Találatok a következő kifejezésre: Miért eszi kutyám (100 db)

Miért esznek a kutyáim füvet, ha Acanával etetem őket (vagyis elvileg nem lehetne hiánybetegsége)?

Nem rossz szokásból eszik.

Legjobb válasz: Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal? Kérdés: Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségébõl? Válasz: A fû evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya õse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fû evése közben túl sokat törõdik a kutyájával, akkor a kutya a fûevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklõdését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törõdjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minõségû eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelõ eleség összetételrõl. (Tessék itt egy állatorvos válasza.)

Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal? Kérdés: Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségébõl? Válasz: A fû evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya õse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fû evése közben túl sokat törõdik a kutyájával, akkor a kutya a fûevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklõdését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törõdjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minõségû eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelõ eleség összetételrõl. (Tessék itt egy állatorvos válasza.)
Enyémek is Acanát esznek, meg füvet is. Ez teljesen normális, ne aggódj miatta.
22:30-as válasza tudomásom szerint a legpontosabb. Azért eszik egyébként a füvet, amiért mi is esszük a növényeket(részben): a rostok miatt. Segíti a rendes bélmûködést, pl kitisztul a szõr a belekbõl, és nem okoz elzáródást. Teljesen oké, ha néha füvet is eszik egy kutya, akármivel eteti is az ember (igaz, nem vagyok állatorvos, "csupán" egyetemen tanulok biológiát)
Gyomorégés, sokat ettek, szórakozás, unatkozás, bármi... Ha nem alkalmi a dolog, keresd fel az állatorvost, õ többet tud. :]
Én úgy tudom akkor esznek füvet, ha ég a gyomruk. (Nekem mindenki ezt mondta) De enyém csak úgy is szereti rágcsálni, olyan aranyosan eljátszik vele. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne.
Általában a kutyusok akkor esznek füvet ha ég a gyomruk.
Mindenki egy véleménye van. Mit ragozod!? Ha meg ennyire szkeptikus vagy, akkor miért nem mentél már ezzel orvoshoz! Majd õ ad PONTOS választ!
Mostanában minden kérdést kétféle képen tesznek fel a kérdezõk?! A válaszok attól ugyan azok maradnak!!! Unalomig nem kéne a semmit ismételni! A pontozás nem érdekel! Szóval, tessék csak...:)
A kérdező hozzászólása: Akkor rendben. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszoló hozzászólásait nem értem. " féle képpen? És mi akkor a válasz? Miért kellene orvoshoz vinni? Egy állatorvos azt mondta, hogy baktériumokat, és ezt, azt is ehet meg a fûvel, vagyis le kellene róla szoktatni, de hogyan?
Úgy tudom, hogy egyes fûfajtákat a cukortartalmuk miatt eszik. Az én kutyám egyébként ritkán eszik füvet, pedig Acana-t kap.

Mit tegyek hogy pici kutyám ne egye meg a kakiját? :-S Egyáltalán miért eszi meg?

Legjobb válasz: Mit eszik? Az ürülék evésnek általában 2oka van: nem megfelelõ táplálás miatt kialakult vitaminhiány, illetve az olcsóbb tápokat annyira teletömik mindenféle mesterséges anyaggal, hogy a kutya ürülékének is olyan szaga lesz tõle, mintha táp lenne. Ha minõségi tápot eszik a kutya és ez csak ilyen 'hóbort', akkor az eleségéhez kell keverni ananászt, úgy adni neki. Ez olyan szagot kölcsönöz a végterméknek, hogy eszébe se fog jutni, hogy megegye.

Nincs mit. A boltban meg ne hagyd magad rábeszélni mindenre. Ott is vannak sajnos hozzá nem értõ emberek, és olyanok akiknek az az érdekük, hogy minél drágább tápot adjanak el. Nézd meg a tápok összetevõit, ha olyat látsz rajta, hogy 4% hústartalom, akkor azt hagyd is ott. A fent említett tápok már középkategóriásak, fényévekkel jobbak mint a frieskies.
Mit eszik? Az ürülék evésnek általában 2oka van: nem megfelelõ táplálás miatt kialakult vitaminhiány, illetve az olcsóbb tápokat annyira teletömik mindenféle mesterséges anyaggal, hogy a kutya ürülékének is olyan szaga lesz tõle, mintha táp lenne. Ha minõségi tápot eszik a kutya és ez csak ilyen 'hóbort', akkor az eleségéhez kell keverni ananászt, úgy adni neki. Ez olyan szagot kölcsönöz a végterméknek, hogy eszébe se fog jutni, hogy megegye.
Igen, pont ezeket kellene kerülni. A konzervet el is hagyhatod, nem tesz jót neki (túl sok a kalória benne, nem rág, ezáltal a rágóizmai nem fejlõdnek, nagy része víz). A frieskies meg pont azok közé a tápok közé tartozik, amit említettem (túl sok mesterséges ízfokozó meg miegymás). Happy dog, dog chow, brit junior, josera, susa, arion tápok. Ezek sem túl drágák, néhány még olcsóbb is, mint amit most adsz neki és sokkal jobbak. allati.com zoofast.hu vakkanto.hu dogshop.hu ezeken a helyeken nézz körül, vagy ingyenes vagy bizonyos értékhatár felett ingyen szállítanak házhoz, elérhetõ áraik vannak és jobb minõségû tápokat kínálnak
Nekem volt egy kutyám, bárkiét megette. Pedig minden nap sétáltunk, a kertben egész nap rohangáltak és dupla adag eukanubát kapott. Simán egy idióta szokás. Le kell szidni és nem hagyni. A kakát meg összeszedni, hogy ne találja meg.
Gondolkozzatok már! A szarban nincs semmilyen vitamin, sem hasznosítható ásványi anyag. Ami a kajával bejutott a szervezetbe, azt a szervezet feldolgozza. Csak a hasznosítatlan hulladék távozik hátul. Mérhetetlen sok baromságot ki tudnak találni az emberek, hogy megmagyarázzák, amit nem értenek. Semmilyen hiánya nincs, egyszerûen felvett egy rossz szokást. Gyerekkoromban volt egy szomszédunk, annak a pici lánya a tyúkszart ette. Rendesen beteg is lett tõle, mégis ízlett neki.
Én úgy hallottam több helyrõl is, hogy kálium-hiány is okozhatja, ez esetben megoldás lehet a banán, ami tele van káliummal...szerintem érdemes kipróbálni, hátha ízleni fog neki :)
A kérdező hozzászólása: Ha látom mikor kakil, akkor figyelek hogy ne egye meg, és fel is szedem!De este mikor alszunk nem tudom megakadályozni!A héten tápváltás!...Remélem hatásos lesz!Köszi a válaszokat!
De azért a jó táp segíthet, hiszen a friskiestõl simán el tudom képzelni, hogy tápszaga van még a kakának, és ezért vonzóbb a kutyának. Szóval jó táp ÉS tiltás, szerintem :)
A kérdező hozzászólása: Oké!Nézni fogom!Köszi!
mert a kakijukban sok a C-vitamin lehet, hogy elég hülyén hangzik de igaz ha látod hogy eszi szidd meg és kész amúgy minél nagyobb lesz annál jobban ki fogja nõni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Inkább holnap elmegyek az állateledel boltba és megkérdezem mit ajánlanak!Köszi!
A kérdező hozzászólása: Friskies száraz tápot, és Pedigree konzervet!
Vitamin és rost hiány miatt szokott elõfordulni. Válts tápot, valami megfelelõbbet a szervezetének.
A kérdező hozzászólása: Uhhh!Kis bolondom!:) Ha látom mindig rászólok, de sajna nem mindig vagyok vele hogy figyeljem!
A kérdező hozzászólása: Nem lehet hogy azért csinálja ezt mert az elözõ gazdája nem takarította ki rendszeresen a helyét ahol aludt, evett...stb!Mert 1 helyiségben tartották!

Miért eszi a kutyám a földet? Mások azt mondták hogy vitaminhiányra utal de a kutyatáp és a kutyakonzerven kivül kapni szokott emberi táplálékot is meg fokhagymát is szoktam néha a kajájába vágdosni de mégis eszi. Normális dolog ez?

Legjobb válasz: Ilyen táplálás mellett simán lehet vitaminhiányos is akár, bár a földevés kétlem, hogy abból fakad. Az emberi táplálék nem jó a kutyának, tele van fûszerrel, és az összetétele sem az igazi, a konzervnek 80%-a víz, az csak ízesítésnek jó, tápláléknak nem, és gondolom tápból is valami nagyon olcsót kap. Válasszatok egy legalább közepes minõségû tápot (amit élelmiszerboltban kapsz, azt felejtsd el, azok a tápok legaljai), és azt etessétek vele, vagy konzultáljatok állatorvossal, hogy ha fõzni akartok neki, akkor mit milyen arányban kell keverni, hogy mindent megkapjon. Milyen körülmények között eszi a földet amúgy, csak egy helyen, vagy mindenütt, milyen sûrûn, és mióta? Mennyit foglalkozol vele, napi séta, tanítás, mozgatás megvan, vagy csak úgy létezik a kertben?

Ilyen táplálás mellett simán lehet vitaminhiányos is akár, bár a földevés kétlem, hogy abból fakad. Az emberi táplálék nem jó a kutyának, tele van fûszerrel, és az összetétele sem az igazi, a konzervnek 80%-a víz, az csak ízesítésnek jó, tápláléknak nem, és gondolom tápból is valami nagyon olcsót kap. Válasszatok egy legalább közepes minõségû tápot (amit élelmiszerboltban kapsz, azt felejtsd el, azok a tápok legaljai), és azt etessétek vele, vagy konzultáljatok állatorvossal, hogy ha fõzni akartok neki, akkor mit milyen arányban kell keverni, hogy mindent megkapjon. Milyen körülmények között eszi a földet amúgy, csak egy helyen, vagy mindenütt, milyen sûrûn, és mióta? Mennyit foglalkozol vele, napi séta, tanítás, mozgatás megvan, vagy csak úgy létezik a kertben?
Szerintem azért eszik a kutya földet, mert sok a gyomorsava és azzal akarja felitatni azt. Szerintem is álljatok rá egy monoton étkezési szokásra, nem kell össze-vissza mindent adni neki. A kutya számára jobban fekszik, hogy minden nap ugyanazt kapja.
A kérdező hozzászólása: nagyon nem a tápok legaljár kapja !!! de nem mindenki teheti meg azt hogy hogy 10 ezerért vásárol kutyatápot... és minden eggyesnap van vele foglalkozva és egyáttalán nem igaz az hogy csak van a kertben !!! :@ kutyasuli sok sétáltatást erdöbe mindenhol simogatás szeretöcsalád jutalomfalat nagyon jo dolga van és képzeld volt már konzultálva állatorvossal és ö mondta hogy az emberi táplálék igen is jó! csak egy helyen eszi a földet ás egy kis lyukat és a lyuk szélét eszi nem mindennap egy héten 3-4 szer
Na, akkor azt a részt zárjátok el elõle, és meg van oldva a probléma. Ott valamiért finom lett a föld, és eszi, de ha nem fér hozzá, nincs gond. Nem kell mérgesnek lenni egyébként, meg tízezerért kutyatápot venni sem, azért mondtam a középkategóriát, mert az nem tízezer, de mégis jó. Az állatorvosotok meg idióta, ha azt mondta, hogy az emberi táplálék jó neki. Amit megeszünk, az sokszor nekünk sem jó, de a kutya meg aztán végképp nem zsírra, fûszerekre és töménytelen szénhidrátra lett kitalálva, amikbõl a mi kajáink általában állnak.
Mi járunk kutyaoviba a vizslámmal, és most hétvégén a tápokról beszélgettünk! az a legfontosabb, hogy minél több hust tartalmazzon. Furcsa volt, mert édesapám majdnem 20.000ft-os tápot vett a kutyámnak, mégis csak 19% bárányhus volt benne és semmi más!!!!! és 13 kilós volt a zsák.... emlitették az ACANA kutyatápot, ami a TOP 3 ban benne van 60% vegyeshussal és a 18 kilós 18.000Ftba kerül..., olcsóbb több és még nimõségben az egyik legjobb!!..... a konzerv ful mûanyag, hagyd el. arra figyelj, ha tápot váltasz, h elöször keverve add a régit és az ujat, h mindig egy picit több legyen az uj a végleges cseréig, mert fosni fog a kutyi!!!


Miért eszi a kutyám a követ?

2 hónapos kölyök. Azt vettük észre hogy amióta elhoztuk eszi a követ. Le is nyeli. Játéka van, rágcsálni valója van bõven, mozgatva van, kutya játszópajtása van.

Legjobb válasz: Az én kutyám kiskora óta ilyen és már 2 éves.Egyszer elvittük Orvoshoz de azt mondták hogy semmi probléma nincsen vele.Bár az én kutyám még a vasat is rágta... :D

Az én kutyám kiskora óta ilyen és már 2 éves.Egyszer elvittük Orvoshoz de azt mondták hogy semmi probléma nincsen vele.Bár az én kutyám még a vasat is rágta... :D
A kérdező hozzászólása: A kõevés bélelzáródástól kezdve mindent okozhat. Veszélyes dolog, így minden erõnkkel azon vagyunk hogy leszoktassuk róla.
Lehet azért, mert tú sok a felesleges energiája, nincs megfelelõen lemozgatva, nem megfelelõ kaját kap. A legvalószínûbb, hogy csak szimplán unatkozik. Az én németjucim pl. olyan szinten meg van õrülve a labdákért, hogy amikor kölyökként elkezdtük a "nincs játék a kutya elõtt" szabályt, rászokott a kövekre (kocsibeálló fel van szórva), és amikor kimentem hozzá, rögtön hozta, hogy dobjam el neki. Késõbb már ha kint hagytam a labdáit, akkor is néha inkább kõvel játszott. Soha nem nyelte le, csak széthordta õket, meg tartotta. Sajnos ez már így maradt, próbálok vele minél többet játszani, hogy kevesebbet jusson eszébe a kavicsozás, de ennyi...
Az enyém szerencsére csak játszott vele. Nem tesz jót a fogainak, tiltottam róla és abbahagyta. Ezt javasolnám nektek is. :) Mit kap enni egyébként? Sz.
A kérdező hozzászólása: Royal Canin giant puppy + kálcium és izületek védelmére is kap kiegészítõt. Kiegészítõket csak a mai naptól kap. Eddig nem kapott, úgy voltunk vele hogy elég a táp. De sokan javasolták. Ami viszont nálunk gond hogy van még egy kutya aki lehet nem engedi eleget hogy rágcsáljon mert egybõl ellopja a játékát. Együtt szoktak sokat játszani. Így nem hiszem hogy unatkozik. Mert akkor minek nyeli le? De igyekszem én is lefoglalni minden nap.

Miért eszik a kutya döghúst?

Szóval, ez egy telephely ?rz? kutya, tehát nyitva van a kapu. Mivel még kölyök, tanulnia kell, hogy nem mehet csak úgy ki a kapun. Még csak pár hónapja (kb. 2) van nálunk, de már sokat neveltük, de van még mit tanulnia.

Legjobb válasz: Elõéletébõl fakadóan normális,megszokott beidegzõdés. Neki az is kaja! Inkább arra kellene rágyúrnotok,hogy a bedobott kaját ne vegye fel. Nehéz feladat, mert õ ezt szokta meg. A helyedben nem hoztam volna egy éhen korász,utca kutyát telepõrzésre. Inkább egy leadott kutya lenne az igazi, mert õ soha nem volt rászorulva, hogy mindent meg kell enni.

Elõéletébõl fakadóan normális, megszokott beidegzõdés. Neki az is kaja! Inkább arra kellene rágyúrnotok, hogy a bedobott kaját ne vegye fel. Nehéz feladat, mert õ ezt szokta meg. A helyedben nem hoztam volna egy éhen korász, utca kutyát telepõrzésre. Inkább egy leadott kutya lenne az igazi, mert õ soha nem volt rászorulva, hogy mindent meg kell enni.
Sajnos ez a kutya megtanulta hogy ha még dögöt talál is, akkor azt is meg kell ennie, mivel ki tudja mikor kap legkésõbb. Nem lehetne valahova bezárni a kutyát? Azt írod hogy nyitva az ajtó. akkor õ mehet akárhova? Mikor ment ki a döghöz? Ha jobban megszokja hogy kap enni tõletek, akkor nem fog enni mást. Meg kellene tanítani élelem megtagadó dologra, hogy ne egyen meg semmit amit más ad
Második vagyok: Ha kapott féreghajtót azt ugy tudom hogy meg szokták ismételni x idõ múlva, mondjuk egy hónap. Ha tiszta akkor negyedévente illik féreghajtózni.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) lassan kezdi megtanulni, hogy nem mehet ki, de mi meg azt vettük észre, hogy csak akkor megy ki a kapun kívülre, amikor unatkozik és nem foglalkozunk vele. (vagy foglalkoznak) A döghúsról is lassan leszokik, bár sajnos amit talál, azt megeszi, legyen az madzag, zacskó, vagy dög..persze próbálunk figyelni rá, de amikor észreveszi - a szájában egy papírral vagy akármivel - hogy figyeljük, egybõl lenyelni, és nem tudjuk olyan gyorsan elvenni tõle mindig. De eddig még nem lett baja, remélem nem is lesz!

Miért eszik követ a kutyám?

Annyira kell rá figyelni, nem lehet felügyelet nélkül, mert rögtön követ vesz a szájába és ott forgatja, van amikor le is nyeli. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: Én sajnos nem tudom, hogy ez miért van, de azt tudom, hogy egy ismerõsöm rottija annyi követ megevett (és csak késõn vették észre) hogy emiatt el kellett altatni... Igaz, már 9 éves volt, de szerintem az annyira még nem sok. Mi akkor gondolkodtunk, hogy hogyan lehetne leszoktatni róla (persze a kora miatt sem lehetett volna könnyen nevelni) de arra gondoltunk, hogy valahol jól megmelegítünk követ és azt letesszük az udvarra. Talán ha egyszer kétszer megégeti a száját azt túléli, de a kõevést nem biztos... Nem akartalak elkeseríteni!

Én sajnos nem tudom, hogy ez miért van, de azt tudom, hogy egy ismerõsöm rottija annyi követ megevett (és csak késõn vették észre) hogy emiatt el kellett altatni... Igaz, már 9 éves volt, de szerintem az annyira még nem sok. Mi akkor gondolkodtunk, hogy hogyan lehetne leszoktatni róla (persze a kora miatt sem lehetett volna könnyen nevelni) de arra gondoltunk, hogy valahol jól megmelegítünk követ és azt letesszük az udvarra. Talán ha egyszer kétszer megégeti a száját azt túléli, de a kõevést nem biztos... Nem akartalak elkeseríteni!
A kérdező hozzászólása: Sok mindennel próbálkoztam már, amikor pl. jutalom falatoztunk, akkor még több mindent vett a szájába, csak hogy kapjon jutalom falatot, úgyhogy azt már máshogy adom. Leszidom mindig és látom rajta hogy tudja, hogy rosszat csinál, mert sandán rámnéz, hogy észreveszem-e, de inkább a szidás, de csakazértis beveszi a szájába. :(
ha beveszi a szájába, oda kell neki pöckölni egyet, meg jól leszidni, nálunk erre egyszer volt csak szükség, azóta ha úgy csinálok a kezemmel, mintha pöckölnék, már rögtön tudja, h nem szabad. fontos, h vhogy úgy old meg, h higgye azt, h nem látod, pl rakd ki a kertbe, és figyeld bentrõl, vagy vmi, ezzel azt tudod elérni, h ha nem figyelsz épp oda, akkor is tudja, h nem szabad neki. én pl az ágyra való felmenésrõl szoktattam le így. otthagytam a szobámban, becsuktam az ajtót, és úgy csináltam mintha elmennék, de közben a kulcslyukon figyeltem, és amint próbált felmenni az ágyra, berontottam, csúnyarosszkutyáztam és kb másodikra már nem próbálta meg, és azóta sem akar felmenni.
Hát egy 3 hónapos kiskutyánál ez egyáltalán nem abnormális dolog! A kiskutyák mindent a szájukba vesznek, megrágnak, megráncigálnak (embereknél is a kisbaba a szájával "érzékel"). Minden egyes alkalommal szólj rá erõteljesen, hangosan, hogy nem szabad! Ne vedd ki a szájából, hanem ajánlj fel helyette egy jutalomfalatot, és közben tanítsd neki a "kérem szépen", "add oda" vezényszavakat. 1-2 hét alatt le tudod róla szoktatni. Légy következetes, soha ne hagyd neki, így nem alakul ki felnõtt korára ez a rossz szokása.
hát egys kiskutyát még le lehet erröl szoktatni, vigyél le vele játékot, labdát és tereld el a figyelmét, még mielött valami komolyabb baj lesz.
A szüleim vizslája is ezt csinálta. Egyszer el is záródott a bele. Fel kellett vágni neki. Vigyázz nagyon, próbáld olyan helyen tartani (ha van rá lehetõség), ahol nem tudja ezt csinálni.
A kérdező hozzászólása: Már túl vagyunk a kötelezõ oltásokon és õt még nem kérdezetem, de ha megyünk jövõ hónapban akkor rákérdezek. Köszi.
Jah és azok a kutyák mert ketten vannak már vagy 5-6évesek , és nincs semmi bajuk se, gondolom nem esznek meg naponta 1 kilo követ , de ha már régebben is ettek akkor gondolom lenne mostanra valami bajuk
Az elsõ vagyok... Ha 3 hónapos gondolom hordod dokihoz szurikra. Õ mit mond???
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem? Azt hittem már az én kutyám bolondult meg. Csak én is attól félek, hogy valami szervi baja lesz tõle. Még kicsi csak 3 hónapos.
:D nem tudom de szerintem ez normális mert egyik haveromnál voltam még régebben aztán akkor is ott ette a követ a kutya :D hát mondom megörült a kutyád mert eszi a kavicsot :D, de azt mdta hogy szokott olyat csinálni szval :D nem egyszeri dolog .
lehet, hogy állatkínzó nemtommilyen embernek gondoltok, de szerintem oda kell neki pöckölni, vagy pórázon rántani rajta, ha ezt csinálja. a póráz nálunk nagy segítség volt ebben az esetben. egyébként ugyanez volt velem és a kutyámmal, tudta, h rossz, de megcsinálta, mert nem nagyon érdekelte, h a gazdi csúnyarosszkutyázik. ha viszont tudja, h rossz, és még kap is érte egyet az orrára, akkor már azért meggondolja. tudom tudom, pozitív megerõsítés meg stb., de sajnos, ha nem kutyakiképzõ az ember, nem mindig mûködik ám.

Miért eszik meg minden kis apróságot a kutyám?

Van egy 4 éves kan rottweilerem. Az a helyzet vele, hogy kicsi kora óta mindent megeszik. Nylon zacskótól elkezdve, a textil anyagú dolgokat, m?anyag, gumi, kavicsok, kisebb labdákat lenyeli, szal mindent ami befér a szájába.. Eddig még szerencsére nem volt semmi baja t?le max párszor volt hasmenése, meg kihányta vagy esetleg természetes úton kijött. Kicsikorában mindig elvettük t?le a dolgokat, de úgy látom nem lehet err?l leszoktatni. Mégis mit tegyek?

Legjobb válasz: szia!nemtudom miért csinálják ezt a kutyákaz enyém is ugyanezt csinálja (igaz õ francia bulldog és kisebb dolgok férnek a szájába)Vettem neki egy csomó rágókátazóta kevesebbet rág, eszik meg dolgokat meg olyankor elveszem tõle és szigorúan rászólok remélem segíthettem

szia!nemtudom miért csinálják ezt a kutyákaz enyém is ugyanezt csinálja (igaz õ francia bulldog és kisebb dolgok férnek a szájába)Vettem neki egy csomó rágókátazóta kevesebbet rág, eszik meg dolgokat meg olyankor elveszem tõle és szigorúan rászólok remélem segíthettem
A kérdező hozzászólása: Igen én is rászoktam szólni szigorúan, csak az a baj hogyha éjjel zabál be vmit akkor nem vagyok ott és nem tudok rászólni
Vegyél neki több nagyobb játékot, amit nem tud lenyelni, és éjszakára csak ezeket hagyd elõl. Kisebb tárgyakat tegyél olyan helyre amit nem ér el.
az én kutyám is lenyel köveket, tacskó keverék. néha azért nyeli le, hogy ne vegyem el, de rágja, és félek, hogy a foga letörik, mert nem hagyja abba a rágást. 3 éves. a rotim is minden szöszt megeszik, de még csak 8 hetes.

Miért eszi meg a kutya a saját ürülékét?

Nem tudom minden pillanatban lesni, hogy éppen mikor végzi a dolgát, de azt se szeretném, hogy megegye. Szeretném leszoktatni róla, de nem tudom, hogy miért csinálja, s így azt sem, hogy min kell változtani. Segítsetek, mert felfordulok t?le. Miért eszi meg?

Legjobb válasz: Nálunk a macskák ürüléket eszik meg és fogalmunk sincs hogy miért :( Ne üsd,ez lényeges.A Pfúj szó az hatásos általában.Vagy esetleg ha látod,hogy ürített akkor gyorsan takarítsd el....persze ez sem jó megoldás.De sok sikert!

Nálunk a macskák ürüléket eszik meg és fogalmunk sincs hogy miért :( Ne üsd, ez lényeges.A Pfúj szó az hatásos általában.Vagy esetleg ha látod, hogy ürített akkor gyorsan takarítsd el....persze ez sem jó megoldás.De sok sikert!
Nekünk mindkét kutya ugyanazt a kaját eszi mégiscsak az egyik eszik kakit. De õ egerészik is, és sünit is megfogja. Szóval ilyen tipus. Semmi baja nem lesz a te kutyusodnak se.
Nekem egy angol bulldog kislány kutyám van, aki most volt 7 hónapos. Nála is ugyanezeket tapasztaltam. Furcsa volt, mert a másik bulldogom soha nem csinált ilyet! Elvittem dokihoz aki azt mondta, hogy egy rossz szokás. Nincs semmiféle vitaminhiánya, vagy ilyesmi, de tényleg rá kell szólni amikor látod, hogy szándékában áll megenni a kakit! Legyen egy hangos, rövid, de annál erõteljesebb fúj, vagy áá! Hidd el, hamar rá fog jönni, hogy ez nem neki való. Nálunk úgy néz ki, hogy bevált! Sok sikert!
Az állatorvosom történtesen a világ legjobb állatorvosa, és angol bulldog tenyésztõ és szakértõ! Azért egy kutyát ne hasolíts egy nyúlhoz! azért durva! Ne aggódj! Nem lesz gond!
Ez csak nekünk undorító, a kutyáknál természetes viselkedés.Semmiféle vitaminhiánya nincs, nem azért eszi meg, hanem az ösztöne azt diktálja, hogy minden ehetõt meg kell enni.Ezzel nem azt akarom mondani hogy engedd hogy ezt csinálja, de büntetni nem kell.Amikor látod hogy ilyen szándékai vannak, erõteljesen szólj rá hogy "fúj".Ha lehet, rögtön vidd is el onnan.Valószinûleg ezt sokszor meg kell tenned míg megérti, teljesen úgysem fogja elhagyni.Csábító neki a szag, és mindig talál benne újra emészthetõ anyagot.Egyébként jó kaja és jó emésztés mellett a kutya 2X kakál.
Így próbálja meg pótólni a vitaminhiányát. Mindenképpen vidd el állatorvoshoz, mert akár súlyos következménye is lehet.
Ekkora baromságokat még nem is hallottam. Mi az h rossz szokás?? Azt az állatorvost is el kéne bocsátani. Azonnal vidd el állatorvoshoz. Nekem ismerõsöm nyula csinálta ugyanezt és ök is ugy voltak vele h csak rossz szokás....bele is halt. Szoval gratulálok a válaszoloknak és sztem vidd el orvoshoz. Maximum megnyugtat h nincs baja. de még mindig jobb mint ha elvesztenéd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hát, ennyire tellet önerõbõl is, hogy rászólok, s felszedem. Ezek szerint nincs más lehetõség. Nem állt szándékomban laposra verni, akkor úgy oldottam volna meg. Köszönöm.
Mert a kutyák primitívek, van olyan amelyik a saját kölykét is megeszi.
Akkor lényegében nem lesz baja a kutyának, ugye?! Pont emiatt jöttem erre a webodalra, ilyen problémákkal küzdök én is :)

Miért eszi a fülemet a kutya?

Lehet, hogy ezt már egyszer kérdeztem, de nem kaptam rá választ... xD Hagyhatom neki? És a kezemet eheti? Csak mert, sokszor rágónak használja a kezem, de egyáltalán nem fáj, és én hagyom neki. Mamám szerint ne hagyjam. De ezt csak azért mondja, mert ővele nem olyan óvatos mint velem.

Legjobb válasz: Ha enné, akkor az bizony fájna. Max rágcsálja... Én nem hagynám, mert tele van baktériumokkal a kutya szája, nyála... a seggét nyalja, aztán meg a te kezedet, füledet. Igazán higiénikus, mondhatom...

Ha enné, akkor az bizony fájna. Max rágcsálja... Én nem hagynám, mert tele van baktériumokkal a kutya szája, nyála... a seggét nyalja, aztán meg a te kezedet, füledet. Igazán higiénikus, mondhatom...
Odadugod a fejedet, vagy mi? :D Gondolom mos kezet a kérdezõ.. ;)
Látom a sok kutyamániás leszavazott. Megmondom nektek, hogy én is szeretem a kutyákat, viszont azért gondolkodni sem felejtettem el. Tagadhatjátok bárhogy, de igaz, amit írtam. Vagy ti fertõtlenítitek a kutyátok száját 15 percenként? Na jöhet még egy nullázás :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ és harmadik: Én kezet szoktam mosni. Viszont errõl az a véleményem, hogy minden tele van bacikkal, a buszon több a baci mint a kutya szájába és mivel szerencsére nem vagyok kristályból nem féltem a testi épségemet a környezettõl.
A kérdező hozzászólása: Nem dugom oda a fejem, vagyis néha igen mert - most figyeljetek, dobpergééééés..... MEGPUSZILOM A HOMLOKÁT. :D De ha olyanja van, akkor csak felágaskodik.
Az enyém is csinálja de már kezd kinõni belõle... Amúgy elég ha leülök pl a lépcsõre feláll a hátamra és úgy rágcsálja a fülemet :) A kezemet meg nyilván eléri amúgy nekem inkább "bolhászni" szokta, így csattogtatja a bõr felületét :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!