Találatok a következő kifejezésre: Miért fáj babám (26 db)

Fáj ahogy mozog, rugdos a babám, de mindig csak bal oldalon. A pocim alján is fáj érzem h nagyon nyom valamit. Miért fáj és mit tudnék ellene tenni?

simogatom is hogy kicsit elhúzódjon onnan,de nem igazán :) 33 hetes

Legjobb válasz: vagyis nekem jobb oldalon,neked bal

A kérdező hozzászólása: vagyis nekem jobb oldalon, neked bal
Igen, ahogy egyre nagyobb lesz, úgy lesznek egyre erõsebbek a mozdulatai.Sokszor belebokszol valamelyik szervedbe, és az fáj.Én is 33 hetes vagyok, úgy igazán még nem fájt, de amikor a bordáim alatt rúg, az nem kellemes.Viszont én a helyedben legközelebb ezt szóba hoznám az orvosomnak.Mert a fájdalmat az is okozhatja, hogy kevés a magzatvíz.Nálad biztos nem errõl van szó, de azért mondd el neki!
Nekem is nagyon sokszor mozdul be úgy, hogy fájdalmat okoz, szerintem ez normális. Mivel kis helyen kell elférnie, valamit biztos megnyom, ha mozdul. Szerintem ez ellen nem kell semmit tenni!!!

Miért fáj a babám hasa akkor is, ha minden evés előtt adom neki az infacol szuszpenziót? Van ennél hatásosabb szer csecsemőknek?

Legjobb válasz: ÉN AZ ESPUMISAN EMULZIÓT AJÁNLOM,HOGY PRÓBÁLD KI.AMUGY AZ ELEJÉN NEKÜNK IS UGYANEZ VOLT ÉS KB 3 HÓNAPOS KORÁRA ALAKULT KI AZ,HOGY MÁR CSAK AKKOR FÁJ NEKI HA KAKILNIA KELL ÉS HA TÚL SOK LEVEGÕT NYELT.AZT MONDTA A VÉDÕNÕ,HOGY ILYEN KORBAN MÁR KÖNNYEBBEN FEL TUDJA DOLGOZNI A TEJCI ÉS AZÉRT RITKUL MEG A HASFÁJÁS

ÉN AZ ESPUMISAN EMULZIÓT AJÁNLOM, HOGY PRÓBÁLD KI.AMUGY AZ ELEJÉN NEKÜNK IS UGYANEZ VOLT ÉS KB 3 HÓNAPOS KORÁRA ALAKULT KI AZ, HOGY MÁR CSAK AKKOR FÁJ NEKI HA KAKILNIA KELL ÉS HA TÚL SOK LEVEGÕT NYELT.AZT MONDTA A VÉDÕNÕ, HOGY ILYEN KORBAN MÁR KÖNNYEBBEN FEL TUDJA DOLGOZNI A TEJCI ÉS AZÉRT RITKUL MEG A HASFÁJÁS
Nekünk a Flatulin krém vállt be, gyógyszertárban lehet kapni. Be kell kenni a baba pocakját, pár perc múlva már nem is fáj a hasa. Egyébként ez felnõtteknke is jó mindenféle szélgörcsre meg ilyesmire, rá van írva.
Próbálj meg édesköményteát adni a babának.De nagyon gyenge legyen épp hogy legyen valami kis színe.Az a nõvérem kisfiának nagyon jó volt.Azelõtt neki is infacolt adtunk, nála sem vált be.Talán az édeskömény nektek is segít.

Miért fáj a védőnőmnek ha szeretem a babámat?

Egy nagyon kedves és segít?kész véd?n?nk van, tényleg eddig nem volt semmi gond, aranyos.

Legjobb válasz: nehalgass senkire csak az osztoneidre.nefelj nem lessz semmi se a babadnak,nem lessz se kenyes se elkapatva.ez a mai vilag gondolja ugy.aztan perszehogy tele vagyunk olyan gyerekekkel akik tele vannak agresszivitassal.ha sir vedd fel ugy ahogy erzed is.o lelke attol csak erosodik.jol teszed.es ne hallgass masra.

nehalgass senkire csak az osztoneidre.nefelj nem lessz semmi se a babadnak, nem lessz se kenyes se elkapatva.ez a mai vilag gondolja ugy.aztan perszehogy tele vagyunk olyan gyerekekkel akik tele vannak agresszivitassal.ha sir vedd fel ugy ahogy erzed is.o lelke attol csak erosodik.jol teszed.es ne hallgass masra.
Te nem vagy, a védõnõd ideggyenge inkább....nincs más vélemény..
Azt írtad h amúgy kedves, segítõkész idáig nem volt vele bajod..gondolom segíteni próbált csak elég rosszul...:( Mondjuk ezt semmiképp nem kellett volna mondania h gyenge meg ilyen olyan vagy.. de abban van igazság hogy ha megszokja hogy egyet nyüszög és kiveszi vki, akkor nem kell sok idõ és nem lesz nyugodt a babakocsiban még meg is utálja.. Mi is így jártunk...Most már tudom hogy kicsit lehet hagyni nyûglõdni (nem üvöltve sírásra gondolok..)mert attól még ugyanúgy szeretem, csak nem teszek mindkettõnknek rosszat a késõbbiekre, hsizen mi babakocsi nélkül sehova se tudtunk eljutni, mert persze a kenguruban is üvöltött...
Egyet értek az elõttem szólóval. Semmi baj nincs veled. Amikor úgy érzed nyugodtan vedd ki. Még jó, hogy nem hagyjuk sírni ha nem muszáj, fõleg oltás után. Kisbabák õk nem állatok. Még a macskámat is megsimogatom ha nyávog.
Szerintem nem az fáj neki, hogy szereted a babádat, legalábbis abból amit leírtál, én nem azt szûrtem ki. Valószínûleg arról próbált lebeszélni, hogy a babkocsiból sírásra kivedd a picit, hogy szokja meg azt, hogy ha úton vagytok, akkor kocsiban van, nem kézben. Szerintem nem ideggyenge a védõnõ, és Te sem vagy gyenge anyuka. Ki hogy szoktatja a babáját, olyan lesz. Ha kiveszed (mellesleg lén is ki szoktam), akkor azt szokja meg, de nem a védõnõnek kell majd kikapdosni, hanem nekünk, így magunknak tesszük.

7-én múlt el 13-án próbálkoztunk. Másnap meg fáj a hasam lent. Ez miért van? Babát szeretnénk!

Legjobb válasz: Lehet most van a peteérésed. Vagy durván voltatok együtt? :)

Lehet most van a peteérésed. Vagy durván voltatok együtt? :)
A kérdező hozzászólása: Nem durván.

A hasfájós babák meddig hasfájósak? Mennyi idős korukig és miért fáj a hasuk?

Legjobb válasz: A legtöbben három hónapos korukig, de van olyan is, hogy három és öt hónapos kor között. Az okát nem igazán lehet tudni.

A legtöbben három hónapos korukig, de van olyan is, hogy három és öt hónapos kor között. Az okát nem igazán lehet tudni.
"hasfájás viszonylag gyakori újszülött-csecsemõkorban, noha a mechanizmusát nem pontosan ismerjük. Sokszor nehezen kezelhetõ probléma, de szerencsére általában 3-4 hónapos kor körül megszûnik. Ezek a babák sokat sírnak, sokszor csak kézben vannak el és nyugszanak meg. Sokszor érzékenyek az idõjárásra is. Sok esetben a görcsök oldásában a "tornáztatáson", "hõmérõzésen" kívül a különbözõ összetételû görcsoldó, nyugtató kúpok, teák is segítenek. Mivel a has teltsége elõidézheti a hasfájást fontos, hogy ne etessék túl a babákat, sokat "böfiztessék" az evés során lenyelt levegõ eltávozása érdekében. Fontos a rendszeres széklet is, bár anyatejes csecsemõnél teljesen normális lehet az is, hogy több napig nincs széklete. Szerencsére nagyon ritka, hogy a csecsemõkori hasfájás ill. székrekedés hátterében sebészeti betegség - végbélszûkület, esetleg egyéb rendellenesség lenne. A végbélszûkület annyit jelent, hogy a normálisnál szûkebb a végbélnyílás és emiatt érthetõ módon nehezen üríti ki a baba a székletét és emiatt görcsölhet is a hasa. Ez nagyon ritka és legtöbbször a végbél néhány alkalommal való megtágításával kezelhetõ."
fiam három hónapos koráig volt hasfájós
Az én fiam csak 2 hónapos koráig volt hasfájós, de neki már a kórházban is fájt a pocakja. Addig fáj nekik, amíg meg nem szokja a kis gyomra az anyatejet vagy a tápszert.

Majdnem megszültem a babám természetesen, de végül császár lett, miért fáj még mindig a szex 4hónap után?

Együttlét során nagyon fáj a bementnél, majd közben is, és ezért nem jó az egész. Már próbáltunk sikosított, de olyan , mintha nagyon száraz lennék belül. Szoptatok, lehet, hogy alapban nagyon száraz lenne? Vagy megsérült a szülésnél valami? Imádom a férjem és a kivánással sincs gond, csak emiatt elmegy a kevdem el?re az egészt?l.

Legjobb válasz: Szoptató anyukáknál hormonok miatt gyakori a hüvelyszárazság. Ez nem a hüvely sérülését jelenti, teljesen császárosoknál és hüvelyi úton szülteknél ugyanúgy elõ fordul. Ezen csak a jó hosszú elõjáték és sok-sok síkosító segíthet, majd a szoptatás után minden úgy fog mûködni ahogy régen.

Szoptató anyukáknál hormonok miatt gyakori a hüvelyszárazság. Ez nem a hüvely sérülését jelenti, teljesen császárosoknál és hüvelyi úton szülteknél ugyanúgy elõ fordul. Ezen csak a jó hosszú elõjáték és sok-sok síkosító segíthet, majd a szoptatás után minden úgy fog mûködni ahogy régen.

A babám minden este fürcsi után vagy fél órát sir, de nem kicsit, nem éhes a pelus tiszta, sztem a hasa fáj, de miért mindig pont ekkor?

Legjobb válasz: A babáknál este jelentkezik a hasfájás, ilyentályban. Mennyi idõs a babád? Ha fáj a hasa tornáztasd, vagy adj neki FLP-s Activatort kilonként 2 cseppet . Vagy lehet, ha már nagyobb a baba, hogy csak sajnálja, hogy abbamaradt a fürcsi.-)

A babáknál este jelentkezik a hasfájás, ilyentályban. Mennyi idõs a babád? Ha fáj a hasa tornáztasd, vagy adj neki FLP-s Activatort kilonként 2 cseppet . Vagy lehet, ha már nagyobb a baba, hogy csak sajnálja, hogy abbamaradt a fürcsi.-)
A kérdező hozzászólása: 2, 5hós.Nem hinném hogy a fürcsit siratja.A pocija bizti, csak furi hogy minden nap pont fürcsi után zendit rá szegénykém
Az én babám is minden fürdés után sírt, nem tudtam felöltöztetni. Aztán a pelenkázó helyett, meg az addig megszokott rutin helyett bevittem mindent a hálószobába, a mi ágyunkra, és ott öltöztünk. Õ meg figyelt, hogy mi van. Elõtte meg sem tudtam vigasztalni. Ekkor kb 3 hós volt. Most 6 múlt, de azóta sem sírt. Az a pár alkalom kizökkentette. Te is megpróbálhatsz valami hasonlót, hátha. ha nem akkor más jellegû a gondotok. Lehet, mire rájössz, mi volt a gondja, elmúlik.
A kérdező hozzászólása: :) oké köszi

Miért van az hogy már lassan két hete csak a jobb oldalamon érzem rugni a babát? A jobb forgóm már nagyon fáj tőle.27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Sok babának van kedvenc zuga az anyaméhben. Elképzelhetõ, hogy arccal jobbra néz, így a behajlított lábaival jobb oldalra rúg ill. a kezecskéivel jobb oldalra "boxol". Pár hét, és egész pontosan érzed majd, hol helyezkedik el, mert vagy a fejét, vagy a fenekét kidugja néha. Szóval ez a jobboldaliság nem jelenthet gondot, de úgyis a következõ UH-n fogsz megnyugodni, és az nemsokára lesz. A forgód lehet, hogy mástól fáj. Sokan szenvednek ettõl. Amikor oldalt fekszel, tegyél egy vastag párnát a lábaid közé, hogy a "felsõ" lábad is csípõmagasságba kerüljön. Ez sokszor segít. Boldog babavárást!

Sok babának van kedvenc zuga az anyaméhben. Elképzelhetõ, hogy arccal jobbra néz, így a behajlított lábaival jobb oldalra rúg ill. a kezecskéivel jobb oldalra "boxol". Pár hét, és egész pontosan érzed majd, hol helyezkedik el, mert vagy a fejét, vagy a fenekét kidugja néha. Szóval ez a jobboldaliság nem jelenthet gondot, de úgyis a következõ UH-n fogsz megnyugodni, és az nemsokára lesz. A forgód lehet, hogy mástól fáj. Sokan szenvednek ettõl. Amikor oldalt fekszel, tegyél egy vastag párnát a lábaid közé, hogy a "felsõ" lábad is csípõmagasságba kerüljön. Ez sokszor segít. Boldog babavárást!

Babám kedden lesz 4 hetes 2 hete kezdett el sírós lenni azt mondták a hasa fáj már mindent kipróbáltunk Espumisan, görcsoldó, tápszer refluxos csecsemőknek csak egy kanállal. Kinek milyen tapasztalata van? Miért nem fáj előbb is a hasa?

Semmi nem segít ahogy felébred ordít, tekereg, sokat pukizik is, minden pelus cserénél van sárga anyatejes széklet és sok pisi.Én jóformán semmi zöldséget, gyümölcsöt nem eszem. Azt mondta az orvos ne etessem igény szerint, próbáljam kitolni, megvárni a legalább 3 órát. Van valakinek ilyen tapasztalata? Mennyi ideig tart a hasfájósság? Másé is ordított egész nap ahogy kinyitotta a szemét? Mit tegyek, hogy lehet ezt kibírni, hogy ne szakadjon meg a szívünk?

Legjobb válasz: Babamasszázs. Fektesd sokat hasra, masszírozd a hátát, illetve tornáztasd. Itass vele édeskömény teát.

Babamasszázs. Fektesd sokat hasra, masszírozd a hátát, illetve tornáztasd. Itass vele édeskömény teát.
Szia! Az én babám szerencsére ennyire nem volt hasfájós, ráadásul már 4 hónapos, de kb 3 hónapos korában kezdte el, hogy akár 1, 5-2 óránként is kért volna enni. És akkor "újra hasfájós lett". Letettem aludni, csak huzogatta a lábait, tekergette magát. Aztán más okból kifolyólag, de kórházba kerültünk, ahol ugye nem támogatják nagyon az igény szerinti szoptatást-és mivel a gyereket minden evésnél mérni kellett, és írni-, így ott próbáltam betartani, hogy 2, 5-3 óránkét kapjon enni minimum. Õ azért már nagyobb, tehát ha jól lakik, akár 4 órát is elvan kaja nélkül. A lényeg, hogy egyik napról a másikra megszünt a lábhuzogatás, tekergetés. Ja és a gyerek az UH-n is lebukott. Õ már kezdett nyekeregni a kajáért, közben a gépen látszott, hogy még tele a pocija. Szóval értem én az igény szerinti szoptatás híveit is, de nálunk nem vált be. A cumitól, cumisüvegtõl meg azért nem kell félni mint a tûztõl. A babám 5 napos volt, amikor én visszakerültem a kórházba, így 2 napig minden evésnél cumisüvegbõl kapta az anyatejet, és mégis amikor hazajöttem gyönyörûen evett újra cicibõl. Ja, és azóta az elalváshoz minden alkalommal cumit kap, de ugyanúgy eszik szépen. Lehet, hogy nekünk volt csak szerencsénk, de semmi gondott nem okozott a cumi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat a szélcsövet azért beszerzem és, ha minden kötél szakad akkor kiskanállal itatok vele egy kis teát.
A kérdező hozzászólása: Eddig én is ellene voltam, de ezeket amit írsz megtettem csak szélcsövet nem kaptam azt mondták csak gyógyászati seg.eszk.boltban kapható, helyette kicsit bedugtam a hõmérõt attól volt kaki, puki, de utána semmi változás, hihetetlenül sírt. Van itthon babamasszázs krém azzal masszírozom, de semmi.
A szélcsõ nem gyógyszer, hanem egy gumicsõ, és értelemszerûen a fenekébe kell dugni, nem a fülébe. Huszas IQ fölött ez értelemszerû. A tea viszont felesleges, a cumisüveg meg cumizavart okoz, aztán beállhat szegény az "én mindent megtettem, mégsem tudtam szoptatni" klubba. Az ilyen "jó" tanácsok ártanak a legtöbbet.
"A szélcsövet értelemszerûen kell használni." Aki még soha nem is látott ilyet annak mi az értelemszerû? Inkább a mecsek tea mint a sok gyógyszer! A tea filteres, én 100 ml vízbe lógattam, amíg színe nem lett(nem erõset csináltam), ihatóvá hûlt, aztán két etetés között pár korty.
Ha szoptatod NE teáztasd és NE tápszerezd mert elrontod a szoptatást aztán majd nem érted, mert te mindent megtettél, mégsem sikerül szoptatni!!! Vegyél szélcsövet, és jó a babamasszázs is, a hasa bal oldalát tenyérrel fentrõl lefelé símogatni párszor, utána a térdeit nyomda a hasa felé. A szélcsövet értelemszerûen kell használni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ezt a mecsek babyt, hogy kell használni? A tied is ordított és könnyekkel sírt stb amit már írtam?
Nekünk a Mecsek baby segített , mást nem is próbáltam, mert egybõl bevált.Legalább legyen 2 és fél óra etetések között, és ha 'Lajhárpózban " az alkarodra fogod általában megnyugszanak.
A kérdező hozzászólása: Ezt elfelejtettem, de ezeket rendszeresen csinálom, még a köményes tea nem volt. Van itthon Mecsek baby tea.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kielégítõ válaszod. Tegnap a 2 órás ordítás után álomba sírta magát, 17.45.- 23.00.óráig aludt annyira kiütötte magát. Tehát meg volt bõven a 3 óra:) , éjszaka nem adtam neki semmi szert, hajnalban adtam neki a Nutritonból 1 kávéskanállal, éjszaka kibírta a 3 órát, hajnal óta inkább a kettõt. Minden evés elõtt adom nappal a Nutritont és a két órát meg próbálom kihúzni. Érdekes mikor evés elõtt megyünk pelenkázni akkor felcsillan a szeme és olyan jól tûri. Kíváncsi vagyok hogy alakul a mai napunk, bár ilyenkor már többször üvöltött máskor és tekergett. Holnap megyünk UH-ba ott azért legalább biztosítanak, hogy nincs semmi baja. Legalábbis remélem. A cumit és cumisüvegbõl vizet nem fogadja el csak cici kell neki. Hát köszi a választ azért biztatóak voltak.

Miért ordíthat 9 hetes anyatejes babám mindig ha ébren van, és nem a hasa fáj? Már nagyon kikészültem.

Legjobb válasz: Ha 100,h nem a hasa fáj,akkor lássuk csak.Nem fázhat?Tuti nem éhes,nem kakált be (ezek a filmes kérdésekXD)...hm,talán csak téged akar:) Egyébként nem lehet,most az jutott ezsembe,h egész pici még és ilyenkor sokat alszanak.Tud rendesen aludni?Nem lehet,h fáradt aztá hirtelen átbillen a holtponton és zutty?:O Ada és Abi:)

Ha 100, h nem a hasa fáj, akkor lássuk csak.Nem fázhat?Tuti nem éhes, nem kakált be (ezek a filmes kérdésekXD)...hm, talán csak téged akar:) Egyébként nem lehet, most az jutott ezsembe, h egész pici még és ilyenkor sokat alszanak.Tud rendesen aludni?Nem lehet, h fáradt aztá hirtelen átbillen a holtponton és zutty?:O Ada és Abi:)
Van elég tejed? Nálunk volt ilyen a családban. Már orvostól orvosig jártak, mire kiderült, hogy a csemete egyszerûen csak éhes. Vagy fázik vagy melege van. Vagy szomjas, bár anyatejesekre szokták mondani, hogy nem kell külön itatni, de nekem mégis elfogadta a vizet, teát. Vagy fogzik, még ha korai is... nem kizárt. Nekem a Dentinox bevált. Vagy a feje fáj. Ez nagyon ritka ilyen pici babáknál, de sajnos létezik. Védõnõ többet tud mondani.
Huh, én is így voltam. A védõnõ nem tudott többet mondani. Csak azt, ha sír tegyem mellre. Nem akartam, mert mindenki mondta, hogyha össze-vissza etetem, hasfájós lesz. De ha mégis mellre tettem, akkor csönd volt. Most így utólag, lehet, hogy igaza volt, próbáld ki. Vagy álmos, velünk még az volt a baj, hogy nem bírt aludni, de ébren meg folyton sírt, mert álmos volt. Próbálj különféle altatási módszereket. Nálunk a cumi vált be, azzal hamar elaludt. Pedig sokáig nem akartam kipróbálni, mert annyira tiltják.
nálunk is volt ilyen, már a kórházban is sokat sírt, itthon meg kb. 4 hetes koráig. A védõnõ mondta, hogy sokat tegyem mellre, de semmit nem használt, végül csináltam neki tápszert és egyhuzamban aludt szegénykém vagy 7 órát. A sok okos meg mondta, hogy elég a tejem, csak elkényeztettem már most, azért sír (4 hetes gyerkõcöt). Most már 12 hetes és kap tápszert meg anyatejet is, és teljesen nyugodt baba.
Ilyen pici korában én mindig mellre tettem, ha vigasztalhatatlanul sírt, és az többnyire be is vált. A másik, ami szintén jó volt, ráadtam a hálózsákot, azaz bebugyolálva érezte magát, és úgy járkáltam vele pár kört a lakásban. Az én fiam nem volt hasfájós, így ezzel a két módszerrel nem sírt sokat. Ja, és a cumi is persze jó szolgálatot tett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!