Találatok a következő kifejezésre: Miért eszik keveset a (28 db)

Miért eszik keveset a kutyám?

van egy csivavám ,és mostanában nagyon keveset eszik.nem hinném,hogy beteg, mert nagyon játékos és eleven, amugy 9 hónapos, kisebb korában többet evett.meg nagyon válogat is. reggel pl.egyáltalán nem eszik, estére éhezik meg, de általában a tápot, meg a husféléket, szalámit eszi meg. és nagyon keveset estik! mit lehetne vele csinálni?

Legjobb válasz: *eszik akart lenni

A kérdező hozzászólása: *eszik akart lenni
Mi mindig ugy csináljuk hogy kirakunk nekik a tálba és akkor esznek amikor akarnak, egyébként nekünk is kistestu kutyusaink vannak ( uszkár ) de kisebb korban kevesebbet ettek õkis, ma meg inkább többet ugrálnak, energikusabbak és keveset esznek. Lehet a meleg miatt egyébként, inkább vizet isznak, kevésbé éhesek. Szerintem nem lesz vele gond:)
telitodott :) hagyjal ki egy etkezest es maglatod milyen etvagya lesz utana :)
vagyis bocsi többet ettek kiskorukban mint most nagykorban:)
Mert nem éhes!

Miért ilyen kevés a fiú/férfi lovas? Vagy csak én nem veszem észre őket?

Legjobb válasz: Második, a nyereg csak akkor töri a zacsidat, ha nagyon, de NAGYON hibás a tartásod. Szerintem azért nõiesedett el ennyire ez a sport, mert lányos divatot csináltak belõle. Póniklub, Én pici pónim, meg a sok lovas rajzfilm, amelyek mind arról szólnak, hogy csini kislányok csini lovakon lovagolnak, és közben lányos témákról csipognak. Ahogy sok mindenbõl, úgy a lovaglásból is divat lett, és mivel a média egyenlõségjelet tett a ló és a cukiság meg a trendiség közé, persze, hogy a lányok buknak rá inkább. Tisztelet a kivételnek, mert természetesen nem MINDENKI divatlovas.

Második, a nyereg csak akkor töri a zacsidat, ha nagyon, de NAGYON hibás a tartásod. Szerintem azért nõiesedett el ennyire ez a sport, mert lányos divatot csináltak belõle. Póniklub, Én pici pónim, meg a sok lovas rajzfilm, amelyek mind arról szólnak, hogy csini kislányok csini lovakon lovagolnak, és közben lányos témákról csipognak. Ahogy sok mindenbõl, úgy a lovaglásból is divat lett, és mivel a média egyenlõségjelet tett a ló és a cukiság meg a trendiség közé, persze, hogy a lányok buknak rá inkább. Tisztelet a kivételnek, mert természetesen nem MINDENKI divatlovas.
én máshogy látom, szerintem azért nõiesedett el, mert ma már teljesen más a hozzáállás az állatokhoz, mint régen, a ló is "kedvenc", egy szeretni való lény, nem pedig egy eszköz. Ez a "szeretgetés" pedig sokkal közelebb áll a nõkhöz, mint a férfiakhoz. Westernben még mindig sok a férfi lovas, de én egyébként mint magán lótartó a magán lótartó férfiakon azt látom, hogy õk sokkal inkább eszköznek tekintik a lovat, mint a nõk, a nõk többet nyünnyögnek, többet törõdnek az egészségével (persze néha nevetségesen, bolhányi sebeket kezelgetnek, stb), a lelkével, míg a férfi kihozza, lepucolja, felnyergeli, majd lenyergeli és visszarakja a helyére. ennyi. a nõ meg halom számra hordja a jutifalit, kiviszi legeltetni, csak úgy szeretgetni. tudom, hogy nagyon általánosítok, de én így látom. szóval szerintem azért inkább nõi sport, mert a lovazás elég érzelmes dolog a nõk pedig érzelmesebbek.
Egyetértek az elõzõvel, nem egy olyan férfit ismerek, aki sokkalta sérülékenyebb és érzékenyebb mentálisan, mint bármely nõ, és nem azért, mert gyárilag gyengének született, hanem, mert elvárás, hogy mindig erõs legyen és "rideg", érzelmetlen, és ez az elfojtás, hogy soha nem tudja magából ezeket kiadni, nagyon rámegy a mentális egészségükre. Ezek a férfiak mind idõsebbek, 30-40 körüliek, akikrõl én most beszélek, de abszolút nem véletlen, hiszen idõ, mire egy ilyen beérik. Nõknél is megfigyelhetõ persze, hogy ha nincs kivel megbeszélje a dolgait, ha nem tudja igazán kimutatni az érzéseit, mert valamiért nem teheti, hát belerokkan: egy nõ talán még hamarabb, mert tõle ráadásul elvárás lenne, hogy ezeket látványosan tudja kezelni, míg a férfitõl, hogy ezeket magában lerendezze, és kívülrõl nézve meg se élje igazán... Nagyon szomorú, hogy így állunk, és persze, egy dolog, hogy azt mondod eztán egy férfinek, hogy bármi van, szívesen meghallgatod, és egy másik, hogy ha ezt meg is érti, nem fogadhatja el, mert hát õ férfi, na. Neki nincsenek gyenge pillanatai. A lovaglás meg tipikusan nem egy érzelmes sport, mert amint gyenge vagy, és tutyogsz-mutyogsz, meg a lovadat is tutujgatod csak, azt veszed észre, hogy kettõtök közül a lovad domináns, mert neki nem érzelmekre, hanem alfára, vezérre van szüksége, aki irányítja, és megmondja, mikor mit, hogyan tegyen. Ezen túl persze lehet szeretgetni, de a ló csak kötõdik és megbízik, nem pedig barátságokat köt: épp ezért nem is igényli olyan szinten (!) a babusgatást, mint, ahogyan azt sokan csinálják. Nyilván az érintést magát igénylik, akárcsak az ember... Mert az érintéseknek mentális következménye van, és ha jól tesszük, akkor az a lónak is csak használ. Ettõl még képen kell csapni, ha szemtelen.
Mert a pasik elkockultak. Amíg nem volt ez a sok szar ujjkoptatógép, a pasik is kijártak a természetbe, most meg szabadidejükben újratelepítik a linuxot, vagy öldöklõs filmet néznek a házimozin.
Akkor ezt rosszul látod elõzõ, mert nem veszed észre, hogy pontosan a társadalmi sztereotípiát szajkózod. Mért kéne egy nõnek érzelmesnek lennie és egy férfinak harcosnak? Nem kell, csak ezt tanítja a társadalom lényegében átmossák az emberek egyát már gyerekkortól kezdve. Nem azért érzelmes egy nõ, mert az, hanem mert ezt várják el tõle. Pont idevágó bizonyító erejû példa, hogy az egyik elõzõ említette az Én kicsi pónim sorozatot, keress csak rá a "brony" kifejezésre neten... Nem mindíg (mindíg? szinte soha) az van az emberekben, amit kívülrõl mutatnak, sõt, legöszintébbek akkor vagyunk magunkhoz, amikor nem lát senki.
A galoppon nem csoda, hogy nõcik lovagolnak, ma már nem nagyon találni 60-65 kg-s férfiakat zsokénak. Ha egy férfiban manapság ilyen kevés anyag van, akkor az már közsajnálat tárgya, és a háta mögött kajára gyûjtenek neki a barátai. Amúgy errõl jut eszembe: sok lovardában nem nagyon látják szívesen a 100 kg-n felüli hobbylovasokat, mert "jajj, beleszakad a lú" Ez persze hülyeség, hiszen a krónikák feljegyezték, hogy egy teljesen felszerelt huszár súlya annak idején is egy mázsa körül mozgott. Ugyan az egyed kisebb volt, de a sok zubehörrel együtt mérve megütötték a mai férfi súlyt.
Ami azt illeti, egy akkori lónak az nem volt szempont, hogy 25 évesen akár még munkába állítható legyen, rengeteg ló volt utánpótlásként, ezért ha 10 éves korára már rokkant, akkor se gáz. Ellenben egy lovasiskolai lónak ráadásul nem is egy embert kell kiszolgálnia, hanem sokat, és az máris nagyobb teher, és még bele se mentem, hogy az se mindegy, mekkora lóra ültetsz 100 kg-t, egy alacsony, vékonyka telivérre vagy ügetõre, vagy egy tömegesebb nóniuszra például? Abszolút nem mindegy azért... És sok lovasiskolában nem sodrottak dolgoznak.
Nekem csak fiú lovas haverjaim vannak.Az itteni lovardában mindössze velem együtt 6lány tanul.Afiúk viszont ennek többszörösébe fordulnak elõ. Fura, de szerintem ez minden városba máshogy megy :DD
Tényleg kevés, igazából nem tudom, miért, de nagyon eltolódott a nõi sport felé a lovaglás, de nem csak a díjlovaglás vagy az ugratás például, galoppon is így van. Érdekes, mert régebben volt egy kérdés, hogy egy fiú lovagol az osztályból, és a többiek - köztük a kérdezõ is - úgy gondolja, hogy ez azt jelenti, hogy az illetõ homokos, ez tényleg így van? Miért lenne így?! A lovaglás igazából egy nagyon is férfias sport, ha csak azt nézzük, hogy évszázadokig, sõt, évezredeken átívelõen a lovaglás szorosan a katonasághoz kapcsolódott, és csak távolról volt köze volt a sporthoz. Ettõl függetlenül valamiért nem tartják igazán fiúsnak a mai emberek, érdekes, mert ez akárcsak néhány évtizeddel ez elõtt is még nagyon más volt - ezt látom, ha akárcsak 20-30 évvel magam felé nézek.
Azért az átlag férfi nem 100 kilós, hogy emiatt ne lovagolhassanak. Azért nem lovagolnak, mert nem akarnak. Szerintem nõi lovasból azért van több, mert mióta elterjedt a hobbilovaglás nagyon sokan érzelmi túlságosan alapon állnak a lóhoz (nem a lószeretetre gondolok, hanem a nonstop babusgatásra, simogatása, túlszeretésre) és ha a fiúk ezt látják az iskolában az osztálytársnõiktõl, meg hogy milyen pinky szettet vettek a lovukra, persze, hogy nincs kedvük elkezdeni.
Akkor te valamit nagyon rosszul látsz, de nem veszünk ezen össze.
A kérdező hozzászólása: hÉn álatalában napi 1 órát vagyok csak kint és a lovakkal vagyok és csak 2-3 naponta lovaglok
Nem a galopp legtetejét kell nézni, ahogyan többek közt ugróban is a legtetején rengeteg férfit látsz például. de ha megnézed a fiatalabb korosztályt, az utánpótlást, vagy a galopp sulisokat, akkor bizony igencsak kezd eltolódni a lányok javára a nemek aránya ott is.
A kérdező hozzászólása: U.I: Egy 13 éves fiú lovas ;)
Jó kérdés, azért akad belõlük is. Galoppon nem tudom , honnan jött ez a hülyeség , hogy a többség nõ. Georgiev, Varga, linek, Tormási, Kozma, frézer, fejes, kerekes, smida stb még sorolhatnám , mind férfi (legjobb) lovasok. Galoppon nagyjából kiegyenlített, egyáltalán nincsenek többségben a nõi lovasok. Ugróna és militariba is akad azért férfi.
Aki meg nem totál kocka, az autós/motoros. A csajokat meg valamiért nem vonzza a levakarhatatlan fáradt olaj.
Köszönöm 3. sajnos sokan fikázzák hogy a lányok csak azért mert rózsaszín pici póni (undorító szegény ló ha tudná) nagyon köszi hogy odaírtad hogy nem mindenki. Egyébként azért vannak még férfi lovasok csak eleve mert állatok a lányok jobban buknak rá.
Én is lány lovas vagyok és én sem találkozom sok fiúval. Ahova járok lovagolni, ott (nem túlzás ha azt mondom, hogy) nem láttam még fiúkat. Pesten táborban láttam igaz párat, de én sem találkozom sok fiú lovassal.

Miért eszik ilyen keveset a babám, illetve keveset eszik?

Kislányom 8 hónapos és nagyon megszenvedünk a kajcsizással sztem keveset eszik!De nem hajlandó többet elfogadni összeszoritja a száját és nem eszik /Napi 5-6x eszik reggel csak szopi 11 óra felé bébikajcsi kb fél vagy háromnegyed üveggel rá szopizik egy kicsit,3-4 óra felé tejpép kb 120ml egy kis gyümivel /Nem nagyon szeretia gyümiket sajnos:S/,tea,8 órakor fél vagy háromnegyed üveg bébikajcsi és szopi de nem sok és éjfélkor szopi ennyit eszik egy nap ,kérlek segitsetek h elég ennyi neki vagy sem a sulya nem sokat gyarapodott mostanába egy honap alatt 10dkg-ot hizott!Mindenki véleményére kiváncsi vagyok kérlek irjatok és segitsetek nekem!Fogzástól vagy mit?l lehet ilyen?Köszönöm!

Legjobb válasz: hát, nem tudom. szerintem nem eszik õ olyan keveset, mint amennyire aggódsz rajta. az én fiam szerintem ennél is kevesebbet eszik, elmúlt 8 hós. igaz, hogy õ is megállt a gyarapodásban, csak nagyjából ennyiket hízik, mint ti, viszont õ az elsõ fél évben sokat nõtt, igazából most a 11 hós kor körüli súlynak felel meg, én ezért nem aggódom, na meg fogzunk ezerrel. reggel 160-180ml tápszer, tízórait nem eszik. ebédre egy üveg bébikaja nagyjából, 4-5 körül uzsonnára valami gyümölcsös kaja rizses vagy gabonás. este tápszert vagy tejpép 180 ml körüli. éjszaka általában ébred egyszer, még egy adagot megeszik, de van olyan is, hogy nem kel fel éjszaka. szerintem ez még kevesebb mint amiket ti esztek!

hát, nem tudom. szerintem nem eszik õ olyan keveset, mint amennyire aggódsz rajta. az én fiam szerintem ennél is kevesebbet eszik, elmúlt 8 hós. igaz, hogy õ is megállt a gyarapodásban, csak nagyjából ennyiket hízik, mint ti, viszont õ az elsõ fél évben sokat nõtt, igazából most a 11 hós kor körüli súlynak felel meg, én ezért nem aggódom, na meg fogzunk ezerrel. reggel 160-180ml tápszer, tízórait nem eszik. ebédre egy üveg bébikaja nagyjából, 4-5 körül uzsonnára valami gyümölcsös kaja rizses vagy gabonás. este tápszert vagy tejpép 180 ml körüli. éjszaka általában ébred egyszer, még egy adagot megeszik, de van olyan is, hogy nem kel fel éjszaka. szerintem ez még kevesebb mint amiket ti esztek!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm h segietetek!Kiszámoltam ugy kb 500-600 kcal eszik egy nap plusz tea!Most 8kg 10 dkg!Sztetek akkor nem lehet semmi gond?Én már arra is gondoltam h valami baj lehet a gyomrával vagy tul kicsi neki!Köszönöm h segitetek , nagyon féltem az én drága kicsi kincsemet!Mindenkinek nagyon jó egészséget kivánunk!
ha a tejpépre is szopizna tea helyett? Akkor talán kicsit jobban gyarapodna...persze ha van elég tejcid és birod ennyiszer szoptatni... Hány kiló? Ha normálisnak tartod a súlyát, akkor nem gond ha nem hízik olyan sokat havonta, hisz már nem ujszülött, hogy egy kilókat hízzon, mekkora lenne ugy egy évesen:) szopis babóka, ügyi hogy ennyi bébikaját is elfogad, sajnos tömni õket nem nagyon lehet, ha fejen állunk akkor is annyit eszik, amennyit õ akar, szerintem pontosan tudják, mennyi hamira van szükségük, csak mi parázzuk agyon ezt a kajatémát:)


Gonoszkodás nélkül: Rubint Rékáék gyerekei mit esznek az oviban, iskolábaN? És ha minden kajájukban kevés a szénhidrát, a kislány miért olyan husis? Az enyém is olyan, de "normálisan" eszik.

Csak intelligens válaszokat várok!!!

Legjobb válasz: De hidd el ezeknek a gyerekeknek nagyon rossz életük lesz. Réka amikor terhes volt alig evett szénhidrátot. Utána lehet nézni, mindegyik gyermekük koraszülött volt. A kevés szénhidrátos probléma nem most, 10-enévesen fog elõjönni, hanem majd 30 évesen, amikor felmenni nem tudnak majd egy lépcsõn a gyenge szívók miatt... Hála a drágalátos anyucijuknak!

De hidd el ezeknek a gyerekeknek nagyon rossz életük lesz. Réka amikor terhes volt alig evett szénhidrátot. Utána lehet nézni, mindegyik gyermekük koraszülött volt. A kevés szénhidrátos probléma nem most, 10-enévesen fog elõjönni, hanem majd 30 évesen, amikor felmenni nem tudnak majd egy lépcsõn a gyenge szívók miatt... Hála a drágalátos anyucijuknak!
A kislany azert olyan husis, mert olyan geneket orokolt. Vannak olyan gyerekek, ismeretsegi korunkben is, akik alig esznek, es megis husisok. Az en kislanyom meg akarmennyit ehet, 5 evesen szuk 16 kilo. Van ilyen...
*állandóan edzenek
Nemreg lattam valahol egy kis videot ahol a kis zalant etette az update pudingal a Reka... Ez az eletmod nem hiszem hohy fejlodo gyerekeknek valo. Azt nem tudjatok hogy a Reka szoptatott-e? En pont akkor voltam par honapos terhes mikor a Zalan szuletett es hat abszolut nem voltam feldobva attol hogy a Reka szinte edzesrol ment szulni 2700gr koruli babat, es o maga csak 4 kg korul hizott. Egy dolog hogy segitenek fogyni, de ez mar tulzas es frusztralo hogy "lam igy is Lehet". Konnyu annak akinek a jo kinezet a munkaja is egyben. Es ebbe a nagy egeszsegtudatba nekem sehogy sem paaszol a mumell....
Én 10 kilót fogytam, mert cukros lettem. Soha életemben nem ettem olyan egészségesen. Nem szénhidrátmentes, hanem csökkentett szénhidrátalapú ételeket ettem, vagy ha megkívántam valamit, akkor kimértem.Idõben jött a pici és normál súllyal.Hideg ráz tõlük, az áltökéletes életüktõl, de sok mindenben igazuk van.Semmi mást nem mondanak, mint a dietetikusok. Maximum megspékelik pár vacak étellel, amit nem kell megenni.
A névválasztásuk nekem is nagyon furcsa! Amúgy kedves Kérdezõ, pont ezen gondolkodtam én is a minap:) Tehát örülök a kérdésnek! Sztem amúgy a császármetszés sem véletlen...
A kérdező hozzászólása: 3 kilót hízott??Azt hogy?Ha a gyerek 3, a lepény 1, a víz 1 kiló, az alapból 5.Éééééredekes ez.....
Nem magánoviba/suliba járnak, múltkor Norbi a közösségi oldalán irta hogy nem tud mit csinálni a menza kajával de õ nem akar a gyerekébõl "különcöt" csinálni, ezért a lánya is azt a kaját eszi.
Réka 12 hetes terhességét akkor jelentette be, mikor én 16 hetes terhes voltam. Én pontosan 40 hétre szültem, õ elõttem szült. Programozott császár volt mindhárom, az elsõnél állítása szerint faros volt, azért, utána meg azért, mert már az orvosa szerint így nem szülhet természetes úton. Bocsi az offért.
A gyerekeik normális kaját esznek! Én szeretem õket! Jó látni azt is hogy õk is esznek, kocsonyát, hurkát, kolbászt! Csak épp nem fehér kenyérrel teszik ezt! Bocsi!
az fb-on Reka rendszeresen kozze tesz olyan fotokat, ahol etteremben esznek, csulkot, kolbaszt! ok is ugy esznek , mint mi, csak kisebb adagokat!!!
Igen, közzé teszi a képeket, de jó pár alatt láttam már odaírva, hogy ezt, meg azt hoztak hozzá, pl rántott húshoz updates zsemlemorzsát. És ugye meg is csinálják nekik, miért ne tennék?!
En soha nem iteltem el oket, szerintem egeszsegesen elnek. Hulyeseg, h nem esznek szenhidratot, csak csokkentett szenhidrattartalmu kajakat, ahogy mar irta valaki. Egyik gyereke sem volt koraszulott, mind idore szulettek. Igaz, nem 4-5 kilos babakat szult, de egeszsegesen szulte oket. Van aki hizik 30 kilot es megis 2800 g os babat szul, nem hinnem, h az ovei ezert lettek picik. Ha jol emlekszem, mindharom gyereknel 6 kilot hizott, de lehet ebben tevedek.
elõször is, az update kaják nem túl egészségesek, nem is értem, hogy tömheti velük a gyerekeit a sójukban kálium-klorid van nátrium-klorid helyett, ami mérgezõ az édesítõs italokban aszpartam, ami az idegméreg alapanyaga, szépen felhalmozódik a szervezetben, és rengeteg káros következménye van azt mondják a cukor nem egészséges, pedig semmi baj vele csupán drágább elõállítani, mint az édesítõszert én nem adnék egy update kaját sem a gyerekemnek, tõlem tömje a sajátjait, csak azt nem értem mikor ki írnak egy kérdést, hogy milyen update ízesítõt adjon a gyerekének.. jó ég és még a hozzátáplálás 4 hónapos elkezdésén rinyálnak sokan, de az hogy valaki szemetet etet a gyerekkel az normális..tõlem egye aki akarja, de el lehet hinni nagy a reklámja ennyi..
Hát nem tudom. Nekem a legdurvább az volt, mikor dicsekedett vele a Réka, hogy õ csak 3 kg-mot hízott a 3. terhessége alatt. Oké, de a gyerek, meg a víz, meg a lepény már több, mint 3 kg, nem?! Nekem sincsen bajom velük, de olyan furik. Furi kajákat esznek, állandóan esznek, (a gyerek/ek is). Egy fejlõdõ szervezetnek minden tápanyagra szüksége van, szénhidrátra is, nem pedig diétára, meg fogyókúrás kajára van szükségük.
Nem voltak koraszülöttek csak nem óriásbébinek születtek. 37-38. héten születtek 2700-2900g között. Amúgy nem bírom õket, nem védeni akarom õket. De azt én is hallottam, hogy a Norbi panaszkodott, hogy a gyerek az oviba nutellás kenyeret evett. Nekem az nem tetszik ahogy nevet választottak a gyerekeknek. Lara (divatos, újkeletû), Norbert (hagyományos, meghonosodott), Zalán (õsmagyar) egyáltalán nem passzolnak
A kérdező hozzászólása: 16?:) Az enyém 24:)
Azt nem tudom miért olyan husis, lehet genetikai adottság, mert az apja is dagi volt. Viszont valószínûleg magán iskolába-óvodába járnak így lehet ott lehet speckó menüt kérni.
A kérdező hozzászólása: Látod, ez lehet.Eszembe sem jutott.Pedig olyan régóta agyalok ezen...
Már több ismerõs látta õket nasizni, gyerekek, õk is kapnak nasit, maximum kevesebbet. Egyszer Norbi is bevallotta, hogy kihisztizik.
Igen, 16, pedig atlagos evo, nem rossz etvagyu. Viszont en is ilyen voltam, tehat a genek...
*szívük
:D Nem tudom, de ez nagyon jó kérdés. Ezen még sohasem gondolkodtam, mostmár azonban kíváncsivá tettél :)
A kérdező hozzászólása: Nekem nem is a szénhidrát csökkentettség a bajom, hanem az, hogy mennyi mû dolgot esznek.Szerintem.Nem bántom õket, semmi bajom velük, sokaknak segítettek, és ez szép.De valahogy nekem abszurd terhesen édesítõt enni cukor helyett.Az sem jó, de a 2 rossz közül a cukor barátibb.Meg mindenféle mû liszt meg miegymás.Terhesen meg babaként én károsnak érzem. Azt nem tudtam h mind koraszülött volt.De 3ból 3 az már intõ jel.:(
Igen jó a kérdés. Én kismamaként cukros voltam, na ott meg kell fogni a szénhidrátot, viszont amit meg be lehet vinni, azt nem lehet, hanem kell. Én nem hiszem, hogy a mértékletes cukor fogyasztás károsabb lenne az agyonédesítõzött üdítõknél, gyümölcs leveknél. Na meg ugye szénhidrátra nagy szüksége van egy fejlõdõ szervezetnek. Okos dolog jó minõségû szénhidráttal táplálni a szervezetet, de nem kell számûzni.
Én néha nézem délután a kis mûsorukat, nagyon jó receptjeik vannak és nem mû. Ha olyanokat esznek, semmi bajuk nem lesz.
A kérdező hozzászólása: De nem vesznek magukhoz szinte semennyi szénhidrátot.A liszt is szénhidrát csökkentett, cukrot nem esznek, gondolom édesebb gyümölcsöt se nagyon, meg krumplit is elvétve.
A kérdező hozzászólása: A másik kérdés ami még felmerül(kicsit Besenyõ Pista bácsis), de hogy veszik ki a lisztbõl a szénhidrátot???Nem lehet vmi veszélytelen(lásd a koffeinmentes kávé!!!).
Na az utolsó nagyon jól megfogalmazta a lényeget. Egyébként meg engem nem érdekel sem az, hogy csülköt esznek kocsonyával sem azt hogy update kaját. Próbálom elkerülni a róluk szóló híreket, de elég nehéz és ez az ami leginkább zavar. Az arcomba nyomott ál vagy igazi boldogság, mindezt azért, hogy jobban fusson az update szekér. Érdekes módon van olyan "celeb" aki soha nem beszél a gyerekérõl nem tudjuk, hogy csokit eszik vagy gyümölcsöt, hogy hogy hívják vagy, hogy egyáltalán van-e neki...és mégis ott van a köztudatban, mert mondjuk olyat alkotott vagy nagyon jó színész stb.

Igaz, hogy ha keveset eszek megáll a fogyás? Miért? És akik nem esznek, mert depisek? Azok is lefogynak. Nem értem!

Legjobb válasz: Miért nem válaszol senki?? Hol vannak akik annyiszor ezt irták? :o)

A kérdező hozzászólása: Miért nem válaszol senki?? Hol vannak akik annyiszor ezt irták? :o)
azért nem válaszol senki mert még nem olvasta el olyan aki tudná :P am erre én is kíváncsi vagyok
Hmm, erre én is kíváncsi vagyok. Saját teória: Ha keveset eszel (vagy ha rosszul osztod el az ételek mennyiségét, pl. egy nap 4-5 kis étkezés helyett 1-2szer sokat eszel) akkor lelassul az anyagcseréd. Tehát ha újra eszel, el fog raktározódni zsírként a megevett kaja, mer a szervezeted "vésztartalék" módra kapcsol. Igenám, itt jön a paradoxon, amit én sem értek! Ha auschwitzi emberekrõl nézegetek képeket, nem ezt látom! Mert õk talán napi 1-szer ha kaptak kaját, keveset... csont és bõr voltak. Durva példa, de ez van. A depressziósak nem tudnak enni (mondjuk szerelmi bánat miatt) és fogynak, tényleg... de sztem amit kiheverik a bajukat (pl. jön egy újabb szerelem) visszahízzák, azt amit leadtak. :S hát nem tom ez így mennyire helytálló teória XD
A kérdező hozzászólása: Barátnöm 84 kilóról fogyott le 58ra mert nem evett...nem volt sovány! Na mindegy. Értem amugy, köszi a választ!
Na, akkor végre én is értem! Mindig is vékony voltam és sajna az a típus, aki bánatában egyáltalán nem bír enni. Le is fogytam és amikor ismét normálisan táplálkoztam, akkor sem híztam vissza. De akkor most már értem, hogy miért nem, ugyanis az én anyagcserém valami übergyors, délelõtt 3-szor(!!!) megyek nagydolgozni és sokszor még délután is becsúszik 1! :D

Miért eszik ilyen keveset? Meddig normális ez a mennyiség?

Nagyon idegesít hogy az eddíg jól ev? babám, aki 6 hónapos, 4napja nem óhajt enni. Se szopi, se gyümölcs, vagy ha mégis akkor csak úgy immel-ámmal. Naponta 800-900ml-t szopizott, 4-5alkalommal. Két kajaid? között adtam pár kanál gyümölcsöt, de nem váltottunk ki még egy étkezést sem,mert kb 20-40ml amit megeszik bel?le. A tejem is csökkent ett?l a "nem evést?l". Csütörtökt?l mértem mennyit evett, egy nap összesen 300-400ml szopi, és ha sikerül akkor 60ml gyümölcs. Vizet,teát nem fogadja el. A gyümölcsöt a doki mondta hogy próbáljam meg, hátha csak szopizni nincs kedve. De ennyire?

Legjobb válasz: Szerintem 4 nap még nem gond. Hullámzó az étvágyuk. Meleg is van. Ha nem csökken a súlya és jól érzi magát, akkor nincs gond. Majd eszik, ha éhes lesz. És ha eszik, lesz több tejed is. Ne aggódj, de idegesítsd magad. Sõt, ne is mérd! Nem olyan kicsi már. Elég, ha a védõnõk egyszer egy hónapban megmérik. Hidd el, észre fogod venni, ha tényleg baja van. Ha jól értem a leírást, megkérdezted a dokitokat, és õ sem kezdett aggódni. :) Ja, két fiam van, ezeket õk is eljátszották annakidején.

Szerintem 4 nap még nem gond. Hullámzó az étvágyuk. Meleg is van. Ha nem csökken a súlya és jól érzi magát, akkor nincs gond. Majd eszik, ha éhes lesz. És ha eszik, lesz több tejed is. Ne aggódj, de idegesítsd magad. Sõt, ne is mérd! Nem olyan kicsi már. Elég, ha a védõnõk egyszer egy hónapban megmérik. Hidd el, észre fogod venni, ha tényleg baja van. Ha jól értem a leírást, megkérdezted a dokitokat, és õ sem kezdett aggódni. :) Ja, két fiam van, ezeket õk is eljátszották annakidején.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ. Csak azért gondoltam hogy itt megkérdezem a véleményeket, mert a dokink nem éppen segítõkész, a gyümölcsöt is csak úgy rávágta(adjon neki gyümölcsöt ha a tej nem kell...) mikor mondatam mennyit szopizik. Ha jobban belegondolok, már több mint egy hete csinálja ezt, csak akkor a nagy melegre fogtam... Azt is mondták hogy "erõsebb" a tejem és azért nem eszik annyit mint elõtte. Nemrég mikor fejtem, tiszta sárga színe volt, ilyennek ezelõtt nem láttam, pedig fejtem szopik után.
Az én babám tápszeres, de õ is kevesebbet eszik most mindenbõl, mert már hozzá is táplálok. Neki a foga jön, a 8. foga, szám szerint. Lehet ez is baj. Az én lánykám még fogyott is 10 dekát, de a doki azt mondta, hogy nem gond, mert jókedvû, egészséges, aktív baba. A foga, a meleg, a frontok, minden van. 7 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor csak én reagáltam túl. Sokat olvastam hogy megvan egy bizonyos "kötelezõ" mennyiségû anyatej vagy tápszer amit meg kell enniük egy nap, úgy látszik neki most ennyi.
Szent ég! Most látom mit írtam! Az elsõ válasznál természetesen "NE idegesítsd magad"-at akartam írni. :) ))
Nálunk is ugyanez volt.A kisfiam 7 hónapos lesz, és kb.egy-két hete alig evett valamit!A tápszret még úgy ahogy megette, de se fõzeléket, se gyümölcsöt nem evett.De a napokban újra kezdett visszatérni az étvágya, és ráadásul még éjszaka is kér tápszert, holott már 3 hónapos kora óta átaludta az éjszakát.Ne aggódj, ilyen hullámok vannak gyerekeknél!

Miért nem eszik ilyen keveset a macskám?

Szárazakból már szinte mindent kipróbáltam neki. Royalból 1-2 félét eszik meg azt is csak nyammogva. Kitekat, Friskies, Flatazor, Iams, Euka... (nemtudommi), Select Gold, Purina One. Ezeket csak akkor eszi meg ha 1 napig nem kap mást. Konzervet is alig eszi. Ott is próbáltam már sokfélét. A 80-100 grammos alutasakosokat 2-3 szorra eszi meg. A többi macsek egy 100 grammost lazán felfal. Emberi kajából semmit nem eszik meg csak néha virslit meg husit 1-2 falatot aztán több nem is kell neki, tej sem érdekli ?t. 1,5 éves, 3,8 kiló. Vidám, mozgékony, hízeleg, gyönyör? a sz?re is, de mintha kicsit sovány lenne. Nem férges, kapja a strongholdot. Tanácstalan vagyok miérteszik ilyen keveset :(

Legjobb válasz: neki ennyi kell. miért kéne sokat ennie?

neki ennyi kell. miért kéne sokat ennie?
Mennyi szárazat eszik naponta?Valószínûleg elég annyi neki, amennyit megeszik.A nõvérem ivartalanított nõstény cicája naponta 50 g alutasakost eszik+száraz.
majd megeszi ha éhes lesz, lehet szokott enni a szomszédba (ha kinti cica) nekem is volt amikor pár falatot ettek csak, de most pár hete megjött az étvágyuk :) és nembiztos, hogy sovány lehet, hogy csak olyan vékonyka a testalkata van, mint az enyémnek, akár, hogy etetem nem hízik, de még csak az sem látszik meg rajta, hogy evett ugyan olyan lapos a has kaja után is
A kérdező hozzászólása: benti cica , máshol nem nasizik. szárazat kb 1 marékkal eszik egy nap. azt grammra nem tudom, de ha decis pohárhoz hasonlítom, kb 1 deci száraz. lehet hogy neki elég, de soványka. felülrõl a pocija be van esve és ha megsimizem a hátsó lábainál érzem a csontot. :(

Miért eszik ilyen keveset a 2hós kiskutyám? Az elmult 2 napban nem voltam otthon és keveset játszotak vele. Lehet bedepizett?

Legjobb válasz: elképzelhetõ,de ha csak errõl van szó, akkor vissza fog állni a rendes evésre, ha megint vele vagy. ha nem, akkor más áll a dolog hátterében

elképzelhetõ, de ha csak errõl van szó, akkor vissza fog állni a rendes evésre, ha megint vele vagy. ha nem, akkor más áll a dolog hátterében
A kérdező hozzászólása: már 2 napja nem eszik...
2 napja nem eszik.. Orvos látta más? Ideje lenne egy ennyire fiatal kutya esetében !!
A kérdező hozzászólása: bernipásztor eddig mindig mindent megevett még a mostani tápokat is ..de most csak szopogatja vagy mit csinál.. szeptember 1-2 körül kell visszamenni a kovetkezõ oltásért. ha ma nem eszik akor én viszem az orvoshoz....habár 4tõl rendel de asszem csütörtökön nem...
A kérdező hozzászólása: a parizert megeszi elfogadja.. de sajnos nincs itthon több ....mindet megettettem vele
A kérdező hozzászólása: mostmár minden ok

Miért eszik a babám keveset?

Pár napja olyan nehezen diktálom bele az ételt hogy az nem igaz!!

Legjobb válasz: az enyém 6hos és dettó ugyanez!ha éhes ugyis jelez!

az enyém 6hos és dettó ugyanez!ha éhes ugyis jelez!

Miért eszik ilyen keveset a kislányom?

13 hetes, 6400 g. Eddig evett rendesen napi hatszor 120-150 ml-t. Pár napja viszont 90-100 ml-t. Ha 4 óránkét eszik megesz a rendes adagját, ha viszont 3 óránként akkor csak keveset. Át állnak a babák maguntól az ötszöri evésre? Nem kevés ez ennyi id?s korban?

Legjobb válasz: Szerintem egyrészt a baba tudja, mennyi kell neki, ha éhes lenne, jelzné. Másrészt ha 4 óránként megeszi az adagját, akkor miért akarod 3 óránként etetni? Maradj a 4 óránál és semmi gond:-) Amúgy meg ahogy egyre nagyobb a baba, változik az étkezési szokása is. Zavarhatja a nagy meleg is...

Szerintem egyrészt a baba tudja, mennyi kell neki, ha éhes lenne, jelzné. Másrészt ha 4 óránként megeszi az adagját, akkor miért akarod 3 óránként etetni? Maradj a 4 óránál és semmi gond:-) Amúgy meg ahogy egyre nagyobb a baba, változik az étkezési szokása is. Zavarhatja a nagy meleg is...
Ne aggódj. Az én kislányom 12 hetes és 4900 gramm (igaz, kisebb súllyal született). Õ is volt, hogy napi szinten majdnem 200 millivel többet evett, mostanában pedig nálunk is a 100 a menõ, naponta 1-2x sikerül a 130. Van, hogy elalszik, nem keltem fel, és így nem 6x jön ki egy nap a kaja, hanem csak 5x. Szóval nem vagy egyedül. A kislányod biztosan tudja, mennyi az elég neki. Ha fejlõdik, nincs gond.
Az én lányomnak is volt olyan idõszaka, amikor elég volt napi öt, aztán most néhány napja megint napi hatszor eszik.De van olyan, amikor egyik nap ennyit, másik nap annyit. Egyébként igen, átállnak amguktól.Ne az óra szerint etesd, hanem ha kéri.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!