Találatok a következő kifejezésre: Miért esnek hónapok (432 db)

1 hét az miért 1 hét és 1 honap az miért 1 honap és évszakokra is tudnátok mondani vmit?

Legjobb válasz: A hónapból könnyebb kiindulni. 1 hónap = a Hold fázisainak ciklusán alapszik, ami kerekítve 30 napra jön ki (29,53). Régen ehhez lehetett viszonyítani az idõ múlását. A Holdnak 4 negyedes ciklusa van, így közel 1-1 hétig tart egy ciklus, így jönnek ki a hétnapos hetek, ezen kívül a teremtéselmélet szerint is 7 nap alatt jött létre a világ. Az évszakok a Föld dõlése miatt alakultak ki, ennek annyi köze van az idõszámításhoz, hogy ez is ciklikusan változik. 12 holdhónapig tart egy év, ez alatt a 4 évszak 3-3 hónapig tart.

A hónapból könnyebb kiindulni. 1 hónap = a Hold fázisainak ciklusán alapszik, ami kerekítve 30 napra jön ki (29, 53). Régen ehhez lehetett viszonyítani az idõ múlását. A Holdnak 4 negyedes ciklusa van, így közel 1-1 hétig tart egy ciklus, így jönnek ki a hétnapos hetek, ezen kívül a teremtéselmélet szerint is 7 nap alatt jött létre a világ. Az évszakok a Föld dõlése miatt alakultak ki, ennek annyi köze van az idõszámításhoz, hogy ez is ciklikusan változik. 12 holdhónapig tart egy év, ez alatt a 4 évszak 3-3 hónapig tart.

Miért 12 hónapra osztjuk az évet? És a szeptember miért a kilencedik hónap - holott hetet jelent (a neve alapján).

És persze az október nyolcat (10 helyett) a november kilencet (11 helyett) és a december a tízzel van kapcsolatban (és nem a 12-vel)...

Legjobb válasz: Mert a hónapok neveit a rómaiak adták, akik márciussal kezdték az évet és onnan számolva a szeptember tényleg a 7. hónap volt. (bövebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Juli%C3%A1n-napt%C3%A1r)

Mert a hónapok neveit a rómaiak adták, akik márciussal kezdték az évet és onnan számolva a szeptember tényleg a 7. hónap volt. (bövebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Juli%C3%A1n-napt%C3%A1r)
Illetve régen sok mindent 12-es számrendszerben számoltak. Nézd csak meg az angol mértékegységeket: sok a 12-es váltószám, vagy ott van magyarból a tucat pl. És hogy miért? Az jó kérdés, így tetszett :D
A tizenkettes számrendszernek vannak elõnyei a tizeshez képest, például a 12-t lehet maradék nélkül felezni harmadolni és negyedelni is, ami miatt valószínûleg a 12 mint alapegység nagyon is megfelelõ volt egy õsközösségi embernek abban az idõben, amikor a számolást még épp csak hogy feltalálták. Valószínûleg ebben az idõben egész tárgyak (pl állatok) leszámolására és szétosztására használhatták a számolást, így a tucat mint alapegység éppen megfelelt. A 12-es számrendszernek igen sok helyen õrizzük a nyomait, valószínûleg a hónapok száma is ide vezethetõ vissza.
A Hold ciklusa egy fontos idõmárõ volt, és abból volt (kb) 12 az évszakos ciklusban. Aztán persze kicsit korrigálták, a 12 x 29.5 nap nem jött ki sehogy egy évre. A január meg nem az elsõ hónap volt a rómaiaknál.
1 hónapig tart, hogy a Hold végigmenjen a fázisain. Ebbõl 12 van egy évben.
A Hold ciklusai miatt. A tizenkettes számrendszerek is valószínûleg ezért alakultak ki. Bár a legtöbb nép nem ebben számolt, csak a keltáknál van ilyen természetû emlékünk.
Azert mert regebbn igy talaltak ki, igy fogadtak el az emberek, de szerintem semmi lenyege nincs, lehetne teljesen maskepp is. Lehetne 22 honap is, es akkor nem azt mondanank, hogy ez a bolygo a masikat 12 honap alatt keruli meg, hanem 12+10 alatt s kessz.
mert a sumérok találták fel a 6-os számrendszert.
Régen 10 hónap volt az évben. Julius és Augustus császárnak köszönd a plusz kettõt. Bár elõtte is elég fura volt az átlagban 36 és fél napos hónapokkal...

Miért esnek egyesek hónapok múlva csak teherbe, valaki meg már szinte rögtön az lesz?

Ma hajnalban sajna megjött a nem várt mensim.

Legjobb válasz: szia.amit mindenképp tudnod kell hogy menzi alatt is lehet egy nö terhes hisz én 3 honapig menzisztem..utána derült ki a baba..hogy miért nem tudom..miota probálkozol?

szia.amit mindenképp tudnod kell hogy menzi alatt is lehet egy nö terhes hisz én 3 honapig menzisztem..utána derült ki a baba..hogy miért nem tudom..miota probálkozol?
Sajnos ez így van.Nem mindenki olyan szerencsés, hogy rögtön terhes legyen.Én biztos vagyok benne hogy soksat számít hogy mi van az agyadban, mármint mire gondolsz.Az agy sokmindent képes befolyásolni.Én is annyira szeretnék babát, már 8 hónapja próbálkozunk, de semmi.Pedig rendszeresen járok orvoshoz, minden rendben van, és mégsem esem teherbe. Kitartást elõbb utóbb mindenkinek összejön.
Na ezt én sem értem!!! ((((-: Miért van az, hogy a munkatársam a 3. babáját szüli, pedig védekeztek, mert nem akartak már többet? Ez nem igazság! Rám miért nem bíznak egy babát "odafent"?
Szia! Ez egy nagyon jó kérdés!! Elsõ gyermekemmel úgy lettem terhes, hogy nem terveztük. 30 nap alatt csak egyszer voltunk együtt a párommal mégis sikerült, most, hogy szeretnénk második babát is, nem sikerül, pedig már 5 hónapja próbálkozunk. Erre sajnos nem lehet tudni a választ, hogy miért van így ...
A kérdező hozzászólása: Még csak 2 hónapja próbálkozunk...
Ez egy nagyon jó kérdés volt amire szerintem sokan szeretnénk tudni a választ és ami sokáig rejtély marad!!Mi is nagyon szeretnénk babát nem régóta próbálkozunk de ez már örökkévalóságnak tûnik(3 hónapja)!!!Ma volt elvileg p.é.-em ma együtt is voltunk a párommal de nem tudom hogy lesz-e v.mi!!Már nem is merek rá gondolni ez a hónap is baba mentes lesz az életemben :-((((((Szorítok mindenkinek aki ilyen cipõben van!!!Nekünk is kijárna már ez az érzés, hogy milyen kismamának lenni!!Bár mindenki azt mondja hogy jön majd ha akar!!Csak ezzel az a baj hogy könnyû mondani!!!!!
mi 8.honapja probálkozunk és semmmi.én sem értem és kezdek kicsit idegess lenni hogy nincs semmi baj és mégsem. ????!!!!
amikor én elsõre engedtem meg hogy bennem élvezzen el a férjem, egybõl teherbe estem.pedig nem akartunk babát.

Miért nem esik hónapokig az eső nyáron Magyarországon?

Legjobb válasz: Hónapokig? Errefelé (Észak-Magyarország) szinte minden napra jut egy-egy futózápor, legalábbis az elmúlt hetekben.

Hónapokig? Errefelé (Észak-Magyarország) szinte minden napra jut egy-egy futózápor, legalábbis az elmúlt hetekben.
Nyáron nem ez a jellemzõ, meg ugye a frontok is elvétve jönnek. Kell a csapadék ide Közép dunántúlra is mert száraz minden és már a kútból is kezd fogyni a víz sajnos, de ez van már évek óta, persze van idõnként olyan nyarunk amikor kicsivel csapadékosabb. Erre konkrét magyarázatot nem tud az ember mondani.
Melyik évben fordult az elõ, hogy hazánk egész területén egyetlen cseppnyi esõ sem esett legalább két hónapon keresztül?

Kislányom pár hónapja elkezdett kérdezősködni (miért? -és társai), minden érdekli, hogy lehet ezt bírni?

Én már teljesen kivagyok.Teljesen választékosan beszél már és kérdez is. 2,5 éves. Vannak könnyebb és nehezebb napok. De már gyakorlatilag az egész napunk arról szól,hoyg ? kérdez én meg mondom neki a választ. A világ minden dolga érdekli.F?leg akkor van extrán sok kérdés ha kimozdulunk otthonról. Ma például egyedül voltam vele, apával csak most este találkoztak, és reggel óta be nem áll aszám, csak kérdez és kérdez. Teljesen kimerültem... Mostmár ez lesz mindig? HOgy lehet ezt kordában tartani ahoz hoyg a fejl?désben se fogjam vissza? Tudimmhoyg ezzel tanul és nagyon fontos neki válaszolni, és azt sem mondhatom hoyg ne kérdezzen (nem is akarok ilyet mondani),de hulla fáradt lettem t?le...

Legjobb válasz: Én annyira élvezem ezt a korszakot,nálunk is tart már egy ideje.Mi amúgy is elég beszédesek vagyunk a férjemmel,úgyhogy ez nem oszt nem szoroz.Én imádok egész nap válaszolgatni,csak néha már nem tudom a választ.:-) De mindig próbálom az õ szintjén tudományosan megfogalmazni,pl a miért fúj a szél és hasonló kérdéseket.:-)

Én annyira élvezem ezt a korszakot, nálunk is tart már egy ideje.Mi amúgy is elég beszédesek vagyunk a férjemmel, úgyhogy ez nem oszt nem szoroz.Én imádok egész nap válaszolgatni, csak néha már nem tudom a választ.:-) De mindig próbálom az õ szintjén tudományosan megfogalmazni, pl a miért fúj a szél és hasonló kérdéseket.:-)
Én néha vissza szoktam kérdezni: "TE mit gondolsz? " :D akkor kicsit elhallgat, és látszik rajta, hogy nagyon gondolkodik. Aztán jön a válasszal amibe néha besegítek és kezdõdik elölrõl. Azért valljuk be ez már messze nem olyan fárasztó, mint az elsõ 3 hónap. (ami nálunk speciel maga volt a pokol)
Örülj neki, hogy ilyen érdeklõdõ. Mit nem adnék, ha a 2 éves fiam megszólalna végre...
Kezdj el énekelni néhány kérdése után valami oda paszolót, aztán te is kérdezz!Magadnak tedd változatosáá a dolgot.Õ gy is úgy is benne lesz a dologban.

A barátom füvezik és hónapokkal ezelőtt meg ígérte, hogy leszokik. De mégsem tette inkább csak hazudott róla, hogy már nem használja. Ha megkérdezem, hogy füveztél-e egyszerűen nem akar róla beszélni. És nem is akarja abba hagyni. Miért van ez?

Van amikor csak kéthetente szív de van amikor hetente többször is. Engem nagyon zavar, mert akkor velem eszméletlen milyen bunkó és lekezel?. Hiába mondják, hogy nyugalom telepszik az emberre nála velem szembe egésszen más.

Legjobb válasz: Igen ebben igazad van, hogy fél szál cigi kevésbé káros mint egy doboz cigi. Ez egyértelmû, de akkor alapból nem kell cigizni se. Amúgy én is szívtam még 15 évesen mert menõ volt. Aztán elhagytam. Én azóta testépítõ lettem, jól fizetõ állással 8ezres órabérrel és úgy hogy nem doktorim van csak egyszerûen kaptam a lehetõségeken. Na a régi haverjaim közül 3an most éretségiztek le 23évesen. Gratulálok mert ez aztán teljesítmény 3 kirúgás 2 bukás után. Mellette persze egy forintot se adtak a háztartásba maximum nyaranta elmentek dologzni 1 hetet, hogy panaszkodhassanak. Egy kiment hollandiába mert az annyira rávolt kattanva a füre, hogy csak ezé ment ki. Õ most mosogatófiú ott kint. Igazából jól keres, de egy fillért sem tesz félre talán még a szülei is küldik ki a lóvét neki. 1 másik kimnent Írországba na dolgozott fél évet és ezután a szülei küldtek ki neki pénzt,h hazatudjon jönni. Másik 4-5 srác kb a seggéig érõ rasztával mászkál és kb 50%-a testüknek már tatto és természetesen nekik se volt soha rendes állásuk és sztem nem is lesz már ilyen külsõvel. Vannak még páran fiatalabbak 18-20 között azok nem annyira tré alakok, de jövõt nekik se jósolok. (éretségi nuku) Jó természetesen ha elszívsz 1 spanglit félévente akkor nem nõ ördögszarvad és nem leszel a megtestesült gonosz, de akkor is negatív példa is van a dolgokra. Ugyanúgy van olyan ember is aki megiszik hetente 2 sört és mellette jólkeresõ orvos. Amúgy az alkohol azért nem tiltott mert egy nomrális embernek kéne tudnia mértéket tartania. És a jogrendszer természetesen nem neandervölgyiekre vonatkozik hanem feltételezhetõen értelmes embereknek, persze valóság már mos,hogy a neandervölgyi nem halt ki. 1 sörtõl hetente senkinek sem lesz baja. Na de a fûvel most te csak 2 slukkot fogsz szívni és a többi hagyod leégni mert te csak kultúráltan akarsz szórakozni vagy elszívod már az egészet és akkor egész este laza leszel? A drogokat, könnyû drogokat tiltani kell, de emellett a dohányzást is be kéne tiltani illetve az alkoholt is. Amúgy ha itthon sok az alkoholista mert itt ilyen emberek vannak. Most ha a fû legaláis lenne akkor szted az alkohollal mértéket nem ismerõ emberek a fûvel tudnának mértéket tartani?

Leszarom az órabéred, meg az iskolai végzettséged is, azt tartom nevetségesnek, hogy nyomod itt ezt a menõ, jól keresõ, megfontolt felnõtt stílust, miközben senki sem kérdezte ezeket. Egyszerûen el akartad mondani, kikívánkozott belõled és kapóra jött ez a kérdés. Most végre kimondhattad:) Te vagy a tipikus KISPOLGÁR és erre vagy büszke.
Igen ebben igazad van, hogy fél szál cigi kevésbé káros mint egy doboz cigi. Ez egyértelmû, de akkor alapból nem kell cigizni se. Amúgy én is szívtam még 15 évesen mert menõ volt. Aztán elhagytam. Én azóta testépítõ lettem, jól fizetõ állással 8ezres órabérrel és úgy hogy nem doktorim van csak egyszerûen kaptam a lehetõségeken. Na a régi haverjaim közül 3an most éretségiztek le 23évesen. Gratulálok mert ez aztán teljesítmény 3 kirúgás 2 bukás után. Mellette persze egy forintot se adtak a háztartásba maximum nyaranta elmentek dologzni 1 hetet, hogy panaszkodhassanak. Egy kiment hollandiába mert az annyira rávolt kattanva a füre, hogy csak ezé ment ki. Õ most mosogatófiú ott kint. Igazából jól keres, de egy fillért sem tesz félre talán még a szülei is küldik ki a lóvét neki. 1 másik kimnent Írországba na dolgozott fél évet és ezután a szülei küldtek ki neki pénzt, h hazatudjon jönni. Másik 4-5 srác kb a seggéig érõ rasztával mászkál és kb 50%-a testüknek már tatto és természetesen nekik se volt soha rendes állásuk és sztem nem is lesz már ilyen külsõvel. Vannak még páran fiatalabbak 18-20 között azok nem annyira tré alakok, de jövõt nekik se jósolok. (éretségi nuku) Jó természetesen ha elszívsz 1 spanglit félévente akkor nem nõ ördögszarvad és nem leszel a megtestesült gonosz, de akkor is negatív példa is van a dolgokra. Ugyanúgy van olyan ember is aki megiszik hetente 2 sört és mellette jólkeresõ orvos. Amúgy az alkohol azért nem tiltott mert egy nomrális embernek kéne tudnia mértéket tartania. És a jogrendszer természetesen nem neandervölgyiekre vonatkozik hanem feltételezhetõen értelmes embereknek, persze valóság már mos, hogy a neandervölgyi nem halt ki. 1 sörtõl hetente senkinek sem lesz baja. Na de a fûvel most te csak 2 slukkot fogsz szívni és a többi hagyod leégni mert te csak kultúráltan akarsz szórakozni vagy elszívod már az egészet és akkor egész este laza leszel? A drogokat, könnyû drogokat tiltani kell, de emellett a dohányzást is be kéne tiltani illetve az alkoholt is. Amúgy ha itthon sok az alkoholista mert itt ilyen emberek vannak. Most ha a fû legaláis lenne akkor szted az alkohollal mértéket nem ismerõ emberek a fûvel tudnának mértéket tartani?
Az alkoholtól csak egy van nagyobb ÚR, a drog! Errõl leszokni csak úgy nem mûködik. Segítséggel is (sajna) csak kis %-ban.
Kedves elõttem szóló! Miért jobb mint a dohányzás? Talán azért mert nincs rajta szûrû? És száraz gallyak füstjét 100%ig szûrés nélkül jutattja be a tüdejébe? És miért nem baj az, h részeg? Az ugyanúgy baj sztem mindenkinél ha valaki részegeskedik! Ennek is alapnak kéne lenni! Nem ám, h aki atomrészeg az jááj hát az társadalmilag elfogadott. Az ugyanúgy férge a társadalomnak. Amúgy meg csak éljen a drogjával! Ha jól esik neki akkor miért ne? Csak az a probléma, h régen a szemét férgesét a természetes kiválasztódás kiölte mostmeg ez vlahogy megfordult és az a menõ aki tönkreteszi magát minden vacakkalral és erre rábukik a sok okos értelmes kis leányzó azt csúszkálnak be egyfolytában a kisbabák két ilyen értelmiségi szülõtõl.
Elárulom még mindig jobban jártál, mint ha inna. Kitalálom, az nem zavar ha hétvégén elmegy bulizni és jól berúg. Meg is mondom miért. Mert az társadalmilag elfogadott. Nem igaz, hogy az alkoholnál nagyobb úr a drog. Egyetlen egy drog van ami károsabb az alkoholnál és fizikailag ill. szellemieg jobban rá lehet szokni, az pedig a heroin. Ezen kívül az alkohol által elpusztított agysejteket senki nem fogja visszahozni. A fû ezzel szemben csak a tanulási központot blokkolja ideiglenesen. Amint a thc nevû hatóanyag lekapcsolódik a receptorokról helyre is áll. Jah meg árt vagy tizedannyira a tüdejének mint a dohányzás. Gondolkozz el rajta h miért is hibáztatod? Szerintem azért ellenséges veled olyankor mert tudja, hogy te fusztrált vagy és õ is az lesz. Ha nem tetszik amit csinál akkor szakíts vele és ne próbáld meg megváltoztatni.
Hmmm, most durva leszek de nem bunkósagbol hanem mert segíteni akarok szóval sorry elõre is Te leány, te ennyire semminek tartod magad, hogy neked csak egy drogos jár? Ezzel pazarolod az idõdet? Egy olyan pasival aki annyira nulla, hogy szívnia kell, hogy elviselje a világot? Te ezt a luzert érdemled??! Ugye, hogy nem? Te is megérdemelsz egy érett, kedves, intelligens Veled törõdõ fiút aki boldoggá tesz nem csak a problémáidat szaporítja! Dobjad ki azt a luzert! Hazudozzon Anyucinak meg legyen vele lekezelõ hogyha ilyen óvodás akkor anyu szoknyája mellett a helye! Pasizz be egy olyannal aki jobban illik hozzad és röhögd ki a mostanit!
10.26os vagyok, és 2-3 ismerõssel megtörtént, hogy elbeszélgettek vele, vagy a párja vagy barátai, és abbahagyta. Lehet, hogy ezek a nagy kivételek, de akkor is megtörtént, szóval most miért ne válhatna be? Egy próbát meg miért ne érne meg?
Ülj le vele beszélgetni, ne cseszd le, csak mondd meg, hogy neked nagyon rosszul esik, ahogy bánik veled, (részletesen írd körül a szenvedéseid), meg hogy te segíteni akarsz neki, légy vele õszinte. Mondd, hogy nem baj, ha nem azonnal hagyja abba, de csinálja ritkábban. Ha erre se lép, akkor nem sokat tehetsz...
Öööö. Hát jó kispolgár vagyok, de annyit kerestem 18 éves koromba 1 hónap alatt mint te fél alatt se fogsz:D Most 21 évesen olyan kocsim lehet amiet csak akarok és van is. Oda megyek nyaralni és annyi idõre amennyire kedvem tartja. Jah és elhiheted, h már most 2szer annyi csajhoz volt közöm mint neked valaha is lesz. Te az elöbb még leszóltad a 8ezres órabérem na te mennyit keresel?? Na!! Szted nevetséges az, h vki megfontolt és felnõttes? Miért akkor mit csináljak? Legyek egy hülyegyerek egész életemben mint te? :D Na te mit értél el?
Nem szóltam le az órabéred. Igen jó fizetés. Nekem mondjuk magasabb ez az órabér, ám csak két havonta dolgozom két hetet, emiatt a fizetésem a tiéd töredéke:) A kocsim egy roncs és egy ideig nem veszek újat, bár ha veszek, akkor se lesz drágább 2, 5 millánál, ami neked aprópénz. Ráadásul ennyiért kb 25 éves kocsit választok. A csajokat illetõen is hiszek neked, ennyi pénzzel nyilván válogathatsz, bár én sem panaszkodhatok, így ruppótlanul. Nem az a gond, hogy jól keresel, meg akárhol nyaralhatsz, már mondtam. Az a baj, hogy ennyit látsz az életbõl és parasztosan büszke vagy rá. Mint amikor a vidéki dizsi elött nyomulnak az õstermelõk, hogy kinek van jobban tuningolt kocsija. Tudod, az viszi a legjobb nõket:) Érted már végre?
Jah tudom mi lehett neki a frusztráló az, h éretségivel példáloztam elég sok helyen és ez lehet, h úgy tünt neki, h én csak azt voltam képes letenni és ez mintha olyan nagy dolog lenn nekem. (pedig az éretségit manapság sztem egy jobban betanított csimpáz is képes megcsinálni) Csak azért használtam azt példának hiszen azt mindenki letudja tenni és az ismeretségi körömbõl akik így elzüllöttek azoknak még ez sem sikerült. De persze az alkohol hatására is ugyanígy eltudtak volna zülleni. Talán a fûre rákattanás olyan szinten jobb, h elpippantod 5-10 perc alatt azt elvagy utána, míg egy alkoholista a kocsmában ácsorog egész nap. De a fiatalok életét azért az is derékba tudja törni.
Szerintem is. Szerintem normálisan fogalmaztad meg a mondanivalódat, a nélkül, hogy bárkit is megbántottál volna. Azért írtam, hogy teljesen egyetértek veled. Ami teljesen azért nem igaz, de mégsem hordtalak el semminek mert te is normális voltál. Az ilyen szintû megnyilvánulás, alap nélkül, óvodai szint. Szal kedves ismeretlen kéretik visszafáradni.. Vagy nem kijönni onnan..
:) Na és miért te mit értél el? Jah, hogy jársz egyetemre és utána nem fogsz tudni elhelyezkedni? Én is jártam egyetemre és elég neves, jó helyre. De nem láttam értelmét befejezni. Mi bajod van a 8 ezres órabérrel? De most õszintén? Vagy te talán 20 ezret keresel 1 óra alatt és a havi fizetésed Bill Gates keresetével vetekszik?:D Sztem te csak egy irigy kis gyerek vagy.
15:45 Fasza gyerek vagy. Jól megmutattad a világnak, hogy vagy valaki. Ennyire egy szánalmas szerencsétlen idiótát, bazzeg. Legalább szégyellnéd magad, hogy a szaros érettségidre meg a 8 ezres órabéredre vagy büszke. Persze ha semmi egyebet nem tudsz felmutatni, akkor értem.
Teljesen igazad van. Én csak elméleti dolgokról beszéltem, a gyakorlati megvalósítás egészen más. Nem lehet személyreszabott jogrendszert beiktatni. Szerintem még az lenne a legjobb ha itt is 21 éves korhatárt használnának mindenre, mint Amerikában. Jah és persze ezt komolyan is vennék! Így ha legalizálnák a könnyû drogokat, az államnak komoly bevétele lenne, jó részben visszaszorulna a fekete kereskedelm is. Egy normális 21 éves ember meg ugye nem megy be a coffe shopba szért füvet venni, hogy eladja drágábban a kisöccsének meg a barátainak. Dehát ez egy elképzelt társadalom sajnos:(
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni 18 éves vagyok. Õ meg 21 lesz.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy nem szoktam látni mikor van beszívva, de akkor is zavar. Vannak olyan hetek amikor egyáltalán nem nyúl hozzá de van amikor meg igen. De ma rádöbbentem, hogy vannak sokkal nagyobb problémák is a mi kapcsolatunkban mint az, hogy õ füvezik. Az, hogy miért nem másik kapcsolatba vagyok aki talán nem füvezik az azért van mert mindennél jobban szeretem.
igazad van. tényleg szánalmas, hogy büszke vagyok magamra, hogy nem pazaroltam el a fiatalságomat droggal, piával és most elértem azt, h ne minimálbérért dolgozzak meg most sem költöm el a pénzem minden hétvégén feleseges agykábítószerre, h utána sírhassak, h nincs pénzem. De felnyitottad a szemem! Ezentúl betépek minden nap és minden hétvégén berúgok hogy én is elérhessem azt a színvonalat mint te és irigykedve irogassak azoknak akiknek jobban megy! "Legalább szégyellnéd magad, hogy a szaros érettségidre meg a 8 ezres órabéredre vagy büszke. Persze ha semmi egyebet nem tudsz felmutatni, akkor értem." Hát igen te többet tudsz felmutatni! Te leszel a példám!:D

Mar 7 honapja vagyok egyutt a baratommal de meg mindig nem volt orgazmusom miert? Es a benedvesedes is neha megy es neha nem!?

Legjobb válasz: Az a baj, eleve nem is kívánod, nem is illetek össze. Ha igazán szeretnéd, már a hangját hallva benedvesednél, hozzád érni sem kéne. Nem illetek össze, ennyi. felesleges erõltetni.

Az a baj, eleve nem is kívánod, nem is illetek össze. Ha igazán szeretnéd, már a hangját hallva benedvesednél, hozzád érni sem kéne. Nem illetek össze, ennyi. felesleges erõltetni.
azért mert a hold évente egyre távolabb kerül a földtõl ennek következtében az 51es körzetben észlelt ufók létszáma egyre csökken aminek hála nem lesz világvége ezt a testedben lévõ neuronok ez érezve rájöttek hogy teljesen felesleges hogy mos orgazmusod legyen
ohha
csináld közben magadnak
A kérdező hozzászólása: 17 eves vagyok!
Korod? A jo csok es a jo szex az alapja egy kapcsolatnak, ha szar a szex nincs jovoje a dolognak
"Hat de szeretjuk egymast...egy kapcsolat nem csak a sex-rol szol...most csak azert mert nekem nem jo a sex nem fogom ot elhagyni" - ez mar milyen valasz? eloszor is igen arrol szol a szexrol is. igenis fontos a harmonikus kapcsolatban a jo szex. masodszor onzo baratod van, ha neki igy megfelel. 36F
A kérdező hozzászólása: szoktunk....ez mien kerdes?
Szoktatok szexelni?
A kérdező hozzászólása: Hat de szeretjuk egymast...egy kapcsolat nem csak a sex-rol szol...most csak azert mert nekem nem jo a sex nem fogom ot elhagyni
A kérdező hozzászólása: Hat igen...lehetseges azis hogy nem izgat fel elegge...mivel nem az a romantikus fajta...es ez miatt en szarul erzem magam es sokszor mar faj...
Valamit nem jól csinál a fiú...Nem izgat fel eléggé..
9* nel a pont igaza van!!!!! oke h szereted de normalis szex nelkul es orgazmus nelkul a kapcsolat is hat vagytok egymasnak es kesz elobb utobb valaki valakit megcsal!h megkapja amit akar. 24 F

A legjobb baratom tudja hogy tetszik nkm (kb.1 honapja). Errefel megis osszejot egy csajal. Miert esik ez ilyen szarul?

Hat van a legjobb fiu baratom akivel nagyon jobba vagyok..illetve voltam...mivel hogy kozoltem vele h tetszik nekem erre fel o asztmonta h nm tetszem neki mert mar volt 3 kapcsolatom... S kozolte h van mas aki tetszik neki...es jarnak is.. Asztan osszevesztunk .....vegul nm beszeltunk 3 napot asztan en bocsanatot kertem...es kibekultunk...asztan ma amikor kint voltunk egyfolytaban sms-ezest a csajaval...nagyon idegesito volt...es rosszul is eset...vegul mar nm birtam es haza fele jovet vlm jott egy darabig...asztan alig ertem be a kapun mar hallom h telefonal es osszeestem.es elkesztem sirni.....komolyan mondom nem tudom mit csinaljak...tetszik nkm a fiu de olyan rosszul esik h ha vlm van a csajal beszel...

Legjobb válasz: Ahhoz hogy, barátok tudjatok maradni! Hidd el hogy el kell fogadnod az õ kapcsolatát és ha ezzel nem tudsz együtt élni akkor õ nem fog kedvelni emiatt mert korlátozni akarod.Ha nem tetszel neki nem tudsz mit csinálni.Majd rájön hogy mit vesztet.

Ahhoz hogy, barátok tudjatok maradni! Hidd el hogy el kell fogadnod az õ kapcsolatát és ha ezzel nem tudsz együtt élni akkor õ nem fog kedvelni emiatt mert korlátozni akarod.Ha nem tetszel neki nem tudsz mit csinálni.Majd rájön hogy mit vesztet.
1. tanulj meg helyesen írni, mert ez siralmas 2. 10 évesen nem pasikkal kellene foglalkoznod. "o asztmonta h nm tetszem neki mert mar volt 3 kapcsolatom..." -> ezt a srácot fogják még meglepik érni az életben :)
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy katasztrofa a helyesirasom...probalok rajta javitani...

Miért van az, hogy szinte nem is hasznàlom az iPhone 4-emen a díjcsomagba foglalt internetet és hónap közepére már jön az SMS, hogy 80%-nál tartok?

Ezelött IPhone 3GS-em volt,többet neteztem rajta,mint a mostani iPhone 4-en és soha nem jött ilyen SMS?Légyszí segítsetek :$

Legjobb válasz: pl ha netezel és csak ugy simán kilépsz a safariból akkor az a háttérben fut tovább, tehát a hátul futó progikat is lõdd ki. a másik h lehet töltöttél le egy csomó alkalmazást amik magukat frissitik, ennek is nézz utána. én mindent kilövök használat után és alig fogy a net, pedig még youtubot is nézek meg appokat is töltök le.

pl ha netezel és csak ugy simán kilépsz a safariból akkor az a háttérben fut tovább, tehát a hátul futó progikat is lõdd ki. a másik h lehet töltöttél le egy csomó alkalmazást amik magukat frissitik, ennek is nézz utána. én mindent kilövök használat után és alig fogy a net, pedig még youtubot is nézek meg appokat is töltök le.

Már több hónapja nem akarnak virágozni az orchideáim, egyetlen egyen volt sok sok bimbó, de még mielőtt kinyíltak volna lehullottak a bimbók. Miért? és hogyan lehet rávenni hogy virágozzon?

Legjobb válasz: Az orchidea szereti a világos, párás helyeket, de az öntözéssel vigyázni kell, nehogy kirothadjon. Ha jól tartod, jövõre újra virágozni fog.

Az orchidea szereti a világos, párás helyeket, de az öntözéssel vigyázni kell, nehogy kirothadjon. Ha jól tartod, jövõre újra virágozni fog.
Az én orchideám a déli fekvésû szobaablakban van folyamatosan kb. 4 éve. Üvegcserépben, mindig bõ vízben áll. Amikor az összes virágot elhullatta, akkor én egy sima ollóval tövig visszametszem. Pár hónap alatt, új hajtást hoz, és ömlik rajta a virág. Kb.fél évig virágzik. De volt már olyan év is, hogy nem hullott le az összes virág, így nem metszettem vissza.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!