Találatok a következő kifejezésre: Miért egészségtelen a rágót (2 db)

Miért egészségtelen ha rágom a körmöm a kezemen és a lábamon is (körömvágás helyett) ha előtte megmostam? Mi bajom lehet belőle vagy milyen következményei lehetnek?

Legjobb válasz: Általában ha rápillantunk valakinek a kezére, szinte pillanatok alatt meg tudjuk állapítani, hogy rágja a körmét. A körmök széle gyakran életlen, a körmök kopottak, a körömágy repedezett, a köröm melletti bõr heges, véres. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy zöld utat adunk a kórokozóknak: a sebek elgennyesedhetnek, a kóros körömrágóknál olyan betegségek alakulhatnak ki, mint a körömágygyulladás (paronychia), felázhat a körömágy, és – mivel a kórokozók átkerülnek a szájba is -, számos fogászati és ínyprobléma gyökere is lehet.

Általában ha rápillantunk valakinek a kezére, szinte pillanatok alatt meg tudjuk állapítani, hogy rágja a körmét. A körmök széle gyakran életlen, a körmök kopottak, a körömágy repedezett, a köröm melletti bõr heges, véres. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy zöld utat adunk a kórokozóknak: a sebek elgennyesedhetnek, a kóros körömrágóknál olyan betegségek alakulhatnak ki, mint a körömágygyulladás (paronychia), felázhat a körömágy, és – mivel a kórokozók átkerülnek a szájba is -, számos fogászati és ínyprobléma gyökere is lehet.
Hát, egyszerûen undorító. Ezek után téged megcsókol valaki?
a baktériumokat teljesen nem tünteted el sima szappanos kézmosással, a körmöt-hajat meg nem tudod megemészteni.. vakbélgyulladás meg szereti az ilyesmit.. :)
Lábadooon?:D LOL Semmi, szerintem tök jó elfoglaltság. Lerágod az enyémen is?:D
A lábadon???:O Jézus...Amúgy ha rágod a körmödet, a fogad is szépen elõre fog állni egy jó idõ után.:)

Miért egészségtelen lenyelni a rágót?

Legjobb válasz: Mert eldugitja a fenekedet:)

Mert eldugitja a fenekedet:)
Mert nem tesz jót az emésztésnek.
azt mondjak a felnottek mert oszzeragad a gyomrod :) )))))
A kérdező hozzászólása: :D kicsivel komolyabb válaszok?
SZERINTEM UGYANÚGY LEBONTJA A GYOMARSAV


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!