Találatok a következő kifejezésre: Miért eszi kutyám a (96 db)

Miért eszik téglát a kutyám?

Azt szeretném kérdezni, hogy miért szik téglát a kutyám? Talán vmilyen hiánya lehet és ezért rágcsálja? Már az ürülékében is láttam téglamorzsalékot! ÉS félek, nehogy beteg legyen t?le!

Legjobb válasz: Én arra tippelnék, hogy fáj valamelyik foga és ezért rágcsálja.. Sok kutya kövezik ilyenkor. Szerintem vidd el orvoshoz!

Én arra tippelnék, hogy fáj valamelyik foga és ezért rágcsálja.. Sok kutya kövezik ilyenkor. Szerintem vidd el orvoshoz!
Rossz szokás, mint a kavics evés. Ne érjen el egy téglát sem és adjál neki megfelelõ rágni valót. Kemény faágat, kemény slagdarabot, stb.
Ettõl sajnos tényleg baja lehet. Lehet venni a boltokban kutyáknak rágnivalót. Olyan csont formájú rágóka, ami valóban "elfogyasztható".
Nekem a kutyám nagyon sokáig ette kiskorában a követ, akárhol is sétáltattam õt, vagy ahol csak talált. Többször volt emiatt szorulása, stb, szerencsére a bélelzáródásig nem jutottunk el, de egyszerûen mindent megpróbáltam. Figyelemelterelés, játék, jutalomfalat, szidás, semmi sem segített. Az én kutyám minden nap megeszik egy jó nagy fogtisztító csontot, vagy sokszor pl. a hentesnél veszek neki marhatérdet egy kis husival, és megfõzõm neki. Mindennap kap valami rágnivalót, persze a fogtisztítója mellett. Nálunk egyébként az vált be, hogy amikor a kavicsot akarta megenni, akkor rögtön a szájába adtam egy ilyen fogtisztító csontot, és hamar megtanulta, hogy csak akkor van csont ha nincs kavics. :)

Miért eszik követ a kutyám?

Annyira kell rá figyelni, nem lehet felügyelet nélkül, mert rögtön követ vesz a szájába és ott forgatja, van amikor le is nyeli. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: Én sajnos nem tudom, hogy ez miért van, de azt tudom, hogy egy ismerõsöm rottija annyi követ megevett (és csak késõn vették észre) hogy emiatt el kellett altatni... Igaz, már 9 éves volt, de szerintem az annyira még nem sok. Mi akkor gondolkodtunk, hogy hogyan lehetne leszoktatni róla (persze a kora miatt sem lehetett volna könnyen nevelni) de arra gondoltunk, hogy valahol jól megmelegítünk követ és azt letesszük az udvarra. Talán ha egyszer kétszer megégeti a száját azt túléli, de a kõevést nem biztos... Nem akartalak elkeseríteni!

Én sajnos nem tudom, hogy ez miért van, de azt tudom, hogy egy ismerõsöm rottija annyi követ megevett (és csak késõn vették észre) hogy emiatt el kellett altatni... Igaz, már 9 éves volt, de szerintem az annyira még nem sok. Mi akkor gondolkodtunk, hogy hogyan lehetne leszoktatni róla (persze a kora miatt sem lehetett volna könnyen nevelni) de arra gondoltunk, hogy valahol jól megmelegítünk követ és azt letesszük az udvarra. Talán ha egyszer kétszer megégeti a száját azt túléli, de a kõevést nem biztos... Nem akartalak elkeseríteni!
A kérdező hozzászólása: Sok mindennel próbálkoztam már, amikor pl. jutalom falatoztunk, akkor még több mindent vett a szájába, csak hogy kapjon jutalom falatot, úgyhogy azt már máshogy adom. Leszidom mindig és látom rajta hogy tudja, hogy rosszat csinál, mert sandán rámnéz, hogy észreveszem-e, de inkább a szidás, de csakazértis beveszi a szájába. :(
ha beveszi a szájába, oda kell neki pöckölni egyet, meg jól leszidni, nálunk erre egyszer volt csak szükség, azóta ha úgy csinálok a kezemmel, mintha pöckölnék, már rögtön tudja, h nem szabad. fontos, h vhogy úgy old meg, h higgye azt, h nem látod, pl rakd ki a kertbe, és figyeld bentrõl, vagy vmi, ezzel azt tudod elérni, h ha nem figyelsz épp oda, akkor is tudja, h nem szabad neki. én pl az ágyra való felmenésrõl szoktattam le így. otthagytam a szobámban, becsuktam az ajtót, és úgy csináltam mintha elmennék, de közben a kulcslyukon figyeltem, és amint próbált felmenni az ágyra, berontottam, csúnyarosszkutyáztam és kb másodikra már nem próbálta meg, és azóta sem akar felmenni.
Hát egy 3 hónapos kiskutyánál ez egyáltalán nem abnormális dolog! A kiskutyák mindent a szájukba vesznek, megrágnak, megráncigálnak (embereknél is a kisbaba a szájával "érzékel"). Minden egyes alkalommal szólj rá erõteljesen, hangosan, hogy nem szabad! Ne vedd ki a szájából, hanem ajánlj fel helyette egy jutalomfalatot, és közben tanítsd neki a "kérem szépen", "add oda" vezényszavakat. 1-2 hét alatt le tudod róla szoktatni. Légy következetes, soha ne hagyd neki, így nem alakul ki felnõtt korára ez a rossz szokása.
hát egys kiskutyát még le lehet erröl szoktatni, vigyél le vele játékot, labdát és tereld el a figyelmét, még mielött valami komolyabb baj lesz.
A szüleim vizslája is ezt csinálta. Egyszer el is záródott a bele. Fel kellett vágni neki. Vigyázz nagyon, próbáld olyan helyen tartani (ha van rá lehetõség), ahol nem tudja ezt csinálni.
A kérdező hozzászólása: Már túl vagyunk a kötelezõ oltásokon és õt még nem kérdezetem, de ha megyünk jövõ hónapban akkor rákérdezek. Köszi.
Jah és azok a kutyák mert ketten vannak már vagy 5-6évesek , és nincs semmi bajuk se, gondolom nem esznek meg naponta 1 kilo követ , de ha már régebben is ettek akkor gondolom lenne mostanra valami bajuk
Az elsõ vagyok... Ha 3 hónapos gondolom hordod dokihoz szurikra. Õ mit mond???
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem? Azt hittem már az én kutyám bolondult meg. Csak én is attól félek, hogy valami szervi baja lesz tõle. Még kicsi csak 3 hónapos.
:D nem tudom de szerintem ez normális mert egyik haveromnál voltam még régebben aztán akkor is ott ette a követ a kutya :D hát mondom megörült a kutyád mert eszi a kavicsot :D, de azt mdta hogy szokott olyat csinálni szval :D nem egyszeri dolog .
lehet, hogy állatkínzó nemtommilyen embernek gondoltok, de szerintem oda kell neki pöckölni, vagy pórázon rántani rajta, ha ezt csinálja. a póráz nálunk nagy segítség volt ebben az esetben. egyébként ugyanez volt velem és a kutyámmal, tudta, h rossz, de megcsinálta, mert nem nagyon érdekelte, h a gazdi csúnyarosszkutyázik. ha viszont tudja, h rossz, és még kap is érte egyet az orrára, akkor már azért meggondolja. tudom tudom, pozitív megerõsítés meg stb., de sajnos, ha nem kutyakiképzõ az ember, nem mindig mûködik ám.

Miért eszi meg a kutya a saját ürülékét?

Nem tudom minden pillanatban lesni, hogy éppen mikor végzi a dolgát, de azt se szeretném, hogy megegye. Szeretném leszoktatni róla, de nem tudom, hogy miért csinálja, s így azt sem, hogy min kell változtani. Segítsetek, mert felfordulok t?le. Miért eszi meg?

Legjobb válasz: Nálunk a macskák ürüléket eszik meg és fogalmunk sincs hogy miért :( Ne üsd,ez lényeges.A Pfúj szó az hatásos általában.Vagy esetleg ha látod,hogy ürített akkor gyorsan takarítsd el....persze ez sem jó megoldás.De sok sikert!

Nálunk a macskák ürüléket eszik meg és fogalmunk sincs hogy miért :( Ne üsd, ez lényeges.A Pfúj szó az hatásos általában.Vagy esetleg ha látod, hogy ürített akkor gyorsan takarítsd el....persze ez sem jó megoldás.De sok sikert!
Nekünk mindkét kutya ugyanazt a kaját eszi mégiscsak az egyik eszik kakit. De õ egerészik is, és sünit is megfogja. Szóval ilyen tipus. Semmi baja nem lesz a te kutyusodnak se.
Nekem egy angol bulldog kislány kutyám van, aki most volt 7 hónapos. Nála is ugyanezeket tapasztaltam. Furcsa volt, mert a másik bulldogom soha nem csinált ilyet! Elvittem dokihoz aki azt mondta, hogy egy rossz szokás. Nincs semmiféle vitaminhiánya, vagy ilyesmi, de tényleg rá kell szólni amikor látod, hogy szándékában áll megenni a kakit! Legyen egy hangos, rövid, de annál erõteljesebb fúj, vagy áá! Hidd el, hamar rá fog jönni, hogy ez nem neki való. Nálunk úgy néz ki, hogy bevált! Sok sikert!
Az állatorvosom történtesen a világ legjobb állatorvosa, és angol bulldog tenyésztõ és szakértõ! Azért egy kutyát ne hasolíts egy nyúlhoz! azért durva! Ne aggódj! Nem lesz gond!
Ez csak nekünk undorító, a kutyáknál természetes viselkedés.Semmiféle vitaminhiánya nincs, nem azért eszi meg, hanem az ösztöne azt diktálja, hogy minden ehetõt meg kell enni.Ezzel nem azt akarom mondani hogy engedd hogy ezt csinálja, de büntetni nem kell.Amikor látod hogy ilyen szándékai vannak, erõteljesen szólj rá hogy "fúj".Ha lehet, rögtön vidd is el onnan.Valószinûleg ezt sokszor meg kell tenned míg megérti, teljesen úgysem fogja elhagyni.Csábító neki a szag, és mindig talál benne újra emészthetõ anyagot.Egyébként jó kaja és jó emésztés mellett a kutya 2X kakál.
Így próbálja meg pótólni a vitaminhiányát. Mindenképpen vidd el állatorvoshoz, mert akár súlyos következménye is lehet.
Ekkora baromságokat még nem is hallottam. Mi az h rossz szokás?? Azt az állatorvost is el kéne bocsátani. Azonnal vidd el állatorvoshoz. Nekem ismerõsöm nyula csinálta ugyanezt és ök is ugy voltak vele h csak rossz szokás....bele is halt. Szoval gratulálok a válaszoloknak és sztem vidd el orvoshoz. Maximum megnyugtat h nincs baja. de még mindig jobb mint ha elvesztenéd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hát, ennyire tellet önerõbõl is, hogy rászólok, s felszedem. Ezek szerint nincs más lehetõség. Nem állt szándékomban laposra verni, akkor úgy oldottam volna meg. Köszönöm.
Mert a kutyák primitívek, van olyan amelyik a saját kölykét is megeszi.
Akkor lényegében nem lesz baja a kutyának, ugye?! Pont emiatt jöttem erre a webodalra, ilyen problémákkal küzdök én is :)


MIért eszi meg a kutyám más állatok ürülékét?

ha kiengedem futkározni a ház körül a kertbe ha talál macska ürüléket megakarja enni mindig

Legjobb válasz: Mert a kutyák koprofágok, azaz megeszik az ürüléket. Vitaminok vannak benne, kár otthagyni.

Mert a kutyák koprofágok, azaz megeszik az ürüléket. Vitaminok vannak benne, kár otthagyni.
valószinuleg vitaminhiánya van

Miért eszik keveset a kutyám?

van egy csivavám ,és mostanában nagyon keveset eszik.nem hinném,hogy beteg, mert nagyon játékos és eleven, amugy 9 hónapos, kisebb korában többet evett.meg nagyon válogat is. reggel pl.egyáltalán nem eszik, estére éhezik meg, de általában a tápot, meg a husféléket, szalámit eszi meg. és nagyon keveset estik! mit lehetne vele csinálni?

Legjobb válasz: *eszik akart lenni

A kérdező hozzászólása: *eszik akart lenni
Mi mindig ugy csináljuk hogy kirakunk nekik a tálba és akkor esznek amikor akarnak, egyébként nekünk is kistestu kutyusaink vannak ( uszkár ) de kisebb korban kevesebbet ettek õkis, ma meg inkább többet ugrálnak, energikusabbak és keveset esznek. Lehet a meleg miatt egyébként, inkább vizet isznak, kevésbé éhesek. Szerintem nem lesz vele gond:)
telitodott :) hagyjal ki egy etkezest es maglatod milyen etvagya lesz utana :)
vagyis bocsi többet ettek kiskorukban mint most nagykorban:)
Mert nem éhes!

Miért eszi meg a kutyám a macskaürüléket? Hogyan lehet róla leszoktatni, mert ugyebár nem lehetsz ott mindig mellette!

Legjobb válasz: Az enyém is ezt csinálja, én nem tudtam vele semmit kezdeni, ezért a macskáimnak raktam almot egy zárt részre, ahova nem jut be a kutya (kertes ház).

Az enyém is ezt csinálja, én nem tudtam vele semmit kezdeni, ezért a macskáimnak raktam almot egy zárt részre, ahova nem jut be a kutya (kertes ház).
Nekünk is ette. Most már 1 éves körül van, és úgy tûnik leszokott róla.
Mindig rászólsz ha látod. Nem hagyod olyan helyen ahol ürülék van. És megnézed az étrendjét meret lehet hogy hiénya van vaalmibõl. Minõségi de legalább közepes táppal jó etetni.
A kérdező hozzászólása: Kint az udvaron vannak és nagy a kutya cica barátság, van amikor együtt is alszanak. Nem lehet mindig õrizgetni õket.
Ízlik neki. Én zárt alomládát vettem a macsekoknak.
az enyém is megette picinek...próbáld meg az összeset összeszedni, rendszeresen, egyszer leszokik róla...

Miért eszik papírt a kutyám?

Legjobb válasz: Mert rendkívüli módon unatkozik és nem tud mást csinálni.

Mert rendkívüli módon unatkozik és nem tud mást csinálni.

Kutyám miért eszi meg a saját székletét lesz valami baja?

Legjobb válasz: B12 vagy kalciumhiány?

B12 vagy kalciumhiány?
Az enyem is megeszi, kihanyja, majd azt is megeszi. S ez nem vicc
az én kutyám is megette, de nem volt semmi baja tõle, egyébként csak az egészséges vitaminokat juttatja vissza a szervezetébe.

Miért eszik füvet a kutyám?

Mostanság nagyon sokat "legel",és már többször hányt is. Mi okozhatja ezt?Mit tegyek,hogy többet ne hányjon?

Legjobb válasz: Ég a gyomra, ez normális. És az is, hogy kihányja.

Ég a gyomra, ez normális. És az is, hogy kihányja.
Általában azért szoktak füvet enni, mert ég a gyomruk. tehát túl sok a gyomorsavuk. Ha hánytatja magát, akkor egy gyomorrontás is lehet. Diétáztasd pár napig: csirkemell, rizs, répa fõve.
Ég a gyomra.Az én kutyám is szokott mostanában ritkán "legelni", de õ nem hányja ki.

A kutyáim miért eszik meg a macskaürüléket?

Van 9 macskám és 2 kutyám (anya 11, a fia fél éves). Nem a vacsorára startolnak leginkább, hanem a macskaürülékre, össze is vesznek rajta? Mit szeretnek rajta, miért eszik? Vmi hiánybetegségre utal?

Legjobb válasz: Mostanában 2x volt ilyen kérdés keress rá!

Mostanában 2x volt ilyen kérdés keress rá!
A kérdező hozzászólása: Mikor a kérdést írom, az oldal mindig kikeresi a hasonló kérdéseket és most nem volt ilyen.
Nem akarok hülyeséget írni, de asszem a mészhiány miatt...
a kutyáknál az ürülékevés õsi ösztön, amikor még vadásztak, a préda gyomrát és a gyomortartalmat ették meg elõször. Le lehet õket szoktatni, bár nem könnyû!
Mert szeretik a csokis chipset.
vitaminhiány, adjál neki ananászt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!