Találatok a következő kifejezésre: Miért eszi a kutya a saját (7 db)

Miért eszi a kutyám a saját kakiját? Baj? Hogy tudnám leszoktatni?

Legjobb válasz: hát ne engedd neki, amint kakil úgyis felszeszed,mikor van ideje megenni? Vagy még nem szobatiszta? Ebben az esetben lehet a táp rossz amivel eteted,vagy vitaminhiány,vagy emésztetlen anyagok lehetnek a székletében ezért fogyasztja el,ebben az esetben táp váltás lehetõleg prémium minõségût.

hát ne engedd neki, amint kakil úgyis felszeszed, mikor van ideje megenni? Vagy még nem szobatiszta? Ebben az esetben lehet a táp rossz amivel eteted, vagy vitaminhiány, vagy emésztetlen anyagok lehetnek a székletében ezért fogyasztja el, ebben az esetben táp váltás lehetõleg prémium minõségût.
Elég nagy baj. Ha táppal eteted akkor általában a kakija is olyan szagú mint maga a táp ezért eszi meg. Próbálj változtatni az étkezési szokásain, hátha akkor a kakiját sem kívánja meg.
Ez sok mindentõl függ. Ha kiskutyus akkor nem kell vele foglalkozni ez benne van a génjeibe majd le fog szokni róla hisz ez által vitaminokhoz jut.(tudom undin hangzik) Ha felnõtt a kutyus akkor lehet hogy így próbál jelezni hogy valami féle vitamin hiánya van. Lehet kapni kálciumot ilyen kis tabletta. De én a kiskutyusnál is javaslom a csont erõsítöt és kálciumot!
Valószínûleg hiánya van valamibõl. Csak orr-ra csapással szokik le, na, és ha idõben összeszeded elõle. Itt olvashatsz róla. http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/urulekevo-kutyak/32..
A kérdező hozzászólása: hajaj, és mit csináljak vele?
A fûevés gyomorégésnél, gyomorrenyheségnél van.
A kérdező hozzászólása: ja, igen, meg azt is csinálja néha, nagyon ritkán, hogy füvet eszik, aztán meg kiöklendezi. Ez is attól van? Más tápot adjak neki?
Úgy tudom annak a kutyának eszik meg a kakiját amelyiknek nem jó az emésztése és érzi rajta az ételt!Rá kell szólni erélyesen!Enyém egyszer tette meg mehettem vele az orvoshoz hányás miatt 5 napig gyógyszert szedett!
Milyen tápot kap?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Nem szobakutya, kinti, amikor látok kakit, persze, összeszedem, meg rászólok, de nem mindig vagyok ott vele
Kiskutyáknál sem normális! Az enyém sem ette soha a kakiját, ez hülyeség szerintem.
A kérdező hozzászólása: két éves múlt, szóval nem kicsi már :S
A kérdező hozzászólása: száraztápot szoktam neki adni, néha házi kaját, joghurtot, szóval vegyesen. Konzervet nem kap.
Igazából semmit. Ha ténylegesen a táp miatt van, akkor érdemes váltani. Az enyém gyakran "füvezik", van h tápot kap, van h mást, és a fû után se mindig hány. Segíti az emésztést is.

Miért enné/eszi meg a kutya a saját ürülékét?

vagy épp hányását :S

Legjobb válasz: Hogyha a hányását eszi meg az teljesen normális de, ha az ürülékét... olyat még én sem láttam...... lehet hogy beteg

Hogyha a hányását eszi meg az teljesen normális de, ha az ürülékét... olyat még én sem láttam...... lehet hogy beteg
A kérdező hozzászólása: sok helyen olvastam, h az sem gáz, nade..olyan gusztustalan.és mikor mondom neki, h nemszabad!!!!! akkor néz rám nagy bociszemekkel... egyébként ha már a hányását eszi, az sem természetes szerintem, hisz hányt...
Általában kölyökkorból hozott rossz szokás miatt. Sajnos errõl leszoktatni nem lehet. Olvastam olyat is, hogy vitaminhiány miatt. Úgy figyeltem meg, ha van elõtte mindég valami kaja, vagy száraztáp akkor nem csinálják.
A kérdező hozzászólása: hát leginkább amiatt aggódok, h miért hányt már megint...egy hete volt oltva..de egyébként jó a közérzete, játékos... féreghajtót kapott már 2x. 2hetente.
Na hát aki azt írta, hogy ezen nem lehet változtatni arra inkább ne is hallgass... Hányásra éppen nem tudom, de az ürüléket ha meglátod fújd le pl kutyaboltban kapható rágás ellen spray-vel, vagy tegyél 1-2 dl ecetet 1l vízve és azzal permetezd be. garantáltan nem fogja megenni a végterméket! De szerintem ez rossz szokás és/vagy vitaminhiány. Milyen tápot etetsz? Lehet annak a minõsége nem éppen megfelelõ! Sok sikert a leszoktatáshoz!:) )

Miért eszi a dalmata kutyám a saját székletét?

Oltásokat rendesen megapta,és prémiuim minőségű táppal etetem. Miért csinálja ezt?

Legjobb válasz: rossz szokás. nehéz leszoktatni,de le lehet

rossz szokás. nehéz leszoktatni, de le lehet


Miért eszi meg a kutya a saját ürülékét?

Nem tudom minden pillanatban lesni, hogy éppen mikor végzi a dolgát, de azt se szeretném, hogy megegye. Szeretném leszoktatni róla, de nem tudom, hogy miért csinálja, s így azt sem, hogy min kell változtani. Segítsetek, mert felfordulok t?le. Miért eszi meg?

Legjobb válasz: Nálunk a macskák ürüléket eszik meg és fogalmunk sincs hogy miért :( Ne üsd,ez lényeges.A Pfúj szó az hatásos általában.Vagy esetleg ha látod,hogy ürített akkor gyorsan takarítsd el....persze ez sem jó megoldás.De sok sikert!

Nálunk a macskák ürüléket eszik meg és fogalmunk sincs hogy miért :( Ne üsd, ez lényeges.A Pfúj szó az hatásos általában.Vagy esetleg ha látod, hogy ürített akkor gyorsan takarítsd el....persze ez sem jó megoldás.De sok sikert!
Nekünk mindkét kutya ugyanazt a kaját eszi mégiscsak az egyik eszik kakit. De õ egerészik is, és sünit is megfogja. Szóval ilyen tipus. Semmi baja nem lesz a te kutyusodnak se.
Nekem egy angol bulldog kislány kutyám van, aki most volt 7 hónapos. Nála is ugyanezeket tapasztaltam. Furcsa volt, mert a másik bulldogom soha nem csinált ilyet! Elvittem dokihoz aki azt mondta, hogy egy rossz szokás. Nincs semmiféle vitaminhiánya, vagy ilyesmi, de tényleg rá kell szólni amikor látod, hogy szándékában áll megenni a kakit! Legyen egy hangos, rövid, de annál erõteljesebb fúj, vagy áá! Hidd el, hamar rá fog jönni, hogy ez nem neki való. Nálunk úgy néz ki, hogy bevált! Sok sikert!
Az állatorvosom történtesen a világ legjobb állatorvosa, és angol bulldog tenyésztõ és szakértõ! Azért egy kutyát ne hasolíts egy nyúlhoz! azért durva! Ne aggódj! Nem lesz gond!
Ez csak nekünk undorító, a kutyáknál természetes viselkedés.Semmiféle vitaminhiánya nincs, nem azért eszi meg, hanem az ösztöne azt diktálja, hogy minden ehetõt meg kell enni.Ezzel nem azt akarom mondani hogy engedd hogy ezt csinálja, de büntetni nem kell.Amikor látod hogy ilyen szándékai vannak, erõteljesen szólj rá hogy "fúj".Ha lehet, rögtön vidd is el onnan.Valószinûleg ezt sokszor meg kell tenned míg megérti, teljesen úgysem fogja elhagyni.Csábító neki a szag, és mindig talál benne újra emészthetõ anyagot.Egyébként jó kaja és jó emésztés mellett a kutya 2X kakál.
Így próbálja meg pótólni a vitaminhiányát. Mindenképpen vidd el állatorvoshoz, mert akár súlyos következménye is lehet.
Ekkora baromságokat még nem is hallottam. Mi az h rossz szokás?? Azt az állatorvost is el kéne bocsátani. Azonnal vidd el állatorvoshoz. Nekem ismerõsöm nyula csinálta ugyanezt és ök is ugy voltak vele h csak rossz szokás....bele is halt. Szoval gratulálok a válaszoloknak és sztem vidd el orvoshoz. Maximum megnyugtat h nincs baja. de még mindig jobb mint ha elvesztenéd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hát, ennyire tellet önerõbõl is, hogy rászólok, s felszedem. Ezek szerint nincs más lehetõség. Nem állt szándékomban laposra verni, akkor úgy oldottam volna meg. Köszönöm.
Mert a kutyák primitívek, van olyan amelyik a saját kölykét is megeszi.
Akkor lényegében nem lesz baja a kutyának, ugye?! Pont emiatt jöttem erre a webodalra, ilyen problémákkal küzdök én is :)

Kutyám miért eszi meg a saját székletét lesz valami baja?

Legjobb válasz: B12 vagy kalciumhiány?

B12 vagy kalciumhiány?
Az enyem is megeszi, kihanyja, majd azt is megeszi. S ez nem vicc
az én kutyám is megette, de nem volt semmi baja tõle, egyébként csak az egészséges vitaminokat juttatja vissza a szervezetébe.

Miért eszi meg a 3 hónapos kutya a saját székletét? Hogyan tudnám leszoktatni róla?

Legjobb válasz: Tölsd le ezt és nézd meg : ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

Tölsd le ezt és nézd meg : ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
vitaminhiány, kérdezd meg a dokit milyen vitaminra van szüksége beleteszed a kajájába, és nem fog többet sz*rt enni
lehet kiváncsiság, lehet hogy a kajájának erös illata van, és azt érzi..lehet rossz szokás... le kell róla szoktatni... rászólsz, fúj, esetleg rákoppintasz az orrára, összeszeded:) biztos, hogy nem vitaminhiány...:D
Szia, nekem is ez volt es aztmondta a doki, adjak neki sajtot mert annak a szagat nemszeretik a szekletben es bejött, minden nap egy kis darab sajt es abbahagyta.
A mai napig nem tudják a tudósok sem, kölyökkutyáknál inkább az anyjuktól tanult, hibás viselkedés forma valószínûleg. Ha észre veszed, hogy eszi, dörgedelmes hangon teremtsd le minden alkalommal, hamar meg foga tanulni. Egyik válaszoló írta a sajtot, én az ananászt is hallottam.
Ha egy kutya nem kap elegendõ és megfelelõ táplálékot, vagy tápanyaghiánya van, akkor bizonyosan pótólni fogja ürülékbõl, vagy hulladékból, vagy bármibõl amit csak talál. Ezt a problémát elég nehéz megoldani, de vannak trükkök rá, amiket itt már az elõbb említettek. Én csak a miértre próbáltam válaszolni :)

Miért eszi meg a kutyám a saját kakiját?

Legjobb válasz: Az enyémnél is elõfordult, de több megoldás is van keress rá, soxor megírtuk a választ.Válaszokat.Leírok kettõt: 1.)Éhség 2.)Ha eltakarítod a kakit nem tudja megenni.

Az enyémnél is elõfordult, de több megoldás is van keress rá, soxor megírtuk a választ.Válaszokat.Leírok kettõt: 1.)Éhség 2.)Ha eltakarítod a kakit nem tudja megenni.
Tõled tanulta.
amikor beirtad a kérdést, nem irt ki 10 hasonlót, amibe leírtuk a véleményeket? Kölyök vagy felnõtt kutya? Kölyköknél gyakran elõfordul, biztos választ senki nem tud adni, csak találgatni.. én ahány állatorvost megkérdeztem, mind mást mondott... adj neki sajtot, állítolag annak a szagát megérzi a kakin, akkor nem eszi meg... kölyköknél lehet kiváncsiság, vagy olyan erõs illatanyag van a tápban, ami a kakin is érzõdik, rossz szokás, vitaminhiány, bár ez szerintem hülyeség...stb. stb.
Mert nem tudja elsõre megemészteni a tápot (általában az ocsóbb, Chappy, Pedigre Pal) kategóriákban szokott elõfordulni, nálunk is ez volt a helyzet. Nézd meg a kakit, ha benn látod a tápot, akkor inkább vegyél egy kategóriával feljebbit, vagy próbálkozz házi koszttal kiegészíteni, de a legjobb mégis, ha elviszed orvoshoz! A mi kutyánk kölyökkorában ette a kakit, még az ételváltás után is egy darabig, de aztán szerencsére leállt róla. Az orvos szerint mindenképpen egészségtelen hosszútávon a kakievés.
A kérdező hozzászólása: 10hónapos, eddig még sose ette meg!! Köszönöm a válaszokat!
vitaminhiány. tök gusztustalan ha megeszi, és akkor is ha otthagyja. egyszerû: adj neki vitamint, meg szedd fel a kait
Vitaminhiány, rosszszokás, amit az alomból tanulhatott( ha az alom nagy számú, van egy gyengébb kölyök, amelyik nem jut elég táplálékhoz, az megeszi a másik kutya székletét és ezt a szokást sajnos a többi kölyök is átveheti.) Vitaminhiány esetén kalciumhiány lehet a probléma, rosszszokás esetén idõvel elhagyja ezt a szokását, de figyelj oda rá, és ha látod, hogy készül a dologra, egy egyértelmû "FÚJ" parancsszóval, majd egy azonnali széklet felõli elhozatallal oldd meg a problémát. Idõvel megtanulja, hogy a fúj parancsra ott kell hagynia az adott helyet, dolgot. Ha otthagyta, nagyon dicsérd meg, adj neki jutalomfalatot.
nekem az egyik francia bulldogom volt ilyen 6 hónapossan de mindig csak a macskáét akarta de mindig rászoltam azt adtam neki csekély mennyiségü tápot és igy leszokott rola
mert nem eteted és kénytelen megenni ez az igazság


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!