgy látok, mintha a dolgok fel lennének gyorsítva. Ahhoz hasonló, mint amikor egy videofelvételt 1x-es gyorsításban nézek. Nagyon megijeszt. Volt valakinek hasonló panasza? Már minden létezö vizsgálaton voltam, de a fenti dolgokon kívül semmit sem találtak. Okozhat ilyet egy ciszta. Köszönöm.

0

Mit láttok, ha sötétben egy fényes pontot néztek, egyszerű homályos foltot vagy valami alakzatot?

Szemüveg lencse kiválasztásakor, hiába cserélgette a lencséket a doki az alakzat csak deformálódott, de eltüntetni nem tudta. Az alakzatra csak annyit mondott, hogy érdekes.

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!