Találatok a következő kifejezésre: Miért eszi kutyám a füvet (6 db)

Miért eszi a kutyám a füvet?

Legjobb válasz: mert sok ször kerül gyomràba,és ha füvet eszik,akkor a ször azzal együtt tàvozik majd belöle.ez normàlis

mert sok ször kerül gyomràba, és ha füvet eszik, akkor a ször azzal együtt tàvozik majd belöle.ez normàlis
Mert ég a gyomruk!!
az nem tûnt még fel, hogy milyen fehér a kutyák foga, ahhoz képest, hogy nem mossák?? a fûtõl!
Ilyenkor a kutyának ég a gyomra. ezt így szokták mondani.esznek egy kis füvet és pár óra(vagy egy kis idõ múlva) az távozik is belõle. nem kell félni ez teljesen normális;)
mert fáj a hasa vagy pedig ég.tehát semmi baja nem lessz a kutyádnak még ha visszaöklendezi még akkor sem
Hello, igen én is azt hallottam, hogy ég a gyomruk bár azt is mondják sokan, hogy kiszagolják a fûszálakban lévõ vitaminokat és azt tépdesik ki, megfigyelhetõ sokszor, hogy szagolgattja a füvet és nem izlik neki ...akkor tovább megy megint megszagol egy másik fûcsomót és azt már megeszi, mindazért mert az utóbbiban már érzett olyan anyagokat amibõl kiszagolja a vitaminokat, rostokat.
Én is ugy hallottam hogy ég a gyomra.De csak kedvtelésböl is eheti.
Segíti a emésztésüket is, de ahoy elttem írták ha hányni akarnak, egészben nyelik leg a fûszálakat, és ettõl kiürül a gyomruk...A macskákis ugyanezt teszik...
A friss tavaszi füvet szeretik a kutyák, és egymástól is látják, megtanulják, hogy füvet kell enniük.Egyszerüen szeretik. Ha több rostra van szükségük, ha szomjasak ( nincs víz a közelben)vagy ha stresszes a kutya, akkor is eszik füvet, úgy mint mikor az emberek rágyújtanak egy cigarettára. A fû csillapítja a szájüregben és a torokban (garatban) is kialakult kellemetlenségeket. Ha a kutyák ki akarják üríteni gyomruk tartalmát, akkor is füvet esznek.
én úgy hallottam, hogy ég a gyomra.
Leggyakrabban rost-, ásványianyag vagy vitaminhiánya van a kutyának , de emésztési problémákkal kapcsolatosan is megfigyelhetünk fûrágást. A fûevés segíti az emésztést, étvágyjavító hatású és persze közben némi rostot is fogyasztanak az állatok. Kétségtelen, hogy némely állat tetemes mennyiségû növény elfogyasztására képes, de ezt rendszerint rövid idõn belül ki is hányja.

Miért esznek a kutyáim füvet, ha Acanával etetem őket (vagyis elvileg nem lehetne hiánybetegsége)?

Nem rossz szokásból eszik.

Legjobb válasz: Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal? Kérdés: Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségébõl? Válasz: A fû evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya õse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fû evése közben túl sokat törõdik a kutyájával, akkor a kutya a fûevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklõdését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törõdjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minõségû eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelõ eleség összetételrõl. (Tessék itt egy állatorvos válasza.)

Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal? Kérdés: Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségébõl? Válasz: A fû evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya õse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fû evése közben túl sokat törõdik a kutyájával, akkor a kutya a fûevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklõdését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törõdjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minõségû eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelõ eleség összetételrõl. (Tessék itt egy állatorvos válasza.)
Enyémek is Acanát esznek, meg füvet is. Ez teljesen normális, ne aggódj miatta.
22:30-as válasza tudomásom szerint a legpontosabb. Azért eszik egyébként a füvet, amiért mi is esszük a növényeket(részben): a rostok miatt. Segíti a rendes bélmûködést, pl kitisztul a szõr a belekbõl, és nem okoz elzáródást. Teljesen oké, ha néha füvet is eszik egy kutya, akármivel eteti is az ember (igaz, nem vagyok állatorvos, "csupán" egyetemen tanulok biológiát)
Gyomorégés, sokat ettek, szórakozás, unatkozás, bármi... Ha nem alkalmi a dolog, keresd fel az állatorvost, õ többet tud. :]
Én úgy tudom akkor esznek füvet, ha ég a gyomruk. (Nekem mindenki ezt mondta) De enyém csak úgy is szereti rágcsálni, olyan aranyosan eljátszik vele. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne.
Általában a kutyusok akkor esznek füvet ha ég a gyomruk.
Mindenki egy véleménye van. Mit ragozod!? Ha meg ennyire szkeptikus vagy, akkor miért nem mentél már ezzel orvoshoz! Majd õ ad PONTOS választ!
Mostanában minden kérdést kétféle képen tesznek fel a kérdezõk?! A válaszok attól ugyan azok maradnak!!! Unalomig nem kéne a semmit ismételni! A pontozás nem érdekel! Szóval, tessék csak...:)
A kérdező hozzászólása: Akkor rendben. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszoló hozzászólásait nem értem. " féle képpen? És mi akkor a válasz? Miért kellene orvoshoz vinni? Egy állatorvos azt mondta, hogy baktériumokat, és ezt, azt is ehet meg a fûvel, vagyis le kellene róla szoktatni, de hogyan?
Úgy tudom, hogy egyes fûfajtákat a cukortartalmuk miatt eszik. Az én kutyám egyébként ritkán eszik füvet, pedig Acana-t kap.
Akkor meg lehet tüzelõ szuka vizelte le.Vagy szuka kutyád van akkor meg kan.
Nekem lány és fiú kutyám van. Amikor a szuka tüzel a fiú nyalja a pisijét. Elég undi de nem lehet leszoktatni róla, már próbáltam. Gondolom olyan infókat tartalmaz amiket szaglással nem tud megkaparintani :)
Természetes jelenség. Ahogy az elõttem válaszoló is írta. Égõ gyomor=fûrágás. Majdnem minden kutya kedvenc csemegéje :)
Ég a gyomra.
A kérdező hozzászólása: De nyalja, nem eszi tudom hogyha eszi akkor fáj a gyomra de õ nyalja... ráadásul a vizeletet


Miért eszik füvet a kutyám?

Mostanság nagyon sokat "legel",és már többször hányt is. Mi okozhatja ezt?Mit tegyek,hogy többet ne hányjon?

Legjobb válasz: Ég a gyomra, ez normális. És az is, hogy kihányja.

Ég a gyomra, ez normális. És az is, hogy kihányja.
Általában azért szoktak füvet enni, mert ég a gyomruk. tehát túl sok a gyomorsavuk. Ha hánytatja magát, akkor egy gyomorrontás is lehet. Diétáztasd pár napig: csirkemell, rizs, répa fõve.
Ég a gyomra.Az én kutyám is szokott mostanában ritkán "legelni", de õ nem hányja ki.

Miért eszik a kutyám füvet minden evés után? Valami vitamin hiány lehet?

Sajnos nem kap min?ségi tápot (nagyon drága :() Chappi vagy Morzsi kutyatápot szokott enni, amit össze keverünk maradékkal vagy kacsa/ csirke farháttal + a levével. Nagyon szereti, csak nem tudom miért eszik utána füvet. (A kioktatók, hogy "akinek nincs pénze min?ségi tápra, az ne tartson kutyát!" kérlek kíméljenek. Én jót akarok neki, viszont a válságról nem tehetek.)

Legjobb válasz: ég a gyomra és ezért

ég a gyomra és ezért
A kérdező hozzászólása: Oks, megfogadom a tanácsod! :)
amugy az enyémek is eszik pedig jó kaját kapnak.sztem ez nem baj.
Kedves kérdezõ! ez egy kicsit most letolás lesz-> tessék körülnézni neten , itt is rengetegszer ajánlottak már olcsó és minõségi tápot!!nem kell rögtön eucanobára meg royal caninra gondolni ha azt mondják h prémium táp. az én 2 kutyám JOserát kap. pl az economy változata 20kg 7-8000 Ft. az nem kis adag. abban van minden ami kellhet nekik. pl tapfutar.hu pesten ingyen házhoz is szállitja és van mellé ajándék. de máshol is árulják. ha van a közeletekben fressnapf nekik is van vmi saját márkájuk ami elfogadható táp és olcsó (legalábbis jobb mint a chappi). azért természtesen nem vagy hibáztatható h igy alakultak a dolgok anyagilag. de kicsit azárt utána lehet ám járni!legközelebb csak tegyél ki itt egy ilyen kérdést: "nincs sok pénzem , de jó tápot adnék a kutyáknak. mit ajánlotok?"sztem tedd is felé mert a joserán kivül egy csomó jó 5letet tudnak még adni.:)
A kérdező hozzászólása: Az én kutyám is imádja a zöldségeket. Amikor a kertbõl szedtem ki a répákat, nem gyõzte elhordani. És ugyan így volt a krumplival. Most pedig a cserebogarakat eszi tucatszámra. (Csak az a baj, hogy egy részük a föld alatt van és onnan is kiássa :) )
Az egyik macskám, Csufi ( nyugodjon békében ) még a zöldségeket is megette: krumplit, répát, uborkát, paprikát is :) Hiányzik:(
Valójában fogalmunk sincs arról, hogy miért esznek a kutyák, és még a szigorúan húsevõ macskák is füvet. Megemészteni nem tudják, azt látom a macskám almában. Talán a gyomor, és a belek kéményseprõjeként használják...
Tavasszal a legtöbb kutya legeli a frissen nõtt füvek bizonyos fajtáját. Semmi gond nincs ezzel. A táp száraz. A gyomorban lévõ sav kevés a feldolgozásához, ezért utána iszik vizet. Ha leöntöd akár vízzel is a tápot, utána nem fog annyit inni. Nálam nincs is vízivás vacsi után.
A kérdező hozzászólása: Ja és még valami! Nektek is sokat iszik utána? Már arra is gondoltam, hogy cukorbeteg, rengeteget iszik, miután megette a tápot. Most, hogy már elõre beáztatom talán jobb lett. És mennyit szoktatok adni belõle mekkora kutyának?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Melyik tápban nincs színezék? Akik ilyen táppal eteti a kutyájukat, hízik tõle? Mert a vizslám csak kicsit, de utána szinte le is dolgozza. (Hiperaktív egész nap :) )
Színezék mentes táppal kéne etetni.Mi is olcsó táppal etetjük, de legalább nincs benne színezék.
Ne aggódj mi is pont így vagyunk azért eszik füvet mert rossz az emésztése és így akar segíteni önmagán.
Túl sok a gyomorsava.De, ha válogat a füvek között, akkor vitamin hiány.Napközben párszor kéne adni kekszet, vagy gréti- mixet.
Az enyém is szokott füvet enni, és utána meg valamikor kihányja.Énis azt hallottam, hogy ég a gyomra, de mitõl?Azt nem tudom.Amúgy énnis morzsit vagy Chappit adok neki.
Rossz a gyomra és az emésztése...adjál neki diétás tápot, vagy egy nap pihentetés, koplalás
A fû segíti az emésztést.
Az enyém nyers húson él, mégis füvezik. Egyszerûen szüksége van rá.

Miért eszik a kutyám füvet?

Mániákusan legel. Leginkább a frissen sarjadzott, zsenkét szereti, de néhány tulipánt is lerágott.

Legjobb válasz: A fû tisztitja a gyomrát.

A fû tisztitja a gyomrát.
hogy a tulipánt miért eszi, azt nem tudom, de a fûféléket azért "legelik" a ragadozók is néha, hogy a bélrendszerben lévõ szõrszálak ne képezzenek szõrlabdát, meg hogy rendben legyen az egész bélmûködés, tulajdonképpen rostbevitel...ez náluk ösztön, nem tudatos
Azért eszi a füvet , mert ég a bele
nem is kell, hogy ökelndezzen, a szõrnek nem elöl hanem hátul kell kijönnie :) ha öklendezik, akkot ott már baj van...
A kérdező hozzászólása: Jah azt elfelejtettem megemlíteni, hogy nem öklendezik utánna, és az étkezésén is változtattam, mert azt mondták, hogy bánthatja a gyomrát.
Te is eszel zöldséget nem ? Náluk ezt valamilyen gyomorbántalom váltja ki ösztönösen...
Vega akar lenni! :D Valójában valamilyen emésztési zavara lehet, és azért eszi a füvet, hogy "könnyítsen" magán. ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!