Találatok a következő kifejezésre: Miért eszik keveset a kislányom (4 db)

Miért eszik ilyen keveset a kislányom?

13 hetes, 6400 g. Eddig evett rendesen napi hatszor 120-150 ml-t. Pár napja viszont 90-100 ml-t. Ha 4 óránkét eszik megesz a rendes adagját, ha viszont 3 óránként akkor csak keveset. Át állnak a babák maguntól az ötszöri evésre? Nem kevés ez ennyi id?s korban?

Legjobb válasz: Szerintem egyrészt a baba tudja, mennyi kell neki, ha éhes lenne, jelzné. Másrészt ha 4 óránként megeszi az adagját, akkor miért akarod 3 óránként etetni? Maradj a 4 óránál és semmi gond:-) Amúgy meg ahogy egyre nagyobb a baba, változik az étkezési szokása is. Zavarhatja a nagy meleg is...

Szerintem egyrészt a baba tudja, mennyi kell neki, ha éhes lenne, jelzné. Másrészt ha 4 óránként megeszi az adagját, akkor miért akarod 3 óránként etetni? Maradj a 4 óránál és semmi gond:-) Amúgy meg ahogy egyre nagyobb a baba, változik az étkezési szokása is. Zavarhatja a nagy meleg is...
Ne aggódj. Az én kislányom 12 hetes és 4900 gramm (igaz, kisebb súllyal született). Õ is volt, hogy napi szinten majdnem 200 millivel többet evett, mostanában pedig nálunk is a 100 a menõ, naponta 1-2x sikerül a 130. Van, hogy elalszik, nem keltem fel, és így nem 6x jön ki egy nap a kaja, hanem csak 5x. Szóval nem vagy egyedül. A kislányod biztosan tudja, mennyi az elég neki. Ha fejlõdik, nincs gond.
Az én lányomnak is volt olyan idõszaka, amikor elég volt napi öt, aztán most néhány napja megint napi hatszor eszik.De van olyan, amikor egyik nap ennyit, másik nap annyit. Egyébként igen, átállnak amguktól.Ne az óra szerint etesd, hanem ha kéri.

Miért eszik ilyen keveset a kislányom?

5,5 hónapos kislányom reggel 8-9-kor eszik 90 ml tápszert, majd délben 12-1 óra felé adok neki bébiételt (mindig másmilyet, már adok neki olyat is amiben van hús)a bébiételnek csak a felét vagy a negyedét eszi meg. Táp ebédre neki nem kell mert ki sem nyitja a száját. Hippes gyümölcsteákat adok neki, azokat nagyon issza...

Legjobb válasz: Mond el a dokitoknak.Nálunk a fiam ilyen és neki kellett adni étvágyjavítót.

Mond el a dokitoknak.Nálunk a fiam ilyen és neki kellett adni étvágyjavítót.
Szerintem is beszélj a dokival, az én lányom sem nagy evõ, de azért ennél többet eszik. A súlya gyarapszik?, mert azért ebben a korban heti 10 dkg körül jó lenne felszedni. (Persze minden baba más)

Gonoszkodás nélkül: Rubint Rékáék gyerekei mit esznek az oviban, iskolábaN? És ha minden kajájukban kevés a szénhidrát, a kislány miért olyan husis? Az enyém is olyan, de "normálisan" eszik.

Csak intelligens válaszokat várok!!!

Legjobb válasz: De hidd el ezeknek a gyerekeknek nagyon rossz életük lesz. Réka amikor terhes volt alig evett szénhidrátot. Utána lehet nézni, mindegyik gyermekük koraszülött volt. A kevés szénhidrátos probléma nem most, 10-enévesen fog elõjönni, hanem majd 30 évesen, amikor felmenni nem tudnak majd egy lépcsõn a gyenge szívók miatt... Hála a drágalátos anyucijuknak!

De hidd el ezeknek a gyerekeknek nagyon rossz életük lesz. Réka amikor terhes volt alig evett szénhidrátot. Utána lehet nézni, mindegyik gyermekük koraszülött volt. A kevés szénhidrátos probléma nem most, 10-enévesen fog elõjönni, hanem majd 30 évesen, amikor felmenni nem tudnak majd egy lépcsõn a gyenge szívók miatt... Hála a drágalátos anyucijuknak!
A kislany azert olyan husis, mert olyan geneket orokolt. Vannak olyan gyerekek, ismeretsegi korunkben is, akik alig esznek, es megis husisok. Az en kislanyom meg akarmennyit ehet, 5 evesen szuk 16 kilo. Van ilyen...
*állandóan edzenek
Nemreg lattam valahol egy kis videot ahol a kis zalant etette az update pudingal a Reka... Ez az eletmod nem hiszem hohy fejlodo gyerekeknek valo. Azt nem tudjatok hogy a Reka szoptatott-e? En pont akkor voltam par honapos terhes mikor a Zalan szuletett es hat abszolut nem voltam feldobva attol hogy a Reka szinte edzesrol ment szulni 2700gr koruli babat, es o maga csak 4 kg korul hizott. Egy dolog hogy segitenek fogyni, de ez mar tulzas es frusztralo hogy "lam igy is Lehet". Konnyu annak akinek a jo kinezet a munkaja is egyben. Es ebbe a nagy egeszsegtudatba nekem sehogy sem paaszol a mumell....
Én 10 kilót fogytam, mert cukros lettem. Soha életemben nem ettem olyan egészségesen. Nem szénhidrátmentes, hanem csökkentett szénhidrátalapú ételeket ettem, vagy ha megkívántam valamit, akkor kimértem.Idõben jött a pici és normál súllyal.Hideg ráz tõlük, az áltökéletes életüktõl, de sok mindenben igazuk van.Semmi mást nem mondanak, mint a dietetikusok. Maximum megspékelik pár vacak étellel, amit nem kell megenni.
A névválasztásuk nekem is nagyon furcsa! Amúgy kedves Kérdezõ, pont ezen gondolkodtam én is a minap:) Tehát örülök a kérdésnek! Sztem amúgy a császármetszés sem véletlen...
A kérdező hozzászólása: 3 kilót hízott??Azt hogy?Ha a gyerek 3, a lepény 1, a víz 1 kiló, az alapból 5.Éééééredekes ez.....
Nem magánoviba/suliba járnak, múltkor Norbi a közösségi oldalán irta hogy nem tud mit csinálni a menza kajával de õ nem akar a gyerekébõl "különcöt" csinálni, ezért a lánya is azt a kaját eszi.
Réka 12 hetes terhességét akkor jelentette be, mikor én 16 hetes terhes voltam. Én pontosan 40 hétre szültem, õ elõttem szült. Programozott császár volt mindhárom, az elsõnél állítása szerint faros volt, azért, utána meg azért, mert már az orvosa szerint így nem szülhet természetes úton. Bocsi az offért.
A gyerekeik normális kaját esznek! Én szeretem õket! Jó látni azt is hogy õk is esznek, kocsonyát, hurkát, kolbászt! Csak épp nem fehér kenyérrel teszik ezt! Bocsi!
az fb-on Reka rendszeresen kozze tesz olyan fotokat, ahol etteremben esznek, csulkot, kolbaszt! ok is ugy esznek , mint mi, csak kisebb adagokat!!!
Igen, közzé teszi a képeket, de jó pár alatt láttam már odaírva, hogy ezt, meg azt hoztak hozzá, pl rántott húshoz updates zsemlemorzsát. És ugye meg is csinálják nekik, miért ne tennék?!
En soha nem iteltem el oket, szerintem egeszsegesen elnek. Hulyeseg, h nem esznek szenhidratot, csak csokkentett szenhidrattartalmu kajakat, ahogy mar irta valaki. Egyik gyereke sem volt koraszulott, mind idore szulettek. Igaz, nem 4-5 kilos babakat szult, de egeszsegesen szulte oket. Van aki hizik 30 kilot es megis 2800 g os babat szul, nem hinnem, h az ovei ezert lettek picik. Ha jol emlekszem, mindharom gyereknel 6 kilot hizott, de lehet ebben tevedek.
elõször is, az update kaják nem túl egészségesek, nem is értem, hogy tömheti velük a gyerekeit a sójukban kálium-klorid van nátrium-klorid helyett, ami mérgezõ az édesítõs italokban aszpartam, ami az idegméreg alapanyaga, szépen felhalmozódik a szervezetben, és rengeteg káros következménye van azt mondják a cukor nem egészséges, pedig semmi baj vele csupán drágább elõállítani, mint az édesítõszert én nem adnék egy update kaját sem a gyerekemnek, tõlem tömje a sajátjait, csak azt nem értem mikor ki írnak egy kérdést, hogy milyen update ízesítõt adjon a gyerekének.. jó ég és még a hozzátáplálás 4 hónapos elkezdésén rinyálnak sokan, de az hogy valaki szemetet etet a gyerekkel az normális..tõlem egye aki akarja, de el lehet hinni nagy a reklámja ennyi..
Hát nem tudom. Nekem a legdurvább az volt, mikor dicsekedett vele a Réka, hogy õ csak 3 kg-mot hízott a 3. terhessége alatt. Oké, de a gyerek, meg a víz, meg a lepény már több, mint 3 kg, nem?! Nekem sincsen bajom velük, de olyan furik. Furi kajákat esznek, állandóan esznek, (a gyerek/ek is). Egy fejlõdõ szervezetnek minden tápanyagra szüksége van, szénhidrátra is, nem pedig diétára, meg fogyókúrás kajára van szükségük.
Nem voltak koraszülöttek csak nem óriásbébinek születtek. 37-38. héten születtek 2700-2900g között. Amúgy nem bírom õket, nem védeni akarom õket. De azt én is hallottam, hogy a Norbi panaszkodott, hogy a gyerek az oviba nutellás kenyeret evett. Nekem az nem tetszik ahogy nevet választottak a gyerekeknek. Lara (divatos, újkeletû), Norbert (hagyományos, meghonosodott), Zalán (õsmagyar) egyáltalán nem passzolnak
A kérdező hozzászólása: 16?:) Az enyém 24:)
Azt nem tudom miért olyan husis, lehet genetikai adottság, mert az apja is dagi volt. Viszont valószínûleg magán iskolába-óvodába járnak így lehet ott lehet speckó menüt kérni.
A kérdező hozzászólása: Látod, ez lehet.Eszembe sem jutott.Pedig olyan régóta agyalok ezen...
Már több ismerõs látta õket nasizni, gyerekek, õk is kapnak nasit, maximum kevesebbet. Egyszer Norbi is bevallotta, hogy kihisztizik.
Igen, 16, pedig atlagos evo, nem rossz etvagyu. Viszont en is ilyen voltam, tehat a genek...
*szívük
:D Nem tudom, de ez nagyon jó kérdés. Ezen még sohasem gondolkodtam, mostmár azonban kíváncsivá tettél :)
A kérdező hozzászólása: Nekem nem is a szénhidrát csökkentettség a bajom, hanem az, hogy mennyi mû dolgot esznek.Szerintem.Nem bántom õket, semmi bajom velük, sokaknak segítettek, és ez szép.De valahogy nekem abszurd terhesen édesítõt enni cukor helyett.Az sem jó, de a 2 rossz közül a cukor barátibb.Meg mindenféle mû liszt meg miegymás.Terhesen meg babaként én károsnak érzem. Azt nem tudtam h mind koraszülött volt.De 3ból 3 az már intõ jel.:(
Igen jó a kérdés. Én kismamaként cukros voltam, na ott meg kell fogni a szénhidrátot, viszont amit meg be lehet vinni, azt nem lehet, hanem kell. Én nem hiszem, hogy a mértékletes cukor fogyasztás károsabb lenne az agyonédesítõzött üdítõknél, gyümölcs leveknél. Na meg ugye szénhidrátra nagy szüksége van egy fejlõdõ szervezetnek. Okos dolog jó minõségû szénhidráttal táplálni a szervezetet, de nem kell számûzni.
Én néha nézem délután a kis mûsorukat, nagyon jó receptjeik vannak és nem mû. Ha olyanokat esznek, semmi bajuk nem lesz.
A kérdező hozzászólása: De nem vesznek magukhoz szinte semennyi szénhidrátot.A liszt is szénhidrát csökkentett, cukrot nem esznek, gondolom édesebb gyümölcsöt se nagyon, meg krumplit is elvétve.
A kérdező hozzászólása: A másik kérdés ami még felmerül(kicsit Besenyõ Pista bácsis), de hogy veszik ki a lisztbõl a szénhidrátot???Nem lehet vmi veszélytelen(lásd a koffeinmentes kávé!!!).
Na az utolsó nagyon jól megfogalmazta a lényeget. Egyébként meg engem nem érdekel sem az, hogy csülköt esznek kocsonyával sem azt hogy update kaját. Próbálom elkerülni a róluk szóló híreket, de elég nehéz és ez az ami leginkább zavar. Az arcomba nyomott ál vagy igazi boldogság, mindezt azért, hogy jobban fusson az update szekér. Érdekes módon van olyan "celeb" aki soha nem beszél a gyerekérõl nem tudjuk, hogy csokit eszik vagy gyümölcsöt, hogy hogy hívják vagy, hogy egyáltalán van-e neki...és mégis ott van a köztudatban, mert mondjuk olyat alkotott vagy nagyon jó színész stb.


6 hetes a kislányom, szerintem nagyon keveset eszik.40ml, 50ml-től bealszik. Lehet ez? 6 hét alatt 900g-ot hízott, mégis elég nyugtalan baba, sokat sír, nagyon mozgékony de nem hasfájós. Miért nem eszik többet?

Legjobb válasz: Ha meg akarod nyugtatni magad, megkínálhatod táppal. Akkor aztán kiderül, hogy elég a tejed. Ha bealszik, akkor nem lehet éhes! Majd kialakul a rendszer! sodródj az árral! Úgyis ordít, ha éhes, mert úgy van programozva! Ne görcsölj rá!

Ha meg akarod nyugtatni magad, megkínálhatod táppal. Akkor aztán kiderül, hogy elég a tejed. Ha bealszik, akkor nem lehet éhes! Majd kialakul a rendszer! sodródj az árral! Úgyis ordít, ha éhes, mert úgy van programozva! Ne görcsölj rá!
00:50 Ja, és jól hízik!
Ha 90 dekát hízott, akkor eleget eszik. Azért sírós, mert az anyukája szorong, és dekódolja a rezgéseket. Lazíts, légy vidám, nem fog az anyamellen éhen halni, ez biztos! Elég neki ennyi. Ha olyan éhes lenne, szopna. Esetleg picit éhesebben kínáld, húzd az idõt kicsit! Még egy órácskát, míg kap. Hogy jobban megéhezzen. De miért lenne jobb nagyobb adagokban venni magához a tejet? Jobb a több kicsi, nem?
A kérdező hozzászólása: Csak azért aggódom mert a bal mellembõl nem is eszik, azt fejem max.40ml!A másikból viszont eszik de mintha mostanában nem lenne benne elég a tej.Olyankor ideges és tépi a mellbimbóm, és hát hallom, hogy nem olyan intenzíven nyel. Sokszor rá teszem , de nem lesz több a tejem, pedig rá is fejek. Ezért törõdik bele a kevésbe?Mert nincs több. A tápszer nagyon a végsõ lenne!!! Köszönöm a választ!
Szia Én lánykám ha 5 percig szopizott az már nagyon jó volt az elején aggódtam , hogy alig eszik de olyan szépen hízott Én nem méregettem mennyit evett egy etetésnél, mindig a védõnõnél lett súly mérve így nem idegeltem magam!!! A jobb cici a kedvence a másikból nem nagyon szeret enni így abba sokkal kevesebb a tejcsim. A nyugalom nagyon fontos mert megérzik ám ha feszült vagy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!