Találatok a következő kifejezésre: Miért ennyire a (2367 db)

Valaki levezetné, miért ennyi a diákhitelem összege? "

2008 szeptemberében, októberében, novemberében, decemberében és 2009. januárjában vettem fel diákhitelt, havi 15 ezer forintot, összesen 75000 forintot. Most, január végén ért véget a hallgatói jogviszonyom, meg is kaptam a levelet, hogy fizessem vissza. Felhívtam az ügyfélszolgálatukat, ahol egy robothang elmondta, hogy a 75 ezer forintomból kb. 160 ezer forintnyi (159379 Ft egész pontosan) tartozás lett (kb. 40 hónap alatt). Ez még áprilisban történt, most megint felhívtam őket, ma már 160504 Ft a tartozásom (tehát eszerint 1200 ft-tal növekszik havonta, legalábbis 2012-ben). Szóval a kérdésem az lenne, hogy nem irreális ez az összeg? Néztem a neten, 3 év alatt senkinek sem ugrott több, mint a duplájára, megnéztem a diákhitel.hu-n a hitelkalkulátort, ami szerint legrosszabb esetben is néhány ezressel 100 ezer forint felett kellene törlesztenem - tehát nem találom az okokat, miért ugrott meg ennyire az összeg (bár nincs pénzügyi végzettségem). Szóval letudná valaki vezetni nekem (lehetőleg képlettel), hogy lett ennyi tartozásom? Ne értsétek félre, hál'istennek kitudom fizetni, csak nem értem...:P Nyilván tervezem, hogy felhívom az ügyfélszolgálatukat, csak ha egy tök evidens dologról van szó, nem terhelném őket.:D Előre is köszönöm segítségeteket!

Legjobb válasz: ha nincs tanulói / munkavállalói jogviszonyod, ez normális A bankok meg azért vannak, hogy kifosszák az embereket, értelmet nem fogsz találni benne, hogy miért annyi. Azért, mert valakinek ez rohadtul megéri...

ha nincs tanulói / munkavállalói jogviszonyod, ez normális A bankok meg azért vannak, hogy kifosszák az embereket, értelmet nem fogsz találni benne, hogy miért annyi. Azért, mert valakinek ez rohadtul megéri...
Jelenleg az éves kamat 8 %. Mivel ez a korábbi években volt már 11 % is, így nem nehéz kiszámolni, hogy reális a tartozásod. Bármilyen meglepõ, ha egy hitelt felvettünk, az bizony kamatozni fog. Ha van egy kis eszed, minél elõbb elkezded törleszteni. Egyébként kevés olyan kedvezõ hitel van, mint a diákhitel. Akárki akármit mond.
A kérdező hozzászólása: Ha veszek fel diákhitelt, akkor nem kell hozzá sok ész, hogy rájöjjünk, hogy van tanulói jogviszonyom.(Mivel diákhitelt, csak diákoknak adnak). Törleszteni meg általában a suli elvégzése után szoktak, szóval az, hogy "minél hamarabb el kell kezdeni törleszteni" megint elég hülye ötlet volt. Azért köszönöm a válaszokat.
És 2010, 2011 és 2012 években is volt hallgatói jogviszony, ugye fiacskám? :)
A kérdező hozzászólása: Igen, 2012. januárig.
Valami akkor sem tiszta még a sztoriban. A leírtak alapján biztosan nem lenne ennyi az összege.
Igazad van, általában a suli után kezdenek törleszteni. De addig is kamatozik, függetlenül attól, hogy még visszafizetési kötelezettség nincs. Ha fáj, hogy kamatozik, akkor lehetõségtõl függõen el kell kezdeni elõbb törleszteni. Nem megsértõdni a válaszon... Amúgy meg a diákhitel honlapján MINDEN le van írva.
A kérdező hozzászólása: Erre keresek én is választ.:D Lehet, hogy most hülyeséget írok, de: ha 75000 Ft-ot felveszek, 40 hónapra és a végén 160504 Ft-ot kell visszafizetnem, akkor ennek a kamatja 28 %-os volt?(nem tudom, hogy a kamatot mikortól számítják, illetve azt se, hogy pontosan mennyi volt és valószínûleg tényleg hülyeséget írtam most...)De ha valakinek van tippje és nem csak annyi, hogy "ez reális", akkor megköszönném.
A kérdező hozzászólása: Tévedés, hogy megsértõdtem a válaszon, de okoskodni egy olyan dologról, amihez fingom nincs én is tudok.:) Mellesleg, ha meglátogatod a diákhitel oldalát kb. mindent megtalálsz, csak ezt nem. Van kalkulátor, amit használtam is(a kérdésnél le is írtam), de összegnek nem ennyi jött ki, ezért kértem, hogy SZÁMÍTÁSSAL vezesse le, aki tudja.

Miért ennyi a fizetés?

Sziasztok! Most lehet én fogok nagyra vágyónak tűnni, de ez akkor is kiakaszt. 16 éves vagyok, dolgoztam egy egész hónapot adminisztrációs munkakörben nyáron. A havi fizetés bruttó 73500 Ft volt. Amiket levontak: jövedelemadó előleg: 11760 Munkaerőp.egyéni jár: 1103 Nyugdíjjárulék: 7350 Term.egészségbizt.jár:2940 Pénz.egészségbizt.jár:2205 Levonás összesen:25358 Kifizetendő:48142 Miért?:S Mindenkinek akinek mondtam ki van akadva, h ilyen kevés fizetést kaptunk. :/ 16%ot kéne levonni diákmunkánál, nem? Annyira feldühít ez az egész. Főleg, hogy ez 6 órai munka, de nekünk 8 órában kellett dolgoznunk. Szerintetek jogosan vagyok kiakadva, vagy csak...fogadjam el, h idáig jutott Magyarország pénzügyi helyzete?

Legjobb válasz: ez Magyarország kedves, kezd el szokni, hogy nehéz munkával pénzhez jutni

ez Magyarország kedves, kezd el szokni, hogy nehéz munkával pénzhez jutni
helló való világ......
Diákszövetkezeten keresztül vállaltad a munkát? Mert csak abban az esetben érvényes, hogy csak a 16%-os szja-t vonják a fizuból. Ha nem szövetkezeten keresztül dolgoztál, hanem közvetlenül a cég vett fel és velük is kötötted a szerzõdést, akkor hiába vagy diák, ugyanúgy minden járulékot levonnak mint rendes munkavállaló esetében. Ez esetben jogos a 48142 Ft nettó, mert tényleg annyira jön ki. A felháborító inkább az, hogy 6 órási minimálbért adtak, miközben 8 órát dolgoztattak. Ezért simán fel lehetne nyomni õket.
én azon leszek kiakadva, hogy érkezik majd egy csomó válasz, hogy örülj neki, 16 évesen ennyit kaptál amikor másnak nincs is munkája. szerintem jogosan akadtál ki, viszont sajnos feleslegesen, mert ha ennyit vontak, akkor ez van. kizsákmányolás.
A kérdező hozzászólása: De hát a szomszédos városban(mert ez falu) csak 16%ot vonnak le a fizetésekbõl. Ezért nem értem mért.: /
A kérdés az, hogy valóban diákmunkásként voltál-e bejelentve, vagy rendes munkaerõként...
Jogosan vagy kiakadva. Ez sima meló volt. 8 órában toltad és 6 órát fizettek.. Hát, ez elég gáz. De fel a fejjel, ott a 48 ropi.. :D Amíg nincs rezsi meg minden egyéb, nem olyan vészes. De én felnyomnám õket mert jobb dolgom úgy sincs nyáron munka nélkül.
Nah jó, be kell vallanom, nem nyomnám fel õket, csak dühítene..
Engem is most egy maszek rendes, felnõtt dolgozóként jelentett be, és úgy fizetett ki... diákként kellett volna, hogy bejelentsen téged! Mert egy részt diák vagy, másrészt a diáktól csak a személyi jövedelem adót vonják, a többit nem (így az nem számít bele a nyugdíjba, de mire mi elérünk a nyugdíjig...). Plusz egyik o. társa az Algidába dolgozott, felnõttként, 3 hónapig, miközben ugye diák volt, és felvette így is a családi pótlékot, amire nem volt jogosult, és asszem vissza kellett fizetnie.

Microsoft Silverlight. Miért ennyi a mérete?

XP-m van. És a programok telepítése és törlésénél a mérete: 4 GB. Vagyis: 4095,00 MB. Valóban ennyi helyet foglal el a gépen is?

Legjobb válasz: Nem, és ha megfigyeled kb. egyetlen programnál sem ír jó adatot. Ez figyelmen kívül hagyandó, megtévesztõ információ.

Nem, és ha megfigyeled kb. egyetlen programnál sem ír jó adatot. Ez figyelmen kívül hagyandó, megtévesztõ információ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azt hittem valami vírus.


Miért ennyi a windows élményindexem?

a videókártya :2,9 játékra használt videókártya:6,9 hd 6770-em van mért csak ennyi a videókártya???

Legjobb válasz: Szerintem integrált VGA-d is van, és azt pontozta az elsõnél.

Szerintem integrált VGA-d is van, és azt pontozta az elsõnél.
A kérdező hozzászólása: jaja van de ugye attól a játékoknál a hd 6770-et használja??
Egészbiztosan mert különben nem hiszem hogy sokminden menne rajta :)
A kérdező hozzászólása: nem is megy rajta semmi de remélem az intel pentium 4 630-as procim miatt van és nem amitt hogy ezt használja ??
Ez a fos Windows nemhogy 10 értékrendzerint számol (hogy az a legjobb9, hanem kevesebbel. A másik meg, hogy mindig a legkisebb értéket fogja kiírni, mondjuk lehet egy 7.0-s procid, ha csak a vinyód 3.4-es, így 3.4-sként mutatja összképbe. :)

Nem értem: miért ennyi a fizetésem? FONTOS!

Júl. 5-én kezdtem dolgozni egy cégnél, minimálbérre vagyok bejelentve. Ledolgoztam 20 napot, ma kaptam meg a fizetési papírt. 41.340 Ft szerepel rajta. Nem értem a dolgot, egy munkahónap 20 munkanap, nem? Minden levonással együtt 60 ezer Ft környékén kellett volna kapnom, nem? Az összes levonás 25.978Ft. Hogy a francba jött ez ki?

Legjobb válasz: adójóváírást nem kaptál, mert nem kérted

adójóváírást nem kaptál, mert nem kérted
A kérdező hozzászólása: és most mit lehet csinálni?
Irány külföld!
Kérjed utólag. Ha elég rugalmas a bérszámfejtõ/könyvelõ, akkor a következõ fizetésedbõl már nem vonnak és amit most levontak, azt a fizetéseddel együtt megkapod. Nállunk megcsinálta a könyvelõ (elfelejtett szólni az illetõ, hogy megszûnt a másik munkaviszonya, és jogosult lenne az adójóváírásra) Valami "téves adóelõleg levonás" címen kapta vissza.
Én is jártam már így:( A következõ fizinél megkapod már az adójóváírást (ez plussz 15 ezer lesz)+ visszakapod az elmaradt havit is (15ezer) .Persze ezt KÉRVÉNYEZNED KELL!!!!!!

Miért ennyi a paraszt 14 éves lány?

Sziasztok! Miért ennyi a bunkó/neveletlen velem egykorú lány? Most példát nem írok , de egyszerűen egyes lányok miért nem bírják ki ??? Elegem van már! Mi jó nekik? Az hogy hülyét csinálnak a másikból? Bocsánat a hangnememért. 14/f

Legjobb válasz: én összejönnék velük. azért ilyenek veled, mert rossz a hozzáállásod, vagy rosszakkal kezdesz.. te ugyanakkora paraszt vagy, ha általánosítasz

én összejönnék velük. azért ilyenek veled, mert rossz a hozzáállásod, vagy rosszakkal kezdesz.. te ugyanakkora paraszt vagy, ha általánosítasz
Akár meg is fordíthatnám a kérdésedet. Miért ennyi a paraszt 14 éves fiú? Sziasztok! Miért ennyi a bunkó/neveletlen velem egykorú fiú? Most példát nem írok , de egyszerûen egyes fiúk miért nem bírják ki ??? Elegem van már! Mi jó nekik? Az hogy hülyét csinálnak a másikból? Bocsánat a hangnememért. 14/L. De én nem írok ilyent mert én nem bunkózom le a fiúkat. Különösen nem az ilyen gyerekeket, mint Te is vagy. Meg vagy sértve, és most elpusztul a világ. Ki bántott kicsim. Mond meg és meghúzom a haját.
Azért, mert a szüleik sem lettek már megnevelve õk meg már lesz*rják a kölykeiket és ezek a te osztálytársaid. És sajnos egyre több lesz a prosztó miss p*csahh... :S
Mert kis beképzelt csitri ez van ilyen a mai fiatalság sajnos
részben az ilyen undormányságoktól: http://www.youtube.com/watch?v=4nT-6fYnEw0 részben a FB-tól ahol a rengeteg nyáladzó komment és több 100 lájk miatt egekig megy az önbizalmuk és beképzeltek lesznek. Általában ezért bájosabbak az átlagosabb lányok
A kérdező hozzászólása: Köszi :D
Tudod az a hangnem, ahogy kiírtad ezt a kérdést szintén bunkósságra vall. Szerintem nézz magadba és csak az után írj ki kérdést.
"Mi? Az hogy a többiek elõtt "leéget" ?" az is gáz hogy leégetve érzed magad, ez abszolút nem a csaj hibája, hiszen õ csak mondott valami "cinkeset" te meg ahelyet hogy komolytalanul, egy viccnek fogtad volna fel(és válaszoltál volna valamit amitõl még jófejnek is gondolt volna) elkezdted magad kínosan érezni és megsértõdtél mondom még 5-6 év és meg fogod érteni F
A kérdező hozzászólása: Inkább csinált valami "cinkeset" .
És Ti fiúk, akik így írtok a lányokról mik vagytok?
A kérdező hozzászólása: Mi? Az hogy a többiek elõtt "leéget" ?
az a helyzet hogy szinmplán csak nem fogod fel a dolgokat, ha idõsebb leszel rá fogsz jönni miért csinálják. és ne rájuk legyél mérges, épúgy a te hibád mint az övéké F
Mert a mai 13-14 éves lányok felnõttnek képzelik magukat, két pofon azt majd helyrejönnek.
A kérdező hozzászólása: Amúgy vannak nálunk normális csajok (friss az osztály) , de ez engem nagyon zavart!
A kérdező hozzászólása: Mi? Az hogy élvezi azt hogy basztat ? Gratulálok nekik...
ja te akkor 10 évesekkel akarsz kezdeni.. bocs.. azt mondod velük nem kezdesz, az idõsebb csajoknak pedig nem kell ilyen kisfiú
A kérdező hozzászólása: Dehogy kezdek velük!
Csak annyit tudok mondani, hogy ne foglalkozz velük! Majd késõbb megkomolyodnak. 17/L
Pofozd fel õket, legyél tökös csávó.
19 "mik vogymuk: isa, por ës homou vogymuk" F

Miért ennyi a gázfogyasztásunk?

Nem értem én ezt. A múlt hóban még hideg volt és a 60nm2-es lakásra 153m3gázt használtunk el. Akkor folyamatosan 25fokra volt állítva a cirkó. Most tök jó id? van, csak f?zéshez meg a fürdéshez megy a gáz és 20nap alatt több mint 200m3a fogyasztás. Mit?l lehet ez? A villanyunk is már 250kw-nál tart pedig múlt hóban 140volt. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Szerintem erre kérdezz rá a szolgáltatódnál! Itt valami nincs rendben.

Szerintem erre kérdezz rá a szolgáltatódnál! Itt valami nincs rendben.
Nézd meg, hogy ha nem használjátok a gázt, ill. a villanyt, akkor nem forog-e az óra!

Erre miért ennyi a megoldás? (logaritmus)

http://kepfeltoltes.hu/130713/log_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Odág értem, hogy azért mert nyolc a mínusz egy harmadikon egyenlő nulla egész öt. De ezt hogyan lehet kiszámolni. Hogy kell egy ilyet megoldani?

Legjobb válasz: A logaritmus eredménye azt adja meg, hogy a logaritmus alapját képezõ számot (ez esetben a 8) hányadik hatványra kell emelni, hogy 0,5-öt kapjunk? Így már érted?

A logaritmus eredménye azt adja meg, hogy a logaritmus alapját képezõ számot (ez esetben a 8) hányadik hatványra kell emelni, hogy 0, 5-öt kapjunk? Így már érted?
Továbbá: Mínusz hatványkitevõ reciprokot jelent(1/x), tört kitevõ pedig gyököt.
Valami szemét került az összefoglalómba. Leírom kijavítva: Összefoglalva az egészet: log₈ 0, 5 = ? log₈ 0, 5 = n 8ⁿ = 0, 5 8ⁿ = ½ (2³)ⁿ = 2⁻¹ 2³ⁿ = 2⁻¹ 3n = -1
A kérdező hozzászólása: Köszi, mostmár értem :D
Szívesen, szép nyári napokat kívánok!

Miért ennyi a vízhőmérséklet?

A f?t?met beállítom 25 fokra erre 29 fok van az akváriumban, ha van világítás kapcsolva ha nincs.

Legjobb válasz: Talán mert meleg van a lakásban? A fûtõ csak fût, hûteni nem fog, ha meleg van a lakásban, átveszi a hõmérsékletet, attól, hogy neked be van állítva 25 fokra, nem tudja neked szinten tartani.

Talán mert meleg van a lakásban? A fûtõ csak fût, hûteni nem fog, ha meleg van a lakásban, átveszi a hõmérsékletet, attól, hogy neked be van állítva 25 fokra, nem tudja neked szinten tartani.
Akkor valószínû, hogy rossz a termosztát, vidd vissza, selejt lesz. Cseréljék.
Akkor ne vedd ki, csak húzd ki.
A kérdező hozzászólása: de ha kiveszem a fûtõt akkor 25-26 fokos az akvárium vize....
*tartja
Az egy fûtõ, nem hûtõ :) 25 alá nem engedi esni a hõmérsékletet, 25-26 fok között tartsa. A hûtést viszont meg kell oldani. Persze halaidtól is függ, van, ami bírja a 28-29 fokot.
Mondjuk ilyenkor a fûtõt ki lehet húzni. Az akváriumot meg egy PC ventillátorral lehet hûteni, a nyitott akváriumon a víz tetejét fújni vele, h jobban párologjon, és akkor hûvösebb lesz.
Nekem is ugyanez volt a gondom nemrég, én úgy oldottam meg, hogy fagyasztottam le flakonba vizet, és beletettem utána az akváriumba. Hûtött rajta pár fokot.
Mert meleg van a szobában.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Miért ennyi a megoldás? Hogyan jön ki?

Ma az ATV-n volt egy érdekes feladvány, aminek a megfejtésére sehogyan sem jöttem rá. Miután kiírták a helyes megoldást azután sem jöttem rá, miért annyi, szóval aki érti, miért ennyi, az kérem szépen magyarázza meg: 4+2-5x0+ 12-6+2+7 +5+2-3x1 +7+4-1=? Megfejtés: 708 De miért ennyi???

Legjobb válasz: A felírt mûveletek végeredménye 35. Ez biztos, 2x átszámoltam. Amúgy azt a játékot én is néztem már többször, nagyon idegesítõ. Mindig valami oltári nagy baromságot adnak megfejtésnek, aminek köze sincs az adott feladathoz. Arra megy ki hogy minél többen telefonáljanak be és minél több pénzt gyûjtsenek a néptõl.. A múltkor pl. egy ugyanilyen feladvány megfejtése 1020 körül volt.. na persze..

A felírt mûveletek végeredménye 35. Ez biztos, 2x átszámoltam. Amúgy azt a játékot én is néztem már többször, nagyon idegesítõ. Mindig valami oltári nagy baromságot adnak megfejtésnek, aminek köze sincs az adott feladathoz. Arra megy ki hogy minél többen telefonáljanak be és minél több pénzt gyûjtsenek a néptõl.. A múltkor pl. egy ugyanilyen feladvány megfejtése 1020 körül volt.. na persze..
ja és persze hogy semmiképpen el ne találják. És már nagyon fel tud pörgetni amikor a negyvenedik órát indítják..
ennek az égvilágon semmi értelme nincs
A kérdező hozzászólása: alul egy csíkon pedig azt írták, adja össze a számokat! Még hogyha az írásjeleket sem veszem figyelembe, hanem összeadom a számokat, akkor sem 708 jön ki. Én már mindent mindennel szoroztam, összeadtam, kivontam, de sehogysem jött ki 708.
Miért van az elsõ sor végén az összeadásjel és miért van az utolsó két sornak pont az elején? Véletlenül írtad így vagy a TV-ben is így volt? Az x-ek pedig szorzásjelek lennének?
A kérdező hozzászólása: úgy írtam ahogyan a képen volt! x a szorzás
Mert az az egész 1 mûveletsor, ha jól értelmezem: 4+2-5x0+12-6+2+7+5+2-3x1+7+4-1=? Így, ugye?
Legalábbis abban a játékban ilyet szoktak. És persze a megfejtés eltalálhatatlan. Arra megy ki a játék hogy minél többen telefonáljanak és még véletlenül se találják el..
A kérdező hozzászólása: Tök mindegy hogyan ad ki az egész egy mûvelet sort, mert egybe és soronként összeadva sem jön ki a 708. A végén egy faszi úgy találta ki a megfejtést, hogy már kiírták, hogy választani lehet, 29 vagy 708. És mivel a 29-et már százan mondták elõtte és nem volt, jó, még szép, hogy eltalálta, de addigra a 300ezres nyereményt lecsökkentették 60ezerre. Azért a szerkesztõknek ezt elküldeném és csak akkor adnék nekik fizetést, ha levezetik nekem a feladványt, és kijön a 708. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!