Találatok a következő kifejezésre: Miért eszi a kutya a saját ürülékét (2 db)

Miért enné/eszi meg a kutya a saját ürülékét?

vagy épp hányását :S

Legjobb válasz: Hogyha a hányását eszi meg az teljesen normális de, ha az ürülékét... olyat még én sem láttam...... lehet hogy beteg

Hogyha a hányását eszi meg az teljesen normális de, ha az ürülékét... olyat még én sem láttam...... lehet hogy beteg
A kérdező hozzászólása: sok helyen olvastam, h az sem gáz, nade..olyan gusztustalan.és mikor mondom neki, h nemszabad!!!!! akkor néz rám nagy bociszemekkel... egyébként ha már a hányását eszi, az sem természetes szerintem, hisz hányt...
Általában kölyökkorból hozott rossz szokás miatt. Sajnos errõl leszoktatni nem lehet. Olvastam olyat is, hogy vitaminhiány miatt. Úgy figyeltem meg, ha van elõtte mindég valami kaja, vagy száraztáp akkor nem csinálják.
A kérdező hozzászólása: hát leginkább amiatt aggódok, h miért hányt már megint...egy hete volt oltva..de egyébként jó a közérzete, játékos... féreghajtót kapott már 2x. 2hetente.
Na hát aki azt írta, hogy ezen nem lehet változtatni arra inkább ne is hallgass... Hányásra éppen nem tudom, de az ürüléket ha meglátod fújd le pl kutyaboltban kapható rágás ellen spray-vel, vagy tegyél 1-2 dl ecetet 1l vízve és azzal permetezd be. garantáltan nem fogja megenni a végterméket! De szerintem ez rossz szokás és/vagy vitaminhiány. Milyen tápot etetsz? Lehet annak a minõsége nem éppen megfelelõ! Sok sikert a leszoktatáshoz!:) )

Miért eszi meg a kutya a saját ürülékét?

Nem tudom minden pillanatban lesni, hogy éppen mikor végzi a dolgát, de azt se szeretném, hogy megegye. Szeretném leszoktatni róla, de nem tudom, hogy miért csinálja, s így azt sem, hogy min kell változtani. Segítsetek, mert felfordulok t?le. Miért eszi meg?

Legjobb válasz: Nálunk a macskák ürüléket eszik meg és fogalmunk sincs hogy miért :( Ne üsd,ez lényeges.A Pfúj szó az hatásos általában.Vagy esetleg ha látod,hogy ürített akkor gyorsan takarítsd el....persze ez sem jó megoldás.De sok sikert!

Nálunk a macskák ürüléket eszik meg és fogalmunk sincs hogy miért :( Ne üsd, ez lényeges.A Pfúj szó az hatásos általában.Vagy esetleg ha látod, hogy ürített akkor gyorsan takarítsd el....persze ez sem jó megoldás.De sok sikert!
Nekünk mindkét kutya ugyanazt a kaját eszi mégiscsak az egyik eszik kakit. De õ egerészik is, és sünit is megfogja. Szóval ilyen tipus. Semmi baja nem lesz a te kutyusodnak se.
Nekem egy angol bulldog kislány kutyám van, aki most volt 7 hónapos. Nála is ugyanezeket tapasztaltam. Furcsa volt, mert a másik bulldogom soha nem csinált ilyet! Elvittem dokihoz aki azt mondta, hogy egy rossz szokás. Nincs semmiféle vitaminhiánya, vagy ilyesmi, de tényleg rá kell szólni amikor látod, hogy szándékában áll megenni a kakit! Legyen egy hangos, rövid, de annál erõteljesebb fúj, vagy áá! Hidd el, hamar rá fog jönni, hogy ez nem neki való. Nálunk úgy néz ki, hogy bevált! Sok sikert!
Az állatorvosom történtesen a világ legjobb állatorvosa, és angol bulldog tenyésztõ és szakértõ! Azért egy kutyát ne hasolíts egy nyúlhoz! azért durva! Ne aggódj! Nem lesz gond!
Ez csak nekünk undorító, a kutyáknál természetes viselkedés.Semmiféle vitaminhiánya nincs, nem azért eszi meg, hanem az ösztöne azt diktálja, hogy minden ehetõt meg kell enni.Ezzel nem azt akarom mondani hogy engedd hogy ezt csinálja, de büntetni nem kell.Amikor látod hogy ilyen szándékai vannak, erõteljesen szólj rá hogy "fúj".Ha lehet, rögtön vidd is el onnan.Valószinûleg ezt sokszor meg kell tenned míg megérti, teljesen úgysem fogja elhagyni.Csábító neki a szag, és mindig talál benne újra emészthetõ anyagot.Egyébként jó kaja és jó emésztés mellett a kutya 2X kakál.
Így próbálja meg pótólni a vitaminhiányát. Mindenképpen vidd el állatorvoshoz, mert akár súlyos következménye is lehet.
Ekkora baromságokat még nem is hallottam. Mi az h rossz szokás?? Azt az állatorvost is el kéne bocsátani. Azonnal vidd el állatorvoshoz. Nekem ismerõsöm nyula csinálta ugyanezt és ök is ugy voltak vele h csak rossz szokás....bele is halt. Szoval gratulálok a válaszoloknak és sztem vidd el orvoshoz. Maximum megnyugtat h nincs baja. de még mindig jobb mint ha elvesztenéd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hát, ennyire tellet önerõbõl is, hogy rászólok, s felszedem. Ezek szerint nincs más lehetõség. Nem állt szándékomban laposra verni, akkor úgy oldottam volna meg. Köszönöm.
Mert a kutyák primitívek, van olyan amelyik a saját kölykét is megeszi.
Akkor lényegében nem lesz baja a kutyának, ugye?! Pont emiatt jöttem erre a webodalra, ilyen problémákkal küzdök én is :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!