Találatok a következő kifejezésre: Miért fáj babám hasa (14 db)

A hasfájós babák meddig hasfájósak? Mennyi idős korukig és miért fáj a hasuk?

Legjobb válasz: A legtöbben három hónapos korukig, de van olyan is, hogy három és öt hónapos kor között. Az okát nem igazán lehet tudni.

A legtöbben három hónapos korukig, de van olyan is, hogy három és öt hónapos kor között. Az okát nem igazán lehet tudni.
"hasfájás viszonylag gyakori újszülött-csecsemõkorban, noha a mechanizmusát nem pontosan ismerjük. Sokszor nehezen kezelhetõ probléma, de szerencsére általában 3-4 hónapos kor körül megszûnik. Ezek a babák sokat sírnak, sokszor csak kézben vannak el és nyugszanak meg. Sokszor érzékenyek az idõjárásra is. Sok esetben a görcsök oldásában a "tornáztatáson", "hõmérõzésen" kívül a különbözõ összetételû görcsoldó, nyugtató kúpok, teák is segítenek. Mivel a has teltsége elõidézheti a hasfájást fontos, hogy ne etessék túl a babákat, sokat "böfiztessék" az evés során lenyelt levegõ eltávozása érdekében. Fontos a rendszeres széklet is, bár anyatejes csecsemõnél teljesen normális lehet az is, hogy több napig nincs széklete. Szerencsére nagyon ritka, hogy a csecsemõkori hasfájás ill. székrekedés hátterében sebészeti betegség - végbélszûkület, esetleg egyéb rendellenesség lenne. A végbélszûkület annyit jelent, hogy a normálisnál szûkebb a végbélnyílás és emiatt érthetõ módon nehezen üríti ki a baba a székletét és emiatt görcsölhet is a hasa. Ez nagyon ritka és legtöbbször a végbél néhány alkalommal való megtágításával kezelhetõ."
fiam három hónapos koráig volt hasfájós
Az én fiam csak 2 hónapos koráig volt hasfájós, de neki már a kórházban is fájt a pocakja. Addig fáj nekik, amíg meg nem szokja a kis gyomra az anyatejet vagy a tápszert.

Sokszor járok pisilni, úgy fáj a hasam mintha meg akarna jönni, ráz a hideg néha, ma már elkezdett fájni a fejem is és mellé szédülés játszik. Vajon babám lesz? Miért vannak ezek a tünetek?

Legjobb válasz: Nem egyértelmû tünetek, de éppen azok is lehetnek. A probléma az hogy ez mindenkinél más, én plö 4. héttõl végighánytam 3 hónapot. Voltak ilyen tüneteim is) gyakori pisilés, hasfeszülés, nehéz behúzni a hasam érzés, fáradtság, de nagyon. Csinálj minél hamarabb tesztet, ha már ilyen tüneteid vannak, vagy megjön, vagy + ! Ha az, üzenj vissza:)

Nem egyértelmû tünetek, de éppen azok is lehetnek. A probléma az hogy ez mindenkinél más, én plö 4. héttõl végighánytam 3 hónapot. Voltak ilyen tüneteim is) gyakori pisilés, hasfeszülés, nehéz behúzni a hasam érzés, fáradtság, de nagyon. Csinálj minél hamarabb tesztet, ha már ilyen tüneteid vannak, vagy megjön, vagy + ! Ha az, üzenj vissza:)
Hát szerintem sem egyértelmûek a tüneteid!

Miért fáj a babám hasa akkor is, ha minden evés előtt adom neki az infacol szuszpenziót? Van ennél hatásosabb szer csecsemőknek?

Legjobb válasz: ÉN AZ ESPUMISAN EMULZIÓT AJÁNLOM,HOGY PRÓBÁLD KI.AMUGY AZ ELEJÉN NEKÜNK IS UGYANEZ VOLT ÉS KB 3 HÓNAPOS KORÁRA ALAKULT KI AZ,HOGY MÁR CSAK AKKOR FÁJ NEKI HA KAKILNIA KELL ÉS HA TÚL SOK LEVEGÕT NYELT.AZT MONDTA A VÉDÕNÕ,HOGY ILYEN KORBAN MÁR KÖNNYEBBEN FEL TUDJA DOLGOZNI A TEJCI ÉS AZÉRT RITKUL MEG A HASFÁJÁS

ÉN AZ ESPUMISAN EMULZIÓT AJÁNLOM, HOGY PRÓBÁLD KI.AMUGY AZ ELEJÉN NEKÜNK IS UGYANEZ VOLT ÉS KB 3 HÓNAPOS KORÁRA ALAKULT KI AZ, HOGY MÁR CSAK AKKOR FÁJ NEKI HA KAKILNIA KELL ÉS HA TÚL SOK LEVEGÕT NYELT.AZT MONDTA A VÉDÕNÕ, HOGY ILYEN KORBAN MÁR KÖNNYEBBEN FEL TUDJA DOLGOZNI A TEJCI ÉS AZÉRT RITKUL MEG A HASFÁJÁS
Nekünk a Flatulin krém vállt be, gyógyszertárban lehet kapni. Be kell kenni a baba pocakját, pár perc múlva már nem is fáj a hasa. Egyébként ez felnõtteknke is jó mindenféle szélgörcsre meg ilyesmire, rá van írva.
Próbálj meg édesköményteát adni a babának.De nagyon gyenge legyen épp hogy legyen valami kis színe.Az a nõvérem kisfiának nagyon jó volt.Azelõtt neki is infacolt adtunk, nála sem vált be.Talán az édeskömény nektek is segít.

Miért éjszaka fáj a babám hasa? Most multunk 2 hetesek.

mindig éjjel (1 és 5 ora )között kezdödik. egész nap semmi baj nincsen. használhat az infacol csepp + baby mecsek tea?

Legjobb válasz: Szia, azt sajnos nem tudom, hogy miért éjjel jön elõ a pocakfájás, de én is megfigyeltem a babámnál, hogy hajnalban - Infacol mellett - nem nagyon tudott pukizni, így csak nyûglõdött, forgatta a fejecskéjét jobbra-balra, csak a torna segített. Egyébként használhat az Infacol, az elején nálunk bevált, csak késõbb (2, 3 hét mva) lehet, hogy megszokta a szervezete; váltottunk Espumisanra és az azóta használ. Egyébként ez azért érdekes, mert elvileg mindkettõnek ugyanaz a hatóanyaga... De adhatod a picidnek mindkettõt nyugodtan, én a helyedben az Espumisant próbálnám elõször, mert olcsóbb is, és mindkettõ nagyon gyorsan fogy. A Mecsek teát sajnos nem ismerem, de az elõzõektõl nem lehet baja, próbáljátok ki! Üdv, egy 2 hós baba anyukája

Szia, azt sajnos nem tudom, hogy miért éjjel jön elõ a pocakfájás, de én is megfigyeltem a babámnál, hogy hajnalban - Infacol mellett - nem nagyon tudott pukizni, így csak nyûglõdött, forgatta a fejecskéjét jobbra-balra, csak a torna segített. Egyébként használhat az Infacol, az elején nálunk bevált, csak késõbb (2, 3 hét mva) lehet, hogy megszokta a szervezete; váltottunk Espumisanra és az azóta használ. Egyébként ez azért érdekes, mert elvileg mindkettõnek ugyanaz a hatóanyaga... De adhatod a picidnek mindkettõt nyugodtan, én a helyedben az Espumisant próbálnám elõször, mert olcsóbb is, és mindkettõ nagyon gyorsan fogy. A Mecsek teát sajnos nem ismerem, de az elõzõektõl nem lehet baja, próbáljátok ki! Üdv, egy 2 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: köszi! Én is gondolkodtam az espumisanon, ki is fogjuk probálni!

7-én múlt el 13-án próbálkoztunk. Másnap meg fáj a hasam lent. Ez miért van? Babát szeretnénk!

Legjobb válasz: Lehet most van a peteérésed. Vagy durván voltatok együtt? :)

Lehet most van a peteérésed. Vagy durván voltatok együtt? :)
A kérdező hozzászólása: Nem durván.

4 hónapos a babám, egyszer már megjött a menstruáciom, de az előző hónapban ugyan úgy fájt a hasam mintha megakarna jönni, de nem jött meg. Miért lehet ez? Terhes nem vagyok.

Már nem szoptatok.

Legjobb válasz: nyugodj meg nekem 6 hónapos volt a kicsi vagy még több mar nem is tudom de nekem akkor jott meg de akkor is csak nagyon kevés volt de inkább menj el orvoshoz az a biztosabb

nyugodj meg nekem 6 hónapos volt a kicsi vagy még több mar nem is tudom de nekem akkor jott meg de akkor is csak nagyon kevés volt de inkább menj el orvoshoz az a biztosabb

Miért csak akkor fáj a 6hetes babám hasa, ha éppen leülnék, a sokadik kilométer után, amig a kezemben cipeltem? Biztos, hogy ez hasfájás? (hirtelen, éles hangon felsír, huzogatja a lábait, de amíg sétálok vele, nincs baj)

Legjobb válasz: Amíg sétálsz vele, addig olyan, mintha nlg mindig a pocidban ringatózna. A csecsemõ veleszületett igénye, hogy hordozzák. Több mindent tehetsz: kézben hordozod és nem sír, leteszed és sír, vagy rugalmas kendõben magadra kötheted, és akkor nem is sír, meg a két kezed is szabadon marad. Ilyen egyszerû: http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0

Amíg sétálsz vele, addig olyan, mintha nlg mindig a pocidban ringatózna. A csecsemõ veleszületett igénye, hogy hordozzák. Több mindent tehetsz: kézben hordozod és nem sír, leteszed és sír, vagy rugalmas kendõben magadra kötheted, és akkor nem is sír, meg a két kezed is szabadon marad. Ilyen egyszerû: http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0
Amikor sétálsz vele, akkor is fáj a hasa, csak akkor ringatózik, és ez eltereli a figyelmét, olyan, mint mikor még a pocakban volt... Sajnos ezen az idõszakon túl kell lenni. Mi kipróbáltunk mindent, Gripe Water, Infacol, Espumisan, mecsek baby tea, - egyik sem használt, a gatyánkat ott hagytuk rá a patikában... Aztán a dokinõ felírt egy ezeréves gyógyszertári keveréket, az használ úgy, ahogy, van tõle büfi vagy puki egy 20 percen belül, és akkor sokszor vége is a hasfájós rohamnak. Ha meg a front miatt van, akkor beadhatom neki az elõírt adag dupláját is, nem segít semmi. Csak a cipelés, lábon lovacskázás, rázás, hordozóban hintáztatás. Ezeket váltogatom olyankor. Mire az emer kipróbál mindent, addigra azon veszi észre magát, hogy egyre kevesebbszer hasfájós a baba. Én most már van, hogy nem is adok neki a patikaiból, vagy, ha igen, akkor a napi 3 mokkáskanál helyett csak 1-et. Legközelebb a legolcsóbb szerrel fogom kezdeni, azt azonban megtanultam. A többi most megbontottan áll a hûtõben... Még elég pici a babád, kezdd el õket megpróbálni, ha még nem tetted, és a nagy kísérletezésben el is telik a legrosszabb 1-2 hónap. Az én fiam most 3 hónapos, már ritka a hasfájás. Az 5-8. hétig katasztrófa volt, azóta csökkent. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat! Kedves elsõ:van rugalmas kendõm, abban tényleg meg szokott nyugodni, a baj csak az, hogy az én lábaim fáradnak el elõbb. De ha a tornáztatás már nem mûködik, akkor abban cipelem. Kedves második: hát, igen, mi az Infacolon, gripewateren, homeos bogyókon vagyunk túl...de, akkor van remény, csak ezt a 3 hónapot kell túlélni. Köszi mégegyszer, szép napot Nektek!

Pisilés közben és után fáj a hasam alja? Miért van ez nektek is így volt, olyan mintha a babó nyomná? Felfázva nem vagyok.17 hetes pocakos

Legjobb válasz: Mert ahogy pisilsz megszûnik a feszültség a szerveidnél,megkönnyebbülsz.Hirtelen elernyednek az izmaid.

Mert ahogy pisilsz megszûnik a feszültség a szerveidnél, megkönnyebbülsz.Hirtelen elernyednek az izmaid.
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy hogy válaszoltál.Köszönöm, kicsit megnyugodtam.

Miért sírhat a hathetes babám, ha nem fáj a hasa, nem álmos, nem fázik, nincs melege, tiszta a pelus? Már teljesen kétségbe vagyok esve, hogy mi lehet a gond.

Cicin lógva is fel-felsír, de nem fájdalmas a sírása egyátalán, inkább olyan kétségbeesetten néz rám, mintha nem ízlene neki a cici. Egyedül az ölemben érzi jól magát, ha sétálok vele. Egyébként meg mosolyog is, szóval nem értem.Lehetséges, hogy éhes marad? A háromórás evések most már másfélórásra redukálódtak, mert igényli, viszont rettenetesen keveset eszik a mérleg szerint, 20 miliket, azok után, hogy egy cicib?l 150-et simán evett korábban. Apad a tejem?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ez volt a helyzet. Nekem sajna kevés lett a tejci (pedig mindent megpróbáltam), így mikor szopi után megkínáltam tápival, végre jól lakott szegény. Mosolyogva fejezi be a kajcit azóta, és kibír min. 3 órát.

Szia! Nálunk is ez volt a helyzet. Nekem sajna kevés lett a tejci (pedig mindent megpróbáltam), így mikor szopi után megkínáltam tápival, végre jól lakott szegény. Mosolyogva fejezi be a kajcit azóta, és kibír min. 3 órát.
Nézd át a ruháját... nem e kaparja valahol egy cimke, vagy száraz a bõre és viszket. Egyébként ne aggódj, próbáld egy picit vízzel itatni, hogy meglegyen két óra, aztán többet szik majd. JA és a 3. szemük a babáknak. Ne nevess ki, de én raktam az ágyába a fiamnak egy rózsafûzért... én hiszem, hogy az elhúnyt nagyszülõk, rokonok eljönnek megnézni a kicsiket. Azt mondják õk még látják... (persze lehet nem igaz)
Az elsõ válaszadó vagyok... szerintem nem kellene ezt a tápszert eröltetni, mert csak ki kellene éheztetni, akkor fog enni. Ezért írtam a vizet. Ne adj tápszert, míg nem muszáj.

3 hetes babámnak nagyon sokat fáj a hasa. Adok neki infacol cseppet 2 napja, de még semmi változás. Én iszom a lactoherb teát, lehet, hogy attól is fájhat neki? És miért csak este sír sokat inkább?

Legjobb válasz: Minden babánál másképpen hatnak a különbözõ szerek, ételek. Lehet, hogy a te esetedben meg kellene próbálni mást is. Pl- . Gripe Water, Espumisan. A lactoherb helyett is kipróbálnék pl. rántott levest, vahy Humana szoptatós tejnövelõ granulátumot, vagy a More Milk kapszula is nagyon jó! A betegség, fájdalom, láz pedig mindig este jön.Állítólag a holdhatással van összefüggésben. Remélem tudtam segíteni. Boldog babázást!

Minden babánál másképpen hatnak a különbözõ szerek, ételek. Lehet, hogy a te esetedben meg kellene próbálni mást is. Pl- . Gripe Water, Espumisan. A lactoherb helyett is kipróbálnék pl. rántott levest, vahy Humana szoptatós tejnövelõ granulátumot, vagy a More Milk kapszula is nagyon jó! A betegség, fájdalom, láz pedig mindig este jön.Állítólag a holdhatással van összefüggésben. Remélem tudtam segíteni. Boldog babázást!
Nem akarok butaságot tanácsolni, de nekem anyukám annak idején édeskömény teát adott.( néhány kiskanálnyit) Kérdezd meg a védõnõt errõl, de állítólag az bevált nálam.
Szia! Az én védõnõm is az Infacolt javasolta, amit használunk azóta is. 3-4 nap van írva a tájékoztatójában, hogy annyi idõ alatt hat. Mikor nem láttunk javulást, felhívtam a védõnõt, aki azt mondta, majd 1-2 hét múlva látszik az eredmény. Igaza volt! Most 6, 5 hetesek vagyunk, és az én édes hasfájós babám már képes mosolyogva is nyomni a kakit. :-) Ha nem válik be, próbálj ki mást, de mindenképpen a védõnõt és a gyermekorvost kérdezd meg. (Nekem pl. nem javasolta az édesköményes teát, mert sok anyuka azt panaszolta neki, hogy jobban fájt tõle a baba hasa.) Minden baba egyedi, mindenkinél más válik be. Az én kisfiam reggel 1/2 7-kor és este 1/2 7-kor szenvedett leginkább a hasfájástól. A Te babád valószínûleg este szenved jobban tõle. Kitartás, el fog múlni! Sok sikert és sok boldogságot! :-)
A hasfájás este kínozza a kicsiket, lefekvés elõtt. Nekem bevált az FLP-s Aloe Vera Activator:-)
Én is ezt a teát iszom pár napja, és egy ideje nagyon szeles a babám, és nyûgös is. Lehet hogy a tea okozza. Holnap kihagyom, meglátjuk mi lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!