Találatok a következő kifejezésre: Miért eszi a kutya (96 db)

Miért esznek a kutyáim füvet, ha Acanával etetem őket (vagyis elvileg nem lehetne hiánybetegsége)?

Nem rossz szokásból eszik.

Legjobb válasz: Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal? Kérdés: Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségébõl? Válasz: A fû evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya õse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fû evése közben túl sokat törõdik a kutyájával, akkor a kutya a fûevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklõdését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törõdjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minõségû eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelõ eleség összetételrõl. (Tessék itt egy állatorvos válasza.)

Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal? Kérdés: Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségébõl? Válasz: A fû evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya õse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fû evése közben túl sokat törõdik a kutyájával, akkor a kutya a fûevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklõdését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törõdjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minõségû eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelõ eleség összetételrõl. (Tessék itt egy állatorvos válasza.)
Enyémek is Acanát esznek, meg füvet is. Ez teljesen normális, ne aggódj miatta.
22:30-as válasza tudomásom szerint a legpontosabb. Azért eszik egyébként a füvet, amiért mi is esszük a növényeket(részben): a rostok miatt. Segíti a rendes bélmûködést, pl kitisztul a szõr a belekbõl, és nem okoz elzáródást. Teljesen oké, ha néha füvet is eszik egy kutya, akármivel eteti is az ember (igaz, nem vagyok állatorvos, "csupán" egyetemen tanulok biológiát)
Gyomorégés, sokat ettek, szórakozás, unatkozás, bármi... Ha nem alkalmi a dolog, keresd fel az állatorvost, õ többet tud. :]
Én úgy tudom akkor esznek füvet, ha ég a gyomruk. (Nekem mindenki ezt mondta) De enyém csak úgy is szereti rágcsálni, olyan aranyosan eljátszik vele. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne.
Általában a kutyusok akkor esznek füvet ha ég a gyomruk.
Mindenki egy véleménye van. Mit ragozod!? Ha meg ennyire szkeptikus vagy, akkor miért nem mentél már ezzel orvoshoz! Majd õ ad PONTOS választ!
Mostanában minden kérdést kétféle képen tesznek fel a kérdezõk?! A válaszok attól ugyan azok maradnak!!! Unalomig nem kéne a semmit ismételni! A pontozás nem érdekel! Szóval, tessék csak...:)
A kérdező hozzászólása: Akkor rendben. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszoló hozzászólásait nem értem. " féle képpen? És mi akkor a válasz? Miért kellene orvoshoz vinni? Egy állatorvos azt mondta, hogy baktériumokat, és ezt, azt is ehet meg a fûvel, vagyis le kellene róla szoktatni, de hogyan?
Úgy tudom, hogy egyes fûfajtákat a cukortartalmuk miatt eszik. Az én kutyám egyébként ritkán eszik füvet, pedig Acana-t kap.

Miért eszi a kutyám a földet? Mások azt mondták hogy vitaminhiányra utal de a kutyatáp és a kutyakonzerven kivül kapni szokott emberi táplálékot is meg fokhagymát is szoktam néha a kajájába vágdosni de mégis eszi. Normális dolog ez?

Legjobb válasz: Ilyen táplálás mellett simán lehet vitaminhiányos is akár, bár a földevés kétlem, hogy abból fakad. Az emberi táplálék nem jó a kutyának, tele van fûszerrel, és az összetétele sem az igazi, a konzervnek 80%-a víz, az csak ízesítésnek jó, tápláléknak nem, és gondolom tápból is valami nagyon olcsót kap. Válasszatok egy legalább közepes minõségû tápot (amit élelmiszerboltban kapsz, azt felejtsd el, azok a tápok legaljai), és azt etessétek vele, vagy konzultáljatok állatorvossal, hogy ha fõzni akartok neki, akkor mit milyen arányban kell keverni, hogy mindent megkapjon. Milyen körülmények között eszi a földet amúgy, csak egy helyen, vagy mindenütt, milyen sûrûn, és mióta? Mennyit foglalkozol vele, napi séta, tanítás, mozgatás megvan, vagy csak úgy létezik a kertben?

Ilyen táplálás mellett simán lehet vitaminhiányos is akár, bár a földevés kétlem, hogy abból fakad. Az emberi táplálék nem jó a kutyának, tele van fûszerrel, és az összetétele sem az igazi, a konzervnek 80%-a víz, az csak ízesítésnek jó, tápláléknak nem, és gondolom tápból is valami nagyon olcsót kap. Válasszatok egy legalább közepes minõségû tápot (amit élelmiszerboltban kapsz, azt felejtsd el, azok a tápok legaljai), és azt etessétek vele, vagy konzultáljatok állatorvossal, hogy ha fõzni akartok neki, akkor mit milyen arányban kell keverni, hogy mindent megkapjon. Milyen körülmények között eszi a földet amúgy, csak egy helyen, vagy mindenütt, milyen sûrûn, és mióta? Mennyit foglalkozol vele, napi séta, tanítás, mozgatás megvan, vagy csak úgy létezik a kertben?
Szerintem azért eszik a kutya földet, mert sok a gyomorsava és azzal akarja felitatni azt. Szerintem is álljatok rá egy monoton étkezési szokásra, nem kell össze-vissza mindent adni neki. A kutya számára jobban fekszik, hogy minden nap ugyanazt kapja.
A kérdező hozzászólása: nagyon nem a tápok legaljár kapja !!! de nem mindenki teheti meg azt hogy hogy 10 ezerért vásárol kutyatápot... és minden eggyesnap van vele foglalkozva és egyáttalán nem igaz az hogy csak van a kertben !!! :@ kutyasuli sok sétáltatást erdöbe mindenhol simogatás szeretöcsalád jutalomfalat nagyon jo dolga van és képzeld volt már konzultálva állatorvossal és ö mondta hogy az emberi táplálék igen is jó! csak egy helyen eszi a földet ás egy kis lyukat és a lyuk szélét eszi nem mindennap egy héten 3-4 szer
Na, akkor azt a részt zárjátok el elõle, és meg van oldva a probléma. Ott valamiért finom lett a föld, és eszi, de ha nem fér hozzá, nincs gond. Nem kell mérgesnek lenni egyébként, meg tízezerért kutyatápot venni sem, azért mondtam a középkategóriát, mert az nem tízezer, de mégis jó. Az állatorvosotok meg idióta, ha azt mondta, hogy az emberi táplálék jó neki. Amit megeszünk, az sokszor nekünk sem jó, de a kutya meg aztán végképp nem zsírra, fûszerekre és töménytelen szénhidrátra lett kitalálva, amikbõl a mi kajáink általában állnak.
Mi járunk kutyaoviba a vizslámmal, és most hétvégén a tápokról beszélgettünk! az a legfontosabb, hogy minél több hust tartalmazzon. Furcsa volt, mert édesapám majdnem 20.000ft-os tápot vett a kutyámnak, mégis csak 19% bárányhus volt benne és semmi más!!!!! és 13 kilós volt a zsák.... emlitették az ACANA kutyatápot, ami a TOP 3 ban benne van 60% vegyeshussal és a 18 kilós 18.000Ftba kerül..., olcsóbb több és még nimõségben az egyik legjobb!!..... a konzerv ful mûanyag, hagyd el. arra figyelj, ha tápot váltasz, h elöször keverve add a régit és az ujat, h mindig egy picit több legyen az uj a végleges cseréig, mert fosni fog a kutyi!!!

Miért eszi a kutyám a követ?

2 hónapos kölyök. Azt vettük észre hogy amióta elhoztuk eszi a követ. Le is nyeli. Játéka van, rágcsálni valója van bõven, mozgatva van, kutya játszópajtása van.

Legjobb válasz: Az én kutyám kiskora óta ilyen és már 2 éves.Egyszer elvittük Orvoshoz de azt mondták hogy semmi probléma nincsen vele.Bár az én kutyám még a vasat is rágta... :D

Az én kutyám kiskora óta ilyen és már 2 éves.Egyszer elvittük Orvoshoz de azt mondták hogy semmi probléma nincsen vele.Bár az én kutyám még a vasat is rágta... :D
A kérdező hozzászólása: A kõevés bélelzáródástól kezdve mindent okozhat. Veszélyes dolog, így minden erõnkkel azon vagyunk hogy leszoktassuk róla.
Lehet azért, mert tú sok a felesleges energiája, nincs megfelelõen lemozgatva, nem megfelelõ kaját kap. A legvalószínûbb, hogy csak szimplán unatkozik. Az én németjucim pl. olyan szinten meg van õrülve a labdákért, hogy amikor kölyökként elkezdtük a "nincs játék a kutya elõtt" szabályt, rászokott a kövekre (kocsibeálló fel van szórva), és amikor kimentem hozzá, rögtön hozta, hogy dobjam el neki. Késõbb már ha kint hagytam a labdáit, akkor is néha inkább kõvel játszott. Soha nem nyelte le, csak széthordta õket, meg tartotta. Sajnos ez már így maradt, próbálok vele minél többet játszani, hogy kevesebbet jusson eszébe a kavicsozás, de ennyi...
Az enyém szerencsére csak játszott vele. Nem tesz jót a fogainak, tiltottam róla és abbahagyta. Ezt javasolnám nektek is. :) Mit kap enni egyébként? Sz.
A kérdező hozzászólása: Royal Canin giant puppy + kálcium és izületek védelmére is kap kiegészítõt. Kiegészítõket csak a mai naptól kap. Eddig nem kapott, úgy voltunk vele hogy elég a táp. De sokan javasolták. Ami viszont nálunk gond hogy van még egy kutya aki lehet nem engedi eleget hogy rágcsáljon mert egybõl ellopja a játékát. Együtt szoktak sokat játszani. Így nem hiszem hogy unatkozik. Mert akkor minek nyeli le? De igyekszem én is lefoglalni minden nap.


Miért eszik a kutya döghúst?

Szóval, ez egy telephely ?rz? kutya, tehát nyitva van a kapu. Mivel még kölyök, tanulnia kell, hogy nem mehet csak úgy ki a kapun. Még csak pár hónapja (kb. 2) van nálunk, de már sokat neveltük, de van még mit tanulnia.

Legjobb válasz: Elõéletébõl fakadóan normális,megszokott beidegzõdés. Neki az is kaja! Inkább arra kellene rágyúrnotok,hogy a bedobott kaját ne vegye fel. Nehéz feladat, mert õ ezt szokta meg. A helyedben nem hoztam volna egy éhen korász,utca kutyát telepõrzésre. Inkább egy leadott kutya lenne az igazi, mert õ soha nem volt rászorulva, hogy mindent meg kell enni.

Elõéletébõl fakadóan normális, megszokott beidegzõdés. Neki az is kaja! Inkább arra kellene rágyúrnotok, hogy a bedobott kaját ne vegye fel. Nehéz feladat, mert õ ezt szokta meg. A helyedben nem hoztam volna egy éhen korász, utca kutyát telepõrzésre. Inkább egy leadott kutya lenne az igazi, mert õ soha nem volt rászorulva, hogy mindent meg kell enni.
Sajnos ez a kutya megtanulta hogy ha még dögöt talál is, akkor azt is meg kell ennie, mivel ki tudja mikor kap legkésõbb. Nem lehetne valahova bezárni a kutyát? Azt írod hogy nyitva az ajtó. akkor õ mehet akárhova? Mikor ment ki a döghöz? Ha jobban megszokja hogy kap enni tõletek, akkor nem fog enni mást. Meg kellene tanítani élelem megtagadó dologra, hogy ne egyen meg semmit amit más ad
Második vagyok: Ha kapott féreghajtót azt ugy tudom hogy meg szokták ismételni x idõ múlva, mondjuk egy hónap. Ha tiszta akkor negyedévente illik féreghajtózni.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) lassan kezdi megtanulni, hogy nem mehet ki, de mi meg azt vettük észre, hogy csak akkor megy ki a kapun kívülre, amikor unatkozik és nem foglalkozunk vele. (vagy foglalkoznak) A döghúsról is lassan leszokik, bár sajnos amit talál, azt megeszi, legyen az madzag, zacskó, vagy dög..persze próbálunk figyelni rá, de amikor észreveszi - a szájában egy papírral vagy akármivel - hogy figyeljük, egybõl lenyelni, és nem tudjuk olyan gyorsan elvenni tõle mindig. De eddig még nem lett baja, remélem nem is lesz!

Miért eszi a kutyám a füvet?

Legjobb válasz: mert sok ször kerül gyomràba,és ha füvet eszik,akkor a ször azzal együtt tàvozik majd belöle.ez normàlis

mert sok ször kerül gyomràba, és ha füvet eszik, akkor a ször azzal együtt tàvozik majd belöle.ez normàlis
Mert ég a gyomruk!!
az nem tûnt még fel, hogy milyen fehér a kutyák foga, ahhoz képest, hogy nem mossák?? a fûtõl!
Ilyenkor a kutyának ég a gyomra. ezt így szokták mondani.esznek egy kis füvet és pár óra(vagy egy kis idõ múlva) az távozik is belõle. nem kell félni ez teljesen normális;)
mert fáj a hasa vagy pedig ég.tehát semmi baja nem lessz a kutyádnak még ha visszaöklendezi még akkor sem
Hello, igen én is azt hallottam, hogy ég a gyomruk bár azt is mondják sokan, hogy kiszagolják a fûszálakban lévõ vitaminokat és azt tépdesik ki, megfigyelhetõ sokszor, hogy szagolgattja a füvet és nem izlik neki ...akkor tovább megy megint megszagol egy másik fûcsomót és azt már megeszi, mindazért mert az utóbbiban már érzett olyan anyagokat amibõl kiszagolja a vitaminokat, rostokat.
Én is ugy hallottam hogy ég a gyomra.De csak kedvtelésböl is eheti.
Segíti a emésztésüket is, de ahoy elttem írták ha hányni akarnak, egészben nyelik leg a fûszálakat, és ettõl kiürül a gyomruk...A macskákis ugyanezt teszik...
A friss tavaszi füvet szeretik a kutyák, és egymástól is látják, megtanulják, hogy füvet kell enniük.Egyszerüen szeretik. Ha több rostra van szükségük, ha szomjasak ( nincs víz a közelben)vagy ha stresszes a kutya, akkor is eszik füvet, úgy mint mikor az emberek rágyújtanak egy cigarettára. A fû csillapítja a szájüregben és a torokban (garatban) is kialakult kellemetlenségeket. Ha a kutyák ki akarják üríteni gyomruk tartalmát, akkor is füvet esznek.
én úgy hallottam, hogy ég a gyomra.
Leggyakrabban rost-, ásványianyag vagy vitaminhiánya van a kutyának , de emésztési problémákkal kapcsolatosan is megfigyelhetünk fûrágást. A fûevés segíti az emésztést, étvágyjavító hatású és persze közben némi rostot is fogyasztanak az állatok. Kétségtelen, hogy némely állat tetemes mennyiségû növény elfogyasztására képes, de ezt rendszerint rövid idõn belül ki is hányja.

Miért eszi a kutyám a macskaürüléket a macskának az almából?

Kérlek válaszoljatok sürg?sen!

Legjobb válasz: Azért, mert a kutyák nem emberek. Õk nem találják undorítónak. Számukra az is táplálék, a túlélési ösztönük vezérlik õket ilyenkor. Megpróbálhatod leszoktatni, ha odafigyelsz rá, és rászólsz, mikor csinálja. A gyorsabb, elegánsabb, és egyben ördögibb megoldás, ha kiszeded a cicakakit, bekened erõspistával, és aztán visszateszed. 3-4 ráfutás után remélhetõleg nem fog újra próbálkozni az eb. :)

Azért, mert a kutyák nem emberek. Õk nem találják undorítónak. Számukra az is táplálék, a túlélési ösztönük vezérlik õket ilyenkor. Megpróbálhatod leszoktatni, ha odafigyelsz rá, és rászólsz, mikor csinálja. A gyorsabb, elegánsabb, és egyben ördögibb megoldás, ha kiszeded a cicakakit, bekened erõspistával, és aztán visszateszed. 3-4 ráfutás után remélhetõleg nem fog újra próbálkozni az eb. :)
Vagy mondjuk kiszeded a cicakakit és vissza se teszed. Ne mondd, hogy nem veszed észre amikor csinál a macska, mert azt messzirõl ki lehet orrontani!
És ezt 7/24-ben? Hihetõ...
Tök praktikus a kutyád, mert nem kell a macska után takarítanod õ eltünteti és végülis az utcán kiadja magából:D

Miért eszi a kutyám az emberi székletet?

Kizárólag csak emberi friss székletet eszik ha kimegyünk sétálni és nem mindíg veszem észre a nagy f? miatt.

Legjobb válasz: Én elhiszem neki. A mi kutyás körünkben is csak azt eszik meg. Mi onnan tudjuk, mert látjuk mikor a hajléktalan emberek odacsinálják a bokorba. Ha egy másodpercre nem figyelünk már rohannak is. Van amelyik csak fetreng benne, van amelyik megeszi. Egyébként az okát sajnos én sem tudom. Le kell szoktatni róla. Én az enyémet mikor megláttam, lenyomtam a földre, ráncigáltam a grabancát, és szidtam minta bokrot, azóta elég ha csak rászólok olyan hangsúllyal. A bokor közelébe sem megy.

Én elhiszem neki. A mi kutyás körünkben is csak azt eszik meg. Mi onnan tudjuk, mert látjuk mikor a hajléktalan emberek odacsinálják a bokorba. Ha egy másodpercre nem figyelünk már rohannak is. Van amelyik csak fetreng benne, van amelyik megeszi. Egyébként az okát sajnos én sem tudom. Le kell szoktatni róla. Én az enyémet mikor megláttam, lenyomtam a földre, ráncigáltam a grabancát, és szidtam minta bokrot, azóta elég ha csak rászólok olyan hangsúllyal. A bokor közelébe sem megy.
Az én kutyám képes a sajátját is megenni, ha nem takarítom el idõben!
Az meg mástészta, hogy miért is engeded neki hogy megegye? Vagy valami nem stimmel az emésztésével, vagy ne adj neki enni csak a normális kaját, aztán majd elválik hogy mi lesz.
Azért a szagáról elég könnyen el lehet dönteni, hogy ember vagy kutyaszar... Mi is a parkba járunk, vannak a bokrokban szarkupacok elég rendesen. És amíg nem volt a kutyám maximálisan behívható, rohant is be, beleevett aztán belefetrengett... Iszonyat gusztustalan. Azóta jobb a behívás, és le tudom tiltani arról, hogy beszökjön a bokorba.
Miért törlik folyamatosan itt a hozzászólásokat? :O Speciel amit én írtam, abba semmi csúnya nem volt...
Hol fér hozzá emberi széklethez? Vagy ez csak nekem furcsa?
A macska szart is szokták enni. Nekem a doki azt mondta, hogy olyan ásványi anyagok vannak benne, ami neki kell. Persze nem engedem én se, hogy ilyesmit egyen, de néha elõfordul. Akkor szoktam mentolos fogkrémmel jól átmosni a fogát meg a száját. Utálja de én nem fogom szagolgatni a szaros száját. Viszont a doki azt is mondta, ha a saját székletét eszi, akkor valami táplálék kiegészítõt érdemes neki adni.
A kérdező hozzászólása: Az enyém nem eszi sem a sajátját, sem macskáét, sem más kutyáét. Nem is fetreng benne, csak belenyal (többnyire híg székletet talál). Pfújj szóra azonnal abba hagyja, behívással sincsen semmi gond. Fiatalok járnak ide szívni, mindig látom õket mikor este késõn vonulnak autóval, másnap meg ott virít mindenhol a Wc papír, mellette meg az széklet. Acanát és házi kosztot eszik (nem maradék, fõzök neki), szóval nem értem miért van erre a "bûnözésre" szüksége.

Miért eszi a kutya a szenet?

az a fura hogy nekem csak a spániel kutyáim eszik,a többi nem,bár nekik se hagyom

Legjobb válasz: Talán ásványi anyag hiánya van, így próbálja pótolni.

Talán ásványi anyag hiánya van, így próbálja pótolni.
az én ó.Schnauzerem is szokta enni

Miért eszik a kutyám füvet minden evés után? Valami vitamin hiány lehet?

Sajnos nem kap min?ségi tápot (nagyon drága :() Chappi vagy Morzsi kutyatápot szokott enni, amit össze keverünk maradékkal vagy kacsa/ csirke farháttal + a levével. Nagyon szereti, csak nem tudom miért eszik utána füvet. (A kioktatók, hogy "akinek nincs pénze min?ségi tápra, az ne tartson kutyát!" kérlek kíméljenek. Én jót akarok neki, viszont a válságról nem tehetek.)

Legjobb válasz: ég a gyomra és ezért

ég a gyomra és ezért
A kérdező hozzászólása: Oks, megfogadom a tanácsod! :)
amugy az enyémek is eszik pedig jó kaját kapnak.sztem ez nem baj.
Kedves kérdezõ! ez egy kicsit most letolás lesz-> tessék körülnézni neten , itt is rengetegszer ajánlottak már olcsó és minõségi tápot!!nem kell rögtön eucanobára meg royal caninra gondolni ha azt mondják h prémium táp. az én 2 kutyám JOserát kap. pl az economy változata 20kg 7-8000 Ft. az nem kis adag. abban van minden ami kellhet nekik. pl tapfutar.hu pesten ingyen házhoz is szállitja és van mellé ajándék. de máshol is árulják. ha van a közeletekben fressnapf nekik is van vmi saját márkájuk ami elfogadható táp és olcsó (legalábbis jobb mint a chappi). azért természtesen nem vagy hibáztatható h igy alakultak a dolgok anyagilag. de kicsit azárt utána lehet ám járni!legközelebb csak tegyél ki itt egy ilyen kérdést: "nincs sok pénzem , de jó tápot adnék a kutyáknak. mit ajánlotok?"sztem tedd is felé mert a joserán kivül egy csomó jó 5letet tudnak még adni.:)
A kérdező hozzászólása: Az én kutyám is imádja a zöldségeket. Amikor a kertbõl szedtem ki a répákat, nem gyõzte elhordani. És ugyan így volt a krumplival. Most pedig a cserebogarakat eszi tucatszámra. (Csak az a baj, hogy egy részük a föld alatt van és onnan is kiássa :) )
Az egyik macskám, Csufi ( nyugodjon békében ) még a zöldségeket is megette: krumplit, répát, uborkát, paprikát is :) Hiányzik:(
Valójában fogalmunk sincs arról, hogy miért esznek a kutyák, és még a szigorúan húsevõ macskák is füvet. Megemészteni nem tudják, azt látom a macskám almában. Talán a gyomor, és a belek kéményseprõjeként használják...
Tavasszal a legtöbb kutya legeli a frissen nõtt füvek bizonyos fajtáját. Semmi gond nincs ezzel. A táp száraz. A gyomorban lévõ sav kevés a feldolgozásához, ezért utána iszik vizet. Ha leöntöd akár vízzel is a tápot, utána nem fog annyit inni. Nálam nincs is vízivás vacsi után.
A kérdező hozzászólása: Ja és még valami! Nektek is sokat iszik utána? Már arra is gondoltam, hogy cukorbeteg, rengeteget iszik, miután megette a tápot. Most, hogy már elõre beáztatom talán jobb lett. És mennyit szoktatok adni belõle mekkora kutyának?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Melyik tápban nincs színezék? Akik ilyen táppal eteti a kutyájukat, hízik tõle? Mert a vizslám csak kicsit, de utána szinte le is dolgozza. (Hiperaktív egész nap :) )
Színezék mentes táppal kéne etetni.Mi is olcsó táppal etetjük, de legalább nincs benne színezék.
Ne aggódj mi is pont így vagyunk azért eszik füvet mert rossz az emésztése és így akar segíteni önmagán.
Túl sok a gyomorsava.De, ha válogat a füvek között, akkor vitamin hiány.Napközben párszor kéne adni kekszet, vagy gréti- mixet.
Az enyém is szokott füvet enni, és utána meg valamikor kihányja.Énis azt hallottam, hogy ég a gyomra, de mitõl?Azt nem tudom.Amúgy énnis morzsit vagy Chappit adok neki.
Rossz a gyomra és az emésztése...adjál neki diétás tápot, vagy egy nap pihentetés, koplalás
A fû segíti az emésztést.
Az enyém nyers húson él, mégis füvezik. Egyszerûen szüksége van rá.

Miért eszi a kutyám a tyúkszart? Hogyan szoktassam le róla?

megvan érte ?rülve érte teljesen..

Legjobb válasz: mész hiánya van!

mész hiánya van!
Olyan ásványi anyag hiánya van, amit a másik szarban megtalál.
Az enyém a macskáimét eszi, meg még minden másét is, ha nem veszem észre! Szörnyû!
Vagy kalcium vagy kálium hiánya van. Elõbbi esetben -ha nem akarsz külön vitaminra költeni- porrá zúzott tojáshéjat (amit természetesen ajánlott megmosni, fõleg ha bolti, a festék miatt) keverhetsz az eledelébe, a második esetben meg banánnal pótolhatod a hiányzó anyagot. A tyúktrutyiban mind a kettõ megvan.
Úgy lehet leszoktatni, hogy adsz neki egy puszit az orrára.
A kérdező hozzászólása: tojáshéjjal már próbálkoztam de hozzáse nyúlt. a csirkeszar meg a köpedék nála a favorit.
nyami :D
A kérdező hozzászólása: abbahagyta a tyúkszarevést mert ellett különítve. most földet, téglát nasizik..
Mit szokott kapni enni és mennyit? Azért ez már nagyon nem normális. Ez alapján nekem majdnem olyan érzésem lett, mintha kb. éheztetnétek. Vegyél neki multivitamint, meg csonterõsítõ tablettát. Vagy az van, hogy valami baromira hiányzik a szervezetének és azért zabál össze-vissza mindent, v. nem elég tápláló számára a kaja, amit kap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!